Bij deze externe harde schijf vallen een aantal dingen op. Aan de positieve kant is vooral het uiterlijk netjes afgewerkt. Hij kan uit zichzelf rechtop staan en door het rubber dat aan de randen zit is hij enorm stabiel. De geluidsproductie is ook absoluut voldoende, je hoort hem in een stille kamer nauwelijks, mijn fans maken meer lawaai.
*edit: In de tussentijd heb ik het product ook op mijn vensterbank gezet, daar geeft het wel een hinderlijke brom die tevens een verdieping lager goed te horen is. Door iets van isolatie ertussen te plaatsen is dit op te lossen. Mede hierdoor heb ik de score geluidsproductie iets verminderd. */edit
De negatieve eigenschap die ik ervaar is de betrouwbaarheid. Als ik data overzet vanaf mijn laptop met WinXP Pro via USB1.1, wil het geheel regelmatig bevriezen. Ook lukt het niet om fatsoenlijk op te starten als de MyBook aan staat bij het opstarten. Positief punt is dat ik nog nooit data ben kwijt geraakt tijdens zo'n freeze, maar fijn is anders.
Het kan eraan liggen dat ik een brakke USB-controller heb. USB2 en FireWire 400/800 kan ik hier helaas niet testen.
*edit: De genoemde problemen lagen inderdaad aan brakke controllers. In een andere (laptop, WinXP Pro, USB1.1) testomgeving waar...