Door Wilbert de Vries

Tweakers.net weer genomineerd als beste website

20-10-2010 • 16:00

482 Linkedin

Tweakers.net is dit jaar opnieuw genomineerd bij de verkiezing voor Website van het Jaar. Net als vorig jaar hebben we nominaties in drie categorieën: beste nieuwssite, beste prijsvergelijker en beste community.

Logo Website van het Jaar 2010We zijn hier natuurlijk behoorlijk trots op; we zouden bijna nog meer naast onze schoenen gaan lopen dan we al doen sinds we vorig jaar de titels Beste Nieuwssite, Beste Prijsvergelijker en Website van het Jaar in de wacht sleepten. De prijs voor Beste Community bleef toen echter uit en dat is jammer, want wij hebben namelijk wel degelijk de beste community van Nederland.

Al jaren weten we ons gesteund door onze bezoekers. Jullie feedback, kritiek en suggesties liggen aan de basis van de vele veranderingen die Tweakers.net in de afgelopen jaren heeft ondergaan en de zo mogelijk nog grotere vernieuwingen die voor volgend jaar op de agenda staan, en Gathering of Tweakers is door jullie tot een van de grootste en beste fora van teh interwebz gemaakt. Wij gaan er gemakshalve vanuit dat jullie het met ons eens zijn en we hopen dan ook dat jullie dat massaal zullen stemmen, zodat ook de prijs voor Beste Community terechtkomt waar hij hoort.

Bij de stemming wordt gevraagd naar een oordeel over de inhoud, de vormgeving en de navigatie, en er wordt gekeken naar de mate waarin stemmers een site aan vrienden en bekenden zouden aanbevelen. Meedoen is eenvoudig: via een van onderstaande links kun je - tot uiterlijk 19 november 2010 - op Tweakers.net stemmen.

Onder de deelnemers worden door de organisatie van de Website van het Jaar-verkiezing een iPad en een Panasonic Lumix TZ10 verloot, dus wie weet doe je met je stem niet alleen alle andere Tweakers maar ook jezelf een plezier. We hopen in elk geval dat jullie massaal zullen stemmen, zodat we komend jaar niet alleen onze site, maar ook onze bezoekers als beste van het ganse land mogen aanprijzen

Namens iedereen: alvast bedankt!

Reacties (481)

Wijzig sortering
* i-chat stemt niet, heb al tijden het idee dat het informatie niveau omlaag gaat. ook dat van tnet.
je ziet het eigenlijk al aan alle polls die tnet houd. welke pc wil jij in de best buy guide, een laptop 8)7 - als dat het niveau is van de hele community dan hoop ik oprecht dat Tnet niet de beste is want dat zou mijn hoop op wereldvrede en utopieën spontaan doen vergaan.

heb overwogen om tnet dan lager te beoordelen maar als ze niet hun best doen om alle 5 de sterren weer terug te pakken zoals vroegâh - moet ik dan wel m'n best doen om te gaan stemmen en m'n mail-address te laten misbruiken door de organisatie van dit geheel...

uiteindelijk gaat ook hen 't alleen maar om de centjes...
je ziet het eigenlijk al aan alle polls die tnet houd. welke pc wil jij in de best buy guide, een laptop 8)7 - als dat het niveau is van de hele community dan
...dan heb je Best Buy Guide overzichtstopic en die andere 1.355.917 topics waarschijnlijk gemist :)
Heel veel succes! hierbij alvast mijn stemmen :)
idd tweakers veel succes, natuurlijk mijn stem ook uit gebracht.

Ik ben gewoon verliefd op de layout etc van tweakers duidelijk en makkelijk in gebruik. Dikke 5 sterren voor alles!!!
alle onderdelen 5-5-5-10. Beste website ooit, duidelijk, geen drukke lay-out maar ook niet te saai, niet vol met flash, maar precies goed. navigatie is geweldig... ik zie geen mogelijke verbeteringen meer in Tweakers. Maar de tweakers-crew denkt daar uiteraard anders over :?
Objectiviteit kent geen tijd.

Naar mijn mening:

Layout een 5/5
Navigatie een 4/5
Inhoud een 3/5.

De layout is lekker herkenbaar en goed leesbaar. Wat navigatie betreft vind ik persoonlijk de indeling van de menubalk bovenin niet echt logisch, maar dat zal wel aan mij liggen. Wat inhoud betreft scoort Tweakers naar mijn mening middelmatig. De juiste inhoud, maar meestal 1-3 dagen te laat, en dat is gewoon zonde. Mensen willen nieuw nieuws lezen, geen nieuws wat op andere websites al op pagina 2 is beland. Verder zijn de reviews en in depth nieuws artikelen gewoon goed.
Ligt maar net aan waar je naar kijkt;
Ik gebruik vooral de pricewatch in combinatie met de review-DB, om zo gewoon tot algehele kennis te komen.

Deze vind ik beide uitmuntend, vooral de reviews halen overal de twijfel bij weg. Dan zijn voor mij Navigatie en Inhoud een 5/5, tenzij ik de hele site zou gaan reviewen maar dat doe ik niet.

De Layout is gewoon zonder twijfel al tientallen malen beter dan elke gemiddelde andere site, flash-arm en kalme kleuren. 5/5

Hierbij speelt ook nog het feit dat er geen enkele andere site bij me op kwam dan Tweakers.Net bij de vraag:
"Gôh, welke site gebruik ik vaak, lees ik vaak, spreekt mijn interesses aan, ziet er prettig uit en zal ik aan iemand aanraden?..."
Beste is om 5/5/5/9 te stemmen, omdat de extremen (een 10 dus) eruit worden gefilterd. Van mij dus 5/5/5/9!
Hoe weet je dat die eruit worden gefilterd?
Onzin! Als je uiterst positief bent, ben je dus gedoemd om niet te winnen?
Dat is discriminatie! Elk geactiveerde stem telt!
Discriminatie? :') Dit proces van filteren wordt vaak gebruikt bij stemmen hoor, en de stem telt dan in zekere zin nog steeds mee. Daarnaast ben je helemaal niet "gedoemd om niet te winnen", dat slaat nergens op.
Ik denk juist dat de meeste mensen toch wel 10/10 kiezen.
Gewoon 5/5/5/10 van mij. Vaak mis je iets op een site, al is het iets kleins. Bij Tweakers heb ik juist nu en dan nieuwe features ontdekt van 'hey das handig!'

Dus ja als ze het beter weten dan mij (sarcasmevrij) dan is dat gewoon een 10 waard. Als dat niet eens mag, flikker dan maar op met die verkiezing. :P
Anoniem: 323539
@Miggle12 november 2010 13:39
"Lik mijn bruine anjer!" Dat was ook zeer extreem, werd ook niet gefilterd..

Wat een onzin.. was het maar zo, dan zouden die scores op IMDB bijvoorbeeld eens kloppen ;-).
Gewoon 10 stemmen; T.net FTW!!
IMDB is prima, maar een Amerikaans georienteerde website.
En dan krijg je voor ons Hollanders inderdaad af en toe rare gemiddelde cijfers.
Ik vind moviemeter vaak beter kloppen.

Probleem met het voten op een website van het jaar verkiezing, is dat je dat meestal alleen doet op je favoriete site.
Ben benieuwd hoe ze dat uiteindelijk vertalen naar een winnaar.

100.000 votes met gemiddeld een 9 of 5000 votes met een 9.5 gemiddeld...
Beste is om 5/5/5/9 te stemmen, omdat de extremen (een 10 dus) eruit worden gefilterd. Van mij dus 5/5/5/9!
En als iedereen dat braaf gaat doen dan zul je als extremen juist een 9 krijgen, waarop die ook weer gefilterd word, etc.
Had eerlijk gezegd al verwacht dat zo'n soort berichtje al lang lang gelden zou worden geplaatst. Want op partyflock bijvoorbeeld zag ik al lang zo'n oproep staan. Toen ben ik via die site naar de website van het jaar site gegaan en heb daarna natuurlijk niet op partyflock gestemd maar op tweakers.net Hahaha inderdaad de lay out, de inhoud, de overzichtelijkheid perfect. Ik zie niet veel verbeteringen, het is gewoon zo'n makkelijke niet rommelige site.


Succes dat jullie het dit jaar weer mogen worden.
Ik had anders een minuut geleden nog zo'n irritante pop-up reclame. Ik weet dat de meeste sites draaien op hun reclame maar die pop-up dingen zijn flink irritant. Puntje voor verbetering dus.
Inderdaad ;) met name de pricewatch werkt gewoon uber. Je merkt dat er gewoon goed over nagedacht is. Ik heb nog geen email gehad voor de activatie, maar ik heb al wel gestemd :D
Helemaal mee eens. Pricewatch werkt beter, en is vooral veel overzichtelijker dan de meeste andere sites in de categorie vergelijken. Deze hebben ze wat mij betreft in de pocket.
mijn stem heb je in iedergeval voor nieuws en informatie,
over het algemeen zeg ik tegen familie en vrienden dat ze tweakers.net moeten gebruiken als ze iets zoeken of ergens de prijs van willen weten


hopelijk wint tweakers.net

edit: typo

[Reactie gewijzigd door arnoo1 op 21 oktober 2010 16:39]

Ik heb T.net bij mij op het werk als permanente tab ingesteld met PermaTab, Firefox add-on.
Naast de database van artikelen in het administratie programma is T.net een snelle manier om prijzen te achterhalen en waar je gemakkelijk vraagprijs tegenover kwaliteit kunt neerzetten.
Dát kan het administratie programmaatje dan weer niet :P.

T.net is gewoon heel erg belangrijk voor mensen die iets met ICT doen, want het geeft je belangrijke informatie, veelzijdige polls :P, genoeg verschillende onderwerpen en vaak gezonde discussie.

De stem van TAS De Computer Specialist is al binnen ;).

[Reactie gewijzigd door Yezpahr op 3 november 2010 18:14]

ik heb ook gestemd. Hoewel ik het jammer vind dat doordat tweakers.net website van het jaar is geworden er meer niet-serieuze mensen bijgekomen zijn, doet het niks af aan het feit dat het gewoonweg de beste website is. Ik ben er dagelijks te vinden op verschillende delen van t.net.

Ga zo door t.net!
Mwoah, ik vindt T.net wel een goede site voor prijzen e.d. Maar helemaal neutrale revieuws op alle vlakken heb je niet meer. Tis toch enigsinds gekleurd.

Met name als het over Apple producten gaat en heel soms ook over andere producten.

Maar de individuele gebruikersreviews zijn daarentegen wel weer prima. :)
lol kheb 3-4 dagen geleden al gestemd (via mail die ik kreeg van de site zelf) op tweakers.net uiteraard maar maak nu geen kans meer op de prijzen :( (naja ik win toch nooit lol)

[Reactie gewijzigd door sir serial op 20 oktober 2010 16:10]

Er staat dat het van de organisatie uit gaat. Dus jou stem telt ook gewoon mee voor de prijzen.
oke lezen is ook een vak idd. maar ik win nog steeds niet :p
Volgens mij dingt iedereen die gestemd heeft mee naar deze prijzen.
Ik heb ook mijn stem aan tweakers gegeven, top!
Waarom is prijs van Beste Community niet bij jullie terecht gekomen, of lopen jullie daadwerkelijk naast jullie schoenen en is er gewoon een betere community ergens?
Beter niet ;) Wel groter, denk ik. Afijn, ook een stem van mij. Gogogo Gathering :)
Als je concurrentie hebt van sites als hyves en facebook is het waarschijnlijk een stuk lastiger om net zoveel stemmen te krijgen omdat GoT nou eenmaal niet zoveel leden heeft als Hyves. Als een kwart van het ledenbestand zou stemmen, dan zit je met Hyves denk ik nog op een factor 10 meer stemmen. Mensen stemmen toch altijd op wat ze het meest gebruiken.

Hyves is in mijn optiek alles behalve een betere community dan GoT, alleen al vanwege specialismes en wat je er aan informatie kan vinden. Maargoed, het grootste deel van de Hyvers (denk ik) interesseert zich nauwelijks tot niet voor wat er op GoT te vinden is. Het zou pas echt interessant worden op het moment dat GoT en Hyves evenveel leden zouden hebben. Dan krijg je denk ik een iets realistischer beeld van 'Beste Community'. GoT is gewoon 'minder toegankelijk' voor velen qua kennis en interesses.

Overigens heeft T.Net mijn stemmen gewoon binnen :)
3x 5ster/10 punten in alles - succes!
Ik weet hoet het hier zit met het beoordelings regelement van de punten.
Maar als je bij de Elsevier verkiezing overal 10punten (extreem positief) invult of 1punt (extreem negatief) werd destijds deze niet meegeteld in eind uitslag. De uiterste worden verwijderd om iedereen een eerlijke kans te geven.
Dit is ons verteld toen ik nog in de detail handel werkte.

(hier heb ik echter geen bewijzen voor! Mijn excuses mocht dit niet kloppen)

[Reactie gewijzigd door mayckelvz op 20 oktober 2010 16:14]

Ik hoop het niet want ik heb 3x alles 5 sterren gegeven die t.net dubbel en dwars verdient!
Tweakers for live! :D
Ik hoop het niet want ik heb 3x alles 5 sterren gegeven die t.net dubbel en dwars verdient!
Tweakers for live! :D
Het zou mij iig niet verbazen, de perfecte site bestaat gewoon niet... ;)
Aan de andere kant das hun mening maar aangezien ze voor gebruikers ervaring vragen lijk mij dat een gebruiker een andere mening kan hebben en het dus WEL de perfecte site vinden ;)

Overigens heb ik over 4 sterren gegeven, puur omdat ik vind dat je een motivatie moet te houden om te blijven verbeteren.
Anoniem: 153298
20 oktober 2010 16:03
Ik had de nominaties al een paar dagen geleden gezien en dus ook al gestemt. Hopelijk komen er nog meer prijzen dan vorig jaar!
Dat zal lastig gaan, Tweakers is in 3 categorieën genomineerd waarvan ze vorig jaar al alle 3 hebben gewonnen (zie foto). :+
grapjas, ze hebben in 2009 2 van de 3 categorieën gewonnen en zijn daarnaast website van het jaar geworden.

ontopic:
5/5/5/10 voor Tweakers gestemd :)
Moge een Tweaker de iPad winnen :P
Uiteraard heb ik op alle drie de categorieën Tweakers gestemd maar eh..

Ik verwacht (en dat zou ook reëel zijn) dat Twitter en Hyves iets meer stemmen krijgen in de categorie "Communities"
Vindt dat tweakers.net minder is geworden dus zal er niet op stemmen...minder (snel)nieuws, teveel gesponsorde links
Je kan natuurlijk ook stemmen maar een lagere beoordeling geven. Al weet ik niet wat voor Tweakers beter is: laag stemmen (en dus het gemiddelde naar beneden brengen) of helemaal niet stemmen
Alle lemmings hier stemmen toch wel op tweakers, dus die ene waardering minder/lager zal niet veel uitmaken.

Community en nieuws slaan echt nergens op... Vergelijken is tweakers nog steeds wel baas in.
hoezo slaat het nergens op? onderbouwen is ook een vak ;)

voor lastige ICT vragen ga ik toch echt naar gathering (where else?) en de nieuwsitems weten me bij tijd en wijle toch ook te boeien. iig ken ik geen ICT nieuws site die ik liever zou volgen in mn dagelijkse nieuwslezerij :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 24417 op 1 november 2010 17:31]

Drie maal een stem op Tweakers! :9 Hopen dat GoT nu ook de prijs in de wacht sleept. :*)

* Herman Twijfelde nog wel even bij verkiezing van nieuwssite
* Herman87 Twijfelde nog wel even bij verkiezing van nieuwssite
Hoezo?
Tweakers is heel sterk op het gebied van technologie. Ik vind het niveau ook erg goed. Geen klachten dus. De twijfel kwam dus niet vanwege Tweakers zelf, maar doordat de meeste mede-genomineerden wat breder van opzet zijn. ;) Een tweaker zal voor zijn/haar nieuws waarschijnlijk toch een tweede nieuwssite bezoeken. Ik vind het daarom ook lastig kiezen tussen bijvoorbeeld Tweakers of NOS omdat deze zo verschillend qua opzet zijn. Een beetje appels met peren vergelijken dus.

De reden dat ik toch voor Tweakers heb gestemd voor ´beste Nieuws en Informatie site´ is de mogelijkheid voor feedback en de qualiteit van de redactie. Vragen worden in ´Geachte Redactie´ altijd keurig beantwoord en er wordt heel goed geluisterd naar de doelgroep. Ik denk dat Tweakers hierin uniek is en daarom ook deze titel verdient. Hiervoor hulde _/-\o_ en mijn verdiende stem :)
Een tweaker zal voor zijn/haar nieuws waarschijnlijk toch een tweede nieuwssite bezoeken.
Bestaat er een Tweakers.net 2 dan? :P ;)
Soms, als ik wat tijd en zin heb, surf ik idd naar tweakers.net 2, ook bekend als www.tweakers.mobi

Leuke site, maar T.net is nog steeds de beste. O-)
Weekje of wat geleden al gestemd! :9~
Hoop dat jullie/wij weer winnen! :D


edit: typo

[Reactie gewijzigd door Bart_GR op 20 oktober 2010 16:31]

Me2, zat al te te wachten wanneer komt het artikel @t.net om te voten :).
Tweakers is sinds 2002 al mijn 10.0.0.127 :)

Bij deze dan ook mijn stem uiteraard.
mag je in hetzelfde serverrack? :+

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 42

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee