Review door de redactie

Door Jurian Ubachs - Redacteur 25 oktober 2018

Red Dead Redemption 2 - Rockstar levert opnieuw klassieker af

Je moet er altijd even op wachten, maar als Rockstar Games weer eens een nieuwe game uitbrengt, pakt de uitgever het steevast goed aan. Red Dead Redemption 2 biedt fijne gameplay met veel cowboy-actie, een werkelijk adembenemend mooie spelwereld met prachtige lichteffecten en beelden die fotorealisme soms behoorlijk goed benaderen. Er zit bovendien een verhaal in dat je gemakkelijk vijftig uur aan je console gekluisterd houdt. Een belangrijk deel van het succes komt voort uit de manier waarop dat verhaal wordt verteld, met cinematografische prestaties die het huidige niveau van elke game overstijgen. Er zijn meer games die een wat filmisch karakter hebben, maar geen van die games weet dat aspect zo goed te combineren met een vermakelijke inhoud en prima gameplay als Red Dead Redemption 2 dat doet. Enkele schoonheidsfoutjes bewijzen dat 'de perfecte game' niet bestaat, maar los daarvan is Red Dead Redemption 2 verplichte kost voor elke gamer met een PlayStation 4 of Xbox One. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Toon reviews van:
5 november 2018 Rapporteer

Red Dead Redemption 2

Een absolute must-have game voor consolebezitters!

Pluspunten

• Grafisch geweldig
  • Veel content
  • Detail van de spelwereld
  • Draait verbazingwekkend goed op een base PS4
  • Audiovisueel sterk
  • Nu ook in First Person te spelen

5 november 2018 Rapporteer

Red Dead Redemption 2

Echt een prachtige game, met leuke missies en een goed verhaal. De controls zijn echter onlogische, maar na een uur of 3 raak je er wel gewent aan. De gameplay is wel traag, persoonlijk vind ik dit niet zo erg omdat ik veel jaag, vis en mensen help onderweg.

Pluspunten

• Graphics
  • Grote map
  • Verhaal
  • Sfeer

Minpunten

• Controls
  • Traag
  • First-person voelt erg onnatuurlijk

4 november 2018 Rapporteer

Red Dead Redemption 2, Xbox One

Prachtige game, de wereld leeft, goede sfeer, dat is allemaal perfect.
Maar voor de rest een tergende ervaring. Onwennige controls, slome bewegingen, teveel cutscenes (speel ik een game of kijk ik een film?). Nee, langer dan een uur spelen is niet mogelijk, het voelt te veel als werk. Jammer.

Pluspunten

• Prachtige wereld
  • Verhaal en sfeer

Minpunten

• Controls
  • Sloom

3 van 5 sterren (Voldoende)
4 november 2018 Rapporteer

Red Dead Redemption 2

Supermooi spel dat door onlogische controls en slome gameplay te frustrerend is om langer dan een uur te spelen

Pluspunten

• Graphics

Minpunten

• Besturing
  • Traag
  • Deprimerend

2 van 5 sterren (Slecht)
3 november 2018 Rapporteer

Red Dead Redemption 2

De eerste was beter hoor je nostalgische ouwe lullen vaak zeggen. Dat was in dit geval ook zo. Het spel is voornamelijk zo traag als dikke stroop en de politiek correcte stroom uit de USA is ook volop aanwezig. De controller settings zijn erg irritant en onwennig.

Pluspunten

• Grafisch erg mooi

Minpunten

• Enorm sloom en traag
  • Verplicht luisteren naar lange dialogen
  • Waardeloze controller settings

2 van 5 sterren (Slecht)
29 oktober 2018 Rapporteer

Red Dead Redemption 2

Geweldige game, duurt even voor het op gang komt. Soms hapert de framerate in dorpjes en steden wel, maar de sfeer zit er dik in en het heeft mijn verwachtingen overtroffen.

Pluspunten

• Graphics zijn adembenemend
  • Sfeer
  • Leuke missies, echt spannend. Wat zeldzaam in een game is voor mij
  • Enorm veel variatie in wapens etc customizen
  • Enorme map
  • Npc's zijn geweldig

Minpunten

• Soms lage framerate
  • Voelt soms wat traag
  • First-person voelt soms niet echt soepel
  • Soms het gevoel dat ik niet echt weet wat de bedoeling is, of wat ik moet doen.
  • Bugs

26 oktober 2018 Rapporteer

Red Dead Redemption 2

Prachtige game die zijn geld meer dan waard is. Heerlijke setting en in een prachtige omgeving die Quentin Tarantino achtig aanvoelt in cinematic view.

Pluspunten

• Sfeer
  • Graphics
  • Indrukwekkend landschap
  • Verhaal
  • Interessante personages
  • Rockstar's oog voor detail in kleine dingen

Minpunten

• Iets te veel "errand boy" Missies
  • Begint wat traag

Heb jij ook een Red Dead Redemption 2, Windows?