Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

Tweakers zoekt een nieuwsredacteur

19-12-2014 • 12:51

99 Linkedin

Altijd al gedroomd om werkzaam te zijn op het hoofdkantoor van Tweakers in Amsterdam? Is schrijven over tech je passie en doe je niks liever dan onderwerpen op gebied van technologie, elektronica en mobile uitzoeken? Misschien zoeken we jou dan wel. Op de nieuwsredactie van Tweakers is namelijk vanaf januari plek voor een ict-redacteur.

Wie zoeken we?

Iemand die:
- kennis heeft van de onderwerpen waarover Tweakers schrijft;
- affiniteit heeft met de doelgroep van Tweakers;
- op de hoogte is van actuele ontwikkelingen op gebied van technologie en internet;
- taalvaardig is en snel kan schrijven;
- technische onderwerpen helder en toegankelijk in een artikel kan verwerken;
- flexibel is en ook bereid is ’s avonds, ’s ochtends en op feestdagen te werken;
- ervaring heeft met schrijven voor internet;
- een relevante (journalistieke of media-) opleiding op HBO- of WO-niveau heeft afgerond.

Wat bieden we?
Het gaat om een jaarcontract voor een voltijdfunctie (38 uur), met een salaris conform de cao Vaktijdschriftjournalisten.

Informatie
Meer informatie over de vacature is op te vragen bij Olaf van Miltenburg, nieuwscoördinator van Tweakers, olaf@tweakers.net, 020-2042118.

Reageren
Wil je reageren op deze vacature, stuur dan uiterlijk 7 januari een sollicitatie met motivatie en cv naar Tweakers, t.n.v. Olaf van Miltenburg, Mt. Lincolnweg 40, 1033 SN Amsterdam, olaf@tweakers.net(0×0524DF06).

Reacties (99)

Wijzig sortering
wat schuift het? :)
Het gaat om een jaarcontract voor een voltijdfunctie (38 uur), met een salaris conform de cao Vaktijdschriftjournalisten.

minimunloon ofzo? :P
http://www.uitgeverijbedr...s/default.aspx#.VJQTHsAKA
In de bovenvermelde link vindt je alle informatie over de aangeboden CAO voor Vaktijdschriftjournalisten, wat betreft salaris, vakantiedagen, reiskostenvergoeding enz.
Dat je eerst met een jaarcontract begint, met daarbij de wettelijke proeftijd, is bij de meeste media werkgevers gebruikelijk.
Das het mooie van CAO's, kun je gewoon online vinden.

Volgens mij 2200 - 3600

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 19 december 2014 13:00]

Ik zou toch wel mogen hopen voor de gene die solliciteert dat die bedragen netto zijn.
Salarissen zijn nooit netto. Hoe kan in godsnaam een werkgever weten op hoeveel je netto uitkomt, dat hangt van tig dingen af.
Dat kan een werkgever heel goed berekenen hoor... :)
Inderdaad. Al mijn werkgevers konden tot nu toe prima een loonstrookje produceren met daarop zowel mijn bruto als mijn netto loon gegevens!
Er zijn maar weinig werknemers die je bruto uitkeren (bijvoorbeeld als je als ZZPer werkt,etc.)
Valt wel mee, iemand met 3500 bruto zou ongeveer rond de 2400 netto zitten.
Dat ligt er maar net aan of je een dure eigen woning hebt of een goedkoop huurhuisje. Salarissen zijn altijd bruto...
Maar worden netto uitgekeerd/gestort door je werkgever. Dat je daarna geld voor een eventuele hypotheek nodig hebt/betaald doet daar niets aan af.
Dat is wel erg ongenuanceerd.

Wel een gave uitdaging denk ik voor iemand die op zijn huidige jobbie is uitgekeken. (dat is toch vaker de pool dan dat iemand thuis zit en solliciteert). Veel succes met de zoektocht in ieder geval!
Ik denk dat je daarvoor een privé bericht moet sturen. Dat lijkt mij in ieder geval het meest logische :P .
Normaal gesproken is het eerst een zaak van kijken of het bedrijf en de potentiële werknemer elkaar liggen, en bij elkaar passen :+
Nou dat vindt ik al aardig hoog hoor, als je nagaat wat ik in de winkel krijg, wettelijk minimumloon...
Van 2.280 ~ 3.040 (schaal B ) tot 3.659 ~ 5.630 (schaal G ), althans als de CAO wordt aangehouden :+

Bron: http://www.uitgeverijbedr...5&article=361#.VJQTdAJAPA

[Reactie gewijzigd door pietermx op 19 december 2014 13:03]

dat vraag ik me ook af.

maar dit zou vast wel bij veel mensen in de smaak vallen dus ik denk ook massa's met sollicitaties :D
Als je ziet hoeveel mensen daadwerkelijk nederlandse teksten op niveau kunnen schrijven zal dat best meevallen.
'Nederlandse' bedoel je? :+
Daarom doe ik ook geen gooi naar deze functie ;)
Hoeveel kandidaten geschikt zijn, ja. Dat zal echter geen invloed hebben op het aantal sollicitaties - men denkt vaak onterecht ergens goed in te zijn. :)
Ja maar dat mag je niet vragen :o Bij werk moet je altijd doen alsof het je niet om het geld gaat terwijl iedereen dondersgoed weet dat men (o.a.) werkt omdat men geld wil.
Wil? Nodig heeft bedoel je..
Dat in de eerste instantie ja, maar daaraan is al voldaan bij een baantje met het minimum-loon. Voor alle baantjes die meer schuiven dan dat vind ik het meer op z'n plaats om het te hebben over geld "willen". Ik zou het dus op z'n plaats vinden als op elke vacature vermeld staat dat het minimumloon van toepassing is, en anders gewoon een bedrag.
Je komt er vast ooit nog wel achter dat het naast het geld ook om een leuke werkplek gaat, de werkvloer is wel iets waar je 40 uur per week, ongeveer 40 jaar van je leven gaat spenderen, geld is belangrijk, maar niet alles!
Ja goh, natuurlijk is dat ook belangrijk. De focus wordt alleen gewoon te véél weggehaald van het geld vind ik.
Ik denk dat dat wel goed zit en bovendien wel minder relevant is, omdat gene wat je ervoor terugkrijgt.
0Anoniem: 474132
@basdej19 december 2014 12:58
Ik denk dat het salaris niet al te hoog is gelet op de focus die Tweakers.net op kostprijs legt in de reviews :)
Het salaris wordt een lachtertje voor een IT gerelateerde baan:

http://www.uitgeverijbedr...risschalen%2001072013.pdf

Ik zou er mijn bed niet voor uitkomen :+
+1Anoniem: 474132
@ASP19 december 2014 13:07
Bij een journalist komt wel wat meer kijken dan alleen de pegeltjes hoor, een journalist heeft een zware verantwoordelijkheid naar de samenleving toe: het volk betrouwbaar informeren en wanstaltigheden aan de orde stellen.

Een prachtige rol dus waarbij het salaris niet meer dan een sluitpost is. Zaken als intrinsieke motivatie, zucht naar de waarheid, het scoren van unieke scoops (watergate!) en de daarbijhorende beroemdheid (veel twitter volgers) kun je ook bijpennen in je arbeidsvoorwaarden.

Bovendien, als je in het tech wereldje een beetje je best doet, en je personal brand stevig neerzet in de social media, kun je zo de redactie van kwaliteitsmedia als de groene Amsterdammer, Volkskrant en de publieke omroep betreden; en dan gaan de pegeltjes wel rollen!
Als je als ITer gewoon goed je best doen hoef je ook niet de hele dag te letten of je niks verkeerd in je leven zegt, anders is het game over ... nee laat mij maar gewoon ITer zijn en geen BNer
Mooi prosa voor wat een journalist moet zijn. Jammer genoeg bestaan deze mensen eigenlijk niet in de IT en game wereld. Daar is het meer een volg-de-meut en vraag-vooral-niet-door mentaliteit. Meer als een enthusiast dan als een journalist.
Naam en faam betalen de bakker niet. Natuurlijk gaat het om de pegeltjes.
Als journalist heb je inderdaad een zekere verantwoordelijkheid, maar wat dat met een lager loon te maken heeft begrijp ik niet helemaal. Het is jammer dat de realiteit in de journalistieke sector anders is, maar in iedere andere tak van sport betekent een grotere verantwoordelijkheid ook een hoger salaris.
En laten we nu ook niet doen alsof het zo'n verschrikkelijk laag salaris is voor een 38-urige werkweek. De laatste week dat ik 38 uur werkte was omdat ik 3 dagen ziek was die week :9
We hebben het hier over iemand die schrijft over smartphones en tablets, ik denk dat je journalistiek een beetje zwaar aanzet in deze.
0Anoniem: 474132
@Knippr19 december 2014 22:28
Ik denk dat je je vergist, tech heeft een rol van almaar toenemend belang in onze maatschappij. Denk aan privacy, security, snowden, robotisering e.d. Een goede tech journalist heeft een vrij grote kans uit te groeien naar kaliber Govert Schillings en/of Henk Hoflands. Ja, ze beginnen misschien met processor koelers, telefoontjes en game reviews maar langs bovengenoemde thema's ligt de weg wel open naar kwaliteitsjournalistiek dankzij de immer toenemende invloed van technologie op onze maatschappij.
Probeer eens een tijdje persberichten bij te houden. Dan ontdek je al snel dat er een kritische journalist nodig is om de jubelverhalen van fabrikanten te nuanceren. Het valt soms echt niet mee om door alle marketingruis heen te lezen, en het echte nieuws aan je lezers te vertellen.
Akkoord, maar in het ergste geval doet iemand een miskoop van een elektronika produkt, we hebben het hier niet over maatschappelijke misstanden.
Als je denkt dat je direct aan de top staat als je in de IT gaat werken, dream on... Opbouwen, je moet het overal doen. Je mag in het begin zeker tevreden zijn met een mager loontje. In vele bedrijven wordt IT nog niet als belangrijk beschouwd en dus zien ze het nut er niet van in.
om eerlijk te zijn als je zo tegen de max van die C-schijf aanloopt zit je in de IT al te kijken naar een medior dan wel senior ontwikkelaar vandaag de dag hoor....
Als je geluk hebt dan ben je pak en beet 12-13 jaar geleden begonnen toen gingen salarissen erg snel maar vandaag de dag begint een junior ook gewoon met 2000-2300 euro bruto...
Wat is jouw salaris dan? Vrijwel zeker niet hoger dan 5.574 euro.

[Reactie gewijzigd door Kafka op 19 december 2014 14:05]

Misschien een gekke vraag, maar ik begreep dat de Tweakers redactie juist moest inkrimpen? Of is deze functie vrijgekomen omdat er een redacteur is vertrokken?
Er veranderen elk jaar weer dingen he? Nu is er (voor 2015 dus) weer budget vrij gekomen om een extra positie te vullen :)

[Reactie gewijzigd door ACM op 19 december 2014 13:36]

Precies, elk jaar weer veranderingen. Het lijkt me een leuke baan (heb zoiets al eens hobbymatig voor een andere website gedaan), maar waar ik nu zit heb ik zekerheid. Bij Tweakers kan je na een jaar weer op straat staan...
Het is uiteraard zo dat als het noodzakelijk wordt om te bezuinigen, dat het dan mogelijk is dat contracten niet verlengd worden... Maar het is zeker niet zo dat deze vacature of welke andere functie dan ook zomaar wegbezuinigd zal worden.

We zijn niet een organisatie die zijn personeelsbestand direct met de markt of inkomsten mee laat groeien of krimpen.
Als je die indruk hebt gekregen uit mijn opmerking, dan heb ik het blijkbaar verkeerd verwoord :) Het heeft echter wel de voorkeur van ons (hogere) management dat extra medewerkers vooraf gebudgeteerd worden. Maar de mensen die daar dan op aangenomen worden stromen gewoon door naar een vast contract (mits ze natuurlijk voldoen en zelf willen blijven).
https://twitter.com/wilbertdevries/status/545893481651376128
"Bij @tweakers gaan we graag een beetje tegen de stroom in. We breiden verder uit en hebben plek voor een nieuwsnerd."

Een nieuwe functie dus, volgens mij is alleen het technology team ingekrompen?
Misschien handig om het bericht ook op facebook te zetten, dan kan het makkelijk gedeeld worden. Ik heb wel een paar potentiele kandidaten:)
De link van dit artikel kun je toch ook delen via FB, Twitter, mail, etc?
Iemand die de voor deze functie benodigde kennis heeft (opgedaan) maar geen stukje papier heeft waar dit op vermeld staat maakt dus geen kans?

Of is het een gevalletje HBO/WO (hbo werk- en denkniveau) waarbij de vergaarde kennis belangrijker is dan de status van het stukje papier?
Mocht dat zo zijn dan hoor ik het graag (en uiteraard moet het dan even aangepast worden in de bovenstaande vacature) ;)
Nou als,je al bij andere media bedrijven als stage, freelance redacteur, aantoonbaar vergelijkbare, artikelen hebt geschreven, gepubliceerd, dan heb je vanzelf al een voorsprong op eventuele andere kandidaat/concurrenten die solliciteren. die dat niet hebben. Want de tijd dat je met je HBO journalistieke diploma, onder je arm, als onervaren groentje ging leuren, langs de media deuren, is al lang voorbij. Nee, de media bedrijven willen redacteur die ze bij wijze van spreken alleen maar (even) de weg door het pand, en naar hun bureau en computer terminal hoeven uit te leggen, maar op redactioneel gebied, door het eventueel elders opdoen van stage, al van de hoed en de rand weten. Maar ook van stage krachten wordt verwacht, dat ze productief zijn, en snel het geleerde in praktijk weten te brengen, Want anders is de stage al voorbij, nog voordat die stage goed en wel begonnen. is. Daarom moet je als stage broekie niet te kieskeurig zijn waar je stage kan opdoen, Want zelfs de bekendste redacteuren zijn ooit ergens als onervaren stage broekie begonnen. Ofwel zonder het lopen van stage, kom je als journalist/redacteur nergens meer binnen.
Deze vacature is, is een mooie opstap mogelijkheid voor redacteuren die al een tijdje stage lopen. Zonder uitzicht op vastigheid, of journalisten, die nog (steeds) als freelance redacteur, het 'spreekwoordelijke" hout voor de open haard (salaris) bij elkaar moeten sprokkelen. Met allerlei freelance publicatie- snabbel klussen, door 'spreekwoordelijk' overal en nergens wat te mogen publiceren. Voor die doelgroep, met een toch wat onzekere positie, in het toch al turbulente, veranderende (geschreven) medialandschap, bied deze vacature, de mogelijkheid om als redacteur/journalist, wat meer vaste grond onder de voeten. te krijgen. Oké niets is zeker, maar dan heb je als redacteur/journalist (bij goed functioneren) tenminste voor minstens een jaar onderdak bij een media bedrijf. met de mogelijkheid tot verlening, en misschien wel een vaste aanstelling, .
Hoop reacties over het salaris zeg :( Tuurlijk is dat ook belangrijk, zeker in deze tijden waar alles duurder wordt en de regering je steeds verder uitkleed, maar een leuke werkplek met leuke uitdagingen is minstens zo belangrijk. Daarbij, als je na zoveel jaar tweakers.net weer eens verlaat denk ik dat tweakers.net best leuk is om op je CV te hebben.
Lijkt me een leuke functie. Helaas ben ik al met te veel dingen tegelijk bezig, dus deze laat ik maar schieten. ;) Ik wens degene die deze rol gaat vervullen veel succes.
@tweaker2010, 1 redacteur is gepromoveerd, ik vermoed dat er daardoor een plek is ontstaan.

Wellicht kan de functie worden opgeëist door de beste reviewer van het jaar ;)
(dit zien jullie dan vast wel door de vingers :p
een relevante (journalistieke of media-) opleiding op HBO- of WO-niveau heeft afgerond.)

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 19 december 2014 13:12]

Moet Diegene nog wel elke dag dat als werkt willen doen.
Ik denk dat de meeste +3 reviewers, veel, erg veel tijd steken in hun reviews. Als je het nu onder werktijd mag doen, dan heb je 's avonds een in het weekend een hoop tijd over.

Hobby + betaald worden = perfectie
Alleen deze vacature is voor de nieuwsredactie, niet voor een reviewer ;)
Ben inderdaad bang dat reviewen niet bij deze vacature hoort, jammer!
Nee hoor, het is echt een volledig nieuwe functie. Wout blijft gewoon reviewen als adjunct-hoofdredacteur :)
Hmm kan het ook naast een fulltimebaan? Ik zou het wel erg tof vinden om het erbij te doen, maar niet als hoofd-baan zeg maar :)
Olaf is ook verantwoordelijk voor het aannemen en aansturen van freelancers e.d. Dus je kan allicht in een (semi-)open sollicatie contact met hem opnemen :)
0Anoniem: 535545
@mvds19 december 2014 17:27
Lezen wat er wordt gevraagd. ;)
Dat heb ik gedaan, en vragen staat vrij :)
Dan heb je 2 fulltime banen. Het zou kunnen als je huidige baan ook flexibel is. Lees: thuiswerken of uren zelf indelen. Anders wordt t behoorlijk lastig ben ik bang...
Haha nee. Ik bedoel niet deze baan. Ik zou een soortgelijke functie parttime erbij willen doen :) Voor twee fulltime banen heb ik helemaal geen tijd joh. Gewoon als aanvulling op het team. Maar misschien was dit niet de juiste plaats en tijd om dat te vragen haha

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee