Heb em nu een dag (via PC Megastore), kon em zo aansluiten geen probleem.
Hij was iets groter dan ik verwachtte maar niet zo groot dat die onmogelijk te vervoeren is. ( De behuizing maakt em een paar inch hoger en dieper dan een normale 3.5~ HD zou zijn. )
Zijkant was iets aan de warme kant na een paar uur draaien, maar dit was prima binnen acceptabele waardes ( ik schat +- 30-35 graden C)
Geluids productie was bijna niet te merken, en met koptelefoon -voor muziek- hoor je helemaal niks.
160 Euro inclu BTW + verzend kosten, had een tikkie lager gemogen, maar ik wilde een HD met firefire indien ik m'n computer upgrade naar iets met firewire, en dus snellere connectie.
De USB 2.0 connectie is snel genoeg momenteel.
Ik heb de software...
Bij deze externe harde schijf vallen een aantal dingen op. Aan de positieve kant is vooral het uiterlijk netjes afgewerkt. Hij kan uit zichzelf rechtop staan en door het rubber dat aan de randen zit is hij enorm stabiel. De geluidsproductie is ook absoluut voldoende, je hoort hem in een stille kamer nauwelijks, mijn fans maken meer lawaai.
*edit: In de tussentijd heb ik het product ook op mijn vensterbank gezet, daar geeft het wel een hinderlijke brom die tevens een verdieping lager goed te horen is. Door iets van isolatie ertussen te plaatsen is dit op te lossen. Mede hierdoor heb ik de score geluidsproductie iets verminderd. */edit
De negatieve eigenschap die ik ervaar is de betrouwbaarheid. Als ik data overzet vanaf mijn laptop met WinXP Pro via USB1.1, wil het geheel regelmatig bevriezen. Ook lukt het niet om fatsoenlijk op te starten als de MyBook aan staat bij het opstarten. Positief punt is dat ik nog nooit data ben kwijt geraakt tijdens zo'n freeze, maar fijn is anders.
Het kan eraan liggen dat ik een brakke USB-controller heb. USB2 en FireWire 400/800 kan ik hier helaas niet testen.
*edit: De genoemde problemen lagen inderdaad aan brakke controllers. In een andere (laptop, WinXP Pro, USB1.1) testomgeving waar...
Ik heb hem zelf al 4 maanden. Ik gebruik hem voortdurend gezien ik hem min of meer als een interne harde schijf gebruik. Om de week of 2 plug ik hem wel uit en geef ik hem mee aan een klasgenoot/vriend etc om grote hoeveelheden data over te zetten. Hier ook niks mee, hij heeft wel wat te verduren gehad (geen harde klappen natuurlijk) echter blijft het gewoon werken.
Hij is erg mooi afgewerkt en is erg stabiel zoals hierboven ook is aangegeven. Snelheid is niet opvallend snel of traag.
Hij maakt nauwelijks geluid, alleen als hij de hele tijd niks heeft gedaan en hij effe een spin-up moet uitvoeren, al valt dit ook erg mee. Warmte merk ik zelf nauwelijks iets van, tenzij hij tussen veel spullen inzit dan wilt hij wel een beetje warm worden maar dat spreekt voor zich.
Compabiliteit is goed, gezien de HD zich voordat als een 'Mass Storage Device'. Ik heb hem op XP, Vista en Linux getest en dit lukte zonder problemen.
Ik kan alles bevestigen wat de andere reviewers hebben gezegd, echter zal ik het kort houden.
Het enige 'probleem' was dat als ik de WD button manager installeerde zodat deze mooi in binnenste ring aangeeft hoe vol de HD volzit, deze mijn externe HD niet detecteert. Als hij het niet detecteert verstopt deze...
De WD MyBook Pro doet nu bijna een maand dienst als backup opslag apparaat. Elke avond wordt een automatisch backup script doorlopen (met behulp van Cobian backup) en sluit de desktop zich daarna automatisch af. Ik gebruik Cobian aangezien de meegeleverde backup software (**edit: EMC Retrospect Express) voortdurend crashte op mijn Dell Optiplex. Om deze reden is de feature beoordeling maar gemiddeld. Mocht de software wel gewerkt hebben, dan nog had ik Cobian gebruikt, dus voor mijn maakte het niet zoveel uit. De schijf werkt nu via USB2, voldoende snel, maar ik verwacht een FW800 pci kaartje, dus het zou nog sneller moeten worden. Er zijn zeker voldoende aansluitingsmogelijkheden (USB en 2 FW standaarden). De schijf werkt stil, wordt...