Gemiddelde gebruikersscore
Waarom nu nog een review?
Na enige vervelende minpuntjes te hebben gevonden over dit scherm, vond ik het interessant om een korte productreview te schrijven.
Defecten
Na enige tijd begon het scherm een piepend geluid te maken. Dit komt waarschijnlijk door de voeding, maar treedt enkel op wanneer het scherm beeld weergeeft. (Stand-by is geen probleem).
In de rechterbovenhoek ontdekte ik ook een lichtvlek die uitliep naar beneden. De oppervlakte van dit verschijnsel is ongeveer 1,5 cm² maar wordt volgens mij nog altijd groter.
De kleuren die deze monitor van AGNeovo weergeeft, komen naar mijn mening niet echt overeen met de werkelijkheid. Roodtinten worden meer roze getoond. Bij het bekijken van foto's of video valt dit echter niet op.
Prijs/kwaliteit
De prijs van dit product is nadat ik het kocht nog behoorlijk gedaald. Toch vond ik het toen een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben.
Voor de mensen die nu nog een budgetmonitor zoeken zou ik toch afraden een AGNeovo F-417 te bestellen. Voor iets meer geld krijg je al een breedbeeld monitor met een grotere beelddiagonaal.
algemene beoordeling
De inkijkhoek van mijn scherm valt mee voor mijn dagelijks gebruik, maar ik ben er zeker van...
Inleiding 2 jaar terug ging mijn toenmalige CRT monitor kapot, en omdat TFT's toen betaalbaar waren en een aantal belangrijke voordelen hadden op het gebied van stroomverbruik, warmteontwikkeling en benodige ruimte ben ik op zoek gegaan naar een mooie monitor. Mijn toenmalige stagebedrijf verkocht veel AG Neovo TFT monitoren, en nadat ik een aantal van deze schermen bij klanten had geplaatst heb ik er zelf ook 1 gekocht. Het design & bouwkwaliteit Het ontwerp bestaat uit een dunne zwarte rand rond het scherm met een bredere donkergrijze onderrand. In de onderrand zitten de verschillende knoppen weggewerkt die nodig zijn voor het aan- en uitzetten van de monitor en het OSD. Het geheel wordt ondersteund door een voet van...
Deze F417 zijn ideale beeldschermen, ik gebruik er nu 2 als tijdelijke schermen. 1 van de 2 begint nu soms de kleur van het beeldscherm even snel naar bv. rood groen blauw te springen. Maar dat mag ook wel een keer Het is een beetje jammer dat er een vaste VGA kabel aan zit.
Ik was toe aan een TFT-scherm. Voor de iets meer dan 100 euri die dit scherm me gekost hebben: een ruime voldoende. Ik heb het scherm nu een week, minder hoofdpijn en het is minder warm in mijn hok. Had ik veel eerder moeten doen.
Ik had voor mijn destijds nieuwe computer een nieuwe monitor nodig. In 2005 had ik voor de F-417 van Neovo gekozen. Design / Bouwkwaliteit Het TFT panel is omringt door een zwarte rand, en de OSD, Auto-instel en Aan knop zitten in de grijze onderrand. De monitor zelf staat op een grijze voet van ongeveer 20x20, en zorgt ervoor dat je schermje niet omklapt De monitor is in pitch te verstellen, of met een niet-bijgeleverde wandset aan de muur vast te maken. Het panel heeft geen bescherming, en als je tegen je monitor tikt bloost ie nog een seconde na. Specificaties Het 17 inch paneel met een helderheid van 260 cd per vierkante meter, heeft een contrastratio van 450:1 en een reponstijd van 12ms, en kan een maximale...
Het scherm had op het moment van de koop al een goede prijs kwaliteit verhouding. Het scherm 'draait' nu al enige jaren in een niet-professionele omgeving. Geen problemen mee ondervonden, geen defecte pixels oid, gewoon een fijne monitor.
Strak zwart met grijs vierkant design, verstelbare voet.
Geen dvi, maar alleen vga (analoge) connector. Soms wat lastig om -na het installeren van een monitordriver- de juiste scherpte terug te vinden. Op de een of andere wijze is het wat lastig om het scherm echt helemaal scherp te krijgen. Maar als deze correct ingesteld is, dan is de monitor dan ook echt haar scherp.
Verder heeft de monitor een automatische stelfuntie; scherpstellen, beeld centreren en waarschijnlijk nog wat andere features die de monitor gebruikt.
Daarnaast kan je op het internet het juiste kleurenpallet vinden, waarmee de monitor of referentiekleuren ingesteld wordt (als ik het goed heb).
Heb deze monitor nu 1 jaar, de prijs is nu flink gedaald, zo ook van andere tft monitoren. Maar ik vind de prijs kwaliteit verhouding nog steeds zeer goed. Ik game regelmatig met deze monitor en dat gaat prima ik heb geen last van ghosting. Deze monitor heeft ook een mooi design het is weer eens wat anders dan die standaard witte monitoren. Helaas is de monitor voet niet in hoogte verstelbaar. Het enige minpunt is misschien dat het OSD menu niet echt gemakkelijk is, je zult eraan moeten wennen. Gelukkig heb je het niet vaak nodig doordat het goede auto-adjustment systeem ‘ziet’ dat je game of ander programma maar half op je scherm staat en past het automatisch aan. Mocht het niet automatisch goed gaan dan kan je zelf nog...
Helderheid op het scherm niet mooi af te stellen. Zie nogsteeds geen verschil tussen grijs en wit. Ook is controller al vrij snel kapot gegaan. Dus scherm instellingen doen heel raar