Advertorial

Door Tweakers Partners

Terug naar de basis: OnePlus 10T 5G

26-09-2022 • 08:00

35 Linkedin

Niet lang geleden lanceerde OnePlus de OnePlus 10 Pro 5G, een telefoon met features zoals een Hasselblad-camera, draadloos laden en de Snapdragon 8 gen 1-processor. Onlangs deed de OnePlus 10T 5G zijn intrede op de markt. Op veel punten is dit toestel een doorontwikkeling van de 10 Pro, maar het staat ook voor een koerswijziging waarmee het merk terugkeert naar de basis: goede prestaties, een vlotte werking en degelijke features. Met een vanafprijs van 699 euro is de OnePlus 10T 5G een vlaggenschip voor een aantrekkelijke prijs.

Bij OnePlus staat de community centraal. De laatste tijd werd veel gevraagd naar een telefoon met goede prestaties voor een aantrekkelijke prijs. Dat zie je terug bij de OnePlus 10T 5G, die aanmerkelijk goedkoper is dan de 10 Pro. De ontwikkelaars claimen bij dit toestel de focus te hebben gelegd op een aantal zaken die de community belangrijk vindt: altijd verbonden, stabiele prestaties en goede camera’s.

Altijd verbonden

Een verbetering bij de OnePlus 10T 5G is de verbinding met het 5G-netwerk. In de behuizing zijn vijftien antennes verwerkt. Dat betekent dat je je telefoon niet altijd in portretstand hoeft te houden voor een goede verbinding, maar dat dit ook horizontaal kan, bijvoorbeeld tijdens het streamen van video of het spelen van een game.

Dit model heeft een grotere accu aan boord, die dankzij 150W Supervooc in minder dan twintig minuten weer helemaal zou moeten zijn opgeladen. Zo kun je dus in een mum van tijd verder, als je accu bijna leeg is. De grotere accu heeft er overigens wel voor gezorgd dat er geen plaats meer overbleef voor de bekende alert slider.

Stabiele prestaties

OnePlus is een van de eerste merken die een telefoon met de nieuwe Snapdragon 8+ gen 1 op de markt brengt én kan leveren. Deze processor zou een flinke stap vooruit betekenen ten opzichte van zijn voorganger, met 10 procent betere processorprestaties en een 30 procent betere gpu. Dat maakt deze processor bij uitstek de beste keuze voor wie veel zware apps gebruikt en/of games speelt.

De krachtige chips in dit toestel worden wel warm, dus kwam OnePlus met maatregelen om de telefoon stabiel te laten functioneren. Het koelsysteem is groot; als je het uit elkaar zou halen, heeft het de omvang van 60 procent van het A4-formaat. De ‘cryo-velocity vapor chamber’ heeft acht kanalen en om de warmte optimaal te spreiden, worden een koperen folie en 3D-grafiet toegepast. Het resultaat is een warmteafgifte die 50 procent is verbeterd.

Dit werkt allemaal samen met de HyperBoost Gaming Engine. Deze engine bestaat uit drie onderdelen: de General Performance Adapter (GPA), Frame Stabilizer en LSTouch. De GPA en Frame Stabilizer zouden ervoor moeten zorgen dat framerates minder fluctueren tijdens het gamen, wat zorgt voor een stabielere game-ervaring. LSTouch hoort de responsiviteit van de aanrakingen op het scherm te verbeteren, met minder input lag als resultaat.

Camera

Bij de 10T 5G heeft de Hasselblad-camera plaatsgemaakt voor de Sony IMX766-sensor met 50 megapixel. Deze 1/1.56-inchsensor zou meer licht tot zich moeten kunnen nemen, zodat het toestel zelfs in minder goed verlichte omgevingen scherpe en gedetailleerde foto’s maakt.

Naast de 50-megapixelcamera heeft de 10T 5G ook een 8-megapixelgroothoekcamera met een field of view van 119,9 graden en een 2-megapixelmacrocamera om ook van dichtbij haarscherpe foto’s te kunnen maken.

Waar voor je geld

De OnePlus 10T 5G met 8GB ram en 128GB opslagruimte is verkrijgbaar voor 699 euro. De topvariant heeft 16GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte, en kost 100 euro meer. Bestellen kan onder meer via oneplus.com.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij OnePlus en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (35)

Wijzig sortering
Echt zonde dat ze de alert slider hebben laten vallen, dat was ongeveer het laatste unieke aan de OnePlus telefoons. Nu wordt het vechten om een plekje op de markt tussen de Pixels en de Galaxy's die overigens beide goedkoper zijn dan deze OnePlus 10T.
de alert slider zat er op de 10 nog wel op, zonde dit
10 Pro*. Er is geen reguliere 10.
Doet me beetje denken aan die quote van die slechterik uit de incredibles
"if everyone is super, no one will be" maar dan met Pro.

Er moet wel eerst een basismodel zijn, wil je een pro variant uit kunnen brengen. Anders heb je gewoon een price hike gedaan. Dat woordje pro lost dat niet op. Ja hij was luxer dan wat we van een OP toestel gewend zijn, maar als er geen alternatief model wordt geleverd, dan is dat de enige en daardoor de reguliere 10

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 26 september 2022 12:01]

Oneplus 11 krijgt de slider weer terug
Voor zover ik gelezen heb is het wel weer de bedoeling om de de alert slider op andere modellen te laten terugkeren. Misschien dat ze dit dan alleen op de Pro modellen doen?
Ik ben benieuwd of oneplus ook wil weten wat er in de comments gezegd wordt

Want als ik eerlijk ben da mn is dit tocht vooral niet de doelgroepgerichte advertentie sie een site als tweakers zou kunnen plaaten

Dit is toch allemaal wel een beetje computeridee niveau

Warom niet de diepte in weerspreek negatieve punten uit de review leg dingen uit op de manier die jij wilt. Maar beledig ons mooie tweakers niet met een verkooppraatje die is getranscribeerd bij de mediamarkt
Het is dan ook gewoon een betaalde advertorial en geen review.
Des te meer reden om te schrijven wat wij willen horen

Een verhaal als : we hebben naar jullie geluisterd en dít is hét resultaat - zelfs als de helft daarvan met een bak zout genomen wordt is gewoon beter dan het mediamarktverhaal: blablablabla ik hoor je niet, beste telefoon ever, ik hoor je nog steeds niet Mega korting, nergens goedkoper IK HOOOOR JE NIET! Neem ook no deze garantie erbij!
Wat wil je daarmee zeggen? Dat een advertorial niet een bepaalde kwaliteit kan hebben, of dat die niet beter kan of geen feedback moet kunnen ontvangen? Ik snap je punt niet helemaal.

Ik vind dat je voorganger hier een terecht punt neerzet. Ga je iets op Tweakers als advertorial neerplempen, dan is 't goed om wat meer de taal van je doelgroep te spreken en ook daarin wat verdieping toe te passen. Niet dit algemene zinloze riedeltje. Dan is de impact gewoonweg kleiner en irriteert een deel van de doelgroep zich er ook nog eens aan. Maar jouw reactie gezien is dat soort feedback niet wenselijk ofzo?

Al is dat ook maar een gok natuurlijk, gezien de reacties van de afgelopen paar jaar en de versimpeling van de nieuwsberichten, koppen e.a. en ook nog eens de bredere maar algemenere onderwerpen, is het natuurlijk allang duidelijk dat Tweakers een grotere/bredere doelgroep zoekt. Dus misschien doet OnePlus hier wat goeds.

Aan de andere kant was OnePlus altijd een telefoon voor Tweakers, dat komt nu totaal niet meer uit de verf.
Klinkt als een mooie telefoon als ik de review mag geloven, wel zit het prijskaartje boven mijn eigen budget.
Dit is geen review, maar een advertorial. Oftewel, Oneplus heeft betaald voor een stukje tekst op tweakers, waarin ze zelf heel erg enthousiast zijn over de telefoon.

De link van @Automark is de review van de 10 Pro, dat is een andere telefoon dan de 10T van Oneplus, waar deze advertentie over gaat.
Ja klopt daar kwam ik al vrij snel achter door de reactie van @Automark!
review: OnePlus 10 Pro - Gemengde gevoelens zo super is de review niet.
Ik weet niet anders dat OnePlus altijd loeiheet worden, en dan zelfs uit kunnen vallen. Zeker bij filmen. Waar ik woon wordt het in de zomer wat warm, maar dat heb ik bij geen enkele andere telefoon gehad.
Heb al drie OnePlus telefoons gehad (2, 5t 7t) en ze bleven eigenlijk altijd netjes koel. Bij het opladen blijven ze ook veel koeler dan concurrenten aangezien de meeste warmte blijft steken in de stroomadapter. Maar helaas worden de nieuwere OnePlus telefoons er niet beter op, veel geld voor een gemiddelde telefoon.
De review die je post is dan ook van de 10 Pro, niet van de 10T.
Als je inderdaad die Review leest komt er iets compleet anders uit! :o
Dit is geen review maar een advertentie.. in advertenties is elke telefoon mooi :+
Ben er inmiddels achter dat dit geen review was :9
Terug naar de basis? Kwa stabiliteit en snelheid misschien maar de kwaliteit is ver ondermaats.
Toen "mijn" 10T binnen was was ik binnen 10minuten al erg teleurgesteld.

De 10T had ik vorige maand gekocht, maar viel die heel erg tegen. In de hand voel je duidelijk dat het plastic is. Dit voeld totaal anders dan glas of aluminium etc. Er lijkt beweging te zitten in de behuizing. Het scherm is minder scherp dan mijn oude 7pro en de camera is misschien wel beter maar veeel slechter dan je zou verwachten van een telefoon van alsnog 699 & 799 euro. Minder investeren in een camera had ik kunnen accepteren maar de stevigheid en feel van de behuizing is voor een dergelijk toestel een echt onacceptabel wmb. En dan heb ik het nog niet over een steeds dikker wordende UI met externe invloeden door samenwerkingen. Iedereen zijn ding natuurlijk maar clean and fast waren ze vroeger. #nostalgie

Terug naar de basis is m.i. ook beter kijken naar waar je mee begin. Stock Android, misschien Android One, stevig, en ja die alert slider is wellicht de verslaving van een echte OnePlus fan.

Mijn huidige OnePlus 7 Pro is een toonbeeld van kwaliteit. Voerd al ruim 3,5 jaar trouwe dienst. Zit geen enkele beweging in en werkt stabiel met een mooi scherm etc., degelijke behuizing, clean UI, waterproof......

Mijn conclusie is iig dat ik het leven van mijn 7 Pro blijf rekken. Dit is denk ik een van de laatste degelijke OnePlus smartphones.
Als eigenaar van een 7pro zit in exact hetzelfde schuitje, ik blijf het leven maar rekken. Prachtig scherm, fijne UI, werkt nog steeds super snel, geen notch en de foto's zijn nog prima kwaliteit, hoewel het altijd wat beter zou mogen voor op vakantie. Zelfs de batterij houd het nog een dag vol, hoewel hij bij mij wel altijd in besparingsstand staat. Ben al aan het kijken of ik die niet eens moet vervangen om er nog weer 2 jaar tegenaan te kunnen. Zolang ze android niet onnodig zwaar gaan maken zie ik ook geen nut om over te stappen. Als je alleen belt, appt en internet met hier en daar een spelletje is er ook echt niet meer nodig.
Aantrekkelijke prijs van €700 voor een telefoon... Ik vind het nog steeds een belachelijk bedrag.

Sinds ik ben overgestapt op 2e hands toestellen kopen van max 1 jaar oud, scheelt me dat echt zoveel geld... daarbij, gebruik ik mijn toestel ook tot einde software support vanuit de leverancier.
Met mijn OnePlus 6 ook gedaan, en toen doorverkocht.

Heb nu een One Plus Nord 2 5G, de gene van wie ik deze overgenomen heb, kocht deze in juli 2021, voor €400. Deed em weg in januari 2022 voor €225.
Ding was in nieuwstaat, incl. garantie.
Afgezien van dat de Nord 2 5G nog steeds geen Android 12 heeft (in de EU), ben ik er helemaal happy mee. €225 is in mijn optiek een hele aantrekkelijke prijs. ;)

Dat gezegd hebbende, kun je dus beter wachten tot iemand een toestel als dit doorverkoopt.
Scheelt je een boel centen, mits je bereid bent om te wachten daarop.
Wanneer je het er voor over hebt om €700 voor een nieuwe telefoon uit te geven, dan go for it. ;)
Waar koop je deze dan? Ook al heb ik een salaris hoger dan de gemiddelde iPhone gebruiker, ik vind het zelf ook echt niet meer te doen. Ik was set op de iPhone 14 maar nu die over de 1000 euro is haak ik daarop af.
Tweakers V&A, Marktplaats.
Kwestie van geluk en geduld.
:)
Ligt er een beetje aan hoe lang je met een telefoon doet. 5 jaar is voor mij geen uitzondering. Ik moet toegeven dat dit ook mijn eerste iphone is, maar 850 euro voor mijn 13 waar ik dan weer 4-5 jaar mee vooruit kan, dat is mij het geld opzich wel waard. Het is niet duurder dan een toestel van 400 euro kopen waar ik het misschien 2,5 jaar mee vol houdt.

Ik heb ondertussen genoeg android telefoons gehad om te weten dat 4 jaar doen met een 400 euro android toestel er voor mij dus gewoon niet in zit. (en sub 500 euro iphones hebben een 4,7 inch display, ehm nee dankje)

En gezien de S22 wat mij betreft een aanfluiting zonder meerwaarde over de iphone 13 is (smaken verschillen) kwam ik dus bij apple uit voor het eerst

Maareh, toen ik die 1000+ euro MSRP zag voor de goedkoopste 14, die identiek is aan de goedkoopste 13 (+1 gpu core, yay...) moest ik ook wel even lachen ja

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 26 september 2022 12:08]

Waarom geen kopje voor een van de belangrijkste onderdelen: het scherm?
6,7 inch? Sjonge, wat groot weer. Te groot.
Mijn '6' doet het nog prima, waarom zou ik dan een nieuwe willen hebben.
De 7T pro was mijn eerste en laatste OnePlus toestel, nooit meer OnePlus na de makeover naar dat foeilelijke ColorOS.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee