Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Prijs
Specificaties Socket 1151 • ATX • Intel Z390 chipset - Bekijk alle specificaties
prijs volgen

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Gigabyte Z390 Aorus Pro. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
16
Score: 4
11
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+3
Foritain 30 oktober 2018 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Een (nipt) sub 200 euro bord met een ruime hoeveelheid aansluitingen, dikke visuels, berg RGB en nogal cruciaal: een stroomvoorziening die een 9th gen i7 of zelfs i9-9900K ook nog een leuk stukje kan kietelen. Good stuff.

Pluspunten

  • Stevige stroomvoorziening ook voor high-end CPU's met oc
  • 2x RGB, 2x aRGB, 8x fan header = best veel voor een relatieve instapper
  • 10 USB poorten achterop, interne type-C header ook aanwezig
  • Dikke visuals, berg RGB erbij
  • Integrated I/O shield 4tw.
  • Top-end audio
  • Veel Z390 voor je geld

Minpunten

  • Bios functioneel maar nog niet zo overzichtelijk/gebruiksvriendelijk als bijvoorbeeld Asus of MSI
  • RGB software oogt en voelt wat knullig
  • Positie type-c header wat onhandig, en die had wel Gen2 mogen zijn.

Eindoordeel

Score: 5

+1
ankeLB14 15 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Deze z390 Aorus Pro, is in elk aspect een perfect moederbord, dat zeker kan meedoen met de duurdere moederborden. Moet op geen enkel vlak onderdoen voor de duurderen. Genoeg VRM's , makkelijke intstallatie, stevige kwaliteit en natuurlijk ook RGB Echt waar, in deze prijsklasse vind je nergens beter dan dit

Pluspunten

  • Genoeg VRM's om high end cpu's aan te sturen
  • Stevige kwaliteit
  • Makkelijk te installeren
  • RGB voor een schappelijke prijs
  • USB poorten met hopen !

Minpunten

  • BIOS is nogal vrij standaard (maar die gebruik je uiteindelijk niet echt veel)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Overklokbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Layout Score: 5

+1
Koelen 11 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Mooi moederbord voor een scherpe prijs.

Pluspunten

  • RGB vlot aanpasbaar door RGBFusion
  • Stevige kwaliteit

Minpunten

  • Schroef van M2 slot mag iets steviger

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Layout Score: 5

+1
Leader98 23 december 2018 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Mooi bord waarop alle techniek zit die je als gamer nodig denkt te hebben en ook nog met een mooie uitstraling middels de toegepaste RGB. Kwaliteit is zoals gewend bij Gigabyte dus dik in orde. Snelheid is boven verwachting maar daar draagt de nieuwe CPU ook zijn steentje aan bij.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Compleet
  • Mooi design

Minpunten

  • Kom niet verder dan spelfout in de app

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Layout Score: 4

0
MrMathy 31 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Gewelding product voor een goede prijs. veel vrm's

Pluspunten

  • prijs
  • kwaliteit
  • looks

Minpunten

  • 24pin connector had 90 graden gedraaid kunnen zijn

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Layout Score: 4

0
Tamasster 5 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

k heb het product gekocht op aanbeveling van een vriend. Nu heb ik zelf weinig ervaring met PC bouwen en is dit het eerste moederbord waar ik mee werk. Maar wat een aanrader!

Pluspunten

  • mooi design
  • Makkelijk te bruiken
  • Duidelijk Bios

Minpunten

  • geen bluetooth

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Layout Score: 5

A Lurker 20 mei 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Uitstekend bord voor een midrange prijs, compleet en goed doordacht. Nergens lijkt echt op bespaard, en ik denk dat ik in zijn gehele levensduur nooit zal balen dat ik niet voor een duurder bord gegaan ben. Ik zou ook niet voor goedkoper gaan, je levert dan weer snel features in.

Pluspunten

  • Robuuste printplaat
  • 2x cpu + 6x case fan headers
  • Smart Fan 5: alle fans kun je van een fanprofiel voorzien
  • 10 USB aansluitingen aan de achterkant
  • Boot vrij snel
  • Strak uiterlijk
  • SLI
  • Value for money vergeleken met de concurrentie

Minpunten

  • Windows utilities bevatten veel bugs en herkauwen voornamelijk BIOS-opties
  • M2 koelers zitten los zonder schijf erin, en ze kunnen niet worden afgesteld
  • BIOS heeft onlogische user interface en bevat bugs in de custom fanprofielen van Smart Fan 5
  • M2 sloten delen bandbreedte met enkele SATA porten, hetgeen bijvoorbeeld betekent dat SATA 5 en 6 niet bruikbaar zijn als je het M2 2280 slot in gebruik hebt

Eindoordeel

Score: 4
Jacob. 14 februari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Een hele gave moederboard voor een goede prijs. De RGB ziet er tof uit en kan makkelijk aangepast worden met behulp van RGB Fusion. Audio van het moederboard klinkt ook heel goed. Daarnaast een goed eruitziend en overzichtelijk Bios. Een echte topper in zijn prijsklasse! Heel tevreden mee.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Gave design
  • M.2 SSD slot

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
The Crow NL 30 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Prima product voor een goede prijs. Het moederboard ziet er goed uit door het design, stevige kwaliteit, makkelijk installatie en veel aansluitingen. Leuke RGB verlichting en makkelijk aan te passen via de software. De bios heeft stappen gemaakt maar is vrij eenvoudig en de ui kan wel een update gebruiken.

Pluspunten

  • Veel aansluitingen
  • Leuke RGB verlichting
  • Stevige kwaliteit
  • Makkelijke installatie

Minpunten

  • Bios is vrij eenvoudig en de ui kan beter

Eindoordeel

Score: 4
droei 30 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Ik kan dit moederboard niet vergelijken met anderen omdat ik geen anderen gehad heb De RGB ziet er goed uit en de bios is blijkbaar recent geupgrade en die ziet er ook zeer goed uit! De ruimte tussen de cpu en pci was voor mij net wat te klein

Pluspunten

  • werkt zonder problemen
  • zeker niet meer dan 4 ram slots nodig
  • mooie rgb
  • Bios ziet er goed uit

Minpunten

  • cpu staat een beetje te dicht bij de eerste pci

Eindoordeel

Score: 4
jacoob75 29 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Good quality motherboard, many USB slots in the back. Good heat dissipation from the power section. A large number of connectors for fans. Gentle lighting RGB.

Pluspunten

  • quality
  • cooling of the power section
  • performance
  • price / quality
  • RGB backlight

Minpunten

  • no code display

Eindoordeel

Score: 4
sh00ks 28 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Een moederbord van zeer goede kwaliteit voor de betreffende prijs categorie. RGB ziet er netjes uit, aansluitingen genoeg (thans, voor mijn persoon dan) en BIOS heeft grote stappen gemaakt, maar nog niet perfect en kan nog de nodige verbeteringen krijgen. Ik raad dit moederbord met genoegen aan bij een ieder.

Pluspunten

  • Mooie prijs/kwaliteits verhouding
  • voldoende aansluitingen

Minpunten

  • BIOS UI verdient nog aandacht

Eindoordeel

Score: 5
Aegisir 26 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Prima product binnen de z390 cathegorie. Mooie visuals out of the box. Probleem was echter wel dat bij overclocken de BIOS niet het sterkste punt is van dit motherboard. M.2 slot schroef mag ietsje steviger, de manier waarop die vast zit voelt niet helemaal kosher. Overall goed board voor prijs.

Pluspunten

  • Mooie visuals (RGB)
  • Solide bouw
  • Goeie prijs/kwaliteit

Minpunten

  • BIOS relatief onoverzichtelijk

Eindoordeel

Score: 4
Adomynous 26 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Hele mooie moederboord, super bouwkwaliteit, mooie verwerking van de RGB, enige minpunt is dat ik wat moeite had met het vinden van de juiste drivers. Na een korte speurtocht op de website was dit verholpen. Verder is de BIOS gaaf en zeer overzichtelijk voor de instap OC'er! Top product dus.

Pluspunten

  • Gave BIOS
  • Stevig
  • RGB

Minpunten

  • Drivers ietswat lastig te vinden

Eindoordeel

Score: 5
Dave03 25 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

De prijskwaliteit verhouding is erg goed, het moederbord haalt het uiterste uit mijn processor.( intel i5 9600k). De RGB op het moederbord is erg mooi en makkelijk te customizen. Mijn ervaring tot nu toe is alleen maar positief. Het installeren is vrij eenvoudig, en instructies zijn vrij duidelijk(engels).Een Top product!

Pluspunten

  • Goede prijs kwaliteits verhouding
  • Mooie RGB verlichting
  • Makkelijke installatie

Minpunten

  • Erg groot

Eindoordeel

Score: 4
MaxieboyNL 25 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Ik heb dit moederbord nu 2 dagen en ben er heel tevreden over. De software pakketten die erbij zitten die staan nog wel in de kinderschoenen en moeten nog flink aangepast worden om het mooi te krijgen. Maar het is functioneel maar het is niet echt top notch. Erg tevreden!

Pluspunten

  • RGB
  • OC
  • Verstevigde PCI-E
  • Genoeg aansluitingen
  • Veel USB poorten

Minpunten

  • Software

Eindoordeel

Score: 4
tweebsm 21 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Ik was echt aan een update toe en na diverse reviews heb ik gekozen voor de Gigabyte Aorus pro. 2 mooie m2 ssd slots en mooie rgb verlichting op het moederbord verwerkt en alles optie die je kan bedenken. Je kan er veel makkelijke software van downloaden op de site.

Pluspunten

  • UIterlijk
  • mogelijkheden
  • software

Minpunten

  • niet geen kunnen vinden

Eindoordeel

Score: 5
bota 20 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Prima product voor een goede prijs. Integrated I/O shield werkte zeer fijn. De fans waren makkelijk te bevestigen aan de 6 fan headers die ik bijna allemaal nodig heb gehad. RGB ziet er goed uit. Enige negatieve was de Bios die net iets anders werkte dan gewend. Zeker een aanrader.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Genoeg USB poorten en fan headers
  • RGB verlichting
  • M.2 werkt geweldig
  • mooi design
  • makkelijk te installeren
  • integrated I/O shield

Minpunten

  • Bios werkte anders dan gewend.

Eindoordeel

Score: 5
Dylanc268 20 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Dit is een zeer goed moederbord prijs/kwaliteit gezien. Ook zeer handig te installeren met niet al te veel frulletjes. Werkt zeer goed met mijn i5-9600k processor. (1 van de weinige moederborden waar je 9th gen processors kan gebruiken!) Zeker genoeg usb-poorten en dergelijke alleen spijtig van de plaatsing van usb-c.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Stevig gebouwd
  • 9th gen processors zijn mogelijk

Minpunten

  • Ligging usb-c
  • Onoverzichtelijke bios

Eindoordeel

Score: 5
sproutnet 17 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Bought as an upgrade for a full new build PC with room to upgrade Easy to install and all ports are clear from the instructions. The USB 3.1 port is awkward when cables have to be bent to manage. The top power pins difficult access when mounted due to shroud.

Pluspunten

  • solid motherboard
  • plenty of ports for m.2 drives, rgb headers, etc
  • clear to install

Minpunten

  • illuminated area aren't hugely visible
  • RGB fusion is terrible software
  • some ports a bit difficult to access

Eindoordeel

Score: 4
Creators 14 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Dit bord is een hele goede mid-range bord met de prestaties en de vereisten die ik wou voor een aantrekkelijke prijs: veel usb gen1-2 aansluitingen en hdmi en audio.Veel instellingen. Zeer energiebesparend unieke bouw bord, en daardoor lage temperatuur. Dit komt alleen ten goede voor prestaties op alle platformen.Een aanrader

Pluspunten

  • energiebesparend
  • heel veel usb aansluitpoorten
  • Audio is top
  • RGB werkt fijn
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • geen bleutooth

Eindoordeel

Score: 5
zaphod_b 12 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Het bord zit nu anderhalve week in de kast en draait als een zonnetje. Super stabiel. Aansluiten was eenvoudig. De documentatie is zeer beknopt,maar, wat je nodig hebt staat er wel in. Let op: als je de nvme-aansluitingen gebruikt verlies je SATA-poorten. Dat is helaas bij borden van concurrenten ook.

Pluspunten

  • robuust en stabiel
  • zeer degelijke stroomvoorziening
  • ziet er strak uit

Minpunten

  • handleiding kan iets uitgebreider
  • SATA en nvme op zelfde lanes, jammer.

Eindoordeel

Score: 4
icem8n 10 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

I can truely say that I recommend this MB. From Overclocking to enough cables, smart fixes, future proof and not cutting corners I am more than happy with this Motherboard!! This or this series of motherboards in my eyes you can just not go wrong!!

Pluspunten

  • RGB Lighting which looks amaazzziingg
  • Easy to use Bios
  • SATA pointing outwards towards the front of your pc.
  • The Included block to easily fit in the motherboard cases switches which are always reaaal pain in the ass.
  • I found the software included to be nice and easy and helpful.

Minpunten

  • Maaayybbee the price...but its new.
  • Maayybee a usbstick included with all the drivers on it instead of a cd. (CD's are nearly phased out)

Eindoordeel

Score: 5
Quickestgames 9 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Het is een van de betere moederborden in zijn prijsklasse. Goede kwaliteit met veel ansluiteningen voor bijvoorbeeld videokaarten. Het moederbord zelf ziet er ook nog eens goed uit door de RGB en stijl.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Veel aansluitingen

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
denzehh 4 januari 2019 Product gekocht

Gigabyte Z390 Aorus Pro

Dit moederbord gekozen vanwege de goede recensies en omdat er RGB verlichting op zit dat samen met mijn Aorus 1080 TI op elkaar afstemd kan worden. Verder heeft het moederbord tal van usb poorten, goede audio en een integrated I/O shield. Meer dan prima prijs/kwaliteit verhouding. Aanrader als Z390 gaming-toetsenbord.

Pluspunten

  • Mooi 'gaming' design/moederbord
  • Genoeg connectors/usb poorten etc
  • RGB Verlichting
  • Prijs/kwaliteit verhouding.

Minpunten

  • AppCenter werkt nog niet helemaal fantastisch

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Gigabyte Z390 Aorus Pro?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True