Door Tweakers Partners

Smartlaptops.nl naar Nederland - Maak kans op een ASUS-gaminglaptop van 999 euro

24-06-2021 • 08:00

483 Linkedin

Smartlaptops.nl, een nieuwe webshop van het Belgische bedrijf SHS Computer, komt naar Nederland. Met een bijzonder concept - waarbij volledig nieuwe ASUS-laptops worden aangeboden als 're-newed' - willen de Belgen de Nederlandse markt bestormen. Om dat heugelijke feit te vieren, maken communityleden kans op een ASUS ROG Strix-gaminglaptop ter waarde van 999 euro!

Als Nederlanders aan één ding een hekel hebben, is het wel om ergens te veel voor te betalen. Dat verklaart direct het onverminderde succes van Tweakers’ Pricewatch. Nieuwe elektronica aanschaffen is nu eenmaal een dure aangelegenheid en waarom zou je voor een nieuwe televisie of laptop tientallen of zelfs honderden euro’s meer betalen als exact hetzelfde apparaat elders goedkoper wordt aangeboden? SHS Computer begrijpt dit en lanceert met Smartlaptops.nl een website die er serieus rekening mee houdt door ASUS-laptops aan te bieden die tot wel 30 of zelfs 40 procent goedkoper zijn dan de huidige marktprijs.

Korting in de webshop Smartlaptops.nl

Om te vieren dat Smartlaptops.nl naar Nederland komt, is speciaal voor de Tweakers-community een korting in het leven geroepen waar je gebruik van kunt maken in de Smartlaptops.nl-webshop. Je krijgt 5 procent korting op alle artikelen in de website door de code 'TWEAKERS5%OFF' te gebruiken. De kortingscode is geldig t/m 24 juli 2021.

15000 units per jaar

SHS Computer SPRL, opgericht in 1997, is gevestigd in de regio Luik en gespecialiseerd in de assemblage, marketing en aftersales-service van pc's, notebooks en servers. Het bedrijf heeft de grootste voorraad van België direct in de winkel beschikbaar, van ​​desktop-pc's, laptops en reserveonderdelen tot computercomponenten en smartphones. Het bedrijf verkoopt zo'n 15.000 producten per jaar.

Volledig nieuwe ASUS-laptops met veel korting

Via het concept Smartlaptops.nl hopen de Belgen de Nederlandse markt te verleiden door nieuwe ASUS -laptops zonder handleiding en aanverwante zaken aan te bieden.

ASUS is een grote en betrouwbare speler op de elektronicamarkt. De Taiwanese multinational produceert desktopcomputers, laptops, netbooks, mobiele telefoons, netwerkapparatuur, monitoren, wifi-routers, projectoren, moederborden, grafische kaarten, optische opslag, multimediaproducten, randapparatuur, wearables, servers, werkstations en tablet-pc's. Het bedrijf biedt apparatuur voor iedere beurs. Het laptopsegment alleen al telt 21 verschillende labels/series, waarbij de ZenBook in het zakelijke segment hoge ogen gooit en bij gamers de ROG-serie met zijn hoge specificaties wereldwijd bekendheid geniet.

De ASUS-laptops in het aanbod van Smartlaptops.nl zijn afkomstig uit batches die zijn onderworpen aan her-certificering door ASUS zelf. Het gaat om volledig geteste hardware en componenten die na het testen direct opnieuw zijn verpakt door de fabrikant. Je moet daarbij bijvoorbeeld denken aan een partij waarvan de verpakking tijdens het vervoer is beschadigd. Het kan ook om een voorraad nieuwe laptops gaan die zijn vrijgegeven voor omruiling of reparatie door ASUS omdat het om een model gaat dat niet langer onder de garantie valt. Daarnaast kan er sprake zijn van restantvoorraad of een model of type laptop dat aan het einde van zijn productieperiode is beland. In alle gevallen betreft het hardware die uitgebreid getest is, in orde is bevonden en voldoet aan de her-certificering.

Hoewel de laptops afkomstig zijn van een Belgisch bedrijf, zijn ze gewoon uitgerust met Qwerty US-toetsenborden. Service staat bij SHS hoog in het vaandel: al het materiaal wordt twee keer gecontroleerd en op alle laptops uit het ASUS Renew-assortiment krijgen klanten twee jaar garantie.

Kijken we naar het huidige aanbod, dan lijkt er voor iedere beurs een laptop aanwezig: van de goedkoopste aangeboden laptop van 169 euro – de 14 inch grote ASUS X402YA-GA032TS met een zevende generatie AMD E2 Series-processor, 4GB RAM, 64GB opslag en Windows 10S - tot de allerduurste ASUS ROG Zephyrus, waarmee je voor 1899 euro een 17,3 inch grote full hd-laptop in huis haalt die op Windows 10 draait en een i7-processor, 32GB werkgeheugen, een 1TB grote ssd en een RTX2080 NVMe-videokaart aan boord heeft. Ter vergelijking: een nagenoeg zelfde ASUS ROG Zephyrus kost bij andere retailers bijvoorbeeld 2399 euro, met 'slechts' 16GB werkgeheugen.

Win deze gave ASUS ROG Strix-gaminglaptop!

Om de introductie van Smartlaptops.nl op heuglijke wijze te vieren, stelt het bedrijf speciaal voor Tweakers een fraaie prijs ter beschikking: de ASUS ROG Strix G712LV-EV081T. Het betreft een 17,3 inch grote clamshell-laptop met een beeldscherm met 1920x1080 pixels, een (tiende generatie) Intel Core i7-(i7-10750H) 2,6GHz-processor en een onboard Nvidia GeForce RTX 2060-videokaart. Daarnaast vind je 16GB DDR4-Sdram intern geheugen en een 1000GB grote ssd aan boord. Deze ROG Strix-laptop is momenteel voor 999 euro te koop op de webshop, maar kan dus van jou zijn!

Wil je kans maken op de ASUS ROG Strix-gaminglaptop?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Laat ook vooral in de comments onder dit artikel weten waarom jij graag kans wil maken op deze laptop en van welke features en technische details jij het spontaan warm krijgt. Welke specs spreken jou aan in deze laptop en waarom?

Meer weten over Smartlaptops.nl? Check dan hier hun Facebook-pagina en Instagram.

Algemene voorwaarden acties

 • Je Tweakers-account moet vanaf 23 juni 2021 actief zijn.
 • Meedoen kan tot en met 1 juli 2021, alleen via de poll. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • Winnaar krijgt uiterlijk 2 juli 2021 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaar wordt at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Prijs is niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
 • Medewerkers van Tweakers en SHS Computer zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net worden ingediend.

*edit - 24 juni (12:09 uur): titel aangepast.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij SHS computer en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (483)

Wijzig sortering
Ik was benieuwd hoe het met garantie zou zitten. Dat staat op hun website:
Op laptops uit het ASUS Renew assortiment krijgt u van ons 2 jaar garantie. (https://smartlaptops.nl/nl/content/6-wat-is-asus-renew)

Wel benieuwd of Asus ook aanvullende garantie biedt, bijv. met service op locatie, en of dit ook mogelijk is op deze apparaten.

[Reactie gewijzigd door The__Virus op 24 juni 2021 08:04]

Het staat ook in het artikel.

Wel een interessant concept verder. Iets oudere hardware maar nog steeds zeer capabel, met goede garantie voor een goede prijs. En je voorkomt dat goed spul weggegooid wordt. Het heeft wat weg van de "tweedekans" van Coolblue. Een optie die ik ook graag gebruik.
Er staat wel meer in het artikel waar ik toch vragen bij stel:

Met een bijzonder concept - waarbij volledig nieuwe ASUS-laptops worden aangeboden als 're-newed' - willen de Belgen de Nederlandse markt bestormen.

Hoe is dit een bijzonder concept? Het gaat gewoon om refurbished/Tweedekansjes. Dat is helemaal geen nieuw concept. Het zijn ook geen "nieuwe laptops" als ik verderop in het artikel lees dat het gaat om her-gecertificeerde apparaten. Dat zou namelijk niet nodig zijn als het gaat om écht nieuwe laptops.

*Overigens niks tegen refurbished/Tweedekans producten hier, maar wel op de manier waarop het hier wordt omschreven.
Tweedekans of refurbished veronderstelt dat er al een eindgebruiker met z'n tengels aan heeft gezeten. Dat lijkt hier niet het geval te zijn:
https://smartlaptops.nl/nl/content/6-wat-is-asus-renew

Deze laptops kunnen afkomstig zijn van :
o een partij waarvan de verpakking tijdens het vervoer is beschadigd.
o een voorraad van nieuwe laptops die zijn vrijgegeven voor omruiling of reparatie door ASUS omdat het model niet langer onder de garantie valt en/of er te veel voorraad is om de resterende garantieperiode te dekken.
o het einde van de productie van een model/type laptop.
o een restant voorraad.
Het gaat dus om nieuwe laptops die (1) in een beschadigde doos zaten, of (2) door EOL van de productlijn niet meer op de plank hoeven te blijven liggen in de garantie/omruil-pool van Asus zelf. Vraag is dan wel waarom de doos moet worden vervangen en de driver CD's worden weggegooid :)

[Reactie gewijzigd door Thijsmans op 24 juni 2021 09:52]

Misschien staan op de driver cd's en de doos de garantie-informatie bij Asus waarvan nu geen gebruik meer te maken is? Of andere claims die nu niet meer door Asus waar te maken zijn.
Meer het soort winkeldochters en demo modellen.
Bij Tweedekans (zoals Coolblue het toepast) is er sprake van een door een consument teruggestuurd product.

Bij refurbished is er sprake geweest van een defect of vies product.

Zoals ik dit "nieuwe" concept begrijp zijn dit o.a. laptops die ergens op de plank liggen bij een Asus reparatie centrum. Te wachten om als omruil gebruikt te worden wanneer een klant een defecte laptop inlevert. Oftewel nooit gebruikt of in handen geweest van een consument.

BIJ refurbished / Tweedekans ben je toch minimaal de tweede particuliere eigenaar. Dat zou hier niet het geval zijn. Toch wel iets anders.
renew = renovate, revive
Ook wel: vernieuwen, hernieuwen, hervatten, doen herleven
Dat is dan inderdaad niet "volledig nieuwe", zoals er wordt beschreven.

Dan hoef je geen vragen te stellen, het is dan gewoon misleiding.
https://www.consuwijzer.n...e-verkoop/wat-kan-ik-doen
Er is geen enkele sprake van misleiding. Er staat duidelijk dat het volledig nieuwe producten betreft, met volledig nieuw bedoelen ze producten die nog niet zijn gebruikt. Renew of hercertificering slaat op het feit dat ASUS nadat dit product lang op de plank heeft gelegen, de PC opstart en test of het nog werkt naar behoren.

Misschien wat verder lezen dan je neus lang is.

Wanneer is er wél sprake van misleiding: als ze toch laptops van klanten die ze terug sturen aan hetzelfde proces onderwerpen. Dat staat echter nergens genoemd.
Helemaal mee eens, gebruik ik ook geregeld. En als het niet goed genoeg is voor gaming, dan zou het absoluut nog steeds een interessante workstation kunnen zijn (in mijn geval als QA tester dan met VM's) :D
Wel apart dat er zoveel game laptops op die site staan, is er dan iets mis met asus game laptops waardoor ze snel stuk gaan....?
in het artikel staat dat het ook uitlopende modellen (End of Life) betreft, ik kan me voorstellen dat de gaminglapopts (=voor consumenten) sneller worden opgevolgd door een vernieuwd model waardoor er vaker "oude voorraad' is.
Is niet zozeer dat de laptops kapot gaan, maar er zijn ook heel veel voorraad van oudere modellen die niet meer verkopen doordat er nieuwere en betere modellen op de markt kopen, deze rest partijen worden dan weer in bulk doorverkocht aan de volgende partij. Dit is om cash flow te generen en oplsag te besparen.
Dit zijn geen refurbished modellen dus zijn helemaal niet kapot gegaan. Dit zijn overstocks en eol modellen bij Asus, maar wel nieuwstaat.
Ik meen dat Asus in het algemeen 3jaar geeft.
Aangezien het een Belgisch bedrijf is, krijgen we dan ook laptops met AZERTY toetsenbord indeling?
Een erg goede vraag, ben ik ook wel benieuwd naar.
Ik ga uit van wel. :Y)
Bij de modellen staat QWERTY vermeld, dus ik neem aan dat we zonder typo's door het leven kunnen gaan ;)
Ik ben wel benieuwd of het veel verschil maakt in fps van een 1650 naar een 2060.
Behoorlijk verschil, sommige moderne games hebben een verdubbeling qua framerate, als voorbeeld gaat Cyberpunk op full-hd en High Quality van 24 fps naar 48 fps...
Wil je meer vergelijkingen klik de twee kaarten hier aan en druk enter, kun je zo een goede indicatie krijgen wat je er op vooruit gaat met een boel games : https://www.notebookcheck...aphics-Cards.13849.0.html
En vergeet het verschil in architectuur van een GTX1650 naar een RTX2*** niet.
Nvidia weet het natuurlijk goed te benadrukken, maar je vind hier een aantal aardige RTX-showcases: https://blogs.nvidia.com/...tween-nvidia-rtx-and-gtx/
Het verschil is behoorlijk groot heb ik gemerkt.
Echte benchmarks kan ik niet meer draaien, ik heb alleen nog de 2060.
Bij Fallout 4 en Far Cry 5 merkte ik op hoge instellingen wel een wereld van verschil.
Gaat zeker verschil maken. Vooral in games waar ook DLSS support in zit. Dat werkt niet op non-rtx kaarten.
Een interessant concept. Zeker voor het onderwijs waar financieel niet altijd de ruimte is voor een (nieuwe) laptop is een refurbished model (of herverpakt, aldus artikel) een goede oplossing.
Onderwijs, zeker de middelbare school, heeft wel vaak specifieke eisen aan de laptops. Nu zal de hardware zoals CPU, RAM en SSD/HDD ruim voldoende zijn maar het grote probleem is veelal het formaat van het scherm.
Heb nog niet echt het aanbod bekeken, maar mocht het allemaal vanaf 14" en groter zijn dan is het voor school eigenlijk al geen optie meer, daar willen ze toch vaak 13" of kleiner.
Ook goed voor de ogen, lekker turen bij de jongste hier. Eerste wat ze doet als ze huiswerk moet maken thuis is inpluggen op de 21" monitor die hier nog staat.
Deze laptops zijn voor het onderwijs ook aan de dure kant. Ik zou juist in het onderwijs meer kijken naar de te verwachten gebruiksduur en service. Scholen, behoudens een paar grote scholengemeenschappen zijn niet toegerust op IT onderhoud op PC niveau. Daarnaast in combinatie met kinderen moet het allemaal wat robuuster zijn.
Een interessant concept. Zeker voor het onderwijs waar financieel niet altijd de ruimte is voor een (nieuwe) laptop is een refurbished model (of herverpakt, aldus artikel) een goede oplossing.
Belangrijkste voor het onderwijs is of er nog lange (software) support beschikbaar is op de hardware die uitgeleverd wordt. In de meeste gevallen zijn de refurbished modellen juist wat oudere modelreeksen.
super gave prijs. dan kan ik nog gamen op de bank als de Xbox / TV weer geclaimd zijn :9
Ja waarom moeten de vlogs altijd op de tv en zit ik weer op mijn telefoon te gamen....

Als de laptop maar een goede wifi kaart heeft (Wi-Fi 6 (802.11ax) klinkt a veel belovend) kan ik lekker Stadia door heel het huis spelen (het werk heeft Stadia helaas ook ondekt (lees geblokkeerd).

En de grafische mag aan de bak met BG-Reloaded met alles op high.
Mooi totaalpakket, voor een laptop zeker! Dergelijke specs voor een zo’n prijs, gezien het om nieuwe herverpakte machines gaat is natuurlijk een top deal, zeker als je voor de gein een Macbook Pro met enigszins vergelijkbare specs gaat samenstellen.
Iets met appels en peren.
Dat is een ander ecosysteem. Ik geef nog steeds de voorkeur aan Windows door de bredere inzetbaarheid in de industrie. Voor de toekomstige prijsstelling is het ook beter als er meerdere hardware leveranciers hun producten B2C aanbieden.
Ja dat snap ik ook wel. Sterker nog, ik heb een mbp van de zaak.

Het gaat mij erom dat als je puur naar de HW specs kijkt, je bij Apple gewoon bekaaid er vanaf komt.

Als ik het aan Apple fanboys uitleg zeggen ze vaak: ja maar, afwerking, bouwkwaliteit en features!!

Met die features valt het vies tegen, afwerking, ja ok, bouwkwaliteit? Slecht.

In bepaalde gevallen kan ik me best bedenken waarom een mbp een betere keuze is maar again, qua hw is het gewoon meh.
Ja, het is een goed systeem voor deze prijs, alleen vraag ik me af hoe de cooling het houdt en hoelang hij in full mode kan draaien voordat hij terugvalt ivm temperatuur.
Ik heb geen game laptop en wil er graag 1 :)
Is dat ook een goede reden?
Jazeker, want ik heb dezelfde reden als jij! :)
Oeh dit kan nog wel eens een lang lijstje worden :-)
Beest van een laptop. Ik zou het graag willen, kan momenteel geen slechte specs bedenken.
Copy and paste, maar dit laat al genoeg zien: " FHD IPS 144 HZ I7-10750H 16GB 1TB SSD NVME RTX 2060 6GB "
Ik wil winnen deze klaptafel om te kunnen kijken stiekem porno op die wc. Nu moet ik steeds die hele dektop meesleuren en als die gemist wordt, word ik steeds op niet al te aangename wijze van de pot afgetrokken. Dus het zou voor mij een meer bevredigende situatie opleveren waarbij ik al of niet stiekem kan doen omdat die trektop toch niet gemist wordt. Hoe controleer ik of anderen ook porno kijken? Ik weet zelf niet altijd wat ik zelf gezien heb. Kan ik met deze klaptop anderen in de gaten houden of moet ik zelf in gaten bij anderen houden? Dank u voor deze pleesteesjun!
Wat zijn de middelen dat je gebruikt om zo iets te typen :9~
Ik als gebruiker bij mij is erg in trek die Plenty EasyPulllull enne Pagine toiletterpapier. Zo kan ik mooi in schootschrift schijten.
Nog nooit een game laptop gehad/geprobeerd. Altijd gekozen voor een custom desktop omdat veelal geklaagd wordt over de warmte bij laptops.

Zou deze game laptop graag willen uitproberen. De specs zijn heerlijk om samen met zoonlief Fortnite op max te kunnen spelen aan de eettafel i.p.v. het vaste bureau.
Denk wel dat je 'lap' aardig warm wordt😀 mooi moment om dit te testen.
1 2 3 ... 45

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee