Review door de redactie

Review - Google Home Hub - Slimme speaker en fotolijst in één

In deze review nemen we Googles Home Hub onder de loep, een smartspeaker met ingebouwd scherm.

156 8 nov '18

06:09

Videoreview - Google Home Hub Review - Slimme speaker en fotolijst in één

In deze review kijken we hoeveel een scherm in de praktijk aan een smart speaker toevoegt en of het de moeite is over de grens te kijken voordat je een nieuw Google-smart-apparaat in je huis zet.

3 8 nov '18

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
2
Score: 4
11
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
Toon reviews van:
+2
Peter is Gamer 29 oktober 2019
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Google Nest Hub - Chalk

Wij hebben de Google Nest Hub 9 oktober gekregen van het Tweakers.net team tijdens de Smarthome make-over comfort. Eerste reactie, zelf zou ik hem nooit kopen. Maar na gebruik denk ik er toch anders over.

Pluspunten

  • Goed scherm
  • Goed design
  • Bouwkwaliteit
  • Meer dan alleen een slim foto lijstje
  • Sluit aan op Google home

Minpunten

  • Microfoon lijkt minder dan die van google home mini
  • Nog niet features beschikbaar
  • Eigen adapter i.p.v. usb mini / C
  • Privacy?

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Muziekweergave Score: 3
Film/gameweergave Score: 3
Basweergave Score: 3
Mid- en hoogweergave Score: 3

+2
Jeltire 6 november 2019
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Google Nest Hub - Chalk

Hoewel het even onwennig is om tegen een apparaat te praten is het op zich best een leuk idee. Maar de Google uitvoering van dat idee is niet helemaal in orde. Google heeft mij (nog) niet kunnen overtuigen om dit dagelijks te gaan gebruiken.

Pluspunten

  • Goed gebouwd
  • Helder scherm
  • Verstaat en spreekt Nederlands

Minpunten

  • Matige geluidskwaliteit
  • Spraakherkenning werkt niet goed

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Muziekweergave Score: 3
Film/gameweergave Score: 3
Basweergave Score: 2
Mid- en hoogweergave Score: 3

+2
Wimhaw 21 oktober 2019
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Google Nest Hub - Chalk

De Nest Hub is een nuttige aanvulling in ons huishouden. Met spraakopdrachten kun je allerlei apparatuur aansturen en zoekopdrachten laten uitvoeren. Ook voor streamen van audio, video en TV is de Nest Hub makkelijk. Natuurlijk kan er altijd wat verbeterd worden, zoals een aansluiting USB-aansluiting of SD card slot.

Pluspunten

  • Mooi en duidelijk scherm
  • Spraak herkenning
  • Handig in gebruik
  • Disney+ weergave
  • TV weergave getest met Ziggo en T-mobile app

Minpunten

  • geen Netflix
  • Voet voelt wat goedkoop aan
  • Geen extra aansluitingen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Vormgeving Score: 4
Muziekweergave Score: 4
Film/gameweergave Score: 4
Basweergave Score: 3
Mid- en hoogweergave Score: 3

+1
bunnybugs_007 7 juni 2019 Product gekocht

Google Nest Hub - Charcoal

Welkome toevoeging in huis. Bied een goede kwaliteit voor een prima prijs.

Pluspunten

  • Scherp scherm
  • Goede kleurweergave
  • Nuttige informatie op scherm

Minpunten

  • Geluidskwaliteit zwerft tussen Home & Home mini in.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5
Muziekweergave Score: 3
Basweergave Score: 2
Mid- en hoogweergave Score: 3

+1
Jimmy J. 27 maart 2019 Product gekocht

Google Nest Hub - Charcoal

Mooi scherm met een heldere speaker (die niet geschikt is voor muziek).

Pluspunten

  • Beeldscherm
  • Bouwkwaliteit
  • Design

Minpunten

  • Weinig tot geen bass
  • Zeer weinig updates
  • NL-taal en app ondergeschoven kindje

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Muziekweergave Score: 2
Basweergave Score: 1
Mid- en hoogweergave Score: 4

+1
Helium-3 16 juli 2021 Product gekocht

Google Nest Hub - Chalk

De interface is traag, maar ziet er wel erg goed uit. De microfoons zijn super en verstaan je zelfs als je ver weg nog fluisterd, maar in het Engels (voor meer functionaliteit) vindt Google het maar ingewikkeld om je Nederlandse accent soms te begrijpen.

Pluspunten

  • Verstaat je erg goed, ook op afstand en zacht gepraat
  • Een van de mooiste digitale schermen die ik ooit heb gezien
  • Kleursensor voor scherm
  • Google ecosysteem
  • Scherm kan heel donker (en redelijk fel)

Minpunten

  • Interface erg traag
  • grote schermranden in verhouding tot schermgrootte

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Muziekweergave Score: 3
Film/gameweergave Score: 3
Basweergave Score: 3
Mid- en hoogweergave Score: 4

+1
JoppeN 4 november 2019
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Google Nest Hub - Chalk

Mooi product, Google commando's werken mooi en het scherm is prima. Geluid is goed genoeg voor de Google assistent maar voor het streamen van muziek vind ik de geluidskwaliteit niet goed genoeg.

Pluspunten

  • Prima scherm
  • Mooi design
  • Spraak commando's geven werkt erg goed
  • Nederlandse taal ondersteund

Minpunten

  • Geluid niet echt geweldige kwaliteit
  • Geen USB-C aansluiting maar eigen stekker
  • Zou handig kunnen zijn als de Nest Hub een eigen accu had

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Featureset Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Muziekweergave Score: 3
Film/gameweergave Score: 1
Basweergave Score: 2
Mid- en hoogweergave Score: 2

+1
Chahid1985 3 november 2019
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Google Nest Hub - Chalk

Ik ben erg onder de indruk van de Google Nest Hub, de Google Assistent weet veel vragen te beantwoorden en de weergegeven foto's zijn een mooie toevoeging in elke ruimte.

Pluspunten

  • Goede assistent
  • Mooie weergave van foto's

Minpunten

  • Scherm had hogere resolutie mogen hebben
  • Scherm reageert soms traag

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4
Muziekweergave Score: 3
Film/gameweergave Score: 3
Basweergave Score: 2
Mid- en hoogweergave Score: 3

0
arhagoth 19 augustus 2021 Product gekocht

Google Nest Hub - Chalk

Een leuke toevoeging aan je smart home producten

Pluspunten

  • Mooi design
  • Goed geluid
  • Handige instellingen

Minpunten

  • Verstaat je soms verkeerd

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Muziekweergave Score: 4
Film/gameweergave Score: 3
Basweergave Score: 3
Mid- en hoogweergave Score: 4

USER_A.W. 17 oktober 2021 Product gekocht

Google Nest Hub - Charcoal

Het fotoframepje is leuk, en je kan hier ook eigen foto's op displayen. Ik gebruik de display meer voor nieuws, weer en verkeer. De speaker is minder goed als de Nest speakers, soms is de display wat te gevoelig voor licht. Daardoor gaat die aan en uit.

Pluspunten

  • Centrale info
  • Elke keer een ander foto
  • Makkelijke installatie
  • Veel talen ondersteund

Minpunten

  • Niet elke update van Google is goed.

Eindoordeel

Score: 4
Mehmet 7 september 2020 Product gekocht

Google Nest Hub - Chalk

Prima product voor een redelijk goede prijs. Installatie gaat makkelijk en duidelijk. Spraaksturing gaat erg soepel (ook op enige afstand) sluit naadloos aan op Google Home en Samsung

Pluspunten

  • Mooi scherm, helder en dimt automatisch in het donker
  • Spraaksturing erg soepel (Nederlands)
  • Integratie met Google Home en Samsung

Minpunten

  • Geen eigen accu
  • Geen USB aansluiting of SD

Eindoordeel

Score: 4
DePruus 29 mei 2020 Product gekocht

Google Nest Hub - Chalk + Google Home Mini Wit

De Google Nest gekocht voor op tafel. In een kwartiertje geïnstalleerd binnen de woning waar al 4 mini’s aanwezig zijn Met schakelaars en lampen via WiFi. Deze nest voegt echt iets toe. Niet alleen als foto lijstje, maar zeker YouTube, artikelen, kaarten en sluit naadloos bij de bestaande installatie aan.

Pluspunten

  • Schermkwaliteit
  • Geluidskwaliteit
  • Installeren

Minpunten

  • Wellicht iets te kort snoer.

Eindoordeel

Score: 5
JelteV 3 juni 2019 Product gekocht

Google Nest Hub - Charcoal

Sinds enige tijd in gebruik als klok en fotolijst. Het is echt een mooie en handige manier om de Google assistent ergens te plaatsen zonder dat het direct opvalt.

Pluspunten

  • Mooi scherm, perfect dimbaar in het donker
  • Prima geluid

Minpunten

  • Niet alle commando's worden altijd ondersteund

Eindoordeel

Score: 4
teun-2 21 mei 2019 Product gekocht

Google Nest Hub - Chalk

De Nest hub is echt een leuk apparaat voor een redelijk prijs. Door de lichtsensor ziet het beeldscherm er uit als een foto lijst en valt hij niet overdreven op. Het scherm is daarmee meer dan prima! Hij werkt ook perfect voor het aansturen van mijn Xiaomi smarthome systeem.

Pluspunten

  • Meer dan prima scherm
  • Werkt perfect met Google Home apparatuur
  • Nu ook NL ondersteuning!
  • Regelmatig updates op de achtergrond
  • Ook te gebruiken al Chrome Cast apparaat

Minpunten

  • Matig geluid
  • Geen Micro USB maar eigen aansluiting voor stroom

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Google Nest Hub - Charcoal?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee