Door Tweakers Partners

Maak vijf keer kans op de Logitech MX Keys Combo For Business Gen 2

22-11-2022 • 08:00

182 Linkedin

Logitech is al decennialang een grote speler op het gebied van muizen,
toetsenborden en allerhande randapparatuur. Bij de MX Keys Combo voor
Business 2 combineert de fabrikant twee gelauwerde producten: de MX Master
3S-muis en het MX Keys-toetsenbord inclusief armsteun. Hiermee richt het
techbedrijf zich nadrukkelijk op bedrijven en organisaties die veiligheid en
duurzaamheid hoog in het vaandel hebben.

Beide producten kennen daarnaast veel mogelijkheden op het gebied van productiviteit en beloven fluisterstil te zijn. Tweakers Partners geeft in samenwerking met Logitech vijf keer deze Combo-set weg. Interesse in dit ‘iconische duo’? Meld je dan aan in de poll onderaan dit artikel.

Het zakelijke design van zowel het MX Keys Combo-toetsenbord als de MX Master 3S-muis heeft nog altijd een strakke uitstraling en lijkt logischerwijs erg op dat van zijn voorgangers. Voor de Gen 2-versie - geschikt voor gebruik met Windows én Mac - heeft Logitech een aantal zaken weten te verbeteren.

Stiller en slimmer

De belangrijkste winst vinden gebruikers in de stillere werking van de MX Master 3S. Dankzij de Quiet Click-technologie moet de muis nu 90 procent minder geluid produceren.Dankzij de Quiet Click-technologie moet de muis nu 90 procent minder geluid produceren. Je zou het scrollen en klikken met deze muis niet of nauwelijks meer moeten kunnen horen. In een omgeving waarin het gaat om de juiste balans van prikkels, kan vermindering van storende geluiden helpen bij de concentratie, zeker wanneer je met meerdere collega's in dezelfde ruimte werkt.

De optische sensor van 8000dpi biedt daarbij nauwkeurige tracking op monitors met een hoge resolutie. De muis werkt op iedere ondergrond, dus ook op een glazen tafel of bureau. Met de Logi Options+ software programmeer je allerhande knoppen, zowel voor de muis als voor het toetsenbord. Zo stel je diverse shortcuts naar favoriete apps of veelgebruikte functies in. Daarnaast schakel je snel over van 8000dpi naar 4000dpi.

De Perfect Stroke-toetsen met scissor-switches en weinig travel zijn volgens Logitech gevormd naar menselijke vingertoppen, om een natuurlijke - en wederom stille - toetsaanslag te realiseren. Het toetsenbord komt met automatische verlichting, wat handig is als het begint te schemeren. De nabijheidssensor laat de toetsen oplichten wanneer je je handen richting het toetsenbord beweegt. Loop je weg of ga je iets anders doen, dan schakelt de achtergrondverlichting na een paar seconden automatisch uit. Zo wordt de batterij gespaard. Het keyboard heeft bovendien een metalen plaat voor stabiliteit en komt met een handsteun voor comfort.

Gebruikers kunnen deze combinatie van hardware aan drie verschillende apparaten koppelen, om zo naadloos te wisselen. Dat is handig als je bijvoorbeeld met een combinatie van een laptop en een desktopcomputer werkt, of snel tussen een laptop en een tablet wil wisselen. Ook komt het van pas als je de ene dag thuis en de andere dag op kantoor werkt.

Veiligheid en stabiliteit voorop

Het idee achter de Logitech MX Keys Combo For Business Gen 2 gaat volgens de producent over meer dan alleen een ‘goede muis en toetsenbord’. Het ergonomische ontwerp, de effectiviteit van beide producten en de security (van Logi Bolt) maakt dat dit een ideale combinatie is voor specialistische gebruikers die werkzaam zijn in een IT-omgeving. Tegelijkertijd is deze set interessant voor iedereen die intensief met zijn computer werkt, bijvoorbeeld om administratieve of logistieke taken te verrichten. Veiligheid en stabiliteit zijn daarbij zeer belangrijke factoren. De Logi Bolt USB-ontvanger vervult hierin een sleutelrol.

Logi Bolt is een protocol voor draadloze connectiviteit. Het is gebaseerd op draadloze Bluetooth Low Energy-technologie en bevat verschillende beveiligingsmaatregelen om kwetsbaarheidsrisico's in zowel kantoor- als thuiswerkomgevingen tot een minimum te beperken.

Bluetooth-technologie werkt goed in combinatie met andere draadloze technologieën in dezelfde frequentieband van 2,4GHz. Daarbij gaat het onder andere om wifitoegangspunten en veelgebruikte bluetooth- en Bluetooth Low Energy-apparaten zoals koptelefoons, mobiele telefoons en andere draadloze apparaten met een eigen protocol. Deze brede compatibiliteit kan echter een minder goed reactievermogen van het apparaat met zich meebrengen, wat zich uit in latentie. Dit ligt zowel aan een te zwakke RF-verbinding van de apparaatontvanger als aan het inefficiënt verspringen van de frequentie.

Logi Bolt lost dit op met een versterkt signaal voor de RF-verbinding dat door omgevingsgeluid heen gaat en daarom de meeste interferentie overwint. Daarnaast maken Logi Bolt-apparaten gebruik van een eigen algoritme dat de efficiëntie van de frequentieverspringing helpt te verbeteren. Het resultaat is minder latentie; veelal wordt hij gereduceerd tot minder dan 8 milliseconde. Logitech stelt dat gebruikers van Logi Bolt-apparaten over het algemeen een verwaarloosbare latentie zullen ervaren.

De Logi Bolt-technologie is gemaakt met bluetooth-beveiligingsmodus 1, niveau 4 (ook wel bekend als de Secure Connection Only-modus), die voldoet aan de Federal Information Processing Standards (FIPS). Dit houdt in dat Logi Bolt is versleuteld.

Voor niveau 4 wordt versleutelde koppeling van Authenticated LE Secure Connections (LESC) gebruikt, met name versleuteling van Elliptic Curve DiffieHellman P-256 (ECDH) en AES-128-CCM. Dit zorgt ervoor dat een draadloos Logi Bolt-product en de Logi Bolt-USB-ontvanger alleen met elkaar kunnen communiceren. FIPS is een serie standaarden voor gegevensbeveiliging en computersystemen die door de afdeling computerbeveiliging van het National Institute of Standards and Technology (NIST) zijn opgesteld en die van toepassing zijn op computersystemen voor niet-militaire overheidsinstanties en aannemers van de overheid. Organisaties dienen deze standaarden na te leven om als FIPS-conform te worden geclassificeerd.

Duurzaam, robuust en met beheer op afstand

Waar sommige goedkopere producten nog weleens ‘plastic fantastic’ aanvoelen, kun je dat niet zeggen van deze set. Beide producten voelen hoogwaardig, stevig en robuust aan, zonder overdreven zwaar te zijn. Ook aan het duurzame karakter van de apparatuur is gedacht, want de verpakking van deze set is gemaakt met materiaal dat afkomstig is uit FSC-gecertificeerde bossen. Logitech stelt zelfs dat de CO₂-voetafdruk van MK Keys tot nul is gereduceerd.Logitech stelt zelfs dat de CO2-voetafdruk van MK Keys tot nul is gereduceerd. Dat wordt onder andere bereikt door bosbouw en ondersteuning van hernieuwbare energiebronnen door het bedrijf. Of dit een doorslaggevend verkoopargument is, zal ieder bedrijf voor zich moeten beslissen, maar het is goed om te zien dat Logitech op dit vlak kleur bekent. Daarbij komt de techfabrikant tegemoet aan een vraag uit de markt. Als individu kun je nog zoveel doen, het verbeteren van het klimaat zal uiteindelijk grotendeels van bedrijven moeten komen.

Voor bedrijven die de MX Keys Combo For Business Gen 2 breed willen inzetten, is er de mogelijkheid voor beheerders om telefoontjes naar de helpdesk tot een minimum te beperken. Helpdesks kunnen namelijk - dankzij de compatibiliteit met alle belangrijke besturingssystemen - op afstand Logi Bolt-firmware-updates (DFU) en de workflow- en productiviteitssoftware van Logi Options+ op grote schaal implementeren en beheren. Dat scheelt in potentie veel tijd en gedoe. De MX Keys Combo For Business Gen 2 kost € 249,99 euro en heeft twee jaar garantie.

Kans maken op de MX Keys Combo For Business Gen 2? Meld je aan in de poll

Ben je enthousiast geworden over de mogelijkheden van de MX Master 3S-muis en de MX Keys, en zou je kans willen maken op deze set? Dan hoef je alleen maar onderstaande poll in te vullen. Vijf tweakers maken kans op de Logitech MX Keys Combo For Business Gen 2. Mocht jij tot de een van de gelukkigen behoren, dan waarderen we het als je over je gebruikerservaringen een review in het forum wilt achterlaten, maar daar ben je niet toe verplicht.

Kans maken op de Logitech MX Keys Combo For Business Gen 2?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Algemene voorwaarden

 • Je Tweakers-account moet voor 22 november 2022 actief zijn.
 • Meedoen kan tot en met 29 november 2022, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • Voor de winactie zullen alleen inwoners van Nederland en België geselecteerd worden.
 • De winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • De winnaars krijgen uiterlijk 1 december 2022 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers en Logitech zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij Logitech en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (182)

Wijzig sortering
Is er voor de Belgen onder ons een Azerty variant voorzien indien we deze winnen?
Reageer
En voor de Nederlanders een ANSI variant (platte enter)? :P Logitech is een van de weinigen die in Nederland nog stug volhouden aan de vreselijke ISO versie (L vormige enter). Terwijl ze ook gewoon de ANSI produceren (oa voor de VS).
Reageer
Er is heel veel vraag naar de ANSI versie, dit blijf ik vreemd vinden dat die niet gewoon geleverd kan worden. Bestellen in de VS maakt 'm helaas bijna 2x zo duur. Ik heb geen belang bij de ISO versie en heb daarom gekozen voor Nee. Hopelijk ontvangen de juiste liefhebbers deze set wel!

Overigens werd ik misleid door de afbeelding bovenaan dit artikel, die toont ook de ANSI versie terwijl die dus niet leverbaar is. Zou goed zijn om de afbeelding te vervangen voor de ISO versie.
Reageer
Nadeel van de ANSI versie is dat { } en [ ] op dezelfde toetsen staan.
Reageer
Het overgrote gedeelte van de zakelijke laptops die ik in het dagelijkse leven zie zijn ANSI, en vooral voor codekloppers is het fijn als de toetsen dan eenvoudig te vinden zijn.
Reageer
Elke zichzelf respecterende codeklopper gebruikt toch zijn eigen toetsenbord?
Reageer
Volgens mij is dat bij ANSI en ISO zo.

Ik heb er op zich niet zo'n probleem mee, zolang het maar niet zo'n indeling is waar de tilde niet links van de 1 zit |:(
Reageer
Dat is bij ISO toetsenborden niet anders dus in deze geen argument. Maar naast het verschil in de Enter toets heeft een ISO toetsenbord bijv ook een smalle linker Shift met een extra backslash ernaast. Prima als je daaraan gewend bent maar ik zit er nogal eens naast.
Reageer
Bijna 2x valt wel mee hoor. Via een bepaald uit Seattle afkomstig bedrijf van ene heer Bezos is het vaak ongeveer 40% extra bovenop de reguliere verkoopprijs. Dat is met IOSS dus je betaalt bij afrekenen al je BTW, en je hebt geen gedoe met de douane.
Reageer
Ik vind ANSI en ISO beide prima maar wat ik niet prima vind is dagelijks switchen tussen de twee. Dus of het een, of het ander. Ik zou graag een andere layout dan qwerty willen leren (in verleden ook diverse malen geprobeerd) maar dan zit je met backwards compatibility, learning curve, en de status quo.
Reageer
Nagenoeg alle webshop die de MX Keys op hun website hebben staan hebben de ANSI-afgebeeld staan maar verkopen de ISO-variant in Nederland. Ik neem daarom altijd een paar mee uit Canada/USA als ik terugkom van werk.

Ik zou het liefst zien dat Logitech een volwaardige TKL-variant uitbrengt in de MX Keys-reeks en als het kan ook een MX Keys Numpad zoals ik hier even snel hebt gesoept. MX Keys Mini is mij net te klein en ik mis volwaardige pijltoetsen.
Reageer
Ik kon toch zweren dat ik op werk de MX keys heb met platte enter. Morgen maar eens dubbel checken dan..
Reageer
Op de foto staat toch een toetsenbord afgebeeld met een platte enter? Ik ga er dan een beetje van uit dat dat ook het daadwerkelijk te winnen toetsenbord betreft?
Reageer
Waarschijnlijk niet. Dat is een standaard marketing foto die niet van toepassing is hier in de EU.
Reageer
Handig.....maar dan wil ik hem niet winnen. Mede ook omdat daarmee de linkershifttoets dan vaak te klein is voor mij.

[Reactie gewijzigd door ruftman op 22 november 2022 11:59]

Reageer
Lijkt me vrijwel aannemelijk van niet. Logitech levert in Europa alleen ISO (gemiste kans), ik heb zelf ANSI geimporteerd maar dat deed heel erg pijn in de portemonnee. Wel de fijnste toetsenborden die ik ooit heb gehad, zakelijk.

Had ervoor een ISO MX Keys, gelijk verkocht...
Reageer
Precies dit! Ik heb zelfs contact gehad met Logitech om direct bij hen te vragen naar een ANSI versie van de MX Keys. Reactie in het kort: deze is niet leverbaar in de EU.

Uiteindelijk 2 stuks mee genomen in de koffer toen ik voor werk in de US was. De US ANSI versie (die ik heb) is geheel zwart. Ik heb er thuis 1 en op kantoor 1. Heerlijk toetsenbord, vele malen fijner dan het Apple keyboard die ik eerst op kantoor in gebruik kreeg.
Gelukkig was 90 dollar per stuk toen de dollar nog minder waard was dan de euro goed te overzien.
Reageer
Helaas.

Bij Nederlandse(!) webshops hetzelfde liedje, weet ik uit ervaring. ANSI-layout in de webshop te zien. ISO-layout gekregen. Gelijk retour gedaan.

Neem alsjeblieft de gok niet. Stemmen met je portemonnee is het devies.
Reageer
Dat is mij 2 weken geleden nog gebeurd. Vantevoren expliciet naar layout gevraagd bij webshop in NL. "Platte enter" was het antwoord. Keyboard besteld, ISO layout, hup, retour. Zo zonde van de tijd.
Reageer
Heb twee ANSI US MX Keys hier, speciaal uit de US geimporteerd omdat Logitech ze hier niet op de markt zet.
Reageer
Logitech heeft in het verleden wel degelijk ANSI varianten in NL/EU geleverd. Het is iets van de laatste jaren dat ze dat weigeren.
Reageer
Bij Apple ook helaas nog zo, erg vervelende verassing op mijn macbook
Reageer
Gewoon overstappen naar Qwerty makker. Heb ik ook gedaan en op twee weken tijd typte ik weer op hetzelfde snelheidsniveau. Ge hebt er veel minder problemen mee in programma's, games, andere computers gebruiken, settings aanpassen en minder gekloot bij het zoeken naar een toetsenbord.

En je vindt meer laptops ook!

Voor die paar Franse woorden die je zal typen moet je helaas wel je shift toets gebruiken :P

On topic: Ik doe zeker mee!

[Reactie gewijzigd door Unrealiac op 22 november 2022 08:44]

Reageer
Beetje kort door de bocht ;) En stap dan over op DVORAK: QWERTY is ooit bedacht om de typesnelheid flink te reduceren zodat de hamertjes in een typemachine niet in elkaar verstrikt raakten.
Reageer
DVORAK is hartstikke leuk, maar dat lost het compatibiliteitsprobleem niet echt op (maakt het alleen maar erger). Tenzij je alleen op mechanische toetsenborden typt waar je de keycaps makkelijk kunt wisselen.
Reageer
Als je blind tikt, hoef je niet te kijken naar je keycaps en speelt het geen rol welke ze zijn.
Reageer
Ik denk niet dat als je overstapt op DVORAK dat je dan meteen blind kunt typen, maar wellicht denken andere mensen daar anders over :+
Reageer
Als je dan toch overstapt op Colemak (of Dvorak), zou het verkeerd zijn van het te leren door naar de toetsen te kijken. Waarom naar een snellere/ergonomischere layout gaan en dan een zeer slechte gewoonte gebruiken?
oa https://www.keybr.com/ is een fantastisch werktuig daarvoor.
Reageer
Nou de keycaps wisselen is ook niet altijd je-van-het, omdat de meeste keycaps een profiel hebben. Sets uit bijv. DSA kan je wel klakkeloos verwisselen zonder issues. Maar dingen als OEM/Cherry/GMK/SA en andere geprofileerde keycaps: succes! Dan moet je weer op zoek naar specifieke sets met een uitbreiding voor COLEVRAK (Colemak en Dvorak). Down the mech-keybs rabbithole we go :D

Voorlopig houd ik het dan ook maar bij twee custom setjes voor m'n dvorak doeleinden. (eentje in DSA, en de andere in SA \o/ )

Wat meer standhoudt is een hardwarematig te programmeren keyboard (als in, de mapping wordt in het toetsenbord zelf opgeslagen). Dan kan je tenminste overal dvorak/colevrak/je eigen keymap typen. Al dan niet met extra layers. En niet afhankelijk van software drivers/tools. Maar dat is weer off-topic.
Reageer
Gewoon blanco keycaps en zelf je keyboard bouwen :D
Reageer
- Colemak is stukken beter dan Dvorak. Het optimaliseert op basis van andere criteria, met een beter resultaat (oa sterke vingers moeten de meestgebruikte letters doen).
- Dat van de hamertjes klopt niet. Het is een broodje-aap dat gemakkelijk te geloven is. Er zijn sterke vermoedens dat qwerty steunt op verbeteringen die door telegrafisten zijn gemaakt om sneller te tikken.
Reageer
Kijk naar de letterverdeling op een qwerty toetsenbord en dan naar de letterfrequentie van de Engelse taal. Pak dan een oude type machine en probeer eens achterlijk snel willekeurig te typen. Dan kom je er heel snel achter dat het geem broodje aap is....
Reageer
Kijk eens naar historische bronnen.
Reageer
Probeer het zelf uit, er zitten meteen 4 hamers vast, die dingen hebben zoveel travel....
Reageer
Neen, want niemand duwt 4 toetsen tegelijk in op een typemachine, je duwt ze sequentieel in, ongeacht wat de layout is.
Het is broodje aap, je kan dat nalezen als je moeite doet, ipv aarde-is-plat-anders-vallen-we-er-af soort redeneringen.
Reageer
Je hebt het duidelijk nooit geprobeerd, wij wel, op 1 typewriter uit 1939 en 1 uit 1972. Gelijktijdig is natuurlijk altijd raak, maar de travel is enorm en het duurt lang van begin van indrukken tot de hamer het papierraakt, tot weer de uitgangspositie. Type je heel snel, dan komen meerdere hamers in de knel. Heel makkelijk te testen, probeer maar. Je hoeft echt niet een aantal tegelijk in te drukken!

Wij hadden kunststof dopjes met DVORAK erop gezet, dan heb je vrijwel altijd beet. Hou je daarna de QWERTY layout aan, dan heb je sporadisch beet met Engelse tekst. Met Nederlandse tekst is het ons niet gelukt in het laatste scenario.
Reageer
Dat wist ik niet van de hamertjes, zo leer je weer wat. ;) Het klinkt idd kort door de bocht, maar het spaart gewoon enorm veel miserie uit ook.
Reageer
Ach, als je veel met niet-Franstalige mensen werkt, is zo'n AZERTY toetsenbord juist leuk: als die willen typen, zijn ze meteen onthandt (ik ook overigens....).
Reageer
Dat klopt niet, het is broodje-aap.
Reageer
Je stelt dit nu een aantal maal, je maakt jezelf geloofwaardiger als je met bronnen komt om eea te staven.
Reageer
Bij mijn vorige werkgever had ik querty. Dat ging inderdaad vlot, maar dan kom je thuis en heb je azerty. De laptops van de kinderen, idem.
Op school, azerty,...

Het is toch echt wel handiger als je overal hetzelfde hebt.
Reageer
Lol Sieuwe,

Als Vlaming (63% van de Belgische bevolking) spreken we Nederlands.
Hoeveel maal gebruik jij een á, à, é, è, ê, ç, ...?
Bovendien staan, ter behoeve van de Franstaligen, de cijfers BOVEN de letters op een AZERTY. Voor hen is dat logisch, want ze gebruiken de grave's en aigue's dikwijls, maar wij moeten steeds een shift doen om naar boven te schakelen.

Het is reeds meerdere malen geprobeerd om een QWERTY toetsen bord in de Vlaamse scholen te introduceren, maar steeds botst het op verzet vanuit de Franstalige tijd.

Voor Vlamingen is een QWERTY VEEL interessanter.
Reageer
Volledig mee eens, maar de meeste bedrijven in Vlaanderen gebruiken ook AZERTY en zelfs daar stuit je op weerstand om over te schakelen om QWERTY. Onder andere omdat de meeste op AZERTY blind kunnen typen.
Ik ben er nog niet veel tegengekomen die QWERTY gebruiken en geen filiaal in het buitenland hebben.
Reageer
En een linkshandige variant voor de linkspoten onder ons?
Reageer
zelfde vraag...
Een AZERTY wil ik wel uittesten tov mijn huidige Logitech Cordless Desktop Wave Pro set.
Ik kan wel wat QWERTY tikken (ooit 6 weken verplicht moeten doen op een stage in het buitenland), maar definitief overschakelen vind ik niet praktisch.
Reageer
Ik heb een qwerty thuis maar typ blind op azerty.
De mogelijkheid om makkelijk te wisselen tussen pc & laptop met 1 keyboard heeft me toch overstag doen gaan.
Reageer
Blijkt weer eens dat "wij linkshandigen" geen voldoende afzetmarkt zijn :+ alleen een rechtshandige versie van deze set.

[Reactie gewijzigd door Krystman op 22 november 2022 09:17]

Reageer
Komt ook, gedeeltelijk, omdat een gedeelte van de linkshandigen gewoon met rechts muist. Ik kom uit een familie met een bovengemiddeld aantal linkshandigen, muizen allemaal rechts. Ik ben ook links, muis rechts. Toevallig een collega op kantoor die linkshandig is, muist rechts. Ik herinner me nog dat ik als kind een linkhandige schoolmeester had, muiste ook rechts.

De minderheid past zich nu eenmaal aan, waardoor de afzetmarkt nog kleiner wordt.

Als je videogames speelt is het bovendien ook super kut om links te zijn met een full size toetsenbord en geen enorm bureau. Of alles rebinden, of de rechter helft van je toetsenbord valt zowat van je bureau

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 22 november 2022 08:55]

Reageer
Is het de keuze van de linkshandigen of worden we "gedwongen" door de fabrikanten?
Reageer
Het is voornamelijk een kwestie van aanleren en gewenning. Net als autorijden, waarbij (in de meeste gevallen) de schakelpook rechts van de bestuurder zit.
Reageer
In landen als Engeland zit de pook links van de bestuurder, dus dit heeft denk ik weinig met links- of rechtshandigheid te maken.
Reageer
ik voel me in ieder geval absoluut niet gedwongen hoor. De muizen waar ik mee ben opgegroeid zijn allemaal van die basale logitech dingen. die waren allemaal symmetrisch. linkshandig muizen was net zo comfortabel geweest als rechtshandig met die dingen. Ik ben thuis de enige met een niet symmetrische muis en die is rechtshandig lol. Op kantoor ben ik één van de twee met een niet symmetrische muis en zowel die van mij als die van mijn collega is rechtshandig, maar we zijn beide linkshandig

de muis en muismat lagen rechts bij de desktop thuis vroeger, dus ik pakte hem met rechts en "the rest is history" zegmaar

Persoonlijk vind ik het helemaal niet storend dat mijn muis arm niet mijn dominante arm is. dat heeft voor mij absoluut nul nadelen. ik gebruik al computer muizen sinds ik 5-6 jaar oud ben. alle motorische "achterstand" die mijn rechterhand ooit had in het begin is compleet verdwenen.
Ik vind het juist wel prettig, want het betekent dat ik mijn dominante hand vrij heb tijdens het muizen voor andere dingen. Pennen op een bloknootje of mijn hete bak koffie recht houden

En dan daarbij vind ik het een beetje optimistisch om van een bedrijf te verwachten dat ze met je mee denken. Ze zouden dus een compleet gespiegelde mal moeten maken voor een linkshandige muis, die ze aan maximaal 10% van de bevolking kunnen verkopen, waarvan weer een flink deel allang gewend is aan rechts muizen. Zou het mooi zijn als ze die extra stap zouden zetten voor de consument? Natuurlijk :) . Gaat een bedrijf als logitech ooit iets doen dat financieel nergens op slaat op deze schaal? Lol nee

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 22 november 2022 11:05]

Reageer
Airbus (en ook Cirrus) heeft aangetoond dat rechtshandigen ook met de linkerhand een vliegtuig kunnen besturen.
Do some right-handed pilots fail to use the left stick of an Airbus?
Dus, het lijkt erop dat het echt aangeleerd kan worden, afhankelijk van de activiteit. Rechts schrijven is lastig om aan te leren voor linkshandigen (mijn vader werd gedwongen op school rechts te schrijven maar is verder linkshandig), vliegen is dus goed aan te leren. Ik schat in dat muisgebruik ook kan (mijn vrouw wisselt wel eens ivm RSI), en typen zal er wel tussenin liggen (hoewel ik geen ervaring heb, ben gewoon rechtshandig)
Reageer
Zit een kern van waarheid in. Zelf ook linkshandig en ik muis rechts, maar zo zijn er wel meer zaken die ik rechts doe, namelijk knippen met een schaar enz. Sterker nog, als ik er over nadenk, ben ik door de jaren heen omni-handed geworden. Ja, schrijven doe ik links maar voor de meeste andere zaken, heb ik nauwelijks nog een voorkeurshand. Ik ben er voor de grap eens op gaan letten maar ook m'n mobiel heb ik zowel in mijn rechter als linkerhand.
Reageer
Ik heb het hier met linkshandigen nog wel eens over, binnen mijn samplesize/sociale kring zijn de meeste linkshandigen eigenlijk tweehandig. Ik zelf ook.
Op schrijven (en muizen dus, want dat doe ik rechts) na is er geen enkele handeling die ik niet met beide handen regelmatig doe en dat wordt beaamd door zo'n beetje elke linkshandige die ik heb gesproken

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 22 november 2022 10:52]

Reageer
alleen een linkshandige versie van deze set.
Dat is toch precies wat je wilt? }>
Reageer
Dank, "voor de koffie niet reageren"
Reageer
Zo jammer dat ik er weer eens niets aan heb. Het zou Logitech, en andere fabrikanten van muizen, eens sieren als ze ook eens rekening hielden met de linkshandige gebruikers.

Alle uitgebreide modellen worden alleen uitgebracht voor specifiek rechtshandigen. Wil je een mooie linkshandige muis dan ben je veroordeeld tot een beperkte "universele" muis, waar enkele knopjes toch net even verkeerd, dus voor rechtshandigen geplaatst, zitten.

Ik laat het setje dan ook aan mij voorbij gaan :'(
Reageer
Eens, ben best wel geinteresseerd om dit eens uit te proberen maar je zit als linkshandige altijd wat lastig. Hoe vaak ik ook wel niet een rechtshandige muis heb gekregen omdat ik een LINKSHANDIGE ergonomische muis op het werk aanvroeg...

Qua setje:
Ziet er smooth uit, weinig geluid bij het werken en klikken, klinkt als muziek in de oren. Ben benieuwd aan de hand van de reviews of dat bewaarheid wordt!
Reageer
Als rechtshandige was het soms handig om met links dingen te kunnen doen. Boren, schrijven, muis... alles is aan te leren. Andersom moet dus ook wel kunnen ;)
Reageer
Tja klinkt als een gat in de markt, maar dat zal het wel niet zijn anders was het er wel :Y)

Er komt misschien een dag dat een fabrikant dat moet maken net als we websites beter (leesbaar/hoorbaar) moeten maken voor slechtziende/blinden en opritten van gebouwen voor rolstoeltoegang mogelijk maken.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 november 2022 11:02]

Reageer
Leuke actie! Fervent MX gebruiker hier.
Reageer
Gebruik al jaren een MX Keys, verreweg het beste low profile keyboard op de markt. Recentelijk overgestapt op de Mechanical variant en het oude toetsenbord meegenomen voor op kantoor.

De muis gebruik ik nog steeds omwille van de bluetooth op o.a. mijn Steam Deck en als mijn computer aan de TV hangt, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het wheel mechanisme (dat inmiddels al jaren kapot is) echt een draak van een uitvinding is. Leuk als het werkt, maar het is een drama om werkend te houden, schijnbaar. Nu heb ik wel nog een 2S, dus wellicht dat dat met de 3S verbeterd is.
Reageer
Bij de 3S werkt deze meen ik magnetisch.

Zelf heb ik nog een antieke MX Revolution (origineel uitgebracht in 2006?). Dit was denk ik de eerste muis met dit automatische free-spin. Hierin zit een klein motortje dat al dan niet een pennetje tegen de binnenkant van het scrollwiel drukt. De binnenkant van het scrollwiel is dan "golvend" waardoor het pennetje dus steeds "blokkeert tegen" / "weerstand heeft van" het golvende. Echter zit in dit mechanisme een veertje waarbij ik met enige regelmaat dat veertje terug moet plaatsen omdat dat los gekomen is en daardoor het pennetje niet meer tegen het wieltje drukt.
Bij de 3S zou dit echter dus niet meer het geval zijn omdat deze in mijn herinnering een techniek op basis van magnetisme gebruikt om het oude klik gedrag te behalen van het scrollwiel.
Reageer
Ik gebruik deze lineup al sinds de performance MX (2009), heb de mx master, mx master 2s en mx master 3 gehad. 3s heeft m'n vrouw. Persoonlijk vind ik het scroll wiel enorm verbeterd ten opzichte van de eerdere muizen. Met name het geluidloze scrollen terwijl het toch voelbaar is vind ik in 1 woord geweldig.

Ik denk ook dat het langer mee zal gaan ivm minder bewegende onderdelen, maar de toekomst moet dat nog uitwijzen. Verder moet ik zeggen dat ik persoonlijk nooit problemen het gehad met het wheel mechanisme. Enkel bij de performance MX had ik, na jaren gebruik, soms last van een dubbel-klik.
Reageer
De 2s drie jaar als daily driver gebruikt zonder problemen. Gebruik hem soms nog steeds. Inmiddels een jaar aan de 3.
Reageer
Hier idem. Al een jaar of 3 een MX muis hier. Top ding. Goede accu, fijne muis voor grote hand. Echt dikke voorkeur boven reguliere muizen. En dan ook nog de optie om van apparaten te wisselen tussen Bluetooth en USB.
Reageer
Jammer, de muis is ongeschikt, dus ik laat hem aan mij voorbij gaan. Leuke actie trouwens.

Wel apart dat de 5 gelukkigen niet verplicht zijn een review achter te laten. Aan de ene kant wil je geen dwang, aan de andere kant mag je ook wel wat doen voor iets wat je krijgt. Na een week gebruik, is het toch niet heel veel werk om voor het toetsenbord en voor de muis apart effe 5 alinea's te typen lijkt me.... Het hoeft geen Lord of the Rings proporties aan te nemen.
Reageer
Ik ben benieuwd wat je bedoelt met 'de muis is ongeschikt'. Kan je dat uitleggen?

Ik ben een groot fan van de MX Master 3(S), dus des te meer benieuwd wat er tegen te zeggen is. (buiten dat de rubber materialen na een tijdje degraderen, dat is mij wel bekend...)
Reageer
Hij ligt heel slecht in je linkerhand, dus voor mij gaat het hem niet worden. Zegt niks over de bruikbaarheid voor andere mensen, begrijp me niet verkeerd.

Sinds ik met computers werk, gebruik ik alleen maar Logitech muizen, MX Anywhere 2 ligt er nu aan mijn hand.
Reageer
Linkshandigheid is de beste reden inderdaad. Ik ben verbaasd dat, gezien dit 1 van de meest bekende non-gaming muizen is, er geen linkshandige versie van is. Jammer dat Logitech die niet levert.
Reageer
Grappig, ik als mede linkspoot gebruik precies dezelfde.

Ik kan echter niet zeggen dat ik altijd met logitech muizen gewerkt heb. Bij mijn Atari ST en de eerste opvolgende computers had ik weinig keuze
Reageer
Nou dat kan je wel zeggen maar voor sommige wel, ik kan echt geen review ofzo schrijven.
En dan hoeft het tuurlijk geen Lord of the Rings boek te zijn, maar verhaal schrijven ergens over kan ik zelf niet.

Ik haak dus altijd al af bij een actie waar je een review moet schrijven, aangezien mij gewoon niet lukt.
Ik heb vroeger ook geen boekverslagen ofzo gemaakt, lukte mij niet. gewoon boekverslagen.nl niveau van school kiezen beetje aanpassen en klaar en inleveren.
Reageer
Voor de winactie zullen alleen inwoners van Nederland en België geselecteerd worden.
Dit kan toch niet, want Tweakers heeft geen adressen? Ze kunnen het natuurlijk achteraf checken, maar dat staat er niet.
Reageer
Maar er staat ook niet dat ze het vooraf checken toch, als we dan op de woorden gaan zitten? ;) Dit voelt wel een beetje als door iedere letter ziften om iets te vinden waar je negatief over kunt zijn.

Bij Tweakers winacties moet je je adres opgeven nadat je hebt gewonnen, lijkt me een kinderlijk eenvoudige check: is dat adres in NL of BE, dan win je, zo niet heb je pech. Is dat 100% de definitie van inwoner, technisch misschien niet. Uiteindelijk is volgens mij voor vrijwel alle mensen die Nederlands lezen heel duidelijk, de geest van wat er staat kun je moeilijk verkeerd interpreteren.
Reageer
Als je eerst voorlopig selecteerd bent en geen Nederlands of Belgisch adres op kan geven, dan word je waarschijnlijk uit de voorlopige selectie gehaald en ben je niet definitief geselecteerd. Met de uiteindelijke definitieve selectie voldoen ze dan aan wat ze beschrijven (al zijn loopholes altijd mogelijk).
Reageer
Ik zit al naar deze set te kijken aangezien ik een draadloze set wil. Deze winnen zou super zijn :) Anders mezelf met kerst maar kado doen....
Reageer
Let daarbij wel op. Ik heb afgelopen weekend de MX Keys en MX Master 3S besteld. Echter werkt deze combi niet lekker. De MX Master 3S is "nieuw" en gebruikt de nieuwe Logi Bolt ontvanger. De MX Keys is al wat ouder en werkt nog met de ("antieke") Unifying ontvanger. De hardware is daarbij ook echt alleen maar geschikt voor dat type ontvanger (+ Bluetooth / BLE). Dit betekent dus dat ik de MX Keys niet kan koppelen aan de Bolt ontvanger van de muis, noch andersom de muis koppelen aan de Unifying ontvanger. Dus ik ben nu verplicht om beide ontvangers te gebruiken. En daarom in dubio om het toetsenbord terug te sturen en de MX Keys for Business te bestellen. Die is nieuwer en wel met Bolt waardoor die dus compatible is met de ontvanger van de muis. Anderson kan meen ik ook. De MX Master 3, i.p.v. de 3S, werkt meen ik ook nog met de Unifying ontvanger.
Reageer
Ik heb zelf de MX Master 3 voor Mac gekocht toen ik zat te dubben tussen de 3 en 3S: zonder Bolt ontvanger, gewoon bluetooth. Ik zag de bui zelf ook wel hangen inderdaad met de losse ontvanger en interoperabiliteit tussen verschillende laptops en de desktop. >_<
Reageer
De ontvangers kunnen natuurlijk ook overal mee overweg en zullen zich op zijn slechtst voordoen als een USB hubje waarop een of meerdere toetsenborden en muizen op zijn aangesloten (wat via de gestandaardiseerde HID protocollen werkt). Daarentegen zijn er natuurlijk wel weer legio scenarios waarin Bluetooth niet werkt (hardware zonder bluetooth), om de initiële verbinding op te zetten zul je een andere invoermethode moeten hebben, ....

In any case: het probleem is hierbij dus andersom. De MX Keys werkt met Unifying (+ BT & BLE) en kan daardoor niet verbinden met een Bolt ontvanger. De MX Master 3S werkt met Bolt (en BT / BLE), en kan daardoor niet verbinden met de Unifying ontvanger. Een variant van Bluetooth werkt al jaaaren op vrijwel alle draadloze Logitech hardware. Mijn in 2009 gekochte MX5500 Revolution set werkt zelfs alleen maar met Bluetooth, waarbij de bijgeleverde ontvanger als HID apparaat of als generieke Bluetooth adapter gebruikt kan worden.

En aangezien ik nu geen Unifying hardware heb en deze MX Keys mijn eerste apparaat daarmee is neig ik dan ook meer om dan de MX Keys te vervangen met het "for business" model met Bolt dan de MX Master 3S te downgraden naar een model dat nog met Unifying werkt. Bolt is de nieuwere techniek en de oude sla ik dan gewoon over. Kans is groter dat ik in de toekomst hardware met Bolt koop dan met Unifying. Alhoewel ik nu dus ook zo'n oude hardware heb dat ik Unifying compleet overgeslagen heb. Dus wellicht vervang ik deze MX Keys & Master 3S pas weer als er een opvolger van Bolt is :p
Reageer
Bedankt, dat voorkomt een mogelijke retour :) Leuk die nieuwe technieken maar altijd jammer als combineren niet werkt....

[Reactie gewijzigd door Tadango op 22 november 2022 09:36]

Reageer
Benieuwd naar de set.
Heb nu de Mx Master 3. Wil t verschil met de 3s wel eens voelen.
Verder heb ik nu een Sharkoon Skiller Mech3 Brown tobo. Zal me verbazen als de mx keys fijner is. Maar wil t zeker de kans geven.
Bevalt ie niet, kan ie altijd nog naar m'n vader die sinds 't overlijden van z'n Microsoft tobo nog aan t zoeken is voor een vervanger die 'm wel bevalt.
Reageer
Ik was ook wel eens benieuwd wat nu verschil is, want aan de foto's te zien zijn ze het zelfde.
Ik kwam net op deze website ik kende hem niet, maar hier zie je wat het verschil is met draadloos bereik, gewicht etc.

https://www.rtings.com/mo...usage=8876&threshold=0.10

Eigenlijk zo goed als niks bijna alles is het zelfde, alleen de knoppen van de 3s lijken aardig stiller te zijn.
En de 3s lijkt alleen nog in bolt editie te zijn, en niet meer te werken met Unify. maar goed dat is geen groot probleem.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 22 november 2022 09:16]

Reageer
Het plaatje bovenin dit artikel lijkt een beetje misleidend. Er is een ANSI toetsenbord afgebeeld, terwijl Logitech enkel ISO toetsenborden levert in Europa. Maar ik kan het natuurlijk mis hebben... Ik zou op "ja" kunnen klikken, maar ik muis met links, dus de muis is voor mij ongeschikt. Het wordt dus toch een "nee".
Reageer
Met alle stock afbeeldingen die gewoon geleverd worden door content providers. Zelfs de webshops zelf zullen in 90% van de gevallen een verkeerde afbeeldingen hebben. Ook 90% van de winkels/klantenservices hebben ook geen flauw benul wat je bedoelt als je zegt dat het ongewenst is. QWERTY is wat men kent. Een fysiek onderscheid is niet echt bekend.
Reageer
Hoop dat Logitech ooit nog met ANSI layout keyboards komt voor de Europese markt.
Reageer
Deze is toch ansi?

Edit:
@gise ik wil geen ja, nee gaan roepen maar volgens google, heeft ISO een L-shape enter,
deze heb ik lange tijd niet gezien op logitich toetsenborden. ook in de afbeelding hierboven zie ik dat niet.
https://d33v4339jhl8k0.cl...36438/file-rKLHi1cihi.jpg

[Reactie gewijzigd door bartje op 22 november 2022 16:42]

Reageer
1 2 3 ... 11


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee