De Creative Stone was oorspronkelijk Creative's antwoord op de Apple iPod Shuffle. Dat was al een aardige slag, en met de Stone Plus geeft Creative nog een behoorlijke stoot gas bij.
Ik heb hem sinds vandaag. Een schitterend apparaatje, dat naast zijn kleine formaat ook nagenoeg niks weegt. Da's mooi, want dan heb je bij het fietsen of hardlopen geen op en neer schuddende klont MP3 speler aan je lijf hangen!
Jammer is het ontbreken van de mogelijkheid snel een map over te slaan. Deze functie gebruikte ik met regelmaat bij mijn MUVO.
De aanwezige 'sneltoets' zou hiervoor ideaal geweest zijn, echter deze ondersteunt deze functie niet. Wellicht kan creative hier nog eens iets aan doen met een softwareupdate?
Wat mij voorheen altijd stoorde was de gebrekkige ontvangst van FM radio in MP3 spelers. De Stone Plus klinkt echter kraakhelder!
De interface van het besturingssysteem was vanuit de doos tijdens het afspelen erg traag. Echter een firmwareupdate naar 1.03.01e deed wonderen. Met deze geupdate firmware wordt het menu stukken sneller.
De meegeleverde oordopjes zijn OK maar ik gebruik Sony BASSBOOST oordopjes die nog een stuk beter klinken.
Het maximale geluidsniveau is HOOG! daar kunnen andere MP3 players nog wat...
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 25 juli 2024 06:05]