Door René Wichers

Eindredacteur

Tweede DPC Sponsoractie afgesloten met chique cheque

03-10-2008 • 16:44

38 Linkedin

De tweede Dutch Power Cows Sponsoractie is tot een succesvol einde gebracht. Op donderdag 2 oktober is het fraaie bedrag van 3616 euro aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting overhandigd.

DPCOp 12 mei wordt door de Dutch Power Cows een begin gemaakt met Sponsoractie #2. Het verdrietige relaas van Tweakers.net-eindredacteur Yoeri Lauwers gaat veel mensen aan het hart, en hoewel er veel andere goede doelen worden aangedragen die zeker de moeite waard zijn, is er eigenlijk nooit twijfel: dit jaar moet er geld ingezameld worden voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. En zo geschiedt: op 7 juni begint de inzameling.

Deze week is de balans opgemaakt en vijf Tweakers trotseerden het hondeweer dat Nederland al dagen teistert, om de bijeengezamelde centjes persoonlijk aan de Ncfs te overhandigen. Aan de Albert Schweitzerweg in Baarn - en alleen daar - blijkt de hemel echter helder en zonnig, en ook het welkom dat ons door directeur Jacquelien Noordhoek en sponsorcoördinator Johanna Vermeulen wordt geboden, is allerhartelijkst. Onder het genot van koffie en tompoesjes worden al snel overeenkomsten tussen Tweakers.net en DPC enerzijds en de Ncfs anderzijds gevonden: zo bestaan beide organisaties bij de gratie van een hechte community en het vele vrijwilligerswerk wordt in beide gevallen ondersteund door een steeds professionelere organisatie.

NCFS-logo

De Ncfs ontvangt amper subsidie - net genoeg om de organisatie draaiende te houden - terwijl doelstellingen als medisch onderzoek en patiëntenbegeleiding veel, heel veel geld vergen. "We besteden elk jaar een miljoen euro aan onderzoek en ontwikkeling", vertelt Noordhoek, "en ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de Ncfs willen we dat bedrag volgend jaar zelfs verdubbelen." In november zal bijvoorbeeld de nieuwe site 'storteeneuro.nl' worden geopend. Er wordt met diverse organisaties samengewerkt om daarbij de administratieve kosten te minimaliseren, zodat ook de kleinste donaties geheel bij het goede doel terechtkomen.

DPC Sponsoractie 2008: uitreiking chequeHet zijn immers juist de vele kleine beetjes die een organisatie als de Ncfs vooruit helpen, en het iets grotere beetje dat DPC komt aanbieden wordt dan ook met blijdschap onthaald. Zelfs de cheque, waarvan het ontwerp volgens goed DPC-gebruik aan de community werd overgelaten, wordt tot 'best-vormgegeven-cheque-aan-de-Ncfs aller tijden!' uitgeroepen. Ook de niet-financiële steun blijkt welkom: diverse DPC'ers hebben zich ingespannen om de Ncfs te steunen bij de verkiezing van de 3M Goede Doelen Gift, en zowaar: de stichting staat momenteel op de eerste plaats. Deze verkiezing loopt nog tot eind oktober, dus bij deze het verzoek om even te stemmen en zo te zorgen dat die eerste plaats gehandhaafd blijft, want dan helpt onze community de Ncfs hopelijk aan nog eens 50.000 euro Wie vergeten is om een bijdrage aan DPC over te maken en toch zelf nog een financieel steentje wil bijdragen, kan overigens eenvoudig online doneren.

Er is echter niet alleen geld nodig. Longtransplantaties zijn in Nederland door het 'nee, tenzij'-beleid voor donorschap een groot probleem. "De helft van de patiënten die een transplantatie nodig hebben, overleeft de wachtlijst niet", sombert Noordhoek. Het Belgische systeem, waarbij mensen automatisch orgaandonor worden tenzij ze bezwaar maken, werkt veel beter, wat al blijkt uit het feit dat Yoeri een transplantatie kon ondergaan toen het werkelijk nodig was. "Dat beleid willen wij in Nederland ook!", roepen Noordhoek en Vermeulen in koor. En dan komt er toch weer geld om de hoek kijken: de Ncfs probeert zulke beleidswijzigingen te bespoedigen met actief lobby'en. De organisatie heeft daartoe al ruim een jaar een specialist op de loonlijst staan, die politici en andere beleidsmakers met gerichte informatie probeert te doordringen van de noodzaak van deze en andere maatregelen.

Het leeuwendeel van de fondsen gaat echter naar onderzoek en ontwikkeling. De stichting heeft een brug geslagen tussen patiënten en de medische stand: er is bijvoorbeeld een uitgebreide database met allerhande gegevens over de ontwikkeling van de ziekte bij de ruim 1300 Nederlandse CF-patiënten. Daarnaast biedt de Ncfs een klankbord aan deze patiënten: die laten veelvuldig aan de Ncfs weten wat bij hen prioriteit heeft. Zo kan de Ncfs gericht subsidie geven aan wetenschappers die werk doen waar de patiënten ook werkelijk behoefte aan hebben. De levensverwachting van CF-patiënten is de laatste jaren decennia hoger geworden: waar een zieke vroeger nog met moeite de dertig jaar kon halen, is de gemiddelde levensverwachting inmiddels gestegen naar veertig. Als de ziekte al voor het optreden van de eerste symptomen wordt ontdekt, is vijftig jaar zelfs al haalbaar. Daarmee wordt ook onderzoek naar de verbetering van de kwaliteit van leven steeds belangrijker, en ook dat mag dus op de aandacht - en de financiële steun - van de Ncfs rekenen.

DPC Sponsoractie 2008: de aanwezigen
De aanwezigen, van links naar rechts: T.net-hoofdredacteur Wilbert de Vries, Ncfs-sponsorcoördinator Johanna Vermeulen, Ncfs-directeur Jacquelien Noordhoek, en DPC'ers Grandmasg, white_panther en Jaap-Jan

Als we de parkeerplaats afrijden - bestaat toeval? - openen de hemelsluizen zich opnieuw, maar het zonnige humeur dat we aan deze middag overhouden, heeft daar niet onder te lijden: de Ncfs is een uitstekende keuze en het geld komt goed terecht. Vanaf deze plaats willen we dan ook alle donateurs heel hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van de zeer succesvolle DPC Sponsoractie 2008. Het zal moeilijk worden om dit volgend jaar te overtreffen, al twijfelen we er niet aan dat de Dutch Power Cows dan opnieuw een fraai kalf uit de hoge hoed zullen toveren

Reacties (38)

Wijzig sortering
Anoniem: 50893
4 oktober 2008 12:17
Complimenten :)

En voor de geinteresseerden, Nederland is al bezig om de huidige donorcodicil wetgeving te veranderen, naar Belgisch model maar net even anders waardoor men hoopt dat er donoren zich zullen aanmelden.

Maar kijk je naar het werkelijke probleem dan schort het aan goeie informatie en persoonlijk denk ik dat je niet vroeg kan beginnen hierover, vanaf basisschool. Op jonge leeftijd kan je dan al een moeilijk gespreksonderwerp bespreekbaar maken en iets mee bereiken.

Persoonlijk ben ik voorstander van een lik op stuk beleid waarbij je kan denken, je bent geen donor dan zal je ook niet ontvangen indien nodig of mensen die willens en wetens hun gezondheid letterlijk verzieken dan ook niet in aanmerking laten komen. Maar het blijft moeilijk, we mogen nu eenmaal niet voor "god" spelen.

Verder hangt veel af van donor/ontvanger bloedtype en weefseltypering en om zoveel mogelijk te kunnen transplanteren werkt men nu in Europees verband waarbij de afspraak is dat het land van herkomst voorrang krijgt. Er gebeurt veel maar nog lang niet genoeg en dat is aan ons, de samenleving, om daar verandering in te brengen om een mooi gebaar te kunnen maken naar je medemens, mensen die vaak geen kwaliteit van leven hebben maar door een donor weer een goed leven kunnen leiden.

Ik respecteer een ieders mening over het onderwerp maar waarom zouden we het "meenemen" ? :)
Zeer mooie actie en ik ben blij dat het verhaal van Yoeri, hoe triest ook, een positieve bijdrage kan leveren en dat mensen inzien dat ze iets kunnen betekenen voor anderen. Iedereen die zich ook aangemeld heeft als donor: Ook hulde! Elk persoon is winst.
Persoonlijk ben ik voorstander van een lik op stuk beleid waarbij je kan denken, je bent geen donor dan zal je ook niet ontvangen indien nodig of mensen die willens en wetens hun gezondheid letterlijk verzieken dan ook niet in aanmerking laten komen. Maar het blijft moeilijk, we mogen nu eenmaal niet voor "god" spelen.
Je beseft dat je je op zeer glad ijs begeeft? (Ja, want je geeft zelf al aan dat het moeilijk blijft :)) Je zou voorkeuren in kunnen stellen en daar zie ik wel wat in, maar verder mag je niet gaan als je het mij vraagt. En willens en wetens hun gezondheid verzieken? Dat doet in feite iedereen die rookt, drinkt, te veel snoept, te veel eet, te weinig vitamines naar binnen werkt of te risicovol sport. Waar ga je de grens leggen? Hoeveel mag iemand in een week drinken, zonder dat hij volgens de regels moedwillig zijn lever naar de knoppen helpt? Het lijkt me beter als we die grens maar helemaal niet instellen, omdat je die grens nooit goed kan vaststellen.

Ik ben wel voor het "iedereen is donor, tenzij afmelding " idee. Volgens mij lopen we veel donors mis door het lakse gedrag van mensen. Niet dat ze geen donor willen zijn, maar eigenlijk weinig willen doen om het wel te worden. Tegenstanders zijn doorgaans wat "fanatieker" en zullen veel eerder geneigd zijn zich af te melden.

[Reactie gewijzigd door Hann1BaL op 4 oktober 2008 17:57]

Persoonlijk vind ik het niet heel moeilijk om te zeggen: "niet ontvangen indien je niet geeft." Kan geen reden bedenken waarom je wel zou ontvangen als je niet geeft. Om geloofsovertuiging geen donor zijn is prima, maar dan krijg je ook niets. Ik kan werkelijk geen reden bedenken waarom je wel recht denkt te hebben op een orgaan, en vervolgens zelf nee durft (en kan) te zeggen.

Ontopic:
Hulde! Mooi verhaal, mooie actie en een prachtig slot.
Een reden is: Mensen kunnen zich alsnog aanmelden om donor te zijn, op het moment dat ze een orgaan nodig hebben. Zeker omdat mensen die een donorgaan hebben ontvangen eigenlijk zelf geen donor meer kunnen zijn, vanwege het medicijngebruik wat er mee gepaard gaat. Daarnaast heb ik liever niet dat organen weggegooid worden, dus vandaar dat voorkeur wel prima is, maar als er een orgaan "over" is, dan liever wel gebruiken, ook al is de andere patient zelf geen donor. Het kan best voorkomen dat de enige gegadigde voor een orgaan (want niet elk orgaan gaat zomaar werken in elk lichaam, bloedgroep en resusfactor zijn bijv. al een paar selectievoorwaarden) een niet donor is.

Dit zijn al 2 praktische redenen waarom je best met voorkeur kunt gaan werken, maar niet hard moet stellen: niet geven = niet krijgen.
Goed dit is een lange discussie en behoort eigenlijk in een eigen topic. Maar ter verdediging:

1. Waar haal jij de info vandaan dat er organen over zijn als ze niet meer worden gegeven aan niet-donoren?
2. Als je donor moet zijn om te ontvangen zullen er denk ik veel meer mensen donor worden waarmee je probleem 1 oplost.

Maar je argumenten zijn correct, ben het niet met ze eens omdat ik al aan de kook raak als ik denk aan hoe asociaal het is om nee te zeggen en ja te willen ontvangen. Wat mijn part mag zo'n persoon dus best dood met de reden dat hij/zij geen orgaan krijgt, ook al is er misschien een orgaan beschikbaar en dat is juist het punt waar je lang over kunt discussiëren maar wat iedereen voor zichzelf besluit :).

N.B. uiteraard geldt dit niet voor mensen die met een reden geen donor kunnen worden. Dwz, wegens een ziekte of iets in die trend.
Waar ga je de grens leggen? (Hann1Bal)
Ik denk dat de medische wetenschap heel goed een grens kan stellen. Ja, dit is glad ijs, maar in principe niet anders als aanvullende voorwaarden op verzekeringen. Vziw is het krijgen van een donororgaan geen recht en dat vindt ik in zoverre terecht dat ik ook moeite heb met het "niet geven, maar wel willen ontvangen" principe dat hierboven (door Flapmo) genoemd wordt.
De vergelijking met verzekering gaat niet op als het om gezondheidszorg gaat. Dan houd ik de vergelijking wel graag binnen NL. Iedereen in dit land krijgt zorg als dat nodig is (al blijft het soms wat discutabel als jij kijkt wat er in sommige verzorgingstehuizen gebeurt.) Daarbij wordt geen selectie gemaakt of iemand rookt of niet rookt als hij/zij een longaandoening heeft.

De medische wetenschap kan alleen maar vaststellen wat schade aan de gezondheid kan veroorzaken, maar kan nooit de ethische keuze maken wat de grens is van schade aan de gezondheid, "moedwillig" door de patient veroorzaakt. Tot voor kort nam ik de vrijwillige keuze naar de kroeg te gaan waar gerookt werd. Het onderschatte schadelijke effect van meeroken was mij bekend. Heb ik nu zo'n gezondheidsrisico genomen dat ik daarmee mijn recht zou verliezen op een donor? En wat als je 3 jaar gerookt hebt, maar nu al 10 jaar bent gestopt? Wat als bij een wat extremere sport een orgaan beschadigd raakt? En welke sporten zijn dan allemaal te extreem?

Ik kan echt tal van voorbeelden gaan verzinnen, waarbij de keuze lastig gaat worden, omdat het simpelweg geen zwart-wit verhaal is. Mensen zijn de laatste jaren al slechter gaan eten, omdat ze o.a. geen tijd meer nemen om een goede maaltijd te bereiden. Ook dit is een keuze van het schaden van de gezondheid.

Ik wil natuurlijk duidelijk zijn: Iedereen moet donor zijn of vandaag donor worden als het allemaal aan mij ligt. Daarbij mag dus, zoals ik al eerder aangaf, gewerkt worden met voorkeuren, waarbij naast de noodzaak (toestand van de patiënt) en de tijd op de wachtlijst, ook het wel of niet donor zijn mag staan.

Flapmo maakt in mijn ogen een veel te hard statement wat bijna op de doodstraf lijkt. Dat is volgens mij een zwaar onetische keuze, maar je staat vrij in het hebben van die mening.

In feite zijn we het redelijk eens, omdat we iemand die donor wel de voorkeur laten hebben, alleen stel ik het wat minder zwart-wit, dus is de uitwerking van het plan wat anders.
Ik zei dat er een uitzondering was voor mensen die geen donor kunnen worden. Die willen het wel maar kunnen het medisch gezien niet zijn. Dat is heel wat anders dan: "hallo mensen, ik wil mijn organen graag begraven, maar als ik iets van jullie nodig heb dan wil ik het wel hebben hoor!".

Maar ik ben de optie die ik meestal zeg vergeten:

Mensen die donor zijn hebben voorrang op mensen die geen donor zijn (die het niet willen zijn uit principe, niet om medische redenen (afkeuring)), ook als de niet-donor eerder zou kunnen overlijden.

Al vind ik deze optie het best toepasbaar, de eerste optie vind ik nog steeds vrij normaal. Je kan het immers ook zo bekijken (zelfde case!):

"Mensen die geen donor zijn ontnemen een leven van mensen die een orgaan nodig hebben maar wegens wachtlijst niet krijgen."

In feite is dit zo natuurlijk en de argumenten die aangedragen worden tegen het "geen donor, niets ontvangen" kunnen nu andersom ook best toegepast worden. Je ontneemt iemands leven, is dit niet vrij extreem? Moet dit toegestaan worden? Het kan zelfs nog een stukje erger:

"Mensen die geen donor zijn ontnemen een leven van mensen die een orgaan nodig hebben maar wegens wachtlijst niet krijgen, en ze nemen ook nog eens die orgaan die nodig is voor de patient die donor is en er een nodig heeft voor zichzelf, zodat de kans dat de donorpatient een nieuw orgaan krijgt nog kleiner wordt."

Dus niet alleen zorgen ze voor de dood van een patient die een orgaan nodig heeft, mocht het zo zijn dat ze zelf ziek worden dan verkleinen ze ook nog eens de kans dat iemand die een donor nodig heeft overleeft.

[Reactie gewijzigd door Flapmo op 7 oktober 2008 18:36]

eigenlijk is dat een hele onlogische gedachte imho.

eerst moedwillig iemand laten sterven omdat hij geen donor is. dus uit princpiële redenen iemand gewoon dood laten gaan. zie jij dat een arts al doen? anyhow, nadat hij is gestorven kun je zijn organen niet pakken, hij is immers geen donor.

situatie 2: een donor die een orgaan nodig heeft voorzie je wel van bijv. een nieuwe lever, waarna hij geen donor meer kan zijn (als ik het goed gelezen heb), en je dus zijn organen na zijn dood ook niet meer kan gebruiken.

overigens hulde als je donor wil zijn. maar om iemand gewoon te laten sterven als hij geen donor is vind ik een gedachtengang die volledig haaks is op het principe van donor zijn.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 56924 op 7 oktober 2008 10:29]

"Als we de parkeerplaats afrijden - bestaat toeval? - openen de hemelsluizen zich opnieuw, maar het zonnige humeur dat we aan deze middag overhouden, heeft daar niet onder te lijden"
Praat me er niet van. Ik moest naar Hilversum fietsen en het begon te hagelen en zelfs een paar donderslagen. :P

Desalniettemin was het een interessant gesprek. Je kunt er vanuit gaan dat het geld van de stichting goed gebruikt wordt: NCFS luistert echt naar wat de patiënten willen en ze zijn op allerlei gebieden bezig met onderzoek: het leven dragelijk maken voor patiënten, mogelijkheden voor preventie en ook genezing van de longen. Voor specifieke informatie: http://www.ncfs.nl/index.php?id=000974.

Na afloop had ik wel het gevoel dat de DPC een goede keus gemaakt heeft. NCFS probeert oprecht om het leven van CF- patiënten te verbeteren en aangezien ze niet zo groot zijn, helpt elke euro mee. :)

[Reactie gewijzigd door Jaap-Jan op 3 oktober 2008 18:58]

"Je kunt er vanuit gaan dat het geld van de stichting goed gebruikt wordt"

Inderdaad - dat is anders bij veel andere hulporganisaties waar een groot deel van het geld opgaat aan het dikke salaris/auto van de zaak/luxe kantoor van de managers en hoge lasten via allerlei vriendjespolitiek.

Vraag voordat je geld doneert altijd na hoeveel geld daadwerkelijk voor hulp gebruikt wordt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 69767 op 3 oktober 2008 19:06]

Tof gedaan , Blog altijd actief gevolgd.
Geld ook overgemaakt zodra der een actie was en ook mijn donor formulier ingevuld.

Dit is gewoon de kracht van een Grote Community waar je niet omheen kan en mag.
Super actie! Misschien kan Tweakers.net als een aantal andere organisaties ook een kerststeunactie opzetten? In ieder geval een toffe actie van DPC en Tweakers.net, en super dat Tweakers een verslag er over heeft geschreven en geplaatst op de FP ! :Y)
(incl pics :p )


En inderdaad - zoals iemand hierboven schrijft, als je nog geen donorcodicil hebt (en geen ethische bezwaren natuurlijk), vergeet m niet ! Een donorcodicil regel je hier:

http://www.donorvoorlicht...t=winkel.detail&varprod=6

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 69767 op 3 oktober 2008 18:47]

Ik heb me gelijk ingeschreven als Donor, ik wist niet dat het zo makkelijk kon! (lange leve digId)
Goed plan. Hier ga ik mee aan de slag. Op welke manier of in welke vorm weet ik nog niet, maar dat er iets gaat komen zeg ik bij deze toe.
Ik vind het toch vreselijk dat in Nederland mensen doodgaan doordat andere mensen te lui zijn om een papiertje in te vullen met "ja donor".

(tuurlijk zijn er voor sommige mensen andere bezwaren, maar luiheid hoor je toch vaak, wel goed dat je een brief krijgt van de overheid rond je 18-19e).

Verder hulde aan de DPC om zo te helpen bij een goed doel.
Een donor was geen probleem voor hem, zover ik het begrepen heb.
Hij had er een infectie(of zoiets) bij, en dus kon hij geen transplantatie ondergaan.

En over donor, het is niet dan mensen lui zijn, de mensen die het willen vullen het toch wel in, maar het is toch het idee dat je niet weet wat er na je dood met je gebeurt, stel je nu eens voor dat je je lichaam nog voelt nadat je dood bent, en je dan donor bent?
Ik zal het maar niet uitleggen, ik speel liever op zeker, en ben dus geen donor.
Als ik 100% zeker wist wat er na mijn dood zou gebeuren, dan zou ik graag alles doneren ;)

[Reactie gewijzigd door painkill op 3 oktober 2008 18:17]

Voor de duidelijkheid, Yoeri was Belg en in dat land is de kans dat er organen voor een transplantatie beschikbaar zijn dus veel groter dan in Nederland.

Bij hem waren het inderdaad door een infectie veroorzaakte complicaties die een tweede transplantatie onmogelijk maakten, anders was die er ook van gekomen.

[Reactie gewijzigd door Rataplan op 4 oktober 2008 15:05]

Het ging mij om het stukje in het artikel waarin staat dat veel mensen in Nederland niet op tijd een gedoneerd lichaamsdeel kunnen krijgen doordat er niet genoeg donoren zijn door Nederlands opt-in beleid.
stel je nu eens voor dat je je lichaam nog voelt nadat je dood bent, en je dan donor bent?
En dat schrijft iemand die zich painkill noemt???
Zover ik weet ben je in Belgïe zoiezo donor, tenzij de familie bij overlijden dit niet wil.
Je kunt ook een papiertje tekenen op het gemeente/stadshuis waarin staat dat je geen donor wil zijn.
In theorie ben je inderdaad donor, maar de dokters willen eigenlijk altijd toestemming van de familie. Daardoor kan het dikwijls te laat zijn.
Ik kan er van meespreken, want mijn vader wacht zelf op een longtransplantatie en ze hebben ons al verwittigd dat de gemiddelde wachttijd een jaar is. Als iemand zich zowiezo bij de gemeente laat registreren als donor is dit niet meer nodig. Guess what I will be doing monday.
Ik denk dat dat wat kort door de bocht is. Ja veel mensen zullen zo iets hebben van boeie en gooien het formulier weg. Vele hebben er voor gekozen het niet in te vullen. En dachten op die manier aan te geven dat hun het wenzen geen donor te zijn. Actief prima. Maar dan moet je vind ik iedereen die 18 wordt wel een formulier sturen zodat ze kunnen kiezen wat ze willen.

Ik vraag me af of het wel veel helpt. Want er moeten eerst donors dood gaan voordat er organen beschikbaar komen. En als het goed is gebeurt dat niet al te veel. En hopelijk gebeurt dat niet al te veel.

Ik weet ook niet tot welke leeftijd organen bruikaar zijn. Kan me voorstellen dat organen van iemand die 80 is geworden minder geschikt zijn dan van iemand van 20-30 jaar. Maar die jongeren mensen leven hopelijk voor hun nog heel lang.

In ieder geval toppie dat we op een andere manier toch een steentje hebben kunnen bijdragen. !!

[Reactie gewijzigd door Astennu op 4 oktober 2008 11:06]

Er zit wel wat in het donorverhaal, als er maar niet zoiets is als automatisch donor zijn, tenzij je aangeeft het niet te willen/kunnen zijn, ik zou zelf ook alleen maar een orgaan willen van iemand die dat wil geven, niet van iemand die gedwongen is donor te worden.
Nog eens het 3M Linkje Voor alle tweakers die geen geld kunnen of willen missen, maar een klik niet te veel werk vinden om een echt goed doel te steunen. Zo helpt de community Ncfs NOG meer vooruit.
Thumbps up voor alle steunende tweakers én voor Ncfs _/-\o_

[Reactie gewijzigd door the_stickie op 3 oktober 2008 22:54]

In november zal bijvoorbeeld de nieuwe site 'storteeneuro.nl' worden geopend. Er wordt met diverse organisaties samengewerkt om daarbij de administratieve kosten te minimaliseren, zodat ook de kleinste donaties geheel bij het goede doel terechtkomen.
Als ik een tip mag geven: PayPal ... Donaties ontvangen is gratis, iedereen kan met creditcard of een paypal account doneren dus 1 euro storten is ook mogelijk en gratis. Bij elke 100 euro kunnen ze gratis het laten overschrijven naar de aan hun Paypal account gekoppelde bankrekening. Als ze dit doen, ben ik een van de eerste om een euro of misschien wel meer te doneren vanaf mijn paypal account. De stichting waar ik bestuurder van ben zit ook met een cashflow probleem omdat we nog maar net gestart zijn sinds een 1,5 jaar en je voor subsidies aanvragen echt veel op orde moet hebben en gigantische hoeveelheden aan papierwerk door moet als je overheidssubsidie wil aanvragen.
Top actie van DPC!

Ben zelf bloeddonor en van mij mogen ze alles hebben als ik overlijd.
Kan me ook wel vinden in de plannen voor actieve donorregistratie om meer donors te krijgen.
Het gebeurt nog steeds te vaak dat iemand overlijd, graag zijn organen zou doneren, maar dat de familie dan beslist dat dit niet gebeurt. En dat allemaal omdat zij zich er niet op hun gemak bij voelen.

Ik zorg er persoonlijk altijd voor dat iedereen die mij lief is weet dat ik graag wil dat ze alles wat ze kunnen gebruiken, gebruiken.
Hulde aan de GoT community en DPC! Echt geweldig dit! :)
En wat jammer dat Yoeri dit niet meer mee mag maken....
Maar wel jammer dat hij het niet HIER kan zien, op de 1 of andere manier weet ik zeker dat hij het wel te weten krijgt ;)
En dit is gelijk 1 van zijn laatste wensen, geen bloemen, maar geld aan dit soort goede doelen, en het is jammer dat ik er niks van heb gehoord, had er graag aan mee willen helpen.

[Reactie gewijzigd door painkill op 4 oktober 2008 02:01]

Zoals ook in het artikel staat, kun je natuurlijk altijd nog zelf een bedrag overmaken naar de NCFS, mocht je de DPC actie gemist hebben (of nog wat extra's willen doneren).
Mooie actie!
Een pluim voor iedereen die eraan heeft bijgedragen

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee