Door Tweakers Partners

YourMacStore biedt de kans om de Apple Watch SE te reviewen én te winnen!

12-11-2020 • 08:00

164 Linkedin

Niet iedereen heeft een Apple Store in zijn of haar omgeving en door de coronapandemie is fysiek winkelen sowieso al een uitdaging. Online zijn er natuurlijk wel talloze opties om te shoppen. YourMacStore is daarbij een van de online Apple-experts van Nederland. Samen met deze webshop organiseert Tweakers een testpanel voor de nieuwe Apple Watch SE.

Apple-liefhebbers weten allang dat er diverse webshops zijn die zich opwerpen als expert op het gebied van de felbegeerde producten van de techreus uit Cupertino. YourMacStore is zo’n partij die zich, door een exclusieve focus op Apple, presenteert als specialist. Aan het aanbod ligt het in ieder geval niet: er is een uitgebreid assortiment beschikbaar van nieuwe en refurbished (via Renewd) Apple-producten. En zoals de meeste webshops heeft ook YourMacStore een ‘voor 23:59 besteld, morgen in huis’-beleid.

Wie nu naar de webshop gaat, ziet uiteraard de nieuwste producten in de etalage: de MacBook Air en de MacBook Pro met beide de nieuwe M1-chip, die onlangs door Apple zijn aangekondigd. Uiteraard zijn ook de nieuwe Apple Watches uit voorraad leverbaar. Opvallend is dat YourMacStore claimt altijd scherpe prijzen te hanteren en korting te geven op bijna alle producten. We hebben niet de hele inventaris gecontroleerd, maar de kortingen kunnen behoorlijk oplopen. Soms gaat het om een paar euro, maar in andere gevallen kan YourMacStore meer dan 200 euro goedkoper zijn dan Apple zelf. En over prijzen gesproken: als we de medewerkers van YourMacStore mogen geloven, zijn de voorbereidingen voor Black Friday al in volle gang.

Sneller, groter, gezonder
In september onthulde Apple zijn nieuwe smartwatches: de Apple Watch SE en Series 6. Daarmee nam het bedrijf opvallend genoeg afscheid van de Apple Series 5. Wie nu online kijkt bij Apple (of YourMacStore) ziet dat dit model - dat nog maar een jaar oud was - niet meer wordt aangeboden. Door de SE te introduceren als tussenmodel van de Series 3 en het vlaggenschip, de Series 6, heeft de consument genoeg keuze, zo redeneert Apple.

De Apple SE kent overigens grote verschillen met het Series 3-model. Beide SE-modellen (40mm en 44mm) hebben een Retina-display dat 30% groter is dan dat van de Series 3. Ter vergelijking: de Series 3 (42mm) heeft een beeldoppervlak van 740mm² en de nieuwe SE (40mm) van 759mm². De achterzijde is gemaakt van keramiek en saffierkristal en kent tal van verbeterde en aanvullende gezondheidsfuncties, een nieuwe hartslagsensor en valdetectie. De smartwatch is bovendien uitgerust met de nieuwe S5 SiP-chip met 64bit-dualcoreprocessor, Bluetooth 5.0 en 32GB opslagcapaciteit. Ter vergelijking: de Series 3 biedt slechts 8GB.

Apple Watch SE testen
YourMacStore geeft leden van Tweakers-community de kans een review te schrijven over de nieuwe Apple Watch SE. In totaal mogen twee tweakers de nieuwe smartwatch testen. Na afloop mogen ze de Apple Watch SE bovendien houden. Wil jij kans maken op deze nieuwe smartwatch en je bevindingen als een van de eersten opschrijven in een review? Meld je dan aan via onderstaande poll. Als je al ideeën hebt over welke onderdelen je graag zou willen testen of terug zou willen zien in een review, deel ze dan onderaan in de comments. Er is van beide modellen een smartwatch beschikbaar om te testen: een Apple Watch SE 40mm en een 44mm-model.

Wil jij de Apple Watch SE reviewen en winnen?

Poll


De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Algemene voorwaarden acties

 • Je Tweakers-account moet voor 11 november 2020 actief zijn.
 • Meedoen kan tot en met 19 november 2020, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • Winnaars krijgen uiterlijk 20 november 2020 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Winnaars ontvangen de Apple Watch SE 40mm of Apple Watch SE 44mm.
 • Winnaars moeten in het bezit zijn van een iPhone.
 • Winnaars zijn bereid en beschikbaar om in de twee weken na ontvangst het product te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers, Apple en Yourmacstore zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.
Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij Yourmacstore en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers-events zoals Meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (164)

Wijzig sortering
Toffe actie. Twee dingen waar ik echt benieuwd naar ben.
Ten eerste: zal ik door het lezen van notificatie op mijn smartwatch minder snel ook andere dingen gaan doen op mijn telefoon? Toch een behoorlijk valkuil voor mij. Hey een berichtje! oh dan kan ik ook meteen wel even die en die en die site/app checken of er nog iets nieuws is.
Ten tweede ben ik benieuwd naar hoe goed de gezondheidsfuncties werken!

Verder gewoon een mooi ding natuurlijk. Zat er stiekem al aan te denken om mezelf te trakteren met kerst, maar als ik hem kan winnen, nog beter!
Gewoon notificaties uitzetten. Je mist niks.
als iemand aangeeft dat ie wel een klein beetje een verslaving heeft is dit commentaar natuurlijk een beetje zinloos.

Die persoon weet ook wel dat ie niks mist, maar het is juist de ongefundeerde angst om wel iets te missen wat de problemen geeft. "gewoon notificaties uitzetten" is dus exact wat niet gaat werken, want die persoon gaat dat 1. toch niet doen en 2. is niet de kern van het probleem.
Dat weet je niet, onzin om dat voor een ander te bepalen.
Dat hangt af van de gebruiker...

De ene gebruikt de notificaties om onbelangrijke berichten te filteren en de telefoon te laten liggen. Als je de telefoon oppakt gaan sommige mensen alsnog gelijk op berichten reageren, omdat je het toestel toch al in je handen hebt. De horloge creeërt dus een (in mijn ogen fijne) drempel.

Een andere gebruiker zal alsnog reageren op elk push-bericht op de horloge, en kan die telefoon gewoonweg niet negeren. Mensen die dit doen zie ik sneller stoppen met watch-gebruik.

(dit is gebaseerd op mijn eigen ervaringen, inclusief mensen om me heen)
Mijn ervaring (zie hierboven) is van wel. Veel notificaties heb ik nu op 'stil' staan: je voelt ze dan wel 'tikken' op je pols maar als je weet dat stille notificaties niet dringen zijn heb je automatisch al een filter om te gaan kijken of niet. Ik vind het ideaal tov. je 'gewone' iPhone.

En die gezondheidsfuncties werken gewoon top. Hartslag is -bij mij- spot-on, fitness gebruik ik vaak, de herinnering om elk uur eventjes op te staan is prettig. En je kunt wedstrijdjes houden met andere Apple Watch gebruikers die in je contactenlijst staan. En elkaar blijven stimuleren en uitdagen om records te verbeteren en zo.
Voor mij zelf wel, afhankelijk van de berichten. In plaats van je telefoon te pakken om de notificatie te lezen en afgeleid te worden hoef je alleen maar te lezen en vaak niet te reageren waardoor je telefoon blijft liggen. Van de andere kant komen er soms berichten binnen die je dan toch ff snel leest en misschien meer trigger hebt om er direct op te reageren. Maar de eerste situatie gebeurd bij mij echter vaker. :)

Daarnaast staat door een smartwatch mijn telefoon altijd op stil en komt er alleen een zachte vibratie op mijn pols. Dit is ook minder storend voor andere mensen bijvoorbeeld op de werkvloer en kun je niet vergeten je telefoon op stil te zetten voor een meeting.
Is zo een Apple Watch een beetje lekker te combineren met een Android toestel?

Edit: niet dus. Wat een, excusez-le-mot, prul dan. Voor mij althans. ;)

[Reactie gewijzigd door snmght op 12 november 2020 10:36]

Ik vroeg me precies hetzelfde af.. heb nu een Samsung Gear S2 en wilde die dan mooi vergelijken met een Apple Watch (nog nooit één gehad)

Maar in het artikel staat als eis:
Winaars moeten in het bezit zijn van een iPhone.
Dus hier viel ik al meteen af..
Dan kan je natuurlijk altijd nog reviewen hoe degelijk hij is.

Kan je er met de auto overheen rijden, breekt het glas als je hem van anderhalve meter laat vallen, en hoe kras bestendig is het glas.

Moet je natuurlijk nog wel ergens een oude (kapotte?) iphone hebben slingeren om aan de voorwaarden te voldoen.
Kunnen we gelijk een minpunt opschrijven ;-). Ik had wel eens willen testen, maar dat gaat niet tenzij ik een LTE abbo afsluit voor deze apple watch

https://smartwatchlounge.nl/apple-watch-android/

Dat gaan we natuurlijk niet doen.
Zonder iPhone krijg je hem de eerste keer niet eens aan. Hij gaat allerlei configuratie doorlopen en dergelijke. Je moet de watch koppelen dus zonder iPhone heeft het gewoon geen zin.
Nee helemaal niet, koppeling is niet mogelijk met android.
Nee, dit werkt niet.
Geen gekke vraag, imo. Maar nee, dat is helemaal niet mogelijk. Daarom laat ik deze actie ook voorbij gaan.
Staat ook (nu?) in de voorwaarden beschreven.
Nee hoor, een iPhone is genoeg.
Ik denk dat een Apple Watch ook niet met een echte telefoon werkt. Je weet wel zo'n klassiek ding waar je nog echt uit frustratie de hoorn op de haak kan gooien! :+
Zo'n bakelieten exemplaar met een slinger eraan.
Ik mis het wel .... kost me telekens een nieuw scherm 🤣
En zo een knobbel er aan zodat je handsfree de 📞 in de nek kunt laten hangen 😂🤣😂
😂🤣😂vooral de auto wassen met je telefoon op je knar.

Ik heb weer gelachen vandaag, thanx!
Ik zou vooral willen onderzoeken of ik na verloop van tijd minder verslaafd raak aan het gebruik van mijn iPhone :)
Mijn ervaring is van wel. Voorheen 'moest' ik voor elk bliepjes op m'n telefoon kijken of iets de moeite van het reageren waard was, 'tegenwoordig' (ik heb een Series 3) is het meer een snelle blik op het horloge voldoende. Ook lever ik nu veel berichten 'stil' af.. als ik wel een trilling voel maar geen geluidje erbij hoor kan ik er van uitgaan dat het niet urgent is en kijk ik wel wanneer het me uitkomt.

En met navigeren 'voel' je de aanwijzingen om je pols. Ook super handig om in het verkeer niet op je scherm te hoeven kijken naar de kaart [tenzij je ergens écht niet bekend bent :) ]

En bellen is al helemaal een genot. Echt het Knight Rider-gevoel van vroeger maar dan in het écht.
Hoe "voel" je die aanwijzingen dan?

Ik heb een Android Wear horloge, maar de haptische feedback op mijn horloge gaat eigenlijk helemaal nergens over. Die mag niet eens in de schaduw staan van de Taptic Engine (of van de haptische feedback van mijn Android telefoon, het kan wel!). Daarom ben ik wel benieuwd hoe je dat voelt.

Bij mij zit er geen verschil tussen de aanwijzingen. Het ding geeft een kleine trilling en spreekt het desgewenst nog uit. Dan staat er wel in het groot op wat ik zou moeten doen, maar ik moet dus nog steeds wel naar het display kijken om het te weten.

(Bij lopen valt het wel mee. Net zo lang rechtdoor lopen totdat hij een trilling geeft. Dan even kijken of je naar links of naar rechts moet en weer door)
Trilmotortje in de Watch. Het 'tikt' op je pols. Bij het navigeren ook: als je via Apple Kaarten navigeert tikt ie 1 keer voor links en 2 keer voor rechts of zo. (Zoveel rij ik op het moment niet maar you know it when you see it).

De 'trilling' varieert wel, lang voor inkomende oproepen, korte tikjes voor notificaties, soms een geluidje erbij als je dat wil.
Dat valt dus eigenlijk wel mee vergeleken met mijn huidige Android Wear horloge. De trilling voelt alleen rammelig en goedkoop aan in mijn huidige horloge.

Ja, het is mooie techniek zo'n Apple Watch. Helaas niks voor mij als Androidgebruiker. Ook het design zit me nog wel tegen, ik kom er maar niet overheen dat hij vierkant is. Er zijn veel andere watches die gewoon veel en veel mooier zijn.

Het is kiezen: Wil je een horloge dat goed werkt, snel werkt, veel goed uitgewerkte features heeft en waarmee je in Nederland kan betalen: Apple Watch.
Wil je een mooier horloge (PAS OP! Dit is een mening): Android Wear.

(Dit naast het feit van welk besturingssysteem er op je telefoon staat).
Mja ik zou een rond klokje ook mooier vinden hoor, niks mis met die mening :) maar functioneel heeft Apple het gewoon top voor elkaar. De support en mogelijkheden.

Zag laatst "ineens" dat SolarEdge hun app ook op de Watch uitgebracht heeft dus ik kan nu gewoon live de status van m'n zonnepanelen uitlezen zonder m'n telefoon te pakken, dat soort dingen. En Apple Pay is al helemaal briljant.
Snap ik. Het is leuk als het apparaatje ook goed werkt. Op Android Wear zijn er helaas niet veel apps die echt bruikbaar zijn. Watchfaces zijn er gelukkig wel genoeg, maar ik gebruik eigenlijk nooit de apps die erop zitten (behalve de timer). Het is te traag.

Ook mijn Android Wear hogloge heeft Google Pay ondersteuning. Maar ja... daar heb je niks aan in Nederland |:(
Inderdaad. En de Apple Watch is wel volop in ontwikkeling qua apps.. ook niet met alles hoor, er verdwijnen ook zaken die er eerst wel waren. Maar er komen ook veel nieuwe dingen bij.
Ach dat is toch gewoon wennen. Gewoon een rond Watchface gebruiken en klaar 🤷🏽‍♂️
Ik heb ook een Android telefoon, pixel 4xl. Zou het wel willen proberen.
Dat werkt dus niet. :)
Ik heb nu een Miband 5 van 35 euro. In mijn beleving is dat ding superieur aan een Apple Watch, maar dat wil ik wel vergelijken.
Jij vind hem superieur, waarom zou je dan nog willen vergelijken? 😂
Omdat ik alleen op basis van Specs kan vergelijken.
Vooral benieuwd naar hoe de apple watch zich zal verhouden tot mijn good old Suunto Ambit sporthorloge. Daar is de waterdichtheid ondertussen wel van bewezen na ontelbare surfsessies en evenzoveel crashes in het water. Benieuwd hoe de Apple watch dit zal vinden. Verder erg benieuwd naar hoe de watch een aanvulling gaat zijn op mijn Iphone. Nu nog steeds de handeling met apple pay bijvoorbeeld om de telefoon uit je broekzak te halen en te betalen, dat zou hiermee verleden tijd zijn. Maar ook het navigeren aan je pols ik heb dit nog nooit eerder gebruikt dus ontzettend benieuwd hoe dit "voelt"?
Voor zover mij bekend wordt het bij de Apple Watch afgeraden om dergelijke sporten te doen. "High velocity" watersporten zoals het zelf noemen is de Watch niet voor gemaakt.
Maakt het nog uit wat voor iPhone? Ik heb van mijn werk een klassieker, een iPhone 8. Werkt dat wel goed samen? Of ben je verplicht een nieuwe(re) iPhone te hebben?
Maakt niet uit, de 8 is nieuw zat. Sterker nog, alles vanaf de 6s werkt met de Watch als je wil upgraden naar watchOS 7 tenminste..

https://www.apple.com/watchos/watchos-7/

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 12 november 2020 10:54]

Lijkt me super dit te testen! Heb al een grote verzameling normale horloges ga nooit de deur uit zonder een horloge. Ben de laatste tijd echter meer thuis aan het sporten, denk aan hardlopen, fietsen, home workouts ben daarom erg benieuwd naar een smartwatch met funties om snelheid te meten, hartslag, verbruik, kcal verbranding, stappen doel en andere health doelen. Lijkt me super dit te testen met de Apple smart watch, evenal de functie dat er een navigatie op zit zodat ik met trava een leuke route kan uitstippelen om zo te kijken hoe ik de training heb volbracht en mezelf kan blijven pushen voor betere PR's. Heb al een Ipad pro en ben daar heel tevreden over, ben benieuwd of deze apple smarth watch mij net zo kan overtuigen. Zou leuk zijn om deze te winnen, toch wat leuks om dit jaar positief af te sluiten. Stay safe and healthy all :)
Ik zit in hetzelfde schuitje. Ik wissel zelf veel tussen verschillende horloges, dus ik zou wel overgehaald willen worden om vaker een smartwatch te gebruiken. Zeker nu ik alleen maar thuiswerk, ben ik meer bewust van het feit dat ik meer moet bewegen. Een smartwatch zou daar zeker bij kunnen helpen.
Ik heb nu nog een Pebble2 die nog altijd prima dienst doet. Andere smartwatches vallen tot nu toe altijd tegen vandaar dat ik steeds weer bij mijn pebble terug kom.
Nu zijn een aantal mensen om mij heen nogal blij met hun Apple watch.
Ik ben heel benieuwd of die zijn mannetje staat tegenover mijn Pebble.
Ben ik ook benieuwd naar. Misschien moet Arnoud Wokke hem maar winnen. Ik heb geen iPhone, maar als ik win regel ik er wel eentje. Het lijkt mij fantastisch om een recente Apple Watch te mogen testen. Ben reuze benieuwd naar de UI. Voor zover ik heb begrepen lijkt het op een hexagon UI zoals HyperRogue.
Ben erg sceptisch over het gebruik van smartwatches, zou leuk zijn om dit sceptisisme aan de kaak te stellen!
Waar ik vooral sceptisch over ben, is het privacy aspect. Geen hardware killswitch voor Bluetooth, altijd een LTE device om, en het scherm zit continue om je pols. Dat scherm van saffierkristal is overigens een wassen neus, zo zag ik bij JerryRigEverything. Ja, er zit echt saffier in dat glas, maar het komt de test van 6 hardheid niet voorbij.
1 2 3 ... 11

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee