Door Tweakers Partners

Pc-gamers gezocht: test PC Game Pass en speel meer dan 100 Windows pc-games

10-03-2022 • 12:00

143 Linkedin

Microsoft boekt met zijn all-you-can-eat-service Xbox Game Pass succes. Wat veel mensen niet weten, is dat deze Netflix-achtige abonnementsdienst ook beschikbaar is voor Windows-pc’s, onder de naam PC Game Pass. Tweakers Partners en Microsoft hebben speciaal voor pc-gamers de handen ineengeslagen voor een testpanel: vijf community-leden mogen PC Game Pass testen om te zien of het gebruik en het aanbod hen bevalt. Meld je nu aan via de poll onderaan deze pagina.

PC Game Pass is een abonnement dat tien euro per maand kost en leden toegang geeft tot een catalogus met ruim honderd games voor Windows 10 en 11. De eerste maand kun je de dienst overigens voor 1 euro uitproberen; daarna betaal je er de gewone prijs voor, tot opzegging van je abonnement. De games uit de catalogus kunnen worden gedownload om lokaal op een pc te worden gespeeld. Zo kun je voor een vaste prijs per maand alles uit het hele aanbod spelen.

Xbox Game Studios, Bethesda Games, EA Play en meer

Het aanbod aan games is ruim. Naast eigen titels van Xbox Game Studios, met bekende series zoals"PC Game Pass is een abonnement dat tien euro per maand kost en leden toegang geeft tot een catalogus met ruim honderd games voor Windows 10 en 11. " Halo, Age of Empires, Sea of Thieves, Ori en Forza Horizon, zijn games beschikbaar van Bethesda (Fallout, The Elder Scrolls, Doom, Quake, Dishonored) en EA Play (FIFA, Madden, Battlefield, Crysis, Burnout Paradise). Met EA Play wordt gebruikers toegang beloofd tot een verzameling van de beste titels van EA, zonder extra kosten en met exclusieve in-game beloningen, vroege proefversies van geselecteerde nieuwe games en 10% korting op de digitale aankoop van volledige games en DLC van EA. Sowieso hebben PC Games Pass-leden recht op kortingen en speciale aanbiedingen.

Daarnaast zijn er veel pc-titels beschikbaar van andere, zogenaamde third-party partijen. Denk daarbij aan uiteenlopende games als Total War: Warhammer III (net verschenen), Hitman Trilogy, A Plague Tale: Innocence, Hollow Knight, Firewatch, Humankind, Greedfall, Hades, No Man’s Sky en Yakzuka 3, 4 5 en 6, om maar wat te noemen. Zo zijn dus grote blockbusters speelbaar, maar ook indie-titels en potentieel verborgen pareltjes die je normaliter misschien over het hoofd zou hebben gezien.

Speel vanaf dag één

Een ander voordeel is dat alle nieuwe games van Xbox Game Studios en Bethesda Softworks die nog in de winkel moeten verschijnen (en ook uitkomen als pc-versie), vanaf dag 1 bij release direct beschikbaar zijn via PC Games Pass. Ten slotte is de nieuwe Xbox-app voor Windows-pc het vermelden waard. Met deze app wil Microsoft het gebruikers makkelijker maken hun favoriete games te ontdekken. Zo blader je snel door de catalogus, kun je aanbevelingen bekijken, en op genre filteren.

Doe mee met het Tweakers-testpanel en maak kans op drie maanden PC Game Pass

Tweakers Partners en Microsoft geven de Tweakers-community de mogelijkheid een review over de abonnementsdienst PC Games Pass te schrijven. In totaal worden vijf tweakers geselecteerd om een week lang de gameservice te testen en vervolgens hun bevindingen te posten. De reviews worden verzameld in een forumtopic.

De tweakers kunnen inzoomen op zaken als gebruiksgemak, overzichtelijkheid, aanbod, prijs-kwaliteitsverhouding en de interface. Als bedankje voor de tijd en moeite die de tweakers in het reviewen steken, krijgen de vijf geselecteerde communityleden drie maanden lang toegang tot PC Games Pass.

Wil jij toegang krijgen tot PC Games Pass om het te reviewen?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Voorwaarden

 • Je Tweakers-account moet voor 10 maart 2022 zijn geactiveerd.
 • Meedoen kan tot en met 13 maart 2022 23.59 uur, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • Je kunt één keer aan de poll van vandaag deelnemen.
 • Winnaars krijgen uiterlijk 14 maart 2022 bericht via e-mail (niet-winnaars ontvangen geen bericht).
 • Winnaars zijn bereid en beschikbaar om binnen één week na ontvangst van de code een uitgebreide review te publiceren in het daarvoor aangemaakt topic.
 • Winnaars krijgen drie maanden toegang tot PC Game Pass.
 • Winaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers en Microsoft zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net worden ingediend.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij Microsoft en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (143)

143
138
41
4
0
88
Wijzig sortering
3 maanden gratis komt overeen met €21, voor een knappe review ben je toch al snel 4 a 5 uur bezig om alle informatie en alternatieven te verzamelen en netjes te schrijven , dat betekend een uurprijs van €4,20
ik laat hem liggen :)
Je spreekt dan zeker ook nooit met vrienden af? :+ Als je deelname aan een test als deze in economische termen van werk opvat, dan houdt het natuurlijk al gauw op. Mooi dat het dan overblijft voor mensen die het voor hun plezier willen doen. :)
Buiten dat om. Binnen een week een uitgebreide review kunnen plaatsen? Alsof ik de hele week de tijd heb?

Kunnen jullie hier niet beter iets meer dan een week van maken?

Om het ff in perspectief te zetten. Het kost tweakers al 4 dagen om überhaupt een resultaat voor de poll te hebben en dan verwacht je van ons in dezelfde tijd een uitgebreide review van een product? Beetje onrealistisch misschien? Ik ben geen tech journalist dus gaat me wel wat tijd kosten om wat mee te doen.
Als je meer dan 25 minuten nodig hebt om alle functies die de game pass bied door te spitten dan is het tijd om de hamster te voeren.

De waarde zit in de spellen die je kan spelen, de rest is in principe gewoon de windows store maar dan met een Xbox kleurtje. En dat komt neer op met de hakken over de sloot adequaat. De grootste vernieuwing in de laatste update was dat je nu kan selecteren waar je een spel wil instaleren. Dit zegt genoeg denk ik.
Nou ik kan me een aantal dingen bedenk die langer duren dan 25

Hoe zit het met download tijden? Welke extra dingen heb je nodig? Hoe zit het updates, welke services ga je nu ineens op de achtergrond meedraaien als je niet aan het gamen bent? Wat wordt er allemaal aangezet by default?

En hoe werkt het allemaal qua stabiliteit en integratie op windows 11? Allemaal dingen die ik niet ff in 25 minuten kan uitvogelen.
Over je opmerking over installatiemap...

De installatie folder is wel een volledig geblokeerde map (ik heb geen expert windows kennis) die je niet kan deleten of verplaatsen. Die was bij mij 250GB groot en toen ik bij alle games uninstall deed nog steeds 36GB... Bij het upgraden van m'n PC heb ik deze drive dan maar moeten formatten om deze ruimte terug vrij te krijgen op geen enkele manier kon ik deze folder wegkrijgen. Zulk gedoe heb ik bij Steam en Epic games toch nog niet voor gehad. (en over Epic valt ook een hele boel te vertellen).

Ik heb nu 3 jaar op rij de gamepass gehaald, zo rond nieuwjaar is er steeds een extie waarbij je 3 maand voor 1€ hebt... Dit jaar heb ik op z'n minst toch bijna gratis kunnen ontdekken hoe slecht de nieuwe TW:Warhammer III is, dus hoef ik die voorlopig nog niet te kopen op Steam. Dank u gamepass :)
Dat is ook schijt irritant als je mods wilt installeren of bij ARK bijvoorbeeld een eigen server wilt draaien. Ik was echt flabbergasted toen ik erachter kwam hoe Windows Store met opslag omgaat. Echt, in en in dom.
Die ruimte reservering heb ik nooit zo op gelet, heb 1x1 en 1x2 TB m.2 ssds voor spellen gereserveerd, ik verwijder vooral dingen omdat ik niet meer van plan ben ze te spelen niet vanwege de ruimte, maar toch maar eens kijken of die dan niet op beide schijven een hap reserveert.

Maar het is zeker makkelijk om er je geld uit te halen, als je alleen 2 AAA games ervan speelt in een jaar bespaar je al een paar tientjes.
Jammer dat er zo weinig goede AAA titels op Gamepass staan. Ik zie vooral oude meuk en maar weinig recente games.
Welke titels mis je daar dan?

Elden ring ging nooit van zn leven gebeuren natuurlijk. Dying light 2 ook niet, maar verder?
Een paar recente shooters ontbreken, maar om nu te zeggen dat ze daar goede titels mee missen is wellicht wat overdreven (BF hint hint)

Blijft natuurlijk wel grotendeels persoonlijke smaak wat wel en niet goede spellen zijn
Teveel games die meer dan 5 jaar oud zijn.
Hoezo 21 euro? Het is toch een tientje per maand en dus 30 euro? Nog steeds een uurtarief van niets, maar goed.

edit: ah laat maar, ik zie het al. De eerste maand is een euro.

[Reactie gewijzigd door Lan Mandragoran op 10 maart 2022 14:28]

Ik heb in december nog gebruik gemaakt van een Microsoft actie. 3 maanden gamepass voor 1 EUR. Dan is 3 maanden "review en maak kan op gratis" niet echt spannende .actie... Ook staan er zoveel games op... 7 dagen is niet genoeg O-)
Ken je dat prentje met het paard? Links heel goed en tijd genoeg en rechts slecht en rap gedaan. Nu als ze mij een week geven zal dat wel lukken maar dan is het een half paard en raprap gedaan. Geen probleem :)
Je kan een eenmalige review op een andere website ook gebruiken als materiaal om te laten zien aan potentiële websites waar je voor wilt gaan schrijven..
Dit past wel in mijn straatje. Ik speel nu Stadia ook veel op de laptop en zou het wel eens willen vergelijken met Game Pass.
Dat valt niet binnen de PC game pass. De streaming dienst heet "Xbox Cloud Gaming (Beta)" en dat valt alleen onder "Xbox Game Pass Ultimate".

Meer context over de verschillende abonnementen via https://www.xbox.com/en-US/xbox-game-pass#join en meer informatie over cloud gaming via https://www.xbox.com/en-US/xbox-game-pass/cloud-gaming
Ow sjips, dat is inderdaad niet hetzelfde als wat ik zoek. Ah well, dan die Cloud variant maar eens proberen.
Al die "passes" is toch eigenlijk hetzelfde als het huren van een spel, het spel stopt als je abonnement stopt? Het huren van een film begrijp ik wel, die zie je geen 10 keer. Maar een leuk spel kan je jarenlang spelen.
Dan moet je jarenlang gamepass lid blijven ;-). Hetzelfde geldt toch voor muziek en (voor mij) in mindere mate voor films/series.
Behalve dat je de beste 3 games kan gaan kopen (pay once, use forever) en dan na een paar jaar toch goedkoper bent dan 20 minder goede games kopen omdat ze je niet hebt getest.
Vroeger kon je een demo van een spel gratis proberen; tegenwoordig kost je dat dus €10 per maand. :|
Al die "passes" is toch eigenlijk hetzelfde als het huren van een spel, het spel stopt als je abonnement stopt? Het huren van een film begrijp ik wel, die zie je geen 10 keer. Maar een leuk spel kan je jarenlang spelen.
De prijzen van games dalen met de tijd. Bij de release betaal je bijvoorbeeld 60 euro en een jaar later in de sale 30 euro.

Gamepass geeft overigens 20% korting op de game en evt uitbreidingen.

Verder is het de vraag hoe lang je een game echt blijft spelen. Mijn 2.5 jaar gamepass loopt binnenkort af. Forza 4 heb ik nooit gekocht, ondertussen speel ik hem niet meer.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 10 maart 2022 13:28]

Verschil is wel dat je niet 1 game huurt, maar 100+.

Tis vooral fijn als je nieuwe titels wilt proberen, en de echt leuke die je blijft spelen kun je eventueel alsnog kopen als het abonnement stopt. Je krijgt overigens ook korting op games als je een abonnement hebt, dus wel even kopen voor hij afloopt ;)
Je kan niet zoveel nieuwste titels proberen, die zitten er nauwelijks bij. Het zijn voornamelijk oudere spellen .
Het concept is ook niet aan mij besteed maar in de praktijk zou je het doen om zo veel mogelijk games te kunnen spelen. Wil je dan de game als nog voor altijd omdat je die zo leuk vind kun je hem alsnog kopen. Op die manier bespaar je geld met de games die wel een keer leuk waren maar niet genoeg om hem lang of meerdere keren te spelen.
Zo werkt het natuurlijk niet. Het is voornamelijk recycling van oude spellen. De nieuwste spellen zoals EA Fifa 22 zitten er uiteraard niet bij. Dan moet je of extra betalen om die te mogen huren of je moet hem alsnog moeten kopen.
HALO, Guardians of the Galaxy, Forza, it Takes Two, Two Point Campus op release en nog meer. Recycling van oude spellen is wel heel erg kort door de bocht.
5x HALO, 4x DOOM, 3x Wolfenstein, 4x Age of Empire. Maar geen Fifa 22.

Natuurlijk krijg je wel de nieuwste MS games maar de nieuwste releases van EA niet. Hetzelfde geldt voor de EA in-app aankopen, die zitten er ook niet bij.
probleem is dat je net niet bespaart,
nu kopen we voor pakweg 70€ per jaar (We = mijn coop kring) test games, waarvan 75% we die ook effectief spelen.
Daarnaast kopen we ook "grote" games als Borderlands / dying light ... Meestal ook aan verminderde prijs, maar als je die toch koopt moet je die prijs uit beschouwing laten.
1 maand/week is te kort om in die groep veel te testen.
én we zijn niet beperkt tot 1 store.
Ik denk dat de vergelijking met het huren van een film enigszins mank gaat en dat je het beter kunt vergelijken met een abonnement op de videotheek. Je 'huurt' de toegang tot een aanbod van games, films, muziek, wat voor product dan ook. Tenzij je een game pass neemt om één specifiek spel te spelen, dan huur je de facto dat spel, maar ben je een dief van je eigen portemonnee. :+
Er zijn inderdaad de spellen waar je duizenden uren in kwijt kan zoals multiplayer games of RPG's met een zeer rijke endgame (of grind). Die zou ik ook niet snel op de gamepass beginnen.

Echter zijn er ook een groot aantal spellen dat je 1x speelt en daarna (bijna) nooit meer.

De gamepass had voor mij een leuk aantal spellen wat ik wel op m'n steam wishlist had staan maar nog niet gekocht had. Dat zijn bijvoorbeeld de Ori spellen en Hollow knight. Die heb ik nu gespeeld via de Pass voor minder dan dat ik ze los gekocht zou hebben + nog een hele boel andere spellen uit heb kunnen proberen.

Op dit moment heb ik geen abonnement meer lopen. Maar mocht er toch weer een release uitkomen waarvan ik weet dat ik het niet tot in de vergetelheid wil spelen van bijv €30 dan schaf ik de pass lekker weer aan. Ben ik na 3 maanden niet klaar, tjah dan ben ik mischien iets meer kwijt al is de kans groot dat ik toch ook weer een ander spel heb uitgeprobeerd wat ik anders niet gespeeld/gekocht zou hebben.

[Reactie gewijzigd door cardboardgenie op 10 maart 2022 17:03]

Ik speel eigenlijk nooit een game 2 keer. Er zijn enkele spelen die ik meerdere keren speel. Maar die zijn op 1 hand te tellen. En die koop je dan als ze er vanaf gaan met korting. Maar zelfs met de normale prijs betaal ik minder per maand voor hobby.
Jaja, wie valt hier niet onder de betreffende doelgroep.
Scala aan te spelen games is zo groot en zowel nieuwe als oude games dat er voor ieder wat wils is.
Enige punt dat iemand hier niet aan zou willen meedoen is omdat diegene helaas de tijd er niet voor heeft. 8)7

Wat inderdaad gebeurt wanneer je een dienst als deze game pass hebt is dat je meerdere games gaat uitproberen die je anders nooit zou aanschaffen.
Laatst kwamen Age of Empires 4 en Halo Infinite hierbij direct uit, zulke tripple A games zijn echt een eyecatcher bij game pass die je direct kan spelen na release.
Na de eerste maand wordt het 10 euro per maand. Dus wanneer je zoals ik vooral online met vrienden speelt en dan een aantal vaste spellen via Steam speelt (7 Days To Die, Arma 3, Valheim, Human Fall Flat, etc) dan is het een beetje zonde van het geld om zo'n abonnement te nemen. Kan tenslotte niet iedere dag spelen, en wanneer ik speel is dat liever multiplayer met vrienden dan alleen spelen (zelfs wanneer het een multiplayer game is, wanneer je vrienden wat anders spelen is dat minder leuk). Dus dan moet je allemaal zo'n abonnement kunnen en willen afsluiten.
Ik denk dat er weinig mensen zijn die hier €10 per maand voor betalen. De 'truc' met het upgraden van Xbox Live Gold upgraden bestaat nu al een hele tijd. Zie ook [XBOX Game Pass] Ervaringen en Discussie

Zelf heb ik tot maart 2025 Game Pass Ultimate voor €43 per jaar. Daarbij heb ik gebruik gemaakt van Nederlandse/Europese vouchers. Er zijn ook mensen die buiten de regio shoppen (bijvoorbeeld Turkse vouchers), dat scheelt je weer een tientje per jaar maar gaat niet altijd goed.
Aan de andere kant is het ook een goede manier om nieuwe coop/mp games te spelen die je normaal niet zo snel een kans geeft. Samen met een goede vriend van mij zitten we altijd wel een van de games van gamepass te spelen tussen de grote releases door/als we heel ff wat anders willen
Enige waar ik een hekel aan heb in games is het multiplayer gehalte, persoonlijk vind het het helemaal niets dat vind ik, anderen vinden het geweldig.
Hoe komt het? Bij mij was het gewoon ouderwetse faalangst eigenlijk.
De lol van al die spellen die ik noemde is juist dat je samen de fout in gaat, dat je samen kan lachen om je fouten :D

De eerste uren Valheim ging iedereen meerdere keren dood door vallende bomen of door van het dak af vallen tijdens het bouwen. 7 Days was het meestal de zombie dogs die ons afslachtten, Arma is het vaak een slechte landing met een helicopter waarbij het hele team om komt, en Human Fall Flat is gemaakt voor dat soort dingen. Je valt ergens af en grijpt je nog net vast aan een ander, waardoor je die mee trekt.
Ben wel geïnteresseerd in zo'n dienst. Ik houd van spellen uitproberen maar heb zelden tijd om een spel in het geheel uit te spelen. Dan moet het aanbod wel updaten en actueel blijven.
Het aanbod updaten ze wel alleen wat ik toch echt een flink nadeel vind is dat ze ook games er weer uit halen net zoals bij Netflix.
Ik had Edit:Frostpunk/Outer Worlds/O.i.d. gespeeld; vond het niet zo'n succes en tijdje later dacht ik ik geef het nog een kans en opeens was deze weg, dat vond ik wel jammer.

Daarnaast ook met games als Forza; hier krijg je alleen de base game en niet alle dlc. Zie je een leuke auto welke niet in de base game zit mag je deze los aanschaffen en als de base game uit de game pass verdwijnd zit je later met dlc waar je niks mee kan en mag je de base game nog zelf aanschaffen. Wel met korting maar dit is niet flink volgens mij.

Ik zie de game pass meer handig om spellen te testen en als ze leuk zijn alsnog aan te schaffen, echter doe ik dit dan liever in mijn steam. En 10 per maand puur voor testen is ook weer te gortig, dan kijk ik wel reviews.

[Reactie gewijzigd door Xm0ur3r op 10 maart 2022 13:24]

You will own nothing and you will be happy.
Ja ik heb geen auto en heb XBGP en ben inderdaad nog steeds gelukkig ja. Als ik een auto nodig heb huur ik er wel 1.
Ik koop geen cd's meer en toch ben ik heel gelukkig met Spotify.
Frostpunk zit er naar mijn weten nog steeds in hoor.
Misschien zit het er weer in of het was een ander spel maar weet vrij zeker dat het spel wat ik toen speelde eruit was.
Edit: Het zou inderdaad kunnen dat het The Outer Worlds was.

[Reactie gewijzigd door Xm0ur3r op 10 maart 2022 13:15]

Obsidian is een first party studio dus Outer Worlds zit er blijvend in.
Nou dan snap ik er ook niks meer van want zoveel games had ik niet gespeeld voor ik het opgezegd had. Alleen deze twee staan mij bij...
Maakt mijn punt alleen niet minder want feit is dat er games verdwijnen en ik heb geen zin om bij elk uit te moeten zoeken of ik het na een paar jaar nog kan spelen, althans zo lang ik DLC nog los moet aanschaffen niet, mocht DLC straks volledig inbegrepen zijn kan het al heel veel interessanter worden.
Ik vind het aanbod eigenlijk wat karig de laatste maanden. Komt vooral door het ontbreken van Stalker 2 denk ik.
Paar maandjes geleden nog een GamePass via MS gefixed van 3 maanden voor €1,- Weet niet of die er nog steeds is...
Alleen als je een nieuw account aanmaakt. Anders dan heb je jouw 3 maanden "opgebruikt".
Ik ben nu al een paar jaar af en aan met gamepass bezig op Xbox en PC. Ik krijg steeds vanzelf weer een 1€ aanbod, nog nooit de volle mep betaald.
Tenzij ze dat ondertussen aangepast hebben is het na het annuleren terug mogelijk om die 3 maanden te gebruiken, maar er moet misschien wel x aantal maanden tussen zitten.
Bij mij was het onlangs gereset en kon ik voor een 2e keer de 3 maanden gebruiken.
Mooi gebruik van gemaakt om Forza Horizon 5 te proberen.
Dat is ook waar ik het voornamelijk waar ik het voor gebruik, af een toe een maandje nemen om een nieuwe game te testen, vind ik het daadwerkelijk leuk genoeg dan koop ik het.
Ik heb ook al twee keer een 3 maanden voor 1 euro aangeschaft. Elke keer speel ik de eerste maand inderdaad veel games, en dan kakt het in en zeg ik hem ook op.

Dit komt ook doordat er tegenwoordig teveel verschillende games zijn en iedereen wat anders (kort) speelt.

Erg zonde.
Ik kan nu alleen dergelijke deals voor één maand vinden, maar volgens mij heb ik in het verleden ook acties voor drie maanden gezien.

Best een flauwe 'prijs' als je bedenkt hoe makkelijk het is om Game Pass uit te proberen. De kans bestaat dat er later weer acties voor twee of drie maanden gaan zijn. Bij keyshops vind ik overigens al voor 3 euro een PC Game Pass van drie maanden (voor nieuwe gebruikers).
Helaas toch weinig anders te doen, geen burnout maar een boreout zo. misschien dat dit voor wat afwisseling kan zorgen.
Even een sidenote, maar een boreout is net zo "gevaarlijk" als een burnout. Pas goed op jezelf!
In één woord: Waardeloos.
Krijg verschillende games niet geïnstalleerd. Zonder dat er een oplossing voor is, behalve: "Probeer het via de Windows Store" bij bijvoorbeeld Age of Empires IV. Deinstalleren, temp files clearen, register clearen. Opnieuw installeren, niks werkt. M.a.w. gelijk gefund en weer opgezegd.
Register clearen? Dat is iets dat 20 jaar geleden niet werkte, en nu ook niet. Als je niet kunt installeren, hoe kun je dan deinstalleren? Je Windows Store moet wel werken, die wil nog weleens brak zijn (dat staat dan weer los van gamepass).
Ik heb wel ook die ervaring met het installeren. De xbox game pass windows app werkt via de microsoft store, dat communiceert echt nog niet altijd lekker. Bij mij werkte het wel om de microsoft store te openen en de game via daar binnen te hengelen. Jammer dat het voor jou niet opgelost kon worden!
Ik gebruik het sinds de Beta (Juni 2020) - de eerste 2 maanden waren bagger. Want vaak wou een game gewoon niet downloaden vanaf de store. En moest je het telkens opnieuw proberen. W.S door de grote drukte opeens, en de MS store blijkbaar niet veel verkeer gewend was ;)

Maar sindsdien echt nooit issues mee, zeker niet de issues die jij ervaart.
Regelmatig dat je een wsreset moet uitvoeren omdat idd, bepaalde pakketten (niet alleen games) niet willen updaten. De Gamepass app zelf is ook erg traag en met Flight Sim vorig jaar was niet eens alles volledig verwijderd.

Het is iets verbeterd, maar het vervuilt echt je opslag. Wat betreft Starfield later dit jaar (al geloof ik niet dat dit jaar dit jaar uit komt), ga ik gewoon via Steam spelen/kopen.

[Reactie gewijzigd door Recon24 op 10 maart 2022 17:01]

Ligt toch echt aan jezelf vrees ik. Ik kan elke game die erop staat installeren zonder foutmeldingen.
Ik drukte op dat ik mee wou doen, nu na het lezen van de voorwaarden toch besloten het niet te doen. 3 maanden gratis is niks voor wat je moet doen. Die pass koop je al voor €1 voor 3 maanden... Geef het dan voor 1 of 2 jaar gratis aan de testers.
Waar precies kan je de pass kopen voor €1 en maanden? Op G2A zie ik ze €6.90, en dan heb ik nog niet eens een verkoper met +95% positieve beoordelingen.
Bij Microsoft zelf koop je een maand voor een euro.
Het enige wat ik kan zien kwa 1 Euro is de initiele maand , die is 1 Euro zie ik staan in de Xbox app op Windows. (ik heb zelf al de PC game pass, maar die reclame stukje van 1 Euro voor je eerste maand blifjt staan)

Wel geef ik DutchEzmoder gelijk; wat je ervoor moet doen kwa persoonelijke tijd om hierin te steken t.o.z wat je "krijgt" is gewoon niks. Is wel heel erg grappig van T.net om hun payroll reviewers andere dingen te laten doen en een grote bulk werk uit te besteden voor een habekrats aan wat lezers.
Geen idee of dat nu nog kan eigenlijk, het staat me bij dat ik die pas 2x had gekocht en beide keren €1 had betaald voor 3 maanden. Of ik dat met 1 of 2 accounts voor elkaar had gekregen weet ik ook niet meer :+

Daarna geannuleerd, want ik speel eigenlijk nooit die Microsoft games.
Lijkt me erg leuk, heb al ervaring met de game pass, deel graag mijn ervaringen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee