Door Wilbert de Vries

Testers gezocht voor het Nokia Lumia 1520-testpanel

14-01-2014 • 08:30

653 Linkedin

Eind deze maand introduceert Nokia de Lumia 1520-smartphone. Deze grote telefoon beschikt over een 6"-lcd met een resolutie van 1920x1080 pixels en heeft een 20-megapixelcamera aan boord. Tweakers zoekt drie testers die willen ervaren hoe dit apparaat in de hand ligt en foto's maakt.

De Lumia 1520 is de eerste Nokia-smartphone met een quadcore-processor. Hij heeft een Qualcomm Snapdragon 800-soc met vier Krait 400-processorkernen op 2,2GHz en een Adreno 330-gpu. De Lumia 1520 is 8,6mm dik en weegt 209 gram. De afmetingen zijn 16,2x8,5cm, waarmee het toestel de concurrentie aangaat met grote smartphones van andere fabrikanten zoals de Samsung Galaxy Note 3 en de Sony Xperia Z Ultra.

De 1520 is voorzien van een 3400mAh-batterij, die draadloos kan worden opgeladen. Een van de eigenschappen waarmee Nokia zich probeert te onderscheiden is de camera. De telefoon beschikt over een 20-megapixelcamera met PureView-aanduiding, met vergelijkbare functionaliteit als die van de Lumia 1020. De camera van de Lumia 1520 slaat tegelijkertijd een foto op hoge en lagere resolutie op, waardoor de gebruiker op een later moment kan inzoomen zonder dat de resolutie lager wordt. Hierbij is het ook mogelijk om foto's in raw-formaat te schieten.

De Nokia Lumia 1520 komt eind januari 2014 in het rood en zwart beschikbaar voor een adviesprijs van 679 euro, maar voor die tijd kunnen er al drie tweakers met de telefoon aan de slag. Als jij kans wilt maken op een testexemplaar, dat je na een periode van twee weken en het schrijven van een userreview mag houden, dan kun je je via onderstaande poll aanmelden.

Spelregels

 • Aanmelden kan tot en met 20 januari 2014 23.59 uur via onderstaande poll
 • Werknemers en crew van Tweakers zijn uitgesloten van deelname
 • De winnaars worden totaal willekeurig door Tweakers geselecteerd
 • Testers krijgen uiterlijk 22 januari bericht via e-mail
 • Testers publiceren binnen twee weken hun userreview in de Pricewatch

Update 22 januari - De testers hebben inmiddels bericht gehad

Aanmelden testpanel Nokia Lumia 1520

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Aantal stemmen: 7.408. Deelname gesloten op 20-01-2014 23:59. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (653)

Wijzig sortering
Jullie willen het graag weten geloof ik, ik heb net een mailtje gekregen :)
ZO SUPERBLIJ NU!!! :D:D:D:D:D:D
ik wacht met smart op je review!
Lol gefeliciteerd wist dat ik me icoontje met een Windows teken moest voorzien ;)
Als ik deze reacties zo lees vraag ik mij af, wie verdient hem nou meer? :+

- Android fans die WP maar niet een kans willen geven maar owee als het gratis kan. :o
- Trouwe WP gebruikers die wel een smartphone-boost kunnen gebruiken. :D (check: L920 :*) )

Als ik Tweakers was, zou ik de exemplaren gelijk verdelen over deze twee groepen mensen, dan krijg je mooie onderscheidende reviews.

Ik ben zelf wel benieuwd hoe snel Nokia binnen hun Lumia range vooruitgang weet te boeken. Omdat WP altijd soepel loopt krijg ik niet echt het gevoel dat ik een nieuw toestel nodig heb. Wat mij wel benieuwd zijn:
- Goter scherm
- Extra livetiles
- Betere camera
- Meer Accuvermogen
- Meer kracht voor games

[Reactie gewijzigd door enomiss op 14 januari 2014 12:16]

Dat is de hamvraag hierin.

Ik denk dat het niet zozeer een kwestie van verdienen is, maar van: Wat levert nou de meest relevante en complete reviews?

Uiteindelijk willen de meesten weten wat de serieuze pro's en cons zijn, (ik tenminste iig!) en daarbij is het handig als er mensen met verschillende visies testen.

Alhoewel ik benieuwd ben of fanatieke 'fanboys' een relevante bijdrage kunnen leveren.

Ik ben zeker benieuwd naar batterijduur en de camera inderdaad. Ik weet niet of meer livetiles het overzichtelijker maakt. Het zou de perfecte mix zijn tussen tablet en telefoon denk ik... en tekstverwerken en andere officetools net even wat makkelijker maken waardoor hij gunstiger voor werk wordt.
En wat te denken van de categorie "verstokte Nokia (smartphone) gebruikers", die wellicht de overstap naar een 'moderner' OS overwegen?
Dus bijv. van Meego of Symbian naar WP.

[Reactie gewijzigd door Piemol op 14 januari 2014 13:51]

Klopt!

De kleine groepen worden inderdaad ondergesneeuwd onder de grote merken. Natuurlijk zijn er ook gebruikers van andere merken en ouder typen. Ook voor deze mensen is WP8 een mooie overstap en zij zouden natuurlijk ook een degelijke review kunnen schrijven.

De vraag is, Interesseert het ze ook dusdanig dat ze ook bereid zijn een review te schrijven. voornamelijk de Tweakers-gebruikers die enigszins actief zijn hebben vaak modernere gadgets, en natuurlijk telefoons. (uitzonderingen uiteraard daargelaten).

de doelgroep zal dan waarschijnlijk wel mensen met kritische blik en enige interesse in meegaan met de tijd en hedendaagse soft/hardware.
Nieuwsbericht met Lumia 1520:
 • Bah Windows
 • Kansloos, als Nokia nu eens iets maakte met Android
 • Nokia loopt ook alleen maar achter de feiten aan
 • ...
Planbericht waar een Lumia 1520 te winnen valt
 • Windows OS heeft mij stiekem altijd al geïnteresseerd
 • Oh wow, geweldige telefoon! Ik wil hem wel
 • Na een lange tijd zou ik toch nog graag eens een Nokia hebben!
Opvallend hoe mensen van mening veranderen als het gratis is hé. Ik hoop dat de telefoons terecht komen bij iemand die er oprecht in geïnteresseerd is en niet iemand die gewoon ja zegt omdat het gratis is maar anders altijd op WP zitten te bahsen zonder reden. Wedden dat als de Phone bij zo'n persoon terecht komt er een gehaaste oppervlakkige review komt en de telefoon zijn weg naar Marktplaats weet te vinden?

Dat gezegd zijnde wil ik hem wel O-) Al ervaring met alle platforms maar ik ben benieuwd hoe Windows hun grote phone heeft aangepakt en of ze weer een leuk apparaat hebben weten neer te zetten.

[Reactie gewijzigd door Vnze op 14 januari 2014 11:45]

En toch zou het interessant zijn om zulke 'blinde' bashers eens te testen met een top WP toestel. Niet? Wanneer deze weet te overtuigen, dan kan het een interessante review opleveren welke weer andere bashers zal overtuigen.
Het kan inderdaad zeer interessant zijn maar zoals ik in mijn edit (die net tegelijk kwam met jouw reactie) zei vrees ik een beetje dat ze de telefoon niet echt een kans geven en met een duffer review komen en de telefoon gewoon doorverkopen. Ik zou persoonlijk toch graag zien dat niet alle telefoons bij mensen terecht komen die er gewoon een centje aan willen verdienen. Een Andorid fan(boy) is oké maar die moet dan toch even zijn vooroordelen aan de kant zetten voor een paar weekjes en de telefoon een oprechte kans geven.
Ik denk dat een degelijke review op zijn minst een vereiste is om het toestel te mogen houden na twee weken. Overigens vind ik ook dat de reviews een update mogen krijgen wanneer WP8.1 beschikbaar is in April.
Nou, dit is natuurlijk een ideaal scenario: een brave reviewer.

Maar in de harde werkelijke wereld moet een top toestel ook mensen kunnnen overtuigen die er niet voor open staan. Ook bashers zullen hem echt wel eens aanzetten hoor, minimaal 1 keer. Wanneer het daadwerkelijk een top toestel is, dan moet het ook bashers kunnen betoveren. Wanneer dit niet gebeurt, zegt dit ook al iets.

Daarom, een gelijke verdeling over deze twee groepen mensen zou het mooist zijn.

[Reactie gewijzigd door enomiss op 14 januari 2014 12:32]

Je hebt gelijk, de verdeling van de toestellen moet eerlijk zijn maar gezien de meerderheid aan Android fans vrees ik er een beetje voor. Een groot probleem met veel van deze fans is dat ze gewoon niet overtuigd willen worden en dat is niet alleen met Android maar ook met andere platformen alleen is hier de verhouding wel behoorlijk extreem.

Ik ken minstens één iemand waarvan ik zeker ben dat die mee gaat doen aan deze wedstrijd maar die persoon heeft een ongegronde afkeer van Windows Phone (hij heeft het nog nooit geprobeerd) en door zijn karakter en zijn blinde fandom van Android ben ik er zeker van dat die gewoon een review uit zijn duim zuigt en de telefoon afkraakt en uiteindelijk doorverkoopt moest hij hem winnen en ik ben er van overtuigd dat er ook zo mensen hier tussen zitten.

Nu is dit wel iets wat we over zo goed als elke actie in deze aard kunnen zeggen maar ik heb er deze keer extra 'schrik' voor. Ik hoop op drie oprechte reviews, ook al zijn die negatief en van Android fans. Wat jij zegt over die 8.1 update is ook zeker waar, dat moeten ze Tweakers.net wel gunnen dan!
Anoniem: 572144
14 januari 2014 14:54
Sinds de aankondiging van de laatste Windows Phone update, ben ik al benieuwd naar het eerste device die gebruik zal maken van de nieuwe mogelijkheden die deze update biedt.

Ben zelf in het bezit van een Lumia 720, 920 en 1020. Heb onlangs de Lumia Black update mogen ontvangen op mijn Lumia 1020 (helaas laat de update voor de Lumia 920 nog op zich wachten) en moet zeggen dat Microsoft wel zijn best heeft gedaan om de performance en gebruikers gemak te verbeteren.

Groot voordelen in deze update voor mij zijn de mogelijkheid om applicaties makkelijk af te sluiten dmv een kruisje (ipv applicatie openen en steeds back te drukken tot je uit de applicatie bent) en meer notificaties op de Glance Screen. Verder voelt het ook wat sneller. Kan niet direct zeggen waar het aan ligt of dat ik het kan meten, maar wel dat de performance verbeteringen wel te merken zijn.

Ik ben zelf al, sinds de aankondiging van de Lumia 1520, 2 maanden aan het wachten met het verlengen van mijn telefoon abonnement. Ik maak nu al gebruik van Office op mijn toestellen en vraag me af hoe de gebruikers ervaring is op een 6" device. Ik denk dat ik met meer gemak documenten zal doornemen op een 6" device.

Alhoewel het aantal beschikbare 1st party apps beperkt is op Windows Phone, is het aanbod van games aardig uitgebreid. Met de hardware die beschikbaar is op de Lumia 1520, denk ik dat de games wel een betere ervaring zullen hebben. Zeker qua performance en op een 1080p scherm. We zullen (helaas) denk ik wel moeten wachten tot de developers de apps naar een hoger resolutie hebben getild. De apps worden nu gescaled naar het 6" scherm. Ik hoor dat deze scaling heel goed werkt. Maar heb er wel me twijfels bij. Daarbij denkend aan minder pixels op een groter scherm, maw meer ruimte tussen de pixels.

Ik hoop dat er 3 mensen worden gekozen om te testen die niet bevooroordeeld zijn en het een eerlijke kans willen geven. Ik denk niet dat ik een van deze mensen ben aangezien ik wel bevooroordeeld ben doordat ik al voorstander van Windows Phone ben en in de Microsoft eco systeem zit. (Window Phone 8, Windows 8.1, Lumia 720 / 920 / 1020 en Encore WT8-A-102. Hopelijk is de Lumia 2520 binnenkort aan dit lijstje toevoegen)

Ik kijk uit naar de review!
Sinds november vorig jaar ben ik van Windows Phone naar Android overgestapt.
Het toestel dat ik toen had was de Lumia 800 en dit toestel had ik 2 jaar met redelijk veel plezier gebruikt. De telefoon had wel last van ''kinderziektes'' .

Toen mijn abonnement was afgelopen was er niet veel keuze voor een waardige opvolger voor mijn Lumia 800. De lumia 920 was op dat moment alweer een lange tijd uit en de 925 bood weinig vernieuwing tov de 920 (& met een te hoge prijs voor de specificaties) en had daarbij ook nog een late release date in Nederland.

De specificaties van de lumia 1520 zijn wel weer high end en spreken mij erg aan.
Windows Phone draaide al erg soepel op mijn single core lumia 800. De prestaties op een quadcore spreken tot mijn verbeelding :P
Mijn huidige telefoon is de Sony Xperia Z1, tot mij verbazing was ik vrij snel aan het grotere formaat gewend. Android bevalt mij prima als besturingssysteem en draait ook erg soepel (op de z1) maar stiekem ligt mijn hart nog bij WP, en zou daarom graag een tester willen zijn.
Thuis heb ik nog een ansichtkaart
met daar op een man met een N97 op een paard
Het zegt u waarschijnlijk niets
maar iedereen reed nog op een fiets.
En schreef nog brieven met een pen
en toen ontdekten we MSN
Ik weet nog hoe het was
geen TomTom maar gewoon een kompas
De man drukte verkeerd, hoorde empee-drie
en voelde zich een hele genie
maar de telefoon viel op de keien
dus hij moest naar de winkel rijen.
Want ook met een dopje in zijn oor
was het daarna geen gehoor
Zijn naam was Hendrik Haan
en hij dacht dat die tijd nooit voorbij zou gaan..
Meneer, ook al staat u in de min,
wij geven u een N900 met een FM-transmitter er in
een Maemo of een MeeGo
dan kunt u mp3 horen op uw radio
Maar blijkbaar was er iets verkeerd
want de rest van de wereld werd tot Android bekeerd
Met heel veel aps en zo
en muziek in stereo
Dus hij ging weer terug
Meneer, ook al staat u in de min,
wij geven u een Loempia met Windows er in
Een 1520 dan kunt u het zelfde zien
als tante Mien
Er zit geen FM-transmitter meer ingebouwd
maar er is niemand die daar nog om rouwt.
Die goeie ouwe tijd met makkelijke muziek
die maakt me wat melancholiek
Die tijd van toen, het is voorbij
alleen nog wat herinneringen voor mij..

[Reactie gewijzigd door Peter Triac op 16 januari 2014 19:02]

Er zit gewoon een FM-radio op, hoor.
Ik heb het over een FM-transmitter...
Ook ik heb een mail gekregen.
Ben erg benieuwd naar deze phone.
Komt dit toestel al met de Black update van nokia of word de test zonder uitgevoerd?
Dit toestel wordt standaard met de Black Update uitgeleverd.

Bron

[Reactie gewijzigd door Vers73 op 14 januari 2014 10:35]

Heb nu een Samsung Note 2, ivm grote scherm en slechte verkrijgbaarheid van Lumia 920 begin vorig jaar. Eigenlijk wel erg tevreden met de Note 2, ook al was deze indertijd 2e keus. Enige nadeel van Note is interoperabiliteit met MS-Office op je PC. (vlg. sync met Outlook)
Ben daarom benieuwd hoe een Nokia met groot scherm zich gedraagd en of ie een verbetering of verslechtering zou zijn tov Note.
Nieuwsgierig ook of veel van de Android apps die ik nu dagelijks gebruik een equivalent hebben op de 1520, dus in hoeverre een 1520 een reeele vervanger/concurrent zou kunnen zijn voor de Note.
In fel daglicht, of in de zon, zijn de schermen van de betere Lumia's juist enorm goed af te lezen.
Ik snap wat je bedoelt. Ik had hetzelfde probleem op de galaxy s3.
De integratie en samenwerking is er gewoon niet terwijl ik het met de L920 nu prima samenwerking tussen mijn pc en de telefoon heb.

Dat zal alleen maar beter worden met het grote scherm.
Ik ben benieuwd.
Vooral nu synchroniseren via skydrive ideaal werkt om tussen de platforms te schakelen.
Benieuwd hoe deze telefoon het doet ten opzichte van mijn Z1!
Ikzelf ben meer benieuwd als vervend Android gebruiker wat een windows phone tegenwoordig is.

Ben wel een enorme "Alles-moet-ik-ermee-kunnen" tweaker dus ik selecteer mijn telefoons meestal hier op. Dus eindig ik meestal bij Android...

Heb op moment een Galaxy Note 2

[Reactie gewijzigd door Phoenix_the_II op 14 januari 2014 09:08]

Dan is WP niet aan jou besteed denk ik. WP blinkt uit in overzichtelijkheid en simplisme. Ik gebruik nu mijn derde Windows Phone de lumia 920, hiervoor had ik de lumia 800 en de HTC HD2 met WP7 rom. Sinds het begin is het platform steeds volwassener geworden maar je kunt er inderdaad nog niet "alles mee doen".

Het grote voordeel is dat het OS en de apps een gelijke styling hebben en dus min of meer op dezelfde wijze werken. Als je een app opstart blijf je het gevoel houden binnen hetzelfde platform blijft. Bij Android heb ik altijd het gevoel dat je een OS hebt met allemaal verschillende programma's die op hun beurt allemaal verschillend werken.

Het grote nadeel is dat apps niet beschikbaar zijn of vertraagd verkrijgbaar worden. Ik stoor me daar niet zo aan.
Bij Android heb ik altijd het gevoel dat je een OS hebt met allemaal verschillende programma's die op hun beurt allemaal verschillend werken.
Net zoals vroeger in linux waar iedere ontwikkelaar maar wat aanknoeide qua GUI.
En sommige ontwikkelaars hebben een steekje los. 8)7 dus dan weet je wel wat voor GUI je krijgt. Dergelijke inconsistentie is voor mensen die niet handig zijn met dit soort appraten een verschrikking.
Een echte tweaker had de note 2 alweer ingeruild voor een note 3 ;)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 52

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee