Advertorial

Door Tweakers Partners

DPG Media lanceert Fix the Glitch-challenge. Spot en fix de fouten in de code

06-09-2021 • 08:00

68 Linkedin

Veel van de Tweakers-bezoekers zijn werkzaam in de IT of hebben er logischerwijs affiniteit mee. Voor deze brede doelgroep van tech-enthousiastelingen is de Fix The Glitch-challenge in het leven geroepen. Middels deze spannende uitdaging kunnen bezoekers op diverse look-alike-websites van DPG Media glitches spotten om ze vervolgens te fixen. Ga jij de uitdaging aan?

DPG Media is het grootste mediabedrijf van de Benelux en actief in drie landen: Nederland, België en Denemarken. DPG Media informeert, inspireert en entertaint met merken als Donald Duck, Qmusic, De Morgen, De Volkskrant, NU.nl, Tweakers (uiteraard!), VTM, Independer, Het Laatste Nieuws en ga zo maar door. De merken van DPG Media komen daarmee al decennia lang dagelijks over ‘de vloer’ bij miljoenen Nederlandse, Belgische en Deense huishoudens.

In alle eerlijkheid: de genoemde merken zijn aan de spreekwoordelijke goden overgeleverd zonder DPG Media IT, de IT-afdeling van DPG Media. Met meer dan 500 ontwikkelaars, business-analisten, product eigenaren en scrum masters wordt keihard gewerkt aan de manier waarop DPG Media dagelijks via websites en applicaties content aanbiedt aan miljoenen lezers, kijkers en luisteraars, en worden voortdurend de resultaten voor adverteerders geanalyseerd. Daarvoor werkt DPG Media IT met de allernieuwste technologie en met eigen tools zoals MASL. Op de blog van DPG Media IT vind je veel informatie over de uitdagende projecten waaraan deze specialisten werken.

Glitches in de code

In de Fix the Glitch-challenge, op een speciaal ontworpen interactieve website, is het de taak aan bezoekers met verschillende skills - of je nu een achtergrond hebt in backend, frontend of mobile, of gewoon een natuurtalent bent - om opzettelijk door DPG Media IT gecreëerde glitches in de code van verschillende bekende platformen of websites te spotten en te herstellen. Oftewel; If you know what to fix, you know how to build.

Fix the glitches en win een Tweakers Plus-abonnement

De Qmusic-glitches staan nu live. Binnenkort zullen er ook uitdagende glitches verschijnen van andere DPG Media-merken. Op deze manier krijg je een beeld van wat men bij DPG Media IT doet en wie weet kan het bedrijf jou binnenkort wel als nieuwe IT-collega in Nederland of België verwelkomen. Succes met de glitches! Let op: de glitches kunnen alleen via je desktop worden benaderd.

Lukt het jou om de glitches te spotten en te herstellen? Dan ben je misschien wel een van de tien winnaars van een Tweakers Plus-jaarabonnement! In aanvulling op het bestaande aanbod van nieuws en reviews brengt de redactie met Tweakers Plus uitgebreidere nieuwsberichten, diepgaande achtergrondverhalen, how-to's en interviews. Speciaal voor degenen die op zoek zijn naar meer verdieping, duiding van actuele onderwerpen en gesprekken met experts.

Fix the Glitch button

Goed om te weten: deze challenges zijn gebaseerd op ‘echte’ glitches waar de IT-medewerkers van DPG Media IT tijdens hun dagelijkse werkzaamheden op stuiten, van klein tot groot. Mocht je vragen of opmerkingen hebben over Fix the Glitch, stuur dan een e-mail naar concepts@tweakers.net.

Algemene voorwaarden acties

 • Je Tweakers-account moet voor 5 september 2021 geactiveerd zijn.
 • Kans maken op de prijs kan tot en met 21 september 2021, alleen door het oplossen van alle drie de Qmusic-glitches.
 • Winnaars krijgen uiterlijk 22 september 2021 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaars worden geselecteerd op basis van het volledig uitspelen van de drie glitches. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
 • Medewerkers van Tweakers, DPG Media IT en DPG Media zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar een advertorial en tot stand gekomen dankzij DPG Media IT en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers-events zoals Meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (68)

Wijzig sortering
Challenge, of vraag naar gratis werk krachten? Het is natuurlijk maar hoe je het bekijkt
Flauwe opmerking... 't is geen bug hunting programma...
Ja, zonder geld prijzen. Dat betekend dus gratis werk verrichten.

Als je een developer bent, en je moet een kleine bug oplossen ben je al een 1 a 2 uur bezig, dan gaan we al richting de 100 a 200 euro afhankelijk van je uur tarrief. Grotere bugs die soms dagen duren kunnen enkele duizenden euros kosten.

Een behoorlijke besparing dus voor DPG lijkt me als dit door Tweakers leden wordt opgelost. En wat geeft men terug? Toegang to Tweakers artikels die vaak ook nog eens door Tweakers-leden gecorrigeerd moeten worden omdat er fouten in staan.

Sorry voor de negativiteit, maar dit vind ik dus not-done.

Edit: LOL, ik had niet goed gelezen. Blijkbaar krijg je niet zomaar een Tweakers-plus abonnement, er zijn er maar 10 in totaal die je dan kan WINNEN! Te belachelijk voor woorden.

[Reactie gewijzigd door THA_ErAsEr op 6 september 2021 08:53]

Waar heb je het over???? 8)7

Dit zijn kunstmatige glitches. Het is gamification van coding. Er zijn genoeg sites die dat doen. Bijvoorbeeld Hacker CTFs, TryHackme, etc. Of competative coding sites CodinGame, project Euler, etc. Op die sites krijg je ook allemaal geen geld.
Er zijn tienduizenden mensen die meedoen aan dat soort challenges, puur omdat ze het leuk vinden.
Zou jij ook geld willen zien om mensen te helpen op StackOverflow? Of dat je mensen geld moet betalen als ze jou daar helpen? Dan mis je IMHO het hele concept.
En ja, dit is een marketing stunt, een soort wervingscampagne. Dat staat er met "Advertorial" ook groot boven.

Als dit niets voor je is, doe je toch gewoon niet mee.

[Reactie gewijzigd door MeMoRy op 6 september 2021 10:29]

Dan mis je IMHO het hele concept.
Het concept is geven en nemen, onderdeel zijn van een specifieke in-crowd.

Beiden staan onder druk sinds tweakers onderdeel is van DPG; het zou dus sieren als wat guller met giften werd omgegaan al is het alleen maar om het jobperspectief interessant te maken. Een plusabbo kost DPG niets.
Ze geven je een leuke challenge met daarbij nog de mogelijkheid om te winnen. In dit geval kost het DPG alleen maar tijd om dit op te zetten omdat de wedstrijdomgeving ook geprogrammeerd wordt door DPG.

Als je het geen leuke challenge vind doe je niet mee, vind je het wel leuk? Dan veel succes!
Het gaat om look-alike-websites als ik het zo lees, lijkt mij meer een spel dan om echte bugs op de echte site op te sporen. Ik heb de "Accept the Challenge" knop nog niet ingedrukt, maar ik verwacht dat deze actie meer uit de recruitment hoek komt dan vanuit security.
Het is onduidelijk
Goed om te weten: deze challenges zijn gebaseerd op ‘echte’ glitches waar de IT-medewerkers van DPG Media IT tijdens hun dagelijkse werkzaamheden op stuiten, van klein tot groot.
Het is niet duidelijk of het opgeloste glitches zijn of bestaande niet opgeloste.
Zijn het niet opgeloste dan heeft @THA_ErAsEr gelijk dat het een goedkope manier is om ze te laten oplossen.
Als ze wel opgelost zijn dan kun je het anders zien en meer als een challange.
Echter ook dat kun je toch zo zien dat de oplossing die jij voor een glitch bedenkt een betere is dan men nu bedacht heeft en dan ben je dus weer terug naar de stelling dat het een goedkope manier is om problemen op te lossen.

Wat wel weer apart is, is dat het dus een soort interne dpg advertorial is waar tweakers dan weer onderdeel van is. Heeft tweakers dan een eigen IT afdeling of valt dit centraal onder de DPG it afdeling die voor de verschillende dpg merken werkt ?
- om opzettelijk door DPG Media IT gecreëerde glitches in de code van verschillende bekende platformen of websites te spotten en te herstellen.
Daar is weinig onduidelijk aan: een opzettelijk gemaakte glitch is in het echt geen glitch te noemen die men moet oplossen.
Blijft onduidelijk, het zijn gemaakte glitches die gebaseerd zijn op echte glitches.
Dan blijft het nog steeds zo dat jou oplossing kennisoverdracht is en bestaande DPG IT medewerkers oplossingen krijgen voor glitches en daarmee dus ook andere "betere" oplossing dan ze zelf bedacht hebben.
Het kan dus nog steeds een manier zijn om goedkoop aan oplossingen te komen.
De onduidelijkheid lijkt dan meer af te hangen van een eigen gebrek aan definitie wat werk is. Je kan anders alles waar je een relatie met werk in meent te kunnen zien wel onduidelijkheid over goedkoop werk gaan noemen.
Nou als je de eerste glitch bekijkt, wordt het snel duidelijk dat het een slecht opgezet spel is.
Een transform: rotate(180deg) die er niet hoort en een column-reverse dat column moet zijn..
Een typo heigh ipv height is het laatste puzzelstukje..
Ik heb inmiddels op de "Accept the Challenge" knop gedrukt en het is wel duidelijk dat dit gewoon een recruitment campagne is waar een aantal mensen hier heel veel meer achter zoeken dan dat het werkelijk is.
Het gaat niet om het oplossen van bugs in de bestaande websites van DPG Media. Het gaat om lookalike websites, waarin glitches gespot en opgelost moeten worden. Deze zijn wel gebaseerd op glitches waar de IT-medewerkers van DPG Media mee te maken hebben.
Je leest maar half: er zijn opzettelijk glitches in de code gezet en daarom is dit dus gewoon een verkapte 'prijsvraag' met het uiteindelijke doel om mensente werven. Oftewel: ze weten wat er fout is.

Mocht je andere glitches vinden dan de opzettelijke, dan is het natuurlijk een ander verhaal 8)7 .
Dan doe je niet mee? Misschien vinden anderen dit wel leuk en ze zijn duidelijk in wat het je kan opleveren als je wat vind, ik snap dus totaal niet waar deze zure reactie vandaan komt. Je hebt ook inhoud voor DPG gemaakt door dat commentaar te typen, ge je nu ook klagen dat dat je ook niks oplevert?
" en win een Tweakers abonnement."
Niet direct de incentive die ik zoek..
Plak content die gratis was achter een pay wall om de website te verbeteren.

Laat mensen jouw website verbeteren in ruil voor toegang tot de pay wall.
Nee, is een "leuke" manier om personeel te werven. Een stuk goedkoper dan recruitment.
of vraag naar gratis werk krachten?
Nee, dit is niet bugs oplossen in productie sites van DPG, maar het oplossen van bugs in recruitment sites van DPG die specifiek voor dit doel zijn gebouwd met die bugs er in. Dit is een wervingscampagne van DPG voor developers.

Wil je puzzelen op een mooie dag in september, een nieuwe baan bij DPG of kans maken op een Tweakers.net permium abo, dan doe je mee, anders laat je het liggen.

ps. Klagers die slecht scoren in begrijpend lezen vallen nu sowieso buiten de boot voor een nieuwe job bij DPG... ;-)
Dpg kan mischien plus artikeltje over maken.
Is de prijs niet een beetje matig? Normaliter na een dagje programmeren staat daar een beloning van enkele honderden euro's tegenover. Zeker in een vak waar het aanbod aan ontwikkelaars kleiner is als de vraag. Dit is geen stichting of een goed doel, maar een commercieel bedrijf.
Goed om te weten: deze challenges zijn gebaseerd op ‘echte’ glitches waar de IT-medewerkers van DPG Media IT tijdens hun dagelijkse werkzaamheden op stuiten, van klein tot groot.
Dus dit zijn dan dingen die al ontdekt zijn en al op de backlog staan. Dit geeft mij het idee dat er wat mankracht en kennis nodig is waar geen vergoeding tegenover staat.
Waarschijnlijk bugs die ooit al eens gefixt zijn. De prijs is wel een beetje matig inderdaad, maar als je het leuk vindt om na je werk nog wat te werken...
Als je ff kijkt, zie je dat het bewust "glitches" zijn zoals dat de pagina op zijn kop staat. Dit zijn dus geen echte bugs die je moet gaan fixen. Het is gewoon een spelletje zodat je een prijsje kan winnen.
De grootste glitch is dat je niet kan scrollen in de editor. 8)7
Dit, ik ben net aan het kijken, maar wil me al gaan beklagen. Dit is echt absurd.
De website lijkt gebruik te maken van vue en codemirror.
Dus even een scrollbar toevoegen met overflow-y werkt ook niet zomaar
In de app.js staat gewoon hardcoded
[scroll] function() {
return t.wrapper.scrollTop = t.wrapper.scrollLeft = 0
}
p.s. Intussen trekt de website bij mij 15% cpu en 90% gpu! Ventilator staat te blazen. Lekker efficient.

[Reactie gewijzigd door MeMoRy op 7 september 2021 06:52]

De volgende challenge is: Build the Featue, Bouw jij alle Features? Dan maak je kans op een echte BIG Pen!

(De code is van ons, alles wat je typt word gekeylogged en je hebt 0 (null) aanspraak op wat dan ook)

/endSarcasm

Leuk om te zien wat er allemaal bij DPG hoort, geen benul van dat Qmusic erbij hoorde.

Succes voor de Frontenders/Fullstackers onder ons :)
Het is toch gewoon een manier om nieuwe mensen te werven? Prima toch? Als je zin hebt kun je een beetje fröbelen. En als je geen zin hebt, maar wel een baan zoekt, dan ga je een kop koffie drinken :)
Too bad, there are still some glitches in the Qmusic website. Looks like everything is reversed.

Err nee, die klopt nu precies zoals correct design er uit ziet.

Principe 'who can fix it can build it' is een rare insteek, ik kan 99% fixen, maar 99% niet bouwen :P
Ja mijne zegt ook al too bad, maar het klopt toch echt haha
Al die zeikerds in de comments. Zie het als een uitdaging, wil je het niet doen, doe het dan niet :).
Beetje suf dat de oplossing in Javascript staat (achter de finish button). Wel grappig is dat in de omschrijving staat dat het gaat om dingen die ze in het echt hebben meegemaakt, en vervolgens is de eerste challenge: Nee, de hele website staat op zijn kop, hoe kon dit gebeuren???
Net zoiets als wat de Politie en de AIVD deed.

DPG heeft haar doelstelling bereikt, mensen praten er over.

Diegenen die de prijs te mager vinden, geen zin hebben, of geen puf na een dag hard werken doen niet mee. Diegenen die van puzzelen houden kunnen een aardigheidje winnen.

Wie weet zit er nog een potentiële toekomstige kracht bij die gespamd kan worden met een aanbod. Of een potentiële stagiair.
haal transform: rotate(180deg); bij .q-glitch__item

Lijkt opgelost, maar helaas.

"Too bad, there are still some glitches in the Qmusic website. Looks like everything is reversed."
Let even op de flex, reverse ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee