Door Wilbert de Vries

Tweakers tweakt logo - Nieuw logo voor hetzelfde Tweakers

28-04-2015 • 09:15

863 Linkedin

In alle afgelopen jaren heeft Tweakers maar één keer echt een grote logoverandering doorgevoerd en dat was toen Henk werd verruild voor het huidige logo. Dit logo wordt al jaren gebruikt en is voor veel tweakers zeer herkenbaar. Toch gaan we het veranderen.

Hieronder staat het nieuwe logo, en daaronder staat uitgelegd waarom we dit doen en hoe we tot dit logo zijn gekomen.

Tweakers neemt dinsdag het nieuwe logo in gebruik. We hebben gemerkt dat ons huidige logo, met onder het beeldmerk het woordmerk 'tweakers', lang niet altijd even goed te gebruiken was. Dit komt mede door de verhouding en de schaalbaarheid tussen beeldmerk en woordmerk.

Doordat het logo niet overal goed toepasbaar was, zijn er in de loop van de tijd verschillende varianten van het logo ontwikkeld en ingezet. Het voeren van verschillende varianten van het logo doet echter afbreuk aan de herkenbaarheid van het merk Tweakers, niet in de laatste plaats omdat het logo zoals we dat bovenaan de site voeren niet eens het volledige logo is.

Wat ook interessant is om te weten, is dat we gaandeweg steeds vaker te horen kregen dat mensen ons logo niet snapten. Kennelijk zag niemand er een steeksleutel in, maar was de associatie met een zeemijn snel gelegd. Niet bepaald de indruk die je als merk achter wilt laten. We hebben daarom de afgelopen maanden goed naar onze opties gekeken. Die waren beperkt tot niets doen, het huidige logo wat tweaken of een compleet nieuw logo laten ontwikkelen.

Community

Omdat we beseffen dat dit geen eenvoudig besluit was, hebben we een plannetje bedacht. Zo zijn we op zoek gegaan naar tweakers die met ons wilden meepraten over ons logo en hebben we een projectgroepje gevormd met enkele communityleden, aangevuld met enkele mensen vanuit Tweakers, waaronder Femme en Frederik. Die projectgroep heeft de afgelopen weken flink wat (denk)werk verzet, mede op basis van alle input die weer verkregen is vanuit onze mooie community.

Uiteindelijk ontstond een shortlist van zeven voorstellen - afkomstig van zowel tweakers als een speciaal designbureau - die vervolgens bekeken zijn in verschillende communicatie-uitingen, zoals in een krantenadvertentie, een banner en uiteraard op de site zelf. Daarna bleven er twee smaken over, waaruit het MT van Tweakers er vervolgens één heeft gekozen. Die keuze is door ons reclamebureau nog een klein beetje opgepoetst en wordt dus vanaf nu ons nieuwe logo en zal dus ook bovenaan de site komen te staan.

Oude logo (links) vs. nieuwe logo (rechts)

Waarom dit logo?

 • Bevat nog steeds alle elementen van het oude logo die we graag wilden behouden
 • Steeksleutel beter herkenbaar doordat deze iets is gedraaid
 • De gedraaide steeksleutel suggereert actie en is ook een leuke verwijzing naar tweaken
 • De geel/groene kleur in combinatie met zwart geeft herkenning en kracht aan het logo
 • Geen zwarte rand meer. Dat geeft het nieuwe beeldmerk een heel open karakter

We hopen dat jullie het nieuwe logo mooi vinden. De komende tijd zal er namelijk genoeg kans zijn om ons logo tegen te komen buiten de site om. Tegelijk met de introductie van ons nieuwe logo start namelijk een nieuwe marketingcampagne van Tweakers. Uiteraard niet om te vertellen dat we een nieuw logo hebben, maar wel om te vertellen dat Tweakers bestaat.

In de nieuwe campagne draait het nu niet meer om het kleinste detail, maar willen we benadrukken dat Tweakers zo'n beetje alles in huis heeft om iemand te helpen beslissen welke telefoon het meest geschikt is. Jullie tweakers weten dat al, maar samen met alle specificaties, userreviews, redactionele reviews, foto's en actuele prijzen vinden wij dat veel meer mensen hun weg naar Pricewatch zouden moeten gaan vinden. De nieuwe campagne zal niet alleen op Q-Music en in de diverse Persgroep-titels te horen en te zien zijn, ook hebben we de mogelijkheid gekregen om in enkele maandbladen te staan.

Mocht je overigens op de site het oude logo - ná de release waarbij het nieuwe logo op de site zichtbaar wordt - nog ergens tegenkomen, dan horen we dat graag in dit speciale topic. De tweakers die als eersten een nog niet eerder gemeld oud logo rapporteren, maken kans op een leuk goodiepakketje.

Reacties (863)

Wijzig sortering
Een steeksleutel? Serieus? Het eerst wat mij op viel was de 'T' met de zwarte streep naar rechtsboven, dát is wat op valt, niet het groene gedeelte er omheen dat een 'steeksleutel' voor moet stellen.

Misschien een gevalletje 'Zien wat je wilt zien'? Ik zie er namelijk echt geen steeksleutel in, met veel moeite een klein beetje, maar dat ik het niet zie komt (voor mij) door de kleurcombinatie en de manier waarop de kleuren gebruikt zijn!

Doordat de witte 'T' in een zwart vlak staat dat naar rechtsboven 'uitgesmeerd' wordt, kijk ik daar onbwust direct naar. De hele 'steeksleutel' valt mij niet op. Echt niet. Nu viel mij die in het oude logo al niet echt op, maargoed..

Enfin, hier zal dan ook wel gelden dat mensen verandering niet direct op prijs stellen. Zelf vind ik het logo maar 'zo zo', weet nog niet echt goed wat ik er van moet vinden.. Misschien een idee om de andere logo's ergens op het forum online te zetten, Tweakers?


Nog even over de redenatie:
- Bevat nog steeds alle elementen van het oude logo die we graag wilden behouden;
- Steeksleutel beter herkenbaar doordat deze iets is gedraaid;
- De gedraaide steeksleutel suggereert actie en is ook een leuke verwijzing naar tweaken;
- De geel/groene kleur in combinatie met zwart geeft herkenning en kracht aan het logo;
- Geen zwarte rand meer. Dat geeft het nieuwe beeldmerk een heel open karakter.

- Eerste punt kan ik me in vinden, dat is namelijk ook zo, in dat opzicht lijken ze zeker op elkaar.
- Dat de steeksleutel echter 'beter herkenbaar doordat deze iets is gedraaid' zou moeten zijn ontgaat mij volkomen. Zie puntje hierboven over 'zien wat je wilt zien'. Ik zie er namelijk nog altijd geen steeksleutel in, zelfs nu ik weet dat het logo dat voor moet stellen, lukt het me maar met moeite.. Misschien dat dit ook komt doordat het zwarte gedeelte rondom de 'T' zo groot is? Als het groene rondje wat groter zou zijn, en de 'T' en het zwarte balkje dezelfde grootte zouden houden, denk ik dat het al een stuk meer op een steeksleutel zou lijken.
- 'suggereert actie', moet ik in dat geval ook onder een hoek op foto's gaan staan om actie te suggereren? :+ Zie het zelf niet zo, maar dat zal vast aan mij liggen.
- Kleur zorgt inderdaad voor herkenning, als jullie hier nu andere kleuren gekozen hadden dan had ik het helemaal niet gesnapt. Gelukkig houden jullie dezelfde kleuren, dus een dikke duim :).
- Open karakter, begrijpelijk ja.


En als allerlaatste puntje nog even dit:
Wat voor verwarring bij mensen zal zorgen en wat ook voor mij voor verwarring heeft gezorgd, is dat de verhoudingen gewoon niet kloppen. Dit vermoeden had ik zelf op een gegeven moment dus ik ben even gaan Painten. En zie hier met mijn 'mad paint skills', het resultaat.
Hierbij heb ik het NIEUWE Tweakers logo gebruikt.
(Disclaimer: ik heb twee afbeeldingen van Google geplukt, dat deze correct zijn getekend (met verhoudingen e.d.) is niet zeker, maar hier ga ik voor het gemak van uit.)
Deze afbeeldingen heb ik over het Tweakers logo gelegd, en vervolgens het tweakers logo over de afbeeldingen. Wat je kunt zien is dat de verhoudingen gewoon niet kloppen. Dit heb ik hierboven ook aangehaald:
Misschien dat dit ook komt doordat het zwarte gedeelte rondom de 'T' zo groot is? Als het groene rondje wat groter zou zijn, en de 'T' en het zwarte balkje dezelfde grootte zouden houden, denk ik dat het al een stuk meer op een steeksleutel zou lijken.
Als je het ontwerpen van een logo uitbesteed aan een organisatie en je zegt erbij dat het een steeksleutel moet worden/zijn, dan mag je er toch van uit gaan dat die partij de verhoudingen op zoekt en die aan houdt!?

[Reactie gewijzigd door Vickiieee op 28 april 2015 10:29]

Even het hele proces voor je toegelicht.

(Wanneer tweakers deze procedure liever niet openbaar ziet. Dan hoor ik het graag. Maar ik denk dat transparantie hier over niet bezwaarlijk is.)

Avond 1
Onder het genot van een heerlijke thaise maaltijd bespraken we of we voor: niet wijzigen, evolutie of revolutie gingen. Hier kwamen we tot de conclusie dat we het liefst een evolutie zagen. Daar zagen we de volgende kernmerken als belangrijk:
 • De T voor Tweakers vinden we een belangrijk De T wordt wel als
 • dominant ervaren, dus mag eventueel subtieler.
 • De groene kleur is onderscheidend, past goed bij het merk en de andere kleuren van Tweakers en zorgt voor een herkenbaarheid. Die willen we zeker behouden.
 • Tenslotte willen we graag de community op de een of andere manier zichtbaar zien in het logo.
Avond 2
Deze avond hebben we alle designs besproken die ingezonden waren. Onder het genot van een heerlijk kopje soep met broodjes.
Toen bleven er een stuk of wat van over en hier zijn mockups van gemaakt

Daarna is via de PM hier een mening over gegeven.

Van de laatste Designs waren de volgende mockups gemaakt:
(credits naar de maker van deze mockups)
https://app.box.com/s/bz2lz1l2e06ta9e2g0ge8zy0felax00k

De Top 3's even gefilterd (geen namen erbij om mensen hun privacy te respecteren):

Tweaker 1:
Logo F
Huidige logo behouden
Logo B

Tweaker 2:
1. Logo B
2. Het huidige logo behouden
3. Logo D

Tweaker 3:
B

Medewerker 1:
1. G
2. B
3. A (mits de T verbeterd kan worden in het design).

Medewerker 2:
1.G
2.B
3.F

Medewerker 3:
G of B

Mederwerker 4:
Voorkeur G
Optie 2 B

Hieruit kwam dus naar voren dat wij B of G als voorkeur hadden. Deze twee zijn dus voor gelegd aan het MT.

Over de Catering en verzorging viel tijdens het proces niks te klagen. Natuurlijk verschillen meningen en dat is ook goed. Anders leefde we allemaal in een Lego wereld. :)

[Reactie gewijzigd door flipkipse op 28 april 2015 10:48]

Hartelijk dank voor de reactie! Leuk om te zien welke logo's er nog meer voorgesteld waren!

Uit de voorgestelde logo's vind ik dan het nu gekozen logo ook veruit het beste en mooiste. Wat echter door sommige mensen hier tussen de reacties ook aangehaald wordt is dat de 'T' wellicht iets groter of met een ander lettertype geschreven moet worden? Zoals door iemand aangehaald wordt is het nu net een T-splitsing..

Ps, zo ongeveer bij elke keuze krijgt het management trouwens ook wel kritiek met de gemaakte keuzes, dat is natuurlijk en gebeurd voor zover ik weet altijd. Er zijn mensen die het er mee eens zijn en mensen die het er iets minder mee eens zijn. De facto: mooi logo, maar de verhoudingen kloppen niet! Eeuwig zonde en zo is het echt geen 'steeksleutel'..

[Reactie gewijzigd door Vickiieee op 28 april 2015 10:37]

Die laatste opmerking deelde ik op het begin met je.

Alleen het eerste design (heb hem zelf niet, misschien kan Zeef je deze laten zien) was de t ook kleiner. Toen we deze gingen verkleinen tot Header formaat viel de hele T niet meer op. Dus gaven wij als community als opmerking: Maak de T wat opvallender.

Daarnaast is de eerste T van het woordmerk gelijk gesteld in hoogte aan de K. Ook over deze t was veel discussie. Of deze in Hoofdletter of kleiner letter moest.
Nee ik meen dat er op 1 variant wat getekent was.

Waar we met de T's bezig waren. Of deze klein of groot moest. Vlak na de WC pauze. Toen we besloten dat de T in het woordmerk even hoog als de K moest worden. Of het is puur mijn verbeelding dat die hier wat smaller was.

@Beelzebassie
De Zwarte stroke om het logo heen beperkt het gebruik alleen maar. Dan moet die op een zwarte achtergrond weer een witte extra stroke krijgen.

[Reactie gewijzigd door flipkipse op 28 april 2015 12:14]

Een zwarte lijn om het logo centreert de 'T' en is dus verre van nutteloos... Het trekt de 'steeksleutel' los van de zwarte achtergrond en geeft de vormen hiërarchie.
I Second that!

De steeksleutel in het logo heeft totaal andere verhoudingen tov een echte steeksleutel ("vlees" - gat). Die zwarte rand eromheen zorgt er nog enigszins voor dat de steeksleutel eruit springt doordat het gat dezelfde kleur heeft als de omgeving.
Mee eens. Ik zag het groene gedeelte meer als een achtergrond kleur en het zwarte gedeelte als voorgrond todat ik @Vickiieee 's reactie las. Ik ben totaal geen grafisch ontwerper (misschien maar goed ook?), maar ik zou persoonlijk iets in de geest van dit willen zien.
Dat is nu eens de eerste keer dat ik er effectief een steeksleutel in zie :) Bedankt Memori!
In de witte versies zag ik wel een steeksleutel en in deze inderaad! :)
Maar voor mij is lastig om het te zien, mijn hersenen maken van de groene kleur automatisch de 'achtergrond' en het zwarte het 'object'.
Exact wat Beelzebassie zegt! Tevens geeft de zwarte omlijning ook duidelijker aan dat het om een steeksleutel gaat. Overigens zie ik niet in waarom er op een donkere achtergrond dan plots een witte stroke gebruikt zou moeten worden? Dan maak je er wel een kermis van ;)

De 'T' is hier veel beter in balans, al kan deze mening verschillen wanneer we 'm in een frontpage mockup zien. Dat het er ook als een badge uit ziet vind ik persoonlijk alleen maar sterker, gezien de lading van Tweakers.
Wanneer je zwart op zwart gebruik zou anders dat deel van het logo weg vallen. En zou het logo er uit zien als het huidige resultaat...

De staat waar het huidige logo in is, was ook niet mijn smaak. Laten we dat voorop stellen. Maar wat ik mij herrinner was de opmerking tegen de zwarte rand:
- Geeft een opgesloten gevoel
- het lijkt op een pokeball
- Logo wordt er kleiner door, waardoor je weer in de knoei in de header komt
- Zwart op Zwart zou dan weer niet werken, want dan laat je een deel van het logo wegvallen

[Reactie gewijzigd door flipkipse op 28 april 2015 12:18]

Die opmerking over 'opgesloten gevoel' is onzin; het is geen cirkel die omsluit, maar een cirkel zich achter de 'T' en steeksleutel bevindt. Daarbij: het 'logo' wordt niet kleiner, dit ís het logo... :)

En als zwart-op-zwart zo'n probleem is, waarom dan zwart aanhouden? Leigrijs of antraciet zou ook werken met deze kleurstelling...
Heb het voor je proberen te visualiseren in paint:
http://i.imgur.com/y2V5Dat.png

Ik bedoel dat het Huidige logo dan nog kleiner wordt.. Omdat je dat gedeelte behoud, en je voegt meer toe op de zelfde oppervlakte.

En stel je dan nog een paar Crop factor's extra toe tabblad icoon. Dan word je T helemaal een Bolletje.

Voor alles @hieronder. Nogmaals dit logo was mijn keuze niet. Ik was groot voorstander van de Witte variant (B als ik het me goed herrinner in de mockups).
Maar een zwarte achtergrond leek ons logischer als een groene achtergrond. Momenteel zit nergens in de layout (zover wij konden bedenken) een groene achtergrond.

Maar nogmaals: Dit logo had ook niet mijn voorkeur. Dus je discussieerd niet tegen de juiste persoon ;)

[Reactie gewijzigd door flipkipse op 28 april 2015 13:18]

Ik begrijp volledig dat je de keuze van het nieuwe logo verdedigd, maar de opmerking dat het logo "nog kleiner wordt" is naar mijn mening de verkeerde benadering.

Een logo (woord en/of beeldmerk) maakt deel uit van je huisstijl. Op basis van de huisstijl worden dan alle visuele elementen opgemaakt en vormgegeven.

Eigenlijk had er dus ook gedeeltelijk naar het design van de website gekeken moeten worden om dit allemaal netjes in te passen. Nu lijkt het erop dat de keuze mede beïnvloed is door de plek die men heeft in de banner.
@Brzk80

Ik verdedig het logo dus absoluut niet.
Als je het mij vroeg kwam de B variant, maar dat is een hele andere discussie.

Wat ik probeer is alle argumenten benoemen die op de avonden voorbij gekomen zijn om bepaalde dingen wel of niet te doen. Want jullie halen allemaal discussies aan die uiteraard gevoerd zijn.
Excuses. Overheen gelezen. Is ook wel erg veel tekst nu :P Maar uiteindelijk is er een besluit gemaakt over het huidig logo natuurlijk.

Hoe dan ook. Lijkt me wel goed om te lezen dat je hier dezelfde discussies tegenkomt die jullie toen ook gevoerd hebben.

Wat ik in een andere post ook al zei. Vaak is dit hele verhaal ook een kwestie van gewenning. Over twee weken hoor je er niemand meer over. 8-)
Ja inderdaad, in het begin toen ik het nieuwe logo zag was het echt wennen maar ik moet zeggen, hoe vaker ik erna kijk hoe meer ik eraan begin te wennen.
Wat ik mis is discussie waarom 2 lettertypes, 1 voor de T en 1 voor treakers, 2 lettertypes is gewoon niet mooi.

Daarnaast staat tweakers ten opzicht van het rondje niet in het midden gecentreerd, het logo staat meer naar boven.

In het midden zou strakker zijn, dat is het nu niet.
Staat tweakers in het midden, komt de T ook lager te staan.

Op zich denk ik was het leuker en misschien verstandiger geweest de voorbeelden aan juist een grote groep vor te leggen. Natuurlijk komt er nooit 1 mening uit maar je hebt verschillende meningen en opmerkingen waar je toch wat uit kan halen.
Wanneer je zwart op zwart gebruik zou anders dat deel van het logo weg vallen.
Bij groen op groen valt bij het nieuwe logo nog veel meer weg ;)

Je zou die zwarte cirkel kunnen doorbreken met een stukje groen linksonder, een steeltje aan de sleutel.
Die laatste alinea van je is best een goed idee!

Maar even serieus, wie gebruikt er nou zwart op zwart? Ik kan me geen situatie voorstellen waarbij een zwart randje een probleem kan veroorzaken.
Aanvullend op wat hier al op is gereageerd; een logo 'werkt' ongeacht de kleur. Het argument dat 'ie niet op een zwarte achtergrond past' met de omsluiting geldt namelijk ook voor het argument dat het huidige logo niet past op een achtergrond met een groen / gele tint.

Het moet voorop staan dat een logo herkenbaar is ongeacht de kleur, of kleuropbouw. Er vanuit gaande dat je het logo gebruikt met de omsluiting kun je een paar kleurvariaties maken in geval van een dergelijke scenario.

Normaal (bijv. Tweakers frontpage) met zwarte omsluiting, huidig kleurschema.
Donkere achtergrond met een witte omsluiting en ditto moer. De T maak je dan weer zwart. Het groen / geel kun je zo laten natuurlijk.

Monochrome variant met een grijze kleur in plaats van het groen / geel en bovenstaande omsluiting variaties.

Buiten alle logo praat ben ik ook verre van te spreken over het lettertype wat jullie gebruiken voor 'tweakers'. Zie hier voor mijn andere post in dit topic: http://tweakers.net/plan/...eaction=7646954#r_7646954
Zart op zwart is een non-argument, want je kan ook een inverted versie maken (met wit) voor op een zwarte achtergrond (of gewoon in je styleguide aanhouden dat hij niet op zwart geprint mag worden)

Vind het een prima logo verder. Steeksleutel viel mij wel gelijk op.
Vind de versie met outline ook mooi, maar het krijgt een beetje een pacman gevoel er door, en op lage resolutie werkt hij minder goed door de loze zwartruimte en kleinere T.
Het weglaten van de border en de plaatsing van de T zorgt er in mijn beleving voor dat het logo optisch niet (diagonaal) symmetrisch is. Het logo mist de grens die een border het geeft, en mist hierdoor balans. De zwarte achtergrond is ook naar mijn mening geen argument dat opweegt tegen het positieve effect dat de border op het logo heeft.
Als ik me niet vergis was in de versie voor de vorige versie de zwarte rand voorzien van een wit randje aan de buitenkant. Dat zorgde voor contrast tussen het zwart en de donkerrode kleur eromheem. Dat vond ik toen een achteruitgang (als kleurenblinde). Nu heb je dat contrast wel tussen geel groen en rood maar het logo is zo wel erg kaal (imho).
edit: oh, is dat groen? :)

[Reactie gewijzigd door mekkieboek op 28 april 2015 21:33]

Oef! Deze is echt een stuk sterker. Ik zou de T zelfs volledig weglaten in dit geval. Ik zie niet in waarom er perse vastgehouden moet worden aan die letter?
Omdat wanneer je het logo zonder het beeldmerk zou plaatsen je dan de "associatie" minder snel maakt met tweakers.
Mwa, dat waag ik te betwijfelen. Vaak wordt het woord "Tweakers" bij het logo gezet of er op z'n minst bij genoemd.

Daarbij hebben goede logo's geen naam of verwijzing naar de naam nodig. Ik noem er maar even een...http://www.tenislam.com/image/data/Fabricantes/nike.gif ;)
Meeste designers slaan wat mij betreft te ver door op de quote van Louis Sullivan "less is more". Het nieuwe logo slaat echt nergens op, het had net zo goed een logo van een sushi restaurant kunnen zijn.

Het logo van Nike is goed omdat het een unieke en zeer herkenbare vorm heeft. Het oude logo van Tweakers was niks mis mee, vooral door de spikes had het een unieke herkenbare vorm. Nu is het een "gewone cirkel" en daar wordt niemand warm of koud van.

Ga met zijn alle opnieuw rond de tafel en bespreek nog eens goed wat de identiteit nu is van Tweakers en wat jullie uit willen stralen. Nogmaals in mijn ogen was het oude logo perfect.

Ik zie zojuist op het forum de discussie en daarin staat wat mij betreft de oplossing voor de steeksleutel, het geeft goed en simpel weer wat Tweakers is en waar het voor staat: http://i236.photobucket.c.../tweakers_zpskpy0501a.png.

Bij deze heb ik even het logo uitgewerkt van Klaasvaag die via het forum reageerde, wat mij betreft is dit de oplossing: http://i.imgur.com/2Q0IaId.png
Ook even gemaakt met smalle steel op aanvraag:
http://i.imgur.com/WnuH6wj.png
Update op feedback:
http://i.imgur.com/NSrc9YU.png

[Reactie gewijzigd door Soepvork.nl op 28 april 2015 15:56]

Ben het helemaal met je eens. If it ain't broke...
En inderdaad, als het dan per sé moet, dan is wat er op het forum werd getoond en waar je nu naar gelinkt hebt, een AANZIENLIJK betere oplossing.

Tegenwoordig wil iedereen maar zijn logo en/of huisstijl vernieuwen terwijl het eigenlijk helemaal nergens voor nodig is. Maar goed, zal wel bij de tijd waarin we leven horen...
Het valt me op dat Windows 7 design -> Windows 8 / 10 een hoop moois in puur simpelheid / versobering heeft gebracht. My 2 cents ;)
Ben ik met je eens: er zijn ook best een hoop mooie dingen ontstaan qua design in de nieuwe Windows stijl, maar ik vind persoonlijk dat dit logo er niet één van is.
Die laatste is echt veel mooier! Nog iets donkerder groen (zoals het was) en hij is perfect.

Het logo lijkt nu nergens op...
Helemaal mee eens, maar ik zal in alle suggesties wel de spikes missen. Die stonden in mijn beleving voor een non-conformistische houding.

Vond ik altijd wel leuk...
Hoe je in 5 minuten een beter logo maakt dan een heel team dat bij elkaar wordt gezet om er 1 te maken. Geniaal.
Hoe jij in 5 minuten een slechter antwoord kan geven als een heel team...

Speciaal voor jullie het laatste logo in de header:
http://i.imgur.com/LfCDbI2.jpg

Prepare to take your glasses :/ Het gehele steeltje valt weg

En als community team team hebben wij uiteraard exact het zelfde design gemaakt...
http://static.tweakers.ne...xrK7bKmmCMYX2X7N/full.jpg

Alleen het werd dan te klein

[Reactie gewijzigd door flipkipse op 28 april 2015 19:39]

Klasse! De laatste versie met zwarte rand is mijns inziens echt vele malen sterker de het huidige logo.
Die zwarte rand zie je niet meer terug in de header. En als je 'm zo dik maakt dat 'ie opvalt, dan drukt de rand het logo 'binnen' de rand helemaal weg. geloof me, dat hebben we geprobeerd en ziet er echt niet uit. :)
Ben ik het helemaal mee eens :) niks mis met het oude logo
Soepvork was kennelijk geen onderdeel van het selectie- of ontwerpteam, gemiste kans als ik het zo zie. Het ziet er strakker uit en zo herken je de steeksleutel er tenminste in.

Wat mij betreft mag het midden dan ook echt een zeskant wit worden met een zwarte letter, dan is het helemaaaaaal duidelijk dat er iets aan te draaien valt.

[Reactie gewijzigd door Kaastosti op 28 april 2015 17:16]

Tof tof, precies wat ik in gedachte had toen ik het nieuwe logo zag. Nu komt die steeksleutel veel beter naar voren.
Ik ben het helemaal met soepvork.nl eens!

Ik kies voor deze:
http://s236.photobucket.c...kers_zpskpy0501a.png.html

Ik vind de letters ook lelijker geworden in de nieuwe versie :O

[Reactie gewijzigd door Doonkey op 28 april 2015 23:42]

De eerste en tweede zijn echt perfect. De 'update' vind ik zeer onlogisch en breekt de dikte van de zwarte rand.
Wow, die 1e is echt vet! De dikte van de steeksleutel is juist goed in verhouding vind ik (zeker niet dunner maken). Gaaf joh! :)
Boven die 'veeg' heeft decennialang 'Nike' gestaan...
Als wij zo groot en bekend zijn als Nike, dan praten we verder. ;)
Dit logo ziet er een stuk beter uit, de zwarte omlijning zorgt er daarnaast direct voor dat het logo op elke kleur achtergrond tot zijn recht komt.
Als je de zwarte rand eromheen zet, dan gaat alle detail verloren. Niet in een groot formaat, wel in de header. En laat dat nou de belangrijkste plek zijn. :)
Dat valt wel mee in de header. Juist bij een favicon heeft 90% van de logo's een probleem maar laten we wel wezen wat is er mis met een groene of rode T als favicon?

Het merendeel zit in op de website ;) en de favicon totaal niet belangrijk.
Deze is sterk inderdaad.
Van de 4 logo's helemaal links onderin is de bovenste ook sterk, daarin zie ik direct een steeksleutel.

Een steeksleutel heeft die hoek niet in het midden, dat is altijd rond zover ik weet.

[Reactie gewijzigd door Pinjataaa op 28 april 2015 17:12]

Zo los wel, maar in de header blijft er weinig van over. Dat is de belangrijkste plek die we hebben voor het logo. Daarom afgevallen.
Ik snap wat je bedoelt, het wordt dan al wel gauw te klein.
Ben blij dat ik hier geen beslissing over hoef te maken ;-)
Ik sluit me aan, vind deze vele malen sterker! Het huidige logo is te kaal en ziet er pixelated uit en ik heb toch gewoon een full hd scherm.

Ook in de favicon valt het groen helemaal weg tegen het wit in een chrome tabblad!
Klopt, dat zag ik eerst nog niet ivm cache maar nu ziet het er echt niet uit
Had dat logo maar gehouden... :)
Deze is dus vele maler beter en duidelijker!!
Ja, ik vind deze ook beter tot zijn recht komen, met het gewenste resultaat zoals in het artikel beschreven.

Persoonlijk zie ik de steeksleutel hier wel in, in het nieuwe logo zie ik meer een kruiskop schroevendraaier.
Dit logo vind ik zelf ook beter dan het huidige logo. Vanaf een afstandje valt deze een stuk beter op door die zwarte rand.
Die is perfect, huidige is hier een slap aftreksel hiervan!
Deze is inderdaad veel beter. Oogt een stuk mooier. Vind ik persoonlijk.
Deze is een stuk mooier dan die zonder zwarte rand :)
Het ontwerp waar jij naar linkt vind ik echt een stuk beter dan het nieuwe logo.
Vind deze persoonlijk ook veel beter dan het nieuwe logo!
Met zwarte rand is echt veel beter, maar dan kloppen de verhoudingen nog niet
Ik vind dit een stuk beter.

Mocht je nou een zwarte achtergrond hebben, kun je wit/zwart evetueel omdraaien?
Ja deze vind ik ook veel beter ogen, goed in balans ook. Het huidige nieuwe logo vind ik ongebalanceerd en goedkoper ogen. Ik vind bij deze juist ook het detail met de 't' in het woordmerk eronder leuk.
Die is echt zoveel beter, zowel het woordmerk als beeldmerk. Aan de reacties te zien is iedereen het daarmee eens. Die T uit het woordmerk kunnen jullie eventueel ook in het beeldmerk gebruiken, als half hoofd- en kleine letter.

Als de advertenties nog niet gedrukt zijn misschien toch maar heroverwegen? ;)

[Reactie gewijzigd door VorteXLP op 28 april 2015 12:52]

Die ziet er stukken beter uit.
Oh deze vind ik een stuk beter! ;)
Zo die is stukken beter, dan die biljartbal van nu.

Ook vreemd dat er geen pol hiervan is gezet op Tweakers.
Of misschien wel logo inzendingen van mede tweaker ontwerpers?
Nee, dat is niet zo vreemd ?

Nu komt er 'ineens' een nieuwsartikel over op de hoofdpagina; waar jij naar verwijst zijn 2 topics op het Forum: en nog wel een heel specifiek deel van het Forum waar je maar net moet komen.

Sorry, maar ik kom zelden in "Lieve adjes". Dat staat voor (ik Quote hier) "Opmerkingen, kritiek of suggesties? Hier moet je zijn, ..."

Dat had ik niet, want ik wist het niet, nu wel. Aan de gigantische hoeveelheid reacties te zien komt het Logo vrij uit het niets vallen, en vind niet iedereen het een succes.
Helemaal gemist, maar thanks voor de links.
Want er is natuurlijk niemand die alleen voor het nieuws en pricewatch op deze site komt? Wat drakiesoft volgens mij bedoelde is dat dit best een poll had mogen zijn onder een .plan artikel.
Tja wat heb je als normale Tweaker in Lieve Adjes te zoeken?
dit logo al stukken mooier dan de huidige
Die laatste opmerking deelde ik op het begin met je.

Alleen het eerste design (heb hem zelf niet, misschien kan Zeef je deze laten zien) was de t ook kleiner. Toen we deze gingen verkleinen tot Header formaat viel de hele T niet meer op. Dus gaven wij als community als opmerking: Maak de T wat opvallender.

Daarnaast is de eerste T van het woordmerk gelijk gesteld in hoogte aan de K. Ook over deze t was veel discussie. Of deze in Hoofdletter of kleiner letter moest.
Ik vind het een ronduit lelijk logo.

Het past wel meer bij het huidige Tweakers. De "steeksleutel"? die overal zou moeten passen maar uiteindelijk nergens op past.
Ik vind de kwaliteit, buiten een aantal testen, van Tweakers behoorlijk onder de maat de laatste tijd.

Ik vind het meer op een vreemd soort schroevendraaier lijken dan een steeksleutel.

Tevens ziet de Favicon er het lelijkste uit. Een vage gele vlek met een met iets zwarts met een moeilijk te lezen T erin.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 112442 op 28 april 2015 17:12]

Het totaal uit dit topic in een oogopslag: klik
Wel een vraagje, wat doet die gele lijn er opeens in, in de header
http://i.imgur.com/wZ9Fhvf.jpg

Dit had een tikje meer richting het groene moeten zitten volgens mij

[Reactie gewijzigd door flipkipse op 28 april 2015 11:20]

Dat is het resultaat van het 'bicubic sharpen' resamplingproces dat Photoshop gebruikt bij het verkleinen van bitmaps. Om het resultaat scherper te doen lijken wordt het contrast vergroot tussen twee vlakken met een afwijkende kleur. Ik heb inmiddels een nieuwe versie gemaakt van de plaatjes voor de header die minder agressief verscherpt zijn. Ook is het woordmerk beter uitgelijnd op het pixelraster zodat deze scherper lijkt. In de eerste versie waren de bovenste rij pixels van het woordmerk voor de helft transparant.
Lijkt op een resizefoutje.
Wellicht dat je dan ook even wilt kijken naar de 'smudge' tussen de e en a van tweakers. http://i.imgur.com/e5XUP8z.png Het gaat om het hoekje van de e die wat blurry oogt.

Is aanwezig in in ieder geval Firefox en Chrome. In Firefox lijkt het effect zelfs nog iets erger te zijn.
Ook dat is een resizefoutje.
We zijn hier mee bezig, het valt nu inderdaad iets teveel op. Wordt vandaag nog gefixt.

Overigens lijkt de versie met zwarte rand op een witte achtergrond en groot uitgeprint erg fraai. Als je die echter in de header stopt, ziet het er niet uit (zie eerder gegeven voorbeelden), de t wordt dan te klein en de steeksleutel onherkenbaar. Ook de kleur zwart gaat overheersen t.o.v. het kenmerkende groene.
Ik vind de lijn juist wel wat hebben: daardoor komt de steeksleutel iets meer naar voren...
Ah, kiek es an! Heel erg bedankt, Zeef! Ik ga eens even kijken :).

Ps, ik moet heel eerlijk bekennen dat de hele ontwikkeling van een nieuw logo mij compleet ontgaan is... :D :o

[Reactie gewijzigd door Vickiieee op 28 april 2015 11:18]

Edit: was een reactie op de verkeerde persoon. Excuses.

[Reactie gewijzigd door hello123456 op 28 april 2015 13:18]

Dit plaatje toont wel heel duidelijk dat die met het zwarte randje duidelijker is. Kijk naar de 2 logos uiterst links, het gekozen logo en direct daaronder die met het zwarte randje. Je ziet meteen dat die zonder zwarte rand wegvalt tegen het witte papier, in eerste instantie zie je alleen dat zwarte diagonale blok met een T en is de hele groene keur slecht zichtbaar.

Maar goed, het is een logo alhoewel ik er totaal geen steeksleutel in zag, hooguit nu ik geconditioneerd ben door de commentaten. Maar ik had eerder iets van een soort zwarte stift of pen met een wel erg stompe punt.
Om maar even nog een stem te laten horen.
Ook ik zie hier maar nét een steeksleutel in. De greep is gewoon te diep. Elk vlak van de 6 hoek zou even lang moeten zijn. Of minstens de bekken van de sleutel iets dikker.
Als je deze sleutel zou gebruiken dan zou hij gegarandeerd bij een van die bekjes afbreken. :D :P
Goede onderneming lijkt mij. Risico bij verandering is natuurlijk altijd dat iedereen eraan moet wennen, en smaken verschillen.
Het beste punt van Vickiieee vind ik dat de verhoudingen niet kloppen. Over de rest valt te discussiëren, maar dat punt is keihard :)
De steeksleutel in verhouding krijgen was design technisch erg lastig. Want dit zorgde vaak voor een "te scherp" of "te complex" design.

Er zijn veel desings met een steeltje aan de T de revu gepasseert (zie o.a deze designs):
http://gathering.tweakers...message/43855007#43855007
http://gathering.tweakers...message/43748645#43748645

Alleen zodra we dit toe gingen passen kregen wij het gevoel alsof we het logo van een garage aan het ontwerpen waren. Doordat de steeksleutel te duidelijk werd.

[Reactie gewijzigd door flipkipse op 28 april 2015 10:48]

Zelf zag ik niet de steeksleutel in het nieuwe logo (in het oude ook niet trouwens). Het lijkt me eerder een zwarte "bladwijzer" op een groene cirkel.

Misschien is het inderdaad omdat de "bout" niet zichtbaar is.Ik maaktze zelf snel deze alternatieven.

In het topic dat je aanhaalt staan ook een aantal interessante voorbeelden (al lijken ze soms wel wat op een lgoo voor een garage zoals je zei...)

Het logo is wel mooi naar mijn mening, maar lijkt wat "onevenwichtig" omdat er linksonder de "T" veel minder zwart is dan rechtsboven.

[Reactie gewijzigd door Dionos op 28 april 2015 11:24]

Vooral die onderste, hij suggereert actie doordat de steeksleutel daadwerkelijk een moer vast/los draait en schuin staat wat wijst op kracht uitvoeren.
Maar waarom is het steeksleuteltje zelf niet symmetrisch?
Wat ik me afvraag dat niemand dit geopperd heeft. Zo had het naar mij idee er uit moeten zien, toen ik het logo voor het eerst zag.

Eventjes snel met paint aangepast: https://imgur.com/jV6aUi6

Dit versterkt de steeksleutel idee, plus de herkenning van de die punten aan aan de ronding komen hier enige sinds mee terug.

[Reactie gewijzigd door AndreStarTrek op 28 april 2015 12:14]

Alleen zodra we dit toe gingen passen kregen wij het gevoel alsof we het logo van een garage aan het ontwerpen waren. Doordat de steeksleutel te duidelijk werd.
Misschien is dat wel het echte probleem van het logo, het feit dat er uberhaupt een steeksleutel in zit. Ik heb in het verleden regelmatig aan computers gesleuteld en heb daarbij nog nooit een steeksleutel nodig gehad.

Overigens heb ik zoals waarschijnlijk velen nooit een steeksleutel in het logo ontdekt, wellicht als gevolg van eerder genoemde. Hoe dan ook ben ik geen fan van het nieuwe logo. De oude vond ik een stuk mooier en herkenbaarder. De nieuwe versie is veel te veel versimpeld.

Nu ja, het is maar een logo en eerlijk gezegd heb ik er nooit zoveel op gelet. De naam tweakers heeft denk ik veel meer waarde en misschien had daar eens wat mee gedaan moeten worden in de vorm van puur een naamlogo.
je moet het ook voorleggen aan mensen die er verstand van hebben en aan de community!niet aan een MT... Dit was een mooie design challenge geweest op tweakers. Ik ben er iig niet echt van gecharmeerd.
Euh - kan t topic zo snel niet vinden - maar er is een topic geweest waar tweakers hun ideen mochten indienen - volgens mij zijn deze ideeen hier dan ook allemaal besproken, alvorens er een beperktere groep een keuze heeft gemaakt.
Thx mopperman,..ik heb em idd al gevonden,.. heel de topic gemist,.. dat dit logo dan als best is gekozen?? ik snapput niet.
Persoonlijk vind ik hem niet slecht. De core-tweakers die 10+ jaar meedraaien herkennen een stukje van het oude logo, en daarnaast is de herkenbaarheid, ook op kleinere schalen, van dit logo wel duidelijk.

Vind het een mooie middeweg tussen "evolutie" en "revolutie".
Het proces heeft kennelijk, gezien de beoordeling van de post van @Vickiieee, niet tot een wenselijk resultaat geleid. Dat wil niet zeggen dat het proces niet goed was, maar een community poll hierin betrekken zou mij wel wenselijk lijken. De community spreekt zich nu duidelijk uit lijkt me. Vickiieee in 'plan: Tweakers tweakt logo - Nieuw logo voor hetzelfde Tweakers'
Idd het is mij volstekt onduidelijk waarom we hier pas wat van horen wanneer er gekozen is. Een poll had hier zeker de beste weg geweest. Maar goed het is het jaar van de Community paar personen. 8)7
Ze hebben de community voor zover ik weet ook niet betrokken bij het ontwerp van de nieuwe website, waar vervolgens een storm van kritiek bij ontstond.

Jammer dat ze deze kritiek niet hebben meegenomen bij het ontwikkelen van het nieuwe logo. Nu hebben ze zo'n mooie community, gebruiken ze 'm niet.

Lijkt een beetje op het beta testen van de huidige game industrie: de community wordt gebruik voor marketing doeleinden, niet als asset bij de ontwikkeling van het product.


Edit: Oke, blijkbaar is de community wel betrokken geweest via het forum. Zo te merken is dit echter toch niet helder naar voren gekomen.

[Reactie gewijzigd door Rabb op 28 april 2015 13:16]

Hier op de afdeling (+- 20 man) voor de grap getest op een achtergrond die een kleurig is (net als het menu), er koos er maar 1 voor g.
Wat was de drijfveer dat het anders moest?
Ik zie er wel de steeksleutel in , ook al valt dat inderdaad in eerste instantie niet op. Maar even de advocaat van de duivel spelen : als er revolutie gewenst was , waarom geen logo maken met een andere tool ?

... een steeksleutel , welke Tweaker gebruikt dat aan zijn PC ? Denk dat een vijl, schroevendraaier of Dremel misschien een betere tool was om het "tweaken" te symboliseren...
Een steeksleutel? Serieus? Het eerst wat mij op viel was de 'T' met de zwarte streep naar rechtsboven, dát is wat op valt, niet het groene gedeelte er omheen dat een 'steeksleutel' voor moet stellen.

Misschien een gevalletje 'Zien wat je wilt zien'? Ik zie er namelijk echt geen steeksleutel in, met veel moeite een klein beetje, maar dat ik het niet zie komt (voor mij) door de kleurcombinatie en de manier waarop de kleuren gebruikt zijn!
Je moet die steeksleutel zien als een symbool voor tweaken en een onderdeel van onze heritage. Voor een hardcore tweaker is het leuk om te weten hoe de vorm van ons logo tot stand is gekomen en de steeksleutel als symbool voor tweaken als 16 jaar in ons beeldmerk verwerkt is. Dat hoeft niet in een hele concrete vorm en is zelfs niet wenselijk. Een sleeksleutel heeft feitelijk immers weinig te maken met het tweaken van elektronica, daarvoor gebruik je tools zoals schroevendraaiers, striptangen en soldeerbouten. Als we een super obvious steeksleutel in het logo hadden willen verwerken hadden we er wel een handvat aan gezet.

Voor alle andere bezoekers dan onze hardcore gebruikers is het vooral belangrijk dat dat ze een blijvende associatie leggen tussen het merk Tweakers en het logo. Die mensen zien inderdaad een logo met een T van Tweakers en een vorm en kleurstelling die zij niet snel met een ander merk zullen associëren.
Als je het ontwerpen van een logo uitbesteed aan een organisatie en je zegt erbij dat het een steeksleutel moet worden/zijn, dan mag je er toch van uit gaan dat die partij de verhoudingen op zoekt en die aan houdt!?
We zijn niet naar een bureau gestapt met de vraag om een beeldmerk te bedenken waar een steeksleutel in zit met realistische proporties van een steeksleutel. Dat is nergens voor nodig. De steeksleutel is al een symbool en dus een abstractie. Als de steeksleutelvorm realistische proporties gehad zou hebben zou er een erg lullig T-tje overgebleven zijn, terwijl die T net zo goed een belangrijk element in het logo is.
Duidelijk! Waarvoor dank :).
Precies. Volgens mij is het ook helemaal niet nodig dat de steeksleutel herkenbaar is als dusdanig. Maar wel dat, wie het kan zien, er een steeksleutel in ziet. Of voor de oude garde inderdaad. Maar als je dan wil verwijzen naar een steeksleutel, dan met de juiste verhoudingen. Zo is het slechts een deel van, een deel van iets wat al minimalistisch qua vorm(en) is. (Kijkgatidee waar iemand anders het ook al over had).

Ik zag er dan wel een steeksleutel in, maar ook enkel omdat ik de vorige logo's ken en standaard vrij analytisch naar beeld(merken) kijk.

Conclusie: verhoudingen aanpassen en klaar :).

[Reactie gewijzigd door Hetiswat op 29 april 2015 00:54]

Dat je de steeksleutel niet herkent ligt eerder aan jou dan. Ik zag het nieuwe logo zonder de tekst en uitleg erover te lezen en herkende het meteen.
Mijn vader die dagelijks sleutels in zijn handen heeft, zonder te zeggen dat het een sleutel moest voorstellen ,gevraagd wat hij er in zag. Geen sleutel voorbij horen komen.
Volgens mij is het eerder anders om, dat jij wel een steeksleutel ziet ligt aan jou.

De verhoudingen van de sleutel kloppen van geen kant te small en te dun. Als je weet dat het een steeksleutel moet zijn zie ik het, maar het lijkt dan net alsof je door een koker kijkt en daardoor maar een beperkt gedeelte van de sleutel ziet.

Als men van de T een boutje hadden gemaakt was dat duidelijker geweest als steeksleutel (niet mooier maar duidelijker)

Nee ik vind dit logo niet een vooruitgang
Hetzelfde valt wat mij betreft te zeggen over de huidige slogan. Het imago dat Tweakers en vooral GoT op mij heeft is dat een zeker niveau wordt verondersteld van de bezoeker. Dat dat in de praktijk niet altijd zo uitpakt is een ander verhaal, maar goed. Wat mij betreft had dus "Technologie op de proef gesteld" veel beter bij dat imago gepast, omdat dit een meer wetenschappelijke verwoording van "Wij stellen technologie op de proef" is. Maar zoals aangegeven komt dit voort uit een aanname die op de eerste plaatst al niet kan kloppen :)

Toevoeging:
Na nog een aantal keer goed naar het logo te hebben gekeken, en dan met name de favicon weet ik eindelijk wat ik wél zie. De T staat nu in een vaandel. Die suggestie wordt voor mij gecreëerd door het sterke constrast tussen het zwart en geel.

[Reactie gewijzigd door CurlyMo op 28 april 2015 10:58]

De slogan/pay-off/geef het maar een naampje staat los van het logo. Daar is niets aan veranderd. :)
Daarom zei ik ook huidige slogan en niet nieuwe slogan ;)
Ik vind "Technologie op de proef gesteld" zelf ook beter klinken dan "Wij stellen technologie op de proef". Ik zie alleen niet waarom de ene verwoording meer wetenschappelijk zou zijn dan de andere. Is het niet meer een kwestie van formeel/informeel taalgebruik?

Over Wetenschap:
"De Van Dale (2005) stelt, dat we de volgende vijf betekenissen onderkennen:
1. het weten omtrent, de kennis en de bekendheid met iets.
2. wat men omtrent iets moet weten.
3. het systematisch geordende geheel van het weten en van de regels, wetmatigheden, theorieën, hypotheses en systemen waarmee verdere kennis verkregen kan worden.
4. het weten op een speciaal vakgebied.
5. de beoefenaars van de wetenschap."
bron

De huidige slogan past bijvoorbeeld prima in de vijfde betekenis van hierboven.
Omdat in artikelen in de derde persoon wordt gesproken (ook bij zelfcitering).
Het wordt nu wel volledig offtopic, maar:

Bij wetenschappelijke artikelen is het inderdaad de conventie, en ik ben blij dat die er is, dat deze in de derde persoon worden geschreven, maar dat is ook precies wat het is: een conventie. Het maakt het objectiever en beter leesbaar (al is dat subjectief) en veel gebruik van "ik", "wij" enzovoort komt al gauw als kinderlijk taalgebruik over. Elke serieuze auteur schrijft voor zover ik weet dan ook in de derde persoon.
Maar heeft het gebruik van de derde persoon iets te maken met of iets wetenschappelijk is? Naar mijn mening niet: zolang het (kort door de bocht) maar duidelijk is op welke theorieën je voortborduurt, wat je onderzoeksmethode is, wat je resultaten en conclusies zijn en of het geheel reproduceerbaar is. In welke bewoordingen je dat precies doet is niet belangrijk. Het heeft wel invloed op je geloofwaardigheid en betrouwbaarheid als auteur, maar dat is wat anders.

Daarbij hebben we het hier natuurlijk over een slogan van een website, niet over een zin uit de hoofdtekst van een artikel.

Een voorbeeld om dit verder uit te leggen: de Mythbusters hebben een aantal jaar terug in Nederland een eredoctoraat gekregen voor hun rol in de popularisering van de wetenschap. Zij schrijven geen makkelijk of moeilijk leesbare artikelen in de derde persoon, maar filmen wat ze doen en zeggen daarbij natuurlijk veel "ik" en "wij".

Maar goed, waar praten we over, zoals je zelf al schreef is enig wetenschappelijke niveau van de bezoekers al geen juiste aanname. 8)7
Ben ik de enige die nooit een steeksleutel gezien heeft? Ik dacht eerlijk gezegd dat het zwarte ding een potlood was op een groene achtergrond met een 'T' erin haha
Ik heb ze dagelijks in gebruik en ik herken het er ook niet in. Zelfs nu ik weet dat het er in moet zitten herken ik het niet.
Nou kom op, met een beetje fantasie is er wel een steeksleutel in te zien, maar in ieder geval niet op het eerste gezicht. Ik stoor me meer aan de kartelige lijnen van het groene in het logo.
Dit vraag ik me af: Waarom gebruikt tweakers geen SVG met een PNG als backup? Geld eigenlijk voor alle iconen. :)
Ik zag gelijk een steeksleutel.
Ik had er ook absoluut geen steeksleutel in gezien. Tot ik de tekst las en ik nog eens keek. "Nu je het zegt, ja. Zou kunnen." en nu zie ik de afbeelding in Paint van Vickiieee en zie ik ook waarom. e verhoudingen kloppen niet, de 'inham' is te langgerekt voor een steeksleutel. Mij viel op dat er een zwarte veeg naar rechtsboven stan een een T die daardoor niet in het midden lijkt te staan. Ben niet overtuigd. Maar ja, dat oude 'mijn'-logo was het ook niet.

De F-variant (zie post van flipkipse) bevalt me al beter. Ik zou daarvoor kiezen.
ik zie de steeksleutel echt meteen. Maar misschien is dat omdat ik wél elke dag zo'n dingen in mijn handen heb. Mierenneuken kan je ook zwaar overdrijven...
Mijn eerste gedachte: Het nieuwe logo is een meteoor?

Mijn tweede gedachte: De T staat scheef. Geef toe, hij staat iets te veel naar linksboven. :9
Ik vind het nieuwe logo nog het meest op een potlood lijken (op een groen vlak). En als het niet gezegd was had ik nooit geraden, zowel bij het nieuwe als het oude logo, dat het logo een steeksleutel moet voorstellen.
Ik zie in dit nieuwe logo ook geen steeksteutel meer, iets wat ik wel bij het oude logo meteen zag.
Dit is een groen/geel bolletje waar een zwatre streep, met een stompe punt, overheen loopt met een T.

Persoonlijk vond ik het oude logo mooier, maar congrats met het nieuwe logo dan maar.
Ik zag de steeksleutel eigenlijk direct, zonder het artikel te lezen. Ik stoor mee echter aan het feit dat de sleutel onder een scheve hoek staat. De hoek linksonder is geen 90 graden en dat vind ik irritant, mede omdat de onderste lijn van het zwarte stuk horizontaal is waardoor het extra opvalt :X

Verder vind ik het een prima logo dat goed past bij deze tijd waarin een minimalistische uitstraling populair is.
Anoniem: 296710
@Vickiieee28 april 2015 14:09
Kan ik me hier helemaal in vinden, die steeksleutel had ik nog nooit gezien en nu ook niet. Ik denk dat deze wel herkenbaar zou worden indien het zwarte niet doorgetrokken was en dus een moer voorsteld, dan zou die steeksleutel pas uitkomen...
Anoniem: 668879
@Vickiieee28 april 2015 14:28
De totale herkenbaarheid van een tweaker community is weg. Ik snap, als professioneel vormgever, niet waarom het betreffende ontwerpbureau hiermee komt.

Ik heb zelf zitten brainstormen en vlug even wat mockups gemaakt van hoe het in mijn ogen eruit zou komen te zien. Smaken verschillen, maar de herkenbaarheid derzelfde en de community staan op de voorgrond. Evenals de steeksleutel.

Je zou hier nog prima mee kunnen varieren.

High res PDF beschikbaar...

http://i1320.photobucket....kers-logo_zpszoxvb4kl.jpg

Nieuw Tweakers Logo. Mooi/niet mooi?
Je schrijft wat ik dacht: maar in het kort: wat is dit lelijk. Er klopt gewoon iets niet aan en ik WORD er nu lastig van als ik er naar kijk omdat ik er aan wil "sleutelen" :+

[Reactie gewijzigd door Nees op 29 april 2015 21:20]

Anoniem: 242111
@Nees29 april 2015 09:59
Ik heb dat gevoel als mensen "ik wordt" typen.
Ik denk dat wij dat gevoel in zekere mate delen.
lol niet gezien. soms typt je hand meer dan je denkt. ken je dat niet? ik heb het zelfs zeker nog 3x gelezen
Bedankt voor je afbeelding, jij beeld uit wat ik ook dacht! Ik heb er nooit een steeksleutel in gezien (wist ook tot een moment geleden niet dat dat de bedoeling was). De steeksleutel is dus te dun(/moer te dit) en de 'moer' zit te ver richting het handvat.

Fix die verhoudingen gewoon even! Overigens is het ook niet echt handig dat er een T in de moer lijkt te staan. Daardoor gaat het besef dat dit een steeksleutel is echt verloren. Maar goed ik begrijp dat een logo met een letter belangrijk voor jullie is.

Wat moet dat zwarte vlak sowieso eigenlijk voorstellen? Want een moer kan het eigenlijk niet zijn want hij heeft maar 4 vlakke zijdes waarvan er 2 te lang zijn.

Dat het zwart mist aan de buitenkant en specifiek die punten weg zijn vind ik wel een vooruitgang! Ook zit het plaatje er moderner uit.
Je hebt helemaal gelijk vind ik, bij mij duurde het even voordat ik doorhad dat het een steeksleutel moest voorstellen. Eerlijk gezegd heb ik nooit geweten dat het een steeksleutel was bij het oude logo, maar ik heb er ook niet echt aandachtig naar gekeken :)
Het is altijd makkelijker om iets te breken dan te creëeren...
Het nieuwe logo contrasteert gewoon erg slecht met een lichte achtergrond. Als favicon valt hij zo slecht op dat ik het gewoon lelijk vind.

http://s30.postimg.org/xfj6nb5e9/favicon.png

Maar dat is slechts mijn onbescheiden mening. ;)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 55563 op 4 mei 2015 14:17]

Ik had werkelijk GEEN idee waar dat steeksleutel verhaal op sloeg, tot ik je paint sketch zag.
Mooi review. Zo zie je maar weer, vernieuwing is niet altijd een verbetering en je hebt prima aangegeven waarom en ik ben het volkomen met je eens!
Zal ik ook maar even erbij voegen als oude tweaker lid?
Ikzelf heb natuurlijk diverse logo's gezien en zal mijn comment als ontwerper toevoegen en mijn paar voorstellen posten. Hier mijn bijdrage:
http://mrdummy.net/zooi/tweakers/tweakers-mockup.png

A: is origineel.
B: is iets aangepast waarbij steeksleutel vorm iets beter naar voren komt (steeksleutel moet niet zelf zwak lijken)
C: Origineel, onderaan klein blokje toegevoegd om herkenbaar direct te maken dat hier inderdaad om steeksleutel gaat. De ronding van logo gaat wel wat verloren.
D: Hier van B, met een blokje onder voor hoge herkenbaarheid. Ook niet volledig rond.
E: Sommigen willen graag zwarte rand terugzien. Dat is hier gedaan, maar wel dun gehouden. En uitsteeksel onder voor goed herkennen steeksleutel. En behoudt verder zijn ronding zoals het moet.

Bij E heb je weinig afgeweken van de oude logo maar wel toch iets moderner en versimpeld. Je hoeft geen dikke rand voor te hebben. Het voldoet genoeg aan de meerdere eisen, imho.

Waarom toch voorstellen:
Als ik nieuwe logo in een keer wil zien als buitenstaander, lijkt het eerst op een zwarte stick in de groene cirkel. De steekmoer steutel is niet gelijk te zien want de vorm wijkt beetje af, nogal verzwakt. De zwarte stick zien we ook wel in soortgelijk beeld terug bij de stembureau: rode stift in de cirkel. Maar we zijn natuurlijk geen stembureau... Voorbeeld rode stift in ronde cirkel:
http://basisinkomenpartij.nl/wp-content/uploads/2015/03/image001.jpg

Pas na kort nadenken en langer staren naar logo (van vroeger) komt het beeld van steeksleutel langzaam terug. Dat is hier inderdaad beetje te zien, maar wel zwakker gemaakt. Dat komt omdat steeksleutel vorm omheen dik moet zijn om "sterk' te zijn zodat het bout kan aandraaien. Hier is gewoon dun gemaakt, een "zwakke" steeksleutel, alleen maar omdat de T precies in het midden moet staan.
Waarom moet het echt midden zijn? Puur alleen om alles uit te lijnen met het "tweakers" woord?
Maar ik moet wel zeggen dat steeksleutel effect wat verzwakt is. Het valt niet direct op omdat zwarte "stift" meer dominanter is dan steeksleutel vorm. Ik moet even langer nadenken zodat ik wat meer herken in de logo.

De mockup E is alternatief om sneller op te vallen en mist oude "mijnenveld" probleem, de 5 spikes dus. En nog steeds fris en rond logo. De steeksleutel vorm klopt beter. De mockup B is andere alternatief om steeksleutel veel sterker te laten opvallen en dus T ietje naar boven/rechts gezet. Je levert maar beetje in en nog steeds te gebruiken.

Dan nog een grafische fout van jullie:
http://mrdummy.net/zooi/tweakers/tweakers-glow.png
Waarom zit er een glow effect in? Fout omgezet in Photoshop? Dit moet niet. Het lijkt wel een vehoogde contrast effect zoals we zien in televisiebeeld: de oplichtende randen. Graag even goedzetten, voor LCD monitor hebben we dit effect niet nodig!

Ik vind de nieuwe logo niet helemaal goed geslaagd, omdat de steeksleutel vorm nogal verzwakt is en daardoor niet meteen opvalt. Uit reacties van anderen klopt dat ook. Het is niet meteen te zien, pas na een tijdje staren en nadenken. Een logo moet makkelijk te herkennen, niet om lang na te denken. En voor buitenstaander is de steeksleutel zo zwak dat het niet opvalt door meer dominante zwarte "stift". Sommigen herkennen het weer na een tijdje, sommigen juist helemaal niet. Dan kan je beter B of E nemen.

Aanvulling vanwege iemands post onderaan:
http://mrdummy.net/zooi/tweakers/tweakers-mockup2.png
F en H hebben meer zwarte rand, zodat de hele logo loskomt van het ondergrond.
G en H hebben de hals dat recht naar de bek toe wijst.
Hoewel, meeste steeksleutels doen met licht gedraaide hals. Dus het blijft dan ook op E en F als een praktische steeksleutelvorm.
Onderaan de 2e mockup voorbeeld zie je nog oude logo's voor de duidelijkheid en vergelijking. Je kan zien dat in de voorgaande logo de steeksleutel vorm wat herkenbaarder is.

Bij reclame smartphone met mockup E erin verwerkt ook maar even erbij zetten:
http://mrdummy.net/zooi/tweakers/tweakers-reclame-mockup-e-small.jpg
De logo komt zo goed uit en goed herkenbaar.

[Reactie gewijzigd door MrDummy op 28 april 2015 15:50]

Persoonlijk spreekt E me het meest aan.

Kun je nog een F,G en H toevoegen?
F = E met minieme zwarte rand onder het gele heft, misschien de hele zwarte rand iets dikker maar zodat het hele logo een zwarte outline heeft.
G = het gele heft verdraaid, gelijk/in verlengde met richting zwarte "potlood". Misschien iets minder dynamisch.
H = G met zwarte outline zoals in F ?

En misschien kan iemand voor de gein een poll opzetten met al MrDummy`s ontwerpen en het origineel? :+

(overigens grappig dat een medetweaker dit even uit zijn mouw schudt waar een reclameburo vast tijden mee bezig is geweest in Paint. :+
Ik snap dan ook nog steeds niet waarom dit proces niet op de FrontPage gevoerd is met knowhow uit eigen community)

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 28 april 2015 14:46]

Voor jouw wat mockups.
En natuurlijk onderaan afbeelding even oude logo's erbij gezet.
http://mrdummy.net/zooi/tweakers/tweakers-mockup2.png

Wat wel mij opvalt dat steeksleutel ontwerp in voorgaande logo wel goed weergegeven is (herkenbare en goede vorm) maar in nieuwe logo verzwakt en afgeweken om alleen T precies in het midden te zetten. Zo neemt de herkenbaarheid wat meer af.

Oordeel maar bij mockups F-H. Steeksleutel hoeft niet altijd recht tov hals staan. Er bestaan steeksleutels waar hals gedraaid is naar ongeveer 10-20 graden. Groot deel in 10 graden. Slechts een klein deel doet rechtuit.
Deze bijvoorbeeld: http://www.jemax-jeeparts.nl/images/cms/original_images/xsMYWEH6WZY6eFwN.jpg
Ik vindt ontwerp H een stuk beter geslaagd, wellicht nog even goed kijken naar de daadwerkelijk vorm van een steeksleutel. De 2 vlakken onder T zijn bij een echte steeksleutel rond https://www.google.nl/search?q=steeksleutel&espv=2&biw=1680&bih=905&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=q5Q_VePYMaGQ7Ab5_IG4Ag&ved=0CAYQ_AUoAQ
Als je je eigen linkje eens bekeken had, zie je genoeg steeksleutels met een gehoekte binnenkant ;)
De uitzondering daar gelaten. Om in procenten te spreken is denk meer dan 90% gewoon rond en geen zeskant.
Dank.
Misschien moet je die link ook in je eerste post zetten, als je op vanaf +2 selecteert krijg je de nieuwe mock-ups niet te zien.
Ik krijg je niet op +3 maar misschien gebeurt dat nog.

Wbt het heft heb je gelijk, ik denk dat ik nu F en H het mooist vind omdat deze op elke ondergrond zich duidelijk onderscheiden, waarbij F iets meer dynamiek heeft.
H vind ik dan weer meer in balans.

Opvallend dat qua snelheid, reacties en ontwerpen dit topic in één ochtend meer oplevert dan de twee originele topics in 3 maanden.......
Beetje gemiste kans van Tweakers door het op een besloten achteraftopic te laten gebeuren met beperkte mogelijkheden.

Nu nog een poll (linkje) in een +3 post met jouw mock-ups om op te stemmen.
Ik weet zeker dat het huidige nieuwe logo het niet gaat halen....... ;)

(en kwam Valve niet ook terug op haar beslissing nadat de community het er niet mee eens was...?)

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 28 april 2015 15:42]

Ja, al gecorrigeerd. :)
Anoniem: 463321
@MrDummy28 april 2015 12:36
C en D lijken wel op een helm en E op een dinosaurus die een hapje neemt. :+
Dacht bij het originele nieuwe logo eerst dat iemand in Paint een zonsverduistering had getekend. Hopelijk wordt er geluisterd naar het handjevol designers dat zich hier nu over ontfermt.

E vind ik hieruit nog het beste. Het groene leent zich nou niet echt om omgeven te worden door de rode achtergrond van de header (er zullen nog wel meer problematische achtergronden zijn), en de zwarte omlijning is simpel, effectief, en oogt direct veel minder amateuristisch.

Toch lijken de verhoudingen nog steeds niet helemaal te kloppen. De 'bek' van de sleutel staat niet helemaal in het midden. In het origineel en logo C staat deze in het midden omdat de 'bek' wat langer is en zo iets lager in het midden uitkomt, maar de 'bek' kan toch ook alleen iets naar links worden verschoven zonder deze langer te maken? Misschien dat dat de symmetrische 'T' net wat beter uit de bus laat komen, en het geheel in elkaar valt.

Het 'tweakers' fontje lijkt eigenlijk ook niet meer helemaal lekker bij het logo te passen. In deze mock-ups valt dit nog mee, maar verkleind naar het formaat van de header begint het gewicht van het font nogal een gekreukelde indruk met artifacts te geven. In het 'oude' logo was het font volgens mij wat lichter, wat veel beter werkte.

E vind ik persoonlijk in ieder geval al een hele vooruitgang. De juiste verhouding tussen vernieuwing en herkenbaarheid, en toch een professionelere indruk dan het huidige logo.

[Reactie gewijzigd door ThePendulum op 28 april 2015 13:50]

E is wat mij betreft ideaal, je ziet nu eindelijk een steeksleutel (valt nu pas op in het oude logo :)) en het blijft een modern ontwerpje.
Versie E is het helemaal voor mij past perfect bij de denkwijze alleen die zwarte rand maakt het hem echt af.
Het logo blijft eventjes wennen maar naar mijn mening is het niet eens nodig om er een duidelijk handvat aan te maken. Het probleem is namelijk dat de locatie van het gat in de moersleutel (rechtsboven) onlogisch is. Wanneer het plaatje/logo wordt gespiegeld is de tekst van tweakers het handvat!

voorbeeld op basis van logo A.

Daarbij vindt ik het persoonlijk mooier als de kleur van de tekst (223,255,255) terugkomt in het logo. Dan staat het iets minder agressief. Welk plaatje er hierbij exact wordt gebruikt maakt niet uit. Zelfs met een dunne rand om de cirkel moet het principe blijven werken

[Reactie gewijzigd door addo2 op 28 april 2015 18:53]

Ik denk dat het geen "glow" is maar het logo is kleiner gemaakt en toen zag het er waarschijnlijk minder scherp uit dus is er een scharpening filter overheen 'gegooit". Dat zie je dus aan de randen.

Vind wel goede punten die je aanhaalt. Zou gaan voor F, is het mooist in balans en ook duidelijk. Er zijn steeksleutels met een scheve kop. Vind H ook wel wat.

De oplossing van ssmeding hieronder heeft ook wel wat.

[Reactie gewijzigd door codebeat op 29 april 2015 13:49]

Ik vind persoon E erg mooi!
Ik was meteen gecharmeerd van logo G. Ik dacht al aan zoiets voordat ik het zag. Maar G heeft geen hoek in de steeksleutel. Naar mijn idee krijg je een mooi logo als je logo G zo'n 45 graden met de klok mee roteert. Dat verlaat de steel van de steeksleutel het logo onder een hoek. Dat lijkt meer op een steeksleutel en voorkomt een associatie met Shell. Tegelijk heb je een hoek tussen de steel en de kop van de steeksleutel. Kortom: het beste van beide werelden.

[Reactie gewijzigd door pmeter op 28 april 2015 15:54]

Optie E is wat mij betreft erg gaaf!

On: of ik er om moet glimlachen of huilen weet ik niet, echter vind ik het op zijn zachtst gezegd vreemd dat een handjevol Tweakers hier in een ochtend aansprekendere logo's bij elkaar getekend krijgt dan dat wat tweakers.net in haar besluitvorming meegenomen heeft...

Wellicht de volgende keer de community maar eens uitdagen? Wat er nu staat is in mijn ogen gewoonweg amateurisme. Had ik niet verwacht van een site die pretendeert het neusje van de zalm op het gebied van computertechniek te zijn. En ja, daar schaar ik UI/UX ook onder!
De "T" zit er erg lelijk in, als de steeksleutel recht naar boven zou 'steken' met de T er gewoon recht in dan had dit een stuk beter gestaan (vind ik dan).
Mwoah, dan wordt het een schild ipv een steeksleutel. Ook mooi, maar niet wat ze willen communiceren.
Dat kan kloppen, maar dat hebben ze er vooral zelf in gezien. Ze hadden het idee van een steeksleutel. Zijn waarschijnlijk steeds verder gegaan met dat idee, totdat vooral alleen zij nog een steeksleutel zagen. Ik denk dat als je dit logo aan mensen op straat voorlegt, maar ook de meeste mensen hier, dat ze er geen steeksleutel in herkennen.

[Reactie gewijzigd door HerrPino op 28 april 2015 10:29]

Het oude logo was voor mij ook altijd een zwart schild met een T op een groene cirkel.
Voor mij is nu met dit artikel een steeksleutel geworden.
Een goed experiment lijkt me om een paar mensen te interviewen over wat het logo met hen 'communiceert'. Als dat niet overeenstemt, zit er iets niet goed lijkt me.
Voor product ratings in reviews worden ook schildjes gebruikt tegenwoordig. Zo erg is dat dus niet.
Dit is idd hoe ik het ook voor me zag, en wel vanwege:

1. De T hoger kan worden, en dus meer ruimte heeft. Je ziet dat in het door Tweakers gepresenteerde logo de T heel klein / ingedeukt moest worden omdat de steeksleutel scheef zit. Met @Phyxion's logo kan de T weer normale proporties krijgen, ipv op een misvormde t-splitsing te lijken.

2. Door het logo symmetrisch te maken lijkt het meer op een kroontje, meer statig, meer gezaghebbend. Het is een wapensymbool, een symbool van een community.

3. De scheve lijnen vd steeksleutel in het logo op het door Tweakers gepresenteerde affiche, trekken je ogen weg van de afbeelding. Je wilt toch juist dat mensen naar boven kijken?

4. Assymetrie is echt zo'n jaren '90 internet gedachte dat het er dan flitsend en hip uitziet. NOT.

Ik denk dat een gezaghebbende uitstraling veel beter past bij de commerciële strategie van Tweakers, en meer het symbool uitstraalt van de Tweakers community, ipv scheef door de bocht met een ingedeukte T.
2. slaat de spijker op de kop. Het oude logo deed me denken aan de bombast van Jim Sterling. Kleine letters en rondingen zijn "vriendelijker", maar zijn zo overduidelijk '00s (met als ergste exces de oliemogul "bp") dat we er binnen tien jaar mee lachen.
ik had meer het gevoel dat er een vreemde dubbele "Tt" in het logo zit. Mijn1e idee is om wat zaken te roteren en kleuren een beetje te verschuiven zodat er een eenheid ontstaat.

(let niet op de lelijke MS-paint pixels. Ik heb geen zin om voor dit soort grappen speciale ontwerpsoftware te installeren.) Ook bij het nieuwsitem er pas achter gekomen dat het logo is veranderd.)

[Reactie gewijzigd door addo2 op 28 april 2015 10:09]

Ziet er trouwens niet verkeerd uit al zeg ik het zelf (op de vormen na, maar die heb je gewoon van de nieuwe tweakers logo zelf om te bewerken dus daar had je ook verder niet veel meer me kunnen doen. Wat ik bedoel is zoals in de bovenste reactie, verteld die persoon dat de sleutel groter had moeten zijn).
Jep, mooi logo wat je daar presenteert @Phyxion!
Ziet er een stuk beter uit dan dat vreemde logo waar ze nu mee komen.
De T zit inderdaad niet helemaal lekker door die schuine steeksleutel. De spacing is nu asymmetrisch, waardoor het lijkt alsof hij er niet gecentreerd in zit. Bij jouw logo wordt dat probleem opgelost, wat imo ten koste gaat van de dynamiek in het logo.

Persoonlijk vind ik dat de T gecentreerd zou moeten staan ten opzichte van de zeshoek (de moer) in plaats van het geheel (de cirkel van het complete logo). Daarnaast zou de moer een echte zeshoek moeten zijn. Die is in het nieuwe logo ook uitgerekt, waardoor je minder het idee hebt dat er een sleutel aan een moer aan het draaien is. Ook een overeenkomst tussen de T in het beeldmerk en de T in de tekst zou wat mij betreft zeker niet hebben misstaan.

Het zijn subtiele dingen die bijdragen aan de beleving van een logo. Uit alle reacties blijkt maar weer hoeveel beleving er van uitgaat.
Laat ik dan maar toegeven dat ik niet wist dat het een steeksleutel moest voorstellen voordat het logo veranderd werd, en ik kom hier nu al járen. In die zin vind ik het een verbetering.

Ik snap het beklag ook wel, verandering is eng. :)
Geef dit logo een goodie bag! Verdiend gewoon om het nieuwe logo te worden!
Markttechnisch is alles goed te praten, en de meeste zullen de steeksleutel insteek wel begrijpen als het uitgelegd is, maar als ge dat niet weet zou ge het er nooit achter zoeken.
Het percentage dat de steeksleutel wist was sowieso al een pak lager dan die het wel wisten, zelfs tussen de die-hard tweakers.
Ik vind jouw logo mooier dan de nieuwe versie. Het ziet er gewoon net iets beter uit met de T. Maar ja persoonlijke mening, smaken verschillen en zo. :)

De verhoudingen in het nieuwe logo kloppen net niet en de T staat niet op de juiste plaats. Dat maakt het voor mij redelijk storend om er naar te kijken.

[Reactie gewijzigd door Ryack op 28 april 2015 10:49]

Super mooi gedaan Phyxion!

Het huidige 'nieuwe' logo is inderdaad zo krom als maar kan zijn verhoudingen kloppen geheel niet dat viel me gelijk op en Vickiiee heeft het nog eens 'wetenschappelijk' bewezen :)

Wat mijn betreft mag jou logo het nieuwe worden.
Mee eens. Om het steeksleutel effect te versterken zou je dan een zeskant moer van kunnen maken , geen idee of het dan nog mooi is.
De T is nu geen T maar een T van een splitsing.
Past er inderdaad beter bij: http://i62.tinypic.com/2z9bbcm.jpg. Moet je het wit even wegdenken. O-)

[Reactie gewijzigd door Adipose op 28 april 2015 11:13]

Anoniem: 19709
@Phyxion28 april 2015 13:11
Kijk, nu is er weer symmetrie en 'rust' in het logo. Erg mooi bedacht.

De scheve s aan het eind, mag van mij dan ook iets rechter.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 19709 op 28 april 2015 13:12]

Krijgen we voortaan ook een geanimeerd logo te zien bij video-items? Waarbij een scheve T als het ware rechtgezet getweakt wordt d.m.v. een groene steeksleutel. Dat kan bij de toeschouwer ook sneller de suggestie wekken dat het een steeksleutel betreft.
Als aanvulling op dat idee.
Misschien kun je dan een hele steeksleutel laten zien dus met handgreep en als de T recht staat het handgreep gedeelte verdwijnt. Dan is het in iedergeval goed duidelijk wat het voorstelt.
Dat mis ik ook. Ook zijn de verhoudingen van de "bek" van de steeksleutel een beetje scheef...
Als ik aan een steeksleutel denk, dan zijn de rechte kanten in de bek even lang. Nu zijn de kanten waar de boutkop langs zou glijden langer en ziet het er uit verhouding uit.

Als de "T" in het logo wat meer naar rechtsboven in het logo zou zitten dan kunnen de verhoudingen aangepast worden. Dit kan natuurlijk niet meer in het logo, maar misschien bij een animatie nog wel.
- Ik voel ook dat onevenwicht in de letter T en de steeksleutel. De T heeft ruimte nodig en andere invulling, het logo staat er nog niet. Finetuning is noodzakelijk.

IK heb Quick en Dirty 5 voorbeelden gemaakt:

logo
https://www.dropbox.com/s...b-twekaers-logo1.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s...ebtweakers-logo2.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s...webtweakerslogo3.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s...webtweakerslogo4.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s...webtweakerslogo5.jpg?dl=0

affiche
https://www.dropbox.com/s...ka0ry/logo-blad3.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s...gp4si/logo-blad4.jpg?dl=0

Mijn voorkeur:
https://www.dropbox.com/s...azkea/logo-blad5.jpg?dl=0

[Reactie gewijzigd door Coolstart op 28 april 2015 11:39]

Sorry hoor maar dan lijkt het nog minder op een steeksleutel. Je snapt dat een steeksleuten een hexagon vorm aan de binnenkant heeft en niet een pentagon???
De binnenkant van een steeksleutel heeft geen zes hoeken. Als de vorm al hoekig is, dan zijn het er 3 zoals in het nieuwe logo, maar de meeste sleutels hebben tegenwoordig een afgeronde binnenkant, oftewel gewoon een U vorm:
http://www.toolware-gereedschap.nl/images/6063830.jpg
omg echt?.... je snapte geloof ik wel wat ik bedoelde....
Ik had het ook niet over de hoeken maar over de vorm, das wel wat anders
Think so....not that bad though :)
Ik kreeg hetzelfde idee bij het zien van het logo. Misschien kan een verantwoordelijke/insider toelichten of dit is overwogen.
Ben het met je eens dat de steeksleutel veel duidelijker is met een handvat. Ik zag (en zie) er geen steeksleutel in en vond het oude logo professioneler om naar te kijken.
Het nieuwe logo oogt een beetje simplistisch en "uit balans" met die schuine vlakken die niet overal even ver van de T af staan maar het zal wel wennen.
Maar ach... we weten waar Tweakers voor staat en dat logo is voor mij niet zo belangrijk...
Leuk idee! Zoals je misschien wel weet hebben we begin dit jaar alle vormgeving in de video's vernieuwd. Op korte termijn gaan we de vormgeving dus nog niet aanpassen, maar we nemen je idee zeker mee, zodra het weer tijd is voor een update :)
Tof dat het jullie ook leuk lijkt. Kom ik nu ook in aanmerking voor een goodiepakketje? ;)

Off-topic: Ik vind dat jullie heel lekkere achtergrondmuziek monteren bij de video-items. Keep up the good work!
Wie vraagt wordt overgeslagen.
Misschien moet Tweakers zo'n kek ouderwets flash introtje op de website zetten zodat dit idee altijd naar voren komt en mensen 't altijd kunnen zien. :')
Als je wilt dat het op een steeksleutel lijkt, waarom dan geen boutje maken van de zwarte achtergrond?

http://i.imgur.com/PMeyfDY.png

Zo trekt het zwarte vlak, bedoeld als 'negative space' oftewel witruimte, veel minder de aandacht en benadruk je toch de binnenste contouren van de steeksleutel. Je zou het zeshoekje ook nog los kunnen gebruiken.
Het idee is goed, maar helaas is het uitgangspunt niet best. Het boutje is niet symmetrisch, maar platgedrukt. Komt omdat de originele steeksleutel al niet klopt. Een boutje is een zeshoek waarbij iedere hoek dus 120 graden is. Tweakers heeft een raar boutje met ongelijke hoeken bedacht.
Ik heb dit even in een minuutje in elkaar gezet. De uitvoering kan uiteraard beter.
Was ook geen kritiek op jou, maar op de vreemde hoeken die de originele ontwerper bedacht heeft. Benieuwd wat daar achter steek(sleutel)t.
Binnen het nieuwe ontwerp begrijp ik het wel. Aangezien het geen volledige zeshoek is valt het niet op. De hoeken volgen ook mooi de vormgeving van de T.
Wow, die is echt stukken mooier inderdaad.
En het heeft ook wat weg van een futuristisch ruimtescheepje > tech (ruimtevaart), maar ook gaming. Of te ver gezocht :P
- Dit moet ongeveer de slechtst getekende steeksleutel aller tijden zijn. De verhoudingen lijken er echt niet naar (imho is de bek te lang).
- Hoewel de T waarschijnlijk in het midden staat, lijkt dit voor het oog niet zo te zijn
- Is het niet gek om een hoodletter T in je logo te zetten, terwijl deze niet terugkomt in je uitgebreide logo met naam?
- Ik heb het niet nagekeken, maar in de bovenbalk lijkt het woord "tweakers" niet op 1 lijn te staan met de menuknoppen. (afhankelijk van de resolutie)
Anoniem: 463321
@crowke28 april 2015 11:08
Klopt. De menu items staan 1 pixel te hoog. Het andere lettertype werkt ook niet mee aan een mooi beeld.
De T in het logo en de naam tweakers staan wel evenhoog al lijkt dat niet zo te zijn. Waarschijnlijk door het zwart-groene van het logo en ook weer een ander lettertype.
Klopt volledig.
Naast de verkeerde 'bekverhouding' lijkt het voor mij zelfs zo te zijn dat het groene gedeelte linksboven de T smaller is dan het gedeelte rechtsonder.
Persoonlijk vind ik het logo (nog) een achteruitgang. Komt misschien om dat dat ik er aan moet wennen, maar vind het te plat (wat een trend is om alles simpel (clean) te stylen).
Mja.. vind het logo prima, ik zag meteen de "steeksleutel" in zonder het artikel gelezen te hebben. Wat ik wel jammer vind is dat het woord "tweakers" nu plat is geworden.
Moet zeggen, zag er zelf geen steeksleutel in. Na een representatief onderzoek onder 1 andere huisbewoner kwamen we tot de conclusie dat een steeksleutel er lastig in te zien is. Vooral omdat er geen handvat afgebeeld is!
Als ik het vergelijk met het oude logo puur als favicon, dan komt het nieuwe logo er een stuk beter uit. Deze pagina heeft het oude favicon en bv deze twee recente tweakblogs ( 1 en 2 ) het nieuwe logo. Zet voor vergelijking naast deze pagina deze twee blogs eens open. Als je er al een steeksleutel in kunt zien, dan is dat op favicon niveau bij het nieuwe een stuk gemakkelijker.

edit: Wel jammer is dat bij het selecteren van een Tab met het nieuwe logo het logo deels lijkt te verdwijnen doordat de steeksleutel erg licht van kleur is. Iets te dicht bij de kleur van een geselecteerde Tab. Daar had het oude logo geen last van.

[Reactie gewijzigd door EektheMan op 28 april 2015 11:20]

Ik zie er toch echt geen steeksleutel in hoor.

Enige wat ik zie is een cirkel met een T erin.... met een of ander zwart "opvullingkje" waarbij niet eens goed gekeken is naar de verhoudingen. ik krijg elke keer het gevoel als ik naar dat logo kijk alsof het zwart niet goed afgesteld mbt de T.

Daarbij is de nieuwe tekst "tweakers" ook niet echt strak afgewerkt (nieuws / reviews / pricewatch etc scherp als maar kan) , tweakers zelf is meer vaag dan scherp.
Anoniem: 463321
@maniak28 april 2015 10:19
Tik had het andersom. Ik heb er nooit een steeksleutel in gezien totdat ik dit artikel las.
Ik ook niet. En bij het nieuwe logo ook niet, waarschijnlijk omdat het zwarte deel veel meer contrast heeft dan het groene. Wat ik vooral zie is een beetje vage zwarte vorm (enigszins lijkend op een schuine pijl) die bij nadere beschouwing bovenop een groen rondje lijkt te staan.

Uit ervaring weet ik hoe moeilijk het is om een goed logo te maken, ik heb in elk geval besloten dat ik het niet kan. Maar een mening heb ik wel. :)

Ik vraag me af waarom de voorwaarde van de steeksleutel zoveel belang heeft gekregen. Bij een steeksleutel denk ik eerder aan auto's dan aan computers of gadgets, een kruiskopschroevendraaier of soldeerbout was dan ook meer van toepassing geweest... Maar ook is het daadwerkelijke "sleutelen" inmiddels veel minder belangrijk dan pakweg 10 jaar geleden. De steeksleutel is m.i. dan ook vooral een nostalgische keus, omdat het "ooit zo geweest is".

Dat er ook nog een letter T in is verwerkt zal ook wel een (niet in het artikel genoemde) voorwaarde zijn geweest, maar waarom? Een logo is een beeldmerk en het woord Tweakers staat er immers al naast.
We hebben daarom de afgelopen maanden goed naar onze opties gekeken. Die waren beperkt tot niets doen, het huidige logo wat tweaken of een compleet nieuw logo laten ontwikkelen.
In weerwil van wat hier wordt beweerd, is hier geen nieuw logo ontwikkeld, maar is dit niet meer dan een "getweakte" versie. Ik vind het een zeer matig logo, niks bijzonders. Maar dat zie je vaak bij zo'n vernieuwing, vooral als (zoals beschreven) er door een grote groep mensen mag worden meebeslist. Gevolg is een soort halfslachtig compromis dat nergens in uitblinkt.

Volgens mij was het beter geweest als er een goede (betere) ontwerper op los was gelaten, met minder eisen en meer creatieve ruimte en daadkracht.
... een kruiskopschroevendraaier of soldeerbout was dan ook meer van toepassing geweest...
Een soldeerbout in het logo lijkt me niet de herkenbaarheid en bruikbaarheid van het logo te verbeteren :P
Yups. Dacht altijd dat het een Schild was.
Te simpel, maar ook het niet-symmetrische vind ik behoorlijk amateuristisch. Geen vooruitgang imo.
De "T" is ook erg lelijk.

[Reactie gewijzigd door Pathogen op 28 april 2015 10:01]

Veel logo's zijn niet symetrisch... Zelfs het logo van Apple, een bedrijf wat wel bekend staat om zijn design, is asymmetrisch.
Daar is dat juist expres zo gedaan omdat het anders te veel op een besje zou lijken ipv een Appel ;)
Precies wat ik dacht. Ik had een beetje meer creativiteit verwacht, het niet symmetrisch maken is nog het ergst.
Inderdaad, ik vind het ook jammer dat de titlebar helemaal vlak is geworden (bij het oude logo zit er een zekere glint in het rood, vind ik wel fancy)
Vlak is de trend: Windows Phone, iOS, Android - en hoewel dat mobiele systemen zijn bepalen zij wel het beeld.
Toch hebben die (iig iOS) toch wel lichte kleurveranderingen op grote vlakken om het wat minder monotoon te laten lijken en een kleine glint lijkt mij gewoon in orde.
Tjah wat kun je hier nou op zeggen. Dat nieuwe logo ziet er gewoon niet uit XD.

Duidelijk een achteruitgang mbt het logo.
Ik sluit me hierbij aan. Krijg er zelf een beetje go-with-the-flow gevoel van. 12 In een dozijn.
Het is niet veel speciaals meer. Dat was het wel altijd. Ik snap de uitleg wel met dat het oude beeldmerk niet overal te gebruiken is, maar het heeft wel erg aan karakter in moeten leveren.

Wat ik wel meteen heb is... het is makkelijk roepen wat ik hier van vindt, maar zelf heb ik ook niet echt een betere oplossing. Ik ben benieuwd of Tweakers kan blijven wat het was. Een site waar geeks elkaar vinden voor technische babbel, soms hulp met die hele lastige problemen en tech voodoo.

Met elke beweging naar een bredere markt heb je het risico dat de gevestigde orde zich niet serieus genomen voelt en dat de community verhoudingen veranderen, dat er steeds meer minder technische mensen zich hier gaan mengen en andere verwachtingen gaan stellen met wat we hier doen.
Het is al een jaar of twee niet meer zoals dat het was , de verandering van het logo zal daar ook niet heel veel positiefs in brengen. Het lijkt afentoe alsof tweakers juist de tweakers wilt afstoten en puur alleen maar voor omzet cijfertjes onzinnig nieuws posts (en geruchten) van tijd tot tijd.

Het is dat er nog tweakers zoals sebastius zijn en dat we nog een enorme goede userbase hebben op GOT (maar dat zijn de users die got maken) . Als die worden weggeduwd .... dan gaat dit snel hyves achterna.
Jammer, met Slashdot de andere tech site die ik lees gaat het ook niet zo super.
Voor mijn gevoel zijn er daar ook een hoop vertrokken sinds dat ze overgenomen zijn door een commerciele partij en geprobeert hebben een nieuwe site te pushen.
Tomsharware is al helemaal niet meer wat het geweest is. Het is jammer dat het allemaal niet door geeks, voor geeks kan blijven.
Ik ben het ook met je eens. Persoonlijk wis ik zelfs niet dat het oude logo een steeksleutel bevatte :P. Ik ben ook geen ontwerper dus zelf zou ik het niet beter doen. Het is natuurlijk ook wennen en we zullen zien hoe het afloopt! ;)
Ben het er mee eens, logo is niet echt een verbetering.

Wat mij stoort is dat er met 2 lettertypes gewerkt wordt. De T in het logo en T in tweakers zijn verschillende. als je dan een verandering doet, neem dan ook meteen het tweaker lettertype mee, denk dat je daar meer mee kan bereiken.

Wat ook niet mooi is is dat tweakers niet gecentreerd staat in hoogte ten opzichte van de ronde bol. Onder is er meer ruimte dan boven.
Oplossing is simpel, plaats de letter t in het logo lager zodat deze ook precies gecentreerd staat met de ronding in het zwarte gedeelte. Tweakers ook lager en het staat mooi in het midden. Als je het dan strak wil doen, doe het dan goed. Nu klopt het gewoon niet, het staat niet mooi gecentreerd

Leuk ook het verhaal hoe je er tot dit logo gekomen is. Had mij ook leuk geleken om gebruikers te vragen in een poll welke van de 7 of meer ontwerpen hun voorkeur zouden hebben. Maar goed dat is een keuze die je maakt om dat wel of niet te doen.
Ben het helemaal met je eens hoor, het huidige logo ziet er te plat uit. Ben zelf ook niet van dat monotone uiterlijk zoals ze de laatste tijd overal aan het doorvoeren zijn, soms kan het mooi zijn, maar vaker vind ik het echt lelijk/onduidelijker (de nieuwste visual studio's zijn bv een goed voorbeeld IMHO als het aankomt op onduidelijkheid).

Ik vind juist het nieuwe logo er minder professioneel uitzien als het oude (in de balk bovenaan), en het hele verhaal dat het oude logo minder goed te gebruiken was op verschillende plekken is natuurlijk kolder, het huidige logo is net zo min overal goed te gebruiken, (maarja, een designer moet dat natuurlijk wel zeggen om de aanpassingen goed te praten)..
Op een of andere manier klopt er iets niet helemaal met het nieuwe logo, naar mijn inziens maakt dit het ook erg lelijk.

Maar heeft tweakers serieus een reclamebureau betaald voor dit logo?
Denk als je een competitie op GOT had gehouden dat er en een beter logo uit was gekomen en je had de tweaker van het winnende logo een TV kunnen geven o.i.d.
Of is er geen vertrouwen meer in de community?
Al vanaf januari (!) lopen er op het forum topics over het nieuwe logo (Meedenkers over logo Tweakers en Project Tweakers Logo: Update 1) en er is op Tweakers HQ een meeting geweest over het logo (zie nota bene ook de foto en tekst in dit artikel!). Er is absoluut geluisterd naar de community.
IMHO mis je op het forum een aanzienlijk deel van je community. Er zijn sinds Januari inclusief alle overleg nog geen 600 posts geweest in jouw 2 topics bij elkaar. Hoeveel unieke personen zullen dat zijn geweest? Hoeveel reacties heb je op dit frontpage bericht? 300 in een uur: hetzelfde als 2 maanden forum.

Er is geen enkel bericht geweest, geen .plan, geen melding in de laatste development round up.

Maak een prijsvraag op de frontpage met een eisenlijstje, kies de beste 10 en zet een poll op de frontpage. Gokje: dit logo wordt het niet.
Er is geluisterd naar de meedenkers, dat is misschien 0,02% van de community. Heb het vanaf het begin een beetje gevolgd, en het was wel vlug duidelijk dat het logo moest veranderen.

Om dan toch de "illusie" te wekken dat de community er wat over te zeggen heeft zijn die meetings georganiseerd. Het klopt natuurlijk dat er inspraak is geweest, maar die heeft nooit de uitkomst kunnen veranderen.

Als het logo moet wijzigen voor de naamsbekendheid van Tweakers moet dat, maar communiceer gewoon direct en via de FP met polls e.d. over de noodzaak/keuzes.

Een poll op de front-page of meer communicatie erover via de front-page had netjes geweest. (Maar dan was er waarschijnlijk te veel tegenstand geweest.)
Het eerste topic vond ik de 20e, dat was de 12e geplaatst en tot de 18e kon je je opgeven, :+
Het tweede topic ben ik nooit tegengekomen, als de community zo belangrijk is kan je dat ook op een plek zetten waar de community dagelijks komt natuurlijk. ;)
Niet in "Lieve Adjes".
En zo had er ook heel gemakkelijk een poll gehouden kunnen worden onder de community en bezoekers welk logo zij het mooist vonden (om er net als Sony aan voorbij te gaan eventueel). ;)

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 28 april 2015 15:03]

Ik kom regelmatig op tweakers maar ik heb hier echt niks van meegekregen :(
Lekker ver weg gestopt op het forum waar veel users nooit komen.

Misschien had dit beter gecommuniceerd moeten worden.
Het bier was zeker gratis op die meeting?
NEE!!! NEE!!!
OK, het logo is anders. Het lijkt nu nog niet op een steeksleutel, omdat het zwatre vlak te groot is. Kijk maar even naar een echte steeksleutel, dan ligt de boutopening dichter aan de zijkant. Maar buiten het 'technisch' aspect, vind ik het logo best te doen, alleen nog even wennen.

maar...

DIE SLOGAN!!! Kom op zeg! Wel 'reclamebureau' komt met zo'n amateuristische tekst? Dat getuigt van iemand zonder inspiratie, dit wordt echt OVERAL gebruikt. "Onze [X], uw [Y]", of ook vaak "Uw [probleem], ons [product]". Ik erger me altijd blauw als ik weer zo'n uiting tegenkom, en die kom je VAAK tegen. Ik hoop echt dat die poster een snel voorbeeld is, en de 'echte' posters beter zullen zijn.
(sorry voor de halve rant hier)
Dit resultaat noem je "design by committee". Dat mondt vaak uit in een soort compromis, en als de leidinggevende niet vies is van (of bekend is met) clichés in de markt is het niet vreemd dat dit is waar ze mee eindigen.

Die slogan is gewoon raar, en het logo is inderdaad niet herkenbaar als een steeksleutel en ademt weinig persoonlijkheid uit. De vorige had dat wel, denk ik. Al zag ik het meer als iets met 2 armen, 2 benen, en een punt op z'n kop.

Maar het is niet lelijk. Het lulverhaal erachter slaat gewoon als een tang op een website (pun intended), want het gereedschap is nu nóg minder herkenbaar.
Als art director heb ik al aardig wat logootjes voorbij zien komen in mijn loopbaan. Je kunt er een heel filosofisch verhaal bij plakken. Maar als het verhaal er bij nodig is om het te snappen werkt het niet.

Eindeloze brainstormsessies tijdens diners en borrels lopen vaak ook spaak en worden compromissen inderdaad (en helaas) vaak gesloten om er überhaupt nog uit te komen. Resultaat, lichamelijk een opgeblazen gevoel en geestelijk niet bevredigd.
Ik ben daarom persoonlijk ook tegen "hoe meer meningen hoe beter". Tuurlijk moet je kunnen sparren, maar dat doe je in een klein team waarin snel wordt geschakeld.
Open community, leuk hoor. Maar laat die lekker input geven over usability op de website (niet over je identiteit) Vervolgens presenteer je het "as is". Want tenslotte; Uiteindelijk heeft niemand het er over een paar maanden meer over. Als de rest van het 'concept' namelijk wel werkt is een beeldmerk slechts bijzaak.
Over welke slogan heb je het precies? Onze slogan is nog steeds "wij stellen technologie op de proef". Als je het echter hebt over "onze keuze, jouw nieuwe"... in deze campagne kiezen we echter de insteek dat Tweakers een platform is met veel kennis, maar gebruikers zelf de keuze kunnen maken.

Hiermee laten we zien dat Tweakers geen site is die een voorkeur uitspreekt voor product a of b, maar dat we alles in huis hebben (redactionele reviews, user reviews, product vergelijker, prijsvergelijker, forum met ervaringen etc.) om mensen te helpen de beste keuze te maken. Deze campagne richt zich dus erg op poroductoriëntatie. Tweakers is natuurlijk veel meer, maar op dit aspect denken we nog meer mensen aan te kunnen spreken. Vandaar de keuze om dit naar voren te brengen in de communicatie.

Hoe je dat in beeld brengt is erg lastig. Onze radiospot vind ik zelf erg duidelijk, maar print is gewoon een moeilijk medium. Toch denken we hiermee goed geslaagd te zijn. We hebben de uiting tevens uitvoering gepre-test met een onderzoeksbureau en daarin scoorde de uiting meer dan prima met als hoofdreactie dat mensen nieuwsgierig raakten naar Tweakers.

[Reactie gewijzigd door CosmoKramer op 28 april 2015 16:24]

Tja, dit is inderdaad het resultaat als je er 'uitgebreid over vergadert' met (te) veel mensen, en de keuze neerlegt bij het management.

"A camel is a horse designed by a committee", gaat ook hier zo te zien weer op.
Haha ja, typisch Nederlands. Altijd, met de goede bedoelingen, heel democratisch te werk gaan en iedereen zijn zegje laten doen om vervolgens met alle compromissen die gedaan zijn tot een mediocre resultaat te komen.

Jammer, want aan die revolutie kant stonden toch een paar mooie logo's.
We hebben allerlei concepten uitgeprobeerd in de ontwerpfase. Het logo waar we uiteindelijk voor hebben gekozen behoorde niet tot de voor de hand liggende variaties op het bestaande logo. Ten opzichte van het oorspronkelijke concept van de ontwerper is er alleen maar een beetje aan het woordmerk gesleuteld. Van design by committee is geen sprake.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 46

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee