Door Wilbert de Vries

Tweakers Awards 2015 - Stembussen zijn weer geopend

16-12-2014 • 12:00

121 Linkedin

Tweakers opent de stembussen voor de nieuwste editie van de Tweakers Awards. Nadat de community eerder al het door de redactie opgestelde nominatielijstje kon controleren en aanvullen, is het nu aan jullie om je stem uit te brengen.

Update, 16 januari 2015: Vandaag is de laatste dag dat je kunt stemmen, daarna worden de virtuele stembussen gesloten. Onder de stemmers verloten we vijf Tweakers-goodiepakketten, met daarin onder andere kaartjes voor de uitreiking van de Tweakers Awards.

De 2015-editie van de Tweakers Awards is de achtste keer dat de verkiezing wordt gehouden om zo te kijken welke producten door onze users het beste worden gevonden. Aan de opzet in hoofdlijnen is weinig veranderd; onze publieksprijs wordt toegekend aan fabrikanten of aan technologie- en elektronicaproducten die door bezoekers van Tweakers zijn verkozen.

Net als vorig jaar weegt het oordeel van bezoekers via de userreviews nu mee in het uiteindelijke lijstje met winnaars. Wat dit jaar wel anders is verlopen, is het nominatietraject. De redactie heeft dit jaar een voorzet gedaan voor de lijstjes, die vervolgens door de community zijn verbeterd en aangevuld.

Bij onze jaarlijks terugkerende verkiezing kunnen bezoekers van Tweakers in diverse categorieën hun stem uitbrengen op het in hun ogen beste product. Dit jaar zijn er maar liefst 26 categorieën, variërend van laptops en processors tot televisies, digitale compactcamera's en mobieltjes. Opvallende nieuwkomer in de categorie-indeling is de categorie Beste Nieuwkomer.

Tot en met 16 januari 2015 is het mogelijk om in de diverse categorieën te stemmen op de speciale actiesite tweakersawards.nl. De winnaars worden bekendgemaakt op 5 februari, tijdens het, overigens besloten, Tweakers Awards 2015-evenement.

Reacties (121)

Wijzig sortering
Mis in de kieslijst de links naar bv pricewatch. Van niet alle producten weet ik nog het verschil tussen de WZR-1750DHP en de WZR-1750DHR. Staat natuurlijk visueel niet zo heel mooi die hyperlinks. Misschien gewoon een klikbaar * achter elke keuze?
Zonder dit is het inderdaad een (te) moeilijke opgave om een keuze te maken. Ik ga niet elke optie willen Googelen, ik wil met een muisklik kunnen zien wat het is en wat andere Tweakers erover te zeggen hebben.
Raar, krijg de shops voor België terwijl ik in NL woon.
De beste webwinkel BE komt aan het begin naar voren terwijl de beste webwinkel NL bij mij de laatste vraag was.

Uiteraard wint bol.com aangezien het de enige webwinkel is waar je alles van buttplug tot drone tot moederbord kan krijgen.
Uiteraard wint bol.com aangezien het de enige webwinkel is waar je alles van buttplug tot drone tot moederbord kan krijgen.
Met hun service? Nee, echt niet! Voor mij is het Coolblue en Informatique :)
Ik vind CoolBlue juist weer tegenstaan. :P Die hanteren echt achterlijk hoge prijzen met belachelijke redenatie achter het hoe en waarom ze dat doen.
Doe er heel weinig zaken mee tegenwoordig, enkel als er een telefoon nodig is wil ik nog wel es met ze in zee gaan omdat hun systeem met de providers daar goed voor te misbruiken valt.
@WhatsappHack, Coolblue is inderdaad niet goedkoop. Maar qua assortiment en service zijn ze voor mij betreft de beste.

Als ik goedkoop wil, ga ik wel naar de MediaMarkt (wat eveneens een dure winkel is muv de stapelkortingen). Informatique is super qua service en voor mij perfect: nog geen vijf minuten fietsen van waar ik woon :+

Bol.com heb ik zulke slechte ervaringen mee, daar koop ik eigenlijk alleen af en toe een e-boekje, want dat kunnen ze moeilijk verprutsen.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 16 december 2014 20:33]

Ik heb anders de grootste problemen juist gehad met ebooks.
Kocht ze daar vroeger wel, maar heb enkele keren problemen gehad met DRM-boeken. Kon ze op eReader niet openen. Weken met klantenservice bezig geweest en dan worden ze boos mij, omdat ik niet wéér eerst wil proberen om de laatste firmware er op te zetten...
Koop daar nu nooit meer e-boeken!
Anoniem: 642290
@9071016 december 2014 16:51
Doe mij maar Afuture, lekker goedkoop! :D
Voor mij is Alternate op 1 (en Informatique, en Coolblue zijn ook niet slecht wat mij betreft). Alledrie hebben (naast de webshop) een fysieke winkel waarin je goed geholpen wordt, dat itt de Mediamarkt. Ik vind dat ze de MM en Bol eigenlijk niet op de lijst mogen zetten...

Eigenlijk best jammer dat het een besloten event is, zou er graag bij willen zijn. :D

[Reactie gewijzigd door GS88 op 16 december 2014 19:02]

wat is er mis met hun service?
Bij mij kwam laatst een pakket zonder track en trace niet aan. 1 telefoontje en de bestelling werd geannuleerd. Geen gezeur.
Juist, verschrikkelijk bedrijf dat bol.com.

Het is puur het gemak en het grote assortiment, maar zeker niet de beste shop.
Echt een helse klantenservice.
Toch grappig, ik heb alleen maar goede ervaringen met hun klantenservice.
Tja, zo heeft ieder zijn eigen ervaringen, en dat is ook maar goed ook..
Tegen mij hebben ze simpel weg gelogen, gaande de moto360.
Zeggen dat Motorola hem maar niet levert, en ondertussen op GoT lezen dat anderen hem net thuis gekregen hebben..
Edit: *zelfde order dagen, en ook bij bol etc*

Dan verspeel je t snel bij mij :)

[Reactie gewijzigd door NepGangster op 17 december 2014 12:42]

Oerlelijke reclame en de prijzen zijn zeker ook niet altijd de scherpste.

Ne al regelmatig op bol even geneusd maar nooit 1 bestelling geplaatst.
De beste webwinkel BE komt aan het begin naar voren terwijl de beste webwinkel NL bij mij de laatste vraag was.

Uiteraard wint bol.com aangezien het de enige webwinkel is waar je alles van buttplug tot drone tot moederbord kan krijgen.
Bij Conrad kun je volgens mij geen buttplug kopen, daar ligt mijn interesse gebied niet :+ . Maar de Drone en het moederbord wel. Waar de eerste een scherpe prijs zal hebben en de laatste IMO een wisselende prijs, soms heel goedkoop dan weer relatief duur.
De webwinkel is voor mij sowieso een moeilijke keuze.
1) Omdat ik niet honkvast ben, ik koop bij de goedkoopste waar ik een goed gevoel bij heb.
2) IMO leer je de webwinkel pas echt kennen als er iets niet goed. Een defect of een probleem bij de levering. Aangezien ik dat zelden meemaak...
3) Ik heb pas een keer een probleem gehad met een game webwinkel. Die een spel helemaal niet kon leveren voor de vermelde prijs. Uiteindelijk bestelling geannuleerd, dat ging wel weer goed.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 112442 op 16 december 2014 17:14]

Zelfde is hier, maar verderop staat NL. ;)
Ik kreeg eerste beste shop en daarna beste shop BE, was dat anders bij jou?
Ik vind het jammer hoe weinig informatie er gegeven wordt bij de producten. Om een goed vergelijk te maken heb ik toch wat meer informatie nodig dan alleen de naam. Je mag toch niet verwachten dat ik van alle opgenoemde producten de specs uit mn hoofd weet?
Mja vooral bij camera's, televisies of routers kan ik me best voorstellen dat dit niet echt helpt.

Sowieso zou je eigenlijk niet moeten kunnen stemmen tenzij je minstens 75% van de producten herkent.

Sowieso gaat deze wedstrijd om populairste producten ipv beste producten.
Sowieso gaat deze wedstrijd om populairste producten ipv beste producten.
Precies, en daarom stem ik ook niet en neem ik ook de uitkomt niet serieus.

Tweakers zou m.i. zelf de prijzen moeten toekennen uit wat er het afgelopen jaar allemaal gereviewed is. De testers/redacteuren hebben de producten zelf goed onder handen kunnen nemen. Wie zijn er beter gekwalificeerd om een oordeel te vellen? De meeste gebruikers hier hebben ervaring met maar een of enkele van de producten uit een categorie...
Op zich kan dit wel als publieksprijs, maar een professionele awardshow mag idd ook wel.
Sowieso gaat deze wedstrijd om populairste producten ipv beste producten.
Ja dit dus, net als beste tablet, dat is duidelijk de surface pro 3, maar qua prijs/kwaliteitsverhouding absoluut niet.. Vind dat het dan wel anders verwoord mag worden.
Je kan het altijd even opzoeken als je twijfelt maar normaal als je kennis van zaken hebt weet je welke de beste is in die categorie en anders stem ik bijvoorbeeld niet.
Ik vind het jammer hoe weinig informatie er gegeven wordt bij de producten. Om een goed vergelijk te maken heb ik toch wat meer informatie nodig dan alleen de naam. Je mag toch niet verwachten dat ik van alle opgenoemde producten de specs uit mn hoofd weet?
Het idee daarachter is volgens mij dat je alleen stemt op het spul waar je ook daadwerkelijk ervaring mee hebt.
Ook apart dat ik na het stemmen gelijk de tussenstand kan zien bij sommige categorieën.
Zo gaat de Nvidia GeForce GTX 970 met 33% van de stemmen ruim aan kop bij de videokaarten.
Microsoft Security Essentials met 27% aan kop bij beveiliging

Niet helemaal de bedoeling me dunkt?
dat Microsoft Security Essentials aan kop ligt lijkt me inderdaad niet de bedoeling :+
Hoezo? Goedkoop, pakt veel (meer dan bepaalde betaalde dingen...), erg kleine footprint, niet opdringerig... ik heb er juist op gestemd in de hoop dat minder en minder mensen AVG wat systeembestanden in de definities zet (handig...), McAfee (John McAfee heeft zelfs een youtube filmpje online gezet met "hoe verwijder ik McAfee: https://www.youtube.com/watch?v=bKgf5PaBzyg), of Norton/Symantec. Neuh, dan maar MSE. Heerlijk pakket.
Kopt, dus aangepast.
Misschien omdat mensen "Geen mening" hebben gestemd?
Even stemmen :) Mogen de besten winnen!
Opvallende nieuwkomer in de categorie-indeling is de categorie Beste Nieuwkomer.
:+

[Reactie gewijzigd door Domih op 16 december 2014 12:06]

Ja, ik vind die categorie wel de leukste om op te stemmen. :)

Goed idee, tweakers! :D

Ik heb ook vaak geen mening gedaan, ik heb vaak alleen ervaring met 1 (en soms 2) van de genoemden in de categorie, dus daar kan lastig een oordeel over vellen.

[Reactie gewijzigd door SeenD op 16 december 2014 12:52]

Yup ik ook.

Ik zat te twijfelen tussen Choozze, Oneplus en chromecast, maar heb uiteindelijk toch de Chromecast gekozen. Heb hem zelf niet, maar wel even mee mogen spelen bij een vriend van me. Dit werkt echt heerlijk!
Ik zat te twijfelen tussen oneplus netflix en chromecast. Uiteindelijk is het netflix geworden, die ik gebruik via mn chromecast. :)

Ik vind netflix iets meer marktbrekend dan de chromecast en oneplus, dat was mn motivatie om uiteindelijk netflix te kiezen.
Daar ben ik het wel mee eens, maar Netflix was er al in 2013 :P (ben ook al lid sinds 2013, en geniet er nog steeds van)
Hey ja, ik zie het, 11 september 2013 ben ik lid geworden. :D Slecht, nu moet ik mn stem aanpassen. :( stomme tweakers. _/-\o_
Als je goed een jaar bestaat/beschibaar bent, kun je toch nog prima nieuwkomer zijn :)
Waarom staat de Nexus 5 dan niet tussen de lijst van beste smartphone? :?
Waarschijnlijk omdat er genoeg alternatieven waren die wel dit jaar zijn uitgekomen, wat voor Netflix in ieder geval niet te zeggen is (geen/weinig alternatieven bedoel ik dus).
Anders omdat er niet of te weinig belangstelling voor was op het forum waarin de te nomineren producten besproken werden.
Of gewoon popcorntime is nog gratis ook
Op Popcorn Time (is dit wel een keuze in de Tweakers awards?) stemmen omdat het gratis is? Kan ik op elk apparaat verder kijken waar ik ben gebleven met een serie? Lijkt mij niet. Beiden hebben ze voor en nadelen, maar om alleen het prijsaspect mee te nemen is wel erg kort door de bocht.

En dit is een van de redenen waarom deze awards vrij weinig zegt over het 'beste' product. Het beste in dit soort awards betekent eigenlijk het populairst vanuit een persoonlijk standpunt gezien van de stemmer zelf. Het persoonlijke standpunt wordt vaak genomen vanuit de emotie van de stemmer, wat een vertekent beeld betekend.

Ik zie wel dat het nu echt een publieksprijs wordt genoemd, zou mooi zijn als de experts van Tweakers ook hun 'beste' product noemen bij de bekendmaking van een categorie. Tweakers expert awards, Tweakers publieksprijs.
Ik vind de nominaties wel wat vreemd om eerlijk te zijn. Sommige categoriën ken ik wel wat van maar heb ik op niets kunnen stemmen omdat mijn voorkeur er niet tussen zat.

Voorbeeld van iets raar is de SSD categorie waar de Samsung 840 er tussen zit en de 850 pro maar dan niet de 840 pro (die razend populair was/is)
Je had zelf (iets van) invloed op de nominaties. Als het een heel populair product was, was hij vast vaker voorgeleid en zou hij er wel tussen staan :)
Vorig jaar heeft die gewonnen :p

En je had maar een klein beetje invloed he. Ik dacht 25% kwam van dat forum.
Maar ik vond toch dat tov vorig jaar er meer rare nominaties waren en meer bekende misten. Misschien dat er minder volk op het forum gereageerd heeft of dat de % van invloed deze keer anders was
Zou inderdaad ook kunnen :P

Ook zou het kunnen dat er al heel vaak samsung in stond, en dat ze daarvan de meest populaire gekozen hebben. Dat lijkt me een logische verklaring :P
Er gaat iets mis met de uitlijning van de checkboxes bij de beste game selectie in Chrome.
De winnaars worden bekendgemaakt op 5 februari, tijdens het, overigens besloten, Tweakers Awards 2015-evenement.
Wel stemmen maar niet feesten, ahhh toeee, mag ik er bij zijn :D? Of zet anders een livestream op.
Volgens mij expres, want alleen die categorie kun je niet op stemmen als je adblock hebt.
Nice nice, houdt ons weer bezig en van de straat! Bij deze ook succes aan de mede-reviewers die m.i. allemaal wel een plekje verdienen! (En zo zijn er nog een paar)
Nice nice, houdt ons weer bezig en van de straat! Bij deze ook succes aan de mede-reviewers die m.i. allemaal wel een plekje verdienen! (En zo zijn er nog een paar)
Het gaat nog een leuke strijd worden, staan behoorlijk wat grote namen in.

Ook gaaf dat we een uitnodiging hebben gekregen om erbij te zijn (al is dat wel logisch als je een van de deelnemers bent).
Meet and greet met de karmakoning. Wie wil dat nou niet?
leuk, je kan 2x op de surface 3 pro stemmen, als laptop en als tablet :-)
Het is niet de beste laptop, vind ik, wel de beste tablet.
Wat is er gebeurd met de beste webbrowser award, deze wordt dit jaar niet gehouden? :)
Wat eigenlijk jammer is, want net nu zou dit juist de meest interessante zijn. :) Hopelijk is hij er volgend jaar wel weer bij.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee