Door Femme Taken

Architect

Uitbreiding Gathering of Tweakers

10-12-2000 • 07:35

62 Linkedin

Zaterdagavond heeft GoT een uitbreiding gekregen met 7 extra forums, waaronder een non-Windows forum voor onderwerpen zoals Linux, FreeBSD, BeOS, Netware. Verder zijn de hardware forums en webdev in meer categoriën opgedeeld. Op deze manier hopen we wat meer overzichtelijkheid aan te brengen in het grote aantal topics - soms honderden per dag voor één forum. Topics van een paar uur oud verdwenen hierdoor al snel in de vergetelheid.

De minder diepzinnige topics in Stuffis Generalis vinden nu hun plekje in het Off-Topic Forum, dat min of meer beschouwd kan worden als een vervanging voor het ter dood gebrachte Onzin Forum. Over de zin en onzin van het Onzin Forum kan eindeloos gediscussieerd worden. Feit is dat een grote groep GoT'ers fanatiek voorstander is van het OF, terwijl een even zo grote groep falikant tégen is. Het resultaat is een keiharde patstelling waar wij admins niet veel kaas uit kunnen breien.

Het Off-Topic Forum geldt als middenweg tussen een zwaar intolerant anti-lichtzinnigheidsbeleid en de anarchie van het OF . Bedoeld voor de minder diepzinnige topics, maar wél met duidelijk policies en een harde opstelling van de slotenmakers als iemand over het randje springt. Op die manier hopen we te voorkomen dat het weer net zo uit de hand loopt als met het Onzin Forum, waarin flames en ranzigheden aan de orde van de dag waren. Het is erg jammer dat het zover heeft moeten komen, maar dat is nu eenmaal het probleem als een community een dergelijke omvang aanneemt...

Om te voorkomen dat de minder bedeelde tweakers met een kleine monitor door het grote aantal subforums het uitzicht op het forumoverzicht verliezen, komen er in de prefs een paar checkdozen waarmee de oninteressante forums desgewest gedeselecteerd kunnen worden. Dit moet moet nog bij elkaar geprogd worden, maar in ieder geval is er nu de nieuwe forumindeling waar al een aantal dagen op werd gewacht.

Drie kleine kleutertjes die zaten in een rack...

De nieuwe database server (da's de zwarte kast onderin) die we vrijdag in zijn rackje hebben gestopt draait trouwens als een trein. De load van de webservers is ook beduidend lager dan de onfrisse >8.00 die we van Appie gewend waren .

Over een week of wat gaan we nog een keer naar Vuurwerk om een 3e webserver te plaatsen en Artemis haar definitieve procjes te geven (er zit nu 2 x 733 MHz in, dat moet 2 x 866 of 933 worden). Ook komt er waarschijnlijk nog een dedicated gameserver bij en zijn we nog steeds bezig met hardwarematige loadbalancer. Ons rekje is nu dus nogal leeg, maar dat gaat veranderen

Reacties (62)

Wijzig sortering
De discussie wel/geen OF hebben we al tientallen keren in 'Lieve adjes' zien terugkomen, onze beslissing staat vast en de komende tijd zullen ze zien of het een goede oplossing was. Blijkt het ook deze keer uit de hand te lopen dan zal het definitief verdwijnen. Kortom: hierover blijven discussieren mag best, maar is nogal nutteloos.
Nee ben ik het niet mee eens. Een OF forum is wel handig als je ff wilt blaten. :)
Als je ffies wil blaten, dan ga je toch lekker je moeder lastig vallen, of op ICQ randomchat doen ofzo...
Ik heb geen mening over OF verder, maar als ik de verhalen van beide kanten bekijk, kan ik me wat bij de gang van zaken voorstellen. En vind ik dat de adjes zich zeer netjes opstellen door nog een poging te wagen..
me moeder zit nu net op een iets andere gedachtenkronkel dan ikzelf.. op got heb je meteen ook een ruim publiek voor je onzin.. als je er zo'n hekel aan hebt kan je toch ookk gewoon uit OF wegblijven? noujah, allemaal een beetje toleranter en t komt wel weer goed..
trouwens.. 'k vraag me af hoeveel onze grootheid verdiende aan OF.. al die bannertjes daar, moet lekker hebben aangetikt (meer dan enig ander forum)
Hij verdient misschien zowiezo genoeg, maar of ie die inkomsten toch zomaar kwijtwou?
Er is er maar &'tje die't weet, en die zal't heus wel voor zichzelf houden :)
Waarom heet het ene forum "Windows operated systems, terwijl het andere "non-Windows operating systems" genaamd is?
nou, omdat andere operating systems ook daadwerkelijk operaten terwijl windows operated systemen afhankelijk zijn van de grillen en kuren van windows }>
dus als ik het goed begrijp is de huidige serverbezetting:

- Athena - webserver
- Artemis - webserver
- Aphrodite - dbase server

en zijn jullie bezig/op zoek naar

- een 3e webserver
- een gameserver
- loadbalance systeem

correct me if i'm wrong.

Daar moeten natuurlijk ook weer namen voor verzonnen worden. Ik stel voor:

Ares - voor de gameserver. Ares was de god van de oorlog ( hoe toepasselijk tijdens UT :)
Apollo - voor de 3e webserver. God van "prophesy and healing" ( dus mocht er een van de servers uitvallen, dan zorgt Apollo voor de redding ;-) )
Hera - voor de loadbalancer ( ik duim voor jullie voor de Cisco ) godin van de geboorte en het heilige huwelijk. Aangezien de loadbalancer er voor zorgt de load te verdelen, en dus in feite alle servers zo goed mogelijk te laten samenwerken, een toepasselijke naam :)
Zij er nog meer Griekse namen voor de derde webserver te bedenken met een enigzins relevante betekenis? (ikke nooit Grieks gehad hebben). Dan hebben we weer een onderwerp voor een frontpage polletje :).
Wat dacht je van Zeus, god der goden, oppergod van de Grieken...
Klinkt wel heavy!! :)
Wat dacht je van Thor?
Da's Germaans en niet Grieks. Niettemin een leuke naam. Of zou Loki beter passen; troublemaker god??
}>
Hefaistos
Euridice
Orpheus
Odysseus
Nestor
Ajax (lijkt me minder geschikt)
Hector
Helena
Hera
Enigszins relevante namen? Laat naar je kijken.

door Athena te degraderen tot een webserver ipv de naam over te laten gaan en bij de functionaliteit te houden is de hele kracht van deze naamgeving om zeep geholpen.

Nog daarbuiten gelaten dat ik voorspel dat Athena, Godin van de Wijsheid en de Kennis furieus zal zijn over dit misplaatste gebruik van haar naam.
Raymond en ik gaan nog eens na zitten denken over de naamgeving van onze gameserver... hoewel mijn hart idd bij de Griekse godenwereld ligt is de meest ideale naam (helaas op mijn aangeven, en desondanks volstrekt misplaatste Artemis, Godin van de jacht... ) reeds vergeven.

was leuk geweest... Apollo... ach, 't blijft een vent he? blijft een beetje stijlloos...

Misschien dat we haar maar "Marijse" noemen... ik kan me uit een grijs verleden herinneren dat zij destijds als beschermvrouwe van de clan was gevraagd :P
Mwuhahahahaha

Ben jij gek :) :)

Alhoewel...we hadden ook het plan om de servers voortaan maar te vernoemen naar T.net crewleden (vanwege het al opgemerkte verval van de oorspronkelijke betekenissen)

"Hey Rick, Femme hangt weer eens" enzo :)
Gek? wat is er gek aan... beschermvrouwe, en als je ziet hoe populair ze is... :P (eigen channel, iedereen hangt verslaafd aan de webkem als ze die aan heeft ;))


* 786562 Firefox
Bijna goed

Artemis = database server
Athena + Aphrodite = webservers
Waarom dingen constant blijven uitsplitsen ??
Ben tevreden met het huidige GOT maar ik kom dan ook maar in 2 fora.

Het mooie van GOT is dat er over meerdere dingen binnen 1 subforum gesproken wordt.. zo leer je nog dingen erbij en nieuwe dingen erbij..
Zodra je de fora gaat specialiseren gaat dit een beetje over en krijg je over al groepjes...

het OTF boeit mij zowieso niet.. onzin hoor ik op school al meer dan genoeg.. voor de gezelligheid kan je me op IRC vinden.. de reden dat ik naar GoT kom is om wat te leren en/of uit te leggen..
Als het beter is uitgesplitst kun je de oninteressante onderwerpen makkelijker vermijden. Anderszijds is het erg simpel om 5 fora te bezoeken (ik heb er althans geen probleem mee om 20 fora in de gaten te houden).
omdat je als je 5 minuten wegbent je topic niet meer terugvind tenzij je'm effe had gebookmarked ofzo..
opsplitsing is echt wel nodig als je zoveel nieuwe topics krijgt
Ik ben het ook absoluut met de huidige indeling eens...
En ik begrijp dat er af en toe uitsplitsing nodig is..
Maar als je hierboven een beetje door leest dan wil de 1 een forum voor dat specifieke onderwerp en weer een ander iemand wil een forum voor dat onderwerp..
En ik kan je vertellen, dat werkt gewoon niet goed.

Het gebeurt idd wel eens dat je topic vrij snel vergeten is. Maar als jij een goede titel geeft, dan krijg je toch echt wel reacties erop... Maar onduidelijke titels zoals "help!!!" die werken niet..

De uitbreiding van de webdev vindt ik wel goed punt.. Redelijk veel mensen ergerde zich aan die eeuwe sitechecks.. Op zo'n moment is het goede keuze om extra forum aan te maken..

* 786562 de
ik heb van een aantal mensen gehoord dat ze al een tijd niet meer in de devschuur kwamen omdat alles wat je zag sitchecks waren, en er helemaal geen interessante vragen/problemen/oplossingen meer te vinden waren..
dan is het toch fijn om dat FF uit te splitsen
Ik heb ook een even op GoT gekeken. Een site-check forum. :(

Is het nu de bedoeling dat daar alleen maar wordt gespammed. Zo maken jullie het ze wel heel erg makkelijk om alleen je eigen webpaginaatje te promoten.
Ja, sluiten die hap. Laat ze maar onder WD&G posten. Wat is t verschil tussen WD&G en Sitechecks dan?
Eeh, dat sitecheck forum is vooral bedoeld voor mensen die een site aan het bouwen zijn en wat feedback willen over de layout/opbouw/etc...

Is zeer zeker niet voor het spammen van je eigen (of een andere site) bedoeld..
Eeeehm,

Waarom zie ik geen t.net (8> casebdge op de nieuwe?

Vind ik echt niet kunne hoor ;)
Die was ik vergeten mee te nemen :)

Overigens zal onze serverkast nog wat verder gevuld worden (3e webserver + gameserver + localdirector :))
wat moet ik me voorstellen bij een gameserver?

games downloaden? zal wel niet...
en bij de localdirector??


<font color=#786562>* <<-The System->> hoopt dat ie niet al te dom lijkt ;)</font>
wat moet ik me voorstellen bij een gameserver? Games downloaden?
Erhm, niet helemaal :). Gewoon een Quake-server voor online tweakers afslachten e.d.
De gameserver (vooral Couterstrike dacht ik) draait nu nog bij Reinder thuis maar die komt dus ook op het nasty Vuurwerk lijntje te hangen.

Het is dus puur games spelen, niks downloaden ofzo :)
The Cisco LocalDirector series offers a high-availability, integrated hardware and software solution that intelligently balances the load of user traffic across multiple Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP) application servers
www.cisco.com/warp/public/cc/pd/cxsr/400/prodlit/lodir_ds.htm

Een localdirector is simpelweg een soort switch die de requests verdeeld over verschillende webservers. Wij proberen een 430 te regelen, maar omdat dat geval peperduur is (rond de 60 mille) kost dat nogal wat tijd :)
Idd.

Momenteel nog draaiend op een 2Mbit surfnet-pijp van Huize St. Ricardis een Half-life Counterstrike Server. gezien het huidige geheugen en CPU kracht/load - 256MB Dual C333, met een load van... 0.25 denken Raymond vd Hoek en ik (Clan [GoT.CS])dat we met een Athlon800 en 768MB geheugen zonder al teveel problemen wel een 2tal Public CS servers in de lucht kunnen houden. Afhankelijk van de interesse zullen we daar nog een 3e CS server als bookeble WAR server bij zetten.

Ook staat op het plan om er een UT servertje voor Tweakers bij te hangen, maar aangezien wij 2-en eigenlijk alleen CS spelen, en wij toch wel de degenen zijn die de bak gaan betalen en onderhouden is dat niet van de hoogste prioriteit.

een Q3 server staat op dit moment niet op het programma en zal dat voorlopig ook wel niet komen.
Feit is dat het de CS-Clanserver is die door Vuurwerk is uitgenodigd er bij te komen staan in Haarlem, en CS is met verre voorsprong de meest pupulaire multiplay vorm in Nederland en de rest van europa.
Ik krijg het idee dat als de downtime omlaag moet we beter kunnen wachten op een cisco director.
Daarnaast moet je wel een server hebben waar het op kan draaien, en dat kan denk ik niet zomaar een server zijn waar je al het nodige op draait.
(bij overbelasting gaat je server dan denk ik een beetje vervelend doen )
waarom zitten er geen grote tweakers.net stickers op?
Ik vraag me af in hoeverre dit zal helpen tegen de kleuters. Ik denk dat OF gewoon helemaal weg moet. Laat ze lekker hun eigen forum beginnen (hadden ze al gedaan?).
OF is weg, OTF is gewoon niet hetzelfde :(
Als jij je er zo aan stoort > waarom ga je er dan heen?

Zonder OF wordt die onzin alleen maar op andere plekken gepost, waar JULLIE OF haters last van hebben.
wat dachten jullie van een systemen forum waar je een config kan laten goedkeuren die je wilt kopen en dat soort dingen :)
Dan wordt het zeker pas goedgekeurd wanneer je minimaal 20 mil betaald? :)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee