Deze laptop gebruik ik nu als een desktopvervanger. Vrijwel altijd heb ik ook muis - toetsenbord - monitor aangekoppeld. Toch moet ik hem af en toe voor mijn studie meenemen, en dan is hij aardig zwaar. Vooral de grote voedingsadapter die erbij zit is groot zwaar en log in je tas, maar als je er maar enkele uren mee hoeft te werken voldoet de accu prima.
Met de bijgeleverde power management software is alles zo af te stellen dat de functies die je niet gebruikt (bijvoorbeeld WLAN / Lan / Firewire / etc) ook daadwerkelijk geen stroom meer gebruiken. Helaas kun je de laptop niet extern (bijvoorbeeld via extern toetsenbord) inschakelen. Iedere keer dat ik de laptop in wil schakelen moet ik dus het scherm open klappen en op de gewone aan-knop drukken (mijn laptop staat hier op een wat onhandige plaats om dit steeds te doen).
Wanneer ik er op werk zonder los toetsenbord en muis valt het me op dat het gedeelte rond het touchpad erg warm kan worden. Ook is de indeling rond de pijltjestoetsen wat raar; naast de "up" knop zitten namelijk een dollar en een euro teken. (zeker bij het spelen van games kun je daar per ongeluk nog op drukken).
Het scherm van de laptop is erg mooi. Het heeft heel erg heldere kleuren. Helaas vind ik zelf...
Na aanschaf van de laptop voldeed hij weldegelijk aan de vewachtingen die waren gewekt door de informatie die ik van internet heb gehaald en die ik kreeg van de verkoper.
Dit laatste verbaasde mij ten zeerste maar daar was ik dus blij mee verrast.
Het 15,4" scherm met Crystalbrite is haarscherp en de ingebouwde webcam is zeker een leuke feature voor Skype MSN etc.
Het is toch jammer van EnetManager voor de WiFi adapter. Het Auto profile wat nooit werkt is niet te verwijderen of aan te passen en ook is het niet mogelijk om autoswitching goed aan de praat te krijgen. Wat ik persoonlijk erg storend vind is dat het tooltje zich ook niet hersteld na standby of Hybernation. Je vebinding is en blijft dan weg. Nu kan je natuurlijk dit tooltje niet gebruiken en Windows Zeroconf gebruiken maar dat is nou net niet wat je wilt met die onvriendelijke gebruikers interface.
Als laatste wil ik ook aanhalen dat het echt vreemd is dat je géén bluetooth hebt in dit ding dat is nu toch wel een standaard requirement met je PDA en Mobieltje van vandaag de dag.
Dit alles wordt toch ook wel weer goed gemaakt door de uitgebreide Powermanagment die je hebt. Alles wat je niet gebruikt kun je met een druk op de knop uitzetten, en ook weer aanzetten...
De komst van het Intel Centrino Core Duo platform (Yonah) heeft ervoor gezorgd dat verschillende fabrikanten nieuwe producten hebben geïntroduceerd. Acer was één van de eerste fabrikanten die een laptop op de markt bracht met de Core Duo processor. De Aspire 5672WLMi is sinds half januari verkrijgbaar. De laptop is goed uitgerust met een T2300 Core Duo processor op 1,66GHz, 1024MB DDR2 RAM, een ATI Radeon Mobility X1400, een 80GB harddisk met 5400rpm en een 15,4" CrystalBrite scherm. Aan aansluitingen is geen gebrek; er zijn 4 USB poorten, infrarood, S-Video, VGA, FireWire en DVI-D, modem en Gigabit ethernet beschikbaar. Daarnaast is het apparaat voorzien van een geïntegreerde 5-in-1 kaartlezer, een S/PDIF audio...