Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Tweakers Meet-up #2 in Enschede: duik in de wereld van Domotica

01-10-2015 • 09:00

99 Linkedin

Update 2 oktober 2015: De meet-up is inmiddels uitverkocht.

We organiseren gedurende het jaar redelijk vaak evenementen of acties op het Tweakers HQ in Amsterdam. Omdat onze hoofdstad niet voor iedereen om de hoek ligt, en omdat het altijd leuk is om met een groep tweakers samen te komen, zijn we eerder dit jaar met meet-ups in de regio gestart. De eerste editie vond op 4 juni plaats in Delft en stond in het teken van IT. Tijdens deze gezellige avond konden de aanwezige tweakers met elkaar een biertje drinken, kregen ze een presentatie van zowel Tweakers als de sponsor EBPI en sloten we af met een pubquiz.

Zo'n succes moet natuurlijk herhaald worden en daarom organiseren we op donderdag 5 november de tweede meet-up. Ditmaal reizen we af naar de campus van de Universiteit Twente in Enschede, zodat de Tweakers uit het oosten van het land een keertje niet zo ver hoeven te reizen.


Als thema voor deze tweede meet-up is gekozen voor 'domotica' en niemand minder dan oppertweaker Femme Taken zal tijdens deze avond komen vertellen over alle mogelijkheden van domotica. Femme heeft de laatste jaren veel tijd gestoken in het 'slim' maken van zijn huis en schreef eerder dit jaar nog een uitgebreid artikel over de verschillende domotica-standaarden en -protocollen die er op dit moment zijn.

We beginnen de avond met Femme's presentatie. Omdat het organiseren van een dergelijke avond niet gratis is, hebben we een paar partners weten te vinden die ons steunen. Domoticafabrikanten DigitalSTROM, TheroSmart en Athom zullen elk kort uitleggen welke producten zij aanbieden - eventueel met demonstratie - en ook gaan ze in op hun visie op de toekomst van domotica.

Later op de avond hebben we ook nog de grote Domotica-pubquiz, waarin de aanwezige tweakers kunnen laten zien hoeveel ze van domotica weten en of ze tijdens de avond een beetje opgelet hebben. Tussendoor is er natuurlijk genoeg tijd om onder het genot van een hapje en drankje te socializen met je medetweakers.

Dankzij onze partners hebben we de toegangsprijs flink kunnen verlagen ten opzichte van de eerste meet-up. Voor slechts €7,50 krijg je toegang tot de meet-up, enkele drankjes, hapjes en broodjes.

Wil je bij deze meet-up zijn? (en wie wil dat nou niet) klik dan hier om je kaartjes te kopen.

Op een rijtje

 • Datum: donderdag 5 november
 • Tijd: vanaf 17.00 uur
 • Locatie: het Smart Experience Lab op de campus van de Universiteit Twente
 • Prijs: €7,50 (incl. servicekosten en wat drankjes, hapjes en broodjes)
 • Aanmelden doe je hier.

Update 2 oktober 2015: De meet-up is inmiddels uitverkocht.

Reacties (99)

Wijzig sortering
Wat ik fijn zou vinden is dat presentatie opnames achteraf te zien zouden zijn via de website. Zo kunnen de diegene die verderaf wonen ze toch nog "bijwonen"
Dat vraagt nogal een investering en die hebben we nu niet in ons budget zitten. We doen het goed of we doen het niet. Het is wel een idee om in het achterhoofd te houden voor toekomstige sessies.
Investering in wat? Zo duur is een filmpje schieten op youtube plempen toch ook weer niet? Desnoods een tweaker hier vragen als reclame/ sponsoring. Ik ken misschien nog wel iemand die dat zou willen doen. Het is ook een bekende van de jongens van athom ook (althans 1 ervan.)

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 1 oktober 2015 09:46]

Was het maar zo eenvoudig als je telefoon in de lucht houden en op YT zetten. We hebben niet voor niets de afgelopen jaren hard gewerkt aan de kwaliteit van de video's die namens Tweakers online gaan.

Hoe goed bedoeld ook, een filmpje schieten is niet voldoende. Natuurlijk hebben we gekeken of we ergens een GoPro kunnen ophangen en dat online zetten. Maar dat is gewoon niet voldoende.

Bij een productie van Tweakers, daar moet goed geluid bij, goede beelden van verschillende hoeken. De tekst van de sheets zal je moeten verwerken in de film etc. etc. Anders leveren we niet de kwaliteit die jullie (en wij!) gewend zijn. Daarom zeg ik: of we doen het goed, of we doen het niet.
Ik kom ook :)

Misschien een YouTube live stream van een goedbedoelende tweaker dan?

Ik kan mijn iPhone 6s Plus op een statief zetten. Vooraf even een tactisch goede zitplaats kiezen. Als er microfoons gebruikt worden, is er dan wellicht ergens een punt waar ik "inprikken"? Ik heb een aantal van die profi kabeltjes (XLR naar TRRS e.d.) om zo de iPhone direct met een mengpaneel te kunnen koppelen. En in het slechtste geval pik ik de de zaalversterking op. Mocht er geen gebruik van microfoons worden gebruikt, wellicht kan ik dan een draadloze mic van Zeef lenen?

Bij de meeste universiteiten is de 4G dekking dik in orde en ik heb onbeperkt data, internet is dan ook zeer waarschijnlijk geen probleem. Mogelijk kunnen tweakers @antubus en @Vickiieee iets zeggen over de Vodafone 4G dekking?

En ik heb een dikke 16.000 mAh powerbank, stroom zou ook geen issue moeten zijn.

Als het mag zou ik gaan voor best effort. Geen resultataatsverbintenis, slechts een inspanningsverplichting.

[Reactie gewijzigd door robertwebbe op 1 oktober 2015 10:30]

En eerste, tweede, derde of vrierdejaars film of media studenten vragen?

Geef ze 5 studiepunten en een broodje en ze zijn waarschijnlijk al tevreden.
Leuk idee. Enige is dat we alles qua werkzaamheden al verdeeld hebben en geen rekening hebben gehouden met het begeleiden van een dergelijke ploeg. Dus als iemand het zelf wil doen: meer dan welkom.

Als wij iets moeten doen, dan gaat dat deze keer gewoon niet lukken. Dat is geen onwil, maar we moeten reëel zijn over wat er voor ons voor werk bij komt kijken. Daar verkijk je je snel op. Dan kiezen we nu -met alle respect- eerst voor het evenement zelf.
Begrijpelijk. Misschien wel leuk om voor een volgende keer mee te nemen. Het staat allemaal ook nog in de steigers.

Ik weet hoe veel tijd dit allemaal kost en ik vind het ook leuk dat jullie de tijd er in stoppen. Als het bij mij in de buurt is zal ik zeker komen.
Een idee om vanuit Tweakers.net dan 'even' (I know, dat woordje is een dooddoener :+) contact op te nemen met de UT over de mogelijkheden? Misschien dat ze vanuit de UT zelf ook e.e.a. aan kunnen bieden.

Zou voor de UT zelf natuurlijk ook goede reclame zijn als ze een mooie livestream op kunnen zetten ;).

Mits de partners hiermee akkoord gaan uiteraard!
Ik beloof niets, maar we doen ons best. Er is ook nog (heel veel) ander werk te doen. ;)
Is natuurlijk hartstikke waar. Vandaar dat ik het tussen aanhalingstekens zette. Gelukkig is het over iets meer dan een maand pas, we zullen zien wat het uiteindelijk allemaal oplevert! :)
Moet even kijken of ik er bij aanwezig kan zijn, aangezien ik die week aan het afstuderen ben :D

Zelf heb ik ook twee powerbanks van 16.000mAh. Mocht ik aanwezig kunnen zijn, dan kan ik die meenemen.

Wat betreft de dekking: https://www.vodafone.nl/s...kking/dekkingskaart.shtml
Postcode van de UT is: 7522 NB. Zoals je op de kaart kan zien zou er overal 4G+ beschikbaar moeten zijn. Echter is het de UT dus het zal mij niets verbazen als er een meer dan afdoende 5Ghz WiFi verbinding is ;).

Inderdaad vooraf geen beloftes doen qua kwaliteit, alleen dat je het aan gaat bieden en je best gaat doen. Meer kan je niet doen, toch? :)
Er is in het SmartXP lab eduroam of UTGuest beschikbaar, die werken allebei met 5Ghz WiFi wat gemaakt is op een zaal vol mensen met laptops, dus dat werkt vast wel.
Op de UT is er een goed dekkend wifinetwerk beschikbaar (inloggen via eduroam of gastaccount), en mogelijk zelfs bekabeld gigabit op de lokatie. Dat moet dus wel te doen zijn. En als je contact opneemt met het saxion (kunst en techniek/MIC/ACT) moet het vast lukken om het streamen of filmen door een stel studenten te laten doen als vrije opdracht.
Ik werk op de UT (IT) en een bekabelde verbinding is alleen beschikbaar als het Mac adres van de netwerk kaart is geregistreerd. De organisatie van de meeting kan dit vooraf regelen door icts.servicedesk@utwente.nl te mailen en dit te verzoeken. zelfde verhaal voor gast accounts waar mee op Eduroam ingelogd kan worden.
Misschien een leuke oefenopdracht voor een van de MIC studenten van de lokale Saxion?
Zou dat inderdaad even communiceren naar de begeleiders/docenten/coördinatoren van de opleiding. Misschien dat je hier nog een vrije studiepunt mee kan verdienen ook (als die aangeboden worden).

Daarna contact opnemen met Tweakers en de UT :).
(Hierbij ga ik er trouwens domweg vanuit dat je zelf de studie volgt aangezien je het zo oppert :D)
Kan dit dan niet "community/forum"-driven zijn? Dan krijgt het niet de officiele tweakers naam (en dus MOET de kwaliteit niet de superkwaliteit zijn dat we van jullie verwachten, slijm slijm), en plaatsen jullie het op het forum als "extra door de community". Dan mogen ze daar commentaar spuien en zeggen jullie dat dit niet officieel door tweakers gemaakt is maar door een extern iemand dit de tweakers die er niet konden bijzijn alleen maar een plezier wou doen. En zet dat in de kleine lettertjes er onder ook. Zolang jullie het budget dan niet hebben (zeer verstaanbaar), kan je het dan zo oplossen. Kleine omweg, maar zo kan iemand van verder weg ook even meevolgen ;)

Alsook juist ter info voor mij: enig idee of jullie ooit eens iets willen doen in België? Ik ben een Belgische fan van jullie site, daarom ;)
Als iemand dit wil doen: geen enkel bezwaar. :)
Nu hopen dat iemand dit leest en het idee uitvoert, vanuit België kan ik natuurlijk weinig doen behalve een oproep lanceren...
Tenzij zeef even iemand wil aanspreken of mij een naam geven van iemand die zeker aanwezig is :-P

Alsook Zeef, enig idee over mijn vraag van "en in België in de toekomst (nabij of ver)"? ;)
Snap ik. Die gast waar ik het over heb heeft ook een productie bedrijf, dus die zal dat ook wel snappen. Ik bedoel ook niet zomaar iemand neerzetten, uiteraard is een beetje kwaliteit ook wel de bedoeling, maar het hoeft geen productie van 2 maanden te zijn.

Kijk bijvoorbeeld eens naar defcon. Is puur een cam naar het podium de slides op grootbeeld en een logootje erbij. Kwalitatief erg summier, maar het brengt wel de boodschap over.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 1 oktober 2015 20:59]

volgens mij heeft supersnathan het over een andere defcon?
Idd. Hij bedoelt defQon het hardstyle feestje terwijl ik het heb over Defcon de zoveel jaarlijkse hackersconferentie. Klein detail maar hoor. 8)7
Even hierop inhaken: wellicht een idee om te kijken of er onder de aanwezige tweakers/crew iemand is die een telefoon heeft met een camera met degelijke kwaliteit en of er een soort statief voor de telefoon beschikbaar is zodat het opgenomen kan worden?
Hierna uploaden naar YouTube (waarbij eventueel alleen mensen met de link de video kunnen bekijken) en klaar is kees Zeef! :)

Disclaimer: ik heb zelf nog nooit video's vanaf mijn telefoon geüpload dus ik weet zo niet wat hier bij om de hoek komt kijken. Maar opnemen in FHD en daarna uploaden zou moeten kunnen denk ik (zonder al te veel moeite).

[Reactie gewijzigd door Vickiieee op 1 oktober 2015 09:37]

Ik denk dat dus precies valt tussen in het "we doen het goed" of "we doen het niet", en dan eerder aan de niet kant komt te zitten. Telefoon of camera voor het beeld, dat is nog wel redelijk te doen. Maar voor de audio als je een presentatie goed wilt kunnen horen (zonder de vervormingen van spreker -> mic -> luidsprekers> +ruis +ander geluid/ -> mic van telefoon) zal je daar toch echt wat anders moeten doen. En als je dan toch bezig bent, doe het gelijk goed zoals Zeef al aangeeft.
Dat wordt dus een profi camera (zodat alle letters op een presentatie ook goed te lezen zijn), eventueel de presentatie zelf, en de juiste audio, goede positionering, editing, etc. etc. etc. En dat vereist wel een stukje beschikbaar budget.
Zoals Zeef zegt inderdaad: "we doen het goed of we doen het niet". Dan is wat ik opperde slechts een (slechte) middenweg. Telefooncamera's worden beter en beter, maar wat betreft de audio laat het nog wel eens te wensen over.

Wat betreft de audio: daar had ik inderdaad nog niet aan gedacht, ik zat te denken aan het beeld-gedeelte. Dat zal op zich best te doen moeten zijn als je de telefoon dichtbij genoeg kan plaatsen. Audio blijft echter een heikel punt..


Aan de andere kant: waarom van de 'nood' niet een deugd maken en gelijk een soort 'review' er van maken door meerdere telefoons van meerdere merken hetzelfde in te stellen en de beelden samen te voegen in één video zodat het te vergelijken is? Achja, ideeën komen er bij mij nog wel eens uit, maar het praktisch uitvoeren.. :+
Student journalistiek met camera en microfoon misschien een optie, ut heeft zat leerlingen die misschien inderdaad extra punten kunnen opleveren.
Meer hersens brengen meerdere oplossingen O-) top van alle Tweakers, blijf nadenken over dit soort zaken, mijn zegen krijgen jullie _/-\o_
Er komt een livestream
Heel erg leuk! Jammer genoeg te ver voor mij, maar dat is natuurlijk een beetje het punt ;). Delft meet-up was erg gezellig!
idem; duur vervoer is langer dan het programma duurt :X wel leuk initiatief
2 en half uur rijden op een doordeweekse dag is idd iets te gek :P . Ach Delft was gezellig, maar dit is beter te doen voor Tweakers uit 't oosten van 't land.

De grote vraag is natuurlijk, gaat deze trend in 2016 doorgezet worden?
Voor mij was dit precies het geval met Delft! ;) Nu in mijn 'hometown', dus zéér waarschijnlijk ga ik er bij zijn! :D
Voor mij hezelfde :) kun je ook Mey ideaal betalen?
Hoe ver heb je al gekeken? Want het staat gewoon op de Eventbrite-pagina vermeld.
Wilde 15 euro dus 2 kaartjes betalen stond er opeens vul creditkaart gegevens in . zal zo nog is proberen via de laptop
Jammer dat ik er niet bij kan zijn... Wat ook jammer is, is dat het onderzoek dat op de UT zelf, in het zelfde gebouw notabene, er niet bij is. Samen met mijn collega's ben ik namelijk actief in het onderzoeksveld naar smart grids. De koppeling tussen smart grids en domotica is zeer sterk voor het veiligstellen van energielevering in onze netwerken. Denk vooral aan het optimaal gebruiken van duurzame energie en voorkomen dat het laden van elektrische auto's een blackout oplevert ( https://www.liander.nl/ni...svol-lochem-zonder-stroom )

Meer informatie en ons eigen model slimhuis met vraag-aanbod sturing:
https://www.utwente.nl/ctit/energy/smarthome/

@Tweakers: Indien er wederzijdse interesse (vanuit jullie en bij mijn collega's) is, kan ik jullie in contact brengen. Ik denk dat er zeker nog een leuk stuk zit in de vraag waar domotica naartoe gaat en hoe het gaat bijdragen aan de stap naar een duurzame samenleving.
Interessant werkgebied.
Hoewel de schaal van Smartgrids een individuele huisinstallatie te boven gaat, lijkt het me wel een interessant raakvlak hebben met het onderwerp.
Voor de meesten is domotica vooral een kwestie van meer comfort dan energiebesparing, hoewel domotica daar zeker een rol in kan vervullen. De communities die ik ken staan echter niet te springen om in te haken op een smartgrid oplossing omdat dit inbreuk maakt op de autonomie van de huisinstallatie.
Nog wel inderdaad. Maar met dynamische tarieven gaat het wel komen. Eerst in testen, dan voor heel Nederland/Europa. Nu al zie je Demand-response programma's in de VS om bijvoorbeeld airco af te schakelen. Nu willen wij, indien mogelijk, niet aan je comfort zitten, maar proberen we binnen de flex die de gebruiker aangeeft te opereren.

Feit is wel dat we dergelijke oplossingen nodig gaan hebben. Of we willen of niet, slimme sturing gaat nodig zijn om op een economische manier veel duurzame energie (ja, ik weet dat het in Duitsland nog meevalt, maar dat ligt ook direct gecompliceerder dan je denkt en meekrijgt uit de mainstream media), elektrische auto's en warmtepompen in het net te krijgen. Anders gaat het ons tientallen tot honderden miljarden kosten om zeer inefficient energie op te slaan en een shitload kabels te trekken.

Ander leuk concept zijn micro-grids, waarbij je als wijk stand-alone kan draaien op accu's en duurzame energie. Dan moet je met je buurt dus onderhandelen hoe je (beperkte) energie gaat verdelen. In Nederland niet zo hot wellicht, maar in de VS wel, bijvoorbeeld na een tornado die een deel van de infrastructuur verwoest, of in derdewereldlanden die geen ouderwets centraal net op willen zetten. Daar komt de domotica+smart grid kijken: Hoe werken deze samen om apparatuur slim aan te sturen om zo in de basisbehoefte van energie te voorzien.

Maar ook in NL: Hoe werken die samen om flex in verwarming met warmtepompen te regelen zodat niet alle warmtepompen tegelijk aanspringen, maar iedereen er wel comfortabel bijzit? Dat is een veel efficiëntere en goedkopere oplossing dan nieuwe kabels trekken en een grotere trafo te plaatsen. Daar zouden een slimme thermostaat en een smart grid goed samenwerken!

Last note: De eindgebruiker blijft de baas! Daar willen we (behalve in nood situaties) niet aanzitten.

[Reactie gewijzigd door GENETX op 1 oktober 2015 16:33]

Juist die programma's zoals in de States baren de privacy bewuste mensen zorgen.

In wezen wordt de macht over het moment waarop jij apparaten gebruikt bij je weggehaald.
Nu maakt dit voor het laden van een elektrische auto weinig uit als het apparaat de hele nacht stilstaat en pas om 06:30 's ochtends vol hoeft te zijn, maar om daarop te handelen zal dat patroon wel bekend moeten zijn.
Dat is redelijk makkelijk te achterhalen met iets als een ' slimme' meter die je gebruik logt, op die gegevens is nu al redelijk bruikbaar een analyse uit te voeren die het patroon vastlegt.
Vervelend is alleen dat ik als eindgebruiker niet altijd een vast patroon heb en ook wel eens 's nachts m'n auto nodig heb, dan zou ik voor mezelf dus daar niet aan willen voldoen(reden dat ik altijd minimaal 200km actieradius in m'n auto wil hebben).
V.w.b. warmtepompen snap ik de voordelen wel, gezien draaitijden(meerdere uren bij de installaties die ik ken) en vermogen zal het inschakelmoment daarvan niet een enorm effect op een lokaal net hebben, dan is met een hele buurt pizza's bakken en elektrische auto's laden zwaarder ;)

Ik zie ook de voordelen wel, daarom laat ik mijn was 's nachts door domotica schakelen om van laag tarief te profiteren en toch niet een hele dag natte was in de wasmachine te hoeven hebben.
Samenvattend denk ik dat zolang het comfortgevoel van ' always-on' energie niet aangetast wordt, er echt wel draagvlak voor is zolang aan de bezwaren(en ook emoties) tegemoet gekomen wordt.

Er zullen vast veel zaken zijn waar ik geen zicht op heb en wel zou willen weten, dus @tweakers als dit nog in het programma past zou ik dit graag eens zien.

[Reactie gewijzigd door Loekie op 1 oktober 2015 19:58]

Helemaal met je eens! Vandaar dat we ook kijken hoe we wel aan de wensen van de gebruiker kunnen voldoen en hebben we ook ideeën die de privacy verhogen. Nogmaals, jij als gebruiker blijft in control (al kan het je in de toekomst wel meer geld kosten?! (comfort kost geld.)).

Maar je kan het inderdaad hybride doen. Eis dat zo snel mogelijk 200km actieradius in je auto zit (eventueel duurdere energie) en de rest bijladen tegen gunstige prijzen met de eis dat je auto bijv 8:00 weer vol is. Allemaal prima te doen voor ons ;)

En ja, wat betreft je laatste punt, dat is wat ik erg belangrijk vind: Onderzoeksresultaten en kennis overdragen naar een breder publiek. Educatie op dit gebied is zo ontzettend belangrijk omdat de stap naar duurzame energie een enorme impact op onze maatschappij gaat hebben imho.
V.w.b. warmtepompen snap ik de voordelen wel, gezien draaitijden(meerdere uren bij de installaties die ik ken) en vermogen zal het inschakelmoment daarvan niet een enorm effect op een lokaal net hebben, dan is met een hele buurt pizza's bakken en elektrische auto's laden zwaarder ;)
Het was niet het inschakelen, maar de hoogte van de belasting (en voor een wat langere tijd). Maw, de synchronisatie is belangrijk. Met veel warmtepompen kun je dus bij koude dagen een enorme synchronisatie krijgen van piek-vraag die ook dan het netwerk er uit kan laten knallen. Zoek maar eens op "de Teuge"... :X

[Reactie gewijzigd door GENETX op 1 oktober 2015 21:12]

Het programma is klaar en zit al nokvol. Ik vind het wel een leuk project, dus ik ga even kijken of en hoe we er aandacht voor kunnen vinden. Is het niet deze keer, dan bij een van de volgende meet-ups. Want dit thema en onderzoek, dat blijft nog heel lang zeer relevant. d:)b
Jammer dat het in Enschede is is te ver voor mij, had er graag bij geweest.
Volgens mij wordt meet-up #3 in Eindhoven gehouden.
Ah dat is beter. Twente is erg ver als je vlak bij de grens met Belgie woont. Als je dan nog met het OV terug wilt moet je alweer zo vroeg weg daar.
Wanneer is Zeeland aan de beurt? :+
Niet :o

Zie: plan: Tweakers gaat de regio in - Meet-ups gepland in TU-steden
(Delft, Enschede, Eindhoven, Groningen. Dat is de volgorde).
Ooh niet eens gezien. Thanks! Ook niet verwacht dat de meeting hier ergens gehouden zou worden. Toch maar eens een stukje reizen denk ik #eindhoven.
Ik had al zo'n vermoeden, haha. Op zich wel jammer dat er naar dat originele artikel geen vermelding is in dit artikel over Enschede.. Eindhoven zal dan inderdaad het dichtste bij zijn.

Anyhow, je bent weer op de hoogte :).
Mag ik de mensen voor wie reiskosten een (eventueel) probleem zijn wijzen op het bestaan van het NS groepsretour? Daarmee reis je met maximaal 10 personen voor 7 euro per reiziger van elk station in Nederland naar Enschede.

[Reactie gewijzigd door zeef op 1 oktober 2015 14:20]

Erg jammer dat het zover weg is. Zelfs met de trein is het voor mij nog 4 uur reizen vanuit het Zuiden.
En al helemaal als het pas om 17:00 begint.
We zijn juist op verzoek vanuit de community het land in getrokken met de meet-ups. Maar troost je, we komen óók een keer naar het zuiden. Beloofd!
Hou ik je aan :P Dan zal ik er zeker bij zijn.
Erg leuk!

Helaas ook voor mij te ver vanuit Eindhoven.
Wellicht een idee om een keer iets in Utrecht te organiseren? (want: centraler kan niet? :9)

Geen idee of dat in het verleden al eens gedaan is maar het lijkt mij iig een goede ligging hebben voor zo'n beetje heel NL?
Het idee met deze meet-ups is juist dat ze door heel het land zijn ;). Aangezien het standaard op Tweakers HQ is in Amsterdam en dat voor sommige Tweakers ver weg is, zijn er nu de meet-ups verspreid door het land.

Zie ook hier: plan: Tweakers gaat de regio in - Meet-ups gepland in TU-steden voor de komende steden :).
Dan nog is dit wel het uiterste. Vanuit utrecht ben je namelijk hoe dan ook lang aan het reizen :'(. Enschede is anderhalf-twee uur, delft iets minder maar nog steeds een eind. Laten we maar niet over groningen beginnen.

Voor utrechters is het allemaal net niks
Je moet er niet bij aanwezig zijn hé, het is een keuze die je zelf mag en moet maken. Niemand gaat jou dwingen om bij welke meet-up dan ook aanwezig te zijn.
Enschede ligt inderdaad helemaal in het oosten, Amsterdam helemaal in het Westen. Mag het dan ook een keer dat een meet-up hier gehouden wordt en tweakers uit deze regio erbij kunnen zijn? Voor 'ons' is Amsterdam het 'uiterste'.

Overigens vind ik wel dat je overdrijft: met de trein is het 1uur en 39 minuten. Als je dan om 14.36 de trein neemt kan je blijven zitten, duurt de treinrit dus 1u en 39 min. Dan vanaf het station de bus en met 9 (!) minuten ben je op de UT. Valt alleszins mee, niet? ;)

Wat betreft dat het voor Utrechters 'allemaal niks is', jij hoeft niet ver te reizen om bij meet-ups op Tweakers HQ te zijn. Alles heeft z'n voor- en nadelen :).
Ja tuurlijk heb ik geen problemen mee hoor, maar eentje extra in dead centre NL is opzich ook niet verkeerd :-D. het was overigens ook meer utrecht als in provincie utrecht. Het duurt nu al 2 uur om in nijmegen te komen dankzij ns vanmorgen dus ik vind anderhalf - 2 uur wel een redelijke schatting ;-).

Ik bedoel herfst en NS...
Ik zou zeggen: opper het! :)
Utrecht ligt wat dat betreft zo goed als in het midden van Nederland inderdaad, dus mocht Tweakers nog eens besluiten iets landelijks te organiseren dan is dat een goede optie. Hoewel Tweakers dan waarschijnlijk een ruimte zal moeten huren en dit brengt uiteraard kosten met zich mee.
Ik bedoel herfst en NS...
:X
Ah zo ja.

Yay, volgende keer mogen we ze verwelkomen in de lichtstad! :D

# Daar ga ik bij zijn! :*)
Yay, op mijn campus!
Ik kan zo na werk (kennispark) naar de overkant (UT) lopen na 17:00 :D
Thuiswedstrijd, daar moet ik dus wel naar toe ;)
Same here, dichterbij kan niet! :)
Ben er ook bij!

Vraag me wel af of 120 plaatsen genoeg gaat zijn. Als ik zo in college rondkijk staat Tweakers.net redelijk vaak open op de laptops om mij heen :).
Het onderwerp moet je natuurlijk wel aanspreken. Heb veel mensen gevraagd, maar lang niet iedereen had interesse. Uiteindelijk toch nog wel een handje vol mensen die wel interesse hadden trouwens. Kaarten zijn al binnen. Denk dat het aardig snel gaat ja :).

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee