Door Frederik Zevenbergen

Productmanager Tweakers Elect

Tweakers introduceert TweakMoticons

01-04-2016 • 00:01

658 Linkedin

Modereren of 'thumbs-up' uitdelen is iets wat jullie heel veel doen. De berg karma die jullie daarmee verdienen, groeit elk jaar weer tot ongekende hoogten. Elkaar complimenteren, daar houden jullie van. Dat heeft ons ertoe gebracht om ons geweldige moderatiesysteem verder te verbeteren, zodat jullie nog meer positiviteit kunnen uitdelen. Met de nieuwste, weergaloze uitbreiding, TweakMoticons, geven we je de kans om met deze iconische icons een extra compliment aan de auteur van een reactie of post te geven. Het werkt niet alleen op het forum, maar ook op de frontpage. Een echte gamechanger!

In totaal hebben we maar liefst vierentwintig verschillende complimenten of aanmoedigingen voor jullie gemaakt, variërend van het geven van een 'High five!', via 'Liefde' tot 'Saai' en van 'Trout slap' naar het al langer populaire 'Henken': werkelijk alles kan. Je deelt een aanmoediging net zo makkelijk uit als een +1 of duimpje. De ontvanger van jouw aanmoediging krijgt een notificatie en weet daarmee direct hoe jij over zijn of haar reactie denkt. Hoe vet is dat?

Een overzicht van alle uitgedeelde TweakMoticons vind je in de Tweakers Gallery. Inclusief overzichtelijke stats om te zien wie de meeste liefde of het meeste respect krijgt. Natuurlijk geven we ook karma voor het ontvangen van TweakMoticons. De hoeveelheid past zich automatisch aan. Hoe meer TweakMoticons, hoe meer karma je krijgt.

Dat is nog niet alles; het systeem werkt via gamification. Je krijgt standaard al negen TweakMoticons, maar je kunt er nog meer verdienen. Onze abonnees hebben er al wat meer en in de loop van de tijd brengen we telkens weer nieuwe TweakMoticons uit. Ben je eenmaal beloond met een TweakMoticon die je nog niet had, dan kun je die vanaf dat moment zelf ook uitdelen. Verzamel ze dus allemaal en deel je emotie!

Update: En toen was 1 april alweer voorbij. Er kan helaas niet meer geHenkt worden.

1 april henk

Reacties (658)

Wijzig sortering
Yeah HENK! *O*

http://tweakimg.net/g/hidpi/icons/emotions/henk.svg

Nu kan iedereen zijn mening kwijt!
Ik vind dat deze functie op het verkeerde onderdeel van de website is gezet. op de frontpage staan soms artikelen die bedoel zijn voor de zakelijke lezer. Hierbij vind ik deze poespas niet kunnen, maar het zou voor mij wel een leuke vervanger zijn
Van de weinig gegeven duim omhoog op het forum

- edit -
Typo

[Reactie gewijzigd door ard1998 op 1 april 2016 07:15]

Het is belangrijk voor een (mede) Tweakers om zich te uiten op een andere manier dan een plus +1. Een Plus één dekt niet de lading. Met dit systeem kan een Tweaker pas echt zeggen wat je van een comment vindt. Hoe vaak heb jij niet een goed inhoudelijke comment gelezen, maar bent er simpelweg gewoon niet mee eens? Demoten zegt hierbij niets, nu kan kun je een middelvinger opsteken.

Deze feature heeft ook zin voor een zakelijke lezer. Een zakelijke lezer heeft weinig tijd, simpelweg omdat hij aan het werk moet. Naast het reputatie systeem kan een zakelijke lezer nu ook scannen voor Henks of andere positieve iconen. Hierdoor krijgt hij een snel overzicht van de on-topic maar ook de relevante berichten.
Leuk als iemand zijn gevoel kwijt wil maar wie zegt dat ik daar behoefte aan heb. Kan natuurlijk leuk zijn voor je ego.

Waar ik nog steeds naar op zoek ben is waar kan ik de notificaties voor die dingen uitzetten ?

Ik wil alleen inhoudelijke reacties zien, nu krijg ik tussen de inhoudelijke antwoorden ook gevoel te zien en dat ervaar ik als storend, oeps ook een gevoel.
Mee eens. Ik gaf ergens net een antwoord op een vraag van iemand. Maar weer iemand 'beloonde' dat met een 'zucht'. En dan denk ik: wat bedoel je met die zucht en krijg dan zelfs de neiging om een berichtje te sturen naar diegene om uitleg te vragen. Dus ja, wat moet ik er mee? Ik vond de duim eigenlijk meer dan voldoende informatie. Mag zelfs een duim naar beneden bij.

EDIT: ik krijg ondertussen de één na de ander binnen en dat houdt voor mij in dat ik het vanaf nu gewoon negeer. Dus, zij die het wel leuk vinden (en dat kan nooit lang duren, geef ze brood en spelen); bespaar je de moeite.....

[Reactie gewijzigd door GerCor op 1 april 2016 13:25]

Probleem is ik wil die dingen weg uit de notificaties en alleen antwoorden zien, nu loopt het vol met icoontjes waar ik niet mee kan of eerder gezegd weinig interesse in heb. Oeps dat klinkt bot.
Nou ja, het notificatiesysteem is voor mij in ieder geval volstrekt nutteloos geworden. Zijn we, ben ik, weer terug in de tijd dat we geen notificaties hadden. Teller staat hier inmiddels op 11 genegeerde notificaties.

[Reactie gewijzigd door GerCor op 1 april 2016 13:23]

Helemaal mee eens en ik moet je nu een thumbsup geven zeker. Totaal nutteloos maar ja voor een boel mensen werkt het schijnbaar om op knopjes met slap en weet ik wat meer te drukken.

Tel vandaag al 60 gevoel notificaties en dat vervuild de reacties die er tussen zitten.

Mag hopen dat dit een 1 april grap is.
Zo niet snel de mogelijkheid dit systeem uit te zetten en ja het notificatiesysteem is hiermee totaal nutteloos geworden.

En kinderen die dit antwoord hierboven niet aanstaat, leef je maar weer uit met de icoontjes, het is weer kinderspeeltijd.

[Reactie gewijzigd door bbob op 1 april 2016 13:31]

Ik heb alle notificaties uitgezet in de instellingen ....

Edit: KUT, dat werkt niet.... zelfs de instellingen zijn nutteloos.

[Reactie gewijzigd door GerCor op 1 april 2016 13:42]

Misschien omdat het 1 april is? Waarom zou de feature 100% doorgevoerd worden als Tweakers het toch maar één dag gebruikt?
uiteraard is dit morgen weer weg ;)
1 april, kikker in je bil! ;)

6 april, stemmen wat je wil!!!! O-)
Morgen is dit weg. 1 April grap van hier tot Tokio. Want je gaat echt niet de enige zijn die dit als zodanig interpreteert en zal gaan zien. Zelfs nog persoonlijk opvatten, bijkans. Kom op, een "middelvinger-opsteken"-icoon op tweakers? Je gaat een heleboel serieuze mensen per direct verliezen of nemen het forum compleet niet serieus meer en de waardering van de content en de mensen die zich hier scharen, dalen in waarde.

"Bespaar je de moeite", daar alleen al gaan sommige mensen zich aangeroepen voelen nog verder te gaan. En zo zijn er meerdere voorbeelden te noemen.

Edit: zie? O-) :+

[Reactie gewijzigd door SkyStreaker op 1 april 2016 20:56]

Mij helpt het dan om het niet als gevoel, maar als manier van leven te zien.
Hoe vaak heb jij niet een goed inhoudelijke comment gelezen, maar bent er simpelweg gewoon niet mee eens? Demoten zegt hierbij niets, nu kan kun je een middelvinger opsteken.
Je ZOU natuurlijk ook een reply kunnen schrijven. Of zeg ik nu iets heel raars?

Ik hoop niet dat tweakers een soort Twitter wordt, waar mensen stoom afblazen door even hun "mening" te spammen, zo kort mogelijk en zonder uitleg of onderbouwing.

edit: 1 april? Ik hoop het :)

[Reactie gewijzigd door Bonez0r op 1 april 2016 19:00]

Tja, dat zeg je nu wel, maar wie zegt dat de zakelijke lezer hier geen baat bij heeft? Ik vind dit wel een goed idee eigenlijk, daarom heb ik de plaatjes geleend van tweakers en voeg ik dit toe aan mijn factuur template. Een Henk voor mijn goede klanten, en de middelvinger voor de klant die ik liever niet terug zie.
Heb je al naar de datum gekeken?
Nee, is niet nodig omdat ik daar een boekhoudpakket voor gebruik. Ik hoef alleen een template te maken, de datum, naam van de klant, artikelen, prijs, etc gebeurd allemaal vanzelf :)
Haha, geniaal. Jammer dat ik mijn gevoel nu niet meer kan tonen voor je reactie.
Ongeacht de datum vind ik dit eigenlijk wel een aardig idee... Zoals de Pizzaman al aangeeft: soms is een reaguursel on-topic (en mod je dus +1) maar ben je het niet eens met de inhoud. Om te voorkomen dat mensen afwijkende maar on-topic meningen wegmodden is dit wel een aardige oplossing.

En dan een overzicht in de Tweakers gallery wie de meeste F*cks heeft gekregen (niet: F*cks gegeven) - ik vind 't geniaal! :D
Ik vind het verdomd irritant. In kan de notificaties menu niet meer gebruiken.
Het wordt er alleen niet overzichtelijker bij de meldingen.

[Reactie gewijzigd door BoringDay op 1 april 2016 10:05]

Als zakelijke lezer wil je juist even weg van alle business en gewoon met trouts gaan smijten lijkt me zo ;)
En allemaal gewoon een een Henk uitdelen! :D
Sorry, maar wat is een 'Henk'?
Edit: laat maar, zie het al staan...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 399807 op 1 april 2016 11:52]

Henk is een verkorting van de naam "Hendrik", een voornaam van Germaanse origine die veelvuldig in Nederland voorkomt.

De vrouwelijke variant is Hendrika, soms verkort tot Rika. Het eerste lid is moeilijk te duiden, maar is waarschijnlijk heim, "woonplaats", "erf" (zoals in heimwee). Het tweede lid is het veelvoorkomende Germaanse naamelement rik, "heerser", "koning", dat ook is terug te vinden in Grieks, Latijn (rex) en Oudiers (rig).

De naam Henk of Hendrik komt ook veelvuldig in uitdrukkingen voor zoals "gekke henkie" of "brave hendrik" en in dergelijke eponiemen ligt mogelijk de basis om de virtuele mascotte van Tweakers.net Henkie te noemen.

bronnen: wikipedia, etymologie.net
Gamification is juist heel populair aan het worden in de zakelijke wereld. Tweakers loopt hiermee voorop!
Het is een 1-april joke..ik kan me moeilijk voorstellen dat ze zulke vervuiling toelaten ;-)
Ik heb project-evaluaties gezien waar de resultaten werden gepresenteerd aan de managers als een lijstje "stoplichten", in de vorm van stoplicht-moticons. Dan is dit systeem van tweakers een stuk verfijnder! Maar echte tweakers hoeven ook niet alles in "jip-en-janneke-taal".
Maar misschien zijn tweakmoticons in dat verband "vervuiling". Het tweakmoticon-systeem is veel te ingewikkeld voor overbetaalde, onderintelligente IT-managers.
gewoon een leuke 1 april grap man :P
Je hebt van mij een welverdiende 'fuck you' gekregen :+
Anoniem: 404283
@jordees1 april 2016 14:55
Gelukkig kunnen we daar nu wel een f*ck voor uitdelen :P
Everybody hail henk,

Make tweakers great again.

#HENKFORPRESIDENT
#Feelthehenk
#HENK2016
Even een (domme?) vraag. Wat is henken?
Thnx voor de link! Was een leuk stukje lezen wat ik nog niet had gezien!
henk is de officiele mascotte van tweakers. En daarom onze lord and savior.

He shall save us from the RNG gods and make sure ours cpu's stay cool.
*proest* Lord and Savior, je kunt doorslaan.

*prays to RNGesus*
Happen naar de baas? :|
En deze krijgt een obvious "not sure if trolling or...." :P
Dont make me smack you!
Worden we nu aangemoedigd om slechte reacties te plaatsen om mogelijk een nieuwe emoticon te ontvangen?
Ik zou het niet direct zo zeggen, maar ergens heb je wel gelijk ja
Word het niveau alleen maar hoger van, want lager kan het bijna niet worden :+
Eindelijk iemand die iets zinnigs zegt! Ik weet dat dit een 1 april grap is maar ik stem om dit ook na vandaag in leven te houden :)

Nu nog een Henk for Life tattoo en mijn dag is compleet:+
Nee, vooral de troll icoon is goed voor de zaak een lekker verpesten. met de grote groepen fanboys hier loopt dat al snel uit de hand.
Leuk afgekeken van facebook, maar zelfs voor 1 april slecht uitgevoerd.
troll erbij nu? >>>
yep daar is ie al.. femme nog wel ;(
De notifications zijn trouwens ook niet meer zinvol zo, volledig vervuild.

[Reactie gewijzigd door SED op 1 april 2016 09:09]

Het troll icoon is gewéldig, vooral voor de XBOX/PS en Android/iOS Windows/OSX flamewars/fanboys. Ik bedoel die topics staan altijd vol met trolls, en dan heb je nog de random WP fanboy die in beide topics loopt te trollen over hoe geweldig WP is :Y)

[Reactie gewijzigd door DarkBlaze op 1 april 2016 15:13]

En precies om de fanboys moeten deze icoontjes blijven :) Om vandaag nu al die posts af te gaan om ze uit te delen word ook wat te...
Blijft fantastisch die icoontjes :-P Zou leuk zijn als er een paar zouden blijven
Tenzij je een trol bent, dan voel je jezelf wel een beetje getrolld :+
Je kunt natuurlijk niet vragen om een troll icoon en zomaar verwachten dat je hem krijgt he?
Toch?
Of wel?
:)
Ik wil ook trollen kunnen markeren!
heey wtf, waarom is er bij jouw middelvinger een trollface bijgekomen en bij de andere middelvingers die ik gegeven heb niet?

edit: ah duidelijk!

[Reactie gewijzigd door vlaaing peerd op 1 april 2016 09:56]

Eindelijk iemand die iets zinnigs zegt! Ik weet dat dit een 1 april grap is maar ik stem om dit ook na vandaag in leven te houden :)
Misschien even in de icoontjes snoeien, maar ik vind het idee ook leuk, het brengt toch weer het "minder serieuze" sfeertje op de Tweakers frontpage terug. Laten ze dit er maar mooi in houden. :)
Als Henk maar terug is!
Al is het maar voor 1 dag!

Blijft zo en zo dus een geniale aktie voor mij!
Heerlijk dat iedereen nu gewoon een middelvinger kan geven aan dit bericht :D
Beter kon het niet gezegd worden
Het mag dan 1 april zijn, maar ik vind het wel vermakelijk :p
En er nog karma voor krijgen ook :Y) , tenminste als er veel tweakmoticons voor worden gegeven :+ .

[Reactie gewijzigd door Zeehond op 1 april 2016 13:14]

Als ik de notoificaties bekijk is men er niet zuinig mee
Nieuw, gratis, vermakelijk. Ik denk dat er veel notificaties uitgezet gaan worden :Y)
Het is Henk himself, all rise for our great god. O-)
sorry voor de middelvinger, ben eum aan't kiek'n waarom er bij sommigen een trollface bijkomt en andere niet.
Sommige moticons lijken een hogere rank te hebben dan andere
Nee het gevoel van sommige tweakers telt gewoon zwaarder mee.
Het is dan belangrijk dat we de gevoelens met elkaar delen. Soms is het moeilijk om in contact te zijn met je innerlijk gevoel of het juist naar anderen te uiten. Ook zijn we bang voor de reactie van anderen. We associëren zo gevoel met zwakte. Maar door het te veroordelen, druk je het weg. En door het te onderdrukken, los je het nooit op. Je gevoel accepteren, geeft juist veel kracht. Het mag er zijn, want het is een deel van je!

Onderdruk je gevoelens daarom niet en accepteer de gevoelens van een ander, met wederzijds respect en een groepsknuffel kunnen we samen een betere wereld maken waarin iedereen samen de gevoelens met elkaar kunnen delen.
Ik vind dit maar ondemocratisch, tenzij mijn eigen mening zwaarder telt natuurlijk (hoe check ik dat?..)
Die "objection moticon" ziet er wel dubieus uit...
:P
Is van Ace Attorney
hahaha _o-

don't mind me mensen! bij wijze van test zet ik overal een tweakmoticon bij.

Leuk om op 1 april te doen ook!
toch iemand die hem doorheeft (hopelijk, want dit is een afgrijselijk systeem)
Geweldige actie XD
[img]http://i.imgur.com/2iLQWGI.gif[/]

:'(

[Reactie gewijzigd door RobIII op 1 april 2016 01:53]

Gif toestaan was er over denk ik :-(
[img]http://tweakimg.net/g/hidpi/icons/emotions/frak.svg[/img]

:(

[Reactie gewijzigd door RobIII op 1 april 2016 00:31]

Als je maar vaak genoeg probeert, lukt het vanzelf... ;)
http://tweakimg.net/g/hidpi/icons/emotions/brofist.svg

[Reactie gewijzigd door Dirk op 1 april 2016 00:31]

Als je maar vaak genoeg probeert, lukt het vanzelf... ;)
~[html]<img width="64" height="64" title="http://tweakimg.net/g/hidpi/icons/emotions/brofist.svg" alt="http://tweakimg.net/g/hidpi/icons/emotions/brofist.svg" class="rml" src="http://tweakimg.net/g/hidpi/icons/emotions/brofist.svg">~
[/quote]
http://tweakimg.net/g/hidpi/icons/emotions/henk.svg
Het werkt niet :(

[Reactie gewijzigd door Johan9711 op 1 april 2016 09:21]

Jullie HTML rechten geven? Why does that feel like handing a loaded gun to a two year old? }>
Op Hyves ging het toch ook goed?]

* CAPSLOCK2000 bukt
Die moet je onderhand uitleggen }:O
En zie wat er van hen terecht is gekomen. :P
Ik zie het al voor me; heel Tweakers wordt de Tweakers-disco. :+
Nee joh, kan makkelijk! Ik bedoel wat kan er nu mis gaan, maar dan mogen wij vast ook css rechten, iets met display:none op elementen :Y)
Je zou er een RML code van kunnen maken :+

Nu is dit mysterie ook verklaard: http://gathering.tweakers...message/46357033#46357033

[Reactie gewijzigd door Johan9711 op 1 april 2016 08:53]

Misschien word de site dan wel zo Disco dat die meer licht geeft als een lightsaber
let me join the dark side
Kijk, dat lijkt me nou nog eens een leuke 1 april grap!

Rights for everyone!
[1april]http://tweakimg.net/g/hidpi/icons/emotions/frak.svg[/1april]

Werkt helaas nog steeds niet ;) :(

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 1 april 2016 00:53]

Verkeerde datumformaat |:( ...
[1-4-2016]http://tweakimg.net/g/hidpi/icons/emotions/frak.svg[/1-4-2016]

Nog steeds niet ;).
In before speciale code nodig die haast niet te raden valt :z

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 1 april 2016 01:47]

:z

[Reactie gewijzigd door downcom op 1 april 2016 02:32]

Leuk geprobeerd :P
Hier wacht ik al jaren op :*)

[Reactie gewijzigd door Crim op 1 april 2016 00:53]

Ik zou juist vandaag met een paar maten een startup oprichten om social moticons als plugins voor websites aan te bieden. Nu is Tweakers.net ons weer voor. Dammit!
Ik zou gewoon doorzetten: als je meer moticons kan tonen dan T.net dan denk ik dat je business model alsnog OK kan zijn }:O .
Henk in het klein lijkt op een piratenvlag.
Dat was mijn comment...
Ja Henk for president 8)
Yeah, perfect 8)

[Reactie gewijzigd door Jorrie op 1 april 2016 00:36]

Goed gedaan, keurige svg

[Reactie gewijzigd door qlum op 1 april 2016 19:08]

kikker in je bil :)
Bah, die code is gelimiteerd. ;(

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 1 april 2016 04:05]

Kan iemand Henk laten weten dat zijn veter los zit?!
Hoe maak je zo'n mega HENK. Die is super vet.
Zo, die ellende is weer voorbij. Ruim180 notificaties en in 1 veeg zijn ze weer weg. Ik zei al; bespaar je de moeite.
Hoe doe je dat?

[Reactie gewijzigd door Electric Vibes op 1 april 2016 00:26]

Hoe doe je dat?
Als je Dirk quote zie je hoe hij dat gedaan heeft.
~[html]<img title="http://tweakimg.net/g/hidpi/icons/emotions/henk.svg" alt="http://tweakimg.net/g/hidpi/icons/emotions/henk.svg" class="rml" src="http://tweakimg.net/g/hidpi/icons/emotions/henk.svg">~[/html]
Maar dat mogen wij niet (quote zeef):
Jullie HTML rechten geven? Why does that feel like handing a loaded gun to a two year old? }>
Gaat hem dus niet worden.
hoe quote je iemand eigenlijk? dit heb ik al vaker geprobeerd maar ik zie nergens een knop ervoor. Ik zal wel blind zijn.
Klik op reageer, daarna verandert dat knopje in 'quote'. Je kan het ook tussen quote tags zetten.

[Reactie gewijzigd door matroosoft op 1 april 2016 23:35]

Op dit moment... Ooit zal Zeef ons vertrouwen en dan mogen wij dit ook. Misschien mogen we dan ook wel PHP-code posten om te processen met eval() :)!
Anoniem: 119509
@Dirk1 april 2016 12:12
Allemaal leuk en aardig, als het er morgen maar weer afgrerot is!
Henk moet blijven!
<img src="http://tweakimg.net/g/hidpi/icons/emotions/henk.svg">

;( ;(

[Reactie gewijzigd door matroosoft op 1 april 2016 01:34]

Wordt er niet duidelijker op. De ene heeft +1 maar "saai" - hoe dat?!
Naast elk bericht staat een vage emoticon (welke het meest is uitgedeeld?) + de thumbs-up. Erg onoverzichtelijk.

En dan "moet" ik mede-tweakers een thumbs-up en een emoticon geven? En nog kiezen uit 24 verschillende? Bij een thumbs-up moderatie wordt doorgaans door de andere Tweakers snel gezien of 'ie terecht is en anders wel up- of down gevoted. Echt: als dit door gaat is het overzicht compleet weg.

Ik hoop op een 1 april grap (:
En nog kiezen uit 24 verschillende?
...en er komen er nog meer aan. Spaar ze allemaal..!

Mits het niet alsnog een 1 april grap blijkt te zijn natuurlijk, maar dan hebben ze hier toch wel erg veel werk ingestoken voor een eenmalig grapje. Dus ergens denk ik wel dat het een blijvertje is.

En als het een blijvertje is weet ik eerlijk gezegd nog niet of het erg gaat aanslaan en of er echt veel gebruik van gemaakt gaat worden. Het wordt er inderdaad niet echt veel duidelijker op allemaal zo.

Maar ik zie nu wel dat er erg leuke tussen zitten. De Giorgio Tsoukalos is wel heel ver gezocht maar erg grappig, ik moest toch wel een gniffel laten ontsnappen lol.
Ik vermoed inderdaad wel een 1 april grap. Blijkbaar hebben ze nog genoeg tijd over/verdienen te veel, dat ze zulke dingen doen :P
We zullen het de 2e april weten, als de TMoticons er dan nog zijn is het dus een blijvertje en anders krijgen we een Naa-naa, na-naa-naa... ...1 april..!

Moet zeggen dat het dan wel een goeie is, de twijfel die nu hier speelt is erg goed aangezet. Dat dan weer wel.
:P
Zoals tweaker2010 in 'plan: Tweakers introduceert TweakMoticons' al zegt, is het tijdstip alleen beetje doorzichtig. Hoewel (staat ook in mijn reactie erop), dit natuurlijk met opzet gedaan kan zijn om extra verwarring te zaaien.

Los van de vraag of het een grap is denk ik dat met enige aanpassing het daadwerkelijk een nieuwe functionaliteit kan zijn.

Of er echt heel veel tijd in is gaan zitten vraag ik me af. Ik vermoed zomaar dat er onderhuids gebruik gemaakt is van het moderatiesysteem. Het is denk ik een koud kunstje geweest om dit om te bouwen voor de zogeheten TweakMoticons. Een devver zal hier vast wel meer over kunnen zeggen.
Ik ben benieuwd. Ik ben bijna in staat om er een pool over op te zetten, alleen betwijfel ik of echt gokken hier wel zo gewaardeerd wordt lol.

En zal er (op een later tijdstip wellicht) als het voor in het eggie blijft wel een forum topic over aangemaakt worden als die er niet al staat ergens (heb niet gekeken of het ook zo is trouwens) met de aanverwante info.

...wel erg 'toevallig' dat het artikel ook precies op 1 april om 00.01 uur geplaatst is, dat riekt naar... ...naar... ...ja, naar wat eigenlijk..?

...prank ofcourse..! :D

[Reactie gewijzigd door sleezball op 1 april 2016 03:25]

Als het verleden 1 ding leert is dat je zulke dingen nooit 100% zeker weet. Met gmail als meest beroemde voorbeeld.
Ze hebben in het verleden nog al veel tijd gestoken in deze zaken en het is al een aantal keer een succes geweest.

Tweakers dating site met dat paardenforum bv? :p
Ja, kunnen we ook emoticons aan paarden op Bokt uitdelen? _/-\o_ _/-\o_
Ik weet eigenlijk wel zeker dat het een 1 april grap is. En gelukkig maar ook, want het ziet er echt niet uit. Bij echte uitrol zou het wel een verschrikkelijke drama-functie zijn.
Je zit heerlijk op de kast. :) Natuurlijk is dit een 1-aprilgrap.
Hou het maar bij alle mensen met een vorm van autisme. Die geloven alles :D. Alhoewel zelfs ik dit ook niet echt geloof :P.
Benieuwd hoeveel ongelezen emoticons ik morgen heb. Overzicht was nu al weg: tussen de 50 ontvangen meldingen stond ergens jouw reactie.
Ga maar zoeken.

Ik denk heus wel voor 99,99% dat dit een 1 april grap is. Maar ergens... 0,01%... De twijfels...
Je weet het niet.... tot het 2 april is. :P
Is er ook een topic voor suggesties voor nieuwe TweakMoticons?
Want hoewel het 1 april is voel ik zelf deze verwarrende combinatie van emoties:

I want to believe

en

The truth lies in Henk
Dat zou origineel zijn: een 1 april grap die het ook nog "doet" op 2 april :Y)

Ik vind 'm in elk geval leuk, alleen jammer dat je alleen reacties en niet het bericht zelf van een TM kunt voorzien.
Hoe haal ik die 135 ongelezen notificaties gemakkelijk weg welke door deze grap zijn binnengekomen?
Over 9000!

Ik had er ieder geval zoveel dat het nummer niet meer paste en het begint met een 1
Jikes, nu jaag je mij de kast op. Ik heb PDD-NOS, maar ik begreep na de 1e zin dat het een 1 april grap was..
Ik ook ;). Maar dit kán gewoon niet waar zijn :P.
En Sint Nicolaas dan? Is die ook niet echt?
Alleen op 5 december.
Een saai bericht kan wel een inhoudelijke toegevoegde waarde hebben in een discussie. O-)

Er schijnt ook een papieren plakboek te komen. Iedere maand worden fysieke stikkers uitgedeeld.
Hoop ook op een aprilgrap en dat tweakers niet gedefaced wordt met een enorme vis natuurlijk (maar daar smeken ze wel om moet ik zeggen)
Psst... Niet verder vertellen, maar er zit een geheime combo in. BIj vijf vissen, twee henks, drie duimen en een hartje speel je het Guy Fawkes Anonymous-mask easter egg vrij, en die is uber bruut. Als je daar drie van hebt krijg je een Snowdmoticon, probeer zelf maar! Ik geloofde het eerst ook niet totdat het lukte! Op 5 november kan je je Guy Fawkes masker converteren naar een gratis T.net abbo, ongelofelijk maar echt waar!
Nou dat lijkt me gemakkelijk.
De scores zijn gewoon onduidelijk voor veel mensen alhoewel het uitgelegd staat bij de score. Veel nieuwe mensen of Nu.nl'ers dno.

+1 is on-topic - je kan dus toch perfect tering saai posten maar volledig on topic?
+2 of +3 heb ik ook al gegeven bij een gigantisch saaie post maar die wel echt super informatief was.
Je kan ook enorm grappig zijn maar totaal off-topic (0) of gewoon ongepast (-1).

Momenteel wordt die score door veel mensen gebruikt voor aan te geven hoe eens ze het met iets zijn (wat dus niet de bedoeling is...) dit zie je echt hard gaan in de Apple gerelateerde topics.

Als ik weinig tijd heb sorteer ik reacties op +2 omdat er vaak echt enorm interessante extra info in de reacties staat. Op die manier kan ik snel de beste even lezen.
Je zou eigenlijk de mogelijkheid moeten krijgen om op TweakMoticons te sorteren.
Bijvoorbeeld sorteren op wie minimaal 5 "Henk 'm" en een "Slaps you around with a large trout" heft gekregen.
Anoniem: 126717
@HetGezegde1 april 2016 07:17
Wordt er niet duidelijker op. De ene heeft +1 maar "saai" - hoe dat?!
Ik vind het juist heel overzichtelijk! +1, dus ontopic, maar geen echte aanvulling. O-)
Nee het is gewoon een saaie lap tekst. En sommige gooien er iets meer humor in. En andere typen een rant reactie over bv brein. En kan overkomen als een troll maar wel leuk om te lezen. Lijkt mij een prima toevoeging om het in mindere maten te doen.(zet dan wel even de notificatie uit)......
Het zou nog geen eens is een slecht idee zijn. Genoeg reacties zijn voorledig ontopic en zouden +1 moeten krijgen. Maar eindigen op -1 omdat mensen modden met hun gevoel. En sommige reacties zijn gewoon niet leuk om te lezen maar die gene spreekt wel de waarheid. Dit hoeft uiteraard ook niet 24 verschillende te zijn. Maar 3/4 zou geen kwaat kunnen.
Almost fooled me :)
Leuk gedaan Tweakers!
Hmm valt ook niet op, een .plan zo kort na de vorige.
Mn Google play store ging net ook al een aantal updates staan draaien, ben benieuwd wat ze nu weer overal in hebben gestopt (Google maps zit zo vaak wat in)

Edit: tnx voor die extra stickers :)
En zoooo veel notificaties echt niet gezond

[Reactie gewijzigd door lololig op 1 april 2016 00:20]

Als je naar Google Maps gaat kan je tegenwoordig naar de plaats genaamd: Funky Town, althans... Het kan alleen wel in de app. :P

Edit: Volgens mij moet je ingelogd zijn en krijg je er een melding van onder je zoekbox, je hoeft overigens zelf niet te zoeken.
Edit2: Mjah, volgens mij moet het eerst via de online (desktop?)-versie. Vanuit daar kan je zeggen: send to phone. Zo lukt het bij mij in ieder geval!

[Reactie gewijzigd door Xanland op 1 april 2016 00:43]

Ik had al wat gelezen ergens maar kon het nog niet helemaal vinden tnx
http://i.imgur.com/KZn8Kup.png

:'(

--

Edit na edit Xanland:

[Reactie gewijzigd door RobIII op 1 april 2016 00:55]

android app en chrome op windows geven me niks bijzonders. Wat zou je je moeten zien dan?
Pegman is verandert in een funky dude met bijpassende baard en paars pak. :P
Op mijn verjaardag was Pegman ook anders in Google Maps, toen had ie een feestmuts op en ballonnen. 😁

https://plus.google.com/p...91921/6266868311015866706
Hopen dat het op 2 april niet verdwenen is
Kunnen ze extra servers aanschaffen
Misschien moeten ze morgen ook maar overal bijzetten of het een grap was of niet.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door lololig op 1 april 2016 00:31]

Wel een goede test voor het notificatie systeem
Krijg al bijna het gevoel dat de site wat minder snel is
Heb al 16/24 plaatjes :)
ik nog maar 10/24 ;(
Welke mis je nog in je verzameling? 😄
Alles behalve diegene die standaard in je lijst staan. :'(
Hoe moet ik dat nou weer weten

Ik heb iig
Objection
Not sure
Wtf
Aliens
Watch out
Please
Raptor
Troll
En de standaard 9 die iedereen heeft

[Reactie gewijzigd door lololig op 1 april 2016 08:43]

Anoniem: 404283
@rick.b1 april 2016 15:05
Same here :'(
Aan de stats te zien is het niet trager.

Maar rond de tijd dat jullie berichten plaatsten, worden wel elke dag wat zware taken gedaan. En die kunnen wel voor wat vertraging zorgen :)
Als de performance er niet door instort, zeg ik houden dit =)
Tnx voor de aliens
Niet alleen dat, maar ook nog eens midden in de nacht. Als er dan iets miloopt ben je helemaal gezien.

Het is evenwel een mooi experiment en als dit aanslaat zou het mij niet verbazen mocht dit in de toekomst blijven bestaan in een opgepoetste vorm.
Vooral met het belachelijke aantal notificaties dat je krijgt
Vroeger kreeg ik nooit notificaties, maar sinds Henk ben ik niet meer eenzaam...
En ook echt om 00.01
Haha echt he, vorig jaar met de ban-grap trapte ik er ook in, was wel veel fun :P
De Henk lijkt trouwens wel echt veel op een doodshoofd, maar goed, ik vergeef het jullie <3

[Reactie gewijzigd door Kuusj op 1 april 2016 00:08]

Pas bij jouw reactie had ik door dat het 1 april was ;) Vond Tnet al kinderachtig geworden.
Nu is de vraag... Blijft het systeem bestaan na vandaag :+
Waarom zouden ze het weggooien? :+

Jij hebt facepalm :o
Kan ik die doge emoticon krijgen? bvd
Wat mij betreft wel :). Niet dat het heel veel toegevoegde functionaliteit heeft, maar een klein fun element als dit is best aardig.
Vooral die extra notificaties zijn prettig :+
Wie weet. De dating site heeft toen na 1 april ook nog even bestaan :)
Anoniem: 404283
@azerty1 april 2016 15:10
Ik mag hopen van wel, ben hier niet voor niks als die moeite aan het doen om ze allemaal te verzamelen :(
Kan iemand mij de doge geven?
Als ik hem had, zeker. Maar ik ben ook vragende partij :Y)
ik wilde hem gaan uitdelen maar ben nu al bezig met de trollface
No worries uren genoeg in de dag :)
Xav heeft de dog emoticon dus die moet je vragen :D

was voor de eerste reactie van electric vibes bedoeld ..

[Reactie gewijzigd door rick.b op 1 april 2016 02:22]

Zijn er al plannen voor een TweakMoticons ruilbeurs?
Overigens is dit systeem niet echt democratisch. Het is laatste stem geldt. Eigenlijk zou er voor iedere post een mooi overzicht moeten komen wat er allemaal op gestemd is (en door wie!).
Nope, het is meest gegeven stem telt. Democratischer kunnen we het niet maken...
Als 30% van de Tweakers heeft gestemd, ja dan is het democratisch, anders telt het niet.
Een belangrijkere vraag is of het Tweakers Team de uitslag zal honoreren, of gewoon naast zich leer legt en negeert.
Het is alleen de laatste stem geldt als er weinig mods zijn volgens mij
Als je het allemaal onzin vindt

tweakers.net##.emotionButtons

Is de adblock regel die je kan toevoegen (ublock ondersteunt de zelfde syntax) om ze weg te halen.
Psst, TweakMoticon kopen?
100 euro voor die Nyan cat :o
Inderdaad die Nyan cat wil ik ook O-)
Dit was net wat er nog aan Tweakers.net ontbrak! Nu alleen nog gifs en afbeeldingen toestaan in de comments en we kunnen helemaal los :*)
en langzaamaan word GOT in plaats van een tech/IT resource een 4chan lookalike :+
Ik dacht meer aan flash banners die uitklappen als je er met de muis overheen gaat. 8-)
Eindelijk een middelvinger voor alle offtopic posts _/-\o_
Geef me die dino plx
Dino... Of bedoel je raptor? ;)
There you go :)
De velociraptor!
Nee, Philosoraptor ;)
Bedankt. Ik wou eerst zeggen fietshagedis ..
Mij ontgaat totaal de relatie die sommigen met een of ander Henk hebben. :)

Edit: oké, het blijkt dus een of andere mascotte voor T.net te zijn. Lekker belangrijk. :)

Snap niet dat je daar over geheimzinnig en elitair wilt zijn. Maar goed. Iedereen heeft hobbies nodig.

[Reactie gewijzigd door PostHEX op 1 april 2016 03:20]

Henk was liefde. Henk was emotie. Henk was tweakers. Het trouwe gele mannetje met ingevallen ogen en twee steeksleutels. O+ O+ O+

En het echte antwoord is dat henk vooral bekend is bij users die hier 15 jaar geleden al waren. ;)
Ik ken hem anders niet hoor!
Geregistreerd op 24 maart 2009
Ja. Eh. VIJFTIEN jaar geleden.
Ik ken Tweakers al zestien jaar... maar toen keek ik alleen op de pricewatch en was ik geen lid! Maar ik heb de naam Henk nooit voorbij zien komen!
Heb hem bij de Meetup nog in levende lijve gezien gisteren
Geschiedenis van Tweakers, henk!

De 'discussie' daaronder snap ik alleen niet

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 29

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee