Gebruikers

Score: 5
8 reviews

LG 27UL550-W Zwart

Prijs
€ 257,04
Specificaties 27" • 3840x2160 (4K) • 60Hz • IPS • 5ms - Bekijk alle specificaties

Review door de redactie

Door Friso Weijers - Redacteur 21 april 2021

4k voor weinig - Veertien betaalbare 4k-monitoren getest

Zoek je een betaalbare 4K-monitor voor beeldbewerking, dan is de LG 27UL550 een goede keus. Dit scherm is in tegenstelling tot het gros van de concurrentie voorzien van een in hoogte verstelbare voet. De beeldkwaliteit is prima; de kleurweergave is voor dit bedrag redelijk nauwkeurig, maar het contrast wel wat aan de lage kant. Ook de responstijden hadden beter gekund, maar voldoende voor de relatief lage refreshrate. LG bouwt bovendien Freesync in, wat niet alle merken doen. Lees verder »

Pluspunten

  • Lage prijs voor scherm met deze eigenschappen
  • Prima kleurweergave
  • Goede uniformiteit
  • Hoogteverstelling

Minpunten

  • Plaatsing aansluitingen bemoeilijkt cable-management
  • sRGB- en HDR-modi nutteloos
Tweakers zegt: Great value
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
8
Score: 4
0
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+1
Martinique 3 september 2021 Product gekocht

LG 27UL550-W Zwart

Heel mooi en helder scherm. Hiermee is het fantastisch thuiswerken. Maar ook gamen schijnt te moeten kunnen. Fijne verstelbare voet. Prijs / kwaliteitverhouding is heel goed. Scherp beeld, 4k maar zonder kleine letters! De nadelen die ik genoemd heb zijn eigenlijk geen issue voor mij. Zie verder de uitgebreide review.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Beeldkwaliteit
  • Scherpte
  • Helderheid
  • Bediening OSD

Minpunten

  • Geen speakers?
  • Reactietijd 5ms?

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4

rienvdl 6 november 2021 Product gekocht

LG 27UL550-W Zwart

Juist uitgepakt. Gebruiksaanwijzing was overbodig. Misschien ben ik niet veel gewend, maar is een fantastisch scherm. Eerste indruk is heel goed, geen defecte pixels, schrift blijft goed leesbaar. Ik ben geen gamer, dus dat heb ik ook niet getest. De eenknops bediening en het on-screen menu werken heel aangenaam.

Pluspunten

  • solide bouw
  • mooi scherp
  • goed zwart

Minpunten

  • nog niet ontdekt

Eindoordeel

Score: 5
StefanSL 31 juli 2021 Product gekocht

LG 27UL550-W Zwart

Prachtig 4K IPS scherm voor een lage prijs. Helderheid en kleuren zijn goed.

Pluspunten

  • Prachtig beeld
  • In hoogte verstelbaar
  • Prijs

Minpunten

  • (nog) niks

Eindoordeel

Score: 5
Harmen 25 juni 2021 Product gekocht

LG 27UL550-W Zwart

Robuuste monitor. Gebruik hem om mee thuis te werken, ideaal formaat. Goed beeld voor een mooie prijs.

Pluspunten

  • Robuust
  • Matte behuizing
  • Vesa

Minpunten

  • Aansluiting op onlogische plek, had ze liever onderaan gezien

Eindoordeel

Score: 5
Hououin Kyouma 12 maart 2021 Product gekocht

LG 27UL550-W Zwart

Goedkope 4K monitor, tot nu toe erg blij mee (paar dagen in gebruik). Ik gebruik het voor programmeren, heb het al in landscape en portrait gebruikt. Veel chiller dan mijn 2560 x 1440p 27 inch monitor.

Pluspunten

  • Prijs (goedkoop)
  • Vrij licht (ik neem 'm mee als ik voor langere tijd logeer)
  • verstelbaar naar vertikaal
  • hoogte verstelling
  • verstelbaar met kantelen

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Cosmic Toad 13 januari 2021 Product gekocht

LG 27UL550-W Zwart

Prachtig scherm met heldere kleuren. Twee stuks in gebruik i.c.m. MSI Radeon RX 470 GAMING X 4G videokaart. Wordt niet gebruikt voor gamen. Kantelbaar scherm erg handig voor mijn niche-hobby: digitale comics lezen.

Pluspunten

  • Prachtig beeld
  • In hoogte verstelbare voet
  • Verticaal kantelbaar
  • Kabelmanagement

Minpunten

  • Op dit moment geen

Eindoordeel

Score: 5
Rembert 1 april 2020 Product gekocht

LG 27UL550-W Zwart

Prettig en heel betaalbaar scherm zonder franjes. Zal wel tzt overstappen naar 32" versie

Pluspunten

  • scherp beeld
  • prettig verstelbaar in hoogte
  • nette voet
  • betaalbaar
  • kleurweergave

Minpunten

  • brede bezels
  • lettertjes zijn me te klein
  • herstart nodig bij installatie onscreen control

Eindoordeel

Score: 5
Quibus 22 oktober 2019 Product gekocht

LG 27UL550-W Zwart

Prachtig scherm met scherp beeld voor een goede prijs. De kleurweergave en contrast zijn erg goed. De verstelbare voet zorgt dat het scherm in hoogte te verstellen is en te draaien. De monitor heeft wat dikkere randen dan andere schermen. Freesync heb ik niet getest, omdat ik niet game.

Pluspunten

  • Goede kleurweergave
  • Zeer scherp detail
  • Verstelbare voet

Minpunten

  • Dikke randen vergeleken met andere schermen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een LG 27UL550-W Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee