De SteelSeries Rival 310 komt met een zogenoemde TrueMove3 optische sensor. SteelSeries is een samenwerking aangegaan met PixArt om de PMW3360 verder te finetunen. Zijn er grote verschillen te vinden tussen deze twee sensors in de praktijk? Nee. Wel levert de Rival 310 geweldige tracking prestaties.
Pluspunten
TrueMove3 optische sensor (PixArt PMW3360) is wederom episch accuraat.
Fijne pasvorm, vooral voor claw grip liefhebbers.
Rubberen pads op de zijkanten voelen precies goed aan.
OMRON Switches met een klikrate van 50 miljoen kliks.
RGB-verlichting is netjes uitgevoerd.
Het SteelSeries software ecosysteem voor randapparatuur werkt heerlijk.
Grote duimknoppen.
Lichtgewicht van 88.3 gram bevalt wel.
Minpunten
Scroll wiel had een grover textuur mogen hebben, deze is mij nu wat te gladjes.
TrueMove3 optische sensor doet weinig vernieuwend t.o.v. de PixArt PMW3360.
Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitive gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Behoort SteelSeries in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!
Tot 2 jaar lang was dit een prima muis met een fijne grip en sensor. Helaas na 2 jaar kreeg ik last van de dubbele klik in de linkermuisknop, dit maakt de muis helaas onwerkbaar. Zoals ook andere beschrijven begon ook binnen een jaar de rubbere grip los te laten.
Enorm fijne muis voor een goede prijs. Een simpele ergonomische maar fijne muis. Na een jaar gebruik helaas wel last gehad van loslatende sidegrip rubbers, dit is bij de Rival 310 een bekend probleem.
Erg fijne muis. Gekocht voor weinig aangezien het een speciale editie is. Ligt goed in de hand en een fijn gewicht. De kleuren zijn erg mooi en past goed bij mijn in-game skin. Wel minder goede switches en rubber laat snel los.
In eerste instantie een prima muis voor een prima prijs die alle functionaliteiten heeft wat ik zocht. Wel wat aan de lichte kant en qua profiel niet erg ergonomisch voor mijn hand. Na 3 maanden begon vooral de rechtermuisknop problemen te krijgen en een maand later ook de linker.
Erg fijne muis. Is na bijna 2 jaar nog in goede staat, heb alleen nu ook last van het dubbelklik probleem af en toe. Dit probleem had ik met z'n voorganger niet (de 300).
Edit: Binnen de garantieperiode teruggestuurd, geld terug gekregen van Bol.com, meteen een nieuwe Rival 310 besteld.
Na 2.5 jaar gebruik erg tevreden over deze muis. Alles werkt nog top, de steelseries software is een van de betere naar mijn mening. Enige nadeel is dat het rubber aan de zijkanten van de muis een beetje snel vies word,
De Rival 310 is (voor mij) de perfect muis voor games zoals CS:GO. Ik heb deze aangeschaft nadat mijn vorige muis (Rival 500) was gesneuveld. De 'TrueMove3' sensor voelt super vloeiend en accuraat aan, en was (voor mij) een grote verbetering over de PixArt PMW3360 van Rival 500.
Pluspunten
Zeer goede sensor | SteelSeries TrueMove3
Zeer licht | +/- 88 g
Zeer Comfortabel | Ergonomisch voor rechtshandige
Omron Mechanische Switches | gegarandeerd 50 Miljoen clicks
On-board geheugen | Slaat DPI, re-mapping, en RGB settings op in de muis.
Een zeer mooie uitvoering van de al super Rival 310! De 310 gebruik ik al jaren met liefde en is een geweldige muis voor mensen die houden van wat grotere muizen die goed in je hand liggen, maar niet te groot of te zwaar zijn. Zeker een aanrader!!!
Pluspunten
Hoge kwaliteit
Goede coating, gebruik zal niet snel de skin laten vervagen
Fijne klik
Minpunten
kabel is niet braided dus is in het begin erg stroef
Erg fan van deze muis, gebruik hem al een hele tijd en doet het nog steeds goed. Het enige probleem dat ik ermee heb is wanneer ik probeer te scrollen. Wanneer ik probeer te scrollen gebeurt het vaak dat het scrollwieletje wordt ingedrukt, wat irritant kan worden..
Heb deze muis een paar maanden en begin dezelfde problemen te ondervinden als aangegeven in deze link:
Geen aanrader
Edit:
Scroll wheel kapot, dubbele klikken, werkelijk de meest waardeloze muis die ik ooit in bezit heb gehad, doet daarmee zelfs onder aan een trackbal muis
Na vele muizen geprobeerd te hebben
blijft deze muis mij niet teleurstellen.
De vorm van de muis is zeer aangenaam,
dus wat betreft ergonomie niets te klagen,
dit zal per persoon verschillen logischerwijs.
De sensor presteert uitermate goed.
Kortom zeer tevreden na anderhalf jaar gebruik.
Pluspunten
Ergonomisch design
Sensor (TrueMove3)
Bouwkwaliteit
DPI switch
Dunne kabel, makkelijk te gebruilen i.c.m. mouse bungees
RGB maar niet te expliciet aanwezig
Tamelijk licht (88,3 gram)
Software (Steelseries engine) werkt zonder problemen
Hele goede muis! Fijne klik en fijne textuur. Door de vorm is het wel aan te raden om hem eerst bij mediamarkt te testen hoe hij in de hand ligt. Voor mij was hij wel perfect! Steelseries enigine is erg handig om de dpi enzo in te stellen.
Pluspunten
Fijn in de hand
Goede engine
Fijne klik
Minpunten
Door de vorm van de muis is het lastig mij Mouse 5 te komen, maar wie gebruikt die nou...
Dit is nu mijn 2e muis. De 1e terug gestuurd omdat het rubber aan de rechterzijde van de muis los liet. Nu het zelfde met mijn huidige. Voor de rest een perfecte muis alleen jammer dat het rubber 'vast' geplakt zit en met de tijd los kan laten.
Redelijk eenvoudig ontwerp met fijne touch and feel op de materialen, prima software en aanpasbaarheid. Clicks zijn te hard qua geluid en rubber pads aan de zijkanten laten los omdat de lijm niet geschikt is. Elke dag de rubbers weer opde juiste plek drukken endan blijven ze weer eventjes zitten.
Goede muis! Flink goede sensor, lekkere clicks, en fijne siliconen zijkantjes. Je hoort niks ratelen, en de RGB werkt top. Macro’s heb ik nog niet geprobeerd. Kortom: Een mooi, afgewerkt product! Zeker een aanrader (ookal is hij wat aan de dure kant, hij is z’n prijs waard)!
Gekocht omdat dit een topmuis zou zijn. Wat betreft de statistieken klopt dat, maar ik ben ontevreden over de bouwkwaliteit. Het rubber aan de zijkanten laat los en de rechter muisknop zat teveel speling op. Ik heb 'm weer ingeruild voor een logitech die gewoon stevig in elkaar zit.