Advertorial

Door Tweakers Partners

Is de 100 inch grote Hisense Laser TV dé voetbal-tv?

23-06-2021 • 08:00

89

Hisense laat zich steeds meer zien in de Benelux, onder meer als sponsor van het Europees kampioenschap voetbal. Het merk valt echter ook op met toestellen zoals de 100L5F-B12 Laser TV. Het toestel, dat een projectiediagonaal van 100 inch heeft en 4k-beeld in Ultra HD-kwaliteit levert, brengt elke overtreding en ieder doelpunt haarscherp in beeld.

Onlangs werden tweakers in een artikel uitgedaagd om deel te nemen aan de Hisense EK-actie. Ze maakten kans op deelname door een foto te mailen van hun trouwe televisie-set-up die wel een upgrade kan gebruiken. Bij één gelukkige winnaar is Hisense samen met Tweakers de 100L5F-B12 Laser TV komen installeren, waarop deze tweaker een week lang het EK kon ervaren met een toestel dat in de winkel een adviesprijs heeft van 4999 euro. De set bestaat uit een laserbeamer (547×158×346 mm) en alr-scherm (2244×1257×31 mm). Hij heeft een projectiediagonaal van maar liefst 100 inch en biedt 4k Ultra-HD-beeldkwaliteit met een resolutie van 3840×2160. Doordat de laserbeamer op een kleine afstand van het projectiescherm staat - minder dan 30 centimeter- is hij eenvoudig te plaatsen en loopt niemand tijdens het beslissende doelpunt door de projectie heen, zoals bij de meeste andere beamers wel regelmatig gebeurt. De winnende tweaker bleef na afloop van de testperiode niet met lege handen achter, want Hisense heeft een 55U8QF-tv laten staan.

Hisense Laser TV

De Hisense Laser TV biedt ondersteuning voor HDR10, HLG, Dolby Atmos, Ultra HD-upscaling en de decoderingformaten H.264, HEVC (H.265), MPEG2, MPEG4, MVC, VC1 en VP9. De Laser TV heeft daarnaast 10 bit kleurdiepte, projecteert 2700 lumen, produceert tot 1,07 miljard kleuren en gebruikt MEMC-technologie voor het inschatten en compenseren van bewegingen, zodat snelle en bewegende beelden vloeiend worden weergegeven.

Dat zijn veel specificaties, maar het komt allemaal pas écht tot leven door presets voor verschillende soorten content te gebruiken. Zo is er de speciale sportmodus waarmee je met één druk op de knop sportbeelden nog levendiger en beter in beeld brengt. "De sportmodus verandert een aantal beeldinstellingen, zoals kleurinstellingen, helderheid en contrast”, zegt Bart Bressers van ATAG Benelux, dat in de Benelux de distributie van de Hisense-toestellen verzorgt. “We passen beeldverbeteraars toe, in dit geval Smooth Motion, om bewegende beelden scherper weer te geven. Een strak geschoten bal geeft soms wat 'vertekening' op het scherm, maar met Smooth Motion is daar geen sprake meer van."

De Laser TV van Hisense maakt ook gebruik van Pure Color, een techniek die zorgt voor levendige en natuurlijke kleuren zonder te veel verzadiging. "Om het heel simpel uit te leggen: als je naar iemands gezicht kijkt, zie je niet één kleur, maar allerlei kleurschakeringen. Hoe beter een toestel dat kan weergeven, hoe vloeiender de kleuren zijn. Daar zorgt Pure Color voor." Een ander belangrijk aspect is de resolutie. De laserbeamer kan 4k afbeelden door middel van lens shifting. "Beelden worden op basis van full hd getoond, maar door elke pixel een halve pixel diagonaal op te schuiven en vier keer achter elkaar te projecteren, creëren we dezelfde scherpte als bij native 4k."

Alle televisiefuncties

Hisense verwacht dat vooral film- en sportliefhebbers enthousiast worden van de Laser TV. "Je creëert hiermee immers een mooie bioscoopervaring voor thuis. En voor sportliefhebbers is er niets leuker dan naar bijvoorbeeld de Formule 1 of voetbal te kijken op een echt groot scherm." Naast film- en sportliefhebbers is er nog een andere doelgroep: zakelijke gebruikers. "In ieder kantoor hangt wel een scherm voor het delen van presentaties tijdens meetings. Als de groep waarvoor je presenteert wat groter wordt, is het ideaal om dit op een groter scherm te kunnen doen."

Een verschil met een digitale beamer is dat de Laser TV over alle bekende televisiefuncties beschikt, zoals een digitale tv-ontvanger, smartplatform en geluidssysteem. Heb je bijvoorbeeld een Ziggo-abonnement, dan kun je het Ziggo-aanbod ermee ontvangen. Het toestel bevat naast een kabelontvanger tevens een satelliet- en Digitenne-ontvanger. Met de smartfunctie kun je onder andere video on demand-diensten bekijken. Op het platform van Hisense zijn de diensten van YouTube, Netflix en Amazon Prime beschikbaar, evenals veel lokale content. In Nederland gaat het daarbij bijvoorbeeld om NPO Start, KIJK en Nlziet.

Daarnaast heeft de Laser TV een geïntegreerd geluidssysteem dat Dolby Atmos ondersteunt, voor een mooi ruimtelijk geluid. De belangrijkste eigenschap van de Laser TV is misschien wel de manier waarop Hisense ervoor zorgt dat een mooie beeldkwaliteit wordt gegarandeerd. "We leveren de Laser TV inclusief alr-scherm, iets wat veel andere aanbieders niet doen. Dat maakt de installatie van je set-up een stuk gemakkelijker, maar de belangrijkste reden is dat we een ultra short throw-beamer gebruiken die op dertig centimeter afstand van het scherm projecteert, in een schuine hoek. Daarvoor zou in principe ook een witte muur kunnen worden gebruikt, maar dan moet die muur wel heel vlak zijn. Onder zo'n schuine hoek zorgt elke oneffenheid in de muur voor schaduwlijnen en ook is de helderheid dan een stuk lager."

Ambient light projection-scherm

Het blijft echter wel projectietechnologie, tekent Bart aan. "Een laserbeamer projecteert door middel van een lichtbron, maar anders dan bijvoorbeeld een led-toestel heb je geen scherm met een backlight. Daarom gebruiken wij een speciaal ambient light projection-scherm zodat je weinig helderheid verliest. Zodra er licht op het scherm komt vanuit een andere richting dan de projector zelf, reflecteert het scherm dit weg. Dat is belangrijk, want bij beamers moet je toch altijd de ruimte verduisteren voor een goed beeld. Dankzij het scherm én het gegeven dat we gebruikmaken van een laserbeamer met een hogere lichtintensiteit dan een normale lamp, heb je een volwaardige vervanger van een televisietoestel die ook gewoon overdag te gebruiken is."

De installatie van de Laser TV kost misschien iets meer tijd dan die van een led- of lcd-toestel, maar is zeker niet lastiger, stelt Bart. Met de meegeleverde mal is het scherm binnen een mum van tijd aan de muur gemonteerd en het kalibreren van de laserbeamer kan zowel handmatig als automatisch, met een QR-code. "In het laatste geval moet je met de Laser TV wel op hetzelfde netwerk zitten als met je telefoon. Maar vervolgens scan je de code en stel je eenmalig de laserbeamer in, zodat het beeld precies in de omlijning van je scherm past."

Ook voor gamen?

De beeldkwaliteit is indrukwekkend en zeker met het grote beeldformaat is de Laser TV geschikt voor de casual gamer. Hardcore gamers zullen echter eerder kiezen voor een andere oplossing, en dat heeft vooral te maken met inputlag. Ook hebben nieuwe spelconsoles, zoals de laatste Xbox- en Playstation-generaties, de mogelijkheid om te gamen met 4k-beelden en 120fps.

Het Hisense-toestel ondersteunt alleen 4k en 60fps, omdat het een HDMI 2.0-aansluiting heeft en dus geenn HDMI 2.1. "De inputlag is voor films en sport minder belangrijk, wat het voornaamste focusgebied is geweest bij de ontwikkeling van dit toestel. Wel hebben we een game-mode als preset, die een aantal van de eerder genoemde beeldverbeteraars uitzet. Deze zorgen weliswaar voor scherpere beelden, maar ook voor een grotere inputlag." Mocht je na een EK-wedstrijd helemaal in de stemming zijn om een potje FIFA21 op je console te spelen (om de prestaties van Oranje na te spelen of te verbeteren), dan leent de Hisense 100L5F-B12 Laser TV zich daar dus ook prima voor.

Marktontwikkeling

Grote sporttoernooien zijn voor makers van televisietoestellen altijd belangrijk omdat ze een sales-impuls betekenen. Behalve de 100 inch grote Laser TV lanceert Hisense deze maand ook nog een 120-inchvariant. Van de 80-inchversie is juist afscheid genomen, vertelt Bart. "We zien dat de markt aan het veranderen is, met steeds meer QLED- en lcd-schermen in grotere beeldformaten." Ook zal Hisense begin volgend jaar nog een Laser TV introduceren met een driedubbele laser. "Het verschil met de enkelvoudige lasertechniek in de huidige toestellen is dat een driedubbele laser een nog betere beeldkwaliteit geeft, doordat elke laser een eigen rgb-kleur voor zijn rekening neemt."

Meer weten over de Laser TV van Hisense? Kijk ook op de campagnepagina voor het EK.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar een advertorial en tot stand gekomen dankzij Hisense en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen.

Reacties (89)

89
84
30
5
0
46
Wijzig sortering
Ik vind het een beetje misleidend dit een TV te noemen. Dit is toch gewoon een short throw laser projector met bijpassend scherm?
wat is de definitie van een tv dan?

Het is een beamer met een tv functie ( tele visie/beelden over ver)

Maar inderdaad als je het zo koopt..en je vindt in eens ook nog een beamer in de doos..schrik je wel ;)

[Reactie gewijzigd door darkness_nightf op 23 juli 2024 16:52]

Definitie TV:
Televisie of tv is een telecommunicatiesysteem voor het verzenden en ontvangen van bewegende beelden en geluid. Het ontvangstapparaat heet ook televisie of tv, of voluit televisietoestel. bron:wikipedia

Als ik deze denkwijze volg moet ik dan mijn desktop PC met dvb-c kaart ook TV noemen?

Zoals je zelf aangeeft: de benaming "beamer met tv funktie" vind ik veel beter passen.
mee eens hoor.

Maar als jij tv op je pc kijkt..is het voor mij ook een tv. Ik ben daar flexibel in

Voor reclame klinkt laser tv natuurlijk te gek. Denk dat een beamer al veel mensen afschrikt. Nu gaan ze misschien eerst kijken, want het wordt tv genoemd..
en daarna meteen afgekeurd aangezien het totaal niet de eigenschappen heeft van een goede TV. Begrijp me goed. dit zijn absoluut vette stukjes techniek, maar een beamer vergelijken met iets als OLED is natuurlijk Appels met fietsen vergelijken
Ja mag hem afkeuren hoor.
Zullen best mensen zijn die hem goedkeuren.
Tsja dat zal, maar met een installatiewerk als dit vraag ik me dat oprecht af.

LTT was laatst ook al bezig met dit soort apparaten en man wat een werk. Dit is niet set en forget. Je hebt een enorme ruimte nodig wil je dit goed kunnen inzetten, maar ook een manier om de boel goed vast te zetten.

Ik heb ook met die actie meegedaan, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik bij nader inzien blij ben dat ik niet heb gewonnen.
ja ik moet er zelf ook niet aan denken. Maar gezien ik mensen zie waar de tv groter is dan de huis kamer, zal ook hier vraag naar zijn.
Size matters. ( en dan maar klagen waar je de kabels laat aan het plafond)
Ja maar de grootte van het apparaat zelf is opzich het issue niet. Het feit dat er nog een projector bijkomt en dat die op een goede positie vastgezet moet worden is een ander verhaal.
De laser tv heeft echter geen kabels aan het plafond, maar staat 30cm van het scherm op het kastje.

Als je het over “standaard” beamers hebt snap ik wat je bedoeld.
Ja had ik gelezen., Maar dan stat hij wel een stuk de kamer in. Weet niet of dat praktisch is.
(denk ik even aan onze woonkamer)
Ja en nee, ik denk dat er een zekere geïntegreerdheid bij hoort, het moet als één geheel verkocht worden en werken, en dat geld voor jouw desktop PC met DVB-C kaart niet.

Hoewel je hier twee losse delen hebt, een projectie scherm en een projector, wordt het wel als één geheel verkocht en werkt het als één geheel: je kan er out-of-the-box precies hetzelfde mee als met elke andere TV.

En als je vind dat het geen TV is omdat het uit twee losse onderdelen bestaat, dan zouden die ultra platte OLED TV's met apart scherm en elektronica kastje ook geen TV zijn...
Het gaat ons er meer om dat de gebruikte techniek gewoon heel anders is. Reflectie van licht door projectie is wat anders dan het direct uitsturen van licht dmv ledjes of een backlight met filter.
En CRT dan? Of ouderwetse projector TV's waar de projector achter het scherm zit? Dat zijn dan volgens jouw definitie ook geen TV's?

De gebruikte techniek doet er niet toe, de vraag is: wat is het doel van het apparaat?

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 23 juli 2024 16:52]

in beide gevallen gaat het dan niet om reflectie van licht, maar om het gekleurd doorlaten van licht. In principe kijk je in beide gevallen nog steeds direct in de lichtbron. Bij project is de lichtbron aan dezelfde kant van het scherm (tenzij je in bijzondere omstandigheden een doorlaatscherm gebruikt (op podia nog wel eens gebruikelijk)).
Ik had heel vroeger ook een projectie-televisie waarin het beeld door een interne beamer via een spiegel van binnen op een scherm geprojecteerd werd. Dat is ook gewoon een televisie en valt buiten jouw omschrijving. Om nog te zwijgen over CRT's.
De gebruikte beeldtechniek is niet leidend voor het product "televisie" natuurlijk. Het gaat eigenlijk om het geheel met een ingebouwde tuner waarmee je televisiebeelden kan bekijken.
Als je 'beamer' zegt, dan denken de meesten dat je geen tv-zenders op kan kijken. Vooral mensen die op kantoor werken, zullen bijv. denken dat je alleen je laptop erop aan kan sluiten voor presentaties.

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 23 juli 2024 16:52]

Chek ook even mij reactie hierboven. In beide gevallen kijk je naar de lichtbron. Het beeld vlak zit tussen jou en de lichtbron in. Met projectie zoals hier kijk je naar de reflectie.

Dit is dus eerder een projector met tuner dan een TV in de bekende zin van het woord.
Hoe dat licht de kamer in komt heeft niets te maken met waar 'televisie' voor staat.
Definitie TV:
Televisie of tv is een telecommunicatiesysteem voor het verzenden en ontvangen van bewegende beelden en geluid. Het ontvangstapparaat heet ook televisie of tv, of voluit televisietoestel. bron:wikipedia
Tele = ver en visie = kijken, dus Televisie staat voor 'ver kijken'.
Volgens van Dale:
te·le·vi·sie·toe·stel (het; o; meervoud: televisietoestellen)
apparaat voor ontvangst van televisie

Deze TV heeft gewoon een digitale kabel ontvanger, alsook meerdere HDMI inputs, een Smart OS met diverse streaming apps, ingebouwde speakers, en afstandsbediening om het geheel mee te bedienen. Aan de definitie van de van Dale voldoet die sowieso, maar ook aan de definitie die de meeste mensen er op na zullen houden. Ik denk als je de meeste mensen zou vragen, dat ze ook zullen zeggen dat het een TV is, je kan er immers precies hetzelfde mee als met elke andere TV, zonder allemaal extra voorzieningen te moeten treffen of extra onderdelen te moeten kopen (zoals bij een beamer wel nodig is).

Eigenlijk moet je jezelf gewoon de vraag stellen: wat is de primaire doel van het apparaat, en kan je dat er ook mee zoals die geleverd word?

Maar waarom zou dit volgens jou geen TV zijn?

Overigens snap ik de keuze voor VIDAA U 4.0 totaal niet op een TV in deze prijsklasse, waar HiSense eerder Android gebruikte voor hun high-end TV's, en aangekondigd hadden om over te stappen naar Roku, leveren ze deze uit met hun eigen (low-end) OS...

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 23 juli 2024 16:52]

Ik begrijp de definitie van "TV" wel, maar ik denk ook dat door deze benaming te gebruiken er mensen zullen zijn die met andere verwachtingen de winkel in stappen.
Ik denk juist van niet, kijk een 5 jaar geleden eens wat voor type TV's er allemaal in de winkel lagen (hoewel niet allemaal in Nederland verkrijgbaar):
  • LCD klassiek.
  • LCD met edge LED backlight.
  • LCD met FALD (LED).
  • Plasma.
  • OLED.
  • Laser projectie (van de achterkant).
  • En misschien dat je het en der nog een CRT of Trinitron tegen kwam.
Allemaal met hun eigen sterktes en zwaktes. En je gaat juist naar de winkel om de TV's te beoordelen, en te kijken met welke zwaktes je kan leven. Deze TV zal niet voor iedereen zijn, maar dat ouderwetse laser projectie ook niet, en plasma/OLED/LCD ook niet.

Waarom is een LCD TV een TV, en LCD monitor een monitor? Met een monitor kan je geen TV kijken, met een LCD TV wel. Diezelfde regel geldt hier ook, met een beamer kan je geen TV kijken zonder extra hardware, met deze projectie TV kan dat wel, het is dus een TV.

Overigens ben ik het er mee eens dat "Projector TV" een betere benaming was geweest dan Laser TV...

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 23 juli 2024 16:52]

Kijk gewoon even in de Pricewatch, daar zijn TVs en Beamers toch echt twee verschillende categorieen. Vraag is natuurlijk waar deze onder zou vallen. Strict genomen zou ik zeggen 'beamer', maar het is een twijfelgeval door het bijbehorende scherm.
Er is ook een categorie monitoren, waarom staan de LCD TV's daar niet in? |:(
Idd het is gewoon een beamer met scherm. Verschil is dat deze beamer geen "domme"beamer is maar een slimme in de zin dat je er een coax kabel in kan pluggen en er een smart tv deel in zit.

Maar ja het klinkt natuurlijk leuker om het als tv te verkopen.

Vraag me trouwens af de tv stond vrij laag op de grond. Genoeg mensen die tv hoog willen hebben. Moet de beamer dan ook omhoog of blijft deze op de grond staan. Voor sommige mensen is een uitstekende beamer ook iets dat ze niet willen.
Een normale TV bevat geen laser. Het is ook niet zomaar een marketing term want de laser waarschuwingssticker zit er ook op.

De laserprojector staat net voor de TV en daarmee is dit een Ultra Short Throw opstelling.
Het misleidende punt voor mij is niet het woord laser maar de benaming TV
Een TV is een beeldscherm waar je TV uitzendingen op kunt kijken, de gebruikte techniek voor het beeldscherm heeft volgens mij weinig met de definitie te maken.
Ja en nee. Vroeger (jaren 80-90) had je op school van die overhead projectoren waar de docent sheetjes op legde zodat die voor iedereen zichtbaar werden. Die oude projectoren werden vervangen door beamers die bedoeld waren om presentaties etc te geven. Langzaam gingen de beamers naar de huiskamers cq thuisbioscopen.

Nu ken ik de UST beamers wel die als TV gebruikt kunnen worden maar HiSense is een beetje uniek in deze omdat ze ook het projectorscherm erbij doen.

Dus dit kwalificeert zich wel als TV.
Ik vind je reactie een vrij lang verhaal waarin je helemaal niet ingaat op wat JorisVanHoute zegt.

Ik vind namelijk gewoon dat hij gelijk heeft, de definitie TV omschrijft helemaal geen technologie. dus of het nu een laser is, een lamp of een LED waarmee ik de beelden toon maakt helemaal niks uit.
is een oude beeldbuis televisie dan niet precies hetzelfde en dat was toch waar de televisie mee begonnen is ? daar zit de bron toch ook kort achter het scherm? lijkt me hier om eenzelfde idee te gaan.

Dit lijkt misschien nog wel meer op een televisie dan de LCD schermen

oftewel definitie......
Als je de projector achter het scherm zet en er een kast omheen bouwt heb je een ouderwetse projectietelevisie die vooral in de USA populair is/was. :-) Dus ja, de combinatie van componenten is inderdaad gewoon een televisie.
Sowieso geen optie. HiSense is Chinees.
Inderdaad, Hisense zelf noemt het ook tv-vervanger.

Het doet mij denken aan de oude rear-projection tv's in arcade hallen:

http://www.ukvac.com/forum/uploads/2675/IMG_4284a.jpg

[Reactie gewijzigd door S0epkip op 23 juli 2024 16:52]

voor zij die het zich afvroegen, de inputlag is 16.5ms in game modus.

https://www.projectorrevi...-with-screen-performance/

[Reactie gewijzigd door Sjoepap op 23 juli 2024 16:52]

Ik denk dat degene die deze advertentie geschreven heeft nog nooit gehoord heeft van Betteridge’’s law of headlines

Elke headline die eindigt met een vraagteken kan beantwoord worden met ‘nee’.
A headline with a question mark at the end means, in the vast majority of cases, that the story is tendentious or over-sold.
*Insert burn emoji*

Dit waren de twee vragen:
Is de 100 inch grote Hisense Laser TV dé voetbal-tv?
Ook voor gamen?
De tweede vraag wordt IMO al beantwoord in deze post: url=https://tweakers.net/plan/3164/is-de-100-inch-grote-hisense-laser-tv-de-voetbal-tv.html?showReaction=16230986#r_16230986 "input lag van 16.5 ms in game modus."
Ik lees helaas nergens het 'negatieve' over zwartwaarden. Hoe zwart is het zwart van deze 'TV'? Met een reguliere beamer is het natuurlijk om te huilen, en dat is logisch. Is deze HiSense daar beter in door het type scherm?
Wat had je verwacht? Dit is een advertentie, geen nieuwsbericht, dus over negatieve punten zullen ze doen alsof hun neus bloedt.

[Reactie gewijzigd door ShaiNe op 23 juli 2024 16:52]

Op Tweakers kan een adverteerder deze vragen wel verwachten, verbruik, zwartwaarden, lag etc..
Leuk he, strooien met termen?

Maar nee dit is geen 'nepnieuws' zoals jij het noemt, het wordt namelijk echt heel duidelijk gemaakt dat dit geen nieuws is maar een advertentie. Nergens wordt geclaimd dat dat het niet is, dus laat de leuke internet termen even achterwege.
In een advertentie zetten 'beter dan een kutbeamer van ali' is denk ik wel een teken dat jij niet in de marketing werkt, anderen zwart maken is niet echt de strategie als je wilt dat je merk serieus genomen wordt. Leuk voor een bouwvakker 'hans maakt er echt een puinzooi van', niet zo leuk voor zo'n gigantisch merk :)
Jaap, dit is natuurlijk compleet off-topic, maar ik wil er toch graag op in gaan.

Het moment dat je op internet een statement neerzet (feitelijk) en het is incorrect, zullen veel mensen dat in eerste instantie niet door hebben en aannemen als waarheid, veel mensen komen hier ook om hun kennis te verbreden. Uiteindelijk is er altijd wel iemand die (diepere) kennis van het onderwerp heeft en zal een incorrect feit verbeteren en uitleggen waarom dat zo is, zodat iedereen er van kan leren.

Nu kun je zelf in ieder geval twee dingen doen als je verbeterd wordt, of je accepteert je ongelijk en leert er zelf van, of je bent op je tenen getrapt en het ligt natuurlijk aan iedereen behalve jezelf.

Er is niets bijdehand aan @parse zijn bericht en het voorkomt dat mensen een verkeerde definitie van "nepnieuws" gaan hanteren. Ik zie alleen maar voordelen, als je er niet tegen kunt dat mensen je verbeteren is dat een karakter eigenschap waar je zelf aan kunt werken en om kunt draaien in jouw eigen voordeel, dan wordt iedereen er beter van.

[Reactie gewijzigd door drocona op 23 juli 2024 16:52]

Mee eens, maar dat kan ook op een meer volwassen manier, VIND IK.
De tekst "Leuk he, strooien met termen?" is wel degelijk bijdehand doen...
Heeft hij ongelijk dan?
Nee, maar het kan allemaal ook wat vriendelijker.
Anoniem: 499527 @Icedustbin223 juni 2021 09:46
Dan heb je nog nooit een goede projector gezien.
Natuurlijk zal het niet in de buurt komen van OLED, maar "om te huilen"..? Nee.
Zeker zijn er goede beamers. Maar het gros projecteert nog op wit (scherm of muur) en dus is je zwart 'grijs', hoe goed je beamer ook is.
Vandaar mijn originele vraag - is er iets wat dit scherm uniek maakt waardoor zwart beter zwart is dan een standaard projectie-scherm.

Er wordt gesproken over invalshoeken waardoor licht van 'buitenaf' beter afgeschermd wordt, dat zal ook helpen, maar is dat alles / het enige?

Helaas lijken dat soort vragen alleen te mogen op een nieuws-artikel, en niet op een advertentie...

[Reactie gewijzigd door Icedustbin2 op 23 juli 2024 16:52]

Gelukkig niet al te veel zwart bij voetbal. VOor de rest valt het wel mee, is natuurlijk niet geschikt als je veel films/series kijkt smiddags met volop zon die overal binnenkomt maar voor al de rest zullen de meeste amper verschil merken met LCD TV.
Kun je vertellen als het een gezoem weer geeft?
Vaak heb je dat beamers een hoog frequente toon laten horen, zwaar irritant.
Neen, er is een ventilator in (natuurlijk is met lamp en die dingen worden warm) maar die hangt op een meter of 3 achter mij en hoog aan het plafond dus het moet wel heeel stil zijn in een scene wil je die kunnen horen. Ik heb me daar nooit aangestoord.
Het is vooral een probleem bij short trow projectors.

Gebruik jij je beamer als TV?
Momenteel euro 2020 aan het kijken ;-)

Echter voor nieuws ed heb ik een "kleine" 49" samsung LCD staan aan de zijkant.
Als je even het filmpje bekijkt, dan krijg je daar toch al een aardig goed beeld van?
in ieder geval veel duidelijker dan dat ze iets in de tekst zouden proberen te omschrijven.

in het filmpje zie ik dat het projectiescherm zelf (wat dus gelijk is aan de zwartwaarde) toch behoorlijk donkergrijs is bij het daglicht in de kamer… vergelijkbaar met de grijstint van de gordijnen erachter, en in ieder geval véél donkerder dan de witte muur ernaast.
Als je een “gewoon” wit projectiescherm (of witte muur) zou gebruiken, dan is de zwartwaarde dus gelijk aan dat witte gewone scherm of die witte muur… oftewel compleet waardeloos.
Dit scherm doet het dan wel aanzienlijk beter met dat donkergrijs.

Ik zie het natuurlijk wel in een refentiekader met andere beamers hè, niet gaan vergelijken met een oled in een helder verlichte kamer uiteraard.

[Reactie gewijzigd door BrainCrash op 23 juli 2024 16:52]

Tjaaah, wat moet je hier als thuisgebruiker nou van vinden.

Leuke TV maar eerder voor het MKB en beurzen. Ik denk dat er weinig mensen voor warm lopen om zo'n constructie met scherm en beamer op te tuigen in de huiskamer. Tevens ben ik wel geïnteresseerd wat dit nou verbruikt.
Daar heb je mij nu ook nieuwsgierig naar gemaakt. :) Ik heb even gezocht. Deze televisie verbruikt 360 kWh, volgens de Bol.com pagina. Dat is ruim twee keer zoveel als de 150 kWh die een willekeurige 55 inch 4K OLED TV gebruikt die ik heb gevonden (OLED55BX6LB ter referentie). Ik heb wel echt geen verstand van televisies dus misschien dat dit appels en peren zijn.

EDIT: van de Pricewatch in plaats van Bol.com: Hisense 100L5F-B12 gebruikt 360 kWh, de LG OLED55BX6LB 108 kWh.

[Reactie gewijzigd door Anoeshka op 23 juli 2024 16:52]

Ik denk dat je Wh bedoelt ipv kWh, anders zou je na een uur of 8 tv kijken al het gemiddelde jaargebruik van een gezien verbruiken ;)
Op die milieustikkers met de zuinigheid (A+++, A++,. A++, A, B, C, D, E) wordt het gemiddelde verbruik per jaar gegeven in kWh.

Dan staat bv. bij een wasmachine iets als 120 kWh / annum
en ook daar heb je niks aan zonder de gebruikscondities te weten, ténzij je het alleen gebruikt om twee apparaten uit dezelfde categorie met elkaar te vergelijken (relatief dus),

bij een TV wil ik gewoon weten wat het opgenomen vermogen is, uitgedrukt in Watt, dus.

Aan getallen over hoeveel kWh/jaar ie gebruikt heb je niks zonder ook erbij te weten hoeveel uur per jaar die TV dan aanstaat, en dan moet je ook nog eens zelf terug gaan rekenen.
Als je die kWh/jaar getallen op de energielabels gaat vergelijken moet je ten eerste zorgen dat je in dezelfde productcategorie vergelijkt (bij een wasmachine hanteren ze gegarandeerd andere gebruiksuren dan bij een TV), en je moet zeker weten dat je vergelijkt tussen dezelfde generatie-versies van de labels… misschien rekent de vorige generatie labels wel met andere gebruikstijden….

kortom, gewoon verbruik in Watt (desnoods gemiddeld/min/max om helderheidsafwijkingen mee te nemen), om het absolute verbruik te weten.
https://hisense.nl/televi...serTV&utm_campaign=button

link staat in het artikel.
Energieverbruik in gebruik 360 W
Energieverbruik in stand-by 0,5 W

360 watt is niet mis maar vergelijkbaar met andere laser beamers en normale 4k beamers.
De milieusticker is precies daarom: Om 2 apparaten met elkaar te kunnen vergelijken. Het idee is immers dat men een zuinige koelkast/tv/whatever koopt.
Als je bedenkt dat je voor het dubbele verbruik bijna het viervoudige aan oppervlak hebt valt het nog wel mee toch?
HiSense gaat een grote speler worden op de Europese elektronica markt. Dit jaar ook uitgezocht wat (een van de) beste opties zijn qua prijs/kwaliteit van airco's. Aan de hand daarvan heb ik mijn nieuwbouwhuis laten volhangen met HiSense airco's.
De SCOP en SEER waarden van deze airco's doen iets onder voor een Mitsubishi en andere grotere merken maar kosten een fractie van de prijs. (Lees makkelijk 30% goedkoper)

Het kan zomaar zijn dat dit de nieuwe Samsung gaat worden.
Ze moeten de apps nog wel even goed vertalen, maar verder prima tot nu toe (2 maand in gebruik)
Diezelfde ervaring heb ik ook. De app werkt goed naar heeft een slechte vertaling. Inmiddels heb ik de 5 AC's al bijna 4 maanden en heb 2x een airco (verschillende) opnieuw moeten koppelen met de app. Buiten dat geen klachten.
poeh 5000 euro.
Ik zou toch liever een 77 inch oled kopen voor 3000 euro
Leg er €500 bij en koop een 83" LG OLED C1 (op basis van goedkoopste vermelding in de PW en de €500 cash back van LG).
Plaatst deze op je meubel met de zichtzijde op zo'n 60-65 cm afstand van de muur. Nu heb je vanaf je bank dezelfde kijkervaring (grootte v/h scherm) als een 100" scherm aan je muur.

En dan heb ik hjet nog niet over een oneindig contrast, betere kleuren, goed HDR en een prima 120Hz gaming ervaring. Kortom, een significant betere beeldkwaliteit (ook overdag).

Dit is berekend aan de hand van mijn huidige kijk situatie met een 100" projectie scherm aan de muur en een 65' OLED op een verplaatsbare trolley wat verder van mijn muur.

[Reactie gewijzigd door WackyWindsurfer op 23 juli 2024 16:52]

100 inch is een beetje te groot voor mij, maar over de kleinere tv’s van Hisense lees je ook veel goede verhalen.
Ben bang dat dit ook weer een DLP projector is met één kleurenwiel. Dus rainbow effect
Leuk zo`n verkapte projector/beamer. Maar heel eerlijk de 100 en 120 inch wat moet je er thuis mee..
Wat is het volgende een hele huiskamermuur?
Eerder iets voor beurzen, of wellicht in kroegen als er zoals nu een EK of WK voetbal is.
Want de normale beamer met scherm waren altijd ruk om naar te kijken in de kroeg.
Die huiskamermuur gaat er zeker komen en dat duurt geen 10 jaar meer. 'vroeger' (nog geen 5 jaar geleden) was 40 Inch enorm, nu is 65 inch de standaard. Ik verwacht over maximaal 5 jaar de eerste consumenten-versies van 'wandvullende' tv's. Grootste uitdaging wordt dan: hoe groot is je muur en hoe vul je die praktisch met beeldscherm, zonder dat er allerlei kasten enzo voor staan?
De norm of eerder gedwongen door je strot geduwd? Heb nu gedwongen een 40 inch staan ,simpelweg omdat de kleinere toestellen vrijwel geen 4k enz ondersteunen.
Zelfde gebeurd met de mobiele telefoons. De meeste mensen die ik ken hebben het liefst een telefoon tot max 6 inch. Simpelweg omdat alles dat groter is lastig mee te sleuren is in jas broekzak enz.
En wat doen de Samsungs van deze wereld die zetten voornamelijk alleen nog maar 6,5 inch of groter op de markt.
4K op kleinere schermen is ook compleet zinloos, tenzij je er met je neus bovenop zit. Gelukkig hoef je die ook niet in je broekzak mee te dragen...
Woonkamers worden nu al steeds kariger. Ik ken genoeg mensen die al geen boekenkast meer in hun woonkamer hebben staan... Dus er komt vanzelf ruimte voor groter en groter beeld.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.