Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 (81YQ002WMH)

Prijs
Specificaties 15,6" • 1920x1080 • 512GB • AMD Ryzen 5 - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Julian Huijbregts - Nieuwsredacteur 3 juli 2020

Lenovo IdeaPad 5 15ARE - Ryzen 5 4500U presteert uitstekend

Met de Lenovo IdeaPad 5 15ARE in de configuratie zoals wij die hebben getest, haal je absoluut een koopje in huis. Voor 700 euro krijg je een snelle Ryzen-hexacoreprocessor, een vlotte 512GB-ssd, maar liefst 16GB ram en een uitstekende accuduur. De kleurweergave van het scherm kan beter, maar in vergelijking met laptops in dezelfde prijsklasse doet de IdeaPad 5 het ook op dat vlak prima. Bovendien is het contrast erg goed voor een ips-scherm. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
10
Score: 4
4
Score: 3
1
Score: 2
1
Score: 1
0
Toon reviews van:
+2
jvanderneut 3 juli 2020 Product gekocht

Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 (81YQ002BMH)

Top huis-tuin en keukenlaptop. Voor deze prijs prima uitgerust zodat ie wel wat jaartjes meekan. En nagenoeg alles werkt vlekkeloos onder Ubuntu 20.04 (met een klein beetje tweaken)

Pluspunten

  • Snel
  • Lange accuduur
  • Stevig

Minpunten

  • Vingerafdrukscanner werkt niet onder Linux
  • Scherm kan beter

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 5

+2
Banana Edition 10 juni 2020 Product gekocht

Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 (81YQ002BMH)

Voor deze prijsklasse super. Het zou me verbazen als dit niet de volgende bestbuy basis wordt.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit boven verwachting
  • Goed werkende vingerafdrukscanner
  • Accuduur voldoende
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Schermhelderheid houdt niet over
  • Scherm kleurcalibratie
  • Geen Ethernetpoort

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 4

+1
wvisser 16 september 2021 Product gekocht

Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 (81YQ0030MH)

Prima product qua prestaties, maar slechte bouwkwaliteit. Na 5 maanden scharnier afgebroken bij gewoon voorzichtig gebruik.

Pluspunten

  • Prestaties
  • Scherm
  • Toetsenbord

Minpunten

  • Niet robuust gebouwd
  • Scharnieren breken af

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 2
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 3
Mobiliteit en accuduur Score: 4

+1
marcel_tweakers 29 augustus 2021 Product gekocht

Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 (81YQ002BMH)

Dit is een laptop met prima specificaties voor een goede prijs. Er is echter een (op lenovo forums bekende https://forums.lenovo.com/t5/General-Discussion/Broken-Hinge-on-IdeaPad-5-15IIL05-Laptop-Type-81YK/m-p/5063546?page=3#5406975) zwakke plek in de scharnieren. Omdat deze nog niet in de tweakers reviews terugkomt deze korte aanvulling. Ik heb de laptop niet laten vallen oid, maar toch deze schade.

Pluspunten

  • cpu
  • toetsenbord(verlichting)
  • helderheid beeldscherm
  • m2 en sata hdd

Minpunten

  • zwakke scharnier
  • vervelend klinkende ventilator

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 2
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 3
Mobiliteit en accuduur Score: 3

+1
chocopasta 15 november 2020 Product gekocht

Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 (81YQ002BMH)

Nu een maand in gebruik en ben erg tevreden. Super snel en voelt solide aan. Het scherm (waar soms wat negatieve feedback op is) vind ik persoonlijk ook gewoon mooi. Top aankoop!!

Pluspunten

  • Waar voor je geld
  • Voelt kwalitatief en solide aan.
  • Snel en krachtig
  • Lange accuduur
  • Fijn toetsenboard

Minpunten

  • Kan oprecht niets bedenken....

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 5

0
basriet 6 november 2020 Product gekocht

Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 (81YQ002BMH)

Lekker snel en lichtgewicht voor een mooie prijs.

Pluspunten

  • snel
  • 16GB intern
  • 512GB SSD
  • toetsenbord verlichting
  • compact
  • gewicht
  • stil
  • numeriek toetsenbord

Minpunten

  • plastic gevoel
  • scharnier van scherm

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 5

tomjr2000 15 oktober 2021 Product gekocht

Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 (81YQ002BMH)

ERG fijne laptop , zeker een aanraden , 16GB ram en 500GB opslag is genoeg , ook een snelle processor.

Pluspunten

  • compact
  • fijn toetsenbord
  • snelle m.2 SSD
  • fijne lenovo software
  • kleine laptop
  • 16 GB RAM
  • C Poort

Minpunten

  • geen UTP poort
  • weinig USB-poorten

Eindoordeel

Score: 5
silvithNewbie 1 oktober 2021 Product gekocht

Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 (81YQ002BMH)

Een fijne laptop met genoeg capaciteit voor niet-gamers. Robloxen en Minecraften kan zonder problemen, Teams draait prima, Office doet het goed. Voor mij is hij perfect en ik kan eigenlijk geen nadelen bedenken

Pluspunten

  • licht
  • snel

Minpunten

  • weinig USB poorten

Eindoordeel

Score: 5
TheUninvited 4 maart 2021 Product gekocht

Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 (81YQ002WMH)

Na deze laptop enkele dagen in gebruik te hebben kan ik wel stellen dat deze veel waar voor je geld biedt. Hij is snel en gaat tijdens het browsen lang mee. Ook is hij erg handzaam en niet te zwaar dus ideaal voor op de bank.

Pluspunten

  • Prijs-kwaliteit dik in orde
  • Vingerafdrukscanner
  • Lange batterijduur

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
SaskiaDNewbie 10 december 2020 Product gekregen

Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 (81YQ002BMH)

Dit is een mooie laptop met veel functies en hij is erg snel.

Pluspunten

  • Snelle laptop
  • Goede kwaliteit scherm

Minpunten

  • Gaat snel leeg

Eindoordeel

Score: 4
Nikeo 28 november 2020 Product gekocht

Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 (81YQ002BMH)

Voor deze prijs een erg strakke laptop. Ongekend snel door de ryzen processor. Zat benchmarks te vinden. Lange batterijduur. Door een gekke reden zijn er geen prijzen bekend via de pricewatch maar bij mediamarkt was hij gewoon te koop. Vergeet niet te bestellen met een tientje clubkorting plus cashback.

Pluspunten

  • prestaties voor dit geld

Minpunten

  • slechts 2x usb

Eindoordeel

Score: 5
MMX1000MX 26 augustus 2020 Product gekocht

Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 (81YQ002BMH)

Goede bouwkwaliteit, scherm, snelheid en prijs +-750. Heb de 4800U met mechanische harddisk en kleine SSD. Heb de 256GB SSD eenvoudig vervangen door 1TB Kingston A2000. Door Lenovo configurator zonder Windows maar Linux compatibiliteit is nog niet helemaal zonder (kleine) problemen. Zoals bv BIOS update en (nog) onbruikbare vingerafdrukscanner.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Snel, snel, snel
  • Bouwkwaliteit
  • Upgradebaar (SSD en HHD)
  • Geen Windows
  • Fysiek webcamklepje

Minpunten

  • Leverbaarheid
  • Windows georienteerd ondanks DOS optie
  • Wel/geen vingerafdruk scanner

Eindoordeel

Score: 5
TheKingOfHoney 30 juli 2020 Product gekocht

Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 (81YQ002BMH)

Zeer goede prijs/prestatie verhouding Toetsenbord voelt goed aan en trackpad werkt heerlijk. Werkt heel goed met Linux na het uitzetten van Secure Boot (getest met Manjaro 20 XFCE). Tijdens programmeer werk maakt deze weinig lawaai en wordt ook niet warm.

Pluspunten

  • Zeer goede prestatie
  • Prijs
  • Toetsenbord voelt goed
  • Trackpad werkt goed

Minpunten

  • Geen eigenlijk, prima laptop

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 5
Aivy 17 juli 2020 Product gekocht

Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 (81YQ002WMH)

Dit een geweldig product voor: Huis tuin keuken gebruik. Voor de prijs ( ik kocht voor 699) krijg je krachtige laptop met veel geheugen en 500 GB SSD. Bouwkwaliteit voor deze prijs is uittekent. Ja er is wat keyboard flex maar verder voelt alles solide. Een aanrader!

Pluspunten

  • Prijs
  • Prestaties
  • Weinig bloatware

Minpunten

  • Lichte keyboard flex

Eindoordeel

Score: 5
Petok 11 juli 2020 Product gekocht

Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 (81YQ002BMH)

Ik was verbaasd een dergelijke laptop met 512SSD, 16GB geheugen, goede CPU en full HD scherm te vinden voor deze prijs. De laptop voelt stevig aan, ziet er simpel en enigszins sober uit, maar doet wat ie moet doen. Ik gebruik hem nu intensief als developer. Ideaal ding.

Pluspunten

  • Prijs
  • Genoeg aansluitmogelijkheden
  • Ryzen
  • Handige webcam shutter
  • Vingerafdruk scanner

Minpunten

  • Helderheid scherm

Eindoordeel

Score: 4
hansbkp 25 juni 2020 Product gekocht

Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 (81YQ002BMH)

Voldoet/overtreft m'n eisen/verwachtingen tav snelheid (16MB, ryzen4500), gebruiksgemak (gwicht, verlicht keyboard, vingerscan). Ook niet overloaded met onnodige software. Maar het scherm ... Geen idee of het aan de kleuren, contrast, of ... ligt. Moet er nog maar wat extra effort in steken.

Pluspunten

  • snel
  • voelt stevig aan
  • prima batterij
  • verlicht keyboard en een vingerscan

Minpunten

  • scherm (?)

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Lenovo IdeaPad 5 15ARE05 (81YQ002WMH)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee