Het is weer schooltijd... tijd voor een survey dus

Dit keer is de Samsung SyncMaster 740BF 17" TFT schermpje aan de beurt, waarmee ik met de 2ms response lekker meek an gamen.
Featureset
Het is een 17" dus kan een max resolutie aan van 1280x1024. Hier heb ik bewust voor gekozen omdat dat ruim voldoende voor mij is. Maar de grootte van het scherm is natuurlijk iets subjectiefs
Je kan de monitor wel in hoek verstellen maar *helaas* niet in hoogte. Dit is wel jammer aangezien je nu afhankelijk bent van je bureau/bureaustoel verhouding. Voor mij is het geen probleem maar ik kan me voorstellen dat andere wel liever hun beeld ietsje hoger zouden willen zetten. De kijkhoek is verstelbaar tot 160°/160°.
De monitor heeft een analoge RGB en een DVI Digital Link video input signaal. Een DVI kabel word ook meegeleverd!
Kleurweergave
De kleurweergave is erg strak. Het beeld kan maximaal 16,2 miljoen kleuren weergeven, meer dan genoeg wat mij betreft.
Helderheid & contrast
Met een contrast van 700:1 is het een mooie monitor. Zwart is zwart en wit is wit.
De helderheid bedraagt 270 cd/m2.
Ghosting
Met zijn 2ms response tijd zou je ervan uit moeten gaan dat er geen ghosting optreedt. En inderdaad, vooralsnog heb ik geen enkel spoortje ghosting kunnen constateren en daarmee maakt ie 't schermpje natuurlijk helemaal af.
Pixeldefecten
Heb de monitor nog niet echt lang in gebruik gehad, pas sinds oktober 2006. Echter heb ik de monitor wel al een aantal keer getransporteerd naar een LAN oid. Zelfs in een brakke oude Toyota Starlett met een ophanging van "lik m'n vestje" heeft mijn scherm het overleefd.
Bouwkwaliteit & afwerking
De voet is redelijk stabiel. Echter zou dit nog wel net iets beter kunnen. Ik heb een bureau op 4 aandraaibare poten en het hele ding wiebelt nogal als ik weer eens een lekker potje Call of Duty 2 aan 't spelen ben. Dan merk ik toch wel dat het scherm een beetje meebeweegt. Maar ik denk dat dit op een stevig bureau wel mee zal vallen
Verder ziet het gehele geval er sterk en goed afgewerkt uit.
Een leuke toevoeging: achterop het scherm zit een klepje dat je weg kan halen, dan steek je de kabels erin en vervoglens doe je het klepje er weer op. Dit zorgt ervoor dat de finishing touch ook erg leuk is. De kabels zien er mooi weggewerkt uit.
Vormgeving
Ik hou van eye-candy, vandaar dat ik deze monitor heb gekocht. Het design is erg strak. De voet is zwart met een zilveren rand. Rondom het scherm zit een kleine zilveren rand, aan de achterkant is het zwart.
De rand is gelukkig niet al te groot, in tegenstelling tot mijn oude monitor welke een rand van 2,5cm aan elke kant had.
Prijs
Destijds gekocht voor 245 euro maar vond het het geld dubbel en dwars waard. Tegenwoordig betaal je er een slordige 180 euro voor. Het is wel even flink graaien in je portomonnee maar je krijgt er wel veel voor terug.
Met zijn hoge bling factor, zijn snelle 2ms response tijd, een goede kleurweergave en een contrast van 700:1 is dit scherm een echte gamers monitor.
Het voldoet volledig aan mijn eisen, zowel qua prestaties als qua eye candy.