Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

Tweakers.net zoekt BBG-samenstellers - update

02-11-2010 • 11:43

55 Linkedin

Best Buy Guide aankondigingsplaatje (67 x 67)

Elke maand wordt door het BBG-team hard gewerkt aan de Best Buy Guides en de Notebook Best Buy Guides. Tweakers.net is nu op zoek naar specialisten om dit team te versterken.

Denk jij bij elke Best Buy Guide: ik kan een beter systeem samenstellen? Heb je een voorliefde voor cpu's en moederborden? Zit je dagelijks specificaties van laptops te vergelijken en vergaap je je aan nieuwe grafische kaarten? Dan is het BBG-team van Tweakers.net misschien wat voor jou.

Enkele weken voor het verschijnen van een BBG stel je een of meerdere systemen in een bepaalde categorie samen. Voor de Notebook Best Buy Guide maak je een selectie van wat volgens jou de modellen met de beste prijs-prestatieverhouding zijn. De voorstellen leg je aan onze bezoekers voor in het Complete Systemen & Laptops-forum. Vervolgens beoordeel je suggesties en wijzigingsvoorstellen die daar worden geplaatst. Ten slotte schrijf je de BBG-teksten waarmee je onderbouwt waarom er voor bepaalde hardware-onderdelen of laptops is gekozen.

Je bent dus van begin tot eind bij de BBG-artikelen betrokken. Je kunt je aanmelden voor de BBG of voor de Notebook BBG afzonderlijk. In het uitzonderlijke geval dat je op beide terreinen kennis hebt en ook nog over voldoende tijd beschikt, mag je je uiteraard ook voor allebei aanmelden.

We zijn vooral op zoek naar enthousiasme en de nodige kennis op hardwaregebied. Ook moet je snel en foutloos kunnen schrijven. Verder helpt het als je discussies in goede banen kunt leiden en natuurlijk ben je in de maand voor het verschijnen van de BBG's de nodige uren beschikbaar. Het samenstellen en schrijven hoeft niet veel tijd te kosten en kan gewoon thuis gedaan worden.

Wat we bieden is een vergoeding voor de tijd en moeite die je erin steekt: we gaan per systeem uit van minimaal vier uur werk, en er staat een vergoeding van 50 euro tegenover. Daarnaast zal het je status en achting bezorgen, want je wordt opgenomen in het elite-team van de BBG en in de crew van Tweakers.net

Update naar aanleiding van enkele vragen hieromtrent: De vergoeding is ingesteld omdat we vinden dat goed werk en inzet beloond mag worden, net zoals we freelancers betalen voor nieuws en reviews. Het is echter geen verplichting en niet bedoeld om druk te leggen of andere eisen te stellen aan betaalde en vrijwillige krachten. Een betaalde BBG-er zal echt geen strengere deadlines krijgen dan een vrijwilliger. We gaan er uiteraard van uit dat enthousiasme en de wens bij te dragen aan het verbeteren van de site de belangrijkste drijfveren zijn.

Update 2, maandag 8 november: We hebben inmiddels meer dan genoeg aanmeldingen. Iedereen bedankt!

Update 3, dinsdag 30 november: We hebben twee nieuwe BBG-ers: StefanvanGelder en Bolletje92. Misschien komen er de komende tijd nog meer bij op basis van de aanmeldingen.

Reacties (55)

Wijzig sortering
Wat leuker zou zijn, zijn bbg's die werkelijk getest, geassembleerd worden. Het is niet de 1e keer dat een config die op papier fantastish is niet goed samenwerkt. Voor zover ik zie zijn en blijven de BBG's vrij virtueel.
Dat is zeker iets waar we aan denken, maar waar ook de nodige haken en ogen aan zitten.
tja dan zou je een sponsor moeten gaan zoeken,

het is nu al zo dat bepaalde bedrijven (ik geloof ik salland en azerty) regelmatig tnet bestbuy systemen aanbieden via hun webshops.

ik kan me zo voorstellen dat als we een systeem zouden maken waarbij enkele winkels om beurten de BBG kunnen sponseren. en dus de systemen bouwen en opsturen naar tnet voor een review dat daar vanuit de markt wel intresse in zou kunnen worden getoond.

voor de verzendkosten hoef je het immers niet te laten. en een systeem dat <10 uur heeft gedraaid kan not prima als nieuw worden verkocht.

[Reactie gewijzigd door i-chat op 3 november 2010 20:33]

Nieuw vind ik niet meer kunnen, maar met een paar % korting gaat zo'n pc ook wel weg, dus het kost die shops bijna niets. Maar ze krijgen wel een boel BBG bestellingen binnen met een beetje geluk.
Zeer zeker, was dan ook van plan om een best buy systeem aan te schaffen bij Azerty tot ie er opeens niet meer opstond :)
dan heb je het ook werkelijk over een paar (dus <10) procent. want een azerty zal zo'n systeem ook installeren en een benchmark draaien. als wij 'tweakers' in plaats van een half uur, de pc een dag goed aan de tand voelen - is die pc feitenlijk alleen maar beter getest dan de gemiddelde door azerty gebouwde pc...

lees; om 9uur komt UPS hem brengen en om 16:00 weer halen...
In zo'n geval ben ik wel geinteresseerd. Ook ik zit een beetje in i-chat's categorie: best geinteresseerd om eens wat meer te doen voor de BBG, maar meerdere zaken staan me niet aan. Ik heb de laatste twee BBGs eens meegedaan in de discussie en dat beviel me wel (ik herken de rantende fanboys ook niet zo... het was eigenlijk een best lieve discussie telkens). Maar als zoiets ook daadwerkelijk wordt gebouwd, en ik dus met allemaal geile hardware kan werken, wordt het opeens veel leuker.
trouwens @ olaf, misschien moet je die 50 maar wel uitkeren (in reiskosten) kom ik gewoon eff naar Adam om het systeempje ook echt te bouwen en testen ;)
Ik zal vanmiddag een berichtje sturen. Ik ben misschien niet al te bekend met de verschillen tussen moederborden en dat soort zaken, maar ik kan wel goed schrijven (ik zit nu echter op een touchscreen te typen) en ik denk goed te kunnen leiden in discussies.

An sich wel bijzonder dat men hier voor betaalt; een statusverhoging op tweakers zou voor veel tweakers al interessant zijn.

Mag ik er overigens van uit gaan dat Terw_dan al bij dit team hoort? Zonder hem mist de BBG een goede en eerlijke stem.
Mag ik er overigens van uit gaan dat Terw_dan al bij dit team hoort? Zonder hem mist de BBG een goede en eerlijke stem.
Nee, ik maak geen deel uit van het team, sterker nog, ik ben al ruim een jaar geen FPcrew meer. Ik heb laatst wel een soort van BBG voor moederborden geschreven (**LET OP** Welk moederbord moet ik kopen?) maar dat was meer vanuit oogpunt om algemene kennis in PMG te krijgen dan om er een PMG BBG van te maken zoals dat in VB is gedaan door Ed_L voor videokaarten.

En om eerlijk te zijn vind ik de BBGs maar 3 keer niks. Ik heb er ooit 1 geschreven, maar uiteindelijk is het alleen maar gerant, gezeik, geneuzel en gezeur van en naar fanboys die per se een bepaald merk erin willen hebben en hun keuze door willen drammen en op het eind komt het erop neer dat het nooit goed is (tenminste, dat idee krijg je, omdat de mensen die geen gelijk krijgen blijven roepen).
Gelukkig beleven er genoeg mensen plezier aan, en als je iets graag zo democratisch mogelijk doet dan is het een prima iets, maar ik houd er meer van om gewoon een bepaalde weg in te slaan en te onderbouwen, in plaats van bezig te blijven met het modderen in de basis en daarmee gewoonweg niet echt lekker verder te komen.

Maar dan moet ik ook eerlijk zeggen dat ik niet denk dat ik het publiek ben voor de BBG. Ik weet toch wel wat ik moet kopen, daar heb ik geen BBG voor nodig

Niets ten nadele van de BBGers natuurlijk, die doen keihard hun best, maar ik denk dat ik m'n tijd beter kan besteden.

[Reactie gewijzigd door TERW_DAN op 2 november 2010 15:55]

Zonder te willen proberen je over te halen om weer voor de BBG te gaan schrijven stel ik dan voor: Laten we proberen gerant, gezeik, geneuzel en gezeur te verminderen of zelfs verwijderen uit de discussies omtrend de BBG.

Ik zal er zsm een langer stuk over proberen te schrijven - ik denk dat we een aantal concrete zaken kunnen veranderen.
Je bedoeld alle zeurende, zeikende en domme gebruikers perm bannen uit bepaalde subfora? Want anders ga je het niet voor elkaar krijgen. Er zijn weinig mensen in staat om hun eigen voorkeur opzij te zetten en toe te geven dat een ander idee beter is, de meesten blijven hun keuze verdedigen tot in het einde, want toegeven zou gezichtsverlies zijn.
Ik denk dat je een beter selectieproces zou kunnen introduceren - geef de BBG-samenstellers een apart, voor public read-only subforum, en kies gebruikers die er op mogen posten bijvoorbeeld. Als een lid van het BBG-team niet conform de regels contributeert, krijgt deze een eenmalige waarschuwing om daarna zijn of haar write-rechten kwijt te raken.

Een snel voorbeeld - als de BBG zo slecht geregeld is als je beweert dan zou zo een systeem waarschijnlijk wel tot een verhoging in de kwaliteit van de reacties kunnen leiden. Het zou bijvoorbeeld ook movelijk een goed idee kunnen zijn om moderation op zo een subforum los te laten: laat een reactiescore bepalen of een bericht wordt opgenomen in een shortlist met eenzelfde soort reacties.

Ik denk overigens dat het misschien gewenst zou kunnen zijn op een forum, om geneste reactielevels te hebben. Dit is een handig voorbeeld ervan: er kan een bericht worden achtergelaten over de keuze van een videokaart, en er kan op worden gereageerd, maar er kan daarna zonder het overzicht te verliezen over worden gegaan naar een ander topic ook worden gesproken over het moederbord.

Dat zijn enkele voorbeelden van hoe je een discussie in goede banen kan leiden, naar mijn mening.
Dat is een erg technische oplossing voor het probleem, of je dat moet willen weet ik niet. Ik kom al tijden niet meer in de BBGtopics, omdat ze me gewoon niet interesseren, maar toen ik er nog mee bezig was waren het vooral eindeloze discussies. Prima als je alles tot het laatste schroefje wil bespreken met anderen, maar dat is mij imho iets te democratisch en dan gaat er gewoon veel tijd en frustratie inzitten, ik steek m'n tijd dan liever in het schrijven van een goede guide die mensen zelf hun keuze laat maken, in plaats van ze een config voor te leggen. Maar dat kost natuurlijk weer flink wat meer inspanning van de lezer, dus zal lang niet door iedereen een welkome oplossing zijn.

En het is erg lastig om te bepalen of een bijdrage zinnig is of niet. In het begin is het vrij duidelijk, maar als de 10e persoon pleit voor een ander moederbord, dan maken z'n argumenten niet zo heel veel meer uit, je wordt gewoon moe van het feit dat er zo lang over gesproken wordt, waardoor je het gevoel hebt niet vooruit te komen, zelfs als de bijdrages onderbouwd worden (wat over het algemeen best gebeurd natuurlijk).

En dit is niet bedoelt om af te scrhikken, absoluut niet, maar ik denk dat het wel handig is als je weet waar je aan begint, omdat dit .plan anders om de 2 maanden omhooggeschopt moet worden door de redactie omdat er een BBGer gestopt is en ze een nieuwe moeten zoeken. En daar wordt uiteindelijk niemand vrolijker van.
ik denk dat je zeker een punt hebt, maar dat lijkt me juist een punt waarom 'we' jouw (of mensen die jouw niveau benaderen) dus WEL betrokken zou moeten worden,

dat is eigenlijk een van de redenen waarom ik ben ingegaan op deze .plan het systeem zoals het nu is werkt het niet, en er moeten dingen veranderen. (hoe dat dan zou moeten) zou ik over willen laten aan het nieuwe BBGteam (met of zonder mijn inbreng).

ik denk daarom dat ExNomenDei, daarin wel een goed punt aansnijd.

ik zou bijna willen zeggen, zoek een professioneel team bijeen om een bbg te bouwen,
geef mensen de mogelijkheid om te reageren en negeer daarin iedereen die z'n keuze niet voldoende beargumenteerd. gebruik desnoods een mod / punten systeem

vanuit de comunity kunnen best goede idëen worden aangedragen maar laten we wat meer waarde gaan hechten aan argumenten en wat minder aan merken en fanboy-gedrag.

het lijkt me om eerlijk zijn al bijna interessanter om eerst over deze dingen te dicussieren voor we aan de volgende bbg beginnen ... (moeten wel opschieten anders gaan mensen weer zeuren om een notebook tegens de volgende bbg-poll)
Ik ben het met je eens, waarom dan niet gewoon comments op BBG uitschakelen. Ik zit hier sinds de FoK invasie namelijk niet op te wachten.
BBG'ers zijn herkenbaar aan hun ondertitel op het forum. Als onderdeel van de crew hebben ze een rode nick.
Hmm. Best interessant, lijkt mij serieus het overwegen waard. Want laten we eerlijk zijn, iedere keer als de BBG uitkomt klagen we dat we zelf een ander, beter, sneller, goedkoper systeem hadden samen gesteld. Dit is nu de kans om je kennis en kunde te tonen!

Ik vraag mij enkel af of die 4 uur verwacht inspanning realistisch is? Is er iemand die dit kan bevestigen. Het zou namelijk zonde zijn dat je het traject instapt en uiteindelijk blijkt dat je niet aan de verplichtingen kan voldoen.

[Reactie gewijzigd door mcsluis op 2 november 2010 12:32]

Dat hangt van jezelf af. Zelf denk ik dat het met minimale inspanning en dus ook resultaat mogelijk is maar in de praktijk zie je dat er meer tijd in gaat zitten als je het hele traject verzorgd wil doorlopen. Voor erg actieve BBG-ers zelfs veel meer, voor anderen wellicht minder.

edit: heb de tekst erop aangepast.

[Reactie gewijzigd door Olaf op 2 november 2010 12:38]

Er gaat natuurlijk ook tijd zitten in het bijhouden van alle ontwikkelingen op hardware-gebied. Als je dat er ook bij optelt, dan ben je echt wel flink langer bezig dan 4 uur per maand.
Goed discussies kunnen leiden as in discussies op het forum? :P
yep, en het kan er nog wel eens heet aan toegaan. :X
Die 4 uur zal erg minimaal zijn, zeker als je het topic bij wilt houden en dan ook nog de teksten wilt schrijven. Heb het zelf wel eens voor een klein fora gedaan, aan de tekst schrijven ben je al snel een uur kwijt, aan vergelijken en discussieren nog veel meer.
50 EUR vergoeding voor 4 uur werk is weinig. Is 12,50 EUR per uur.
Neemt niet weg dat ik ook graag de bbg lees als leuke informatieve kost.

Hopen dat er weer een paar goede worden aangesteld.
12,50 per uur is best veel als je het vergelijkt met andere baantjes. 50 euro per maand is niet veel, maar beter iets dan niks.
Focus nou niet te veel op die vergoeding. Je moet het ook vooral doen omdat je het leuk vindt. Toen ik er begin 2009 mee startte, was er geen vergoeding; ik wilde graag bbg schrijver worden omdat het een leuke manier is om iets bij te dragen aan community. De bbg kostte me dan ook altijd ruim meer dan die vier uurtjes. Als je de discussies netjes bij wil houden, de systemen goed balanceren, een goed onderbouwd stuk wil schrijven en ook nog klaar staan om de reacties bij te houden, dan kost je dat gewoon een beste hoeveelheid tijd.

Daar staat tegenover dat de bbg een zeer goed gelezen stuk is, waar veel tweakers wat aan hebben. Je hebt absoluut eer van je werk.
Inderdaad. Het is ook wel nodig. Die gamesystemen worden steeds samengesteld door mensen die de ballen verstand hebben van wat je als gamer nodig hebt.

Grootste blunder is nog wel het lcd scherm. Bij een highend gamesysteem kun je toch niet aankomen met een standaard 60 hz tn paneel |:( voor 1st person shooters: 120 hz tn. Voor andere games is een ips/pva paneeltje ook een optie.
Want de prijs van een 120 Hz paneel is te rechtvaardigen? Zelfde als het ips paneel, zou alleen rendabel zijn in het high-end gamesysteem.
Dit is dus typisch een onderdeel van de discussie in het BBG topic, de mensen die uiteindelijk beslissen wat er in komt hebben hier echt wel goed over nagedacht.

Een actieve BBG'er leest (zoals je hierboven in de comments hebt kunnen lezen) en reageert op de discussie die gevoerd wordt. Als jij zegt dat je het niet eens bent met de 60Hz lcd tn panels, maar voor een 120 hz wilt gaan zul je in het topic kunnen reageren. Maar onderbouw het wel en je moet ook inzien dat een duurder scherm resulteert in een minder sterk / goed systeem.

BBG is over het algemeen een balans zoeken tussen de componenten, die afgesteld zijn op de belangen of doeleinden bij een bepaald systeem.

Ikzelf vindt een 60hz TN paneel voldoende voor simpel gamen, je ogen nemen 30 frames aan als soepel bewegend beeld. Nog hoger is beter... maar velen van ons (waar ik zelf ook bij hoor) merken het verschil niet meer tussen 60 frames of hoger.
Laat staan dat je met een videokaart (die dus hoogstwaarschijnlijk minder is omdat je voor een 120 hz scherm hebt gekozen) de 120 frames nog haalt op hoge settings.


Deze discussie hoeven we natuurlijk niet hier te voeren, maar zo zie je een beetje de opzet van BBG ;).
Ik vindt het altijd super om mee te lezen in het fora, alleen reageer ik zelf niet in de topics. Omdat ik mezelf daar niet geschikt genoeg voor vindt. Er zijn mensen die veel meer verstand hebben van hardware dan ik, al hoop ik in de toekomst wel mee te kunnen discussiëren op het fora.
wow, nooit geweten dat zelfs de bbg-ers geld kregen.
Kregen we ook niet. Nieuw beleid, iets voor jou? :)
Leuke oproep om zo BBG geïnteresseerden te trekken.
Denk alleen dat je er met de genoemde 4 uur er niet gaat komen, vooral niet als je, zoals anderen ook terecht aanhalen, serieus de reacties op 't BBG forum wilt volgen en actief mee doet met de discussie. Het gaat er niet altijd zoetsappig aan toe, hoewel de home-server BBG recht-toe-recht-aan en respectvol verliep.

De €50 zie ik btw als zout in de pap en de krenten het feit dat je T-net crewlid bent.
Het is een kwestie van de eerste maand gewoon veel reviews lezen op het internet en alle termen leren, als je dat dan eenmaal weet dan gaat het steeds sneller en makelijker. Als je de eerste maand hebt gehad en je volgt alles dan is de volgende BBG snel gemaakt ;)

Ik lees heel erg veel de BBG-aanschaf Gamesysteem, omdat ik zelf ook een systeem ga samenstellen, maar ik merk nu al dat ik veel meer over de producten weet dan voorheen + ik weet waar je al die informatie kan vinden.
Leuk! Wellicht dat ik even een mailtje jullie kant op stuur :)
Ahh cool, stel altijd wel systeempjes samen maar zullen uiteraard meer mensen doen :p Ach misschien probeer ik het ;o
Ik zit wel dagelijks met mijn neus in de moederborden, CPU's, RAM en koeling en ik kan ook redelijk vlot tekstjes uittypen, ik heb jammer genoeg op dit moment niet echt veel tijd.
Het blijft een mooie leidraad voor mensen en levert in ieder geval discussie op die (mits normaal gevoerd) ook leerzaam zijn. Meningsverschillen zullen er altijd zijn, en das maar goed ook anders zijn zowel het forum als reacties hier bijzonder schaars gevuld.

Ik heb mijzelf in ieder geval kandidaat gesteld :)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee