Reviews door gebruikers

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Een heel mooi spelertje voor een hele redelijke prijs. Vooral de extra FM radio en opnamemogelijkheid zijn erg handig. Met recht een steentje dat niet mag ontbreken in je zeldzame stenen verzameling.
Featureset
Het mag dan misschien een heel klein spelertje zijn, maar wat er in zit is toch niet niets te noemen zijn. We vinden natuurlijk een muziekgedeelte dat overweg kan met MP3, WMA (ook inclusief DRM), Audible en AAC (alleen zonder beveiliging). Dus de onbeveiligde nummers van iTunes kunnen afgespeeld worden, maar ook de beveiligde nummers van andere muziekwinkels zijn eventueel af te spelen.
Maar we hebben daarnaast ook nog eens de mogelijkheid voor het opnemen van geluid via de ingebouwde microfoon. Verwacht er natuurlijk...

Pluspunten

• Mooi design
  • Goed geluid

Minpunten

• krasgevoelig
  • beeldscherm traag

29 februari 2008 Rapporteer

Het volgende is niet bedoeld als een komplete review maar als een aanvulling op de reviews die andere tweakers al hebben geschreven.
Een aantal zaken komt m.i. onvoldoende aan bod en dat zijn dingen die je moet weten voordat je tot aanschaf overgaat:
1. Shuffle werkt onvoldoende: Elke keer nadat de Stone is aangezet wordt het huidige nummer afgemaakt en dan begint shuffle weer in dezelfde volgorde. M.a.w. de volgorde is wel willekeurig maar elke keer hetzelfde en begint steeds weer aan het begin van die volgorde (van bijv. 100 nummers hoor je dan steeds de eerste 15 keer op keer in dezelfde volgorde en de laatste 85 hoor je nooit). Dat vind ik raar en een aanfluiting van shuffle. Het schijnt beter te werken als je de klokfunctie inschakelt...

Pluspunten

• lekker klein, weegt niks, goed geluid. 2G is genoeg.

Minpunten

• Zie Onderbouwing

3 van 5 sterren (Voldoende)
6 augustus 2007 Rapporteer

Sinds een paar weken ben ik in het bezit van een Zen Stone Plus. Nadat mijn Zen Stone was gecrasht zat ik te twijfelen tussen de Zen Stone of de Zen Stone Plus, gelukkig heb ik voor het laatste gekozen. Om te beginnen is de Zen stone Plus erg strak vormgegeven. Hij is schitterend afgewerkt en zeker een must voor het oog. Vooral zijn voormaat is erg interessant. Hij is namelijk ongeveer zo groot als een klein luciferdoosje. Bovendien is hij is 6 verschillende kleuren leverbaar. Helaas heeft dit ook meteen als keerzijde dat de laag erg krasgevoelig is. Een beschermhoes is dan ook wel aan te raden. Wat natuurlijk een hele verbetering is ten opzichte van zijn broertje is het schermpje. Dat schermpje geeft je mp3-speler toch net dat beetje...

Pluspunten

• Strak Vormgegeven
  • Prima geluidskwaliteit

Minpunten

• Krasgevoelig
  • Accuduur

19 september 2007 Rapporteer

De Creative Stone was oorspronkelijk Creative's antwoord op de Apple iPod Shuffle. Dat was al een aardige slag, en met de Stone Plus geeft Creative nog een behoorlijke stoot gas bij.
Ik heb hem sinds vandaag. Een schitterend apparaatje, dat naast zijn kleine formaat ook nagenoeg niks weegt. Da's mooi, want dan heb je bij het fietsen of hardlopen geen op en neer schuddende klont MP3 speler aan je lijf hangen!
Jammer is het ontbreken van de mogelijkheid snel een map over te slaan. Deze functie gebruikte ik met regelmaat bij mijn MUVO.
De aanwezige 'sneltoets' zou hiervoor ideaal geweest zijn, echter deze ondersteunt deze functie niet. Wellicht kan creative hier nog eens iets aan doen met een softwareupdate?
Wat mij voorheen altijd stoorde was de gebrekkige ontvangst van FM radio in MP3 spelers. De Stone Plus klinkt echter kraakhelder!
De interface van het besturingssysteem was vanuit de doos tijdens het afspelen erg traag. Echter een firmwareupdate naar 1.03.01e deed wonderen. Met deze geupdate firmware wordt het menu stukken sneller.
De meegeleverde oordopjes zijn OK maar ik gebruik Sony BASSBOOST oordopjes die nog een stuk beter klinken.
Het maximale geluidsniveau is HOOG! daar kunnen andere MP3 players nog wat...

Pluspunten

• Goed geprijsd
  • Uitstekende geluiskwaliteit
  • Eindelijk een goede FM ontvangst
  • Oordopjes zijn bovengemiddels voor standaard meegeleverde
  • Afwerking is zeer netjes

Minpunten

• Enigsinds trage menus. Firmwareupdate helpt echter
  • Ontbreken van snelle map overslaan functie
  • Accuduur is niet zoals creative beloofd. Na 10 uur is het echt op
  • geen meegeleverde broekriemclip

30 januari 2012 Rapporteer

Creative Zen Stone Plus 2GB Zwart

11 februari 2008 Rapporteer

Creative Zen Stone Plus 2GB Zwart

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Creative Zen Stone Plus 2GB Zwart?