XS4POLL

Denk jij dat het de actiegroep 'Xs4all Moet Blijven' lukt om KPN zover te krijgen dat de provider behouden blijft?

Nee, KPN gaat echt niet zijn plannen wijzigen
45,2%
Misschien dat de merknaam blijft, maar meer niet
30,5%
Die actie komt hoe dan ook 20 jaar te laat
17,0%
Ja, door de ophef kan dat bijna niet anders
5,3%
Anders, nl...
2,0%

Aantal stemmen: 8.517. Deelname gesloten op 11-02-2019 11:23. Stemmen is niet meer mogelijk.


Reacties (38)

Wijzig sortering
First Class internet... alsof ze een eigen infrastructuur hebben die ze exclusief gebruiken, terwijl ze gewoon op de ouderwetse koperen lijntjes van KPN zitten. Ik vraag trouwens me af wanneer KPN overgenomen wordt, want dat xs4all verdwijnt dat kan geen verrassing zijn. Als er straks meerdere aanbieders voor coax komen dan blijft er nog weinig over van KPN. De prijs is namelijk wat men weerhoudt voor Ziggo vodafone te kiezen.

[Reactie gewijzigd door choi99 op 22 januari 2019 12:49]

Dat is niet helemaal eerlijk. XS4ALL bood wel degelijk meerwaarde voor degene die het graag willen. Ja de lijn is van KPN, maar ze boden het gebruik van eigen router, bepaalde poorten stonden open, eigen (vast) IP-adres, goede helpdesk etc.

Ik bedoel, praktisch alle OLED TV's hebben een panel van LG, maar toch zit er verschil in gebruik en implementaties tussen de verschillende TV's.
Bepaalde poorten stonden open
Alle poorten kunnen open gezet worden, dit is bij veel providers niet het geval en KPN gaat dat ook niet aanbieden.
Xs4all only pretendeerde juist een heel stuk eigen apparatuur te hebben ja. Ja, die lijn is van KPN, maar de apparatuur er achter? Dan kwam je heel snel bij xs4all uit. Daarom kon xs4all al veel eerder ipv6 doen, en bepaalde andere dingen, voor KPN dat zelf deed. Ik kreeg wel eens het idee dat ze de technologische kweekvijver waren.
Kpn moet eigenlijk een budget, midrange en full-support pakket aanbieden. Bij Xs4all behoud je de Fritzbox en simkaart en bij Telfort krijg je een budget basispakket.
Het hele idee achter het samenvoegen is juist dat KPN *minder* verschillende types service wil voeren. (rationalisatie).

Overigens denk ik ook dat veel klanten van XS4All echt een andere service willen dan de doorsnee klant van KPN. Die laatste ziet juist als 'service' eerder dat hij zelf niet hoeft na te denken en KPN die Experiabox beheerd, terwijl de XS4All'er daarentegen 'service' beschouwt als het feit dat XS4All alles dat los en vast zit wel wil ondersteunen, zolang het maar kan (de)moduleren.
Jeetje, waar hebben we het over. Ik snap dat er nostalgische waarde aan zit voor sommige afnemers, maar het blijft gewoon een club die je bitjes bij jouw huis aanleveren. Welke naam die heeft maakt echt niet uit.
Het is jammer dat je niet meer kan pronken naar je vriendjes met "Ik heb XS4ALL hoor, jij zeker maar zo'n simpele provider, hahaha" en je nu moet schamen omdat je moet toegeven dat je KPN hebt waar je altijd al zo'n hekel aan had. Terwijl er niks verandert.
Een actiegroep? Manmanman.
Jij rijdt zeker ook een Skoda of Dacia omdat je denkt dat dit hetzelfde is als de duurdere merken? XS4ALL biedt wel degelijk een hoop meerwaarde voor mensen die iets extra willen. Als het jou alleen gaat om het afleveren van bitjes bij je thuis dan heb je inderdaad gelijk dat je prima bij een andere provider terecht kan. Er zijn ook mensen die iets meer willen dan dat, daarom dus XS4ALL.
Al reed ik in een Jaguar.. Als ze besluiten hun naam te veranderen naar Huiskat, dan is het nog steeds dezelfde auto. Het enige dat verandert is dat je er niet meer mee kan opscheppen.
Klopt, maar bij XS4ALL veranderen ze meer dan alleen de naam. Het probleem is hier dat het complete team, diensten, infra en processen onder KPN worden gebracht. Dus om bij de auto's te blijven, je Jaguar wordt nu ineens ontworpen, gebouwd en onderhouden door Dacia...... Ik vraag me af of je dan nog dezelfde ervaring krijgt als bij je Jaguar?

Als ze de extra functies die je krijgt bij XS4ALL (Fritzbox, technische helpdesk, reverse DNS, Secure DNS, Symetrische snelheden glas, transparante privacy statements, ect) onder KPN kunnen schuiven dan is het echt geen probleem voor mij. Al zou de naam veranderen naar budget internet, maakt mij niet uit. De zorg bij veel mensen is deze extra toevoegingen wel degelijk gaan veranderen en dat de provider straks niets extra meer toevoegd dan de 'standaard' ISP.
Als Dacia de vereisten/specs krijgt van hoe die Jaguar te bouwen, dan zal dat dezelfde auto zijn, ja.

Verder heeft KPN gezegd dat er NIETS verandert bij XS4A.
Of dat zo is moeten we nog maar zien natuurlijk. :)
Ze gaan vast ook niet direct de diensten 1-op-1 overzetten naar KPN. Ik weet niet hoeveel klanten XS4ALL heeft, maar KPN heeft denk ik geen zin om in 1 keer duizenden Experiaboxen te gaan leveren.
Het gaat hier juist niet om de naam, als ik het goed begrijp, maar om de service die XS4ALL biedt/bood.
Waar is het op gebaseerd dat de service zal veranderen?
20 jaar ervaring met dit soort geintjes.

KPN wil winstmaximalisatie en daarin past niet een differentiatie in productaanbod. Xs4all is een techie provider die zich inzet voor netneutraliteit, vrijheid van meningsuiting, nieuwe technieken zoals IPv6, en keuzevrijheid in mogelijkheden voor klanten. Een toko als KPN heeft daar nooit bekend om gestaan, en zal dat ook niet. Dat past simpelweg niet in hun bedrijfsmodel. Xs4all is een ISP, KPN is een telco. Dat zijn twee hele verschillende werelden en denkwijzen.
Klopt. Dus had KPN Xs4all niet moeten overnemen.
Met de kennis 20 jaar later.... KPN is zich klaar aan het maken voor verkoop een dochter als XS4ALL biedt geen meerwaarde.

De aanschaf van XS4ALL is al terugverdiend en per KPN klant wordt netto meer verdiend dan op 1 XS4ALL klant. Het besluit draait enkel en alleen om geld.
Hier ben ik het niet mee een. Ik heb XS4ALL, maar niet om mee te pronken, maar juist omdat ik bij deze provider extra IP-adressen kan krijgen, ik een open SIP account hebt waarmee ik dus mijn eigen Asterisk server kan draaien of in het buitenland kan inloggen en zo mijn NL nummer gebruiken. Als jij mij een provider kan noemen die ook deze diensten biedt ga ik zeker kijken of het gunstig is om over te stappen, tot die tijd blijf ik bij XS4ALL.
Kan dat niet meer dan na de naamswijziging? Het gaat nergens over het opheffen van XS4all, maar alleen over het veranderen van de naam.
Nogmaals: "KPN gaat stoppen met de merken Telfort, Xs4all en Yes Telecom. Het bedrijf heeft gezegd dat het 'vol in wil zetten op het KPN-merk'. Voor de klanten van de merken gaat, naast het verdwijnen van de merknamen, niets veranderen."
Dat zeg ik toch niet, ik reageer alleen op je bericht dat mensen bij XS4ALL zouden zitten om te pronken en dat ze net als ieder ander alleen bitjes bij je thuis afleveren.
Dit is dus niet het geval waarom mensen bij XS4ALL zitten.

Persoonlijk zou ik het wijzigen van de naam niet een goede keuze vinden, maar als onder de KPN vlag dezelfde service geboden wordt is het mij om het even.
Kan dat niet meer dan na de naamswijziging? Het gaat nergens over het opheffen van XS4all, maar alleen over het veranderen van de naam.
Ja, ja dat kennen we. Niemand heeft vertrouwen in dat soort statements. Toko's als KPN gaan vervolgens een algemene standaard worst aanbieden aan iedereen, die voor iedereen hetzelfde is. Terwijl juist heel techneut nederland bij xs4all zit (privé en zakelijk) omdat die provider aanzienlijke meerwaarde biedt die een reguliere ISP niet biedt. En daar wil men best iets meer voor betalen.

Gelukkig is het wettelijk geregeld dat iemand z'n eigen apparatuur aan een verbinding mag hangen, en gelukkig hebben we nog zoiets als netneutraliteit.

Als die vrees waar wordt (en dat wordt het altijd), dan hoop ik dat een andere ISP dat stokje overneemt.
Mijn keuze was "Misschien dat de merknaam blijft, maar meer niet" wat ik persoonlijk zonde zou vinden na 26 jaar.

Toch een stukje historie wat dan verloren gaat.
Misschien wat uitstel tot de volgende KPN manager weer komt zeuren.
Ach, voor de bühne zal KPN in gesprek gaan om vervolgens met een verklaring te komen dat het echt niet anders kan in deze wereld. Teveel concurrentie, grote bedrijven die ze anders opkopen, enz.. terwijl xs4all toch duurder is maar wel een grote trouwe schare aan fans heeft. Best suf dus om een goed lopend duur product te vervangen door een goedkoper “eigen” alternatief.
Nadat de actiegroep "XS4ALL moet blijven" afgelopen kieseendag met de directie van KPN om de tafel heeft gezeten is de kogel door de kerk. De naam XS4ALL blijft bestaan - sterker nog: de naam KPN vervalt. "We hebben nooit beseft dat XS4ALL zo leefde onder de Nederlandse gemeenschap - het merk profileert zich duidelijk sterker dan het merk KPN. Het ligt daarom voorhanden dat we het roer omgooien en de merknaam KPN laten vervallen ten bate van het merk XS4ALL", aldus een eenluidige directie van KPN. Kirsten Verdel, de iniatiefneemster achter de actiegroep "XS4ALL moet blijven" reageert verbittert: "Dit is nimmer onze bedoeling geweest. Door het gebruik maken van het merk XS4ALL door het gehele concern KPN (waaronder bijvoorbeeld Telfort valt) is de meerwaarde van het merk nu helemaal niets meer waard. Een slechte ontwikkeling dus." Desgevraagd liet de directie van voormalig KPN doorschemeren dat het ook nooit goed is.
abonnees kunnen wel zeggen dat ze weggaan bij XS4All, maar er is geen echt alternatief. De twee grote spelers zijn KPN en Ziggo/Vodafone. Er is simpelweg geen echte keuze in dit kabel-monopolistenland. Waarschijnlijk wil je dat ook niet vwb de infrastructuur. Wordt anders duur en versnipperd. Wat je wel wilt is keuze in de uitvoerder van de dienst. Ik vraag me af of het gewenst is die allemaal op te doeken. .

Zou hetzelfde zijn als NS ineens Arriva zou opkopen of zo
't is jammer van de sterke merknaam maar KPN heeft z'n plannen al gemaakt en nemen opzeggers voor lief.
Kennelijk een bugje: ik had echt op "Nee, KPN gaat echt niet zijn plannen wijzigen" geklikt, krijg ik als uitslag "Misschien dat de merknaam blijft, maar meer niet" te zien . . . :? :?
dat kan toch. Dat jij iets op iets stemt betekent niet automatisch dat dat de vaakst gekozen optie is. (anders zou dat toch moeilijk worden met democratie ed.)
Krijg je dan niet je eigen stem groen uitgevlakt dan ??
Ik heb me hier ook vaker over verbaasd. Mij ontgaat de meerwaarde van een ander kleurtje van de meest gekozen optie ook. Er staat al een percentage achter én het staat op volgorde met meestgekozen optie bovenaan. Meer duidelijkheid heb je mijns inziens niet nodig.

Dat kleurtje zou prima je eigen keuze kunnen vertegenwoordigen.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee