Door Wilbert de Vries

Tweakers opnieuw genomineerd voor titel 'Website van het Jaar'

20-09-2013 • 08:00

160 Linkedin

Net als in de voorgaande jaren is Tweakers weer in de race voor de titel 'Website van het Jaar'. Net als vorig jaar zijn we in drie categorieën genomineerd: beste nieuwssite, beste prijsvergelijker en beste community.

Inmiddels hebben we dankzij onze community al diverse keren de titel Website van het Jaar in de wacht kunnen slepen. Uiteraard zijn we daar trots op, net zoals we dat zijn op het feit dat we in het afgelopen jaar ook verkozen werden tot beste en populairste nieuwssite én beste en populairste prijsvergelijker. We zijn zo mogelijk nog trotser op onze community, die zichzelf vorig jaar beloonde met de passende titel 'beste community'.

Laten we eerlijk zijn: zonder onze community zou Tweakers die prijzen nooit in de wacht hebben gesleept; dat beseffen we ons terdege. We doen dan ook nog steeds ons uiterste best om naar alle feedback en suggesties te luisteren. Zeker na de introductie van Tweakers 7 moesten we vol aan de bak en hoewel er altijd verbeterpunten blijven, is de huidige versie van Tweakers voor velen meer dan bruikbaar.

Ook dit jaar hopen we dat jullie weer massaal op Tweakers zullen stemmen, zodat we samen weer een jaar lang kunnen pronken met een paar mooie titels. Ook hopen we dat jullie, onze community, ons van de noodzakelijke feedback blijven voorzien. Zonder jullie zou Tweakers Tweakers niet zijn en een stem op ons voelt voor ons als een blijk van waardering en erkenning dat we het goed doen of in ieder op de goede weg zijn.

De organisatie van de Website van het Jaar-verkiezing heeft de manier van stemmen niet gewijzigd. Bij de stemming wordt nog altijd gevraagd naar een oordeel over de inhoud, vormgeving en navigatie, en er wordt gekeken naar de mate waarin stemmers een site aan vrienden en bekenden zouden aanbevelen. Meedoen is eenvoudig; via een van onderstaande links kun je, tot uiterlijk 25 oktober 2013, op Tweakers stemmen. Houd er rekening mee dat je je stem moet bevestigen via een link die je per mail krijgt toegestuurd.

De organisatie van de Website van het Jaar-verkiezing verloot onder de deelnemers een HP Envy x2, twee Sony-handycams en drie draadloze Jawbone-speakers, dus wie weet doe je met je stem niet alleen alle andere tweakers, maar ook jezelf een plezier ;)

Mocht je nog wat stemenergie over hebben, dan zouden onze Persgroep-collega's van AD.nl, AutoTrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair, Q-Music en Volkskrant.nl je beoordeling ook enorm op prijs stellen.

Namens iedereen: alvast bedankt!

Reacties (160)

Wijzig sortering
Schiet tweakers daar nou echt zoveel mee op? Ik wil best op jullie stemmen hoor, daar niet van, maar al die "beste ... van het jaar" titels, je wordt er tegenwoordig mee doodgegooid. Ik hecht er in ieder geval geen waarde aan als een produkt zo'n titel heeft.
Het kan net het verschil betekenen in de communicatie waarop iemand besluit om toch maar voor Tweakers te gaan. Ieder beetje helpt. En baat het niet, dan schaadt het niet.

Maar het is niet alleen maar voor de adverteerders; het is ook belangrijk voor ons intern, gewoon als mensen. Het is toch een blijk van waardering van een bizar grote groep slimme mensen en stimuleert ons om Tweakers nog beter te maken. Op kantoor hebben we een klein hoekje met alle awards. Telkens als ik daar voorbij loop voel ik me trots dat ik voor zo'n community mag werken en stimuleert me om net ff dat beetje extra te doen.

Natuurlijk blijkt de waardering ook vanuit de reacties, de mails en gesprekken als ik een Tweaker tegenkom, maar toch heeft een fysiek object ook wel wat :+
In dat geval zal ik toch even stemmen op jullie :D
Waarvoor oneindig dank!
Jij niet, maar ik vermoed de adverteerders wel
Anoniem: 372172
20 september 2013 08:04
Done ! :)
Zeelandnet maakt het heel bont om op hun te stemmen. Er worden prijzen in het vooruitzicht gesteld wanneer je op ze stemt....Alleen op de prijzen maak je sowieso kans ook wanneer je op een andere provider stemt, of stemt op Tweakers net. De hele verkiezeing heeft verder nauwelijks iets te maken met het stemmen op kwaliteits-sites maar zijn meer een populariteits verkiezing. Een beetje een missverkiezing voor sites dus.
Neemt niet weg dat ik T.N natuurlijk wel een kwaliteitssite vind. :*)

[Reactie gewijzigd door jostytosty op 20 september 2013 13:11]

Dat zijn toch gewoon de website van het jaar prijzen? Of verloot zeelandpret daarnaast nog extra prijzen?? Dat zou wel een beetje jammer zijn..
Zeelandnet heeft anders wel meerdere keren bewezen dat ze de beste imnternetprovider van NL zijn dus zo raar is het niet...
Daarnaast kan geen enkele site t zonder t promoten van hun gebruikers dus dat is terdege wel belangrijk. De prijzen zijn gewoon een leuke toevoeging/extra kans dus om nou te stellen dat t nauwelijks te maken heeft met kwaliteitssites vind ik dus zwaar kort door de bocht....
Voted!! Alleen voor het AD.nl (moet ik eerlijkheidshalve zeggen) verrek ik het een stem uit te brengen.. wat een onoverzichtelijke site.. bah..

Tweakers heeft natuurlijk 15 sterretjes gekregen! :Y)
Je kan natuurlijk een negatieve stem uit brengen. ;)

(like i did, want AD is inderdaad een rommelsite, als papieren krant is het wel prima!)
Maar je kunt toch maar 1x stemmen per categorie?
@ ventieldopje

Dat is ook zo.

Je moet daarvoor je stem bevestigen Anders is je stem niet definitief. Je kan wel overal voor stemmen en niet beversigen. maar dan telt je stem niet mee.

Als je bijvoorbeeld eerst stemt tweakers, dan op NOS en dan op het AD, en je bevestigd hem dan stem je voor het AD. (omg)
Eigenlijk toch goed gevonden van die mediabedrijfjes die hierachter zitten.
Je nomimineerd veel bezochte sites en je stuurt er meteen een heel reclamepakket mee bij (logo, banners, etc)
Die veel bezochte sites gaan vervolgens reclame maken omdat zij dan de titel "website van het jaar" kunnen dragen.

Plots krijg je dus gigantisch veel bezoekers langs, gratis bovendien en wat doen die allemaal? Die vullen allemaal braafjes hun emailadres in & bevestigen dan ook braafjes de confirmatie email.

Zelfs al staat het volgende in de privacy vermelding:
voor websites krijgen e-mailberichten van MetrixLab, PanelPartners of Opinionbar met informatie of een uitnodiging voor een onderzoek.

Ze mogen je spammail sturen om mee te doen met Opinionbar, een site waar je kan inschrijven om mee te doen aan onderzoeken waar je geld voor krijgt. En als je 10 euro hebt verdient kan je ze laten uitbetalen (algemeen genomen op dat soort sites duurt dat minstens een jaar)

Voor de rest zou je mailadres niet door derden gedeelt worden, kunnen ze wel schrijven maar als het bedrijf overgekocht word heb je geen garanties meer wat er verder mee gebeurd. En tussen wat ze schrijven en wat ze doen zit vaak ook een groot verschil op. Begin maar eens te bewijzen dat zij je emailadres doorverkocht hebben en dat je daardoor nu mails krijgt voor viagra
Ik snap je punt, zeker met al die privacy toestanden van tegenwoordig.

Je mist echter wel een cruciaal puntje:
Mensen die deelnemen aan het onderzoekspanel voor websites krijgen e-mailberichten van MetrixLab, PanelPartners of Opinionbar met informatie of een uitnodiging voor een onderzoek.

Dat eerste deel van de zin, een cruciaal deel, laat je blijkbaar weg, expres of niet expres. Ze geven hier aan dat je inderdaad e-mailberichten kan ontvangen met informatie of onderzoek, als je deelneemt aan het onderzoekspanel. Als jij dus alleen maar stemt dan is er dus niets aan de hand en krijg je dus ook geen spammail. Ik kreeg alleen een e-mail met de vraag of ik als oud-stemmer wellicht nog een keer wilde stemmen en dat vind ik persoonlijk geen spam.

Ik snap je "onrust" maar laat geen dingen weg als je bedrijven gaat verwijten dat ze je spammail sturen als dit niet het geval is na het bevestigen van een stem.
nee niet met opzet => deelnemen aan het onderzoekspanel voor websites vertaald bij mij naar hetzelfde als stemmen voor een website. Immers het is een onderzoek naar welke site de beste in een bepaalde categorie staat. Bijkomstig is dit geen algemene privacy beleid maar enkel die voor de site waar je kan stemmen.

En ik zeg niet dat deze firma's effectief inbreuk zouden maken maar het zou mij ook niet verbazen.
Ik heb nog aan tafel gezeten waar men als extra lijsten emailadressen (met naam en adres) wou verkopen voor veel geld en zonder dat ze zelfs het woord privacy nog maar in de mond namen. En dat waren gewone zelfstandigen/bedrijfsleiders die voor de rest niet echt niets verkeerd doen. (of toch voor zover ik die mensen ken)

Edit:

Trouwens, mooi tweakers profiel. Speciaal een account aangemaakt om te kunnen reageren op mij, ik voel mij vereerd _/-\o_

O-)

[Reactie gewijzigd door sprankel op 20 september 2013 13:20]

Kwestie van je wachtwoord vergeten als je is een keer wilt reageren, maar dat terzijde ;)

Ik heb zelf af en toe meegeholpen aan, veel kleinschaliger, dergelijke onderzoeken en kreeg inderdaad ook enkele berichten zoals jij met jouw eerste reactie aangaf.

Heb even verder zitten zoeken en het onderzoekpanel staat los van de verkiezing. Het onderzoek voor de beste website is inderdaad een onderzoek, maar het e-mailadres wat je daar opgeeft zorgt alleen voor de stem. Ken mensen die al in 2009 hebben gestemd en zich niet hadden opgegeven voor dat Opinionbar. Heb even nagevraagd of je gelijk had betreffende de "spammail" die je zou krijgen, maar op een invite voor het stemmen na, hebben zij geen andere mail ontvangen om deel te nemen aan onderzoeken.

Dat het je niet zou verbazen begrijp ik dan ook wel volkomen, aangezien gegevenshandel voor bedrijven altijd interessant zal blijven.
ik zeg niet dat ze effectief spam mail verzenden. Beter nog, mochten ze een sturen van Opinionbar dan is het geen spam. Immers door je in te schrijven geef je het akkoord van hun privacy beleid wat zegt dat ze je een mail mogen sturen voor partner Opinionbar.

En websitevanhetjaar.nl komt van metrixlab. En metrixlab beheert oa ook Opinionbar.
Dus het is 1 bedrijf opgesplitst in meerdere juridische bedrijven. Iets wat helemaal niet ongewoon is in de bedrijfwereld en zelfs bij banken gedaan word. (soms ook wel dochterbedrijven genoemd)

Ik zie dan ook niet in waarom onderzoekpanel en verkiezing los van elkaar zouden staan.

En wat is dan je normale account?
Dat ze bij een en hetzelfde bedrijf horen is mij inderdaad bekend. Dat het geen spam is als je je opgeeft voor Opinionbar is mij ook zeker duidelijk.

De e-mailadressen van het onderzoekspanel en de stemmers van de website van het jaar verkiezing lijken mij wel gescheiden te worden. Je kan immers aanvinken dat je je opgeeft voor Opnionbar (oftewel als je dit uitzet schrijf je je niet in voor het onderzoekspanel.

Zoals ik al zei ontvangen mensen die al eerder gestemd hebben voor zover ik weet geen mail met de vraag of ze mee willen doen aan een onderzoek. (op de mail voor oud-stemmers die gevraagd worden dit jaar weer te stemmen na)

Het lijkt mij natuurlijk wel dat het bedrijf zeker leden voor haar onderzoekspanel probeert te werven, maar dat is natuurlijk niet meer dan logisch voor een commercieel onderzoeksbedrijf.

Mijn account is nibortreab, maar op deze PC was m'n wachtwoord niet opgeslagen en ik was hem dus vergeten (FridayFever waarsch :P) dus thuis fix ik dat maar even. Gebruik dit account dus alleen even voor deze conversatie ;)
Dat gaat goed vooruit bij jou:
om 11:51 nog op gta reageren en om 12:06 al van pc veranderd, wachtwoord vergeten, mijn reactie gelezen, account aangemaakt en een reactie geplaatst. :9~
Kwestie van switchen van werkplek, komt wel eens voor, maar dat kan aan mij liggen ;) Vooruit is het zeker aangezien dit ding wat sneller werkt en het minder ver lopen is naar de koelkasten
En nog steeds geen fatsoenlijke mobiele website of app. Daarom gaat mijn stem dit jaar wederom naar iemand anders. Sorry.
Als je onze .plans hebt gelezen weet je dat we druk bezig zijn met een responsive design, maar dat maak je niet eventjes in een paar maanden. Ondertussen zijn er een hoop testers al druk in de weer mee en hopelijk kunnen we rap de poorten openzetten voor de rest!
Ik weet dat tweakers.net druk bezig is om de mobiele ervaring te verbeteren. Echter duurt het wat mij betreft simpelweg te lang. Bijna 2014 en nog steeds is het behelpen. Er wordt vanuit de community jaren gevraagd voor een mobiele template en ik zelf persoonlijk vind het schandalig dat een tech site als tweakers nog steeds mobiel onvriendelijk is. Natuurlijk zullen er allerlei redenen zijn geweest waarom het zo lang geduurd heeft, wat mij betreft hoef ik geen argumenten te horen zoals capaciteit, planning enz enz.

Feit is het volgende:

Smartphone tijdperk...
2013, bijna 2014...
Tech website waarvan ongetwijfeld de meeste bezoekers een smartphone hebben...
Website mobiel onvriendelijk...
Jaren groot vraag naar mobiele template...
Nog steeds geen mobiele template...

Terwijl sites zoals FOK en Viva(!) wel prima templates hebben die het prima doen op een telefoon. Tweakers is gewoon wat dit betreft achtergebleven.

[Reactie gewijzigd door magnifor op 20 september 2013 17:56]

Ik geef je ook geen ongelijk verder. Maar vergeet niet dat Tweakers een gigantische website is en de voorbeelden die je noemt allen een stukje kleiner zijn :) als je groot bent, duren zaken wat langer, zo simpel is het
Misschien ben ik bevooroordeeld maar ook mijn stem heeft Tweakers! O+
Ach, we zijn allemaal wel wat bevooroordeeld ;)
Anoniem: 467970
20 september 2013 09:11
Gestemd, maar vragen of ik ook op Q-music stem is wel een beetje teveel van het goede ;)
Beoordelen is anders dan stemmen. Dat vindt ik ook sympatiek van Tweakers; niet aanzetten tot stemmen voor een bepaalde website omdat het een "collega" site is maar gewoon eerlijk je stem uitbrengen met als doel dat de beste moge winnen.

Ik zal dan ook stemmen en Tweakers op in ieder geval twee van de drie positief beoordelen (van de overige deelnemers in de categorie Vergelijk is alleen Independer een serieus alternatief maar aangezien ik dat 1 x per jaar gebruik, krijgt Tweakers ook daar van mij "de volle pot").
Ik doe ook elk jaar weer de volle aantal sterren geven. T.net is mijn meest bezochte website, meerdere keren per dag. Enige minpuntje is dat nieuws op hardware.info of zelfs nutech.nl soms eerder is dan hier, maar dat maakt qua beoordeling niks uit voor me. Ook is de pricewatch vaak traag achter mijn laptop (enkel de pricewatch en V&A module), maar verder is de website overzichtelijk, zonder al te veel banners/reclame en genoeg customizable. Top website, top community en ik stuur altijd iedereen naar tweakers! Ook van mij overal 3 tienen!
Je kunt de server tijden terugzien in de broncode van de pagina (helemaal onderaan in een HTML comment). Daar kun je zien dat de pricewatch toch best wel snel is. Als je wel resultaten hebt die boven de 0,5 seconden uitkomen zou ik dat melden op het forum. Anders ligt het waarschijnlijk aan je pc.

Dit is bijvoorbeeld die van tweakers.net/pricewatch:

<!-- Server: Phobos, Server time: 0,0385 s (C: 0,0320; Q: 3; 0,0004; E: 1; 0,0010 s, M: 8; 0,0028 s, A: 0; 0,0000 s), Mem: 10291 KB, User: wildewouter, Engines: (S) phobos (1) -->

Je ziet de totale servertijd en het aantal queries, cache calls, engine calls etc.
Zo, even mijn stemmen uitgebracht.

Nieuws en Informatie: Nu.nl
Vergelijken: Breedbandwinkel
Community: Facebook

Het is toch de bedoeling om anderen ook een keer iets te laten winnen?

Ok, geintje, uiteraard gaat mijn stem naar de belangrijkste website in mijn leven.
Hulde voor Tweakers.
Ik snap echt niet dat Facebook als een community wordt gezien. Een groep mensen maakt nog geen community, hoe groot die ook is. Een community is een groep mensen dat elkaar helpt, met elkaar discussiert en bovenal, elkaar respecteert. Ondanks dat het er af en toe hard aan toe kan gaan in de reacties bij artikelen en op het forum, is Tweakers volgens mij bij uitstek de community waar alle drie de aspecten erg goed zijn
Tweakers is een goede mooie site, maar dit soort 'verkiezingen' vind ik toch een beetje jammer. Uiteindelijk draait het toch uit op dat de beste website degene is met de grootste community. Je kunt net zo goed de actieve gebruikersaantallen van de geïnteresseerde sites naast elkaar leggen en dan heb je vermoed ik al zo'n beetje de uitslag.

Misschien is dit goed voor marketing of zo, maar Tweakers heeft natuurlijk helemaal geen verkiezingen nodig om 'de beste' site te zijn. Interessanter is om naar de mutaties in actieve ledenaantallen te kijken of Tweakers afzwakt, het hoge nivo vasthoudt of nog verbetert.
Ik zou het nog sterker willen zeggen: die hele verkiezing is grote onzin. Voor elke website is er wel een doelgroep, en omgekeerd is er voor elke doelgroep wel een website. Wat maakt dan een specifieke website tot de beste? En mee eens: Tweakers heeft een grote community, krijgt daardoor veel stemmen, en zal wel weer winnen. Van harte gegund, maar de waarde is m.i. nihil.

Los hiervan bezoek ik uiteraard T.net dagelijks met veel genoegen, en dat al zo'n 13 jaar. :)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 13

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee