Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
17 reviews

AVM FRITZ!Box 7590 (Belgische versie)

Prijs
Specificaties WiFi-ac • 4G • 4-poorts switch (max 1Gbps) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
7
Score: 4
8
Score: 3
0
Score: 2
2
Score: 1
0
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
+3
Foritain 7 november 2017
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

AVM FRITZ!Box 7590 (Internationale versie)

Uitstekende prestaties, extreem uitgebreid softwarepakket / featurepakket, maar wel een pittige prijs waarvoor je ook andere extreme routers in huis haalt. De AVM FRITZ!Box 7590 moet het daarom toch grotendeels hebben van het feit dat hij ook als dsl-modem kan functioneren en/of de uitgebreide telefoniecentrale (voip/ip/analoog) feature.

Pluspunten

  • Top prestatie 2,4GHz, uitstekende prestatie 5GHz, stabiel.
  • Softwarepakket te uitgebreid voor woorden.
  • Uitgebreide gastnetwerkopties, inclusief ticketsysteem
  • Zeer uitgebreide QoS en parental features.
  • UI responsive is top
  • Potentieel mesh-basis, momenteel in beta
  • Uitgebreide telefoniefeatures (voip, isdn, analoog) en dect centrale.
  • Nu met losse WAN poort

Minpunten

  • Prijzig. Voor hetzelfde geld routers met andere, stevige USP's, leunt zwaar op de modem/telefoniefeature
  • Tig features kent zijn prijs: iets hoger verbruik, minder leek-vriendelijk dan mainstream router software.
  • Kom op AVM, maak die verpakking nu ook eens high-end.
  • Reageert niet wanneer je hem met "Hey Fritz" aanspreekt.

Eindoordeel

Score: 5

+3
pclinde 4 september 2019
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.pclinde schreef afgelopen jaar 39 reviews, waarvan 84% gesponsord.

AVM FRITZ!Box 7590 (Internationale versie)

De AVM FRITZ!Box 7590 is gezien zijn leeftijd nog steeds een relevante router. Met zijn uitgebreide telefooncentrale en zeer uitgebreide FRITZ!OS beleef je een software/web UI avontuur. Op overige punten komt de FRITZ!Box 7590 prima mee, enkel de USB 3.0 prestaties blijven wat achter.

Pluspunten

  • FRITZ!OS: een speelveld aan features en mogelijkheden
  • Web UI, Mobiele UI en een tweetal apps om je netwerk te beheren.
  • Nette 5.0GHz verbinding. Vooral i.c.m. de FRITZ!Repeater 3000.
  • Uitgebreid in management opties van het netwerk en gastennetwerk met ticketsysteem.
  • Dekkingsgebied van de FRITZ!Box 7590 is voldoende.
  • Mesh-ondersteuning.
  • Uitgebreide telefooncentrale (interessant voor zowel particulier als zakelijk).
  • Prijs is lager geworden gezien de leeftijd.

Minpunten

  • USB 3.0 prestaties blijven achter t.o.v. de competitie.
  • Het uiterlijk kan een deal breaker zijn.

Eindoordeel

Score: 4

+3
Hooglander1Testpanel 17 december 2017 Testpanel

AVM FRITZ!Box 7590 (Internationale versie)

Dé meest uitgebreide modemrouter die je in huis kan halen. Hij presteert uitstekend en in dit nieuwste model zijn wat pijnpunten van de vorige serie weggepoetst, maar niet in perfectie: het design blijft echter niet geweldig en de UI is en blijft vrij complex.

Pluspunten

  • Uitgebreide featureset
  • Responsive UI
  • WAN-poort
  • Telefonie / DECT
  • Design update

Minpunten

  • Prijs
  • Menustructuur complex en verwarrend
  • Design; je zet hem liever niet in het zicht
  • Beveiligingsimpact bij het openzetten voor apps ontransparant

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Beheerbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 5

+2
AlkoMasterz 7 januari 2020
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.AlkoMasterz schreef afgelopen jaar 11 reviews, waarvan 90% gesponsord.

AVM FRITZ!Box 7590 (Internationale versie)

De Fritz!Box 7590 is een router/modem die zijn wiedeweerga niet kent. Voor €195 heb je een echt thuiskantoor dat zelfs voor kleine bedrijven geschikt is. Dit is echter ook de grootste tegenslag: het is een flinke uitgave. Geloof het of niet, je zal hier nooit spijt van krijgen.

Pluspunten

  • Zeer uitgebreide OS
  • Zeer goede en stabiele 2.4gHz en 5gHz
  • Cloudfunctie
  • Niet misstaand op kantoor

Minpunten

  • Design is niet het sterkste punt, verstoppen dat ding.
  • De prijs, ie ga je namelijk wel voelen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 5

+2
fedele 13 oktober 2019 Product gekregen

AVM FRITZ!Box 7590 (Internationale versie)

Product is stabiel, heeft een degelijke bouwkwaliteit en is eenvoudig te installeren. Als optionele toevoeging heb je de Fritz Repeater 3000 waarmee je gemakkelijk een mesh netwerk opzet.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Dekking
  • Stabiel
  • Sitemap

Minpunten

  • Web interface is wat onduidelijk

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 3
Prestaties Score: 4
WLAN-bereik Score: 5

+2
Anouar 6 september 2019
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

AVM FRITZ!Box 7590 (Internationale versie)

AVM staat erg bekend om zijn netwerkapparatuur. Nu heb ik hier de FRITZ!Box 7590 staan en het gaat top. De router heeft veel mogelijkheden en wordt hedendaags nog erg goed gesupport. De software die gebruikt wordt voor de router is erg simpel en netjes. Deze router krijgt 5 sterren.

Pluspunten

  • Goeie kwaliteit
  • Simpel in te stellen
  • Fritz!NAS
  • Mooi design

Minpunten

  • Hoge prijsklasse

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 4

+2
JanspookTestpanel 16 december 2017 Testpanel

AVM FRITZ!Box 7590 (Internationale versie)

Na twee week testen is dit toch echt de router waarvan ik droomde en kan mijn oude router eindelijk weg.

Pluspunten

  • Makkelijk instellen met wizard
  • Goed wireless bereik
  • Veel functies
  • Gebruiks vriendelijk

Minpunten

  • Uiterlijk van het product
  • Prijs (licht eraan waar je hem voor gaat gebruiken)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 4
WLAN-bereik Score: 4

AVM FRITZ!Box 7590 (Internationale versie)

High-end product voor de echte tweaker, met bij voorkeur DSL (en geen kabelmodem). Ingewikkelde installatie, maar de moeite waard. Deze review is op basis van het plaatsen van de Fritz!Box als extra router achter kabelmodemrouter.

Pluspunten

  • opties, eindeloos veel opties
  • instellingen, instellingen en nog eens instellingen
  • snelheid
  • dedicated Wanpoort

Minpunten

  • prijs
  • instellingen, instelling en nog eens instellingen
  • low-end "plastic" uitstraling, onhandige vormgeving

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 2
Beheerbaarheid Score: 2
Ondersteuning Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 4
WLAN-bereik Score: 5

+2
BraaaiiTestpanel 7 december 2017 Testpanel

AVM FRITZ!Box 7590 (Internationale versie)

Ik heb de mogelijkheid gekregen om deze router te mogen testen en dit heeft mijn kijk op dure routers definitief veranderd. Wat een goed apparaat is dit! Giga veel opties, gebruiksvriendelijk, maar wel tegen een hoge prijs waar genoeg alternatieven voor te krijgen zijn.

Pluspunten

  • Instelbaarheid is gemakkelijk door de wizard
  • Bereik is zeer goed te noemen
  • Interface is erg gebruiksvriendelijk
  • Automatische netwerk keuze (2.4 of 5)
  • Optie om als vervanging van je standaard router te dienen.
  • Mislukte aanmeldingen Wifi netwerk zichtbaar

Minpunten

  • Geen aparte aan/uit knop voor wifi op router zelf
  • Geen aparte WPS knop op de router
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 4
WLAN-bereik Score: 4

+1
onit 16 juli 2020 Product gekregen

AVM FRITZ!Box 7590 (Internationale versie)

Veelzijdig modem met meer mogelijkheden dan menig ander standaard meegeleverd exemplaar.

Pluspunten

  • Veelzijdig
  • Toekomst bestendig
  • Sterke Wifi

Minpunten

  • Vertaling niet altijd op orde
  • Montage
  • USB 3.0 is niet echt snel

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 4

AVM FRITZ!Box 7590 (Internationale versie)

Een krachtig en veelzijdig router van AVM dat zich kenmerkt door een schoon design, uitstekende prestaties en een groot aantal instellingsmogelijkheden die het mogelijk maken om jou thuisnetwerk volledig naar wens in te richten en te beheren.

Pluspunten

  • Veelzijdig te gebruiken
  • Dual-band wifi met automatisch overschakelen
  • Als Media Server te gebruiken
  • Als NAS basis te gebruiken

Minpunten

  • Nog niet ontdekt

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 4

AVM FRITZ!Box 7590 (Internationale versie)

Goeie router/modem. Lekker snel en ziet er veel beter uit als de vorige varianten. Hij heeft veel functies en is heel stabiel. De verbinding kan beter, maar voor interne antennes is het best goed. Lekker makkelijk als je niet veel ruimte hebt voor ook een modem.

Pluspunten

  • Design verbeterd
  • XDSL Ondersteuning
  • Niet heel groot
  • Veel aansluitingen
  • Veel functies
  • Snelheid

Minpunten

  • Antennes niet wisselbaar
  • Software
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 4
WLAN-bereik Score: 3

0
Jan Onderwater 14 juni 2021 Product gekocht

AVM FRITZ!Box 7590 (Duitse versie)

Voor een korte tijd heb ik glasvezel aan in plaats van langzaam DSL Aangezien ik ook een snelle Fritzbox Dus bestelde ik deze en kreeg hem meteen.

Pluspunten

  • Snel WLAN
  • Snel LAN
  • Eenvoudig in te stellen

Minpunten

  • Kan alleen maar ondersteboven worden opgehangen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
WLAN-bereik Score: 4

Teejoow 16 mei 2021 Product gekocht

AVM FRITZ!Box 7590 (Internationale versie)

Gekocht toen bleek dat mijn 3490 niet harder kan dan 100 Mbit over VDSL. Tweedehands gekocht, dus over de prijs kan ik niks zinnigs zeggen. Supervectoring werkt fantastisch, 192 Mbit over een koperlijntje! Ook het kunnen gebruiken van de WAN poort als LAN5 zal menig Tweaker kunnen waarderen.

Pluspunten

  • Supervectoring
  • WAN poort is te gebruiken als LAN5
  • Verder gewoon goed, zoals ik van AVM gewend ben

Minpunten

  • Op max snelheid is de lijn ietsjes instabiel
  • Hoge snelheden wel voorbehouden aan wie dichtbij het kastje zit

Eindoordeel

Score: 5
Moderntimes 12 oktober 2020 Product gekocht

AVM FRITZ!Box 7590 (Internationale versie)

Grootste probleem Wifi is niet uit te zetten Download snelheid lager, dan een v12 van Sagem, deze Sagem kan ook de wifi niet uitgezet worden. Gaat dan in de langzaam mode.

Pluspunten

  • Servis was goed maar geen oplossing
  • Vriendelijk personeel
  • Ik zeg niet kopen

Minpunten

  • inloggen een probleem
  • Download 20% lager upload 30% lager
  • Telfonie, met echo gigase

Eindoordeel

Score: 2
JulianBorghuis 7 augustus 2020 Product gekocht

AVM FRITZ!Box 7590 (Internationale versie)

Dit product is wat betreft de buitenkant te duur maar de binnenkant volledig waard voor wat die kost.

Pluspunten

  • Veel mogelijkheden
  • Goeie snelheden

Minpunten

  • Moderne behuizing ontbreekt
  • Heb soms dat ik duitse websites krijg

Eindoordeel

Score: 4
bloody 14 juni 2019 Product gekocht

AVM FRITZ!Box 7590 (Internationale versie)

Gekocht als vervanging voor mijn steeds meer haperende Asus RT-N66U. Helaas heeft deze Frtizbox een veel slechter bereik, vooral door muren heen. Zeer veel disconnects met divers Apple apparatuur, ook na update firmware. --> retour.

Pluspunten

  • Supersnel als er geen obstakels zijn
  • Dik feature packed

Minpunten

  • Best duur!
  • Slecht bereik door betonnen muren
  • Veelvuldige disconnects met Apple spul (Android goed!)
  • Gekke GUI. kan bv nergens vinden of firewall aan of uit staat

Eindoordeel

Score: 2
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een AVM FRITZ!Box 7590 (Belgische versie)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True