Door Wilbert de Vries

[BBG] Help Tweakers.net en Medion een pc te bouwen

02-02-2011 • 08:07

229 Linkedin

In samenwerking met Medion kan Tweakers.net zijn bezoekers een uniek aanbod doen: help mee met het samenstellen van een tweakerswaardige game-pc en krijg een flinke korting op de aanschaf van die pc.

De Best Buy Guide zal menige tweaker niet onbekend zijn. In de BBG-artikelen wordt op basis van een vooraf gesteld budget en gebruiksdoel gekeken met welke onderdelen je het meeste bang for the buck krijgt. Voor de BBG-special van maart heeft Tweakers.net de rollen omgedraaid. Samen met onze bezoekers willen we onderzoeken wat een fatsoenlijke game-pc allemaal moet bieden.

Game-pc

Medion logoOp basis van die inventarisatie gaat fabrikant Medion aan de slag om een zo goed mogelijk systeem samen te stellen. In dit proces zullen we uiteraard de kennis en expertise van onze bezoekers én de redactie gebruiken om een optimale configuratie te kunnen aanbieden. Medion neemt deze tweaker approved computer vervolgens ook daadwerkelijk in productie en zal deze uitsluitend via Medionshop.nl gaan verkopen. De verwachte reguliere retailprijs van deze machine is 1500 euro.

Omdat voor niets de zon opgaat, hebben we op voorhand uiteraard wel afspraken gemaakt met Medion over een bedankje voor de inzet van onze community. En wat is een beter bedankje voor bezoekers van Tweakers.net dan korting op hardware? Tweakers die de uiteindelijke game-pc reserveren via Tweakers.net krijgen namelijk flinke korting op de reguliere Medion-prijs voor het uiteindelijke systeem. Voor het zover is, moet er echter eerst een pc worden samengesteld. Hiervoor kun je terecht in dit topic. Hier vind je ook meer details over het verloop en andere details van deze bijzondere BBG-special.

Monstermachine

Tweakers.net is echter niet alleen benieuwd naar de eisen waaraan volgens onze bezoekers een game-pc moet voldoen, maar ook naar mogelijkheden en opties waaraan een monster-pc moet voldoen. Niet alleen vragen we jullie dus mee te denken over een game-pc, ook willen we Medion op basis van jullie input een enorme krachtpatser laten bouwen. Voor dit systeem zou niets te gek moeten zijn, aangezien we mikken op een retailprijs van zo'n 3000-3500 euro. De korting voor dit systeem, dat je straks alleen via Tweakers.net kunt krijgen, zal ook fors zijn. Brainstormen over dit systeem kan in dit topic, waar je ook meer informatie over het verloop en andere details van deze bijzondere BBG-special vindt.

Vanzelfsprekend zal Tweakers.net beide systemen, zodra ze geproduceerd zijn, op de pijnbank leggen om de prestaties in kaart te brengen.

Disclaimer: Medion heeft rondom deze redactionele samenwerking advertentieruimte ingekocht om in een later stadium de game-pc én de monster-pc onder de bezoekers van Tweakers.net aan te kunnen prijzen. Het selectieproces van de componenten, de redactionele bijdragen rondom deze samenwerking, de input van bezoekers én de uiteindelijke redactionele reviews zijn onafhankelijk en maken geen deel uit van de commerciële deal.

Lees meer

Reacties (229)

Wijzig sortering
Nou alle reacties eens even op mijn gemak gelezen en met de meeste eens 3500 absoluut waanzin voor 99% van de consument.

Als medion ons de mensen hier serieus zou nemen en ze lezen dit ook zou ik de prijs aanpassen naar 1200 maximaal , iedereen weet dat coolermaster uitstekende behuizingen maakt, dat de Samsung Spinpoint F3 en de Scythe Mugen 2 prijs kwaliteit onovertroffen zijn, de 2600k lijkt me ook duidelijk, een Samsung SH-S223C, en voeding Scythe Chouriki 2 , dan nog een mobo een ssd OCZ Vertex II, videokaart ja dat is lastig of een super kaartmet de mogelijkeid er een bij te zetten of 2 460 in sli, dan nog 4 of 8 gig geheugen.

Wat we althans ik niet wil is een toetsenbord,muis en plastic kast van medion ,tevens geen speakers en al helemaal geen berg software waar ik nooit wat mee zal doen eventueel windows 7.
Als medion doordat ze in bulk kopen zo een systeem kunnen maken dat 25 % goedkoper is dan wanneer ik het zelf zou kunnen dan ben ik de eerste maar betwijfel het ernstig al is het omdat ze waarschijnlijk afspraken hebben met leveranciers !!!

Maar goed dit denk ik ,reacties zijn welkom kan ik ook weer van leren :)
juist door die software kan medion z'n systemen wat goedkoper maken. Als ze ons tweakers willen pleasen dan doen ze lekker een systeem leveren met zo veel mogelijk rommel-software en geven ze er de windows cd en alle drivers los bij. Dan doen we zelf wel partities maken en alles instellen zoals we zelf willen.
Heb je de opzet wel goed begrepen en de uitleg in de starttopics gelezen? Je doet een paar aannames die kant nog wal raken. De genoemde 3500 is voor de monster-pc, die zal niet op reguliere wijze verkocht worden en inderdaad slechts voor een handjevol mensen weggelegd zijn. Wat wel leuk is is dat wij mogen kijken hoe krachtig we dat systeem gaan maken en waar op gelet moet worden. Vervolgens gaat Medion speciaal voor ons kijken hoe ze het beste aan die wensen kunnen voldoen en daar overlegt de redactie weer met hen over. Die uitkomst wordt hier weer voorgelegd zodat iedereen zijn zegje kan doen.

De game-pc heeft een retailprijs van 1500 euro en is dus voor een veel bredere doelgroep bereikbaar. Net als bij andere fabrikanten geldt dat als je een dergelijk systeem zelf samenstelt met losse onderdelen je goedkoper uit kunt zijn. Daar gaat het echter niet om. Ook hiervoor geldt weer dat het gaat om het gebruiken van de input van onze bezoekers om van dit systeem net iets meer te maken. Als je er vervolgens ook nog een paar honderd euro korting op kunt krijgen, lijkt het mij dat we het beste van twee werelden hebben.
in mijn omgeving ken in 4 medions. (gemiddelde leeftijd ±4 jaar) en ze werken nog:
 • - Laptop: Zelden (max. 50x) het huis uitgegaan. Ramp apparaat waarbij de aansluiting van het beeldscherm (binnen garantie) en de hardeschijf is vervangen.
 • - De P4 5 jaar+? werd heet, erg heet. aan de buitenkant kon je voelen waar de processor zit maar een keertje open schroeven en stofzuigen doet wonderen ;)
 • - De C2D #type1 van 4 jaar+ oud passief gekoeld (staat 24/7 aan m.u.v. vakanties). De voeding heeft het na 3-3,5 jaar begeven. Deze is vervangen en het beestje loopt nog steeds te draaien.
  n.b. Dit ontwerp bezat een "badkuip" voor een externe hdd. Helaas is een plastic (aan de onderkant door de computer verwarmde) isolerende bak. Dit geen goede locatie omdat de hdd in de zomer 70°+ werd. Een porcessorkoelblok staat er nu op om de temperatuur 10 graden te laten dalen.
 • - C2D #type2 van 3,5 jaar+? oud leed aan vreemde nukken die de stabiliteit erg onderuit haalden. PC starte op een gegeven moment totaal niet meer op. Na veel zoeken de oplossing tegengekomen: de geheugenbankjes een keertje eruit en weer terug erin te zetten en hij doet het spontaan weer. Hoe dit kon gebeuren zonder dat de kast ooit open is geweest weten we t.o.h. niet.
netto resultaat: matige kwaliteit. Omdat ik en mijn omgeving niet vies zijn van wat onderhoudsmatig tweaken in computers werken ze nog. Al heeft 3/4 binnen 4 jaar (elke keer net na of rondom het einde van de garantieperiode) een "technische fout" gegeven die door een niet tweaker zouden resulteren in een enkeltje kliko of een dure reparatie.

1/4 heeft het hardwarematig (vanuit het oogpunt van niet tweakers) niet begeven maar diende wel, direct na het verlopen van de garantieperiode, een goede bak te worden ontstoft. Omdat de moederborden in de omgeving bij hetzelfde type er letterlijk uit fikten werden we er op tijd voor gewaarschuwd.

Medion probeert wel te leren van de fouten:
P4 -> te heet door stof
daarna serie passief gekoeld. lokatie e-HDD verkeerd
daarna serie met betere locatie e-HDD aansluiting

Echter voor een computer die je aan mensen zonder tweak-ambities wilt verkopen (wat voor het merk Medion geld) is het naar mijn mening wel een teleurstellende/matige kwaliteit. Medion lijkt wel te willen luisteren naar de community alleen blijft het fouten houden. Ik weet niet hoe verstandig het is voor Tweakers.net om hun naam ermee te verbinden. Persoonlijk had ik een ander merk proberen te verlijden met "een bak kennis en extra omzet voor een luttele investering".

edit: eerste zin en tikfouten verbeterd en conclusie toegevoegd

[Reactie gewijzigd door addo2 op 2 februari 2011 09:54]

Mijn Dell-P4 is lang, lang geleden overleden, is een bekend kacheltje, en moest ik ook om de maand stofzuigen. En dan nog heb ik 3 videokaartkoelers versleten omdat de lager stuk gingen. Stofzuigen moet je altijd als hij in een stoffige ruimte staat. :)

3 jaar lang 24/7 draaien, dan heb je wel de kans dat een niet A-klasse voeding stuk gaat. Heb je nog mazzel dat hij alleen stuk gaat en niet als laatste stuiptrekking nog even een flinke spanning op je processor zet. :)
Conclusie: Het is goed dat Medion hier iets aan gaat doen!

(Ik heb overigens prima ervaring met Medion, nooit problemen mee gehad in mijn omgeving en mooie prijs)
Sjonge jonge,

wat kunnen hier een hoop mensen zeiken, als medion het volgens iedereen zo slecht doet, waarom doe je dan niet mee en help het verbeteren.

ga je verdiepen in verschillende componenten en kom met een advies, dan doe je nog eens wat met je tijd ipv alleen maar zeuren.

ontopic, cool initiatief, ik ga broeden op iets leuks, 2 setjes 1 met amd en 1 met intel, met onderbouwing.

je zal altjid pro Intel en Pro AMD mannen/vrouwen hebben waarom dan niet 2 suggesties indienen kan je ze alle 2 laten bouwen en verkopen
De negativiteit is inderdaad opvallend.
Doe mee en probeer er het beste uit te halen of ga wat sip naar de kachel staren.

Ga ook nog ff broeden.
Nou dit bevestigt mijn ergste vermoedens al:

In plaats van echter te discussiëren over bijvoorbeeld welk merk moederbord of welk type grafische kaart er in de pc wordt geplaatst, willen we voor deze special de nadruk leggen op functionaliteit: wat moet deze pc kunnen en met welke specificaties. Hiervoor dient dus voor alle componenten te worden nagedacht over wat er uiteindelijk mee moet mogelijk zijn.

Ter illustratie een simpele afweging voor de behuizing: deze moet groot genoeg zijn om een atx-bord te huisvesten, maar moet ook voldoende ruimte bieden om een full length-videokaart kwijt te kunnen. Wellicht moet er aan de achterzijde ook ruimte zijn om gaatjes te kunnen maken voor de waterkoelinstallatie en zo zijn er nog wel wat zaken te bedenken.

Hetzelfde geldt voor het moederbord: we zijn niet op zoek naar welk type van welke fabrikant, maar wat moet het mobo bieden om in een vet gamesysteem te worden gebruikt. Hierbij valt te denken aan de keuze voor het platform (wel of geen Sandy Bridge) en de layout van de pci-e-slots - niet alle borden lenen zich immers even goed voor een CrossfireX/SLI-opstelling.

Met andere woorden , totaal geen inbreng Medion is niet gek kan alle fora lezen wat wel wat niet en waarom, tweakers redactie ik weet niet of ik het mag zeggen maar , shame on you !!

Het gaat op deze site er toch over hoe we met een x aantal componenten een zo snel mogelijk ,kwalitatief beste, voor de taak waarvoor het bedoeld is, samen te stellen !! , zoals jullie elke maand ook doen !! " om gaatjes te kunnen maken voor de waterkoelinstallatie" ,"vet gamesysteem","full length-videokaart"

De ketting is zo sterk als de zwakste schakel toch de ene 460 is de andere niet toch, op elke pc van 1500 euro kan je vet gamen als je die nu koopt, hier gaat het juist om de specifieke componenten, deze site gaat over precies dat.

En dan is de vraag : Eeh zeg eens wat is vet dan voor te gamen en heb die gaatjes voor waterkoeling dan !! Ja meneer en u krijgt er een extra flesje anti vries bij tis tenslotte toch winter nog he !!!
reactie tweakers.net :
Waarschuwing:
Graag alleen discussie over wat je met de componenten moet kunnen of waar het aan moet voldoen. Concrete producten noemen heeft niet echt zin: Medion is een oem-leverancier en koopt dus whitelabeled in bij grote fabrikanten of laat onderdelen op maat maken. Ter onderbouwing van wat een product moeten kunnen, kan het noemen van een concreet product wel zinvol zijn.

Suggesties voor monitoren, muis, toetsenbord en aanvullende sofware zijn welkom, maar worden niet gebruikt in de feedback voor Medion: bij deze actie draait het alleen om de kast.
Quickreply


Nou vrij simpel de pc moet meer of minimaal hetzelfde kunnen als hier in het advies en dan 25% goedkoper, makkelijk zat.
harde schijven toch niet?
inkopen wel, maar niet onder hun eigen naam.

je kan gewoon merk en type posten?
dat geld ook voor ssd's

dat medion geen mobo' s inkoopt van fabrikanten is duidelijk,
ze laten ze naar eigen wensen maken.
volgens mij bij ASUS.

[Reactie gewijzigd door mrc4nl op 3 februari 2011 10:36]

Anoniem: 364700
2 februari 2011 08:11
Erg goed idee. Ben benieuwd wat er uit komt. Had alleen liever een budget-game-pc gezien dan een monster pc.
Volgens mij hebben ze dat al genoeg bij Medion, budget PCs.
Ik vind het een bijzonder creatief en lovenswaardig concept van Medion! Dit is wat mij betreft ook de meest moderne vorm van ondernemen - in vrijwel direct contact met je potentiele klanten, feedback gebruiken om je product verder te ontwikkelen, en de community het idee te geven dat er naar ze geluisterd wordt. Ik denk dat het Medion ook geen windeieren gaat leggen, want volgens mij hebben ze toch een beetje een rouwdouw imago. Tweakers approved (los van de vraag of sjors in de Aldi weet wat dat is) geeft een kwaliteitsstempel dat een dergelijk imago kan behelpen.
Dus: prima initiatief, verrassend en met een blik op de toekomst. Ik ben in ieder geval zeer enthousiast.
Al je goed gelezen had, had je gezien dat deze pc' s NIET in de Aldi komen te staan.
Misschien word ie zo goedkoop dat die monster automatisch een budget word! :D
De laatste keer dat ik 3000 tot 3500 euro aan een pc heb uitgegeven is....nooit. Natuurlijk hartstikke leuk zo'n initiatief maar zelfs met korting denk ik niet dat tweakers massaal in de portemonnee zullen grijpen hiervoor. Ben het in die zin dus eens met Hippocrates; ik had liever een budget game pc gezien (is ook aantrekkelijker voor een grotere markt).
De game-pc heeft een retailwaarde van zo'n 1500 euro. Hier gaat de exclusieve tweakerskorting nog vanaf. Daarmee ontstaat volgend mij een zeer schappelijke prijs voor een degelijke machine voor een brede markt. De monster-pc is uiteraard niet voor iedereen weggelegd, maar zal na aftrek van de tweakerskorting in ieder geval scherp geprijsd zijn.
wat hiero meerdere malen gezegd wordt het is te duur.. *zeker voor een Medion!*

Daar komt nog bij dat het van de gekken is het merknaam: "Medion" te koppelen aan "ultieme Game bak / monstermachine".

Medion wordt nou eenmaal geassocieerd met goedkoop / budget pc's

Dat is net zoiets als ik zeg een Alienware Netbook met een Atom CPU >_<. <-- gaat ook niet gebeuren.

Omgekeerde wereld dus, en moet je ook helemaal niet willen.

Medion kan beter blijven bij waar ze goed in zijn, en dat is budget pc's maken met redelijke specificaties voor een goede prijs.

p.s. overigens wat wel mogelijk is om te streven naar een budget-pc-waar ook af en toe 'een spelletje op kan worden gespeeld'.. daar is wat mij betreft niks mis mee.. maar 3 a 3.5k euro ? *lach ik bij voorbaat al heel hard*

[Reactie gewijzigd door 3DDude op 2 februari 2011 13:03]

maybe is windows ook wel eens klein begonnen en vond iedereen de ipad ook onzin.. vind dit een prima actie ... laatst liep ik namelijk door de mediamarkt en schrok ik me van een totaal ongebalanseerde / onlogische 'game'pc.
ik zou even een beeld voor jullie schetsen :
kast: Antec 1200
cpu: i7 950
cpu cooler: gwn stock
mobo:een Foxconn FlamingBlade GTI (volgens mij)
RAM:12GB kingston valeu ram (ja ik meen dit )
voeding:800w Bmerk elcheapo
gpu:2x een nvidia 450 :S
hdd: 8TB:S
-----------------------------------------------------------------
€2800,-
sorry hoor maar dan vind ik toch dat medion hiermee goed doet. zo krijgen mensen toch een eerlijkere pc als je het mensen laat samen stellen die er verstand van hebben!

kijk dan mensen bij medion heb je voor het zelfde geld een pc met een 980x;) en een 480
http://www.medion.com/nl/...25A1?category=gamer_pc_18

[Reactie gewijzigd door NLruben op 2 februari 2011 17:22]

Ik vind het juist slim van ze om ook in een hoger segment te gaan zitten. Daar zit in absolute waarde, maar misschien ook relatief meer op. Of ze kunnen minder marge pakken en alsnog budget in dat segment zijn.

Niet iedereen heeft zin om onderdelen bij elkaar te zoeken, webshops afgaan, wachten, klagen bij verschillende winkels, of zelf je pc laten samenstellen. (ik vind het zelf wel heel leuk om te doen).

Om zo een pc samen te stellen is iets anders dan een eigen pc als je er verstand van hebt. Geluidsproductie en garantie zijn ook zaken die hier meegenomen moeten worden. Het creëren van een juiste airflow, zorgen dat de processor niet overheat raakt, geen herrie. Ze moeten zich specialiseren in dat bepaalde systeem en de producten in zo een systeem moeten goed leverbaar zijn door de fabrikanten. Dan moet er nog fatsoenlijk cablemanagement zijn, het vervangen (of toevoegen) van onderdelen moet op een normale manier kunnen, zonder je hele pc op je bureau te hebben liggen. Vooral harddisk. Dan zou een hotswapbay, of iedergeval aan de voorkant bereikbare harddrive bays wel heel erg fijn zijn hierin. Er moet een kast komen die gamers aanspreekt, met natuurlijke de nodige dingen die de kast onderscheiden van andere kasten (iets van leuke verlichting, gemotoriseerd deurtje, lcd-display die ingame info kan weergeven oid)

Er zullen misschien enkele software programma's geschreven moeten worden voor dit systeem om dit out of the box te laten werken.

Uitgebreidste versie van windows 7 erop doe er een nog een office licientie bij, 3d scherm, goed geluidssetje, voor games geschikte tobo+muis

Het testen van een systeem, reclame maken, het systeem zelf in elkaar zetten en dit op een robuuste wijze.

Vooral in het luie high-end segment kom je wel aan deze retail prijs van 3k, vooral omdat de afname niet zo heel groot zal zijn, dan moeten de constante kosten terugverdiend worden over relatief weinig producten.

Ik vind het goed dat ze een GOT erbij gebruiken om dit samen te stellen. Dan hebben zij een beeld van wat MEN een goede pc vindt en is er enige kwaliteit gewaarborgd en voor de high-end luie gamer is er weer meer keuze bij in het je-bent-gek-als-je-zoveel-geld-voor-een-pc-uitgeeft segment.

We zullen zien of er goed geluisterd wordt naar "ons" en of de prijs te verantwoorden is ten opzicht van de kwaliteit en prestaties naar de maatstaven van andere retail pc's in deze klasse.
Duur dingetje.

Het is waarschijnlijk hun nieuwe strategie, wat meer naar kwaliteit i.p.v. kwantiteit te gaan
Ehm, medion heeft buiten de budgets uit de aldi ook heel erg highend. Maar wat zowel de budget als de highend heeft: zeer goede service!

Al meerdere medion pc's gekocht, en als er wat mis was (crashed mobo, crashed dvdbrander (notabene van bekende dvd bouwers als sony en pioneer), dan is dat onder garantie kosteloos vervangen! Gratis opstuur service.

Laatst mn netbook van medion stuk: binnen 4 dagen heen en terug naar duitsland incl gratis verzending. Moederbord stuk. Gratis vervanging. Welke computer bouwer doet dat na? Ik heb ze nog niet gezien....
Kennelijk wil Medion ook de mogelijkheden in een hoger segment verkennen. Een monsterpc als 'showmodel' is marketingtechnisch natuurlijk een slimme aanvulling op het assortiment, ongeacht de bizar hoge prijs.

Hoe dan ook, ik vind het een erg goed idee van zowel Medion als tweakers.net! Ik hoop dat de uiteindelijke configuratie van de pc goed genoeg aansluit bij mijn eigen wenslijstje... :)

Edit: oh wacht, daar kan ik natuurlijk zelf over meepraten :P

[Reactie gewijzigd door paulr84 op 2 februari 2011 15:13]

Als ik Medion was zou ik er een apart merk danwel label voor maken en het heel anders brengen dan de budget Lidl bakken. Door het enkel als een reguliere Medion af te zetten zou de PC tekort doen.
tegenwoordig is er niet zoveel mis met LIDL bakken.

Dell Inspiron 15R (BBG feb. basisnotebook) voor 550 euro.
Hiero? Come on...

OT: Medion is misschien in jouw ogen een Aldi-merk. Gelet op de gemiddelde consument, zéker in het mainstream game-segment, is het echter een bovengemiddeld goed merk. Kwalitatief beter dan bijvoorbeeld Acer en Packard Bell (veel minder uitval plus uitstekende service, precies het tegenovergestelde van Acer) en tegen nog scherpere prijzen.

Ik bedoel, een Core i7-2600 met 1TB, HD5450, USB3.0 en W7 HP x64 voor €699,- is natuurlijk een koopje. Bij Acer krijg je daar met geluk een i5 voor.

Nee, ondanks de overdaad aan plastic in hun behuizingen is Medion in mijn ogen een van de beste systeembouwers.

En waarom zouden zij geen game-PC mogen bouwen? Acer flikte een schitterend kunstje met hun uiterst succesvolle Predator-serie, dus waarom zou Medion daar geen uitdaging in zien? En met de knappe koppen van ons tweakers bij elkaar weet ik zeker dat er een prachtig uitgebalanceerd en bloedsnel systeem wordt bedacht.

Goed idee dus!
bij acer krijg je er misschien maar een i5 voor maar dan wel met een mobo an bijv asrock kwaliteit terweil de medion gemiddeld niet verder komt dan biostar ...

waar ik dan bij acer zo m'n twijfels heb over de kwaliteit zal ik aan medion alvast nooit beginnen. bovendien laat ze liever een bbg beginnen in hun eigen segment lees 750 euro met een matige vga kaart, een kleine ssd en een hdd. en bijv een phenomII x6 oid. of een goede core i5 daan hebben de mensen bij de aldi en op medion.nl veel meer aan.
Hoe kan je dat nou zo zeker weten als je niet eens ervaring hebt met Medion pc's?
Ik heb nog nooit iemand gesproken die een medion pc binnen 3 jaar terug moest brengen met een defect (ik zeg niet dat dit nooit gebeurt natuurlijk ;)).
Wat je tweede punt betreft, ik denk dat Medion al heel lang goede pc's verkoopt in die prijsklasse, dus dit snap ik niet echt.

Verder vind ik het in ieder geval een heel mooi initiatief van zowel Medion als Tweakers.net! Ben erg benieuwd wat voor mooie systemen hieruit komen :)
*Stort alvast geld op spaarrekening* :P
ik heb het wel eens mee gemaakt. maar als dan blijkt dat de support ook nog eens goed zijn dienst doet. kun je toch niet meer ontkennen dat het een goed merk/bedrijf is.
Medion maakt prima systemen, als je een Medion systeem in een degelijke kast stopt, de voeding vervangt en de koeling aanpast heb je een best leuk systeem voor niet al te veel geld, later kun je bij verkoop alles weer in de originele kast stoppen, een nieuw Medion systeem kopen, en die weer inbouwen.

Het ultieme budget spul word via de Aldi verkocht tussen de groenten, de betere Medion pc's staan o.a. bij de mediamarkt.

[Reactie gewijzigd door donny007 op 3 februari 2011 12:02]

wat hiero meerdere malen gezegd wordt het is te duur
Mwa, van de andere kant, dit is een redelijk unieke kans om mooie hardware met korting te krijgen. Ik kan me best voorstellen dat mensen nu net even wat meer uitgeven dan ze normaal zouden doen als ze daar veel meer voor terugkrijgen dan normaal.
Medion wordt nou eenmaal geassocieerd met goedkoop / budget pc's
Zelf heb ik daar niet echt een mening over (ik bouw altijd zelf), maar ten eerste lijkt lang niet iedereen dat met je eens te zijn en ten tweede, dit is een speciale actie, samen met T.net! Hint: misschien wil Medion (onder andere aan jou) laten zien dat het helemaal geen budgetmerk is?
overigens wat wel mogelijk is om te streven naar een budget-pc-waar ook af en toe 'een spelletje op kan worden gespeeld'
Nee, dat kan niet. Op zo'n bak zit veel minder marge, dus is er veel minder ruimte voor een mooie korting. Bovendien, er zijn meer dan genoeg budget-pcs, daarmee zouden ze niet opvallen. Om deze actie (vanuit Medion gezien) zinnig te laten zijn moeten ze wel iets aparts doen.

Vergelijk het maar met de topmodellen grakas van NVidia en AMD; hoeveel mensen kopen die nou helemaal? Maar dat zijn wel de speeltjes waar reviewers helemaal wild van worden; die kaarten zijn eigenlijk vooral PR-materiaal. Tuurlijk gaan er een paar mensen die 3500 euro bak kopen, maar een belangrijk (het belangrijkste?) doel ervan is gewoon een machine in de winkel zetten met zij-aan-zij "über gamebak" en "Medion" (met op de achterkant de exacte specs zodat jij, en andere "voorzichtigen", kunnen controleren dat het inderdaad een geweldige machine is).
Nou, niet helemaal meer aan budget pc's.
Kijk deze laptop maar eens, erg indrukwekkende specs, vooral voor die prijs :O.

http://www.materiel.net/o...-x6811-md97654-61916.html
Mwoa, ik moet zeggen dat ik 1500 sowieso veel teveel vind, en ik denk niet dat de t.net korting om en nabij de, zeg, 40% zal zijn, of wel? Voor net iets meer dan de helft kun je imho al een prima game-pc bouwen.
Heb je wel eens in de BBG gekeken :P

Laatst alleen mijn videokaart en opstart hdd vervangen (amd 6950 + SSD) en ik zit al gauw rond of over de 400 euro. je moet natuurlijk ook kijken hoelang je met de pc wilt doen en daar je aankoop op aanpassen.

Zeggen dat je het wel ff voor de helft doen is natuurlijk makkelijk gezegt
Zeggen dat je het wel ff voor de helft doen is natuurlijk makkelijk gezegt
Klopt, en ik heb er al meerdere gebouwd voor dat bedrag voor vrienden en kennissen. Dus ja, makkelijk gezegd idd, want het is gewoon waar. Leuk dat jij voor een SSD kiest, maar dat is geen vereiste voor een game PC die wat langer meekan.
Daar noem je ook net de twee duurste onderdelen van een pc. De rest van de hardware die er nog bij komt kost misschien nog een 500 euro extra (ja tenzij je een superdure kast en overklok geheugen neemt), dus dan ben je klaar voor onder de 1000 euro.

Vraag me trouwens af of de Medion mensen dit ook lezen en wat ze vinden van de kritische reacties :P. De reden is echter niet om het initiatief af te kraken, maar omdat tweakers nu eenmaal van efficiëntie houden, dus inderdaad zoveel mogelijk bang for buck, zonder geld over de balk te smijten.

Aan de andere kant, in de BBG van januari zat ook al een high-end game systeem voor een budget van 1759 euro. Dan heb je het wel over een eyefinity systeem met 3 of meer schermen, maar hoeveel mensen hebben dat?

edit: vergeten dat er natuurlijk ook nog randapparatuur bij moet. Vooral een monitor kan erin hakken als je een beetje kwaliteit wilt (1920x1200 ips bijv).

[Reactie gewijzigd door Bonez0r op 4 februari 2011 02:26]

Agreed, pc's (cpu/gpu) zijn tegenwoordig zo krachtig dat ik niet meer dan 700 euro eraan hoef uit te geven. No way dat ik ooit de 1500 euro ga halen.

Een Sandy Bridge (met prima gpu), moederbord, een kast met voeding, 4GB ram en een 2TB harddisk en je bent compleet voor circa 700 euro.

Optioneel nog een dvdbrander (20 euro), muis (15 euro) en toetsenbord (15 euro), al zijn dat juist de zaken die je meestal in overvloed hebt en sowieso kan migreren van je oude machine.
En hoe stil is deze pc van 700 euro?
 • Scythe Mugen: 35 euro
 • Antec Three Hundred: 53 euro
 • be quiet! Pure Power L7 300W: 34 euro
(300 watt is zat voor de Sandy Bridge met ingebouwde gpu en 1 harde schijf).

==========================
edit: ik maak het plaatje wel even af
==========================
Intel Core i5 2500K: 200 euro
Asus SABERTOOTH P67: 165 euro
Kingston ValueRAM DDR3 4GB: 35 euro
Samsung EcoGreen F4EG: 72 euro
=======================
totaal: 35+53+34+200+165+35+72= 594 euro.

Met deze desktop zou ik DIK tevreden zijn.

Voor 82 euro meer (dus 282) heb je de Intel Core i7 2600K
voor 100 euro meer heb je de Sapphire HD5770 die 2.5x sneller is dan de Sandy Bridge gpu (die al prima resultaten geeft in alle tests).
Voor 30 euro meer heb je al de OCZ Vertex 2 SSD 60GB.

Oftewel, 600 euro en je hebt een prima pc, 800 euro en je hebt super deluxe.

Ik kan weinig echt nuttigs verzinnen om die 1500 euro te rechtvaardigen.

Wellicht wat overkill onderdelen zoals een Ati 6970 van 400 euro die 50% sneller ofzo is dan de 5770 maar wel 4x zoveel kost.

[Reactie gewijzigd door Slashdotter op 2 februari 2011 12:22]

Op een sandy bridge GPU kun je nog steeds niet echt fatsoenlijk gamen hoor...
Helemaal niet als je dan ook nog eens een moederbord met de P67 chipset kiest. 8)7
Wellicht wat overkill onderdelen zoals een Ati 6970 van 400 euro die 50% sneller ofzo is dan de 5770 maar wel 4x zoveel kost.

Je hele verhaal had leuk geweest, ware het niet dat je high end grafische kaarten nogal flink onderschat.

Zomaar even snel een benchmark gevonden van de HD6970 op Guru3d. In Far Cry 2 haalt de HD5770 33 fps, de HD6970 haalt er 83. Dat is niet 50% maar 150% sneller. In andere benchmarks zit ie weleens op 100%, maar 50% is echt zomaar uit de lucht gegrepen. Verder kost de kaart ook niet 4 keer zoveel, maar 3 keer zoveel, en dan kan ik concluderen dat je je feiten toch wel heel krom presenteert.

Bovendien moet je bedenken dat een 2500K flink uit zijn neus staat te vreten met een HD5770. Als je dan over een jaar al problemen gaat krijgen met het spelen van de laatste spellen is het toch zonde dat je al moet upgraden, puur omdat je grafische kaart het langzaamste onderdeel is in je systeem.

Dan kun je nog het argument voeren dat een CPU voor meer taken nuttig is dan alleen gamen, maar uit het artikel is duidelijk op te maken dat het om een game pc gaat:

In samenwerking met Medion kan Tweakers.net zijn bezoekers een uniek aanbod doen: help mee met het samenstellen van een tweakerswaardige game-pc en krijg een flinke korting op de aanschaf van die pc.

Kortom, lijkt me duidelijk dat er betere configuraties zijn dan een 2500k met een HD5770.
voor 600 euro heb je nu uw pc-bak. Nu nog scherm, toetsenbord,muis, speakers/koptelefoon... En er komt weer gemakkelijk 300 euro bij.
en voor het gemak vergeten jullie dat het om een GAME pc gaat. Veel plezier met gamen zonder 3dkaart.
Maar inderdaad:
sandy bridge 2500 + mobo + 8 gig geheugen + 1tb hd + dvd branden + voeding 600W + fatsoenlijke kast (€75) + OS SSD + 3dkaart (vooruit... 2x 6850)
Moet je toch wel voor zo'n 1500 euro klaar zijn.

En ga dan niet zeuren over een 580GTX of een C2Extreme, want die voegen nauwlijks fps toe. Ja doen ze wel, maar wegen niet op tegen de kosten

Bij een Game pc hoort in mijn ogen ook goede uitbreidingsmogelijkheden met het oog op nieuwe generaties videokaarten.
heb toevallig net een leuk systeem gebouwd :

- Scythe Mugen rev.2.
- Fractal Desing Define XL
- Intel i7 Core 950
- 3 x 4 GB Corsair Veneange
- Asus Sabertooh x58
- OCZ agility 2 "3,5 120GB
- 4 x 2 TB Hitachi (RAID 5)
- Gigabyte GV-N470SO-13I
- Cooler Master Silent pro gold 600w
- NZXT SENLXE-001
- 2 x LG dvd writers

dit alles voor rond de 1500 euro ....

Ik wil niet weten wat voor bak je voor 3000 euro kan samen stellen ......
@herbalx
Volgens mij zijn die OCZ Agility SSD's nou niet bepaald snel. Een Vertex zou meer op z'n plaats zijn in een dergelijk systeem.

Overigens vind ik de snelheidsbeleving van een OCZ Vertex SSD als OS medium ook tegenvallen. Voor mijn gevoel was mijn systeem voorheen net zo snel (RAID 0 met 2 Maxtor Diamondmax 10(=oud) schijven). Wel is het nu een stuk stiller :-)

Ik vind 1500 euro voor een PC erg veel geld. Zoveel heb ik nog nooit ineen keer uitgegeven aan een PC. Het lijkt me dat de tweakers hier vooral zelf hun systeem bouwen (of continu upgraden).

Indien ik zelf een game pc uit volledig nieuwe onderdelen zou moeten bouwen zou die er ongeveer als volgt uit zien:
 • Intel Core i5 2500 (175 euro)
 • Moederbord met intel H67 chipset (100 euro)
 • 2 x 2GB eenvoudig DDR3 PC3-10600 geheugen, zoals Kingston ValueRAM KVR1333D3N9K2/4G (35 euro)
 • nVidia GTX570 of een ATI HD6970 videokaart (300 euro)
 • 60GB OCZ Vertex 2 SSD (150 euro)
 • 2TB classic HD (80 euro)
 • Voeding + kast (110 euro)
Totaal ongeveer 950 euro :)
Ook zou ik nog een AMD alternatief overwegen met een Phenom X4 955 (115 euro) en een goedkoop 760G of 880G bordje (60 euro) zou het systeem nog zo'n 100 euro goedkoper kunnen zijn.

Games profiteren meer van 2 snelle cores, dan van 4 of 6 minder snelle. De videokaart maakt het grootste verschil. Dure moederborden hebben naar mijn mening sowieso nooit meerwaarde, de snelheidswinsten daarvan zijn te verwaarlozen. Het loont altijd meer om je geld te investeren in een hogere generatie grafische kaart. Moederborden met onboard graphics zijn om onduidelijke reden meestal goedkoper, maar net zo snel.

[Reactie gewijzigd door DavidAxe op 3 februari 2011 17:40]

@DavidAxe

Maak van de 2500K een 2600K zodat je wat te showen hebt
Maak van dat geheugen wat speciaals en 8GB, dat hoort toch een beetje bij een game bak
Maak van de OCZ Vertex 2 60 GB een 120GB variant met ruimte voor 3-4 games
Kies een moederbord met SATA-600 en USB 3.0
Kies een stevige voeding voor upgrades, 700W Gold/Silver certified
Voeg een Bluray drive toe om ook de mooiste films te kunnen kijken
Voeg een stevige koeler toe, zodat de computer wat beter kan overklokken en/of stiller blijft

Totale lijst wordt dan:

• Intel Core i5 2600K (300 euro)
•Moederbord met intel H67 of P67 chipset en USB 3.0 (150 euro)
•Processor koeler, iets als Scythe Mugen (50 euro)
•2 x 4GB game waardig DDR3 PC3-12800 geheugen, (85 euro)
•NVidia GTX570 of een ATI HD6970 videokaart (300 euro)
•120GB OCZ Vertex 2 SSD (180 euro)
•2TB classic HD (80 euro)
•Bluray drive die ook DVD's kan rewriten (80 euro)
•Voeding + kast (150 euro)
•Windows 7 licentie bulk voor Medion (50 euro)

Totaal 1425 euro, je moet natuurlijk ook nog de assemblage en logistieke kosten afdekken, wat waarschijnlijk maar deels kan uit quantumkorting. Qua geheugen kun je trouwens denken aan iets als Corsair xms3 1600MHz geheugen, voor zo 85 euro excl. verzendkosten in de pricewatch. Ik neem daarbij aan dat Medion niet veel hoeft te betalen voor een Windows 7 licentie, in de losse verkoop toch ook nog altijd 100 euro.

[Reactie gewijzigd door OruBLMsFrl op 8 februari 2011 13:27]

Voor 3000 euro ben je snel klaar, neem bovenstaand systeem en voeg een PCI-e SSD toe.
Raid 5 is niet zo handig hoor. Dat is echt traag met geintegreerde raid controllers, kan beter mirror (raid 0) doen ofzo, of als je zekerheid + snelheid wil raid 10.
offtopic:
^ ^ Samsung EcoGreen F4EG ?

Leuk plan van Medion en Tweakers.net :Y)

Behalve de interne hardware samenstelling, ben ik ook wel benieuwd hoe de behuizing eruit gaat zien. Zo'n "monster PC" mag ook wel mooi om te zien zijn ;)
Monsterbakken met waterkoeling ook mogelijk?
In het denkproces is alles mogelijk. Als blijkt dat het echt niet haalbaar is, dan wordt dat teruggekoppeld.
Er zijn ook alienwares van die prijs met waterkoeling. Dus dat zou moeten kunnen.
Die alienwares hebben gewoon een h50/h70 achtige water koeling dus koelblok en pomp in een met 120mm radiator. i.p.v. een apartepomp/reservoir+ 480 radiator.
EVGA 580 hydro copper deze er een paar keer erin lijkt me een mooi resultaat!
wat dacht je van onder dompelen in mineraal olie?:P
leuk als je je kast open maakt om even een losgekomen connector vast te maken
Bij een goed ontworpen en geassembleerd systeem van €1500 verwacht ik niet dat er connectors loskomen :+

Weet alleen niet wat ik van de prijsvraag moet verwachten... Als tweaker gebruik ik de BBG om een goed advies te krijgen, maar ik kies vaak voor een grotere harde schijf en wat extra werkgeheugen voor mijn videocollectie bijvoorbeeld. Een compleet geassembleerd systeem is niet echt mijn ding, ik hou meer van persoonlijk maatwerk.

[Reactie gewijzigd door Yuregenu op 3 februari 2011 23:29]

Waarom geen Tweakers-pc?

Een mooi logo gemaakt door een fellow-tweaker, medion als bouwer en wij als groep als samenstellers.

ik ben wel game voor een pc van 800-1000 euro.

behuizing 50 euro
voeding 80 euro
cpu 200 euro
moederbord 150 euro
videokaart 250 euro
harde schijf 100 euro
ssd 120 euro
dvd/blu-ray brander, 20/100 euro.
geheugen, 70 euro.

eventueel voor de echte gamers dan nog een licht aangepaste versie met een sterkere videokaart? of misschien de mogelijkheid om er via medion een 2e bij te bestellen voor in sli/crossfire?


Het mooiste zou ik een systeem vinden met een

i7 2600k
gigabyte plankje
8gb geheugen (2x4)
western digital opslagschijf 2TB
SSD voor het OS (70-100gb)
corsair behuizing
corsair voeding
DVD/Blu-ray

en dan de videokaart als enige onderdeel aan de klant overlaten.

Kunnen de gamers een high-end kaart erin laten prikken en de mensen die geen kaartje nodig hebben kunnen op de igp verder.

[Reactie gewijzigd door Ricolientje op 2 februari 2011 11:27]

De vraag is waarom je die onderdelen wilt, want dát is waar we naar op zoek zijn. Medion is een oem-fabrikant en laat bekende merken dus white labeled producten voor hen fabriceren of geeft opdracht voor een bepaald onderdeel. Op basis van de hier geuite wensen gaan we vervolgens met Medion om tafel om de hardware vast te stellen (fabrikant, functies mogelijkheden) en die zo goed mogelijk aan te laten sluiten.
Precies. En dan maar hopen dat er niet gerommelt word aan de functionaliteit van die "white labeled" produkten. Want dat dat gebeurt, weet ik ook.
Ik ben het grotendeels met je eens alleen kom je met dit systeem nooit aan de 3000 euro ..
Verder vind ik het een heel goed idee om de videokaart aan de klant over te laten, alleen zitten mensen die geen kaartje nodig hebben dan waarschijnlijk wel met een veel te zware voeding.
beter een te zware voeding (kost hooguit 3-4 tientjes meer) dan een te lichte voeding.

daarnaast is het toch ook zo dat als een voeding minder dan x% benut word hij zuiniger is?
Ben bang dat dit gaat falen. Tweakers maken het liefst hun eigen PC, het zijn niet voor niks tweakers. Tenzij Medion puur advies wil van Tweakers wat een goede game PC is.(Wat me met de korting en reclame niet echt de bedoeling lijkt)

Alles boven de 700-800 euro heeft sowieso geen zin. Een gemiddelde consument wil niet meer uitgeven aan een PC en heb je daar nou echt de hulp van tweakers nodig? Nee.

Gewoon een goedkope reclamestunt die hoogstwaarschijnlijk tot niks leid.
...In dit proces zullen we uiteraard de kennis en expertise van onze bezoekers én de redactie gebruiken om een optimale configuratie te kunnen aanbieden. Medion neemt deze tweaker approved computer vervolgens ook daadwerkelijk in productie...
Medion gaat dus een PC bouwen die door Tweakers is samengesteld.
Een gemiddelde consument is ook geen gamer hé. Dit is een game PC...
Maar die vind geen aftrek onder tweakers omdat tweakers hun eigen systemen bouwen die uiteindelijk betrouwbaarder en goedkoper zijn.(Tenzij je de gelukkige bent met veel korting)

Daarnaast zullen veel tweakers over de ultime PC het nooit eens worden.
Waarom niet? Zeker als Tweaker, sla je een goed aanbod niet af. Dit is systeem door Tweakers voor Tweakers. Hoevaak moet dat nog verteld worden. Dus als wij zeggen, pak die kast, dan gaat Medion daar waarschijnlijk ook in mee.
En je weet nog niet eens wat voor prijs het wordt, dus wacht rustig af en trek dan je conclusie of het duur is of niet..
Je snapt het niet. DE Tweaker bestaat niet. Ten eerste zal er nooit een PC zijn die een grote groep Tweakers aanspreekt omdat ze hun eigen voorkeur(of afkeer) hebben voor merk e.d. Daarnaast heeft een monstergame PC geen zin, want de meeste Tweakers gaan dat niet kopen. Het idee van Tweakers is om zo goedkoop mogelijk, maximale prestatie uit hun PC te halen.

Voorbeeld:
Unlocken van een Phenom X2
Flashen van een H6950 naar een HD6970

En ga maar zo door.

Of waar tweakers het niet eens over zullen worden:
AMD/Intel
Asus/Gigabyte/MSI e.d.
ATi/NVIDIA
HDD/SSD (Kan beide uiteraard)
Voeding (Goedkoop of duur? 80Plus gold of toch maar 80Plus normaal?)

OEM systemen missen daarbij de extra features die een zelfsamengestelde PC wel heeft. Tenzij Medion ook merken zoals Asus e.d. gaat gebruiken, maar waarom zou ik dan een lelijk Medion logo op mijn kast willen, kan ik hem net zo goed zelf assembleren met mijn eigen kast, PC die beter op mijn wensen ingaat en hoogstwaarschijnlijk goedkoper.

Over dit idee is niet lang nagedacht.

EDIT: Ik zie dat het puur OEM is wat in de PC gaat. FAIIIIIIL. Dit gaat nooit aan de wensen van een tweaker voldoen. Waarom zou ik dan uberhaupt kijken naar medion, zijn al zat merken die OEM game PC's aanbieden in allerlei prijsklasse.

Daarnaast weet ik uit ervaring(4 jaar als reparateur van PC's), dat de meeste meuk die medion in hun PC stopt echt MEUK is.(En kom niet met het argument, het is stiekem MSI, want MSI heeft ook crap budget bordjes en zijn de bordjes qua componenten ook niet gelijkwaardig) Voeding gaat meestal als eerste er aan.

Tweakers doe je imago eer aan en haal deze nonsens weg. Tweakers zijn geïnteresseerd in kwalitatief goede, custom made PC'tjes tegen een scherpe prijs die precies aan hun wensen voldoet.(En die te tweaken zijn, zoals unlocken, overclocken e.d.) Deze PC kan een OEM nooit maken door grote verschillen tussen tweakers en Medion is kwalitatief uitermate teleurstellend.(Oké Packard Bell en Acer zijn erger....)

[Reactie gewijzigd door Bejit op 2 februari 2011 15:50]

_/-\o_
Jij verwoord precies wat ik dacht...
In de 1500 euro pc moet sowieso een kleine SSD en in die van 3000-3500 sowieso een grote en monstersnelle imho.
Je realiseert je niet dat het niet gaat om het beste. Het gaat erom, om met zo weinig mogelijk kosten zo veel mogelijk winst te pakken.

Medion zal het er altijd om blijven gaan, zoveel mogelijk specs( lees: ghz; gb) neer te zetten.

Daarnaast vind de gemiddelde consument koeling alleen maar lelijk en denken ze er niet bij na wat het nut van koeling is.

Ik verwacht dus dat het een soort intel celeron, HD 4200 met 10 gig systeem zal worden met een kutkast en stockventilatortjes.

Goede koeling is geen simpele marketing, de gemiddelde consument moet geen typenummers maar geilt op de cijfertjes en weet niet eens wat een benchmark is.

[Reactie gewijzigd door lynnyx2 op 2 februari 2011 13:15]

Je hebt het bericht uitmuntend gelezen. Chapeau!
Je hoeft niet sarcastisch te zijn. Het is gewoon wat elk (groot) bedrijf wil. Zoveel mogelijk opbrengst, met zo weinig mogelijk kosten. Het idee lijkt te ontstaan dat Medion een soort liefdadigheidsinstelling is die gewoon leuke computers wil bouwen, maar het blijft gewoon een onderneming.
Daar heb ik overigens helemaal niets op tegen. Ik vind het goed dat er ondernemingen zijn die ook gewoon hun geld willen verdienen en ben er blij mee. Tweakers hier moeten zich echter ook realiseren dat het er ook om gaat zoveel mogelijk computers te verkopen en dat lukt niet met gewoon een goed kastje met gewoon een goede airflow dat gewoon honderd euro kost.
Er wordt hier net gedaan alsof het een pc alleen voor tweakers is en alle gamers tweakers zijn. Maar er wordt een pc voor gamers gemaakt.
Medion zal er ook geen enkel belang bij hebben ervoor te zorgen dat je de pc kan upgraden, want dan heb je weer geen nieuwe nodig over een paar jaar.
Dat wil dus zeggen dat het wel weer een uATX kastje zal worden met een net sterk genoege voeding en dat er dan heel groot op komt te staan: Goedgekeurd door tweakers.net, want er is immers een contract hè.

Ik zeg niet dat dit 100% zeker gebeurd. Ik zeg alleen dat verwachtingen weer veel te hooggespannen zijn.
Denk je dat ze Tweakers nodig hebben om dat te bedenken? Zouden ze echt zo'n actie op poten zetten en vervolgens de input compleet negeren? (zo ja, klaag dan achteraf)

Wees blij, als je het niets vindt doe je toch niet mee? En als er een mooi systeem voor een leuke prijs komt, zeker voor de semi-tweaker, prima toch?
Ik ga ook zeker meedenken over de configuratie.

En ja, ik denk inderdaad dat de optie bestaat dat ze deze actie enkel opzetten om er een grote goedgekeurd door tweakers.net sticker op te kunnen plakken. Tweakers.net is onderdeel van een commercieel concern weetjewel. Zie maar eens dat ze dan nog terugkrabbelen. Ik snap niet hoe je NIET achterdochtig kunt zijn. Het enige waar ze tweakers.net voor nodig hebben is de publiciteit. Die hebben ze gehad, dus nu kunnen ze verder van alle suggesties zeggen dat het niet mogelijk is.

Wees blij dat er mensen zijn die van tevoren kritisch zijn, iets anders heeft al vaker tot dictatoriale regimes geleid, al zal het zo'n vaart niet lopen.

Ik zeg niet dat ik niet mee wil doen. Ik zeg alleen dat ik het niet geloof, totdat ik een ondertekend contract zie. Technisch niet mogelijk zoals hier eerder in een post werd gezegd, is een rekbaar begrip. Bijvoorbeeld de interpretatie:

"Onze vaste leveranciers hebben niet de technische mogelijkheden om dit te kunnen produceren."

Wees blij dat er mensen zoals ik zijn, die alle contracten het liefst volledig juridisch dichtgetimmerd zien, anders was het een chaos, waarin een dictatuur van multinationals zou ontstaan.

Disclaimer: Het hierboven staande is geen feitelijke weergave. Bovenstaande is volledig mijn visie en alleen een beschrijving van wat zou kunnen gebeuren.
Ik aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor verkeerde interpretatie van bovenstaande of acties die uit mijn reactie voortvloeien.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 11

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee