Door Kaj Schulten

CompuServe actie 2.0

01-02-2001 • 21:10

162 Linkedin

CompuServeactie 2.0Voor diegene die het nog niet was opgevallen: CompuServe is weer begonnen met haar wervingsoffensief. Om maar zoveel mogelijk nieuwe abonnees te werven, wordt er weer met CD's gestrooid alsof het niets kost. Van c’t tot Veronicagids, van Libelle (echt waar) tot VT Wonen; overal stopten ze die dingen erbij. In 1999 zijn we, nadat onze muren helemaal volgehangen zijn met CS-CD's, een actie gestart: Retourneer uw CompuServe CD's!
Die actie had succes; ongeveer 5000 CD’s gingen, samen met de actiebrief, retour afzender via het antwoordnummer. Daarna was het een tijdje opvallend stil, en we dachten dat we er vanaf waren.

Helaas, niets bleek minder waar, aangezien ik zelf de afgelopen twee weken al een stuk of tien exemplaren ontving bij diverse (computer)bladen . Ik ben niet de enige, zoals je kunt lezen op het forum is CompuServe weer met een bombardement aan CD's gestart. Al die CD's zijn een verspilling van geld en grondstoffen. Immers; er is papier en karton bedrukt; de CD's bevatten kunststof, zilver en verf en het versturen kost bakken met geld. Nou kan je over dat laatste een discussie houden over wat wij daar nou aan hebben; feit is wel dat dit geld beter aan een goede helldesk, lagere abonnementsprijzen of capaciteitsvergroting kan worden besteed. Daarnaast zijn de meeste bezoekers al uitermate tevreden met hun huidige ISP. Met andere woorden; het wordt tijd voor CompuServe actie 2.0!

* Wat is het plan?

Simpel; we sturen zoveel mogelijk CD's terug, samen met een briefje over het hoe en waarom van de actie. De CD's kunnen kosteloos naar CompuServe teruggestuurd worden dankzij het antwoordnummer.

* Wat wel en wat niet?

Dat laten we een beetje aan jou over, maar het lijkt ons wel handig om de CD onklaar te maken, om te voorkomen dat we ze net zo hard weer terugkrijgen in een volgende campagne. Het schijnt dat schuursponsjes een uitstekend effect hebben, maar ook domweg doormiddenbreken is een optie . (kijk wel uit voor eventuele splinters; Tweakers.net is niet verantwoordelijk voor enig letsel veroorzaakt door het modificeren van de CD's). Stuur er zoveel mogelijk apart: leuk voor de stapel en elke brief is er één. Het sturen van andere CD's dan die van CompuServe is niet gewenst; die hebben niks met het bedrijf te maken. De brief voorzien van je naam is ook niet handig, tenzij je ze persoonlijk weer terug wilt krijgen .

* Die brief; waar is dat ding?

Die staat hier in RTF-formaat, dus iedereen zou hem moeten kunnen lezen.

* En wanneer gaat het gebeuren?

Het effect is het grootst als we de CD's met z'n allen tegelijk versturen, daarnaast heeft de PTT dan ook weer wat te doen . 16 februari lijkt me een mooie datum om ze op de bus te doen; maandag de 19e krijgt Compuserve ze dan (hopelijk) met postzakken tegelijk binnen .

* En het adres is?

CompuServe Nederland BV
T.a.v.: Afdeling Reclame en PR
Antwoordnummer 9337
3500 ZC Utrecht

Dit staat ook al in de brief, hier dus nog ff ten overvloede. Okeej, stop met weggooien en stuur ze op!

Reacties (162)

Wijzig sortering
Kan er hier geen poll bij komen :?

Zoals b.v. (netjes houden natuurlijk):

Hoeveel Compuserve CD's retourneer je terug?
1. <5
2. >5 - <10
3- >10 - <20
4. >20 - <30
5. >30 - <50
6. >50 - <75
7. >75 - <100
8. >100 - <150
9. >150 - <500
10. >500 - <Groene bak
11. >groene bak - <puincontainer
12 >puincontainer - <evenveel CD's dat overeenkomt met het aantal muntjes in Oom Dagobert's geldpakhuis.
10. Ik stuur niks terug!

BTW, nu ik dit typ hoorde ik vrolijk de Compuservereclame op de achtergrond. :7

[edit]
Poll effe aangepast. :)
tiz dat ik niet meer kan beoordelen ofzo...maar anders had ik je 4x achter elkaar GRAPPIG gegeven :D :D :D :D :D hijs echt te cool

[quote] 11. >groene bak - <puincontainer
12 >puincontainer - <evenveel CD's dat overeenkomt met het aantal muntjes in Oom Dagobert's geldpakhuis [quote]
:D :D
Owjah, zo'n actie.. je beseft toch dat CS geilt op dergelijke dingen?!
't Zijn net zulke zaken die hun produkt bekend maken bij mensen die er anders nooit van gehoord zou hebben. Het wordt een gespreksonderwerp op straat.. nog meer mensen horen het dan enkel diegene die't in de boekjes tegenkwamen.
Kortom: losgisch dat ze zulks nog eens doen als jullie hun telkens al die reclame bezorgen.
Al die CD's zijn een verspilling van geld en grondstoffen. Immers; er is papier en karton bedrukt
envelop, postzegel, verwerking, vervoer, ... dat alles belast het milieu ook meer dan je zou vermoeden hoor! En zeg nu niet wegwerpen ook, want war denk je dat de teruggestuurde cd's gaan belanden? 'k Denk niet dat ze die dingen gaan recycleren hoor!

Kortom, negeer die actie en gebruik die dingetjes als onderleggers als je nog eens een feestje geeft!
dat alles belast het milieu ook meer dan je zou vermoeden hoor!
Met het oog op de toekomst is het beter om Compuserve nu te laten stoppen. Hoeveel energie en grondstoffen gaan er wel niet verloren omdat een compelete oplage van een magazine in plastic verpakt moet worden omdat Compuserve zonodig een CD'tje wil meesturen?
Lees mijn post eens opnieuw Femme, juist door dit te doen gaan ze het ZEKER nog doen in de toekomst..
Waarom denk je eigenlijk dat dit actie nummer TWEE is?
de personen die zij niet zouden bereiken, bereiken jullie nu wel voor hen.. ik had nog nooit van compuserv gehoord , nu weet ik precies wat't is!

Het enige 'nut' dat deze actie heeft is dat een aantal mensen hun frustraties kwijtraken door nog eens met z'n allen op een gezamelijk target te gaan schelden.
Ik zou niet weten waarom dit soort publiciteit Compuserve gaat helpen om meer klanten te krijgen. Compuserve moet het IMO alleen hebben van onwetende computergebruikers die zich laten verleiden door de reclamecampagnes van Compuserve. Zodra deze gebruikers geïnformeerd raken over de betere service van andere providers zullen zij overstappen. Compuserve heeft er absoluut geen baat bij dat hun gebruikers of potentiële klanten (newbies) bereikt worden door de negatieve opinie van Compuserve bij gevorderde internetters.

De personen die door deze actie worden bereikt zijn gevorderde internetters en zullen dus überhaupt nooit overstappen naar Compuserve, of het zijn newbies en die zien dit mogelijk als een reden om een andere gratis providers te verkiezen boven Compuserve.
Die negatieve opinie waar je't over hebt gaat over het masaal toezenden van CD's.. NIET over de kwaliteit van hun diensten!
De enige negativiteit over hun diensten die'k hier zie is over hun helpdesk.. dit wordt dan eerder nog geformuleert als flame dan een door feiten ondersteunde mening.

En hoeveel moeders hebben zoonlief al opgewonden horen spreken over die leuke actie van massaal cd's terugsturen van CS?
"wat is cs jongen?" "da's een internetprovider die iedereen massaal cd's bezorgt"
Krijgt moeder nog gelijk de indruk van massale marketing, dus goeie kapitaalkracht dus (bewezen) goed bedrijf
niet helemaal waar. "Alle reclame is reclame".

Veel mensen hoppen van gratis abonnement, naar gratis abonnement. Enige probleempje is dat ze wel eens de opzegtermijn vergeten en da's kassa voor cs :Y)

Ik denk dat als deze actie in het nieuws komt, de naam cs bij meer mensen bekend wordt en dat de meesten het met de actie eens zullen zijn, maar gemakzucht is natuurlijk ook wat. Als iemand nog geen abonnement heeft en hij krijgt tig keer zo'n cd'tje thuis bezorgd, is de kans heel groot dat hij het toch een keer probeerd. Hoeft ie er ook niet voor naar de winkel...

edit:

is dus reactie op de 2e posting van Femme
Dit is een hele goeie actie. Ik doe in ieder geval mee.
Als systeembeheerder krijg ik veel te veel van die troep.

Ook moet ik weleens bij achteloze gebruikers de software verwijderen :r
Ehmm is dit niet een beetje overbodige actie?

Wat kost het allemaal niet qua papier en inkt om die brief te versturen, toch?
En dan nog eens het papier wat je gebruikt om die dingen terug te sturen.
ik denk dat dit minder grondstoffen kost dan dat compuserve er nog een paar jaar mee door gaat.
Voor het terugsturen moet Compuserve de PTT betalen......
Ook moet ik weleens bij achteloze gebruikers de software verwijderen
Het kan ook in conflict komen met andere software zoals ik heb mee gemaakt bij een aantal collega's die zo leuk waren geweest om het erop te zetten ;(

Ze kunnen zich gewoon niet aan de regels houden en dan pleuren ze er zulke troep op :r

Weg ermee
Leo krijgt er per maand wel 14
Als ik nog wat van die cd's binnenkrijg doe ik mee :)
Heb ook nog hele ouwe van hun hangen, mischien doe ik die ook wel weg, vond het zonde om ze weg te gooien, en ach, staat wel leuk, die ceedeetjes aan je dag.
Heb inmiddels naar de DJ's van 538 een mail gestuurd of ze aub onder de andacht willen brengen! Hopelijk lezen m nou ook voor!
Morgen ga ik een dagje met Rick van Veldhuizen mee (je weet wel, die DJ van 538), dus dan zal ik is even vragen of ze niet wat met deze actie kunnen ;)

Misschien hebben ze daar ook wel wat cd's binnen gekregen, kan ik die ook weer meenemen en naar onze CompuServ vrienden sturen!

Leve de Antwoordnummers }>
of je alstublieft wil vragen of ze ook DPC ff onder de aandacht willen brengen
gaat het aantal leden omhoog :)
Tja ook ik zal wat zeggen.... ;)

Het klinkt een beetje als eigen belang :o

Het gaat zo:
Ik heb totaal geen problemen met die CScd' s, waar ik echter wel een probleem mee hebt is dat die cd's vaak in bladen zitten (tijdschriften) :D, en omdat die cd's vaak in bladen zitten moet er vaak een plastic condoompje om heen om de cd er in te laten zitten.
Ook vind ik het bezwaarlijk dat het blaadje dan niet meer zo buigzaam is (mede door de cd :D)
Het een en ander was je al opgevallen dat dit uitermate t-u-k (maar dan andersom) is als je in de kiosk staat en het blaadje niet in kunt kijken omdat er of A--) een plastic om een zit of B--) het blaadje dermate stijf is dat omslaan van een bladzij (met twee pakken melk in je hand) al een prestatie opzich is.
Daarom ben ik eigenlijk vanwege eigenbelang ook tegen dit soort praktijken.
nog een leuke noot:- zou hun filtersoftware mij ook filteren tegen hun rommel cd's)
Wat denk je dan van de bezorger?
Ik bezorg tijdschriften voor de media expresse...
Als er dan zo'n figuur is met een brievenbus waarvoor je alles moet dubbelvouwen, ben je lekkel de l*l met die cd's, vooral als ze precies in het midden zitten. heb er ooit eentje gebroken omdat ik kwaad was...

K*TCD's... Van mij mogen ze ze bij duizendtallen terugkrijgen.
Mag je dozen van >10 kilo naar een antwoordnummer sturen :?

> :)
http://marietje.nl/creations.nl/viewtopic.php?TopicI D=140

Ik heb het nieuwtje op mijn site gezet, hopelijk voor jullie met wat reactie.
ff een tip:

Op de hoesjes van de CS CD's staat een code.
Als je die onleesbaar maakt dan heeft CS moeite met het bepalen van de doelgroep.

Want volgens mij staan die codes mede voor de identificatie bij welk blad hij zat.
Als het nu nog een beetje fatsoenlijke provider is, maar ook dat is niet het geval. (of ik zit gewoon nog met de oude Compuserve in mijn hoofd).

Maar CompuServe was toch een AOL onderneming, die hebben zo'n gebruiksvriendelijk menusysteem en zo...dat je voor alles het net even anders moet doen dan andere mensen en het uiteindelijk dus helemaal niet gebruiksvriendelijk is...

Als ik ze tegenkom stuur ik ze wel terug... ;)
Ik ook ! :) trouwens, misschien ook wel leuk.. :

pak een A4-tje en maak het tot een prop, leg dit propje in de magnetron, pak je compuserve cd en leg het met de lees zijde naar boven, loop naar de licht knop en doe het licht uit... Loop terug naar je magno en draai de knop om, doe dit niet te lang ! (4 sec)

Geeft een heel gaaf effect :)
Het zou al zo ontzettend veel uitmaken als ze nu eens 100 meg van die cd zouden volzetten met handige shareware. (Voor mijn part zetten ze er zelfs muziek op.)
Die shareware hoeft dan niet gedownload te worden (want niet iedereen heeft een breedband verbinding) en het is sowieso handig om de nieuwste versies van sommige standaard software op cd te hebben.
In dat geval zou de cd bij veel tweakers niet in de prullenbak, maar in de kast belanden; daarmee bouwt compuserve volgens mij een veel betere naam mee op.
Al met al zijn dan de gebruikers blij :), compuserve is blij :) én de producenten van de shareware zijn blij :). Een win-win-win-situatie dus...
Daar ben ik het nou volledig mee eens.
Er zijn gratis internet providers die dat wel doen en dan heb je nog wat leuke dingen om uit te proberen
daarom ben ik ook lid van pc-active om elke maand zo'n leuk cd-tje te krijgen

Bij mij zou er 1 in mijn cd doos komen en de rest alsnog terugsturen
(en een gozertje is mijn klas is geobsedeerd met het kapot maken van die dingen :o)
1 2 3 ... 11

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee