Door Wilbert de Vries

Tweakers.net integreert IT Knowledgebase

09-11-2009 • 11:25

43 Linkedin

Tweakers.net heeft sinds maandag de Computable IT Knowledgebase geïntegreerd. Deze database bevat ict-whitepapers over uiteenlopende onderwerpen. Gebruikers kunnen de database zelf doorzoeken en aanvragen.

IT Knowledgebase - Pro Home De database bevat momenteel ruim duizend whitepapers over diverse onderwerpen en meer dan 400 verschillende bedrijven. De whitepapers bevatten informatie over producten en diensten van deze bedrijven maar er zijn ook vele onafhankelijke onderzoeken te vinden. De nieuwe IT Knowledgebase is bereikbaar via het Pro-menu en is voor bezoekers met een default Frontpage tevens zichtbaar op de indexpagina van Pro. Ook bevat de dagelijke nieuwsbrief van Tweakers.net nu een overzicht met de laatste whitepapers.

Op de detailpagina van een whitepaper is een samenvatting van de inhoud te lezen. Ook is een (beknopte) inhoudsopgave beschikbaar zodat een goed beeld ontstaat van de inhoud.

Om whitepapers te kunnen downloaden is registratie vereist. Deze registratie wordt afgehandeld door het whitepaperplatform van Computable, dat net als Tweakers.net een uitgave van VNU Media is. Het is nog niet mogelijk om een ingelogde Tweakers.net-bezoeker automatisch toegang te verlenen. Deze mogelijkheid wordt wel onderzocht.

Achter de schermen wordt momenteel druk gewerkt om de whitepapers te voorzien van voor Tweakers.net relevante tags. Zodra dit gerealiseerd is, zullen de whitepapers, indien relevant, ook in de rechterbalk naast redactionele artikelen worden getoond.

Lees meer

Reacties (43)

Wijzig sortering
Als ik alleen al bij die voorwaarden kijk vind ik het jammer dat t.net dit op hun site zet.
"Ja, ik ga akkoord met het verstrekken van mijn gegevens door VNU Media B.V., uitgever van Computable.nl, aan de aanbieder van de door mij gedownloade white paper zodat voornoemde aanbieder mij kan benaderen met relevante informatie en/of aanbiedingen in verband met deze white paper". Lees hier de voorwaarden en het privacy statement.
Ofwel, ik wil een stuk reclame van jullie lezen, in ruil daarvoor wordt ik ondergespammed door nog meer reclame.

Daarbij is dit helemaal geen knowledgebase, maar gewoon een stuk reclame, althans, daar neigt het heel erg naar. Maar het staat gelukkig niet op de FP (ergens in een menuutje, maar niet overduidelijk aanwezig), dus echt boeiend is het niet, ik zie alleen de meerwaarde er totaal niet van in.

[Reactie gewijzigd door TERW_DAN op 9 november 2009 13:56]

Tot op heden hebben volgens mij vooral gebruikers die niet direct in de 'Pro'-doelgroep gereageerd, maar wat is nu de mening van de Pro-gebruikers?

Op zich kan ik me namelijk wel voorstellen dat deze namelijk wel geïnteresseerd zijn in dit soort informatie. Waarbij ik overigens de term 'IT Whitepapers' een betere vind dan de term 'IT Knowledgebase'.

Verder neem ik aan dat men ook het inloggen bij Computable overbodig maakt, waarom zou ik daar in moeten loggen als ik gebruiker ben van Tweakers.net? En waarom zou ik uberhaupt eigenlijk in moeten loggen voor deze informatie?
Je hebt het over de Pro doelgroep maar sluit deze site daar wel bij aan ? Ik zie in toenemende mate een site die zich richt op gamers en liefhebbers van gadgets. Als pro heb je niet zoveel aan deze site als je het mij vraagt.
Ik kom hier toch met enige regelmaat wel informatie tegen waar ik als "pro" iets mee kan (waar ik ook met enige regelmaat linkjes van doorstuur naar intern).
Blijft dat dit gewoon reclame is natuurlijk, en niet bij het tweakers-voor-vnu concept past. Maar ja, het is tenslotte crisis, je wilt besparen, dan maak je gekke sprongen om meer bezoekers voor je advertorials/whitepapers te krijgen.
Kijk maar naar de registratie-procedure, dan weet je waarom VNU wil dat je een user aanmaakt. Gebruikersinformatie = geld.

Wat het des te belachelijker maakt dat je er uberhaupt voor moet registreren. Dus ik moet al mn persoonlijke gegevens opgeven om reclame te mogen lezen?
Helemaal mee eens. Ik stel voor dat we met z'n allen gewoon 1 account aanmaken, en die te gebruiken om door de knowledgereclamedatabase te browsen, mocht je dat willen.

Gewoon onzin invullen en een mailinator adres oid gebruiken helpt natuurlijk ook wel.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 10 november 2009 14:21]

Ik sta net te kijken naar het registratieformulier. Met ongeloof dan wel .. wat een berg informatie die je _moet_ inleveren om inzage te krijgen, jemig. :/
Als "pro" gebruiker vind ik de computable alleen maar vol staan met commercieel management geblaat, is niks "pro" aan.
Was juist zo blij dat ik er net van af was.

[Reactie gewijzigd door Gert op 16 november 2009 13:02]

Ik heb de Computable een aantal jaar mogen ontvangen, ik las hem alleen minder en minder omdat er eigenlijk alleen maar oud nieuws en slap geblaat van marketing managers in stond. Maar goed hij was gratis. Uiteindelijk heb ik hem vorig jaar toch opgezegd want zelfs voor een gratis blaadje vond ik hem te slecht.

Dus je kunt nu wel raden wat ik als 'pro' gebruiker van deze Computable 'knowledge' base vind.
En dat je jezelf een tweede keer moet registreren voor je de 'white papers' mag inzien vind ik werkelijk ongelofelijk.
Goed als je het niks vind dan hoef je het ook niet te gebruiken, maar Tweakers.net noem het a.u.b. geen knowledge base want dat is het absoluut niet.
Ik snap niet zo goed waarom dit onder de categorie "Pro" valt. Was V&A niet beter geschikt om Oracle meuk te gaan pluggen? Allereerst is de 2e login best belabberd. Dat er een extra login is voor compleet losse elementen zoals Mantis kan ik me voorstellen. Maar iets wat jullie onder eigen naam en merk brengen mag wmb toch wel iets beter zijn.

Dit is gewoon ordinaire reclame wat weinig toevoegt aan Tweakers. Sorry, maar dit ziet er uit als een typische "het moet van VNU". Het is de naam knowledge base niet waardig. Ik stel voor het gewoon "IT Advertising" te noemen.

[Reactie gewijzigd door MueR op 9 november 2009 13:32]

Dit is gewoon ordinaire reclame wat weinig toevoegt aan Tweakers.
Gewoon hetzelfde als met de IT Directory, alleen jammer dat het in dit geval de titel "Knowledgebase" heet, want daar had ik me heel iets anders bij voorgesteld..
Ik zie wel 1030 whitepapers, maar nog geen knowledge. Wanneer komt dat?
Hahaha, ik heb er ook naar gekeken en het is inderdaad vooral veel "Wij van WC-eend" reclame. Tweakers toch ;(

Misschien dat tweakers.net later nog een filter kan inbouwen waardoor de 5 nuttige artikelen snel leesbaar zijn voor users? :P
Had gedacht, met deze titel, dat er begonnen was met een Tweakers.net implementatie van een soort van wiki.
Ik ook, iets waar wij users wat kunnen bijvoegen. Bummer dit.
Toen ik de titel las dacht ik ook aan een soort wiki waar ik dan oplossingen voor problemen kon vinden of informatie over technieken in het algemeen met bijbehorende best practices.
Bij dit begin ik me af te vragen wanneer ik er nou echt wat aan heb. Er zullen overigens vast mensen zijn waarvoor dit handig is, maar goed bij de titel kreeg ik een ander idee.
Een Wiki lijkt mij inderdaad meer Tweakers waardig. In combinatie met het forum kun je snel een hoop goede content genereren.

- houdt de structuur (indeling onderwerpen) van het forum aan.
- moedig vragenstellers aan om (indien mogelijk relevant van anderen) de oplossing te posten in de wiki. Dit moet natuurlijk wel op een geordende manier gebeuren.
- moedig starters van 'ervaringen' topics e.d. aan om samenvattingen te posten in de wiki
- maak links tussen wiki en forum eenvoudig
- nb doordat een wiki continu (kan) wijzigen, dien je zowel perma links als links naar de nieuwste versie toe te kunnen voegen. Dit zou (icm de timestamp van de reply in het forum) niet zo moeilijk automatisch moeten zijn.

Het grote voordeel van een wiki ten opzichte van enkel het forum is de doorzoekbaarheid. Omdat je de informatie beperkt tot de relevante informatie is het gemiddelde niveau een stuk hoger. Daarnaast kunnen mensen daar ook hun ei kwijt over iets moois dat ze ontdekt hebben (maar verder niet topic waardig is).

Ook is het eenvoudig om een simpele vraag te verwijzen naar een wiki, of in een artikel links op te nemen naar wiki's.

Het lijkt mij zeker het proberen waard. Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat het verkeerd kan gaan (bijvoorbeeld mensen die het niet met elkaar eens zijn en de wiki gebruiken om hun zin door te drukken). Indien het verkeerd gaat kan het project altijd nog gestopt worden Je kunt daarvoor heel goed de Google aanpak gebruiken (eerst een tijdje beta).
Lekker zinvol dit, tweakers lanceert een nieuw onderdeel en dan moet je ergens anders een login aanmaken? Dit kan toch echt niet meer na de usermerge. Had het dan nog een maand door ontwikkeld zodat het single login systeem erop werkt.

Niet dat ik het dan zou gebruiken omdat het maar een grote bak met reclame is ipv een knowledge base...

Leuk dat tweakers extra geld van VNU krijgt voor servers en dergelijken maar kennelijk komt dit soort onzin er ook bij kijken wat niet echt bijdraagt aan de site.

Straks worden gewoon alle VNU sites het zelfde met alleen iedere site een aparte frontpage en forum maar de rest linkt gewoon onderling naar elkaar door.

[Reactie gewijzigd door GrooV op 9 november 2009 23:05]

Ik denk dat het niet echt een technisch probleem is, maar een "policyprobleem". Volgens de tweakers.net policy statement geven ze geen gegevens door aan derden, en het privacy statement van die 'it knowledge base' doet dat expliciet wel.
Femme houdt zich plotseling erg op de achtergrond als je het mij vraagt? ;(

Ik ben inmiddels toch wel nieuwsgierig geworden naar de reactie van de redactie op deze negatieve indruk op de tweakers.

[Reactie gewijzigd door Barleone op 10 november 2009 12:35]

In zo'n geval is het het beste als de redactie zich mooi stil houdt, om zo ruzies te voorkomen.

Dit is een iets dat ergens in een hoekje weggestopt is (vooralsnog) dat voor extra inkomen zorgt voor T.net, net zoals de andere advertenties.
Klinkt weer een beetje als gebakken lucht. Dus eigenlijk is het de Computable Whitepaper vergaarbak.

Het zou mijn inziens pas nieuws zijn als de IT Knowledgebase zou inhouden dat een goed zoeksysteem met user generated content informatie van uit GoT zou kunnen indexeren tot een Wiki achtig systeem met IT informatie en veel voorkomende problemen en oplossingen.

My .02e.
Het zou mijn inziens pas nieuws zijn als de IT Knowledgebase zou inhouden dat een goed zoeksysteem met user generated content informatie van uit GoT zou kunnen indexeren tot een Wiki achtig systeem met IT informatie en veel voorkomende problemen en oplossingen.
Fijn om te zien dat mensen niet te veel-eisend zijn en wel realistisch... |:( Wat jij net omschrijft is vele malen krachtiger dan Wolfram Alpha. Dat ontwikkelen lijkt me niet echt geschikt als "projectje" voor T.net.
Van de andere kant, als jij de engine aanlevert wil de crew het vast wel integreren. :+
Ik las vandaag iets op het forum in de trend van "dit is wel Gathering of Tweakers" de mentaliteit die je uitstraalt is je Grootmeesterschap niet waard. De grap hier is dat niets van de grond komt, omdat je in een structuur moet zitten van enge crewleden of powermods (bijzonder geïnfecteerd met het NIH-Syndrome).

Als het zelfs Fok lukt om een Wiki op te zetten... dan ben je wel een echte nerd als je met Wolfram Alpha aankomt. Maar goed, sommige mensen moeten iets hebben om tegen op te kijken. Anderen beginnen gewoon en vragen of mensen mee willen helpen. Dat laatste gebeurt eigenlijk alleen met DPC op Tweakers.

Iets hier IT Knowledgebase noemen is een farce. Daar is niets onrealistisch aan, maar VNU-realiteit geworden. Maar goed, als ik de engine aanlever kan ik het natuurlijk ook op een eigen site hosten en de content van GoT af snoepen. Dan heb ik tenminste zelf de reclame inkomsten.

[Reactie gewijzigd door Skinkie op 9 november 2009 23:32]

Zoals ik je eerste post las (en gezien je tweede post heb ik dat misschien verkeerd begrepen) wou je een systeem dat GoT crawlt en daar automagisch (een eerste opzet voor) Wiki-pagina's van maakt, met links terug naar de originele threads. Om dat te kunnen doen zal je systeem dus GoT-posts (inclusief spelvauten) moeten begrijpen. Kunnen we het erover eens zijn dat dat nogal hoog gegrepen is?
Na alllebei je posts nog een paar keer goed doorgelezen te hebben lijkt het erop dat jij meer zat te denken aan een met de hand gevulde Wiki, waarin (voor uitgebreide uitleg bijvoorbeeld?) teruggelinkt kan worden naar GoT. Of dat veel nuttiger is dan de huidige zoekmachine weet ik niet, maar het idee is op zijn minst interessant. Bovendien, en daar begrepen we elkaar vooral verkeerd, is het (in elk geval technisch gezien; de mankracht bij elkaar krijgen is een ander verhaal) zonder meer te realiseren met de huidige techniek.

En tja, zoals je zelf aangeeft, er is niets dat je tegenhoudt om een (SourceForge?) project op poten te zetten en dit zelf te hosten. Wie weet, misschien kun je het over een paar jaar wel voor veel duiten verkopen aan T.net. :p
Ach, een stukje integratie kan volgens mij verder geen kwaad, en zo profiteren beide kanten hiervan. Tweakers biedt een makkelijke(re) link naar bepaalde content, en Computable ziet het aantal views (wellicht) stijgen.

Niet erg toch ?
Wat je integratie noemt. Als je er een wil downloaden, wordt je gewoon naar een login geklapt die van een compleet andere site lijkt te zijn, waar bijna geen enkele moeite tot styling is genomen.

Bovendien is de inhoud van de whitepapers die ik langs heb zien komen ogenschijnlijk bedoeld voor upper management figuren die de hele dag in meetings zitten te ouwehoeren over iets waar ze geen moer verstand van hebben. Kortom, gebakken lucht, zoals hierboven ook al aangegeven.

Het lijkt erop dat VNU een iets te dikke vinger in de papt hangt bij t.net. Er zijn vast mensen geïnteresseerd in de whitepapers, maar dat zijn geen tweakers. Dacht ik zo.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee