De EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 Ultra laat zich wat prestaties betreft goed vergelijken met de topmodellen van andere fabrikanten. Bovendien houdt het forse koelblok de RTX 3080-gpu koeler en stiller dan de Founders Edition. Of de FTW3 Ultra het de topmodellen van bijvoorbeeld ASUS en MSI ook op dat vlak moeilijk weet te maken, durven we zonder directe vergelijking niet te beweren, maar duidelijk is dat EVGA met dit model mee zou doen in de top. Op basis van de goede prestaties en koeler geven we deze videokaart een Ultimate-award. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
Geweldige prestaties en Zeer mooie videokaart.
Helaas deze gpu na 3-4 weken moeten retourneren. Crashes, freezes, blackscreens en debug errors b2/97 in toenemende mate. Serienummer start met 2012. Het EVGA forum en andere fora staan vol met soortgelijke reacties. EVGA EU reageert laat op mijn support ticket (pas na 11 dagen). Verzoek omruilen wel gehonoreerd.
Na lang twijfelen, wachten, overwegen, en nog eens overwegen, de RTX 3080 FTW3 Ultra weten te bemachtigen.
De kaart doet alles wat ik er van had verwacht, en mèèr.
Stil, Snel, en koel.
Met heel veel geluk deze kaart kunnen krijgen voor een normale prijs en hij valt niet tegen. Voelt zwaar en robuust aan. Prestaties zijn uitstekend out-of-the-box. Clockt standaard al hoger dan geadverteerd.
Hoewel dit niet de kaart is die ik had besteld, was het wel degene die ik uiteindelijk geleverd kreeg. De kaart is stil, koel, en beschikt over een fan-stop functie die de fans uitzet wanneer de GPU weinig verbruikt. De kaart is snel en overclocken is indien gewenst goed mogelijk.
Kaart is stevig, mooi afgewerkt. Zwaar en robuust. DIK koelblok. Max 72 graden in games, prijs is wel hoog (929 euro). EVGA garantieplan, dus voor 25 euro geen 3 maar 5 jaar garantie.