Door Wilbert de Vries

Tweakers zoekt testers voor testpanel met HP-printer

13-12-2013 • 08:00

353 Linkedin

Voor de een is een printer een apparaat dat je vervangt als de inkt op is, terwijl het voor de ander een belangrijk stuk apparatuur is om te scannen en te printen. In samenwerking met HP kan Tweakers vijf users een Officejet Pro 8600 Plus E All in One laten testen. om te kijken of het apparaat zijn inkt en geld waard is.

De HP Officejet Pro 8600 Plus E All in One is een printer uit de OfficeJet Pro-serie van HP, waarbinnen diverse modellen vallen in de prijscategorie van 100 tot 300 euro. De alles-in-één-printer kost in de Pricewatch al snel zo'n 200 euro en is bedoeld voor thuis- en kleinzakelijk gebruik. Voor dit testpanel zijn we op zoek naar vijf users die het apparaat in hun dagelijke thuisomgeving willen testen.

De inkjetprinter beschikt over een 4,3"-lcd-kleurendisplay, waarmee de nodige opdrachten direct, buiten de pc om kunnen worden uitgevoerd. Deze printer ondersteunt ook draadloos printen. Het printen gebeurt overigens via vier separate cartridges: zwart, cyaan, magenta en geel.

Als jij deze printer wilt winnen, kun je dat in de poll hieronder aangeven. Van de testers wordt verwacht dat ze een eerlijke gebruikersreview achterlaten, zodat tweakers die de printer niet zelf konden testen, in ieder geval van de winnaars vernemen wat ze ervan vonden. Na de testperiode mogen de testers de printer houden.

Spelregels

 • Aanmelden kan tot en met 18 december 2013, 23.59 uur via onderstaande poll
 • Werknemers en crew van Tweakers zijn uitgesloten van deelname
 • Testers krijgen uiterlijk 20 december 2013 bericht via e-mail
 • Testers publiceren binnen twee weken hun userreview in de Pricewatch

Testpanel HP Officejet Pro 8600 Plus e-All-in-One

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Aantal stemmen: 5.299. Deelname gesloten op 18-12-2013 23:59. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (353)

Wijzig sortering
Probleem met dit soort printers is het ontbreken van de noodzakelijke fotozwart voor het extra contrast in foto's. Goede fotoprinters hebben naast de tekstzwart (pigment voor diepzwarte en watervaste letters op gewoon papier) ook nog een fotozwart om het contrast te verbeteren in foto's. Aangezien de tekstzwart (pigment) niet goed hecht op fotopapier, wordt het zwart op fotopapier gesimuleerd door de kleuren cyaan, magenta en geel over elkaar heen te leggen tot iets wat heel donker is en wat voor zwart moet doorgaan. De zogenaamde CMY-printing methode kost relatief veel inkt ten opzichte van de CMYK-printing methode, dat niet alleen veel betere foto's met hoge contrast geven. De fotozwart (K: Key) zorgt ook voor een behoorlijke besparing van het inktverbruik. Zoek maar op Wikipedia op CMY versus CMYK printing method.

Canon was de eerste printerfabrikant om een extra fotozwart te introduceren om het contrast van foto's te verbeteren (Contrast Plus technologie). Bovendien konden deze printers miniscule druppelgroottes produceren tot wel 1 pl, waardoor er praktisch geen noodzaak meer is om de lichtere foto/lichtcyaan en foto/lichtmagenta te gebruiken voor de lichtere gebieden in een foto, zonder dat er zichtbare korrel optreedt met de vroegere modellen. In de oude dagen was een zogenaamde CcMmYK printer nodig voor echte fotokwaliteit (C: Cyaan c: licht of fotocyaan, M: Magenta, m: licht of fotomagenta, Y: Yellow (geel) en K: Key (fotozwart)). Voor geel is het optisch niet zo probleem, als de druppels verder uit elkaar staan om een lichtere tint te verkrijgen: door de lichte kleur kan je geen korrel waarnemen, terwijl dit wel het geval is met de donkere kleuren cyaan en magenta. Door het produceren van veel kleinere druppeltjes kan je het menselijk oog toch voor de gek houden, alsof er een lichtere tint van cyaan en magenta wordt gebruikt, zonder zichtbare korrel, zoals het vroeger was met de oudere printers.

Wil je bovendien neutraal z/w-afdrukken, dan moet er ook minstens ook nog 1 extra grijspatroon worden gebruikt, zodat de lichtere tinten van zwart c.q. grijs gereproduceerd kunnen worden, zonder gebruik te maken van de kleureninkten, die vaak toch nog een kleurenzweem geven in een poging om grijs na te bootsen.

In dat opzicht zijn Canonprinters nog altijd heer en meester in goede foto-afdrukken met een minimaal aantal kleurenpatronen. Er zijn goede all-in-one Canon's met 6 inktpatronen: Tekstzwart (pigment) en de dye/kleurstofpatronen: cyaan, magenta, geel, fotozwart en grijs. Hierbij kan de printkop van deze Canonprinters voor de kleuren cyaan, magenta en grijs ook nog eens 3 verschillende druppelgroottes produceren om de lichtere light/foto-kleuren na te bootsen zonder enig zichtbare korrel.

Uiteraard zijn er printers die nog meer patronen gebruiken, maar dat zijn uitsluitend fotoprinters, geen all-in-ones.
Mijn dagelijks werk is papier/printers testen. dus deze kan ik dan na werktijd ook wel even meenemen hoor :D draai ik er echte kwaliteitstesten op die door middel van image analysis bepaal ik gelijk even welk papier het beste presteert icm met deze printer. wat dat blijft toch het belangrijkste dat je het juiste papier uitzoekt.
Maakt het serieus zoveel uit wel papier je gebruikt? Nooit geweten.. Niet dat ik veel print, maar ben wel geïnteresseerd. Waar kan ik daar meer over vinden?
een heel mooi voorbeeld zijn HP printers, er bestaat namelijk HP printer papier met zgn. Colorlock technologie. in de inkt en op dat papier zijn chemicaliën toegepast die de inkt beter hechten aan het oppervlak van het papier. daardoor krijg je veel scherpere prints en zijn de kleuren beter. als je dan instelt in je printer dat je dat HP papier gebruikt dan zal die ook de hoeveelheid inkt aanpassen.

zie: http://www.hp.com/sbso/product/supplies/paper_colorlok.html

Maar bijvoorbeeld als je zwart in geel print dan willen die kleuren in elkaar overvloeien waardoor je een minder scherpe print krijgt. die maakt per papier type heel veel uit of de een dan meer doet dan de ander.

hier een extreem voorbeeld maar dan krijg je het idee
Ja, dat scheelt wel degelijk in bijvoorbeeld inktverbruik. Mijn vader, net zo economisch ingesteld als mij, betaald wat meer voor het papier, maar kan tientallen pagina's meer printen.
Leuk ding, heb er al ruim een jaar één.

Ondertussen werkt de ADF niet helemaal super meer en kon ik niet meer zwart afdrukken omdat er een kleuren cartridge op was. :/

Verder is het een top apparaat en vele malen beter de Brother die ik ervoor had.

Voor de degene die hem wint: veel plezier ermee!

[Reactie gewijzigd door Red Boll op 13 december 2013 13:30]

Ik had een 8500a hiervoor, geweldig apparaat met als klein nadeel dat hij soms vastloopt. De 8500a staat nu bij mijn ouders. Nu heb ik een 8600 sinds een half jaar. Deze bevalt ook heel erg goed, zonder vastlopers nu ;)
Enkele punten:
-Zeer goed werkende duplex printfunctie.
-Zeer goed werkende scan-unit voor het automatisch (dubbelzijdig) scannen van een stapel papier. Hij doet niet moeilijk over kleine vouwen, kreukels en gaatjes in het papier.
-IPv6 support, inclusief firewall functie.
-Scan naar e-mail is heel erg handig. zonder tussenkomst van computer.
-Voor mijn gevoel iets minder degelijk gebouwd dan de 8500a.

[Reactie gewijzigd door FatalError op 13 december 2013 10:41]

Al een paar keer geïnstalleerd bij diverse klanten, geweldige printer! Wat zou ik deze graag willen hebben :)
Ik heb deze HP Officejet Pro 8600 Plus E All in One hier thuis staan, al een paar maanden. Print er bijna dagelijks mee. Prachtig apparaat voor zijn geld.

Toentertijd was hij €230 bij Saturn Online (de goedkoopste) minus €50 cashback actie van HP. Dan werd het een mooie prijsje van €180.

Verbruik hier thuis, tot nu toe: 3333 pagina's totaal waarvan net iets meer dan een derde puur zwart-wit. Heeft tot nu toe 1,2 zwarte HP XL cartridges gekost. Qua kleur 1,25 maal 3 kleuren HP XL cartridges. Laten we aannemen dat dat een gemiddelde verhouding is.

Deze kleuren cartridges: pricewatch: HP 951XL Officejet Value Pack incl 75 A4 sheets (net wat goedkoper dan los + gratis papier)
En deze zwarte: pricewatch: HP 950XL black

( €53 * 1,25 + €24,50 * 1.2 ) / 3333 = ~2,87 eurocent per pagina.

Limitaties:
- Die halve initiële cartridges zijn niet meegerekend (geen idee hoe vol/leeg die nu precies zijn)
- Geen verzendkosten cartridges (mocht je ze puur los bestellen - ik heb prijzen genomen van webshops waar ik meer bestel)
- Geen papierkosten (maar die zijn voor elke printer hetzelfde)
- Geen afschrijvingskosten (moeilijk op puur afdrukken afschrijven, gezien overige functies)

Rommelen met niet originele cartridges doe ik niet sinds ik gewerkt heb ik een computerwinkel. Heel de week door mensen met een kapotte printer door nepperds. Dat komt zo ontzettend vaak voor en printerfabrikanten hebben dat zo graag.

Ik denk dat 3 cent de pagina qua inkt een aardige indicatie is voor deze printer.

[Reactie gewijzigd door Malarky op 13 december 2013 17:24]

Hoe is het met de inkt?
Gebruikt HP nog steeds hardnekkige chips in hun overpriced inktcardidges? en is de software nog steeds zo verschrikkelijk met namaakinkt?
@ lemming
Er zitten inderdaad chips op de cartridges. Echter, de Officejet lijn print over het algemeen een stuk goedkoper dan de Photosmart lijn.

De cartridges van de 8600, de 950XL(zwart) en de 951XL (kleur) hebben een capaciteit van respectievelijk +/- 2500 pagina's (zwart) en +/-1500 (kleur). (gebaseerd op iso-norm: ISO/IEC 24711). een zwart-cartridge kost €24,50, een kleuren-cartridge kost €18.-bron (en nee ik heb geen aandelen van hp, of het bedrijf genoemd in de bron ;-) )

Daarmee print deze printer voor minder dan 1ct/pagina zwart en voor +/- 3,6ct/pagina in kleur.
Mijns inziens moet je al behoorlijk wat printen, wil namaak-inkt interessant zijn. (in acht nemende het risico op foutmeldingen & vervallen van garantie bij gebruik van niet originele cartridges)

Over garantie gesproken: Indien het product binnen 60 dagen na aanschaf wordt geregistreerd op de pagina: link dan is de garantietermijn op dit product 3 jaar.
IK geloof dat deze printers juist relatief goedkoop zijn per geprinte pagina.

Dat is teminste wel het geval bij 8500, en ik verwacht dat dat voor dit model niet anders is.
Klopt, valt "opzich" nog mee als je kijkt naar andere printers.
Cardridges zijn normaal geprijst maar de inkt verdeling een stuk zuiniger :)
inderdaad, officejet printers zijn niet gemaakt om 2 printjes per maand te printen.. dan ga je trouwens véél geld kwijt zijn aan inkcartridges om verstopppingen op te lossen.

ik heb nj nog een ethernet only officejet maar kan via wifi uiteraard gewoon printen via het netwerk....
ben nen eens in de webinterface van m'n huidige offcejet gaan kijken; bijna 20000 geprinte pagina's :) .. toestel is aan vervanging toe
vroeger ( pfff, ik word oud... ) waren HP cartridges een stuk prijziger dan de concurrenten omdat HP de printkop in de cartridge integreerde, dit was weliswaar duurder, maar die printers die nu 10-15 jaar oud zijn werken vaak nog perfect ( heb voor noodgevallen nog een deskjet 500 staan ). nu zit net zoals bij de concurrenten de printkop in de printer zelf waardoor ze qua prijs op ongeveer gelijk niveau zitten als de grootste concurrenten zoals Canon en Epson.
Ook al een paar van deze dingen geinstalleerd bij klanten (4 om precies te zijn). Zelf heb ik nog een prima werkende OfficeJet Pro 8500A Plus, zolang het zacht plastic tandwiel voor cartridge/papiertransport selectie niet breekt hoef ik nog geen andere.
Hoop overigens dat ze dat zwakke punt hebben opgelost. Met de 8600 zijn ze ook eindelijk van die slangetjes afgestapt, je cartridges zitten nu weer op de printwagen ipv achter een klepje die met slangetjes is verbonden met de printkop.
Dat klinkt goed, dat wil ik ook wel eens proberen! Mijn ervaringen met inkjetprinters waren meestal niet goed, maar dat is alweer tijden geleden. Eens zien wat deze printer er van maakt dan.
Heb hetzelfde probleem gehad 2 keer zelfs, eerste keer opgelost door een belletje naar hp en tweede keer met een beetje constructielijm.
En ik wil ook wel eens zien of de drivers van dat ding beter zijn. Daar was ik nu 2 uur mee bezig voordat ik kon scannen,maar dan heb je ook wat (scanbestanden die groter zijn dan 2GB waardoor ze niet over te zenden zijn).
Die de fabrikant ingebouwde inktslangetjes zijn juist fijn voor een CISS, zo'n externe inkt tank. Met op de kop geplaatste cartridges zitten die slangetjes geheid klem tijdens het printen.
Super! Ik en een HP Photosmart. Ideaal zulke systemen; stroom is het enige wat ie nodig heeft aan bekabeling.
Mits de wifi van het ding niet telkens weg valt., Ik heb zelf het kleinere broertje van deze printer staan. Maar werkt niet voortreffelijk met wifi. Hij gaat in een soort en met van sleepmodus waar hij eerst uitgehaald moet worden door opnieuw de netwerkgegevens in te stellen alvorens je kunt printen. Kabel werkt dus vele malen beter.
Ohw, bugje denk ik. Rapporteren naar HP.

Ik heb een systeem van 80,- dacht ik. Ook na een paar weken stil gestaan te hebben pak ie het printen vrijwel direct weer op!
Ja het is op te lossen om de printer te blijven pingen om de minuut ofso. Naja daar kan ik mijn nas voor gebruiken. Echter gaat daardoor het stroomverbruik van zowel mijn NAS als de printer omhoog. Omdat ze beide niet meer in sleepmode gaan.
Hier bij een aantal klanten van mij is dit probleem geweest.. bij hp melden, en als deze nog in de garantie valt is het mogelijk dat er een nieuwe opgestuurd zal worden.. Dit ligt bij hp en ze erkennen de fout wel!
Ok thnx! Ik zal eens contact met hun opnemen.
en dat is de reden dat ik graag de security van dit apparaat aan de tand wil voelen. Voorgaande exemplaren scoorden namelijk beroerd op dit vlak, waarbij scans, prints en mails via het web te vinden waren. Default password was blank, en voor een office/business apparaat zou dat uiteraard een doodzonde zijn.
De printer heeft zelfs een uniek mailadres welke ontvangen emails direct print. Hopen dat dit adres niet openbaar wordt..
Je kunt instellen dat alleen vanaf bekende emailadressen geprint mag worden.
Niet meegedaan. Ik ben sinds een paar jaar in het bezit van een kleurenlaserprinter, ik ga niet meer terug naar een sputterjet. Ik had het helemaal gehad met verstopte cartridges. Ik hoop dat een ander er veel plezier aan heeft.
Verstopte cartridges komen vooral doordat mensen hun printer uitzetten als die klaar is. dan kan deze niet eens om de zoveel tijd een schoonmaak programma draaien.
Een printer moet ik gewoon uit kunnen zetten als ik klaar ben met printen. Volledig eens met erikdenv en Blasterxp. Die inktjetrommelzooi komt er bij mij ook nooit meer in. Veel te dure inkt en veel te veel irritatie als de boel weer eens niet werkt als het moet werken. Met laserprinters heb ik daar nog nooit last van gehad.
je bedoelt hun halve inktvoorraad in die spons daaronder blaffen
<< ik ook, al jaren geleden allerlei probeersels om inktjetprinters weer in beweging te krijgen. Ik print liever 1.000 grijstinten met een laser die het altijd doet - dan dat er weer een paar spuitmondtjes dichtzitten.
Laat me nu net deze printer thuis hebben staan en er niet echt tevreden over zijn.. Vaak vegen in de inkt door afbeeldingen, niet echt goed zichtbaar, maar ze zijn er wel.. En is niet mooi door paginagrote afbeeldingen ^^
Ik zie dat je nog geen review ervan hebt geplaatst, misschien handig? ;)
Moest hier expliciet vraag naar zijn, geen probleem, maar om over een printer een review te spreken vind ik een beetje kwn, absurd? ^^ In ieder geval te duur voor wat hij waard is ;)
Mijn vorige printer was een HP C510 Photosmart eStation, die alleen maar problemen heeft gegeven. Zo erg zelfs, dat hij na een hoop gezeur na 2 jaar neyond repair was en ik een andere printer uit mocht zoeken. Dat is een Canon MG6250 geworden waar ik, tot nog toe, zeer tevreden over ben. Voor de HP eStation had ik een Canon Pixma IP4000 die bijna 7 jaar probleemloos heeft gewerkt en die vervangen werd omdat de printkop defect was.

Ik zou deze HP Officejet Pro 8600 Plus E All in One wel willen testen om te zien of ik in de toekomst de aanschaf van een HP printer weer zou overwegen.
Als je hem wint, en een goeie review schrijft (hoeft niet persé positief te zijn) mag je 'm zelfs houden!
Ja, dat begreep ik al.

Ik heb in het verleden juist heel vaak goede ervaringen opgedaan met HP printers, zowel Deskjets als Laserjets. Sterker nog, 1 van de sterkste punten van de Laserjets 3/4/5 series, was dat je die dingen tot in het oneindige kon repareren.

Ben heel erg benieuwd. Als ik hem win, dan zal ik zeker een eerlijke review schrijven, ongeacht of de ervaringen positief of negatief zijn.
Ik wil graag deze mooie printer testen. Heb de laatste tijd veel uit te printen, kan ik deze printer gelijk goed testen :)
Ik wil hem zeker testen. Hoewel ik hem na het testen waarschijnlijk cadeau zou doen aan mijn zus welke voor school nog meer moet printen dan ik.

Overigens ben ik het meest benieuwd naar kosten/pagina.
1 2 3 ... 31

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee