Door Femme Taken

Architect

Uitreiking Computer!Totaal Trofee 2000

29-10-2000 • 16:01

50 Linkedin

Het is al een aantal dagen geleden, maar we willen je het toch niet laten ontgaan: afgelopen voor de zesde keer de Computer!Totaal Trofeeën uitgereikt. Computer!Totaal had voor dit doel in een sjieke tent afgehuurd op een verlaten haventerrein in Amsterdam. Deze tent was gesitueerd in een omgeving die gekarakteriseerd kan worden als een prachtig staaltje planologische onkunde. Het had dan ook niet lang moeten duren of drie tweakers en een taxichauffeur hadden de nacht al zwervend door moeten brengen (oké, ik overdrijf een beetje).

Anyway, C!T vond 't nodig om met trofeeën te strooien en wij waren uitgenodigd omdat Tweakers.net door de lezers van Computer!Totaal was genomineerd voor de categorie 'Beste Nederlandstalige website'. Dit bleek samen met 'Product van het jaar', 'Spel van het jaar' en 'Helpdesk van het jaar' te behoren tot de über categoriën. Helemaal toppie. Bijkomend gevolg was natuurlijk dat we bijna als laatste aan de beurt waren.

Vooraf wisten we nog niet door welke andere twee sites ons het leven zuur gemaakt zou worden. Bij aankomst bleken dit Startpagina en Webwereld te zijn. Tweakers.net was dus zo goed als kansloos en dat bleek uiteindelijk ook uit de uitslag: Starpagina.nl kreeg 30,6% van de stemmen, Tweakers.net 3,6% en Webwereld 3,1%. Al met al geen droevig resultaat, aangezien deze cijfers volgens C!T representatief zijn voor een batterij van 500.000 lezers. Ook dient er rekening gehouden te worden met het feit dat de ondervraagde lezers een site van eigen keuze konden opgeven, dus zij konden net zo goed Startpagina nomineren als de theezakjes-verzamelsite van de buurvrouw. Natuurlijk willen we alle tweakers die stiekem Computer!Totaal lezen bedanken voor de mooie tweede plaats .

In de overige 25 categoriën vielen begrijpelijke en minder begrijpelijke winnaars. Diamond werd gewaardeerd als de beste videokaart terwijl de videokaarten van dit merk het laatste jaar gigantisch zijn geflopt en Diamond tegenwoordig bijna volledig uit deze business is gestapt. Blijkbaar beschouwen de C!T lezers hun oude Viper V550 nog steeds als 'beste videokaart'. De keuze van Frontpage voor de beste HTML-editor geeft aan dat C!T lezers niet graag HTML editen. Psion werd gekozen tot beste handheld omdat het Nederlandstalige besturingssysteem zeer op prijs werd gesteld. Maar liefst 25% van de lezers koos Planet Internet uit tot beste betaalde internet provider, terwijl XS4All bleef steken op 12,9% en World Online 10,7% binnenhaalde.

Het antwoord op de vraag welk merk tot beste geluidskaart werd gekozen, was een inkoppertje. Creative Labs pakte 84,8% van de stemmen en won met grote overmacht van TerraTec (5,3%) en Diamond (4,9%). Hewlett-Packard streek zowel in de categoriën 'Beste inkjetprinter', 'Beste scanner', 'Beste lasterprinter' als 'Beste service & support hardware' met de hoogste eer. Fotosop werd gekozen tot beste grafische software, Vuurwerk Internet won in de categorie beste hostingprovider en Plextor werd beloond met een trofee in de categorie 'Beste CD-Recorder / Rewriter'. Na een aantal jaren heftige concurrentie met Philips mocht Iiyama eindelijk de prijs voor beste monitor in ontvangst nemen. Vorig jaar werd er nog met 0,4% achter het net gevist, terwijl nu vet werd gewonnen met 41,4%, bijna dubbel zoveel als Philips. De C!T lezers bevestigden hun aparte smaak door de digitale camera's van Sony te verkiezen tot 'Product van het jaar', achter de CD-RW's van Plextor en de DVD-speler van Philips.

Tussendoor werd het C!T feestje opgevrolijkt met acts van Boom Chicago en filmpjes van geïnterviewde computer gebruikers voor de Mycom in Haarlem. Deze mensen konden ons onder andere vertellen dat alles van HP oké is en dat de inmiddels 5 jaar oude Zip drive als product van het jaar gezien mag worden .

De complete uitslagen van de C!T Trofee kun je nelezen op Computertotaal.nl.

Verder kan ik in de afdeling Tweakers.net records melden dat woensdag voor het eerste de grens van 10 miljoen pageviews per maand werd doorbroken. Vrijdag serveerden de servers van Tweakers.net en Fokzine dankzij de rebelse daad van BB Ed voor het eerst 500.000 pageviews per dag (523.853 om precies te zijn)!

Reacties (50)

Wijzig sortering
Tja, voor ons tweakers is dit een triest verhaal...

Het niveau van C!T-lezers is dus niet erg hoog, en dat stemt mij niet goed omdat ik het blad zelf ook lees.... Temeer kunnen we nu inzien hoe weinig tweakers er eigenlijk zijn en hoeveel mensen die met hun Viper V550 en hun Celeron (1) en Planet Internet de meerderheid bepalen..... Want wie van alle tweakers zou er nou op Diamond stemmen? Als we nu een poll houden met beste videokaarten dan winnen Nvidea en ATi dit natuurlijk ruim hierzo, maar helaas is dit kleine (tja het is veel, maar in vergelijking met de 16 Miljoen inwoners in Nederland) doelgroepje tweakers in de minderheid...

Ook iets wat ik nooit zal snappen van startpagina.nl, daar kom ik dus echt nooit, maar dan ook echt nooit! een site met alleen maar links, en dan ook nog naar brakke sites :r. Waarom zien al deze C!T lezers zoveel in Startpagina.nl? Plz explain me...

Femme, kop op, voor ons ben je de beste en dat zal je met de hele T.net crew altijd blijven, ook al zijn wij in de minderheid....
Startpagina is gewoon een extreem handige site en voor standaard dingen zoals een telefoonboek, cd covers je weet dat je het er kan vinden.... Het zijn misschien wel alleen maar link, maar t'is echt verrekte handig...

Tussen haakjes: het lijkt me wel eens een interessante test om op ibazar of iets deregelijks een Geforce2 Ultra en een diamond kaart (Stealth III of zo) te koop aan te bieden.... als ik die uitslag zie zal het me niks verbazen dat er meer voor een diamond kaart wordt geboden dan voor een GeForce :o.
+1Anoniem: 12248
@Hielko29 oktober 2000 18:54
Startpagina is handig, maar mijn startpagina is tweakers.net :*)
een site met alleen maar links, en dan ook nog naar brakke sites
Er zit ook ergens een link naar Tweakers.net verstopt hoor, en zelfs een direct naar de PriceWatch... dus ze zijn niet allemaal brak :)

(Maar ik begrijp goed wat je bedoeld hoor :Y))
Want wie van alle tweakers zou er nou op Diamond stemmen? Als we nu een poll houden met beste videokaarten dan winnen Nvidea en ATi dit natuurlijk ruim hierzo
Vergeet niet dat van de Diamond Viper 770 (Ultra) er aardig wat zijn verkocht. Tuurlijk, de kaart is dit moment al 'verouderd', maar in het begin van dit jammer was het zeker nog een topper !!! Jammer alleen dat de Viper II het een stuk minder heeft gedaan.
Neuj
tuurlijk ben ik niet serieus.
De Viper 4 mx bestaat toch niet eens....
*zucht*
Ik hoorde bij de stemmers voor tweakers.net !!

* 786562 BlindDent

Computer!Totaal lezers, hoeven niet op Tweakers.net te kijken wat voor een nieuwe heerlijkheidjes de fabrikanten uitbrengen, want dat lezen ze 3 maanden later toch wel in de Computer!Totaal :).

En Diamond is een hele goede videokaart fabrikant. Hun Diamond Viper 4 mx met de geforce chipset is heel goed verkocht. Diamond is eigenlijk ook de grootste mede ontwikkelaar van de best verkochte chipsets van het moment --> Nvidia (toch).
Ben je nu serieus ?
En Diamond is een hele goede videokaart fabrikant. Hun Diamond Viper 4 mx met de geforce chipset is heel goed verkocht. Diamond is eigenlijk ook de grootste mede ontwikkelaar van de best verkochte chipsets van het moment --> Nvidia (toch)
Die waardering voor Diamond zal vast ook te maken hebben met de goede verkoop van de Viper 770 (Ultra). Dit jaar is van deze aardig wat van verkocht.
De 2e plaats is toch niet gek, als je bedenkt dat de doelgroepen van Tweakers.net en C!T van een heel andere orde zijn !
Natuurlijk willen we alle tweakers die stiekem Computer!Totaal lezen bedanken voor de mooie tweede plaats en Blijkbaar beschouwen de C!T lezers hun oude Viper V550 nog steeds als 'beste videokaart
Kijk dit soort ventilaties over computer totaal helpen natuurlijk niet om ons tweakers.net op een hoger voetstuk te krijgen.

De computer Totaal heeft bij mij altijd nog meer aanzien dan een computeridee en daarom zegt de tweede plek me best wel wat ;)
Kijk dit soort ventilaties over computer totaal helpen natuurlijk niet om ons tweakers.net op een hoger voetstuk te krijgen.
Nou, een beetje spot mag best wel, want sommige uitslagen zijn echt bespottelijk (Diamond, Compaq, Frontpage --> bekende-namen-festival)
De computer Totaal heeft bij mij altijd nog meer aanzien dan een computeridee en daarom zegt de tweede plek me best wel wat
De Computertotaal is een zwaar gesponsord stuk wc-papier dat niet eens fatsoenlijk brandt in de open haard :) De Computeridee brandt beter en is lang niet zo pretentieus als de C!T.
EN in de computer idee leer je hoe je Canal+ moet hacken }>

Nee, ik heb ook een tijdje de C!T gelezen, en het is op zich best wel een aardig blad, maar het is een beetje simpel. C't is wat dat betreft een stuk beter.

(niet gaan schelden plz, ik weet dat dat obvious is...)
En die C!T Awards zijn echt niet gebaseerd op testen en dergelijke, maar op stemmen van niet al te intelligente computergebruikers (anders heb je geen C!T in huis). En die stemmen gewoon op wat hun het meest bekend in de oren klinkt :(.
Ja, en bijvoorbeeld HP uitroepen als fabrikant van de beste printer is dubieus. HP heeft ongeveer 20 modellen in de aanbiedingen, waarvan een aantal zeer goed en zeer duur zijn, en een aantal gewoon heel matig. Waarop wordt dit dan in godsnaam gebaseerd? Juist, op naamsbekendheid bij de C!T lezer en de "sektes" met blind-volgende aanhangers die bepaalde merken weten te vormen :) (iiyama, plextor --> zie GoT). Het bedrijf met de beste marketingstrategie (in de C!T ?? :) ) wint dit.
Nee, dit is nou niet bepaald een verkiezing om aankopen op te baseren.
Ehh ja, en HP als beste service lijkt me niet helemaal toppie. Als je de navraagt bij de computerboer blijkt dat HP een van de meest vervelende is op het gebied van service. Maarja, als je maar VEEL, heel VEEL.reclame maakt dan denken de veelal domme C!T lezers (Sorry hoor maarruh de computer totaal is nou niet echt het je-van-het op computergebied) dat de service ook goed is.
Toch grappig dat binnen retail ook prijzen worden uitgereik voor beste support, daar won HP ook al een award. Ook Europees heeft HP al een award in de wacht gesleept voor beste support center. :*)

Waar meer dan 95% van de klachten/vragen tot tevredenheid van de eindgebruiker worden verholpen/beantwoord, is het denk ik niet onterecht dat HP die award wint, zeker als je kijkt naar de omvang van hun productrange.

Wat wel waar is denk ik, is dat deze award gegeven is omdat nou eenmaal het grootste deel van de C!T gebruikers afgaan op namen die ze het meest horen.

Kweet natuurlijk niet welke "computerboer" je bedoelde, maar binnen retail is juist een zeer positieve houding tegenover de support van HP :?
Niet helemaal waar,

Ik lees computer totaal ook. Er staat behoorlijk wat informatie in wat een gemiddelde leek ook kan lezen.

Ik ben al 2,5 jaar lid van de HCC en ontvang elke maand het blad.

Ik moet wel toegeven dat sinds ik op Tweakers rondsurf (half jaar) het blad mij niet iets nieuws verteld. Vaak lees ik hier een halve maand eerder iets wat later in het blad komt. Toch vindt ik het een goed blad.
Soms staat er wel eens wat leuks in, vaak helemaal niets. Het is gelukkig niet zoals de Computer Idee, daar staat helemaal niets in (ja, ik bezorg die dingen). In de computertotaal stond deze maand weer iets over windows ME zonder IE. Nou ja, dat is toch oud? Daar hebben ze in 99 ook al tijd aan besteed, maar dan voor win98. Blijkt nu dat precies hetzelfde programma weer nodig is. Verder vind ik de lezersbrieven wel leuk, ga je eerst denken wat je zelf zou doen, en vervolgens ga je vaak lachen om wat eronder staat.
Dan het je het artikel over winme zonder ie toch niet goed gelezen... er staat toch duidelijk in dat voor win98 veel ahndelingen moestenworden verricht terwijl nu voor winme iemand een heel makkelijk programmatje heeft geschreven die al die handelingen voor je doet.
Als je in de pricewatch van t.net kijkt zie je ook nogal wat bedrijven die een score hebben voor postorder activiteiten terwijl het bedrjf zelf helemaal niets met postorder doet...
De C!T lezers bevestigden hun aparte smaak door de digitale camera's van Sony te verkiezen tot 'Product van het jaar'
Product van het jaar vind ik het ook niet, maar feit is dat de CyberShot camera's van Sony (vooral de DSC-S70) erg goed uit de (professionele) testen komen. Dus toch niet zo'n vreemde smaak.

Ohja, laat ik ons allemaal toch nog maar even feliciteren met een eervolle tweede plaats. Is toch niet niks :)
+1Anoniem: 1795
@AVL29 oktober 2000 22:26
Ja, maar daar kijken die lezers niet naar. Die kijken gewoon wat ze bij vobis zien staan. Geloof me maar dat ze dat doen. Wij tweakers weten wel beter wat goed is. Toevallig is Sony bekend en goed en lijkt het of de lezers hersens hebben.
Ja, das waar. Waarschijnlijk keken de C!T-lezertjes ook alleen maar naar de bekende Mavica's, waarvan de kwaliteit zo bagger is dat ... ehh... Nou ja, dat de kwaliteit verschrikkelijk bagger is.

Maar wat ik wou zeggen, is dat het nou net lijkt alsof Sony slechte camera's maakt. Maar die Japanners maken dus ook goede digicams, mede dankzij de Carl Zeiss-lenzen. Die lens kan je trouwens ook vinden in bv. de Canon PowerShot G1, maar dan noemt Canon het een Canon lens... Hmm...
Ik wil je niet uit een droom helpen of zo hoor... maar op alle broadcast camera's van Sony wordt een Canon lens geleverd hoor....
Sony maakt geen lenzen.. Canon maakt de beste.
Dat Carl Zeiss-lenzen op de consumer markt wel gebruikt worden heeft allen maar te maken met het feit dat Canon ook consumer cameratjes maakt.
Carl Zeiss-lenzen zijn niet meer wat ze vroeger waren hoor... ze zijn wel goed maar niet beter dan die van Canon
Die Mavica's zijn zo populair omdat ze met floppies werken. Ook bij 'professionele' (lees: jan met een kameraatje van de zaak) gebruikers. Niet voor niets komt Sony met een Mavica met CD-RW er in omdat er niet genoeg op een floppy kan. En van mij mag Sony de prijs hebben, ik ben ook errug tevreden met de DSC-70 :)
KMK
vergeet ajb, leica, nikon en dergelijke merken niet!!
Canon maakt hele goeie lenzen, en er zijn heeeel veel profesionele fotografen (lees: bruidsfotograaf, reportage fotograaf) met een Canon EOS (camera + lenzen set), maar om dan maar te verkondigen dat Canon de beste maakt?

Ik denk het niet... Helaas weet ik niet wie wel de beste maakt, dus zou ik waarschijnlijk alsnog wel voor Canon gaan :)
Mensen zoals mij, zijn te lui om te stemmen op iets van C!T ... nog meer tijdsverspilling.
Ik mot toch ff aanzetten tot het cancellen van dat abonnement !

Ennuh kheb ook Celeron(300@450) en Viper550 combo gehad ...maarja Diamond suckt alweer jaren aars ...

Tja beste Nederlandse site ... Tweakers natuurlijk.
ik ga geen moeite doen om in de C!T te kijken .. ik gebruik het alleen om naar de HCC te gaan zonder kaartjes te kopen :)
jaarabbo = 90,-
kaartje HCC = 17,50

Trek je conclusie :z
Jaarabbo: = f 90,-
3 x kaartje HCC = f 52,50

+ de mogelijkheid een redelijk goedkope computerverzekering af te sluiten (voor f 55,- p/j is je compi voor f 25.000 verzekerd, opgave vooraf is niet nodig).

Overigens verbaas ik me ook heel vaak over de uitslagen. Waar baseren de lezers zich op, vraag ik me dan af. Want ik vind het nogal moeilijk een oordeel te vellen wat bijvoorbeeld de beste videokaart is, want ik heb er maar enkele (waarvan 2 in oude bakken). Daarom stem ik ook nooit.

Overigens is Computer!Totaal niet echt vergelijkbaar met C'T of Computer Idee. Het ligt wat niveau betreft zo ongeveer tussen die twee. De directe concurrent van Computer!Totaal is volgens mij PCM. Soms vind ik C!T beter, soms PCM...
Ach hoe vaak zie je niet dat mensen voor de bekende namen gaat. Mij ga je echt niet wijs maken dat Britney Spears _echt_ de beste zangeres van 2000 is, terwijl dat volgens de MTV awards wel zo zou moeten zijn.
Wie is Britney Spears?
Heheh. Applaus voor deze man! :+
Waarom zouden mensen op Startpagina stemmen ?? Geen wonder dat die gabber er miljoenen voor heeft gekregen. Ik kan iedereen eerlijk vertellen dat mijn startpagina Tweakers.net is en ik deze site, op mijn werk en thuis, minimaal 10 keer per dag check !!!

Voorstel: Inventariseer welke site mensen thuis als startpagina hebben...

Tweakers.net nummer 1 !!!!

Roeland Stoter

BTW. Gefeliciteerd, maar jullie zijn voor hardware enthousiasten echt de nummer 1 !
Duh, is dat nou zo vreemd? CT is een blad voor newbies, en newbies hebben geen Tweakers.net maar hebben Startpagina.nl als pagina, je moet kijken naar de doelgroep die CT heeft, en dan is het niet zo vreemd dat Startpagina wint.
Iets om heel erg trots op te zijn. Natuurlijk wel in de gaten houden dat de Tweakers.net site een hele andere doelgroep heeft dan alleen maar de standaard computergebruiker. Nu Tweakers zo in de lift zit kan het volgend jaar nog wel een spannend gaan worden.. we gaan gewoon allemaal stemmen! :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee