Door Tino Zijdel

Senior developer

Tweakers.net experimenteert met html 5

01-11-2010 • 14:00

150 Linkedin

Het bruist weer in browserland en het topic van de dag is html 5. Browsers worden steeds sneller en bieden steeds meer nieuwe technische mogelijkheden, die in de media voor het gemak bijna allemaal onder de noemer 'html 5' worden geschaard. Voor ontwikkelaars is het een interessante tijd waarin veel geëxperimenteerd en gepionierd kan worden. Ook Microsofts nieuwe versie van Internet Explorer, waarvan de eerste publieke bèta alweer een tijdje te downloaden is, biedt ondersteuning voor veel van deze nieuwe technieken.

Microsoft heeft voor zijn nieuwe browser het nodige veldwerk verricht alvorens de bèta vrij te geven. Zo heeft de fabrikant om beter inzicht te krijgen in hoe verschillende websites zich gedragen bij het laden van een pagina, ruim 7000 websites wereldwijd bestudeerd, waaronder ook Tweakers.net.

Nu de bèta is vrijgegeven, heeft Microsoft aan Tweakers.net gevraagd of wij in een showcase de mogelijkheden van de nieuwe browser kunnen belichten. Omdat wij niet vies zijn van experimentjes met nieuwe technologie en omdat het mes hier aan twee kanten snijdt - Microsoft krijgt aandacht voor hun nieuwe versie browser en Tweakers.net krijgt nieuwe hippe features - zijn wij hier graag op ingegaan.

Tweakers.net gebruikt al langere tijd de nieuwe technologieën die browsers tegenwoordig bieden. Zo zijn wij al ruim een jaar geleden overgestapt van een html 4-doctype naar de html 5-variant en gebruiken we al allerlei nuttige features die beschreven worden door onder andere html 5, css 3 en ecmascript 5. Voor sommige features gebruiken we zogenaamde shims om backwards-compatibiliteit te verzorgen voor oudere browsers, in andere gevallen passen we nieuwe technieken toe als progressive enhancement, waarbij oudere browsers simpelweg een 'kalere' versie van de site zien zonder daarbij functionaliteit achterwege te laten.

Een van de meest in het oog springende functies op Tweakers.net die wel een opknapbeurt kon gebruiken, is de zogenaamde 'imageviewer'. Het uiterlijk hiervan was toch wel behoorlijk verouderd en ook functioneel viel er nog wel een en ander aan te verbeteren. Eén van de meest nuttige features van onze imageviewer is de rij thumbnails waarmee je snel en makkelijk door een verzameling van afbeeldingen kan scrollen en de afbeeldingen die je graag in detail wilt bekijken kan selecteren. In de tijd dat we onze imageviewer ontwikkelden was dat een feature die bij het bekende Lightbox en varianten ontbrak. Met deze thumbnailweergave wilden we nu iets hips gaan doen wat geresulteerd heeft in een soort panorama-carrousel dat met de muis kan worden bestuurd.


Vernieuwde imageviewer

Als tweede vernieuwende functionaliteit wilden we graag iets doen met een hoger 'showcase'-gehalte en waarmee we ook écht gebruikmaken van technieken die Internet Explorer versie 9 nu ondersteunt. De keuze is gevallen op html 5 <canvas> in de vorm van een geanimeerde 'avatar cloud' op de Tweakers.net-gallery-index. Dit is een soort activiteitenstroom van gebruikers op onze website: reacties op de Frontpage of op het forum, nieuwe forumtopics, Vraag & Aanbod-advertenties en door gebruikers gemaakte productreviews komen hier bijna real-time voorbij voorzien van de avatar van de betreffende gebruiker. Bij het klikken op een avatar krijg je een korte beschrijving te zien van de activiteit en een link naar de betreffende content. Standaard worden enkele activiteiten uitgelicht alvorens nieuwe activiteiten met behulp van ajax in json-formaat worden opgehaald.


Avatarcloud

Benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden van Internet Explorer versie 9? Bekijk dan de IE9 showcase pagina.

Reacties (150)

Wijzig sortering
Ik moet zeggen dat het allemaal goed en mooi werkt. Op een desktop.

Een ding moet ik zeggen: het is niet helemaal leuk op mobieltjes. Op zowel een HTC Desire en iPhone 4 werkt het allemaal soepel en goed (zei het minder soepel dan Chrome en Firefox op mijn laptop), en ziet het er mooi uit, maar de image viewer laat zich amper bedienen. Op de Desire heb ik de zegen van een optical trackpad waardoor ik de "pijltjes" kan bedienen, maar de gemiddelde flash based image viewer laat zich beter bedienen.

Ik realiseer me dat er een mobiele site is, maar ik moet ook zeggen: daar geloof ik niet in. Een mobieltje moet gewoon hetzelfde kunnen als een desktop PC, en de desire is daar geweldig in, maar "onmouseover" is voor touch apparaten gewoon een probleem.

Dan kan Jobs zeuren dat flash niet touch optimized is, en dat hij daarom html 5 wil... maar dit doet dat een beetje teniet. In een flash element kun je onder android wat "slepen" en dat geld dan als mouseover, dat lukt hier niet echt in, hij gaat alleen maar ongecontroleerd scrollen. Op de iPhone is het haast helemaal niet te doen: op goed geluk klikken op een draaiende knop of inzoomen op de kleine pijltjes navigatie.
Inderdaad, voor touch-besturing is deze viewer nog niet erg geschikt. Het is echter wel onze wens om daar ook support voor in te bouwen :)
* RSpliet hoort gerinkel aan de T.net kassa. Die showcase pagina is niet bepaald objectief te noemen, de term "Advertorial" had de pagina niet misstaan! O-)

Overigens wel kudo's voor de image viewer, die ziet er gewoon keurig 2010 uit.

[Reactie gewijzigd door RSpliet op 1 november 2010 14:20]

Hij heet toch ook 'ie9 showcase' en niet 'html 5 showcase' ? 't Zal inderdaad wel zo zijn dat veel van de daar benoemde technieken net zo goed in Firefox, Chrome, Safari en Opera.
Er is toch ook niks tegen de term advertorial? Ik ben zelf niet bijzonder gevoelig voor Microsoft reclame, maar het blijft sterk overkomen als een reclame uiting. Er zijn een hoop mensen die het prettig vinden als dat erbij staat. :-)
Tuurlijk, maar tweakers laat het (een beetje on-tweakers) overkomen als een weldoening van Microsoft en de tekst als

"Omdat wij niet vies zijn van experimentjes met nieuwe technologie en omdat het mes hier aan twee kanten snijdt - Microsoft krijgt aandacht voor hun nieuwe versie browser en Tweakers.net krijgt nieuwe hippe features - zijn wij hier graag op ingegaan."

en dan met name het stukje dat het mes aan 2 kanten snijd....

Het mes snijd wel aan 2 kanten, maar wel op een heel andere manier dan hierboven voor wordt gespiegeld.

HTML5 kun je zo leren en daar heb je IE9 en/of Microsoft niet voor nodig.

Het mes snijd echter in de reclame(gelden) en niets meer dan dat.
HTML5 kun je zo leren en daar heb je IE9 en/of Microsoft niet voor nodig.
Dat klopt, maar het ontwikkelen van features kost tijd, en development tijd is erg schaars. Normaliter krijgen dit soort (toch wel leuke) dingen dan ook nauwelijks prioriteit. Zonder sponsordeal was dit zeker niet gedaan...
Dus kort door de bocht wordt er op de eerste plaats een beetje geklaagd dat de 'imageviewer' een beetje outdated was. Waarmee eigenlijk wordt toegegeven dat het een update zou moeten krijgen en dus tijd aan besteed zou moeten worden. Dan vind ik uitspraken zoals 'development tijd is erg schaars' alleen gerelateerd aan dingen die geen prio hebben. Dat strookt naar mijn idee niet echt met het idee dat de imageviewer outdated was. En daarbij kan er toch ook via bijvoorbeeld een wedstrijd gevraagd worden of de community dit soort producten zou kunnen leveren. Maar goed ik moet niet zo zeuren, alleen omdat er internet explorer optimised in staat.
enkel (visueel) outdated is bij ons nog geen reden om iets een hoge prio te geven, en er zijn dan alsnog altijd zaken die een hogere prioriteit hebben. Zo ligt het met heel veel dingen, kijk maar eens in devtrack of in het Lieve Devvers forum wat er zoal allemaal nog openstaat aan bugjes en verzoeken, en da's exclusief wat er intern nog allemaal bij komt kijken. Ja, onze tijd is erg schaars...

En dit soort zaken door de community laten doen is meestal niet een erg goed idee; de kans dat de code dan voldoet aan onze standaarden en kwaliteitseisen is vrij klein en het feit dat het auteursrecht dan niet bij Tweakers.net ligt kan voor problemen zorgen.
Mwah; 75% van de links op ie9showcase leiden naar http://ie.microsoft.com/ - plus het gehele artikel klinkt meer als een rondje bullshit bingo dan een T.net artikel.

Desalniettemin een aantal leuke en zeer welkome verniewingen voor Tweakers. Wat staat er nog op de lijst? Waar wordt nog over nagedacht?

Chapeau heren, bedankt voor al het werk dat jullie verzetten d:)b
"t Zal inderdaad wel zo zijn" Politiek correct en terughoudende reactie :)

Heb de showcase bekeken en de boel daarna snel weg geklikt ivm de overdaad aan IE9 links......
Natuurlijk is ie niet objectief, ze zijn door Microsoft gevraagd, logisch dat ze dan IE9 gebruiken/promoten. Als Google ze had gevraagd had er nou overal Google / Chrome gestaan en was ie nog steeds niet objectief
Jammer van het enorme IE9 label, nu lijkt het net alsof dat de enige browser is die HTML5 doet.
Met Chrome doet ie het ook prima...
Firefox is dan weer te traag voor deze simpele effecten.
Ook hier alles vloeiend met FF 3.6.12.
Jammer van de internet explorer spam inderdaad.
Het is ook niet gek dat meerdere browsers HTML5 ondersteunen.
Er is inmiddels ook een W3C testset van de meest populaire ook meest complete HTML5 specs
http://test.w3.org/html/tests/reporting/report.htm
Geen enkel problemen hier met FF 3.6.11

Mogelijk een performance probleempje op je PC?
verklaar uw nader?

werkt hier prima in firefox 3.6.12? vloeiend.. geen problemen..

verder...
html 5 gaat nog meer interactie en meer 'up to date' data leveren in een interactieve omgeving.. tenminste dat zal het doel zijn, hoe en of dat ook echt wat gaat worden en niet alleen maar een hype.. zullen we moeten afwachten..
Met Opera gaat het ook perfect.
Zeker.... jammer van het vervelende reclame-blokje. Nu is dat natuurlijk ook zo weggehaald (rechtermuisknop > Inhoud blokkeren), maar toch.
En even snel switchen naar de volgende foto is ook al niet zo makkelijk meer.


Geef mij de oude maar (ja, heb het linkje rechtsonderin gezien).
Bij mij is de weergave in Firefox (3.6.12) ook behoorlijk 'choppy'. Ondanks dat ik de vormgeving kan appreciëren en ik zeker niet vies ben van de nodige eye-candy vergroot het tot dusver nog niet mijn gebruikers genot. Laat staan dat dit een reden zou zijn om voor de (beta van) Internet Explorer te kiezen.
Werkt prima op FF-3.6.12 , mmh neeltje kroes kijkt ff naar IE9 logo
Zou die nieuwe caroussel ook gewoon uitkunnen eigenlijk? Die lightbox ging nog, maar dit geeft echt flinke performanceissues onder IE8 op m'n Celeron723 (desnoods plemp je die reclame gewoon onder de lightbox, ik ga toch niet overstappen naar IE9 voordat die uit de beta komt, ongeachf of een blokje reclame het wel of niet vraagt).
Animaties zijn leuk, maar ze zijn hier echt overbodig en vertragen de meuk aanzienlijk.
Als je uberhaupt de mogelijkheid hebt om over te stappen kun je natuurlijk ook eens een andere browser proberen ;)

Je kunt moeilijk verlangen dat het hele internet net zo achterblijft als jijzelf.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 1 november 2010 15:26]

Ik heb hier nagenoeg iedere browser draaien, dat is het probleem niet, ik vind IE gewoon de fijnste browser die er is, maar IE9 heeft nog teveel bugs om serieus te gaan gebruiken (en gezien ik hem niet naast IE8 kan draaien moet ik kiezen tussen IE8 en IE9).
Dus dat heeft niets te maken met achterblijven, het heeft te maken dat het gewoon stukken minder performance geeft, en in een fotoalbum wil ik gewoon snel kunnen bladeren en interesseren die animaties me geen ruk :P
Je kunt trouwens ook gewoon de cursortoetsen gebruiken. Stuk handiger dan steeds op "next" klikken, zeker met de oude lightbox waarin de next-knop steeds op een andere plek staat, wat gebeurt als het formaat van de foto's niet allemaal gelijk is.
Maar dat neemt niet weg dat de performance ruk is. Dat de controls niet verspringen is een mooi pluspunt, maar dat is ook het enige, dit ding is nagenoeg onbruikbaar.
Ik zal vanavond eens kijken op m'n oude pc'tje thuis in IE8. Ik moet zeggen dat hier op een moderne PC in een VM met winXP en IE7 de performance toch gewoon goed is (het scheelt natuurlijk dat IE7 geen rounded corners, box-shadows en semi-transparante backgrounds hoeft te renderen :P)

Maar heb je ueberhaupt al gekeken hoe het op jouw systeem draait in een andere browser?
Ja, IE8 draait het beste. FF draait nog trager, daar is het helemaal niet te doen. En opera en chrome staan er alleen op om te testen, dat zijn geen browsers die ik serieus wil gebruiken.
Ik heb het gisteravond nog even getest op m'n P4 (2.4Ghz - winXP) thuis en daar was Firefox toch wel sneller en soepeler dan IE8.

Maar goed we gaan kijken of we een alternatief voor de thumbviewer kunnen aanbieden die wat minder hip (en zwaar) is :)
oja als iemand ie8 gebruikt is hij echt niet meer bij de tijd te noemen, je moet op zijn minst een beta-browser gebruiken op een html versie die nog in draft is 8)7
Er zijn zat niet-beta browsers die de features ook ondersteunen. Zo'n beetje alle andere browsers dan IE. En idd, IE8 is achterhaald, dat was ie eigenlijk al toen ie uitkwam.

Los hiervan, Terw_Dan heeft weldegelijk een punt. Leuk dat er geëxperimenteerd wordt, maar dat moet niet ten koste gaan van de mensen die niet met dat "experiment" mee kunnen draaien.
Je zou imageviewer.js kunnen blokkeren...
Gewoon een verkapte reclame op dit moment voor IE9 dus. Zie je de laatste weken enorm veel terug op het web bij verschillende sites. Enorm veel reclame voor ie9.
Reclame is nooit echt leuk, maar Tweakers.net is immers ook gewoon een bedrijf en daar moet nou eenmaal geld verdient worden.
Reclame is nooit echt leuk, maar Tweakers.net is immers ook gewoon een bedrijf en daar moet nou eenmaal geld verdient worden.
Ik heb geen problemen met reclame in de site, zolang duidelijk is dat het om reclame gaat en duidelijk gescheiden blijft van de inhoud. Hier, is dat eigenlijk niet het geval. Het artikel en de showcase pagina wekken de indruk dat die nieuwe features eigenlijk alleen mogelijk zijn in IE9, of zelfs dankzij IE9. Terwijl de werkelijkheid is dat het in iedere moderne browser zou moeten werken, browsers die nu al af en bruikbaar zijn, terwijl we op de uiteindelijke versie van IE9 nog een paar maanden moeten wachten. MS begint zich eindelijk wat van moderne standaarden aan te trekken, en dat is mooi, maar hier wordt de indruk gewekt dat het allemaal van hen uit is gegaan.

Tweakers.net is een bedrijf ja, en uiteindelijk moeten ze genoeg geld binnenhalen om de rekeningen te betalen en, het liefst, winst te maken. Maar moet dat ten koste gaan van de journalistiek? Ik vind het er wel op lijken in dit geval.
[...]
Tweakers.net is een bedrijf ja, en uiteindelijk moeten ze genoeg geld binnenhalen om de rekeningen te betalen en, het liefst, winst te maken. Maar moet dat ten koste gaan van de journalistiek? Ik vind het er wel op lijken in dit geval.
Dit is dan ook geen nieuwsbericht of review maar een simpele aankondiging, ik snap dan ook niet waarom je hier journalistiek zou verwachten. Deze feature wordt gesponsored door Microsoft, dus is het logisch dat we die ook bij naam noemen.

Ik wil overigens nog wel een opinie-stuk schrijven hierover hoor ;)
[...]

Dit is dan ook geen nieuwsbericht of review maar een simpele aankondiging, ik snap dan ook niet waarom je hier journalistiek zou verwachten. Deze feature wordt gesponsored door Microsoft, dus is het logisch dat we die ook bij naam noemen.
mja, maar de overige browsers doodzwijgen gaat wel wat ver vind ik. Iemand die het browsergebeuren niet volgt en dit artikel leest (ok, het is niet heel waarschijnlijk) zou de indruk krijgen dat alleen IE9 HTML5 ondersteunt.
Dat opiniestuk moet je zeker doen als je er zin in hebt! Zo bewijs je in ieder geval dat tweakers naast het vanzelfsprekend benodigde geld ook goede, objectieve stukken kan schrijven. Ik vermoed zo dat een opiniestuk door jou een hoop interessanter zal zijn dan die advertorial. ;)
zullen ze wel een flinke duit voor hebben uitgetrokken
Hilarisch... Showcase = "Kijk eens wat IE9 allemaal kan!!!"
Vervolgens werkt dezelfde pagina net zo goed (en soms beter) in zowel Chrome, Firefox, Safari als Opera...
Hilarisch dat je daar over valt. Als fabrikant A een een nieuwe auto gemaakt heeft en vraagt aan bedrijf B om eens te kijken wat er mee kan dan, dan moet dat toch kunnen? Ook al zijn er dan misschien auto's van fabrikant C die beter zijn.
Dat fabrikant C hier niet om vraagt valt Fabrikant A niet aan te rekenen lijkt me.
Als bedrijf b als klantenbase voornamelijk autoliefhebbers heeft, die weten dat er ook een bedrijf C is die een product met dezelfde functionaliteit als die bedrijf A aanbiedt, is dat hilarisch ja.

Ik geloof dat de analogie nog klopt O-)
Het zou erger zijn geweest als die functionaliteit alleen in IE9 zou werken. Ik vind IE9 reclame positief, aangezien het Microsofts eerste HTML5 browser is. Het is niet alleen concurrentie voor Safari, Firefox en Opera, maar ook voor IE7 en IE8. Hoe meer mensen van IE7 en 8 overstappen naar IE9, hoe eerder er massaal HTML5 gebruikt kan worden.
Mooie imageviewer, maar kan beter qua gebruiksgemak. Als je over een thumbnail hovered schuift hij weg. Dat is
1: contra-intuïtief omdat je naar een plaatje wil en dan beweegt hij weg.
2: meer kans op misklikken ondanks de grote thumbnails.
3: meer muisbeweging (en energie) nodig omdat mensen de neiging hebben het verschuivende plaatje te volgen.

Dat gezegd hebbende: zouden jullie ook de video viewer kunnen updaten? Ik en veel mensen kijken filmpjes gemute of heel zacht omdat ze zelf muziek op hebben. Maar als je nu op mute klikt verschijnt er zo'n (irritante) waarschuwings icoon midden in het scherm. Zachter zetten gaat ook problematisch omdat er maar een paar pixels ruimte is voor volume aanpassing.
Dat gezegd hebbende: zouden jullie ook de video viewer kunnen updaten? Ik en veel mensen kijken filmpjes gemute of heel zacht omdat ze zelf muziek op hebben. Maar als je nu op mute klikt verschijnt er zo'n (irritante) waarschuwings icoon midden in het scherm. Zachter zetten gaat ook problematisch omdat er maar een paar pixels ruimte is voor volume aanpassing.
Het probleem met het mute-icoontje in de videoplayer is ons bekend. Helaas is dat een 3rd party product en dus niet iets wat we zelf even kunnen aanpassen. We hopen dat dat in een volgende versie met behulp van een setting te regelen is - het is in ieder geval een veel gehoorde klacht.
Daarnaast, die lineaire bewegingen zijn echt 1995. Gebruik op z'n minst een curve die snel begint en langzaam eindigt.

(Tip: als je interpoleert tussen a en b middels a + (b-a)∙t met t een waarde tussen 0 en 1, laat t dan niet lineair zijn maar iets als t = x1/p, met x een lineaire waarde tussen 0 en 1 (oftewel je oude t) en p de scherpte van de curve (1 voor een lineair verloop, hogere waarden voor een steeds scherpere curve)).

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 2 november 2010 01:55]

Gebruik op z'n minst een curve die snel begint en langzaam eindigt.
ease-out noemt men dat.
Heeft HTML5 daar geen functie voor dan? Flash wel. }>
Met alle respect, das toch wel de domste opmerking van de week. Een structuur taal die puur voor data bedoelt is waar je een ease-out mee zou kunnen instellen. Daar heb je JS voor.
Inderdaad. Niet erg gebruiksvriendelijk allemaal.
In Chrome doet de slideshow het wel, maar in Firefox loopt het voor mij maar hortend en stotend (maar goed, dat Firefox qua performance inmiddels flink achterloopt was wel bekend).

Ach het is een advertorial. Als Microsoft niet betaalt voor het ontwikkelen van deze features, dan hadden ze er bij T.NET misschien wel nooit de tijd voor gehad om het te maken.

Ik zie graag van deze experimenten, of het nu betaald wordt door een specifieke browser-maker of niet.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 1 november 2010 14:48]

Het is wel raar, of twijfelachtig, dat er zowel hier als op de showcase pagina niet genoemd wordt dat het om een advertorial gaat. Wij halen het er wel uit, maar niet iedereen.

Waar ik me persoonlijk vooral aan stoorde was:
Als tweede vernieuwende functionaliteit wilden we graag iets doen met een hoger 'showcase'-gehalte en waarmee we ook écht gebruikmaken van technieken die Internet Explorer versie 9 nu ondersteunt.
Betaald MS in dit artikel om de namen van andere browsers weg te laten? In dat geval zou een aanduiding met "advertorial" zeker niet misstaan.

Ik denk dat hier anders eerder "IE9 en andere browsers", of "HTML5 browsers", of gewoon "browsers" of iets dergelijks had gestaan.
Het is wel raar, of twijfelachtig, dat er zowel hier als op de showcase pagina niet genoemd wordt dat het om een advertorial gaat. Wij halen het er wel uit, maar niet iedereen.
De showcase pagina heet dan ook "Internet Explorer 9 Bèta Showcase" en niet "Html 5 Showcase" ;)
Waar ik me persoonlijk vooral aan stoorde was:

[...]

Betaald MS in dit artikel om de namen van andere browsers weg te laten? In dat geval zou een aanduiding met "advertorial" zeker niet misstaan.

Ik denk dat hier anders eerder "IE9 en andere browsers", of "HTML5 browsers", of gewoon "browsers" of iets dergelijks had gestaan.
Het gaat hier niet puur om een advertorial maar om een sponsor-deal, naar mijn mening toch een nuance-verschil en in die zin ook niet zo vreemd dat we juist de sponsor belichten.

Je hebt gelijk dat IE9 in deze niet bijzonderder is dan andere browsers, maar dat is meer voer voor een (redactie)blog waar we dieper kunnen ingaan op de gebruikte technieken en de vergelijking met andere browsers kunnen trekken. Als het aan mij ligt gaat zo'n post er ook nog wel komen ;)
De showcase pagina heet dan ook "Internet Explorer 9 Bèta Showcase" en niet "Html 5 Showcase"
Natuurlijk, maar zoals ik al zei: deze nuance halen wij er wel uit, maar niet iedereen.

Bovendien is de titel van dit artikel ook nog altijd
Tweakers.net experimenteert met html 5 en niet: Tweakers.net experimenteert met Internet Explorer 9

Je zou zeggen: die titel is dan toch juist goed? Maar als ik jou goed begrijp worden er vanwege de sponsoring dus geen andere browsermerkjes genoemd in dit artikel, los van de showcase pagina. Dat zie ik als een kwalijke zaak, mede omdat de titel juist een neutraal artikel aan lijkt te kondigen.
Het verschil zit 'm ook in het feit dat dit een .plan is, een aankondiging, en geen artikel ;)
Leuk dat IE9 zich evolueert, maar alleen aan het stukje 'Internet Explorer 9 optimized' heb ik al een hekel aan. IE9 moet de open standaarden hanteren en niet zich afsluiten. Als het optimized is, hoop ik dan ook dat dat gebasseerd is op de bekende standaarden!
'IE9 optimized' moet je eigenlijk als niets meer zien dan een marketing slogan; feitelijk doen we voor IE9 niets anders dan voor andere browsers ('same markup' noemt Microsoft dat zelf) ;)
Ah, en zo hoort het te zijn, dat het de same markup heeft. :)
Onzin dat er Microsoft promotie bij zit.. HTML5 is een open standaard.. Is niet van Microsoft en Tweakers had gewoon de code moeten gebruiken die voor fotoviewers beschikbaar is.. Sterker nog... Als je als tweaker(s.net) met HTML5 gaat vogelen, doe het dan zelf. Waar zijn de tweakers van weleer?
:?

Eerst zeg je dat we een bestaande fotoviewer hadden moeten gebruiken (waarom?) en dan zeg je dat we het zelf hadden moeten doen (wat we ook gedaan hebben)?

'same markup' is een term die Microsoft gebruikt in z'n propaganda om aan te geven dat IE9 overweg kan met dezelfde code als andere browsers; in dit geval gaat dat prima op (ook al is het een MS marketing term).
Uhum... uhummm.. Bestaande fotoviewer, dan bedoel ik natuurlijk iets zonder een groot reclamelogo er op.

En 'same markup' interesseert mij niets in dit geval. IE zou sterven als ze niet eindelijk eens 'same markup' zouden gaan doen. Er staat heel groot IE9 meuk bij. Waarom staat er uberhaupt iets van reclame bij? Waarom staat er dan niet een tweakersgerelateerde reclame bij, als VNUMEDIA of TRUE. Waarom staat er reclame bij een product dat eindelijk eens mee gaat doen met standaarden. Waarom staat er niet 'reclame' bij van de standaard die deze viewer mogelijk maakt, "Brought to you by HTML5". IE9 maakt het in dit geval enkel mogelijk omdat tweakers te lui is geweest een gerelateerde reclame- of reclameloze viewer te vinden. Tenzij hier natuurlijk geld mee wordt binnengeharkt... doe lekker je ding, maar je bent in mijn ogen geen tweaker als het als een html5-project propageert maar ondertussen lui IE9 meuk aan het gebruiken bent - tenzij jullie het dus helemaal zelf gedaan hebben en vrijwillig IE9 meuk er bij gekiepert hebben "omdat het zo'n geweldig product is"


Mijn nederige (doorgestreepte) gedachte bij het in een zucht zien van IE9 met HTML5. Opera for the win.

Offtopic:
Nog iets over IE9... het installeren van de Beta heeft dermate gevolgen gehad dat de SecuROM loader van GTAIV met geluk start na het 6 keer starten van de Social Club starter. IE9 er af... voila, het werkt weer. Meuk dus. Opera doet dat niet. Firefox doet dat niet... MSoft weet het dus toch nog voor elkaar te krijgen IE9 dermate in het systeem te laten rommelen dat andere applicaties mank gaan. Dank dank dank.

edit: zeurmodus wat minder ;-)
Als jullie er geld mee verdienen: nogmaals.. Doe je ding. Zelf gemaakt, prima. Experimenteer er maar op los.. Als jullie er geen geld mee verdienen, snel wegmieteren die reclame. Ik ben niet bipolair :-D Maar was gewoon een beetje -frust over het feit dat GTAIV niet meer lekker startte en tijdens opstarten steeds vastliep.

[Reactie gewijzigd door fluxtras op 4 november 2010 00:15]

De nieuwe Canvas performed hier op de iPad van geen meter. Hapert als een gek.
Apart, op mijn Samsung Galaxy S en een HTC Desire hier werkt de Avatar-wall wel goed. De imageviewer zelf werkt niet heel soepel, maar die krijg je met de standaard devicegrade voor die apparaatjes ook niet.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee