Het is weer schooltijd... tijd voor een survey dus Dit keer is de Samsung SyncMaster 740BF 17" TFT schermpje aan de beurt, waarmee ik met de 2ms response lekker meek an gamen. Featureset Het is een 17" dus kan een max resolutie aan van 1280x1024. Hier heb ik bewust voor gekozen omdat dat ruim voldoende voor mij is. Maar de grootte van het scherm is natuurlijk iets subjectiefs Je kan de monitor wel in hoek verstellen maar *helaas* niet in hoogte. Dit is wel jammer aangezien je nu afhankelijk bent van je bureau/bureaustoel verhouding. Voor mij is het geen probleem maar ik kan me voorstellen dat andere wel liever hun beeld ietsje hoger zouden willen zetten. De kijkhoek is verstelbaar tot 160°/160°. De monitor heeft een...
Het vorige scherm Hiervoor had ik een 17'' crt scherm. Het beviel mij goed maar omdat ik toch aardig wat had gespaard voor een nieuw TFT scherm leek het me tijd om er 1 te gaan kopen. Mijn keuze viel op deze omdat ik vaak game en af en toe ook nog een dvd'tje kijk. Featureset Zodra je de monitor uit de verpakking haalt valt het direct op dat er genoeg documentatie is en er een dvi-kabel is meegeleverd (natuurlijk ook een gewone monitor kabel) en er een stroomkabel is bijgeleverd. Alle kabels waren zonder problemen aan te sluiten. Al vind ik het klepje wat je van de achterkant eraf moet halen en erop moet zetten een beetje overbodig! Maar daardoor ziet het er ook wel weer netter uit. Kleurenweergave Hier zul je geen...
Mijn vorige monitor was een Packard Bell 15'' CRT. Deze monitor irriteerde me de laatste tijd steeds vaker met een hoge pieptoon. Daarnaast nam hij mn halve bureau in beslag.
Alles afgewogen te hebben vond ik het tijd worden voor een nieuwe monitor. Aangezien ik voor school érg veel werk achter de pc doe en daarnaast ook wel van een spelletje houd heb ik voor de 740BF gekozen.
Ik heb gekozen voor 17" omdat ik een 19" toch iets te groot vind. Na enkele reviews door gelezen te hebben is mn oog op dit scherm gevallen.
Ik heb nog geen ghosting ondervonden, alle pixels zijn prima in orde. Er is wel een klein beetje backlight leaking te vinden aan de bovenzijde, maar dit is niet storend. Het is een erg mooie en complete TFT. Ik heb er tot nu toe zeker geen spijt van.
Dit is mijn eerste LCD monitor die ik, na langdurig zoeken, heb aangeschaft.
De aanschaf van mijn 740BF heb ik gedaan in de winkel, aangezien de monitor hier net zo duur was als op internet (wat natuurlijk weer verzendkosten speelt)
Via Tweakers had ik al gezien dat het een uitstekende monitor is en na bezichtiging in de winkel was ik helemaal verkocht.
Thuis het scherm meteen uitgepakt en aangesloten met de bijgeleverde DVI kabel. Het instellen was niet nodig aangezien dit geheel automatisch gebeurde.
Van ghosting nog niets gemerkt aangezien ik nog geen tijd heb gehad om te gamen. Wel de nodige uurtjes achter het scherm gespendeerd en ik moet zeggen, in vergelijking met mijn vorige monitor (een 15" Iiyama) doet deze LCD het er zeker niet minder om!