Door Wilbert de Vries

Bol.com en Tweakers geven vijf e-readers weg

23-09-2013 • 08:00

71 Linkedin

In samenwerking met Bol.com kan Tweakers voor het derde jaar op rij enkele users verblijden met een e-reader. Nadat we eerder al de PRS-T1 en PRS-T2 weggaven, is het nu de beurt aan de PRS-T3-reader van Sony. In totaal kunnen we er vijf weggeven.

Net als zijn voorgangers heeft de PRS-T3 een 6"-display. Ditmaal is de resolutie van het e-ink-scherm echter geen 800x600 pixels, maar 1024x758 pixels. Het geheugen is met 2GB wel gelijk gebleven. De accu zou het bij elke dag een half uur lezen terwijl wifi is ingeschakeld 1,5 maand volhouden. Als wifi uit staat, zou dit twee maanden zijn, aldus Sony.

Bol.com en Tweakers kunnen in totaal vijf van deze nieuwe Sony-e-readers weggeven. Om kans te maken op een van deze PRS-T3's hoef je alleen de vraag te beantwoorden waarom jij de e-reader zou moeten winnen. Meer informatie over hoe je kunt meedoen, staat in dit speciale topic.

Update 2 oktober: de winnaars zijn 1 oktober geïnformeerd.

Spelregels

 • Meedoen kan van 23 t/m 29 september 23.59 uur. Details staan in het gelinkte topic
 • Werknemers en crew van Tweakers zijn uitgesloten van deelname
 • Testers krijgen uiterlijk 1 oktober bericht via e-mail
 • Bol.com selecteert de winnaars op basis van hun inzending
 • De vijf winnaars publiceren binnen twee weken na ontvangst een userreview in de Pricewatch

Reacties (71)

Wijzig sortering
mooi gebaar
als ik hem zou winnen dan zou ik hem schenken aan mensen die altijd klaar staan voor de armsten in hongarije en zelf niet veel hebben.
zou een mooie opsteker zijn
Graag zou ik deze e-reader willen winnen. :D Net als renzo4000 ben ik tot nu toe nog niet overtuigd om er een te kopen. Ik houd het bij mijn phablet, maar ik zou toch graag eens over een langere periode - lang genoeg om een boek te lezen, ipv die paar minuten in de winkel - een e-reader willen hebben om hem eens goed uit te proberen. Wie weet zijn mijn vooroordelen wel flink onterecht.
Zie mijn vorige bijdrage. Een e-reader heeft haar eigen voor- en nadelen. En die komen zwaarder te wegen, of juist lichter aan de hand van hoe jij doorgaans leest, hoe, wanneer en waar.

Lees je alleen in bed, dan is een-reader best handig. Wil je hem meenemen, dan is een cover vereist en een briefcase of tas want hij past niet in een binnenzak of zo. Wordt je vaak onderbroken, dan is een e-reader handig, je hoeft nooit bladwijzers te gebruiken want hij weet altijd waar je was.

Lees je veel boeken tegelijk, dan is een e-reader mooi. 1000 boeken meenemen kan, maar is ook weer iets te veel van het goede. Maar doe je een studie en heb je heel veel bronnen nodig, dan is ie weer handig.

En zo heeft iedereen in het leven bepaalde eisen. Maar over het algemeen denk ik dat voor de meeste mensen zal gelden dat de voor en nadelen tegen elkaar opwegen. En dus rijst de vraag: in welke mate is deze gadget een oplossing voor een probleem, of meerdere problemen t.o.v. een normaal boek.

En als het min of mee tegen elkaar opweegt, waarom dan niet het klimaat sparen en het niet kopen?
Maar doe je een studie en heb je heel veel bronnen nodig, dan is ie weer handig.
Ik heb geprobeerd wetenschappelijke papers te lezen op een e-reader voor mijn afstuderen. Dat was niet te doen. Een technisch paper lees ik niet van pag-1 naar pag-eind en de meesten om mij heen ook niet. Je kijkt meestal eerst naar grafieken, dan ga je lezen wat eronder staat. Soms staan er rare zelfbedachte termen en moet je terug naar pag-1 om op te zoeken wat die betekenen. Papers lezen voor een technische studie, nee dank je.

Het kan zijn dat dat aan afstuderen ligt, omdat je dan niet zo bekend bent met de stof. Ik moet zeggen dat veel profs ook bakken met uitgeprinte papers hadden liggen, maar misschien is dat nog ouderwetsheid. Eitherway kan ik het technische studenten niet zonder meer aanraden.
Ik vond het juist wel handig tijdens mijn afstuderen. Heb toch vaak de zoek functie gebruikt. Ik kan nu ook echt niet meer zonder... Ik lees ook altijd gewoon veel op een computer scherm. Voor mij werkt dit goed.

ps. Ik ben ook een technische student.
dat zijn ze zeker, ereaders zijn top! Ga mijn 3e uitzoeken binnenkort (don't ask).

Voor de 60 euro (kobo touch) moet je niet te lang twijfelen. Het is een heerlijk rustig gevoel om te lezen op een ereader, alleen al vanwege het feit dat hij niets anders kan (geen multi-app) en je dus nooit afgeleid wordt door een app-update of email.
Als je op vakantie gaat, onmisbaar!
 • Leesbaar in de volle zon
 • Een e-reader weegt bijna niets
 • Geen gedoe pagina's die steeds terug slaan
 • Opladen hoeft bijna niet
 • Je hoeft niet te twijfelen tussen meerder boeken, je neemt ze gewoon allemaal mee
Mine .. .mine ... mine :)

Ik heb zelf de stap nog niet gemaakt om een ereader te kopen, ze hebben me nooit echt weten te overtuigen.

Echter afgelopen zomervakantie (Turkije) liep ik enorm te worstelen met mijn iPad mini om het goed te kunnen lezen (zelfs in de schaduw). De buurvrouw had een cheapass ereader van de kijkshop, maar eerlijk is eerlijk zij was beter in staat om ontspannen een boek te lezen dan ik :P
Ik heb de stap gemaakt omdat ik niet langer boeken las. Ik ging niet meer naar de bibliotheek en heb mijn abonnement opgezegd. Te druk met andere dingen.

Ik dacht dat een e-reader mijn interesse in lezen weer zou stimuleren. Als ik eerlijk ben, dat deed het, maar slechts tijdelijk. Alweer gaan er nu dagen voorbij dat ik niet lees. Hoewel een e-reader wel erg makkelijk in het gebruik is.

Mensen sommen vaak wat nadelen op, zoals bladzijden die traag omslaan.

Maar iedereen die ooit in bed een normaal boek las kent de nadelen. Een boek moet je een bladwijzer in doen of een pagina hoekje omvouwen. Soms is het boek zo klein en dik dat je het niet even omgekeerd kunt neerleggen omdat de spanning in de rug het boek als het ware weer samentrekt. Ik heb wel eens op een boek moeten hameren omdat ie zichzelf praktisch sloot.

Verder is een boek vaak onhandelbaar. Dan wil je een pagina omslaan en moet je je vinger nat maken omdat je anders er geen grip op krijgt. Soms doe je het te ruw en krijg je een scheur. Soms wil je dat doen met het boek tegen je benen, liggend onde de dekens terwijl je met een andere hand iets eet en dan wankelt het boek alle kanten op terwijl je de pagina aan het omslaan bent. Het is me vaak gebeurd dat het hele boek wegglijdt en dan dicht klapt. En waar was je ook weer?

Boeken zijn nostalgisch en geven een geur soms. Net als boekjes zoals manuals bij games. In principe houd ik wel van de nadelen van een boek, je accepteert ze en het hoort er bij en het is misshciend e charme.

Maar een e-reader heeft zeker voordelen. En ook weer nadelen, zo gaat dat altijd. Hij gebruikt toch energie, maar er is minder hout nodig om boeken te maken. Dan weer, de boeken staan op eens server en die eet altijd stroom. En stroom komt uit kool of gas, soms zelfs olie. Allemaal schaarser wordende bronnen.

'Onze e-boeken worden bewaard op een op zonnestroom draaiende server' heb ik als reclame nog niet gezien...

Een boek van papier neem je overal mee heen en je gooit hem letterlijk op je hotelbed. Dat doe je met een gadget niet. En die heeft toch een goede hoes nodig. Ik heb al vaak gedacht dat ik even de e-reader mee zou nemen op de fiets ergens naar toe. Maar hij is te groot voor de binnenzak en in de zomer heb ik geen jas aan. Ik was te zuinig en dus heb ik geen cover aangeschaft. En dan nog kun je er niet op gaan zitten. Dat boek op bed daar kon je eventueel nog overheen rollen. Met een gadget...breekt het glas...

Dus ik neem de e-reader eigenlijk niet mee. Een boek hoeft niet opgeladen te worden...Een boek heeft zelden een grote print fout. Een e-reader maakt soms een rotzooi van de layout. Halve pagina;s en vreemde afbreek punten in de tekst.

Ik heb wel eens een boek gehad dat zo vreemd in elkaar zat dat met de voetnoten de hele zooi in de war raakte. Dan moest ik letterlijk elke twee pagina's één pagina terug gaan om de laatste zinnen van de vorige pagina te lezen anders sloeg ie ze gewoon over.

Een e-reader lost een aantal 'problemen' op, waar ik problemen in aanhalingstekens zet. Meer dan 200 jaar papieren geschriften is een baseline modus voor ons geworden. Van een boekrol naar een boek zoals wij dat kennen was een vooruitgang. Een e-reader kent ook weer haar eigen nadelen en typische dingetjes. Dus of het nu een verbetering is of een oplossing voor een probleem, ik denk van niet. Het wordt dan dus een keuze tussen welke ongemakken je verkiest boven andere of welke voordelen je verkiest boven de andere.

In de balans met alle voor- en nadelen...ik zou je niet kunnen zeggen waar de balans op uitslaat.
Je vergeet het belangrijkste argument van veel mensen: in plaats van 2 kilo boeken meenemen in de koffer, ben je met 100 gram klaar ;)
Zelfs in de schaduw???

Wat voor schaduw was dat dan? Ik zou dat ding toch maar terug brengen voor een andere...
Op het moment dat het buiten erg zonnig is, is een tablet (die initieel niet bedoeld is voor ebooks te lezen in de zon) gewoonweg niet ideaal. Verlichting moet op maximaal en je zit voornamelijk met het reflectieve glasoppervalk dat parten speelt. Ja, je kan ook met je ipad mini buiten lezen, is het ideaal ... nee!

Er is overigens niks mis met mijn ipad mini, dus terugbrengen is niet nodig. Toch bedankt voor je tip.
In *echt* felle zon (die heb je in nederland niet, maar rond de middellandse zee wel) is zelfs in de schaduw nog zoveel licht dat een LCD scherm niet goed is te lezen. De iPads zijn wel ongeveer de helderste schermen die je kan krijgen, maar dat is niet genoeg.
Ik zou deze graag willen winnen om aan mijn vrouw te geven. Die moet dagelijks een uur met de trein naar haar werk...... en weer terug. Dus dan heeft zij een lekker handzaam apparaat om haar hobby uit te oefenen, LEZEN.

Afwachten dus, wel weer leuk zo'n actie.
Als je van je vrouw houdt kan je toch ook best wel 100 euro uitgeven voor zo'n mooie e-reader?
Ditmaal is de resolutie van het e-ink-scherm echter geen 800x600 pixels, maar 1024x758 pixels.
Moet dit geen 1024x768 pixels zijn? Maar ik zou hem hoe dan ook willen winnen, lijkt me handig . :)
Dat zou je denken, maar volgens http://www.sony.nl/product/rd-reader-ebook/prs-t3 is het toch echt 1024x758 pixels.
31 September? Ach ja ik wil er graag eentje zodat ik ook eens lekker kan e-readen in bed ;).
31-09: _o_

OT:
Zou wel een leuk verjaarscadeau zijn.

[Reactie gewijzigd door Freee!! op 23 september 2013 08:21]

Ik heb de PRS T-1 al eens via Tweakers / bol.com gewonnen. Ik geef anderen een kans :)
Oo deze zou ik graag willen winnen.

Maar ach, wie wil er geen prijs winnen, maar een e-reader die heb ik zelf niet, zou mooi zijn.

Mail verzonden. :)
Toevallig, vorige week na 3 jaar van een PRS-650 te hebben genoten deze voor de 3000000 keer laten vallen, Pakte dit keer echter minder positief uit; kapot scherm, Zou dus wel een nieuwe kunnen gebruiken.
Oké, ik moet een creatief en origineel betoog schrijven waarom ik die prijs zou verdienen.......hahaha. Nou dan weet ik het wel.........mijn literaire gaven zijn daarvoor te beperkt. 8)7
Misschien denkt iedereen wel zo ;)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee