Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Devolo dLAN 1200+. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
2
Score: 4
6
Score: 3
5
Score: 2
0
Score: 1
1

Devolo dLAN 1200+ Starter Kit (NL) Wit

De Devolo dLAN 1200+ Starter Kit levert hier binnenshuis mooie resultaten. Het is merkbaar dat de verbinding net wat stabieler is dan mijn AP oplossing. Jammer genoeg kan er maar één gebruiker aangesloten worden op de adapter, wat het in vergelijking een vrij prijzig plaatje maakt.

Pluspunten

  • Eenvoudig in installatie en gebruik.
  • Geaard geïntegreerd stopcontact.
  • Nette resultaten met een stabiele verbinding.
  • Twee netwerkkabels van ongeveer 2 meter meegeleverd.
  • Maakt gebruikt van de Devolo Cockpit software (diagnostische tool).

Minpunten

  • Vrij fors een dubbel stopcontact kan belemmerd worden.
  • Software kan wel een 'refresh' gebruiken en is niet echt interessant met één product.
  • De prijs is al flink gezakt, maar in verhouding met nieuwere producten/alternatieven valt deze nog vrij hoog uit.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Beheerbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 4

+2
DonJunior 2 maart 2015 Product gekocht

Devolo dLAN 1200+ Starter Kit (NL) Wit

Prijzige adapter die, wanneer in optimale situatie geplaatst, prima prestaties biedt. Installatie is gemakkelijk en snel. De adapters zijn wel vrij fors qua formaat, want een issue kan opleveren bij naastliggende stopcontacten.

Pluspunten

  • Stopcontact blijft beschikbaar
  • Gemakkelijke installatie
  • Bij optimale situatie goede resultaten

Minpunten

  • Adapters vrij fors - kan problemen opleveren voor naastliggende stopcontacten
  • Onhandige en nutteloze software
  • Beste resultaten alleen over geaard stopcontact

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 3
Prestaties Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Beheerbaarheid Score: 2
Ondersteuning Score: 3

+1
loekf2 10 juni 2015

Devolo dLAN 1200+ Starter Kit (NL) Wit

Goede oplossing om netwerk verbinding tussen twee plaatsen in een huis zonder leggen van kabels en boren te maken.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Installatiegemak
  • Filter in adapter, zodat extra netwerk signaal geen storing/brom veroorzaakt in apparaten/verlengdozen die op de adapter aangesloten zijn
  • Ondersteund de meest recente HomePlug AV 2 standaard

Minpunten

  • Je mag alleen een PowerLAN adapter in een stopcontact hebben, ook bij twee aanslutingen in een stopcontact
  • Software beperkt bruikbaar
  • Goed voor point-to-point verbinding, twijfels over netwerk met mindere adapters in je huis

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Beheerbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 3

+1
mrroy44 6 januari 2016

Devolo dLAN 1200+ Starter Kit (NL) Wit

De Devolo 1200+ Starter Kit is een goede oplossing voor sneller internet in het hele huis zonder kabels te hoeven trekken. Maar afhankelijk van je eigen situatie kan het resultaat sterk verschillen.

Pluspunten

  • Het snelste in mijn test
  • Eenvoudig aan te sluiten
  • Beschikt over een extra stopcontact

Minpunten

  • Snelheid afhankelijk van stroomnetwerk
  • Snelheid sterk afhankelijk van input
  • Vrij duur in vergelijking met TP-link

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Prestaties Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Beheerbaarheid Score: 3

0
TAMW 23 mei 2015

Devolo dLAN 1200+ Starter Kit (NL) Wit

Voor mij gaat het bij een powerline oplossing om 3 dingen: 1 stabiliteit 2 Snelheid. 3 Prijs Zie: Uitgebreide review

Pluspunten

  • Eenvoudig in gebruik
  • Stabiele verbinding

Minpunten

  • Snelheid valt toch tegen, ook in een (bijna) ideale situatie.
  • prijs ten opzichte van echte prestaties

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Beheerbaarheid Score: 4

Kostelijk 17 januari 2021 Product gekocht

Devolo dLAN 1200+ Starter Kit (NL) Wit

Ik haal 10% van de snelheid in vergelijking met rechtstreeks op modum. Support kan niet helpen. Alles al geprobeerd. Telefonische support extreem lange wachttijden en bij eenmaal contact wordt gesprek afgebroken.

Pluspunten

  • nette support

Minpunten

  • waardeloze support
  • signaal blijft slecht
  • erg duur

Eindoordeel

Score: 1
Timon Abels 29 oktober 2020 Product gekocht

Devolo dLAN 1200+ Starter Kit (NL) Wit

Tweedehands gekocht. Prima product. In het stopcontact, inpluggen en aan de slag. Geen supersnelheden, maar wel stabiel. WiFi op zolder was niet stabiel, hoewel downloadsnelheid bij goede verbinding hoger was dan via adapter Devolo. Super onhandig dat het net te groot is waardoor het twee stopcontacten ‘gebruikt’.

Pluspunten

  • Stabiele snelheid
  • Plug and use

Minpunten

  • Neemt twee stopcontacten in beslag

Eindoordeel

Score: 3
henri8096 22 oktober 2018 Product gekocht

Devolo dLAN 1200+ Starter Kit (NL) Wit

Snelheid is goed haal op zolder nu met deze (100/100 abbo) 95/105 bij speedtest. Na 5min. draaide alles weer, dus makkelijk te installeren.

Pluspunten

  • Snelheid uitstekend
  • Makkelijk te installeren

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4
Anoniem: 248568 9 oktober 2018 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Devolo dLAN 1200+ Starter Kit (NL) Wit

Ik krijg slechts 52mbit/s (~6.5mB/s) wanneer ik het eerste apparaat beneden zet en de ander op zolder. Dan kan ik net zo goed voor een goedkoper apparaat kiezen. Of dit apparaat de moeite waard is hangt van jouw thuissituatie af. In dit huis haal ik relatief weinig snelheid.

Pluspunten

  • Plug-n-play

Minpunten

  • Slechts 52mbit/s (~6.5mB/s)

Eindoordeel

Score: 3
LethalRabbid 7 januari 2017

Devolo dLAN 1200+ Starter Kit (BE) Wit

Doet wat het belooft. Mijn router en pc zijn aangesloten op 2 verschillende circuits, maar daar merk je niets van. Een WiFi verbinding haalde slechts 7Mbps aan de pc, de powerline verbinding schiet met gemak boven de 80 Mbps. De prijs vind ik meevallen. Kwaliteit kost nu eenmaal wat.

Pluspunten

  • Snel
  • Eenvoudige setup (plug & play)
  • Geen software nodig

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
axensir 12 oktober 2016

Devolo dLAN 1200+ Starter Kit (NL) Wit

als een kabel trekken niet kan of te veel moeite is dan is dit een prijzige maar goede oplossing.

Pluspunten

  • stabiel
  • degelijke internetpoorten
  • ziet er ok uit

Minpunten

  • lomp
  • prijzig

Eindoordeel

Score: 4
SpeedingWilly 15 juni 2016

Devolo dLAN 1200+ Starter Kit (NL) Wit

De kit doet wat hij belooft: bedraad internet (1 poort) via de powerline. De prijs is stevig, maar dan heb je ook de laatste technologie in huis

Pluspunten

  • Prima snelheid
  • Plug & Play (redelijk makkelijke installatie)

Minpunten

  • Stevige prijs
  • Manual kan beter
  • Maar 1 netwerkpoort

Eindoordeel

Score: 4
meindertvand 19 april 2016

Devolo dLAN 1200+ Starter Kit (NL) Wit

Jarenlang ellende gehad met wifi dekking in mijn huis uit 1903, wifi repeaters geprobeerd, andere powerline modellen etc. De devolo powerline 1200+ lost alle problemen in 1 keer op: geweldige wifi dekking op iedere verdieping, handover van wifi met 1 SSID, en geweldige up- en downstream over mijn oude electriciteitsnetwerk.

Pluspunten

  • Snel
  • Makkelijk te installeren (WPS)
  • Geweldige dekking

Minpunten

  • Management van adaptors beperkt

Eindoordeel

Score: 5
Diablow 5 juni 2015

Devolo dLAN 1200+ Starter Kit (NL) Wit

Bij mij is het van stopcontact tot stopcontact een meter of 10 hemelsbreed. Bij poweline adapters geld dat de aangegeven snelheid een theoretisch maximum is wat bijlange na niet gehaald wordt. Ik heb nu iig 50 mbit, dat is mij snel genoeg (internet).

Pluspunten

  • geen stopcontact kwijt
  • snel genoeg
  • inclusief utp kabel (al had ik ze zelf ook al genoeg)
  • makkelijk aan te zetten en weg te werken.

Minpunten

  • vrij prijzig (duurder en minder snel dan een 15 meter utp kabel)

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Devolo dLAN 1200+?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee