Door Femme Taken

Architect

Tweakers.net verhuisd naar Amsterdam-Noord

26-07-2010 • 12:55

333 Linkedin

Bijdehante tweakers weten dat Tweakers.net sinds jaar en dag is gevestigd in Amersfoort. Tussen de zomer van 2003 en 2010 hielden we diverse ruimtes bezet in het karakteristieke Nefkens-gebouw aan de Utrechtseweg in Amersfoort. We begonnen in de rechtervleugel van het gebouw in een kamertje dat werd voorzien van keurige Ikea-inrichting. Een jaar later werd er een vergelijkbare ruimte bijgehuurd om vervolgens in 2005 te verkassen naar de tweede verdieping in de linkervleugel van het gebouw.

Na de overname door VNU Media bleef Tweakers.net opereren vanuit Amersfoort. Om ruimte te kunnen bieden aan de explosieve groei van de redactie werd in 2008 nogmaals een verdieping bijgehuurd. We bleven op ruime afstand van het hoofdkantoor van VNU Media in Haarlem, dat op de Tweakers.net-burelen de bijnaam 'Tower of Doom' kreeg vanwege de desolate staat waarin het pand en het aangrenzende winkelcentrum Schalkwijk verkeren. Ooit werden er op deze locatie door de toenmalige Verenigde Nederlandse Uitgeverijen Libelle's, Margrieten, Panorama's en Donald Ducks gemaakt.

Het toen nog beursgenoteerde VNU werd kort na de overname van Tweakers.net in 2006 opgesplitst. De voornamelijk Amerikaanse marketingdiensten gingen verder onder de naam The Nielsen Company, terwijl de Europese uitgeefactiviteiten werden gekocht door de Britse durfinvesteerder 3i. Het nieuw gevormde VNU Media werd afgeslankt tot de lucratieve Nederlandse activiteiten en bleef met titels zoals Computable en Intermediair achter in de Haarlemse toren der verdoemenis.

De directie van VNU besloot dat het tijd werd om het centrum van de oude media te verlaten en Haarlem te verruilen voor een locatie die minstens zo hip moest zijn als de nieuwe huisstijl. Deze locatie werd gevonden aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord. Aan de Motor Tanker Lincolnweg verrees in 2009 onder de naam Gebouw Number One (binnen Tweakers.net-gelederen al snel voorzien van de alias Cube of Excellence) het eerste bouwsel in de gebiedsontwikkeling Amsterdam Waterfront op het oude NDSM-terrein. Naast VNU Media heeft ook de Hema zijn hoofdkwartier in deze stenen kubus gevestigd. Voor al onze supplies van verjaardagstaarten en Jip-en-Janneke-branded artikelen bevindt zich op de begane grond van het pand een Hema-winkel. Door het ontbreken van noemenswaardige menselijke bewoning in de omgeving wordt deze shop op werkdagen voornamelijk in de lucht gehouden door de lunchbehoeften van het personeel.

In mei 2009, ruim een jaar voor de verhuizing, werden de werknemers van Tweakers.net ingelicht over het feit dat de verhuisplannen niet enkel betrekking zouden hebben op de collega's in Haarlem, maar ook het einde zouden betekenen van onze aanwezigheid in Amersfoort. Met uitzondering van het in Groningen gevestigde NationaleVacaturebank.nl bevinden alle activiteiten van VNU Media zich nu onder één dak.

In juni werden de voorbereidingen getroffen voor de verhuizing. Tientallen kilo's aan oude zooi - papierwerk, hardware waarvoor de liefde was vervlogen en nutteloze goodies die game-uitgevers en hardwarefabrikanten bij ons hadden gedumpt in de ijdele hoop er een positievere review voor terug te ontvangen - werden uit het raam gegooid en belandden met hulp van de zwaartekracht in of naast de daartoe bestemde afvalcontainers. Ontdaan van alle meuk werd eind juni de verhuizing naar Amsterdam ingezet en werd intrek genomen op de derde verdieping van het nieuwe kantoor. Een halve week later volgden onze collega's uit Haarlem.

Het uitzicht op ons kneuterige kruispunt in Amersfoort, dat altijd goed was voor spektakel van automobilisten die inrijverboden negeerden of in blinde paniek plaats probeerden te maken voor uitrukkende hulpdiensten, werd ingeruild voor een metropools panorama van het IJ en de skyline van de hoofdstad. Tweakers die gebruikmaken van de iPont naar de NSDM-werf kunnen een kwartier lang genieten van uitzicht op het VNU HQ, dat zich aan je linkerzijde bevindt bij het afmeren aan de NDSM-kade.

VNU/Tweakers.net office: verhuizing uit Amersfoort VNU/Tweakers.net office: uitzicht Amersfoort VNU/Tweakers.net office: uitzicht op het IJ VNU/Tweakers.net office: T.net-vloer VNU/Tweakers.net office: schranshok VNU/Tweakers.net office: gameroom VNU/Tweakers.net office: testhok VNU/Tweakers.net office: koffiehoek VNU/Tweakers.net office: nephaard VNU/Tweakers.net office: rookcabine VNU/Tweakers.net office: Lift VNU/Tweakers.net office: tuin VNU/Tweakers.net office: oude T.net-stoelen VNU/Tweakers.net office: uitzicht op Centraal Station VNU/Tweakers.net office: studentencontainers VNU/Tweakers.net office VNU/Tweakers.net office VNU/Tweakers.net office VNU/Tweakers.net office

Reacties (333)

Wijzig sortering
Nee hoor, je vergeet Cnet, Gizmodo en Ars Technica.
wat een lelijke plafondlampen :X :X
Ah beetje kleur kan geen kwaad.

BTW, wanneer komt de house warming party?
kleur kan geen kwaad, klopt, maar heb jij 't behang gezien? ... kleur zat

ik zeg ritueel verbranden die lampjes
Maar zo'n oude Apple heb ik ook nog gehad!

Maar verder feli met de nieuwe ruimte :)
Ik vind het wel een beetje sentimenteel om die oude zooi daar op te stellen. ;-)
Hahaha, het viel mij eerst niet eens op :S ik zat te kijken naar de stoelen en de computers en vloerbedekking.

Op de lampen na, een mooi gebouw met mooie inrichting zeker lekker om te werken lijkt mij zo. Alles is goed geregeld en ziet er mooi uit (dus op de lampen na). Die mogen wel vervangen worden, die zijn ondermaats en echt niet tweaker waardig haha.
Nice, ik zal jullie missen in Amersfoort, rij er bijna dagelijks langs.....
heb er jarenlang langsgereden, nooit geweten dat jullie daar zaten. Naja de nieuwe plek is wel beter.
LOL, ik dacht dat het al gesloopt was. Ik dacht dat het de reden was dat restaurant "tot 2007" er maar tot 2007 in mocht zitten.
Het uitzicht is er in ieder geval op vooruit gegaan, liever het IJ dan dat kruispunt. :)
Ik kwam er ook vaak langs :). Mijn buurman heeft nog gewerkt bij "Tot 2007" als kok. In Amsterdam zal ik aanzienlijk minder zijn, vooral ik er nu niet meer studeer.

Heren van Tweakers, veel succes en plezier in jullie nieuwe nederige onderdekomen =)(. Ziet er goed uit.

GreetZ

[Reactie gewijzigd door The Elementz op 26 juli 2010 22:48]

ik kom juist vaak langs het nieuwe kantoor :P
Brezan en de autowas boer zit daar om de hoek.
Naast VNU Media heeft ook de Hema zijn hoofdkwartier in deze stenen kubus gevestigd. Voor al onze supplies van verjaardagstaarten en Jip-en-Janneke-branded artikelen bevindt zich op de begane grond van het pand een Hema-winkel. Door het ontbreken van noemenswaardige menselijke bewoning in de omgeving wordt deze shop op werkdagen voornamelijk in de lucht gehouden door de lunchbehoeften van het personeel.
Er wonen zat mensen in de buurt maar ik denk dat gebrek aan bekendheid de oorzaak is van weinig mensen in die hema.
De FEBO zit ook (ergens) om de hoek :P :+
Als ik dat had geweten was ik wel een keer langs gekomen :) (of mag dat niet?:O)
FEBO is nog wel een eindje weg hoor. 3 mins met de auto, maar toch goede 15-20 mins lopen.
sinds ze de camera's testen met foto's van het kruispunt weet ik dat ze daar zaten :)
Ook veel succes gewenst. Hoop dat het verkeer een beetje meezit?
vooral duurder en hoger in aanzien denk ik. Om er in het wereldje bij te horen moet je volgens mij in de regio Amsterdam zitten. Amersfoort wordt denk ik daar nogal als een provinciaal gat gezien, en als je daar gehuisvest bent wordt je dus door velen niet voor vol aangezien. Onterecht uiteraard, maar zo werkt de menselijke psyche vaak.
whaah, nu komen ze juist dichter bij :P

Mooi gebouw tweakers.net, ook erg leuk om wat meer achtergrond informatie over jullie te horen. Veel plezier met het shoppen in de Ikea ;)
Veel plezier met het shoppen in de Ikea ;)
De Leen Bakker zit dichterbij. Hoef je ook niet naar Zuid-Oost hèhè.
Was die niet afgefikt, of is die weer opgebouwd?

Verder congratz met jullie nieuwe pand, en moge het jullie bevallen. het ziet er in elk geval een stuk hipper uit met die glazen wanden enzo. Echt een 2.0 kantoor :-P.

In ieder geval met de WHOIS-record nog even geupdated worden zie ik :P.

[Reactie gewijzigd door AW_Bos op 3 augustus 2010 09:08]

Qua koffieruimte is er denk ik wel verbetering gekomen. :+ Tenminste als ik het zo zie...
Toch wel leuk dat ik de oude locatie dan nog een keer bezocht heb voordat jullie daar weg trokken.

Brengt deze verhuizing ook andere verhuizingen met zich mee? Ofwel, gaan er mensen omdat ze nu veel verder weg wonen een stekkie zoeken in de buurt van Amsterdam? Niet dat het mijn zaken zijn, maar ik was daar wel nieuwsgierig naar.
Want voor mensen die in de buurt van Amersfoort wonen en nu opeens naar Amsterdam moeten is dat nog wel een geouwehoer denk ik.

Biedt deze locatie ook ruimte voor meer uitbreiding? Ik weet niet in hoeverre het verzadigingspunt is bereikt bij de Tweakers.net redactie, maar wat speling is denk ik altijd wel fijn.

Ik was me van op de hoogte dat VNU ook Computable uitbracht, maar betekent deze samenvoeging in één gebouw ook meer samenwerking tussen T.net en Computable? Computable schrijft wel voor een ander publiek, dat kan je zo zien in de onderwerpen, maar toch is er enige overlapping.

En wat is dit voor ding op deze foto:
http://ic.tweakimg.net/ext/i/1279902635.jpeg

:P?


Succes in elk geval nog met de verdere verhuizing. Hopelijk bevalt de nieuwe plek :)

[Reactie gewijzigd door Bolletje op 26 juli 2010 14:59]

En wat is dit voor ding op deze foto:
http://ic.tweakimg.net/ext/i/1279902635.jpeg
Dat is een rookruimte met afzuiging(voor de sigarettenrook dan he :P )

Die dingen zie je ook veel op luchthavens. 20 man op 4 vierkante meter :X

[Reactie gewijzigd door beany op 26 juli 2010 15:03]

Anoniem: 271262
@Bolletje26 juli 2010 15:05
En wat is dit voor ding op deze foto:
http://ic.tweakimg.net/ext/i/1279902635.jpeg
Dat de T.net medewerkers rookcabine.

edit: lol, beany was me net voor. ;)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 271262 op 26 juli 2010 15:07]

Op dit moment is er inhoudelijk geen samenwerking tussen Tweakers.net en Computable en de verhuizing is geen reden om daar verandering in aan te brengen :)
Het klinkt als alleen een verhuizing van kantoor, maar ik kan me voorstellen dat hier praktische zaken mee gaan spelen in de persoonlijke sfeer.

Verhuizen, mee in de file, in de trein of jobhoppen.

Bij de laatste verhuizing van m'n baas van Zoetermeer naar A'dam is nagenoeg de hele afdeling opgestapt naar bedrijven dicht(er) bij huis.
Mijn eerste gedachte ook. Het is mooi dat er van hogere hand wordt besloten om te centraliseren maar zo te zien is er niet gevraagd per afdeling of ze dat ook echt wel wouden.
Hoeveel mensen zijn er nou weggegaan?
het was al een jaar geleden aangegeven.
Het is juist praktisch, in Amsterdam is de hoeveelheid hoogopgeleide mensen zeer hoog, tevens willen veel mensen in Amsterdam wonen/werken, dus zijn bereid te verhuizen.

Hierdoor raak je minder afhankelijk van je huidige personeel, indien deze vertrekken is het eenvoudig om goed geschoold personeel te vinden.
Gaat juist even om het bestaande personeel, die al jaren voor het bedrijf werken maar die nu ineens veel langere reistijd hebben, als ze al willen blijven nu. In Amsterdam willen inderdaad veel mensen wonen / werken, daarom kun je er bijvoorbeeld geen huis krijgen, tenzij je €1000+ in de maand aan huur betaalt of een goede koopwoning vindt. Er zijn genoeg mensen die al 15 jaar in een kelder wonen, wachtend tot ze een appartementje toegewezen krijgen.

Qua huisvesting is Amsterdam alleen ideaal voor de grootverdieners.

...Gelukkig zijn de gemiddelde lonen daar ook hoog, dus dat balanceert de zaken weer :+.
Sorry, moet toch even wat -soms minder aardige- vragen stellen, don't shoot me;

-Is de WC ook van 100% glas?
-Lekker brede lift :N, of is dit een optische illusie?
-Is de lift al af, met al die timmerpanelen?
-De binnenplaats lijkt op een gevangenis imo
-Wat zijn die grijze strips op de 'luchtplaats'? Skate-banen of landingsbanen voor modelvliegtuigjes (of beiden)?
-Konden jullie de spullen uit de kliko niet verloten op tweakers ofzo?
-Waar haal je die witte 'kuip'stoelen, die draaibaar zijn en zo mooi glimmen? :)
-Kunnen die glazen panelen van de 'board-room' ook verkleuren, als je de deur sluit (beetje CIA-achtig) zodat je geen inkijk meer hebt?
-Waar is de telescoop? Op die hoogte met dat uitzicht lijkt mij dat toch wel 'het gadget', een must-have...

Mooi 'breek-mij-nek' opstapje in de pantry ;) en mooie vitrine met oude Apple-spulletjes o.a. (niet sarcastisch), zoiets zouden ze imo ook wel vaker in iFactors/Apple-stores mogen plaatsen, om het geheel 'warmer' aan te kleden. Deze shops zien er soms net iets te steriel uit imo. :/

[Reactie gewijzigd door johncheese002 op 26 juli 2010 16:42]

- Nee, WC's zijn dicht :P
- Die lift is in werkelijkheid gewoon "normaal". Overigens staat daar tegenover een vrachtlift voor de grote spullen.
- Die timmerpanelen waren om 'm te beschermen tegen bouwschade.
- Die binnentuin is nog lang niet af. Zodra er planten ipv bouwmateriaal in zit zal het allicht wat beter zijn :P
- Luchtplaats?
- Het nadeel van verloten e.d. is dat het altijd zo lang duurt om het af te handelen en ik weet niet of er wel aan gedacht is dat men onze ouwe troep wil hebben :P
- Die kuipstoeltjes? Geen idee :)
Thanx! Mooi werkruimte hoor verder, gefeliciteerd! :) Het heeft imo meer de uitstraling van een soort 'loft' i.p.v. een saai kantoor. Lijkt mij wel prettig werken daar.

Het doet ook wel een beetje Apple-achtig aan, lijkt het. Dus die kachel is zeker op zijn plaats...! :+
De lift is vrij diep. Toen de foto werd gemaakt waren de verhuizers nog volop bezig met het sjouwen met spullen. Het is niet zo fraai om een nieuwe lift dan al te beschadigen.

De stalen platen in het tochthol liggen er nog steeds. Zo lijken er on purpose neergelegd om een scheepsbouwthema aan de tuin te geven :? . Er staan ook bankjes die bestaan uit stalen balken in H-profiel.
Oh ok, ja dat bankje uit die stalen balk zag ik al, die platen zijn er imo een beetje kaal/koud uit.
Misschien kun je ze pimpen? Of er een soort huge wifi-antenne-achtig-iets van maken à la LOFAR :)
Gefeliciteerd, kwam veel in het Kraanspoor en dat zit ernaast toch? In ieder geval mooie lokatie, succes met het vinden van een 'eigen' plekje binnen het gebouw. Dat moet altijd weer even gebeuren :)
Je moet niks vinden, maar gewoon claimen. Pak een mooie kamer en pleur er een levensgrote pacman neer! :P

Succes overigens tweakers.net medewerkers! Nu jullie dichter bij jullie bazen zitten zal het er wel anders aan toe gaan of niet?
Onze etage blijft gewoon autonoom hoor :) Als VNU zaken drastisch had willen wijzigen, dan had dat al wel eerder gaan spelen.
Als alle activiteiten van VNU binnen één huis plaatsvinden, zal er vast wat consilidatie kunnen plaatsvinden op functies en afdelingen die nu dubbel worden uitgevoerd op verschillende locaties, bijvoorbeeld op systeembeheerders ,developers, of sales niveau.

Zou mij niet verbazen als er een reorganisatie gaat plaats vinden binnen nu en 2 jaar.
Maargoed kan het mis hebben hoor, ik werk niet bij VNU.
Het gebouw staat inderdaad naast het Kraanspoor (op dit plaatje te zien). De Hema zit aan de Kraanspoorkant, wij aan de kant van de IJkantine.
Dat er toch nog zoveel mensen bij Tweakers werken.
Dacht je dat die nieuwsberichten hier vanzelf kwamen ;)
Ik dacht toch eerlijk dat het een community effort was en werd beoordeeld door moderators. Maarja zo te zien zit ik ernaast :)
Dacht ik ook.

Het is dus niet tweakers.net meer maar vnu.com.

Het is mij ook ontgaan. Net gebeurd toen ik er niet op was. Je draait even je rug om en weg zijn ze. En VNU is meteen weer overgenomen door zes Amerikaanse investeringsmaatschappijen waaronder een griezel als Carlyle group. En daarna weer gesplitst enz.

Leuk voor Femme Taken dat hij heeft kunnen cashen . Het viel me al op dat hij nauwelijks nog iets post, waar hij vroeger zo opvallend aanwezig was. Nu hij de community verkocht heeft is hij geen communityleader meer maar manager.

Je ziet dit vaker, iemand zet een leuk project op en weet een hoop enthousiate mensen aan zich te binden, er ontstaat een leuke, actieve communitie. Dan begint men commerciele activiteiten te ontwikkelen om geld aan te trekken en De meest actieve medewerkers gaan betaald werken eerst parttime dan fulltime. En als ze dan erg succesvol zijn dan wordt de initiatiefnemer ineens bewust van de martkwaarde en wordt de hele zaak uitverkocht aan heren met diepe zakken, die geen reet geven om enige community maar enkel de zakelijke aspecten. De professionalisering. Ja je bent professioneel bezig als je de idealen uitverkoopt voor het grote geld. Waarvoor zijn we anders op deze wereld?

Ik vind het toch een beetje verraad. Niet dat mensen aan hun inspanningen goed verdienen, dat vind ik prima, maar dat ze de hele community uitverkopen. Ik hoef helemaal geen supergeoliede professionele commerciele organisatie, ik wil veel liever een leuke community die draait op de vrijwillige bijdragen van een groot aantal mensen. Gewoon spontaan en niet proffessioneel voorgekookt. Jammer genoeg, worden de communities meestal weer opgeblazen door de mensen die ze in het leven hebben geroepen. Ze kunnen de verleiding van het grote geld niet weerstaan. Wat als een community werd voorgespiegeld, blijkt een commerciele enterprise te zijn. Jammer, maar het hoeft niet te verbazen, er zijn maar weinig mensen die de statuur hebben om zich werkelijk in dienst te stellen van een groter ideaal, de meesten denken toch aan numero uno.

Nu hebben we allemaal professionele editoren. Wat houdt dat proffessioneel dan in? Nou dat ze vooral de adverteerders niet voor het hoofd stoten en samen met de adverteerders leuke verhalen opzetten om de adverteerder in het zonnetje te zetten. Informatief en commercieel verantwoord. Hoe zeggen ze dat ook al weer zo mooi: Je moet de rook langs de warmte leiden. Leuk, Microsoft voorstellen als de grote kracht achter de ontwikkeling van clouddiensten en de Apple 13" vergelijken met de Apple 15". En Google Docs vergelijken met MS weboffice (maar betere weboffices als Zoho en Thinkfree straal negeren). Heel proffesioneel allemaal, complimenten, de grote adverteerders kunnen tevreden zijn.

Nou die professionaliteit kan mij gestolen worden. Ik kom op sites als tweakers meer voor de hands-on reacties van de tweakers zelf. Voor de bedrijven ben je tenslotte als consument niet meer dan een mestgans die ze hun producten door de strot proberen te duwen.

Tweakers blijft een goede site, maar laten ze dat Community er maar af halen. Tweakers.net is nu een merknaam van VNU. Het community-gevoel is bij mij nu weg. Een community is voor mij niet iets dat door het grootkapitaal wordt gestuurd.

[Even kijken wat onze professionele moderators hier mee gaan doen]

Reeds van +3 naar 0 gemodereerd

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 34296 op 29 juli 2010 22:04]

tl;dr. Je post heeft het over dat je een leuke community wilt die draait op de vrijwillige bijdragen van een groot aantal mensen - dat is tweakers.net, ja. De artikelen worden geschreven door zowel full- als parttime krachten en er zit een redactie achter, maar vindt je het echt erg dat er geen posts meer zijn die bestaan uit een oneliner en een quote van een of andere website?

Je kunt reageren, je post wordt niet verwijderd, en er reageren mensen op je - als dat geen community is, wat is het dan?

En zeur niet over je moderatie, da's ook community - of is dat nu juist weer iets dat je niet wilt?
Ik heb geen zin om je hele relaas door te nemen en reageer dus ook op een paar kleine puntjes:
Dat VNU als geheel is overgenomen door die 6 enge bedrijven is voor VNU Media niet zo relevant, het originele VNU is niet meer (zie verhaal hierboven), dat heet tegenwoordig 'The Nielsen Company'. Het stukje waar wij onder vallen heeft niets meer met bijvoorbeeld de Carlyle groep te maken.

Verder reageer je net alsof de overname hardstikke actueel is... Dat is helemaal onzin natuurlijk, die was in 2006. Je kan wel net doen alsof we nu overgenomen zijn en allemaal nadelen van zo'n overname opnoemen, maar wees dan wel eerlijk en plaats het in de reeele tijdscontext. De overname was vier jaar terug en blijkbaar heeft Femme het dus al vier jaar vol weten te houden... Overigens was Femme nooit een manager en is dat nu nog steeds niet (nouja, zijn functieomschrijving heeft wel het woordje manager erin), daar vond hij niks aan. Vanaf het moment dat het een BV werd (ruim voor de overname door VNU) is hij bijvoorbeeld ook nooit directeur geweest, enkel groot-aandeelhouder.

Het is verder al jaren zo dat de meest actieve medewerkers parttime en fulltime betaald krijgen, mijn fulltime contract is bijvoorbeeld van eind 2004.

En wat je lijkt te vergeten is dat men van een grote site verwacht dat ie altijd werkt en blijft vernieuwen... dat vereist nou eenmaal mankracht, investeringen en coordinatie. Hoe je het ook wendt of keert, een professionele organisatie is daar toch echt een van de beste methoden voor om dat in stand te houden.

Overigens zijn je reacties niet door 'professionele moderators' omlaag gemod, maar gewoon door medebezoekers. Leden van die community die er volgens jou niet is...
Dat is toch wel een erg makkelijk verweer. je betoog wordt op zo ongeveer alle punten die ons aangaan tegengesproken. Voor de overname waren er al betaalde (ie. professionele) redacteuren, beheerders, developpers en management. Dus waar hebben we het over? Voor de verhuizing zaten we op onze eigen verdieping met ons eigen clubje op ons eigen netwerk in een pand met nog heel veel andere mensen.

Nu zitten we met ons eigen clubje op (bijna) onze eigen verdieping (ok ok, helemaal achteraan zit IT beheer van VNU op een apart deel van de verdieping). Met z'n allen bij elkaar dus, op ons eigen netwerk. De indeling is wat anders, de meubels zijn nieuw en we hebben nu een kantine ipv twee keer per week kratten van de Albert. ohja, de koffiemachine is van een ander merk.

We zijn wat dat betreft niet heel erg anders geworden dan 2/6/12/18/24 maanden geleden. ware het niet dat het voor sommigen dichterbij huis is en voor andere niet....
Nou, als je met nostalgie aan de HCC dagen denkt en ziet wat daar van over is, dan neem ik dat snufje commercie en [al dan niet verkapte] advertorials in een hoekje op de voorpagina van T voor lief.

Kijk eens hoe verlaten Webwereld is geworden, volgeplempt met shockwave en banners. Nee, dan liever even wennen aan de nieuwe T-net.
Je zou je natuurlijk ook eens kunnen afvragen of het niet een klein beetje aan jezelf te danken is dat al jouw off-topic samenzweringstheorien lage scores krijgen....
Samenzweringstheorien? Doe even normaal, dit is gewoon commercie.
Wat denk je van ontwikkelaars, netwerkbeheerders, testers, sales accountants, management, administratie, etc?

Een grote website is meer dan een paar mensen die nieuws posten.
Ik zie wel dat de rokers ook bij VNU als paria's worden behandeld. Lijkt godbertert wel een gaskamer...
Ik ben dermate geschokt bij het zien van die foto, dat ik snel even een shaggie ga roken in onze ruimbemeten dampkring.

Oh ja: wel féli met de nieuwe kantoorruimte!
Ze werken wel die units, vind ik als niet-roker.
Beter dan iedere keer naar buiten toe moeten, leuk in de zomer maar nog leuker in de winter als ze met min 20 in de sneeuwstorm toch moeten roken.
Ach, winter is zo erg nog niet, maar als het maar hard genoeg regent en er genoeg wind staat om het sigaretje al te doorweken voordat de aansteker uit de zak is ;-)

Gelukkig rook ik niet.
Blij dat ik niet rook, wat een hok zeg!
Hoop dat het jullie gaat bevallen, ziet er nu allemaal nog wat clean uit.
Na de ontslagen van diverse t.net medewerkers is er weer wat geld vrijgekomen voor een nieuw pand? ;)
In ieder geval: Ziet er leuk uit!
Zijn er mensen uitgeflikkerd dan?
Maar ja wel of niet, je ziet het vaak gebeuren. Reorganisatie blabla maar wel iedereen verkassen naar meestal een duurder pand... Je maakt mij niet wijs dat A'dam aan het IJ goedkoper is dan waar ze eerst zaten.
Ik ben niet op de hoogte van de specifieke huurvoorwaarden maar het is wel een feit dat het oude VNU-hoofdkantoor (veel) te groot was voor de huidige organisatie. Van de 12 verdiepingen stond inmiddels meer dan de helft leeg. Da's ook niet erg kosteneffectief :)
Dat pand werd al gebouwd voordat er sprake was van het eventueel (verplicht) vertrekken van bepaalde werknemers, daarnaast bespaar je op de lange termijn meer geld met 1 locatie dan 2 locaties die ver van elkaar vandaan zijn. Met overleg ben je veel reistijd kwijt en je hebt de huurkosten van 2 panden ipv 1.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 17

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee