Door Wilbert de Vries

Sony 3d-prijsvraag - De uitslag

08-10-2010 • 09:00

153 Linkedin

In september kon Tweakers.net samen met Sony een 3d-tv, een PS3 en onder meer de nieuwe Gran Turismo-game weggeven. De lat om voor de prijzen in aanmerking te komen lag hoog, maar dat heeft veel tweakers niet van deelname weerhouden.

Sony 3D-prijsvraag BoxHoewel we volgens de technowaarzeggers jaren geleden al aan de vooravond stonden van de definitieve doorbraak van 3d, is die er nog altijd niet van gekomen. Ook toen vorig jaar weer berichten opdoken dat diverse fabrikanten aan 3d-technologie werkten, waren de reacties sceptisch. Voor de prijsvraag hebben we onze bezoekers dan ook gevraagd om eens op papier te zetten hoe zij denken dat de 3d-toekomst er uitziet.

De inzending mocht niet langer zijn dan 400 woorden en moest per mail worden aangeleverd. Deelnemers hadden ruim een week de tijd om hun visie in te sturen. En dat hebben we geweten! Op het speciaal voor deze actie aangemaakte mailadres r3dactie@tweakers.net kwamen ruim 700 inzendingen binnen.

Nadat werknemers van Sony er haast een nieuwe dagtaak bij hadden om alle inzendingen door te nemen, is uiteindelijk een winnaar gekozen: Michiel van Zomeren, op GoT beter bekend als michielvz, heeft eerder deze week zijn prijzenpakket opgehaald.

Prijsuitreiking Sony-3d-prijzenpakket Uit handen van Luuk Brinkman van Sony Nederland mocht Michiel zijn nieuwe tv, console en games, met een totale waarde van 2400 euro, in ontvangst nemen. Volgens Brinkman wist Michiel zich met zijn inzending te onderscheiden van de andere inzendingen en wist hij bovendien goed uit te beelden wat ons mogelijk nog te wachten staat.

"Een beeld zegt meer dan duizend woorden", zo lijkt Michiel te hebben gedacht met zijn inzending. "Ik ben gewoon niet zo heel goed in schrijven en dit zijn niet meer dan 400 woorden", licht de winnaar toe. "In de kroeg heb ik samen met wat vrienden het concept bedacht, waarna ik er thuis mee aan de slag ben gegaan. Het heeft me wel wat tijd gekost, maar dat geeft niet. Vroeger heb ik eens meegedaan aan een prijsvraag en toen werd ik tweede. De winnaar had toen gewonnen omdat ie het in stripvorm had gedaan. Dat lijkt me nu te hebben geholpen."

De tv en console komen overigens goed van pas; Michiel is net gaan samenwonen met zijn vriendin en had nog geen PS3. Voor de oplettende kijkers onder ons: de controller die je in de inzending ziet is geen echte. Dit is een geprint exemplaar dat op een kartonnetje is geplakt. De handen aan het stuur zijn overigens ook zijn eigen handen. Om dit plaatje te kunnen fabriceren heeft Michiel twee foto's gemaakt, een met zijn linkerhand aan het stuur en een met zijn rechterhand aan het stuur.

Winnende inzending Sony-3d-prijsvraag

Reacties (153)

Wijzig sortering
Volgens Brinkman wist Michiel zich met zijn inzending te onderscheiden van de andere inzendingen en wist hij bovendien goed uit te beelden wat ons mogelijk nog te wachten staat.
"Een beeld zegt meer dan duizend woorden"
Wat een onzin, een beeld zegt helemaal niet meer dan 1000 woorden,woorden hebben associatieve kracht, klank- en gevoelswaarde enz.Probeer dit maar eens in beeld: De nacht die naar ruimte verlangt, en die 's avonds, als je in een weiland staat en je schoen uitdoet, meteen in je schoen kruipt.
Met woorden kan dingen beschrijven die wel beeldend zijn, maar niet te tekenen of te verbeelden zijn.
Een beeld zegt meer als je een explodevieuw van een wasmachine hebt ,ja dan zou het honderde pagina's kosten elk onderdeel te beschrijven, maar in dit geval, dacht het niet !!!

Maar dat even buiten beschouwing gelaten wat staat er in zijn voorspelling :
Steroscopic 3d (2010) begint het echter deze techniek stamt al uit 1838 invented by Sir Charles Wheatstone
Dan 2015 interactive 3d (2015) Deze techniek stamt uit 1991,Hologram Time Traveler door sega (zelf vaak gespeeld op de pier in scheveningen)
Dan immersive virtual reality (2020) dit bestond al in 1992.
Dus afgezien dat er geen inovatie is kloppen de beelden erbij niet is het verhaaltje vlinterdun of eigenlijk niet aanwezig.
Dus A niet de opdracht maar ok van mij mag die mee doen, B geen inhoud, dus zeer onterechte winnaar en kan nog steeds boos om worden dat zoveel mensen hun best hebben gedaan en dan zoiets wint.
Ik heb zo een gevoel dat jij een beetje jaloers bent ... Er kan maar 1 winnaar zijn en er zullen altijd een hoop verliezers zijn.
Ik weet niet wat de andere inzendingen waren maar ik kan me wel inbeelden dat dit de jury aangesproken heeft.
Volgens mij heeft Michiel er ook wel voldoende tijd en werk ingestoken en de boodschap komt aan. Je kan zeggen wat je wilt maar ik vind dit toch wel een degelijke inzending.

Het enige spijtige vind ik wel dat de prijs al op marktplaats te koop staat. Oke, het is nu van hem maar ik vind het een klein beetje onrespectvol vermits er zovele anderen ook op die prijs uit waren en hem misschien wel tenvolle zouden kunnen benutten.
Mee eens, goed bedacht en eerlijk verdiend :)
Wat mij betrefd ook, zoiets leuks had ik nooit kunnen verzinnen.

Kom ik aan met men slappe klets verhaaltje hahaha.

gefeliciteerd
betreft met een 't', Dank u _/-\o_
offtopic:
Nederlands leraar? kom op he.
Want jij hebt alle inzendingen gezien en beoordeeld?
Ik wel en geloof me, dit is de terechte winnaar!
Bedankt voor alle leuke reacties! En eh....

"Ik ben gewoon niet zo heel goed in schrijven en dit niet zijn meer dan 400 woorden",

Heb ik dat echt zo gezegd? Dan ben ik niet alleen slecht in het schrijven van goede verhalen maar kan ik ook niet eens behoorlijk praten ;) .
Anoniem: 323539
@michielvz8 oktober 2010 11:12
Haha, kicken. Gefelicitaart!
Dat boeit niet, jij hebt nu een tv en ps3. ;)
Ik vind het dus als een van de weinige totaal onterecht, er was duidelijk aangegeven in max 400 woorden , er stond niet alles is toegestaan , ik heb ook gedacht om een animatie te maken in 3ds, of flash maar was bang dat ik dan niet aan de voorwaarden voldeed.
Ik vind het dus waardeloos, en bovendien een plat verhaaltje.
niet geschoten, altijd mis!
het aloude gezegde dat nog steeds standhouD!
er stond inderdaad dat het in MAXIMAAL 400 woorden moest, niet dat het in woorden moest.
Ik heb niet meegedaan omdat ik slecht ben in schrijven.
Als ik wist dat Photoshop ook mocht, had ik wel meegedaan.

Vind het geen terechte winnaar. Als je tijdens een tentamen een essay moet schrijven van max 400 woorden en je maakt er een strip van, dan krijg je een dikke onvoldoende.

Ik had verwacht dat hij een geweldige opstel had geschreven van 400 woorden. Maar helaas.

Denk dat velen teleurgesteld zijn in deze winnaar, maar goed.
Mee eens.
Bovendien ben ik zelf niet bepaald onder de indruk van de winnende inzending, maar over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.
Desondanks wil ik de winnaar feliciteren met zijn prachtige prijzen.
ik neem aan dat ook jij het gezegde:
"niet geschoten altijd mis" kent.

Het zal altijd zijn dat iemand anders jaloers/ niet tevreden is met de winnaar.

ik vind deze winnaar orgineel en ik wil hem dan ook hartelijk feliciteren met zijn prijs!
http://link.marktplaats.nl/385191527

Niet te geloven. Waardeloos beoordeeld door de "jury", en een winnaar die de prijs gelijk op Marktplaats dumpt. En nu op zoek naar een nieuwe partner want denk je nu echt dat sony nog eens een prijs ter beschikking stelt?
Amateurs!

En ja ik heb ook mee gedaan.
Dat wil ik wel even toelichten. De tv is geweldig. Zoals je hebt kunnen lezen heb ik hem alleen getest om te zien hoe deze presteert. De tv heeft een hoog wow gehalte. Vooral het 3d effect. Ik wil graag wat extra bijbetalen en de Sony 46 3D led aanschaffen. Ik heb er nog aan getwijfeld om hier naar te vragen toen ik hoorde dat ik de winnaar was maar dat is natuurlijk totaal ongepast. Ik was en ben daarom nog zeer blij met deze prijs en op deze manier biedt het mij de mogelijkheid tot de aanschaf van een super tv maar dan in mijn favoriete maat.

Ik houd het hierbij en meng mij niet in de discussie over de uitslag.

Nogmaals bedankt voor de vele leuke reacties.

[Reactie gewijzigd door michielvz op 10 oktober 2010 13:03]

Je doet ermee wat je wil, persoonlijk had ik hem ook verkocht en gewoon het geld gehouden. Heb namelijk een beamer waarbij deze TV verbleekt :)

Over de "400 woorden" kwestie: er staat dus niet dat je geen foto"s mag gebruiken. Maar ik begrijp de verkeerde opvatting van veel mensen. Hier kun jij echter niets aan doen, dit is de fout van T.net en Sony.

Mischien een troostprijs voor de beste "woorden" inzending?
Dat is net zoiets als dat er een bord hangt:

"Niet lopen op het gras" - en iedereen loopt er netjes omheen

een paar mensen hinkelen, rennen of fietsen over het gras: "er stond niet dat je niet mocht hinkelen of fietsen op het gras"...ga je dan ook hetzelfde zeggen, yeah right.
Dan staat er: "Het gras niet betreden". En niet: "Het gras niet befietsen, betreden; overvliegen mag wel."

Er staat nu in de opdracht:
"We nodigen je daarom uit om in ... woorden jouw 3d-visie aan ons te laten weten."
met op de puntjes "maximaal 400"

En 2 maal: "je bijdrage van ... woorden."
met op de puntjes "maximaal 400"
even voor de duidelijkheid , het gaat om de jury ,jij hebt gewonnen en ookal ben ik het daar totaal niet mee eens daar kan jij niks aan doen dus het gaat niet om jou als persoon.
Wat ik me dan afvraag is waarom je uberhaupt meedoet als de prijs je ding niet is.
Leuk voor mensen die de prijs wel waarderen of kunnen gebruiken.
Whahaha, moest lachen toen ik het plaatje zag. Dikke 10 ja.
Ook ik kon mijn lach niet inhouden :) Gefeliciteerd!
Geheel mee eens, terechte winnaar!
Winnaar of uitbeelding van verkapte reclame? Het lijkt erop alsof Sony 3D heeft bedacht of zo...
Voor de rest: weinig innovativiteit, wel een leuk einde.
Maar goed, er mag niet gecorrespondeerd worden, dus proficiat!
Stel je niet zo aan man, het is een Sony wedstrijd, dan ga je natuurlijk niet met Philips technologie aankomen. Jammer dat er altijd zeikerds tussen zitten die kennelijk jaloers zijn.
True...
Jaloers ben ik niet, eerder gedesillusioneerd. Had gehoopt dat iets meer interessants of prikkelender zou winnen. Mijn eigen inzending was niet super, maar hierdoor twijfel ik om voortaan mee te doen...
Volgens mij was de opdracht om in minder dan 400 woorden jouw visie te geven...
Ik vind het leuk gedaan en het ziet er mooi uit.
Maar de opdracht was duidelijk en ik zou hem eerder laten diskwalificeren als laten winnen. Maar dat is mijn mening.

Desondanks proficiat Michiel.
Volgens mij was de opdracht om in minder dan 400 woorden jouw visie te geven...
Ik vind het leuk gedaan en het ziet er mooi uit.
Maar de opdracht was duidelijk en ik zou hem eerder laten diskwalificeren als laten winnen. Maar dat is mijn mening.

Desondanks proficiat Michiel.
Ik tel maar 25 woorden als je de jaartallen en dergelijke mee telt als woorden, wat volgens mij nog altijd minder is dan 400 ;)

Gefeliciteerd erg orgineel :D
je visie 'verwoorden' is iets anders dan 'verbeelden'. Streep de plaatjes weg, zou ie dan nog steeds gewonnen hebben van de andere inzendingen, ik denk het niet!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 69767 op 8 oktober 2010 12:53]

Wat een jaloers gezeur toch weer. De opdracht was:

De prijsvraag
We zijn benieuwd hoe jij denkt dat die toekomst eruitziet. De winnaar van deze prijsvraag is dan ook degene die volgens ons de beste, mooiste, leukste of griezeligste voorspelling weet te geven. We nodigen je daarom uit om in maximaal 400 woorden jouw 3d-visie aan ons te laten weten.

(bron: plan: Tweakers.net geeft übervet 3d-pakket van Sony weg )

Er staat nergens dat je geen plaatjes mag gebruiken.

Michiel, gefeliciteerd. Veel plezier ermee.
We nodigen je daarom uit om in woorden jouw 3d-visie aan ons te laten weten. Streep de plaatjes weg, dan blijft er van zijn inzending niet veel meer over!! De woorden waren dus niet doorslaggevend, maar de plaatjes - en dat was niet de bedoeling, want het moest in woorden (met een maximum van 400).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 69767 op 8 oktober 2010 13:08]

Ik wil niet heel lullig zijn, maar als je het inderdaad zo letterlijk bekijkt hebben bobwarley en een aantal voor hem echt wel een punt!

Nee, ik ben niet jaloers ik vind de inzending geniaal. En ja tuurlijk had ik ook willen winnen, maar ik heb niet eens wat ingestuurd dus wordt winnen sowieso moeilijk :+

Ik vind het grafisch een knap staaltje werk, ik zou het niet kunnen. Maar daar heb je het al "grafisch" is niet gelijk aan "woorden". Strict gezien is de winnende inzending niet conform de regels.

[Reactie gewijzigd door ThePrutser op 8 oktober 2010 13:30]

Ja, ik vind ze ook echt een goed punt hebben. Maar desalniettemin heeft Michiel het superslim gedaan. Als iedereen een verhaaltje schrijft..springt hij er op deze manier wel gigantisch bovenuit. Het is net als met een sollicitatiebrief :P Oehhh..leuk idee als je gaat solliciteren! De volgende keer de regels compleet negeren en gewoon doen wat je zelf wilt. Als je het maar goed doet.
nee. er staat We nodigen je daarom uit om in maximaal 400 woorden jouw 3d-visie aan ons te laten weten. Dus plaatjes, krantenknipsels, tekeningen, enz, alles mag.
nee. er staat We nodigen je daarom uit om in maximaal 400 woorden jouw 3d-visie aan ons te laten weten. Dus plaatjes, krantenknipsels, tekeningen, enz, alles mag.
plaatjes zijn geen woorden dus die tellen niet mee. Je werd uitgenodigd om in maximaal 400 woorden je visie te laten weten.
er staat alleen dat je maximaal 400 woorden mag gebruiken
er staat nergens dat je het in woorden moet laten weten.

iig Gefeliciteerd, Vond het zeker wel een vermakelijk stripje

[Reactie gewijzigd door Sinester op 8 oktober 2010 15:08]

Heel creatief echt super gedaan, proficiat. Zeker verdient deze prijs! Ik had alleen van het laatste plaatje nog een extra uitwerking verwacht :P
Wil je een uitwerking van de vrouwen of van wat Michiel er mee gaat doen?? :?


Michielvz: Gefeliciteerd met je prijs!
3D vrouwen! Zodat de rondingen nog mooier overkomen ;)
Je kan ook gewoon met je vriendin in bed springen ... 8)7

O wacht dit is tweakers :Y)
leuk gedaan en gefeliciteerd, maar dat was niet de opdracht....
Fout, er staat nergens dat je inzending uit tekst moet bestaan, er staat dat je de toekomst van 3D moet uitbeelden in maximaal 400 woorden, dat is de enige restrictie. Volgens jou logica zou iemand die een stuk tekst inzend terwijl de restrictie van een plaatje 1mb is ook niet mogen winnen, wat natuurlijk ook onzin is. Daarbij heeft hij de 400 woorden ook nog eens niet overschreven in zijn plaatje, dus ik zie je probleem niet.

Gefeliciteerd trouwens, ik vond hem leuk!
Vind ik eigenlijk ook.. Als je bij een reken proefwerk een prachtig opstel schrijft krijg je ook geen 10 omdat het zo mooi was. (Maar ik gun het hem van harte hoor!! ;))
HAHA...

Ain't that cute.............

BUT IT'S WRONG!!!!!!!! :D

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 11

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee