Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Seagate IronWolf, 14TB

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Seagate IronWolf, 14TB. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
13
Score: 4
10
Score: 3
4
Score: 2
7
Score: 1
5
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
+3
victor1701 23 december 2017 Product gekocht

Seagate IronWolf, 4TB

Rappe Nas schijf. Hoge lees en schrijf prestaties. Laag stroom verbruik in Idle. Mooi stil in Idle, Ondanks vibratie sensoren beetje last van resonantie. Wordt ietsjes warmer dan die van de concurentie.

Pluspunten

  • Hoge lees en schrijf snelheden
  • In idle mooi stil
  • In Idle laag stroom verbruik
  • S.M.A.R.T
  • Ironwolf health management
  • scherper geprijst dan concurrentie

Minpunten

  • Beetje last van resonantie
  • Ironwolf health management alleen te gebruiken met synology producten

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Warmteproductie Score: 3
Geluidsproductie Score: 3

Seagate IronWolf, 10TB (ST10000VN0004)

Hoge capaciteit en prestaties voor een relatief zachte prijs tegenover de concurrentie. Een aantal speciale features zorgen er voor dat deze schijf opvalt in het segment van NAS schijven voor thuisgebruik. Seagate belooft een betrouwbare schijf te leveren en biedt additionele monitoring aan in combinatie met een Synology NAS.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs tegenover concurrentie
  • Idle stroomverbruik
  • Idle temperatuur
  • Vibratiesensoren
  • Intelligente harde schijf monitoring

Minpunten

  • Absolute prijs
  • Luidruchtig bij bepaalde zoekacties
  • Temperatuur onder belasting

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Warmteproductie Score: 3
Geluidsproductie Score: 3

+2
hosttechTestpanel 3 december 2017 Testpanel

Seagate IronWolf, 6TB (128MB cache)

Een performante harde schijf die dankzij de slimme functies en ondersteuningen je best mag omschrijven als een 'NAS'-schijf. Oerdegelijke kwaliteit die helaas wel wat meer geluid maakt dan gewenst. De IronWolf serie zal naar mijn verwachting een schijf zijn die velen met plezier gaan gebruiken!

Pluspunten

  • Slimme wolf met degelijke behuizing
  • Seagate Ironwolf AgileArray
  • Perfecte ondersteuning (IHM,..) veel gekende NAS-systemen
  • Prijs-Kwaliteit

Minpunten

  • Geluid
  • Warmteproductie

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 3
Geluidsproductie Score: 3

+2
eelkefTestpanel 31 augustus 2017 Testpanel

Seagate IronWolf, 6TB (128MB cache)

Snelle NAS schijven. Worden alleen wel snel warm en maken redelijk wat geluid. Snelheid is vergelijkbaar met 3 WD red schijven alleen is de prijs veel hoger en kun je met 3 schijven RAID 5 toepassen.

Pluspunten

  • Snelheid
  • (betrouwbaarheid)

Minpunten

  • Warmte productie
  • geluid
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Warmteproductie Score: 2
Geluidsproductie Score: 2

+2
H00GiETestpanel 30 augustus 2017 Testpanel

Seagate IronWolf, 6TB (128MB cache)

Ik kreeg kortgeleden van Tweakers.net een aantal Seagate harde schijven te leen om te kunnen testen. Zelf had ik al jaren een negatief beeld van Seagate, maar mede dankzij deze kans, moet ik mijn mening toch wellicht gaan bijschaven.

Pluspunten

  • Prijs
  • Datarecovery mogelijkheden
  • (Ondanks verpakking) geen DOA
  • IHM (Ironwolf Health Management)

Minpunten

  • Luid (luider dan vergelijkbare schijven van ander merk)
  • Temperatuur
  • Nalatenschap Seagate

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Warmteproductie Score: 2
Geluidsproductie Score: 3

Seagate IronWolf, 6TB (128MB cache)

Een mooie betrouwbare schijf welke naar mijn idee zijn geld waard is. Wel moet je er rekening mee houden dat deze slecht te bevestigen en lawaaierig is. Als je deze NAS in de meterkast plaats is dit geen probleem, op je bureau of in een computer wordt een ander verhaal.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs
  • Eigen healthmanagement synology
  • Support

Minpunten

  • Warmte
  • Geluid
  • Opstart tijd
  • Compabiliteit

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 3
Warmteproductie Score: 2
Geluidsproductie Score: 1

+2
Toon-VATestpanel 3 september 2017 Testpanel

Seagate IronWolf, 6TB (128MB cache)

Harde schijven met een grote opslagcapaciteit, luider en warmen dan mijn andere schijven. Met een paar specifieke eigenschappen is Seagate er in geslaagd een mooi NAS assortiment te bouwen.

Pluspunten

  • Voelt solide aan
  • Extra monitoring (Ironwolf health management voor Synology)
  • Opslagcapaciteit
  • Seagate Ironwolf AgileArray Features
  • Naadloze integratie met NAS

Minpunten

  • Warmte productie
  • Lawaai
  • Gewicht

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Warmteproductie Score: 2
Geluidsproductie Score: 2

+2
BiscuitTestpanel 28 augustus 2017 Testpanel

Seagate IronWolf, 6TB (128MB cache)

Zeer krachtige schijfjes met een plus in prestatie en support maar die helaas al snel de 50°C overschrijden na een half uurtje schrijven. Een ander groot minpunt tijdens het schrijven is het geluid, wat je lichtelijk kan vergelijken met de oude Compaq van je vader.

Pluspunten

  • Doen wat ze moeten doen
  • Prima snelheden
  • Aantrekkelijke Recovery mogelijkheden bij de Pro varianten

Minpunten

  • Warmte wanneer HDD cage niet direct wordt gekoeld
  • Geluid

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 2
Geluidsproductie Score: 2

Seagate IronWolf, 6TB (128MB cache)

Grote opslagcapaciteit die voldoende snelheid haalt voor mijn gebruik. Echter maakt de HDD redelijk wat geluid en word hij warmer dan andere mijn schijven. Daarnaast is de bruikbaarheid buiten een NAS beperkt.

Pluspunten

  • IronWolf Health Management
  • Prijs
  • Opgegeven snelheid

Minpunten

  • Geluid
  • Warmte
  • Compabiliteit
  • Opgegeven stroomverbruik

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 3
Warmteproductie Score: 2
Geluidsproductie Score: 2

+1
landcross 12 januari 2017

Seagate IronWolf, 6TB (128MB cache)

Prima schijf voor een prima prijs.

Pluspunten

  • Snel
  • Best stil

Minpunten

  • Warm
  • 'maar' 3 jaar garantie

Eindoordeel

Score: 5

+1
torianTestpanel 30 augustus 2017 Testpanel

Seagate IronWolf, 6TB (128MB cache)

Simpelweg, dit zijn beestige schijven en ze zijn geweldig omgegaan met alles wat ik ermee deed tijdens mijn testperiode. Het zijn zeker niet de stilste schijven en ze zijn wel een beetje aan de warme kant (mogelijk door de zware test), maar ze zijn in mijn periode wel erg betrouwbaar.

Pluspunten

  • capaciteit
  • snelheid
  • garantie

Minpunten

  • geluid
  • temperatuur
  • prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 3
Geluidsproductie Score: 3

+1
Nosbod 11 februari 2017

Seagate IronWolf, 8TB (ST8000VN0022)

At 15% cheaper than the WD red's this is a faster alternative.

Pluspunten

  • Speed
  • Price per GB
  • Capacity

Minpunten

  • Power consumption
  • Heat Generation

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Warmteproductie Score: 1
Geluidsproductie Score: 2

0
boeha 17 september 2020 Product gekocht

Seagate IronWolf, 1TB

Prima schijf , Cmr ipv Smr

Pluspunten

  • Cmr schijf ipv Smr
  • Prijs TOV van WD Red+

Minpunten

  • Geluid kan een ding zijn per model anders

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 3

0
Reply 24 mei 2018 Product gekocht

Seagate IronWolf, 10TB (ST10000VN0004)

Wat een geweldige schijf. Heb een serie WD's draaien in mijn tower maar deze is snel, niet alleen in opstart, maar ook in lees en schrijven.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Betrouwbaarheid
  • Geluid

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 4

0
goofy_2005 22 december 2016

Seagate IronWolf, 8TB (ST8000VN0022)

Door ruimte gebrek van 4x 4TB WD Red op zoek naar grotere schijven met gunstige €/GB. Kwam uit op de Seagate 8TB met €0.0325/GB. Door een actie bij 4Launch waren ze €260/stuk. Wordt gebruikt in een Synology DS416Play.

Pluspunten

  • Lage €/GB
  • Hoge capaciteit
  • 7200 RPM
  • Goedkoper dan WD Red
  • Goede performance

Minpunten

  • Totaal toch nog prijzig voor 4-bay NAS
  • Geluid
  • Kwaliteits controle Seagate opgeheven ?
  • 2 van de 4 schijven defect

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 1
Featureset Score: 3
Ondersteuning Score: 1
Compatibiliteit Score: 4
Warmteproductie Score: 3
Geluidsproductie Score: 2

OrozarBE 17 januari 2021 Product gekocht

Seagate IronWolf, 8TB (ST8000VN0022)

Niets op aan te merken. Werken perfect in een 24/7 on system en blijven koel. Misschien is dit in een NAS minder, maar in mijn homeserver met 16HDD's is het geen probleem en blijven ze net iets koeler dan de wd reds. Ook geen storend geluid of bad sectors.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Stil
  • Gebruikstemperatuur

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Motomad 26 december 2020 Product gekocht

Seagate IronWolf, 8TB (ST8000VN0022)

3 schijven van 8TB in RAID-5 staan. Dit zijn 24/7 NAS disken. Gebruik ze dus ook op die manier. Zorg er dus voor dat je het power management, en indexing van Windows 10 aanpast. Veel intensive Lees/Schrijven acties, kies dan een SSD, of een RAID0 met deze disken.

Pluspunten

  • Betrouwbaar (na drie jaar nog geen een stuk)
  • Weinig geluid
  • Snelheid

Minpunten

  • Prijs (we blijven Nederlanders)

Eindoordeel

Score: 5
steven789 6 augustus 2020 Product gekocht

Seagate IronWolf, 8TB (ST8000VN0022)

iets langer dan 1 jaar geleden aangekocht, gebruikt als steam library/data disk. ondertussen een hoop slechte sectoren en read/write komt niet boven de 0.88MB/s. 3e schijf van de 5 seagate schijven die ik heb al binnen garantie moeten omruilen. les geleerd, als je data belangrijk is, neem geen seagate!

Pluspunten

  • 8TB
  • Goedkoop tov concurrenten

Minpunten

  • Kapot na 1 jaar
  • slechte sectoren out of the box
  • nooit meer seagate

Eindoordeel

Score: 1
sowen 8 juli 2020 Product gekocht

Seagate IronWolf, 6TB (256MB cache, 5400rpm)

Mijn eerste Seagate in ruim 15 jaar (slechte ervaring in het verleden), maar na het CMR/SMR-debakel van WD-Red heb ik voor mijn nieuwe Synology DS720+ twee gekocht. Ze zijn vrij stil in gebruik, worden minder warm en verbruiken minder energie dan mijn 2-jaar oude WD-Green 6TB.

Pluspunten

  • CMR
  • goede prijs
  • goede (extra) diagnostiek (IronWolf Health)
  • vrij stil
  • energiezuinig

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
RvdMeer 23 juni 2020 Product gekocht

Seagate IronWolf, 10TB (ST10000VN0004)

Ik heb 4 van deze disken ik gebruiken en inmiddels twee ervan teruggestuurd vanwege oplopende bad sectors. Voorheen western digital gehad waar ik eigenlijk nooit problemen mee had. Ik hoop dat het een slechte batch is geweest.

Pluspunten

  • Snelheid is goed

Minpunten

  • Bad sectors
  • Geluid

Eindoordeel

Score: 2
tdboer 1 januari 2020 Product gekocht

Seagate IronWolf, 4TB

Ik heb twee van deze schijven gekocht voor mijn QNAP NAS server. De harde schijven zijn snel en werken goed. Jaren lang heb ik WD Reds gebruikt, Maar deze Seagate Ironwolf bieden extra mogelijkheden om de schijf te monitoren.

Pluspunten

  • Snel
  • Monitoren van schijven

Minpunten

  • Nog Geen

Eindoordeel

Score: 4
Mar-co 27 oktober 2019 Product gekocht

Seagate IronWolf, 12TB (ST12000VN0007)

Wat mij direct opvalt, is de hoeveelheid herrie die deze schijf maakt! Ik heb een stil systeem gebouwd en als deze schijf in bedrijf is, bijvoorbeeld tijdens een virusscan, dan hoor je 'm duidelijk boven alles uit. Dat vind ik een tegenvaller.

Pluspunten

  • veel opslag

Minpunten

  • lawaai
  • fabrikant kan niet rekenen: 'maar' 10,8 echte terabytes

Eindoordeel

Score: 3
EwieM 1 mei 2019 Product gekocht

Seagate IronWolf, 2TB

zitten met 2 stuks in een netwerkschijf behuizing (geen volwaardige NAS), staan in de woonkamer, geen last van geluid tenzij de schijf begint met draaien, dan hoor je de acceleratie en dan is het weer stil. goeie kwaliteit!

Pluspunten

  • stil
  • goede prijs/kwaliteit
  • snel

Minpunten

  • duurder dan een niet NAS variant.

Eindoordeel

Score: 5
AmonTobin 14 oktober 2018 Product gekocht

Seagate IronWolf, 6TB (256MB cache, 7200rpm)

2 exemplaren gekocht i.c.m. een nieuwe NAS. Ik heb 3 exemplaren terug moeten sturen omdat ze DOA waren. Nu eindellijk 2 goede exemplaren weten te bemachtigen. Niet bepaald hoopgevende statistieken.

Pluspunten

  • prijs

Minpunten

  • onbetrouwbaar
  • onbetrouwbaar
  • onbetrouwbaar

Eindoordeel

Score: 1
Rpb008 25 september 2018 Product gekocht

Seagate IronWolf, 4TB

Speciaal deze schijf gekocht voor in een Synology NAS. hij wordt goed herkend, en doet wat het moet doen.

Pluspunten

  • Stil

Minpunten

  • is niet de goedkoopste

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Seagate IronWolf, 14TB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True