Steelseries Rival 310 CS:GO Howl Edition Review

18 april 2020, laatste update op 18 april 2020, 189 views Rapporteer

Erg fijne muis. Gekocht voor weinig aangezien het een speciale editie is. Ligt goed in de hand en een fijn gewicht. De kleuren zijn erg mooi en past goed bij mijn in-game skin. Wel minder goede switches en rubber laat snel los.

Pluspunten

• Shape
  • Gewicht
  • Uiterlijk
  • Prijs
  • Sensor

Minpunten

• Rubber sidegrips laten los
  • Kwaliteit van switches

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik ben erg tevreden over deze muis. De vorm en het gewicht is voor mij perfect, en qua uiterlijk mag de muis er zeker wezen. Echter zitten er een paar grote ontwikkelingsfouten in dit product.

Ten eerste zijn de switches niet erg kwalitatief. Dit is al langer een groot probleem bij de meeste steelseries muizen. Gelukkig heeft mijn Rival 310 Howl edition nog geen problemen. Dit zijn enkele ervaringen van mij met de Steelseries switches:

- Mijn Rival 600 begon met dubbelklikken na een half jaar.
- De Rival 110 van een vriend begon met dubbelklikken na één jaar
- Een Rival 600 van een vriend begon met dubbelklikken na een half jaar.

Ten tweede laten de rubber sidegrips aan beide kanten van de muis snel los. Ook dit is bij mijn rival 310 howl edition nog niet het geval. Dit is echter een kwestie van tijd. Dit zijn enkele ervaringen van mij met de steelseries sidegrips:

- Dezelfde Rival 600 van mij liet zijn sidegrips los na ongeveer 3 maanden. (Ja, die muis was geen beste ervaring......)
- De rival 310 van een vriend liet zijn sidegrips los na ongeveer 2 maanden. Steelseries verzond hem gratis nieuwe sidegrips, maar deze lieten vrijwel gelijk weer los.

Conclusie:

De steelseries rival 310 lijkt in eerste instantie de perfecte muis. Hij heeft namelijk een goede sensor, fijne ergonomische vorm, perfect gewicht en een mooi design. Echter laten de eerste gebreken zich vaak al na een paar maanden zien. Verwacht dubbelkliks en loslatende sidegrips binnen een paar maanden.

Heb jij ook een Steelseries Rival 310 CS:GO Howl Edition?