Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
22 reviews

Cooler Master MasterBox Q300L

Prijs
Specificaties Small form factor • 3 interne bays - Bekijk alle specificaties
prijs volgen

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Cooler Master MasterBox Q300L. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
6
Score: 4
10
Score: 3
3
Score: 2
3
Score: 1
0
+1
mrmrmr 4 november 2018 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

De kwaliteit is niet zo best, ... (lees verder bij "uitgebreide review")

Pluspunten

  • lichtgewicht
  • magnetische coverplaten
  • prettige rubber voetjes

Minpunten

  • aan/uit+USB panel beweegt mee
  • geen HDD trays
  • USB werkte na korte tijd niet meer
  • doorzichtig plastic cover vatbaar voor krassen, vetvlekken
  • metaalcoating over schroefgaten heen

Eindoordeel

Score: 2

+1
PPDSchnur 20 oktober 2019 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Naar veel zoeken deze kast voorbij zien komen toch maar gekocht bij megekko voor een leuke prijs! Het is een mooie kast voor een MATX of ITX systeem. Mooie en handige stoffilters en er is ruimte voor een langere video kaart. Het venster en usb/power panel had beter gekunt!

Pluspunten

  • Solide moderne kast
  • Handige magnetische stof filters
  • Bracket voor psu
  • Venster deur
  • Bijna 3 centimeter ruimte achter moederbord
  • Kabels wegwerken

Minpunten

  • Plexiglas deur gevoelig voor krassen, vlekken en stof
  • Magnetische filters verwijderen bij tillen
  • USB/powerpanel buigt bij insteken usb stick
  • Uitbreek deksels op poorten

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 3
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 4

+1
All0The0Web 14 juli 2018 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Voor +/- € 45,- incl. verzendkosten heb je een leuke mATX behuizing met speels design en een raampje. Helaas zijn de mogelijkheden wat beperkt en laat de bouwkwaliteit naar mijn mening te wensen over.

Pluspunten

  • Prijs / kwaliteit
  • Form factor / design
  • Twee oriëntaties mogelijk

Minpunten

  • Mogelijkheden
  • Afwerking

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3
Inbouwmogelijkheden Score: 3
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 4

0
AlphaLeader013 31 augustus 2019 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Een prima budget case. Simpel en strak design, niet te overdreven gamery. Doe er 2 LED stripjes van de Action bij en je hebt een prachtig uitziende Micro-ATX PC. Installatie is een genot met genoeg ruimte en aansluitingen voor kabelmanagement. Ik hoop dat ze ook ooit een witte variant uitbrengen.

Pluspunten

  • Magnetische stoffilters
  • Patronen op de stoffilters zijn mooi en niet té overdreven
  • Genoeg ruimte om in werken en genoeg ruimte voor kabelmanagement.
  • Ligtgewicht door Aluminium en Acryl, ipv Staal en Glas.
  • Rubberen voeten zowel onder als op het rechter zijpaneel, waardoor de case zowel staand als liggend gebruikt kan worden.
  • Fijn monteerbare 3.5 inch HDD tray.
  • Prima monteerbare 2.5 SSD/laptopHDD mount gaten.
  • Met wat creativitiet met Tyraps zijn 4x 140mm ventilatoren alsnog aan te brengen op het voor- en bovenpaneel.

Minpunten

  • Maar 1 Fan megeleverd. Om temperaturen onder controle te houden moet je zelf 2 extra fans kopen.
  • Het kunststof/plastic USB paneel buigt iets te gemakkelijk mee. Voelt daardoor wat goedkoop aan
  • Uitbreek covers bij PCI i.p.v hermonteerbare PSCI Slot Covers
  • Geen geschikte schroefgaten voor 140mm fans op voor en bovenpaneel. Alleen 120mm
  • Niet genoeg meegeleverde rubberen dempers en schroeven om alle 3.5 en 2.5 inch drivebays te vullen. Er zijn genoeg megeleverd om 2 van de 3 te vullen.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 2
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Modbaarheid Score: 3

Bark_At_The_Cat 18 mei 2020 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Eenvoudige case met beperkte mogelijkheden. Voor een budget game-systeem voldoende, maar houd er rekening mee dat je meegeleverde case fan meer herrie maakt dan die van bijvoorbeeld de Antec NX100, een andere budget-optie. In levende lijve is de Q300L wel mooier, imo.

Pluspunten

  • Looks
  • Afdoende mogelijkheden voor cable management
  • Prijs
  • Klein

Minpunten

  • Beperkte airflow
  • Luide fan
  • Geen HDD-lades

Eindoordeel

Score: 4
DGKristen 10 mei 2020 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Prima behuizing voor de prijs, en ziet er ook goed uit! Zoals in andere reviews te lezen valt, buigt het front I/O door als er licht kracht op word gezet (USB stick insteken, pc aan/uit). Verder mooi paneel aan de zijkant, waar wel veel stof aan gaat zitten.

Pluspunten

  • Mooi, solide uiterlijk
  • Fijn formaat voor op een bureau
  • Slechts 1 fan meegeleverd, maar dit is wel een redelijk stille
  • Makkelijk in te bouwen

Minpunten

  • Zijpaneel acryl trekt stof aan
  • Front I/O buigt door

Eindoordeel

Score: 4
BlackDios 10 april 2020 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Het is een goedkope optie voor een eerste budget pc, maar ziet er niet al te mooi uit.

Pluspunten

  • Meegelverde fan is stil.
  • Compact.
  • Goed voor een eerste budget game-pc.
  • Magnetische dustfilters.

Minpunten

  • De sidepanel is erg donker, je kunt bijna niet je hardware zien.
  • Weinig optie voor uitbreiding

Eindoordeel

Score: 3
JH34D 8 april 2020 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Voor het geld een prima case. Inbouwen gaat redelijk makkelijk, 2 fans voorin en je hebt ook prima airflow!

Pluspunten

  • Goed potentieel voor airflow
  • Modulariteit (in meerdere orientaties te gebruiken
  • Lage Prijs
  • Patroon op de dust filters is wel mooi

Minpunten

  • Acryl ipv glas (maar wat wil je voor 40 euro)

Eindoordeel

Score: 5
Bruhlex 27 maart 2020 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Goedkoop is duurkoop.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Design

Minpunten

  • Slechte airflow
  • Verbindingen aan de zijkant in plaats van bovenkant
  • Luid zelfs bij 600rpm
  • PSU paste niet

Eindoordeel

Score: 2
oualidNewbie 9 januari 2020 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Goeie budget case alleen is 1 fan te weinig minimaal 1 extra fan toevoegen. leuk doorzichtig zijpaneel alleen het krast heet snel. Side panel is helaas van een soort plastic.

Pluspunten

  • mooie design case
  • genoeg ruimte voor Cable managment
  • Erg goedkoop
  • mooie Dustfilter

Minpunten

  • minimaal 1 fan toevoegen
  • Side panel krast snel

Eindoordeel

Score: 4
thesinsher 24 december 2019 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Ik heb het ~4 maanden in bezit op het moment van schrijven en ben er erg blij mee! Goedkoop, betrouwbaar, eenvoudig en mooi. Beter dan dat kan toch niet? Let wel op de casefan. Plaats zelf iets dempends tussen de casefan en de behuizing om bijgeluiden te voorkomen.

Pluspunten

  • Erg mooi ontwerp
  • stof-filter magnetisch, zonder schroeven!
  • Doorzichtig-paneel met standaard beschermfolie
  • USB 3 voorin + aux-in en -out

Minpunten

  • Meegeleverde casefan komt zonder rubbertjes, maakt een dreunend geluid

Eindoordeel

Score: 5
db74827233 2 november 2019 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

leuke kast voor kleine prijs alleen jammer van het kwaliteit

Pluspunten

  • makkelijk in te bouwen
  • kan je goed cablemanagment in doen

Minpunten

  • front panel beweegt mee
  • fans niet fatsoenlijk erin zettem
  • met meenemen schuiven de stof filters mee
  • psu schroud is apart
  • bij een wat grotere voeding is het irritant om te plaatsen

Eindoordeel

Score: 3
Omar Idriss 30 oktober 2019 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Prima case. Prijs is mooi. Ik had zelf genoeg ruimte voor de kabels aan de achterkant. De window is zeer gevoelig voor krassen en stofdeeltjes. Dustfilter kan ook een soort van kreukel krijgen. Ik raad het product aan. Als u maar voorzichtig bent hoeft u zich geen zorgen te maken.

Pluspunten

  • Prijs
  • Uiterlijk
  • Kabelmanagement

Minpunten

  • Gevoelige panel
  • Gevoelige dustfilter
  • Usb plaat buigt mee

Eindoordeel

Score: 3
Raging_Banana 23 oktober 2019 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Deze kast gekocht voor mijn nieuwe build. Alleen de koeler die er bij zit is erg luid. Doe je zelf een plezier en bestel er gelijk een extra koeler bij en haal de bijgeleverde eruit.

Pluspunten

  • prima formaat
  • genoeg plaats voor fans

Minpunten

  • bijgeleverde koeler erg luid

Eindoordeel

Score: 4
mrfbroem 23 augustus 2019 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Beste tweakers, dacht hey een nieuwe budget pc bouwen. Kwam deze behuizing van Coolermaster budget tegen en kopen. Zitten veel accessoires bij, zoals alle schroeven en kabels. Kortom voor 40 euro, mag echt niemand klagen 😂

Pluspunten

  • Ziet er prachtig uit
  • Ideaal voor uatx
  • Ideaal voor dit geld

Minpunten

  • Geen
  • Geen
  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Jay Bee 27 juni 2019 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Kort gezegd, de case best wel bagger. Airflow is verschrikkelijk. De gaten in de platen zijn te klein. Verder is alles best wel tof voor een case in dit prijs klasse, maar ik raad het je niet aan. Ik heb de case gemod voor betere airflow. i7-3930k met een 240mm-AIO.

Pluspunten

  • Design
  • Bouw Kwaliteit

Minpunten

  • Airflow

Eindoordeel

Score: 2
randyr1993Newbie 5 november 2018 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Mooie kast met stille koeling. achteraf de tweede 2.5" harde schijf plaatsen was wat lastig i.v.m. kabeldoorvoer, past uiteindelijk wel.

Pluspunten

  • Compact
  • Design
  • Prijs

Minpunten

  • Stofvangers verschuiven snel

Eindoordeel

Score: 4
Tijgerd 11 juni 2018 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Prima case voor het geld, fijn dat er een fan is meegeleverd maar deze is helaas van iets mindere kwaliteit (wat wil je ook voor dit geld). Kabels en SSD's zijn netjes weg te werken. Het design is ook erg netjes!

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Design
  • Cablemanagement

Minpunten

  • Fan is van lagere kwaliteit

Eindoordeel

Score: 4
Santee 6 juni 2018 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Na aanschaf bleek het zijpaneel een productiebeschaiging te hebben, kast is zonder problemen door Azerty vervangen. Coolermaster is zo aardig geweest om een handvat op te sturen, zodat ik de kast mee kan nemen naar lans.Super tof! Nadeel is wel dat de bovenste stoffilter dan eraf/bijgeknipt moet worden.

Pluspunten

  • Klein maar fijn
  • Airflow
  • Goedkoop

Minpunten

  • Voelt fragiel en plastic aan, maar wat verwacht je voor €40
  • Kleine afwerkfoutjes, maar wat verwacht je voor €40

Eindoordeel

Score: 5
net_workerNewbie 29 mei 2018 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Heb deze een paar dagen geleden gekocht en er een systeem in gebouwd. Alles wat je nodig hebt voor een geweldige prijs! Daarentegen was de meegeleverde fan van slechte kwaliteit en de motor ervan is duidelijk aanwezig, maar wat wil je voor zo een prijs?

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Kabelmanagement zeer makkelijk
  • Veel ruimte voor een kleine kast
  • Goeie kwaliteit
  • 1 voor de stijl
  • Duimschroeven

Minpunten

  • Meegeleverde fan
  • Side panel is van een soort plastic

Eindoordeel

Score: 5
peke 3 april 2018 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Gekocht i.c.m. een Scythe Ninja 5. Ik vind dit een prachtig product met maar 1 gemiste kans, technisch gezien is er ruimte voor 200mm fans maar de moederbord mount plate neemt daar net iets te veel plaats voor in. Casefans zijn weliswaar overbodig met een mainstream cpu / gpu.

Pluspunten

  • Ventilatiegaten met stoffilters
  • Prijs / kwaliteitsverhouding
  • Compacte vorm
  • Looks
  • Hete lucht kan weg via convectie

Minpunten

  • Geen 200mm fan support, gemiste kans
  • Meegeleverde fan is van lage kwaliteit

Eindoordeel

Score: 5
Christiaan99jl 3 maart 2018 Product gekocht

Cooler Master MasterBox Q300L

Gisteren deze behuizing binnen gekregen. Voor wat je betaalt is het een goede behuizing met ruimte genoeg. Genoeg stoffilters om de kast heen en zijn makkelijk los te maken om ze schoon te maken. Let wel op dat de randen van de filters aan de scherpe kant zijn!

Pluspunten

  • Goedkoop!
  • Pootjes met rubber.
  • Genoeg stoffilters
  • Kabelruimte genoeg aan de andere kant

Minpunten

  • Randen van de stoffilter zijn nogal scherp
  • Maar een fan
  • Maar 1 SSD/HDD bracket
  • Beetje aparte manier van het monteren van de PSU

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Cooler Master MasterBox Q300L?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone SE (2020) Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True