Gemiddelde gebruikersscore
Waarom
Ik was al een tijdje op zoek naar een draadloze muis voor mijn laptop. Hij moest natuurlijk BT hebben want ik wil zo weinig mogelijk losse onderdelen als ik mijn laptop meeneem. Ik was al verschillende winkels in utrecht langs gelopen om te kijken of ze hem hadden maar hij was nergens te krijgen. Nu was ik vandaag bij de Office Centre en toen ik hem zag liggen gelijk in een inpulse gekocht.
Het eerste en enige wat me echt niet beviel was de verpakking waarin de muis komt. Het is zo'n plastic geval wat je met gevaar voor eigen leven open moet zien te krijgen en het terugbrengen van het product bemoeilijkt als het niet bevalt.
Installatie en prestatie
Toen de muis eenmaal uit zijn verpakking was bevrijd heb ik de twee meegeleverde duracell AA batterijen erin gestopt. Daarna via mijn laptop op nieuwe BT apperaten gezocht (ondertussen de reset knop ingehouden, weet niet of het nodig was) en zo de muis gevonden. Een click verder en alles werkte. Dus geen onnodige drivers/software hoeven te gebruiken.
Daarna snel een on/of test gedaan. De laptop deed er gemiddeld 2.8 sec om de muis te vinden en een muisclick te herkennen.
Verder is de precisie goed op een effe ondergrond, maar toen ik de plastic verpakking (een...
Bij de muis krijg je geen Bluetooth-dongle. Je zult dus zult zelf eentje moeten aanschaffen, tenzij je natuurlijk een laptop hebt met Bluetooth. Je krijgt er wel een stevig hoesje bij, om beschadigingen te voorkomen. En verder zit er -zoals we van Logitech gewend zijn- weer een flinke lading software bij, maar het is allemaal ontzettend buggy. De standaardsoftware van Windows werkt wel stabiel. De (niet-oplaadbare) batterijen zijn ook inbegrepen.
Er zijn niet veel Bluetooth-muizen op de markt. Verrassend, omdat elke laptop tegenwoordig bluetooth ondersteunt. Ik krijg echter sterk de indruk dat de technologie nog niet helemaal optimaal werkt, gezien de problemen met connecten.
Degelijkheid, vormgeving en ergonomie
De muis voelt ontzettend degelijk aan. Ik heb diverse andere (Logitech) muizen (gehad), maar deze spant toch echt de kroon.
Ook ligt de muis weer lekker in de hand, zoals we van Logitech gewend zijn. De muis heeft de ideale grootte voor een Laptop-muis (lekker klein), maar is groot genoeg om veel mee te werken.
De muis is ook echt een plaatje. Logitech heeft ook oog voor detail: in tegenstelling tot de DiNovo-muis, heeft de V270 een grijs scrollwieltje. Het ziet er een stuk minder goedkoop uit.
Precisie
Het...
Ik heb sinds kort een Macbook en zocht daarvoor een externe muis. Aangezien Macbooks ingebouwde Bluetooth hebben vond ik een bedrade muis zonde van de usb poort en zocht ik een Bluetooth muis. Eerst keek ik naar de Apple Mighty Mouse omdat deze het beste bij mijn Macbook past (esthetisch gezien, het blijft Apple he ). Het blijkt echter dat deze functioneel gezien behoorlijk achterloop, de 2d scrollbal reageert niet altijd goed als er stof tussenkomt, de zijknoppen zijn lastig in de drukken en de rechtermuisknop werkt alleen als je je linkervinger optilt. Daarnaast is de Mighty Mouse behoorlijk prijzig, helemaal voor wat je krijgt (zelfs ondanks dat het Apple is) Om deze redenen heb ik toch geen Mighty Mouse gekocht en ben ik verder rond...
Heb deze muis gekocht aangezien dit de enige muis van een normaal formaat die met bluetooth samenwerkt wat ik al ingebouwd heb in mijn laptop.
Ik dacht hem eerst te installeren zonder de software zodat ik geen extra programmas heb draaien die geheugen opslokken, dit wilde echter niet lukken... daarna toch maar de cd gebruikt en het werkte direct vrijwel niets hoeven in te stellen.
Het leuke aan de muis is dat hij ook met 1 batterij werkt, zodat je zelf het gewicht kan bepalen, ik werk dus met 1 batterij.
De muis gaat best lang mee met de batterijen zover ik weet, werk nu anderhalve week 8 uur per dag met het apparaat en hijs nog vol geeft de software aan, gebruik dus 1 van de duracell batterijen die zijn meegeleverd.
Vaak komt het voor met bluetooth apparaten dat je eerst moet connecten, dit is echter met deze muis totaal niet nodig, hij heeft heel even te tijd nodig om connectie te zoeken(minder dan een seconde) en hij werkt perfect.
Kwa ondervloeren waarop die werkt ben ik ook zeer tevreden, op een tegelvloer waar mn oude muis(simpel optische logitech kabelmuis) niet werkte werkt deze vlekkeloos.
Ben verder totaal geen negatieve dingen tegen gekomen...
Als laatste ben ik ook zeer tevreden over de prijs, 35 euro...