Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

20 augustus 2007 Rapporteer

ASRock 939Dual-VSTA

Het vervolg op mijn eerdere review:
inmiddels heb ik het bord al 3 maanden voorzien van een opteron 175 als vervanger voor de san diego 4000+. ook heb ik er nog een reepje 1 GB kingston valueram bijgeprikt het bord werkt nu met het dubbele datapad naar het geheugen. nog steeds een solide bord dat 24/7 aan staat zonder ook maar 1 crash!
update: de gf6800 LE met alle pipes open is vervangen door een saphire hd2600xt. ook deze wissel heeft zich 100% betrouwbaar bewezen. dus ook de overstap van AGP naar PCI-E werkt prima. wel had ik voor de zekerheid mijn dual boot XP/Vista installatie opnieuw geinstalleerd.
O ja, een laatste opmerking, dit was niet echt nodig voor de softwarematige omzetting van de drivers in AGP odus naar PCI-E (die werkte na het verwijderen van de nvidia driver en het installeren van de ati driver met een tussenstap van standaard vga driver in safemode ook al 100%), maar ik had mijn IDE bootschijf vervangen door een 500GB seagate SATA II exemplaar. een mooi moment om beide OS'sen maar weer eens 'op te frissen'.
Het is dat het conroe+935 intel mobo en ddr2 geheugen platform ook al zo goedkoop aan het worden is, anders had ik er nóg een bordje bijgekocht.
een echte aanrader wat mij betreft!

Pluspunten

• goedkoop en stabiel.
  • ruimte voor (rudimentair) overklocken is aanwezig in het bios. mijn opteron 175 heb ik een dagje van 2200 naar 2400 mhz gekrikt. ook zonder memory- en ht timings te verminderen liep dit 100% goed met 2 uur prime 95 aan. aangezien ik de extra snelheid niet nodig had loopt ie weer op de normale snelheid (onder volle belasting, idle loopt ie met crystal cpuid nu op multiplier 5 en 1.2 volt).

Minpunten

• inmiddels geen meer. mijn sata 2 kabel loopt wat gunstiger langs de grafische kaart naar de harddisk dan de eerder benodigde ide kabel deed.
  • onder vista was het ietwat lastig het netwerk aan de gang te krijgen. inmiddels is er een nieuwe driver beschikbaar, en zou het beter moeten gaan.

Rey Nemaattori
6 oktober 2006 Rapporteer

ASRock 939Dual-VSTA

Aanvankelijk wilde ik voor de Dual Sata2 gaan, omdat dat bordje de enige was die zowel AGP als PCIe ondersteunde. Terwijl ik spaarde voor een nieuw PCIe kaart, kon mijn oude kaart nog even mee. Op een beurs zag ik dit bordje liggen, praktisch identiek aan de SATA2 om de 7.1 onboard audio en de Bios na, voor dezeflde prijs..... Features Naja, het meeste is al gezegd. Combinatie van PCIe en AGP is uniek, zeker omdat je met 3 beeldkaarten(PCIe, AGP& PCI) een 6 monitor setup kunt maken. Ook is er een los PCIe 1x slot, handige uitbreiding, minder handig geplaatst: Als er een PCIe x16 beeldkaart in zit moet de PCIe 1x vrijblijven, anders stikt de beeldkaart. De onboard raidcontroller is erg lekker, en biedt Raid0, 1 en JBOD. Liefst had...

Pluspunten

• PCIe & AGP: Uniek
  • AM2 updrade: future proof
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Stabiel, goede performance
  • Overclockbaarheid => bijna gelijk waardig aan duurdere borden(mits gemod)
  • Veel BIOS-opties: Oa. nb/sb voltage

Minpunten

• Geen Gbit LAN
  • Positie voedingskabel, beperkt de flow naar de voeding.
  • Positie floppyconnector: problematisch in midi & hightouwers
  • Northbridge wordt warm, overclockers kunnen daar beter een andere sink op plaatsen
  • Max CPU spanning 1,4v tenzij gemod (en dan vervalt de garantie)

8 oktober 2006 Rapporteer

ASRock 939Dual-VSTA

wat betreft de layout van het bord: als je zoals in mijn situatie 4 IDE aparaten (2 harddiks en een DVD-ROM en DVD-RW) moet aansluiten, wordt het krap in de kast en is de bijgeleverde IDE kabel bijna te kort.
Alles paste net. de IDE kabel van de DVD drives moet krap over mijn XFX 6800 LE kaart geleid worden, en de in de midi ATX kast aanwezige floppy drive heb ik maar niet opnieuw aangesloten.
toch nog iets positiefs: het ombouwen in de kast nam een extra uurtje tijd, maar alles werkt wel 100%.
ook is het toe te juichen dat Asrock 2 IDE connectoren op dit bord zet, juist omdat ik denk dat dit bord gebruikt wordt door mensen die hun AGP kaart en IDE apparaten een wat langer leven willen geven in combinatie met de AMD X2 processor.
als je Gigabit lan kan missen heeft dit bord wat mij betreft echt voldoende features.

Pluspunten

• een mooi upgrade bord.
  • je kan AGP kaarten blijven gebruiken totdat PCI-E kaarten in prijs zakken in het middensegment.
  • upgraden naar AM2 processoren en DDR2 geheugen is mogelijk.
  • stabiel.
  • simpele driver installatie (ik was via borden gewend ;-) ).
  • stil (geen chipset fan).
  • je huidige DDR geheugen kan op dit bord hergebruikt worden.
  • spotgoedkoop in verhouding met conroe 2 borden (mobo en 4000+ processor samen voor 170 euro gekocht in September 2006 ).

Minpunten

• de layout is minder gunstig als je nog IDE aparaten gebruikt.
  • minder snel dan conroe 2 combinaties (ik heb een AMD K8 4000+ geinstalleerd).

10 oktober 2006 Rapporteer

ASRock 939Dual-VSTA

Heb dit bordje ter upgrade gekocht van mijn Asus A8V deluxe.
Met het oog op het feit dat ik alle oude hardware kon overzetten, en als er iets kapot zou gaan ik meteen iets nieuws kon kopen zonder de hele zaak te hoeven updaten. Al met al ging mijn videokaart al redelijk naar de knoppen en besloot ik om tegelijkertijd met dit bord mijn oude ati 9800 Pro in te ruilen voor een 6800 XT 128MB PCI-e.
De rest van de hardware kon ik netjes overzetten. Een Zalman PSU van 400 Watt, een maxtor p-ata 200 gb, en 2 x DDR400 PC3200 Kingston reepjes in dual channel mode.
Hoe ik het ook wend of keer met geheugen timings, hetzij op automatisch, hetzij op 333 of 400, dit bord blijft crashen of vaag doen in 3D games.
Als ik spellen opstart zoals Enemy Territory hoor ik wel geluid, maar krijg ik een zwart beeld. Ik heb de bios van de VSTA geupdate naar de allerlaatste versie, hetgeen geen verbetering gaf.
Ik heb hem toen gedowngrade naar 1.20 om te kijken of dat soms extra opties gaf, maar ook dit mocht niet baten.
In Windows zelf doet alles het prima, op een keer na. Toen crashte de zaak met een invalid_kernel_handler.

Pluspunten

• De positieve eigenschappen zijn dat van alles wel wat aan boord is.
  • SataI en II, IDE voor P-ata schijven en dvd-branders, 4 geheugenslots, PCI sloten, en zowel het AGP als PCI-e slot en het eventuele uitbreidingsslot naar AM2. Al met al zeer compleet.

Minpunten

• Ik vond het frontpanel erg onduidelijk tijdens het installeren, en ook komt mijn arctic cooler tegen de cooler van de North Bridge. Ik heb deze dus een beetje moeten buigen.

2 van 5 sterren (Slecht)

Heb jij ook een ASRock 939Dual-VSTA?